|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Śliczna! A jaki uśmiech!!!
|
|
|
|
#452 |
|
Wtajemniczenie
|
Piękna Malwinka
|
|
|
|
#453 |
|
Rozeznanie
|
No tak cud mm.
![]() ![]() Dziewczyny pomóżcie. Mikiemu w moczu wyszły bakterie e.coli 10^4/ml. Boję się, że może mieć zapalenie dróg moczowych a druga sprawa to boję się, że lekarz poda mu antybiotyk. ![]() Miała któraś z Was takie wyniki u maluszka??
|
#454 |
|
Zadomowienie
|
Libretko Malwinka jest przeurocza
![]() Ewunia jeśli Cię to pocieszy, to ja mam tak jak Ty Bez kitu! Już kilka razy mi się zdarzyło, że ktoś myślał, że w ciąży jestem Mam nadzieję, że nam się polepszy A ta trenerka nie mówiła na początku, że za wcześnie na takie ćwiczenia?La Monica jakby moja tyle spała co Twoja to byłabym w siódmym niebie, serio serio ![]() ![]() U nas rekord póki co to od 6.15 do 20.30 "na chodzie" z jedną 15 minutową i jedną 45 minutową drzemką![]() PoP witaj
|
#455 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja za pierwszym razem pobrałam do woreczka, no i wynik wyszedł dodatni, za drugim razem po dokładnym umyciu małej, czekałam ze sterylnym słoiczkiem, aż młoda zacznie siusiać, udało mi się złapać łyżeczkę moczu do tego słoiczka po 2 godzinach czekania. Wynik wyszedł ujemny |
|
|
|
|
#456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Karmię butlą, ale w butli jest moje mleczko Właśnie Hania mi usnęła na macie edukacyjnej. Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-07-23 o 16:07 |
|
|
|
|
#457 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Millena - po raz kolejny usłyszałam od pediatry, że dziecko należy karmić mm na żądanie, a nie z zegarkiem Książka fajna, ale wiadomo, że to tylko książka - na pewno są rzeczy, które mogą pomóc, ale nie można się też ślepo trzymać każdego słowa też zauważyłam niekonsekwencję wiele razy - raz TH pisze, że wkładanie dziecku smoczka to jak kneblowanie dorosłego skarpetką, a za chwilkę, że ssanie to główna umiejętność dziecka i należy ją doskonalić i dziecko powinno ssać. Sporo jest takich niekonsekwencji. Wiadomo, jak zawsze zdrowego rozsądku nic nie zastąpi. Sama, jak mam dwójkę dzieci to widzę, że to co działa na Wojtka kompletnie nie działało na Michałka i odwrotnie. To naprawdę nie jest tak, że jedna uniwersalna recepta i pstryk! działa na każde dziecko. Za dobrze by było![]() Nutramigen mamy na 100%!!! No masakra jakaś. Powiedziała, że musi mieć podkładkę od alergologa w związku z tą zmianą przepisów. Ale bardzo fajna ta pediatra, wypisała mi receptę na kontener nutramigenu Trudno, nawet jak nie dostanę zaświadczenia i tak będzie chłeptał nutramigen, nie będę bąbla męczyć normalnym mlekiem mam to w nosie co za durne wymysły NFZ!!!!!
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-07-23 o 16:32 |
|||
|
|
|
#458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty zaczęłaś już ćwiczyć? Smutno mi ![]() Mała marudziła to wsadziłam ją w wózek, włączyłam iphona z dzwiekiem suszarki i zasnęła. Byłam mega szczęsliwa, a tu po 15 minutach się obudziła i już suszarka na nią nie działała. Poleżała 20 minut w wózkua potem wrzask i wróciłam do domu. A już myślałam, że się udało i będziemy mogły chodzić n atakie chociaż 2 godzinne spacery ![]() Myślę co tu jeszcze zrobić... |
|
|
|
|
#459 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=SzmaragdowyKotek;35 466683]
Millena - po raz kolejny usłyszałam od pediatry, że dziecko należy karmić mm na żądanie, a nie z zegarkiem:ehem nasza pediatra też tak mówi ![]() coś mi się nie udało cytowanie
|
|
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Łoj, jaka sliczna, ja ładuje baterie w aparacie bo nam padła i tez wstawie jakies fotki. MOja mama z Maja na spacerze, wiec i ja mam chwilke, mogłabym isc spac, ale po co
|
|
|
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
Mówicie, że mm można na żądanie? Bo mój Piotrek średnio co 2 godziny woła jeść i zamiast tych 7 posiłków dziennie wychodzi nam z 9. Już się zaczynałam martwić...
Teraz też już się wybudza...
|
|
|
|
#462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do szczepień. Ja starsze dziecko mam zaszczepione na wszystko, pneumo, rota, meningo i ospę. Młodszą też już szczepiłam na pneumo ( u nas jest to szczepienie obowiązkowe i bezpłatne ze względu na skrajne wcześniactwo) i rota. Mi wszyscy lekarze zalecali szczepienie. Byliśmy także w poradni ds szczepień. Co do rota to pomimo szczepienia Oliwka gdy miała rok wylądowała w szpitalu na 8 dni - zaatakował ją jakiś inny nowy szczep.
|
|
#463 |
|
Wtajemniczenie
|
libretka - Twoja Malwinka jest przesliczna, taka wesola dziewczynka widac
zaczelam dzis ten trening Ewy Chodakowskiej moja kondycja jest po prostu straszna nie mam sily na te cwiczenia i po 10 minutach (z 40) bylam zlana potem i bez sil, ale spoko, jutro moze wiecej wycisne a mloda lezala obok na macie i sie dziwnie na mnie patrzyla, z takim politowaniem chyba mysle, ze te 4 tygodnie zalozne przez te babke to rzeczywiscie wystarcza na powrot do formy moja Hania to dzisiaj maruda wszech czasow mam pytanie - jak zaczelyscie dawac mleko mm to chodzilyscie do pediatry po porade, jak to najlepiej robic, tzn , czy nie zageszczac i jak to kombinowac karmiac tez cyckiem ?
|
#464 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tacca - oczywiście ![]() Cytat:
Mój Michaś też miał nutramigen i bebilon pepti ze zniżką i też wypisywała nam pediatra i nigdy nie było problemu, ale teraz zmieniły się przepisy i pediatrzy muszą stwierdzić, że to akurat mleko jest niezbędne dla dziecka i żadne inne. To, że dziecko się zwija z bólu nie wystarczy, niestety. Już kilka dziewczyn wiem, że miało tu ten problem, chyba kapukat i andzya o tym pisały. Dzisiaj pierwszy dzień, a właściwie noc cudów mm - 3 godziny przespane no, może jeszcze wydalniczego
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-07-23 o 18:13 |
||
|
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Budzi się... Miałam nadzieję, że wytrzyma do powrotu męża.
|
|
|
|
|
#466 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cudna
Cytat:
![]() No właśnie jak to jest z tym mlekiem Bo ja nie nie mam nic od alergologa a mleko mam ze znizką-receptę wypisuje mi pediatra![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bo ja np już 3 razy cwiczyłam narazie nie poddaję się. Maratonik na dworzu odwliłam. Byłam z Szymonem u dermatologa mamy ,maśc ale do odbioru jutro bo ona jest robiona.Lekarz powiedział ze na razie na tym etapie nie moze stwierdzic czy to AZS ale z tego co Szymek ma może powstac ale nie koniecznie musi. Chrzest mamy 16września.A Ksiądz nie prawił mi kazań że nie mamy slubu kościelnego |
|||
|
|
|
#467 | |
|
Raczkowanie
|
Malwinka śliczna
![]() Cytat:
ale dziś kupiłam jakieś majtki obciskające nie sądzę, żeby dały jakiś spektakularny efekt, bo są bazarkowe, ale jak będę miała zły humor, to będę je zakładać tż chce mnie wykopać na jakiś aquaaerobic albo zumbę, bardziej mi pasują zajęcia w wodzie, ale jestem na razie w trakcie poszukiwań jednoczęściowego kostiumu, bo bikini jak na razie nie założę![]() dziś pół dnia na spacerze byłyśmy, ten mały cholernik spał może z pół godziny, na koniec się posr...ła i to był koniec spaceru. Teraz padła, ale chyba obudzę ją, bo nie pozwolę na drugi dzień z rzędu bez kąpania. Ostatnio przypalam garnki, właśnie przypalił mi się do gotowania na parze odlewałam wody, bo ciągle wydawało mi się, że jest za dużo, w efekcie miałam przypalony garnek. Wcześniej mi się coś takiego nie zdarzyło, hm...
|
|
|
|
|
#468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o garnek to mi woda tak buzuje, gdy mam za duży gaz. Zawsze najpierw podgrzewam, żeby bulgotało, wtedy przykręcam na mały płomień, kładę sitko z warzywami, na to przykrywka i się gotuje. To, że dasz większy gaz nie sprawi, że jedzenie szybciej ci się zrobi, jedynie własnie przypalisz garnek
|
|
|
|
|
#469 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki za sugestię ![]() próbuję uśpić Kalinę. Od jakiegoś czasu nie mieliśmy problemu, bo była kąpiel, jedzenie i od razu zasypiała, a teraz leży wykąpana, nażarta jak bąk i mnie zaczepia, i robi "aghhuuu" rozkokosiła się na wieczór
|
|
|
|
|
#470 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A to musisz mieć super pokarm.
|
|
#471 |
|
Wtajemniczenie
|
A mój dziec śpi,była kapiel,papu i marudzi,marudzi myk do łózeczka i od razu zasnął
![]() Ja isę wykapałam i chyba machne jakieś cwiczenie |
|
|
|
#472 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej!
libretka śliczna córcia! Cytat:
Cytat:
M. zabawia Hanię to skorzystam i poćwiczę.
|
|
#473 |
|
Raczkowanie
|
Wy tu o ćwiczeniach, a ja wpierdzielam tosty z serem pleśniowym
|
|
|
|
#474 |
|
Zadomowienie
|
|
#475 |
|
Zadomowienie
|
Czy jeśli dziecko ma nietolerancje laktozy to dieta matki ma wpływ na stężenie laktozy w mleku?
Wie któraś z Was coś na ten temat? |
|
|
|
#476 | |
|
Raczkowanie
|
Malwinka bardzo dziękuje
![]() Cytat:
życzę powodzenia.
|
|
|
|
|
#477 | |
|
Zadomowienie
|
jestem mega zmeczona wiec tak na szybko:
Kotku dzieki za potwierdzenie info tak robie od momentu kiedy mi napisalas ze mozna i nic sie nie dzieje.Cytat:
|
|
|
|
|
#478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witajcie dziewczyny - ja wpadam tu jak po ogień, ale to ze zmęczenia, co prawda kolki nie są takie jak na początku ale są a do tego mój malec budzi się co 2 -2.5h w nocy na jedzenie a potem o 6 bije mnie żebym z nim się bawiła <bo od 2 w nocy śpi ze mną w łóżku, gydż budzi się z jakimś potwornym krzykiem i po położeniu go spowrotem wije się jak węgorz i znowu krzyk, a że ja nie mam siły walczyć o odkładanie go do białego rana to walę go do łóżka> do tego jeszcze małe problemy w związku i tak jakoś nie miałam jak się odezwać, ale mam nadzieję że tęskniłyśc ?Kism jak tam malec? co do ciemieniuszki - ponieważ Adam miał straszną skorupę na głowie, właśnie przez skazę i walczymy z nią już ponad 1 miesiąc więc mogę polecić OLEJUSZKE ze skarbu matki, bardzo ładnie usuwa, a najlepiej jak głowę nasmaruje się rano i potrzyma przez dłuższą chwilę nawet jak jest na spacerze> dziecko w czapeczce, wtedy schodzi płatami. Można też użyć zamiast olejków Vaseliny, sprawdza się o wiele lepiej Gaabbi jak tam Twoje piersi? |
|
|
|
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też chcemy chrzcić we wrześniu, tylko jeszcze u księdza nie byliśmy. Tak powinno być, że dzieci się chrzci bez względu na to, czy rodzice mają ślub kościelny czy nie. W sumie dla dziecka i jego wiary to nie ma znaczenia. ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- A... Dziś po oficjalnym ważeniu Pana Piotra mamy wynik: 3350g 210g więcej niż tydzień temu. Miałam nadzieję na więcej, ale dobre i to. |
|
|
|
|
#480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cudna jest
moja nie chce tak główki trzymać od razu się drze. Jak leży mi na klatce to tak, a jak na innym podłożu to się drze, a to ciekawe. Cytat:
Zgadzam się.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

Bez kitu! Już kilka razy mi się zdarzyło, że ktoś myślał, że w ciąży jestem
A ta trenerka nie mówiła na początku, że za wcześnie na takie ćwiczenia?

moja kondycja jest po prostu straszna
Bo ja nie nie mam nic od alergologa a mleko mam ze znizką-receptę wypisuje mi pediatra
ale dziś kupiłam jakieś majtki obciskające