Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie XXVII - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-23, 12:40   #2731
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m
Dot.: Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie

Kawo wyglądałaś obłędnie!!!! Życzę Ci wszystkiego najlepszego u boku męża oraz całej reszty życia usłanej kolorami i słodkościami niczym z waszego wesela!!!!!!!

Carmelova piękności nasze!!!! Samych cudowności, dużo miłości i szczęścia u boku tak przystojnego męża!!!!

Audrey dla Ciebie dużo słonka, miłości, niezapomnianych wrażeń, pięknych dzieciaczków (na podobieństwo Twojej Laluni) oraz mniej niespodziewanych wypadów męża do Zakopca!!!!!!

Paulinko spełniania wspólnych marzeń, niezapomnianych wojaży oraz uwicie pięknego gniazdka w Polsce!!! Dużo miłości i szcześcia! Dla Ciebie i dla męża

Sztuczko pięknego życia, niczym księżniczka u boku księcia, przepełnionego tańcem i miłością!!!!

Tenebrosko spełnienia wspólnych marzeń, niezapomnianych podróży, domu pełnego ciepła i miłości

Niech Wam się- kochane świeżo upieczone mężatki -dobrze żyje!!!!!!

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość

Wczoraj TZ mowi mi, ze jego mama powiedziala abysmy zaprosili- uwaga padniecie- tesciow jej corki
U nas to dosyć normalne. Tym bardziej, że znamy się bardzo dobrze zarówno z teściami mojej siostry jak i siostry TŻta.
Nie widzę przeszkód w takim zapraszaniu.
Ale skoro, Wy nie chcecie tych gości to postawcie teściową przed faktem dokonanym i nie zapraszajcie ich.

Organistceniezaleznie czy na wsi czy w mieście dałabym 50zł.

Wczoraj byłam w ZOO i widziałam kopulujące się lwy...

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 12:42   #2732
melod_y
Zakorzenienie

Dot.: Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
carmelova - ślicznie wyglądaliście

melody - podejdź do sprawy na luzie i chłodno i dobitnie powiedzcie mamusi, że już oświadczyliście się w kwestii zapraszania gości i nie macie zamiaru więcej na ten temat dyskutować. I nie denerwuj się, chyba jej po części chodzi o wywołanie takiej atmosfery skoro ciągle odświeża temat
nie nena. Ona chyba ma swoj swiat i w zwiazku z tym ze nie ma nic do gadania w zwiazku ze slubem to jej odbija! I wymysla cos do czego moglaby ewentualnie wtracic swoje 5 groszy.
Dobitnie jej sie nie da przetlumaczyc bo znajac zycie Tz przyjedzie dzisiaj do mnie i powie ze przez te sprawe jego matka poklocila sie z ojcem, dostala ataku nerwowego czy czegos tam i wogole bedzie "umierac" przez kolejny tydzien.. I pewnie my sami zaraz sie poklocimy bo taka jest chora atmosfera..

Ona pewnie nie ma pojecia jak jestem na maksa wku* bo TZ (jak to on) pewnie jej wlasnie na spokojnie mowi ze Nie i Nie.. a ona pewnie mysli ze sie ugnie..

acha.. No bo chodzi o to ze ONA bedzie sie wstydzic jak tamci nie dostana zaproszenia

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2012-07-23 o 12:50
melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 12:44   #2733
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Boję się raczej tego, że ksiądz doczepi się tego, że nie chodziłam na religię w liceum
Jak to nie chodziłaś??? Tylko mi nie mów, że Wasza klasa miała z Cytrusem
Bo prywatnie uwielbiam tego księdza!!!!!!!!!!!!!!

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2012-07-23, 12:45   #2734
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Jak to nie chodziłaś??? Tylko mi nie mów, że Wasza klasa miała z Cytrusem
Bo prywatnie uwielbiam tego księdza!!!!!!!!!!!!!!
No właśnie nie mieliśmy z Nim Miałam z katechetką

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 12:47   #2735
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
U nas to dosyć normalne. Tym bardziej, że znamy się bardzo dobrze zarówno z teściami mojej siostry jak i siostry TŻta.
Nie widzę przeszkód w takim zapraszaniu.
Ale skoro, Wy nie chcecie tych gości to postawcie teściową przed faktem dokonanym i nie zapraszajcie ich.
wiesz co, szczerze wolabym ich niz tych sasiadow wymuszonych i jej kolezanki. Ale ona sama wybrala tamtych nie uwzgledniajac tych "tesciow" na liscie zaproszen. Sama wybrala wiec ja poprostu jestem tym tematem bardzo zmeczona...
najpierw sasiedzi ktorzy sa tak niesamowicie wscibscy ze kiedy tam bylismy perfidnie dopytywali sie nas o Wszystko lacznie z tym gdzie bedziemy mieszkac ze pewnie TZ dostanie od moich rodzicow dziealki/ dom itp... ( najwieksza bajcara we wsi)
No ale zaprosilismy bo chciala, bo sasiedzi, bo wstyd..
Pozniej te baby z pracy.. po chciala, bo to kolezanki, bo ja tez zapraszali, bo wstyd nie dac.
I teraz znow ta sama gadka...
I jak tym damy to co? znow sobie o kiims przypomni?
Tutaj juz chodzi o zasady o jej nakazy, o to ze ona mysli ze sobie "moze"
O to jestem zla.. ze jest tak jak ona chce.. i poniekad chce to juz skonczyc

Stary 2012-07-23, 12:47   #2736
Post_Blue
Rozeznanie

Carmelova, padłam Jakaś Ty piękna, cudnie wygladałaś!

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35461929]
może idź ją przymierz jeszcze raz?
[/QUOTE]

Mierzyłam, w czwartek odbieram

Melod_y, sprawdzałam na ebayu, był jeden, ale taki trochę w stylu wielkiego ptaka, moher to to nie był...
Post_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 12:48   #2737
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
nie nena. Ona chyba ma swoj swiat i w zwiazku z tym ze nie ma nic do gadania w zwiazku ze slubem to jej odbija! I wymysla cos do czego moglaby ewentualnie wtracic swoje 5 groszy.
Dobitnie jej sie nie da przetlumaczyc bo znajac zycie Tz przyjedzie dzisiaj do mnie i powie ze przez te sprawe jego matka poklocila sie z ojcem, dostala ataku nerwowego czy czegos tam i wogole bedzie "umierac" przez kolejny tydzien.. I pewnie my sami zaraz sie poklocimy bo taka jest chora atmosfera..

Ona pewnie nie ma pojecia jak jestem na maksa wku* bo tez pewnie jej (jak to on) wlasnie na spokojnie mowi ze Nie i Nie.. a ona pewnie mysli ze sie ugnie..

acha.. No bo chodzi o to ze ONA bedzie sie wstydzic jak tamci nie dostana zaproszenia
ech... Melody, a może dla zdrowia własnego i TŻeta, zaprosić tych wszystkich co teściowa chce - ale ona płaci za wszystko dla tych osób, w tym udział w alkoholu na te osoby, w torcie, ciastach itd. A prezent dostaniecie Wy Taka zimna kalkulacja... ale na weselu obcy ludzie nie będą Ci przeszkadzać

Skoro Wy płacicie za "waszych" gości, to jak teściówka dołoży, to nie zbiedniejecie, na buty będzie czy cos

camelova, kawa - pięknieeeeeeeee

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot

Edytowane przez ewuszkaaa
Czas edycji: 2012-07-23 o 12:50
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 12:52   #2738
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
ech... Melody, a może dla zdrowia własnego i TŻeta, zaprosić tych wszystkich co teściowa chce - ale ona płaci za wszystko dla tych osób, w tym udział w alkoholu na te osoby, w torcie, ciastach itd. A prezent dostaniecie Wy Taka zimna kalkulacja... ale na weselu obcy ludzie nie będą Ci przeszkadzać

Skoro Wy płacicie za "waszych" gości, to jak teściówka dołoży, to nie zbiedniejecie, na buty będzie czy cos

dla zdrowia wlasnego juz zaprosilismy juz łącznie 23 których nie miało byc. z czego ona placi tylko za 10.
na prawde jestem juz zmeczona tym tematem zaproszen

Stary 2012-07-23, 12:53   #2739
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
dla zdrowia wlasnego juz zaprosilismy juz łącznie 23 których nie miało byc. z czego ona placi tylko za 10.
uważam, że teściowa przekracza wszelkie granice i nie powinniście więcej ulegać

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 12:54   #2740
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz to by było najprostsze rozwiązanie ale:
Już raz jej ustąpiła a ona znów wymyśla. Jak znów się zgodzą to będzie wiedziała, że w ten sposób zawsze wszystko na nich wymusi. Ja bym się już teraz nie zgodziła i ona musi to zrozumieć.

P.s
Zauważyłam, że byłam na forum już w III części jako bez daty https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...26&postcount=1

Bardzo Was proszę o kciuki na dziś bo idę zdać egzamin wewnętrzny na prawko aby móc zacząć jeździć w tym tygodniu niby wszystko umiem ale u mnie nigdy nic nie wiadomo ;p

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 12:55   #2741
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Post_Blue Pokaż wiadomość
Carmelova, padłam Jakaś Ty piękna, cudnie wygladałaś!

Mierzyłam, w czwartek odbieram

Melod_y, sprawdzałam na ebayu, był jeden, ale taki trochę w stylu wielkiego ptaka, moher to to nie był...
http://allegro.pl/sweterek-z-angory-...487166199.html
ja ten chcialam

a wlasnie ty kolczyki mialas z etsy??

Cytat:
uważam, że teściowa przekracza wszelkie granice i nie powinniście więcej ulegać
ano wlasnie...

Stary 2012-07-23, 12:55   #2742
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wierzę, też to przechodziłam Ale stawiałam twarde warunki "ja ich nie chcę zapraszać, bo nie znam/nie lubię itp., ale jesli Tobie zależy, to płacisz za te osoby"... W takim razie czemu tylko za 10 osób płaci? Podliczyć teściówkę za wszystkich Jeśli macie iść na ustępstwa, to przynajmniej na waszych warunkach. Jak zapłaci za komplet to niech sobie doprosi... Tzn. ja bym tak zrobiła...

- George Elliot
Stary 2012-07-23, 12:57   #2743
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Już raz jej ustąpiła a ona znów wymyśla. Jak znów się zgodzą to będzie wiedziała, że w ten sposób zawsze wszystko na nich wymusi. Ja bym się już teraz nie zgodziła i ona musi to zrozumieć.

Bardzo Was proszę o kciuki na dziś bo idę zdać egzamin wewnętrzny na prawko aby móc zacząć jeździć w tym tygodniu niby wszystko umiem ale u mnie nigdy nic nie wiadomo ;p
no dokladnie tez tak mysle... 2 razy sie zgodzilam na jej gadane.. szkoda ze padlo teraz na tych "tesciow" bo sa calkiem spoko, ale nie chce kolejny raz uginac sie pod jej "prosbami"

Stary 2012-07-23, 12:59   #2744
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak też może być... ale to jest taki podstęp Rzecz w tym, żeby jej się wydawało, że wygrała, a nie wygrała...

Tak jak mówię, ja bym tak zrobiła, z perspektywy wesela, które już było.

- George Elliot
Stary 2012-07-23, 12:59   #2745
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Wierzę, też to przechodziłam Ale stawiałam twarde warunki "ja ich nie chcę zapraszać, bo nie znam/nie lubię itp., ale jesli Tobie zależy, to płacisz za te osoby"... W takim razie czemu tylko za 10 osób płaci? Podliczyć teściówkę za wszystkich Jeśli macie iść na ustępstwa, to przynajmniej na waszych warunkach. Jak zapłaci za komplet to niech sobie doprosi... Tzn. ja bym tak zrobiła...
nie chce isc z nia na zadne ustępstwa. To nasz slub, nasze wesele, nasi goscie, nasza kasa.
2 razy sie zgodzilismy i mysle ze wystarczy. Wiem ze moze podle to wyglada bo co to 2 osoby wiecej na weselu, ale miesiac temy bylo gadanie, co tam 10 osob wiecej na weselu, pozniej ze sasiadow tez pasuje zaprosic co nam szkodzi na kolejne ponad 10 osob...

a czemu placi za 10? Bo na tych saiadow dobrowolnie zgodzilismy sie przed tymi kolezankami.. jakos to przezylismy ale nie mielismy swiadomosci jaka bedzie akcja z jej "znajomymi" za ktore placi 2 tysiace.

Stary 2012-07-23, 13:02   #2746
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Jej, ostatnio ciągle jestem w pracy i nie mam nawet czasu was poczytać
Ale dziś po 2 tygodniach w pracy i to bez ani jednego dnia przerwy zrobiłam troszkę zakupów. No i :
- album na zdjęcia przyszedł do mnie jakiś tydzień temu i jestem nim zachwycona
- szal - pożyczony od koleżanki co miesiąc temu miała swój ślub. Planowałam coś takiego właśnie
- pudełko na koperty - miał być ładnie przyozdobiony koszyk ale ta koleżanka mówi bierz to pudełko bo mi się już nie przyda - no więc koszyk będzie na wódeczkę
- no a dziś zakupiłam tablice na auto, 100 szt. pojemników na ciato ewentualnie inne jedzonko co zostanie, fontanny na tort, baloniki dla dzieciaków, te szablony czy jak to się nazywa na przywitanie gości i najważniejsze tuby strzelające 6 sztuk. 3 kremowe i 3 różowe - będą płatkami róż strzelać.

A tak poza tym to miałam już przymiarkę sukni muszą mi ją tylko z 3 cm skrócić, podpiąć ładnie tren i włożyć fiszbiny tam gdzie jeszcze trzeba. Odbiór sukienki 14 sierpnia więc niedługo przed ślubem.
Z fotografem na sesję narzeczeńską jesteśmy wstępnie umówieni 6 sierpnia około 19:00 i tak się zastanawiam gdzie by te zdjęcia porobić i chyba podjadę do wrocławia i tam coś pocykamy

W kościele już po wszystkich potrzebnych rozmowach. Dostaliśmy kartki do spowiedzi i teraz tylko się trzeba wybrać a czasu brak

Dziś jeszcze chcemy podjechać do kościoła i porozmawiać z organistką i z siostrą bo zajmuje się wystrojem kościoła. Ale w tych kwestiach będziemy musieli być twardzi. Nie wiem jak u Was ale u mnie organistka podobno 400 zł sobie woła jak dla mnie to jest niepoważne. Ostatnio proboszcz w kościele Nas się pytał czy mamy swoją organistkę i ewentualnie jak będzie naprawdę można to weźmiemy tą co grała i śpiewała właśnie na ślubie koleżanki tej od której mam szal bo to jest jakaś jej rodzina. Ona jej płaciła 100 zł, to żeby nawet od Nas 200 zł wzięła to jest o połowę mniej niż te 400 co ta z kościoła chce. A z zakonnicą to trzeba będzie jeszcze konkretniej rozmawiać. Z 2 lata temu koleżanki siostra miała ślub w tym samym kościele. Godzinę wcześniej jakiś jej znajomy też miał ślub. Każda z par płaciła po 250 zł na kwiaty, ustalili jakie mają być i w ogóle. Zakonnica zanotowała i powiedziała że tak będzie . A jak przyszło co do czego to nie dość że były inne niż chcieli to jeszcze wyciągnięte chyba z jakiejś kanciapy i stare, sztuczne i zakurzone. Tak więc ja jej otwarcie powiem że sobie takiej sytuacji nie życzę po prostu bo jak ja mam dać jej 250 zł to za te pieniądze mi kościół ubierze mama koleżanki i wiem na 100% że będzie to co chcę i będzie pięknie bo kobieta ma naprawdę talent.
Tak więc trzymajcie kciuki

Menu mamy już ustalone. Będziemy mieć barmana od cateringu w cenie. Musieliśmy tylko kupić alkohole do drinków i soki. Soki już są i czekają a po alkohole jak się wyrobimy to podjedziemy jeszcze dziś a jak nie to pod koniec tygodnia dopiero.

Spotkanie z orkiestrą już było i jesteśmy oboje bardzo zadowoleni. Daliśmy im naszą listę utworów, takie nasze sugestie ale okazało się że grają z tego grubo ponad większość. Ustaliliśmy czego na pewno mają nie grać bo mnie trafi na miejscu wtedy coś od razu, więc Pan sobie zanotował że "Beaty z Albatrosa" nie grać. Zapytał co zrobić jak jakiś z gości podejdzie di nich i poprosi aby to zagrali no i hmmmm wtedy ew. mogą zagrać (choć nikt taki się raczej nie pojawi) a w żartach powiedziałam żeby odsyłali delikwenta do mnie wtedy
Co jeszcze hmmmm pierwszy taniec intensywnie trenujemy. Miała być piosenka Celine Dion - Beauty and the Beast ale nie pasuje początek za bardzo do Walca Angielskiego więc będzie inny kawałek. No i miał być sam Walc a kolega się nas pyta czy może chcemy coś jeszcze dodać jakiś mix zrobić no i po kawałku walca zmieni się na cza czę No i wal będzie do dokładnie takiej muzyki http://www.youtube.com/watch?v=I-bWW8qjedo a cza cza do http://www.youtube.com/watch?v=rWUQvM-HQis po weselu jak już dostanę film (bo będzie jednak kamerzysta) to jak mi się uda to Wam pokarzę jak Nam to wyszło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_6631.jpg (142,1 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_6632.jpg (134,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_6633.jpg (57,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_6634.jpg (49,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_6635.jpg (106,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_6636.jpg (65,7 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_6637.jpg (73,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_6638.jpg (77,2 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_6639.jpg (61,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_6640.jpg (64,1 KB, 25 załadowań)

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 13:03   #2747
melod_y
Zakorzenienie

mialam robic lasagne ale mi sie odechcialo.... chociaz moze pojade do sklepu... jego mama akurat jakos tak konczy prace wiec moze sie spotkamy ?

Stary 2012-07-23, 13:03   #2748
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
no dokladnie tez tak mysle... 2 razy sie zgodzilam na jej gadane.. szkoda ze padlo teraz na tych "tesciow" bo sa calkiem spoko, ale nie chce kolejny raz uginac sie pod jej "prosbami"

U mnie była taka sytuacja z babcią (mojego ojca mama)
Chciała aby zaprosić dziadka brata z żoną, córką i jej Tż no ok ich bardzo lubię i nawet jestem za. Po śmierci mojego ojca chrzestnego wymyśliła, że skoro jej, dziadka, cioci i wujka nie będzie to mam zaprosić jej siostry córkę z mężem i synem, których widuję raz na 100lat. Wesele robimy tylko dla dziadkow, rodzicow i ich rodzeństwa + chrzestni a resztę nie choć gdybym miała doprosić kogoś to na pewno nie wybrałabym tych od babci są ludzie z którymi widuję się częściej ich nie będzie. I tak jest jej w niesmak, że to będzie takie małe wesele (a raczej było bo teraz od śmierci wujka jest z nią coraz gorzej i się już nie wtrąca).

Edytowane przez zubi89
Czas edycji: 2012-07-23 o 13:07
Stary 2012-07-23, 13:05   #2749
Post_Blue
Rozeznanie

Cytat:
http://allegro.pl/sweterek-z-angory-...487166199.html
ja ten chcialam

a wlasnie ty kolczyki mialas z etsy??
Nie, choć bardzo mi się podobają. Ale ja mam drobną buzię i ze świadkową doszłyśmy do wniosku, że nie będą pasować...

Piękny jest ten z all Ja przegapiłam torebkę z avonu i nie mam z czym iść...
Post_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 13:07   #2750
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie była taka sytuacja z babcią (mojego ojca mama)
Chciała aby zaprosić dziadka brata z żoną, córką i jej Tż no ok ich bardzo lubię i nawet jestem za. Po śmierci mojego ojca chrzestnego wymyśliła, że skoro jej, dziadka, cioci i wujka nie będzie to mam zaprosić jej siostry córkę z mężem i synem, których widuję raz na 100lat. Wesele robimy tylko dla dziadkow, rodzicow i ich rodzeństwa + chrzestni a resztę nie choć gdybym miała doprosić kogoś to na pewno nie wybrałabym tych od babci są ludzie z którymi widuję się częściej ich nie będzie. I tak jest jej w niesmak, że to będzie takie małe wesele (a raczej było bo teraz od śmierci wujka jest z nią coraz gorzej i się już nie wtrąca).
to jest straszne takie wymuszone zapraszanie/dopraszanie gosci... no i wlasnie ten "niesmak" pozostaje....

Stary 2012-07-23, 13:09   #2751
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
to jest straszne takie wymuszone zapraszanie/dopraszanie gosci... no i wlasnie ten "niesmak" pozostaje....
Dokładnie !!! Na mojej mamie wymusiła duże wesele a moja mama chciała takie małe jak my robimy to nie bo musiało być tak jak ona chce...Dlatego teraz mamusia mi pomaga ;p

Stary 2012-07-23, 13:11   #2752
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
No właśnie nie mieliśmy z Nim Miałam z katechetką
To się nie dziwię, że nie chodziłaś Tez bym miała jakąś blokadę psychiczną nie tyle przed przedmiotem, ale przed tą panią.

Cytat:
wiesz co, szczerze wolabym ich niz tych sasiadow wymuszonych i jej kolezanki. Ale ona sama wybrala tamtych nie uwzgledniajac tych "tesciow" na liscie zaproszen. Sama wybrala wiec ja poprostu jestem tym tematem bardzo zmeczona...
najpierw sasiedzi ktorzy sa tak niesamowicie wscibscy ze kiedy tam bylismy perfidnie dopytywali sie nas o Wszystko lacznie z tym gdzie bedziemy mieszkac ze pewnie TZ dostanie od moich rodzicow dziealki/ dom itp... ( najwieksza bajcara we wsi)
No ale zaprosilismy bo chciala, bo sasiedzi, bo wstyd..
Pozniej te baby z pracy.. po chciala, bo to kolezanki, bo ja tez zapraszali, bo wstyd nie dac.
I teraz znow ta sama gadka...
I jak tym damy to co? znow sobie o kiims przypomni?
Tutaj juz chodzi o zasady o jej nakazy, o to ze ona mysli ze sobie "moze"
O to jestem zla.. ze jest tak jak ona chce.. i poniekad chce to juz skonczyc
Tu Cię rozumiem. Chociaż szkoda tych teściów. Ale ona sobie sama winna, na cholerę zapraszała pół wsi i znajomych... Jak jej popuścicie to znowu coś wymyśli. Chyba, że za wszystkie swoje wymysły sama będzie płacić.
Moja mama ma świetne przyjaciółki, babki uwielbiam, normalnie mówię do nich przez ciocie, ale nie zapraszaliśmy ich, bo w 1 kolejności była właśnie rodzina i najbliżsi nasi znajomi, a dopiero potem reszta. I tak już zostało, że mimo odmów ze strony rodziny, te koleżanki i tak nie były zaproszone, ale nikt do nikogo nie ma pretensji. Prezenty i tak dostaliśmy (jedna z nich była naszą kwiaciarką i nie wzięła nic za robociznę, a jeszcze posłała nam prezent), wódkę i ciastka im daliśmy i było ok.

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2012-07-23, 13:11   #2753
Madziuniusia
Zakorzenienie

carmelova przepięknie!

coś miałam wam napisać i już sama nie pamiętam co
skleroza
Stary 2012-07-23, 13:11   #2754
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie !!! Na mojej mamie wymusiła duże wesele a moja mama chciała takie małe jak my robimy to nie bo musiało być tak jak ona chce...Dlatego teraz mamusia mi pomaga ;p
ja swojej nic nie gadalam jakie perypetie mamy z tesciowa...
Licze na to ze po weselu wszystko sie zmieni.. wogole to malo jeszcze o niej wiecie... nie chce juz jej obgadywac bo forum to jednak forum, kazdy ma tutaj wglada.
Ale niestety bardzo meczace jest takie jej zachowanie. I niestety chyba nie zdaje sobie z tego sprawy jak bardzo sie denerwujemy jej kolejnym pomyslami..

Stary 2012-07-23, 13:14   #2755
E87
Wtajemniczenie

Kawko i Carmolowa wygladalyscie rewelacyjnie!
I jakir piekne relacje dzis poczytac mozna

A my prawdopodobnie w srode jedziemy na plener! Chyba padnie na Zywiec - gore Zar i jezioro Miedzybrodzkie
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 13:16   #2756
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość

A my prawdopodobnie w srode jedziemy na plener! Chyba padnie na Zywiec - gore Zar i jezioro Miedzybrodzkie

AaaaAaa na pewno beda boskie zdjecia z pleneru
mam nadzieje ze wam pogoda dopisze!

Stary 2012-07-23, 13:18   #2757
E87
Wtajemniczenie

Melody, Zubi wspolczuje sytuacji...
Stary 2012-07-23, 13:18   #2758
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
ja swojej nic nie gadalam jakie perypetie mamy z tesciowa...
Licze na to ze po weselu wszystko sie zmieni.. wogole to malo jeszcze o niej wiecie... nie chce juz jej obgadywac bo forum to jednak forum, kazdy ma tutaj wglada.
Ale niestety bardzo meczace jest takie jej zachowanie. I niestety chyba nie zdaje sobie z tego sprawy jak bardzo sie denerwujemy jej kolejnym pomyslami..
Ja swoją teściówkę poznam dopiero za 2 tygodnie ale z tego co widzę to oni mają wylane co się u nas dzieje oby tak też było

Stary 2012-07-23, 13:19   #2759
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
AaaaAaa na pewno beda boskie zdjecia z pleneru
mam nadzieje ze wam pogoda dopisze!
Dzieki Podobno ma byc upal teraz mysle jakas fryzurke sobie zrobic, chyba nakrece wloski na duze walki zeby je troszke podneisc i zostawie rozpuszczone
Stary 2012-07-23, 13:22   #2760
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Ja swoją teściówkę poznam dopiero za 2 tygodnie ale z tego co widzę to oni mają wylane co się u nas dzieje oby tak też było
alez Ci zazdroszcze

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Dzieki Podobno ma byc upal teraz mysle jakas fryzurke sobie zrobic, chyba nakrece wloski na duze walki zeby je troszke podneisc i zostawie rozpuszczone
mysle ze taka luzna fryzurka bedzie najlepsza chociaz pamietam jak nena robila narzeczenska sesje to tez miala luzne loki i mowila ze bylo jej strasznie goraco. Ale moze jakos da sie wytrzymac

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości