Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-23, 15:31   #451
Tacca
Zakorzenienie

Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012

Śliczna! A jaki uśmiech!!!
Stary 2012-07-23, 15:42   #452
Gaabbi
Wtajemniczenie

Piękna Malwinka
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 15:45   #453
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Hania śpi już 3h
No tak cud mm.

Dziewczyny pomóżcie. Mikiemu w moczu wyszły bakterie e.coli 10^4/ml. Boję się, że może mieć zapalenie dróg moczowych a druga sprawa to boję się, że lekarz poda mu antybiotyk.

Miała któraś z Was takie wyniki u maluszka??
Stary 2012-07-23, 15:46   #454
centipede
Zadomowienie

Libretko Malwinka jest przeurocza

Ewunia jeśli Cię to pocieszy, to ja mam tak jak Ty Bez kitu! Już kilka razy mi się zdarzyło, że ktoś myślał, że w ciąży jestem Mam nadzieję, że nam się polepszy A ta trenerka nie mówiła na początku, że za wcześnie na takie ćwiczenia?

La Monica jakby moja tyle spała co Twoja to byłabym w siódmym niebie, serio serio U nas rekord póki co to od 6.15 do 20.30 "na chodzie" z jedną 15 minutową i jedną 45 minutową drzemką

PoP
witaj Masz bardzo dzielne dziewczynki! Mam nadzieję, że będziesz u nas częściej
Stary 2012-07-23, 15:56   #455
libretka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
No tak cud mm.

Dziewczyny pomóżcie. Mikiemu w moczu wyszły bakterie e.coli 10^4/ml. Boję się, że może mieć zapalenie dróg moczowych a druga sprawa to boję się, że lekarz poda mu antybiotyk.

ja miałam taką sytuację, że w wyniku posiewu wyszły bakterie ecoli, napisz jak pobierałaś mocz do posiewu?

ja za pierwszym razem pobrałam do woreczka, no i wynik wyszedł dodatni, za drugim razem po dokładnym umyciu małej, czekałam ze sterylnym słoiczkiem, aż młoda zacznie siusiać, udało mi się złapać łyżeczkę moczu do tego słoiczka po 2 godzinach czekania. Wynik wyszedł ujemny
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 16:00   #456
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
No tak cud mm.

Ale ja nie karmię mm
Karmię butlą, ale w butli jest moje mleczko

Właśnie Hania mi usnęła na macie edukacyjnej.

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-07-23 o 16:07
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 16:23   #457
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Cześć! ja znowu mam problem, czy jeżeli do każdego karmienia do butelki dodaję delikol, czy mogę jednocześnie do mleka dodać bobotic? czy te leki można łączyć w mleku??? próbowałam bobotic podawać na łyżeczce, ale mała pluje nie chce połknąć.
Można Malwinka śliczna!

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to jest z tym urlopem macierzyńskim?
Jedna koleżanka, która rodziła rok temu mówi, że mialam wziąć ze szpitala karteczkę, że urodziłam, i dać ją szefowi i szef wszystko załatwia, że do Zusu iść nie trzeba. Inna która rodziła rok temu, nic nie mówi o karteczce, ale mówi, że trzeba jechać do Zusu żeby obliczyli do kiedy ma się macierzyński. Inna, która rodziła teraz w styczniu, mówi, że nie ma żadnych kartek ze szpitala, i że tylko szefowi daje się akt urodzenia dziecka, i on załatwia, i nie muszę nigdzie iść. Szczerze, to już zgłupiałam. Co ja mam robić, bo nie wiem.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

W aptece widziałam taki krem chyba mama i ja albo mama i dziecko, jakoś tak.
Od stycznia zmieniły się przepisy - zanosisz do pracodawcy: zaświadczenie ze szpitala, że urodziłaś, podanie o urlop i akt urodzenia dziecka

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
kism - powodzenia z tymi migdałakmi! nie dziwie sie ze sie stresujesz! my dziś jedziemy na szczepionkę i też już się trzęsę jak osika. biedna Martusia...

millena ja właśnie miałam o tym pisać też czytam bardzo pooooowli tą lekturę i fakt, że odpowiada ona na wiele moich pytań. ale muszę przyznać że jak dla mnie autorka jest trochę niekonsekwenta. najpierw zaleca "zatankować dziecko do pełna" przed spaniem a potem trzymać się ściśle łatwego planu. moim zdaniem takie karmienie po kąpieli to właśnie "tankowanie" i ja tak właśnie robię. mam nadzieje że nie jestem w błędzie
My już po szczepieniach! oj, nie podobało się a teraz na zmianę marudzimy i śpimy Mój klops waży 6190g

Millena - po raz kolejny usłyszałam od pediatry, że dziecko należy karmić mm na żądanie, a nie z zegarkiem

Książka fajna, ale wiadomo, że to tylko książka - na pewno są rzeczy, które mogą pomóc, ale nie można się też ślepo trzymać każdego słowa też zauważyłam niekonsekwencję wiele razy - raz TH pisze, że wkładanie dziecku smoczka to jak kneblowanie dorosłego skarpetką, a za chwilkę, że ssanie to główna umiejętność dziecka i należy ją doskonalić i dziecko powinno ssać. Sporo jest takich niekonsekwencji. Wiadomo, jak zawsze zdrowego rozsądku nic nie zastąpi. Sama, jak mam dwójkę dzieci to widzę, że to co działa na Wojtka kompletnie nie działało na Michałka i odwrotnie. To naprawdę nie jest tak, że jedna uniwersalna recepta i pstryk! działa na każde dziecko. Za dobrze by było

Nutramigen mamy na 100%!!! No masakra jakaś. Powiedziała, że musi mieć podkładkę od alergologa w związku z tą zmianą przepisów. Ale bardzo fajna ta pediatra, wypisała mi receptę na kontener nutramigenu Trudno, nawet jak nie dostanę zaświadczenia i tak będzie chłeptał nutramigen, nie będę bąbla męczyć normalnym mlekiem mam to w nosie co za durne wymysły NFZ!!!!!

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-07-23 o 16:32
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 16:34   #458
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Libretko

Ewunia jeśli Cię to pocieszy, to ja mam tak jak Ty Bez kitu! Już kilka razy mi się zdarzyło, że ktoś myślał, że w ciąży jestem Mam nadzieję, że nam się polepszy A ta trenerka nie mówiła na początku, że za wcześnie na takie ćwiczenia?
Ja sama zaczęłam ćwiczyć już w 6 tygodniu po cc, a z trenerką dopiero teraz, ale i tak mam zakazane cwiczenia na brzuch.
Ty zaczęłaś już ćwiczyć?

Smutno mi
Mała marudziła to wsadziłam ją w wózek, włączyłam iphona z dzwiekiem suszarki i zasnęła. Byłam mega szczęsliwa, a tu po 15 minutach się obudziła i już suszarka na nią nie działała. Poleżała 20 minut w wózkua potem wrzask i wróciłam do domu. A już myślałam, że się udało i będziemy mogły chodzić n atakie chociaż 2 godzinne spacery
Myślę co tu jeszcze zrobić...
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 16:37   #459
libretka
Raczkowanie

[QUOTE=SzmaragdowyKotek;35 466683]

Millena - po raz kolejny usłyszałam od pediatry, że dziecko należy karmić mm na żądanie, a nie z zegarkiem:ehem

nasza pediatra też tak mówi

coś mi się nie udało cytowanie
Stary 2012-07-23, 17:03   #460
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Dziewczyny po cc, czy ćwiczycie ? Jeśli nie to kiedy macie zamiar ?
Ja wczoraj tak delikatnie sobie poćwiczyłam (rozciąganie głównie) i czuję się dobrze. Zrobiłam 20 delikatnych brzuszków i jest okey. Zastanawiam się czy mogę skakać na skakance ?
Ćwiczące mamy zapraszam tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=631321
Ja nie cwicze nic, narazie jestem 6 tyg.po cc, brzuszek mam juz mały, 9 kg na plusie i bardzo rozszerzone biodra i te biodra to moje zmartwienie, zejda mi sie?
Cytat:
Malwinka
Łoj, jaka sliczna, ja ładuje baterie w aparacie bo nam padła i tez wstawie jakies fotki.

MOja mama z Maja na spacerze, wiec i ja mam chwilke, mogłabym isc spac, ale po co
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 17:33   #461
Tacca
Zakorzenienie

Mówicie, że mm można na żądanie? Bo mój Piotrek średnio co 2 godziny woła jeść i zamiast tych 7 posiłków dziennie wychodzi nam z 9. Już się zaczynałam martwić...
Teraz też już się wybudza...
Stary 2012-07-23, 17:43   #462
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Nutramigen mamy na 100%!!! No masakra jakaś. Powiedziała, że musi mieć podkładkę od alergologa w związku z tą zmianą przepisów. Ale bardzo fajna ta pediatra, wypisała mi receptę na kontener nutramigenu Trudno, nawet jak nie dostanę zaświadczenia i tak będzie chłeptał nutramigen, nie będę bąbla męczyć normalnym mlekiem mam to w nosie co za durne wymysły NFZ!!!!!
Moja starsza córka przez 2 lata była na bebilon pepti. I do 12 nż nie potrzeba podkładki od alergologa. Normalnie receptę wypisuje pediatra.

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Mała marudziła to wsadziłam ją w wózek, włączyłam iphona z dzwiekiem suszarki i zasnęła. Byłam mega szczęsliwa, a tu po 15 minutach się obudziła i już suszarka na nią nie działała. Poleżała 20 minut w wózkua potem wrzask i wróciłam do domu. A już myślałam, że się udało i będziemy mogły chodzić n atakie chociaż 2 godzinne spacery
My mieliśmy podobny problem tylko z odkurzaczem. Oliwka (niejadek) tylko przy nim jadła i zawsze musiał chodzić na żywo. Nagranie nie pomagało.

Co do szczepień. Ja starsze dziecko mam zaszczepione na wszystko, pneumo, rota, meningo i ospę.
Młodszą też już szczepiłam na pneumo ( u nas jest to szczepienie obowiązkowe i bezpłatne ze względu na skrajne wcześniactwo) i rota.
Mi wszyscy lekarze zalecali szczepienie. Byliśmy także w poradni ds szczepień.
Co do rota to pomimo szczepienia Oliwka gdy miała rok wylądowała w szpitalu na 8 dni - zaatakował ją jakiś inny nowy szczep.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 17:59   #463
moniczka1302
Wtajemniczenie

libretka - Twoja Malwinka jest przesliczna, taka wesola dziewczynka widac

zaczelam dzis ten trening Ewy Chodakowskiej moja kondycja jest po prostu straszna nie mam sily na te cwiczenia i po 10 minutach (z 40) bylam zlana potem i bez sil, ale spoko, jutro moze wiecej wycisne a mloda lezala obok na macie i sie dziwnie na mnie patrzyla, z takim politowaniem chyba

mysle, ze te 4 tygodnie zalozne przez te babke to rzeczywiscie wystarcza na powrot do formy

moja Hania to dzisiaj maruda wszech czasow

mam pytanie - jak zaczelyscie dawac mleko mm to chodzilyscie do pediatry po porade, jak to najlepiej robic, tzn , czy nie zageszczac i jak to kombinowac karmiac tez cyckiem ?
Stary 2012-07-23, 18:11   #464
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Mówicie, że mm można na żądanie? Bo mój Piotrek średnio co 2 godziny woła jeść i zamiast tych 7 posiłków dziennie wychodzi nam z 9. Już się zaczynałam martwić...

Tacca - oczywiście nie tylko można, a nawet trzeba. Wojtek je co ok. 2 godziny - mniej a częściej. Jednorazowo nie jest w stanie wypić więcej, niż 100ml. Karmień mamy kilkanaście nawet na dobę, bo on potrafi wypić np. 70 ml a za pół godziny 30ml. Albo tak po 30ml ciągnie. Teraz coraz częściej wypija jednorazowo 100ml, a potem przerwa. Wieczorem pije nawet co godzinę, znacznie więcej, dzisiaj po raz pierwszy spał jednym ciągiem 3 godziny z kawałkiem! karmień na dobę mam ponad 10! Wojtek przybrał bardzo ładnie - nie za dużo i nie za mało, a z pediatrą tylko żeśmy sobie pogadały właśnie o dziwnych pomysłach karmienia niemowlęcia z zegarkiem w ręku i powiedziała to, o czym pisałam, że jak zaczyna raczkować i chodzić to matki się modlą, żeby dziecko zjadło cokolwiek

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Moja starsza córka przez 2 lata była na bebilon pepti. I do 12 nż nie potrzeba podkładki od alergologa. Normalnie receptę wypisuje pediatra.

Mój Michaś też miał nutramigen i bebilon pepti ze zniżką i też wypisywała nam pediatra i nigdy nie było problemu, ale teraz zmieniły się przepisy i pediatrzy muszą stwierdzić, że to akurat mleko jest niezbędne dla dziecka i żadne inne. To, że dziecko się zwija z bólu nie wystarczy, niestety. Już kilka dziewczyn wiem, że miało tu ten problem, chyba kapukat i andzya o tym pisały.

Cytat:
No tak cud mm.
Dzisiaj pierwszy dzień, a właściwie noc cudów mm - 3 godziny przespane ale normalnie to bestia je co ok. 2 godziny i częściej nienażarty taki... to dziecko się składa z samego układu pokarmowego no, może jeszcze wydalniczego

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-07-23 o 18:13
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 18:18   #465
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Tacca - oczywiście nie tylko można, a nawet trzeba. Wojtek je co ok. 2 godziny - mniej a częściej. Jednorazowo nie jest w stanie wypić więcej, niż 100ml. Karmień mamy kilkanaście nawet na dobę, bo on potrafi wypić np. 70 ml a za pół godziny 30ml. Albo tak po 30ml ciągnie. Teraz coraz częściej wypija jednorazowo 100ml, a potem przerwa. Wieczorem pije nawet co godzinę, znacznie więcej, dzisiaj po raz pierwszy spał jednym ciągiem 3 godziny z kawałkiem! karmień na dobę mam ponad 10! Wojtek przybrał bardzo ładnie - nie za dużo i nie za mało, a z pediatrą tylko żeśmy sobie pogadały właśnie o dziwnych pomysłach karmienia niemowlęcia z zegarkiem w ręku i powiedziała to, o czym pisałam, że jak zaczyna raczkować i chodzić to matki się modlą, żeby dziecko zjadło cokolwiek

Mój Michaś też miał nutramigen i bebilon pepti ze zniżką i też wypisywała nam pediatra i nigdy nie było problemu, ale teraz zmieniły się przepisy i pediatrzy muszą stwierdzić, że to akurat mleko jest niezbędne dla dziecka i żadne inne. To, że dziecko się zwija z bólu nie wystarczy, niestety. Już kilka dziewczyn wiem, że miało tu ten problem, chyba kapukat i andzya o tym pisały.

Dzisiaj pierwszy dzień, a właściwie noc cudów mm - 3 godziny przespane ale normalnie to bestia je co ok. 2 godziny i częściej nienażarty taki... to dziecko się składa z samego układu pokarmowego no, może jeszcze wydalniczego
Dzięki! To już jestem całkiem spokojna. Fakt, że Piotrek też raz wyciąga 100 raz 60.

Budzi się... Miałam nadzieję, że wytrzyma do powrotu męża.
Stary 2012-07-23, 18:25   #466
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Malwinka
Cudna
Cytat:

My już po szczepieniach! oj, nie podobało się a teraz na zmianę marudzimy i śpimy Mój klops waży 6190g
Heh nie ma co mleczko mu słuzy
No właśnie jak to jest z tym mlekiemBo ja nie nie mam nic od alergologa a mleko mam ze znizką-receptę wypisuje mi pediatra
Cytat:
Już tu kilka razy pisałam ,że jak głodne to dawac-co to za czasy ze każą głodzic dzieci- w sensie że co 3 h a jak chce po 2 to co,ma krzyczec z głodu.
Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
libretka - Twoja Malwinka jest przesliczna, taka wesola dziewczynka widac

zaczelam dzis ten trening Ewy Chodakowskiej moja kondycja jest po prostu straszna nie mam sily na te cwiczenia i po 10 minutach (z 40) bylam zlana potem i bez sil, ale spoko, jutro moze wiecej wycisne a mloda lezala obok na macie i sie dziwnie na mnie patrzyla, z takim politowaniem chyba

mysle, ze te 4 tygodnie zalozne przez te babke to rzeczywiscie wystarcza na powrot do formy

moja Hania to dzisiaj maruda wszech czasow

mam pytanie - jak zaczelyscie dawac mleko mm to chodzilyscie do pediatry po porade, jak to najlepiej robic, tzn , czy nie zageszczac i jak to kombinowac karmiac tez cyckiem ?
poszukaj sobie na wizażu w Fitness wątek o cwiczeniach tej o to Ewy,na początku jest link do jej FB,sa efekty zdjęcia normalnych dziewczyn przed i po efekty rewelacyjne,jak je zobaczysz będziesz śmigac jak robot z cwiczeniami

Bo ja np już 3 razy cwiczyłam narazie nie poddaję się.

Maratonik na dworzu odwliłam.
Byłam z Szymonem u dermatologa mamy ,maśc ale do odbioru jutro bo ona jest robiona.Lekarz powiedział ze na razie na tym etapie nie moze stwierdzic czy to AZS ale z tego co Szymek ma może powstac ale nie koniecznie musi.

Chrzest mamy 16września.A Ksiądz nie prawił mi kazań że nie mamy slubu kościelnegoa tego się najbardziej obawiałam.Powiedział że dziecko ochrzczą tak czy inaczej

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 18:39   #467
inwytka
Raczkowanie

Malwinka śliczna
Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Zdecydowałam się wziąc za siebie bo już nie mogę patrzec na brzuch zamiast malec chyba rośnie mi oponka Znalazłam fajne cwiczenie zrobiłam dwa razy-masakra,nie mogłam się podnieśc,cała się trzęsłam ale czuję chyba wszystkie mięsnie na brzuchu po nimoby dało to rezultaty i jeszcze dołożyłam jedno na jędrną dupcię
Daj spokój, jak patrzę na siebie to ale dziś kupiłam jakieś majtki obciskające nie sądzę, żeby dały jakiś spektakularny efekt, bo są bazarkowe, ale jak będę miała zły humor, to będę je zakładać tż chce mnie wykopać na jakiś aquaaerobic albo zumbę, bardziej mi pasują zajęcia w wodzie, ale jestem na razie w trakcie poszukiwań jednoczęściowego kostiumu, bo bikini jak na razie nie założę ech a tak naprawdę wolałabym na jogę sobie połazić, bo przed ciążą praktykowałam, ale drogie toto i nie chudnie się tak szybko. Mogłabym sama w domu, ale wtedy nie mam motywacji

dziś pół dnia na spacerze byłyśmy, ten mały cholernik spał może z pół godziny, na koniec się posr...ła i to był koniec spaceru. Teraz padła, ale chyba obudzę ją, bo nie pozwolę na drugi dzień z rzędu bez kąpania.

Ostatnio przypalam garnki, właśnie przypalił mi się do gotowania na parze może któraś z was wie, dlaczego woda wybijała mi dzisiaj do tego sitka? Może coś się dodaje, jakiejś sody, soli czy czegoś, żeby tak nie buzowała? Ryba mi się w wodzie ugotowała a nie na parze odlewałam wody, bo ciągle wydawało mi się, że jest za dużo, w efekcie miałam przypalony garnek. Wcześniej mi się coś takiego nie zdarzyło, hm...

Zuzka
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 19:56   #468
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inwytka Pokaż wiadomość
Ostatnio przypalam garnki, właśnie przypalił mi się do gotowania na parze może któraś z was wie, dlaczego woda wybijała mi dzisiaj do tego sitka? Może coś się dodaje, jakiejś sody, soli czy czegoś, żeby tak nie buzowała? Ryba mi się w wodzie ugotowała a nie na parze odlewałam wody, bo ciągle wydawało mi się, że jest za dużo, w efekcie miałam przypalony garnek. Wcześniej mi się coś takiego nie zdarzyło, hm...
Co do stroju to ja też kupiłam teraz jedno częściowy, ale to ze względu na biust, bo tam nie mam miseczki i obojętnie czy jest duży czy mały jest dobry.

A jeśli chodzi o garnek to mi woda tak buzuje, gdy mam za duży gaz. Zawsze najpierw podgrzewam, żeby bulgotało, wtedy przykręcam na mały płomień, kładę sitko z warzywami, na to przykrywka i się gotuje. To, że dasz większy gaz nie sprawi, że jedzenie szybciej ci się zrobi, jedynie własnie przypalisz garnek
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 20:07   #469
inwytka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Co do stroju to ja też kupiłam teraz jedno częściowy, ale to ze względu na biust, bo tam nie mam miseczki i obojętnie czy jest duży czy mały jest dobry.

A jeśli chodzi o garnek to mi woda tak buzuje, gdy mam za duży gaz. Zawsze najpierw podgrzewam, żeby bulgotało, wtedy przykręcam na mały płomień, kładę sitko z warzywami, na to przykrywka i się gotuje. To, że dasz większy gaz nie sprawi, że jedzenie szybciej ci się zrobi, jedynie własnie przypalisz garnek
kurcze, nie spojrzałam na jakim płomieniu grzeje się garnek. Może faktycznie wcześniej dawałam na małym ogniu, a teraz mi rozkręcił kurek na duży dzięki za sugestię

próbuję uśpić Kalinę. Od jakiegoś czasu nie mieliśmy problemu, bo była kąpiel, jedzenie i od razu zasypiała, a teraz leży wykąpana, nażarta jak bąk i mnie zaczepia, i robi "aghhuuu" rozkokosiła się na wieczór

Zuzka
Stary 2012-07-23, 20:07   #470
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
ja miałam taką sytuację, że w wyniku posiewu wyszły bakterie ecoli, napisz jak pobierałaś mocz do posiewu?

ja za pierwszym razem pobrałam do woreczka, no i wynik wyszedł dodatni, za drugim razem po dokładnym umyciu małej, czekałam ze sterylnym słoiczkiem, aż młoda zacznie siusiać, udało mi się złapać łyżeczkę moczu do tego słoiczka po 2 godzinach czekania. Wynik wyszedł ujemny
No właśnie pobierałam do woreczka i to cały sik a nie tylko środkowy. Może masz rację spróbuję jeszcze z środkowym.

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ale ja nie karmię mm
Karmię butlą, ale w butli jest moje mleczko

Właśnie Hania mi usnęła na macie edukacyjnej.
A to musisz mieć super pokarm.
Stary 2012-07-23, 20:25   #471
anulka4771
Wtajemniczenie

A mój dziec śpi,była kapiel,papu i marudzi,marudzi myk do łózeczka i od razu zasnął

Ja isę wykapałam i chyba machne jakieś cwiczenie

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 20:44   #472
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej!

libretka śliczna córcia!

Cytat:
Jeśli mocz był prawidłowo pobrany (środkowy strumień, po umyciu siusiaka) to może to wskazywać na stan zapalny i może się zakończyć antybiotykiem.

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
La Monica jakby moja tyle spała co Twoja to byłabym w siódmym niebie, serio serio U nas rekord póki co to od 6.15 do 20.30 "na chodzie" z jedną 15 minutową i jedną 45 minutową drzemką
Moja Hania też ostatnio mało śpi w dzień. Nie wiem co jej się stało. Zawsze miała kilka krótkich drzemek i jedną taką 3-godzinną. Teraz śpi raz dziennie i to godzinkę. Ja tak nie chcę.

M. zabawia Hanię to skorzystam i poćwiczę.
Stary 2012-07-23, 20:53   #473
inwytka
Raczkowanie

Wy tu o ćwiczeniach, a ja wpierdzielam tosty z serem pleśniowym moje dziecko dalej walczy, leży w łóżeczku od godziny i nie śpi, grunt że nie płacze

Zuzka
Stary 2012-07-23, 21:19   #474
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Malwinka
śliczna
Stary 2012-07-23, 21:24   #475
8ewus8
Zadomowienie

Czy jeśli dziecko ma nietolerancje laktozy to dieta matki ma wpływ na stężenie laktozy w mleku?
Wie któraś z Was coś na ten temat?
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 21:27   #476
libretka
Raczkowanie

Malwinka bardzo dziękuje

Cytat:
No właśnie pobierałam do woreczka i to cały sik a nie tylko środkowy. Może masz rację spróbuję jeszcze z środkowym.
ale łap to siusiu do kubeczka, nie do woreczka. W laboratorium mi powiedzieli że wystarczy mała łyżeczka moczu do zbadania, wcześniej siusiaka dokładnie umyj i jeżeli masz octanisept to spryskaj, no i czekaj aż zacznie sikać życzę powodzenia.
Stary 2012-07-23, 21:34   #477
_millena
Zadomowienie

jestem mega zmeczona wiec tak na szybko:

Kotku dzieki za potwierdzenie info tak robie od momentu kiedy mi napisalas ze mozna i nic sie nie dzieje.

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Kurcze sama nie wiem, a moze ona boi sie tego wozka.... moze niech ten wozek jej sie zacznie przyjemnie kojarzyc, nie wiem, moze zabawki trzeba wlozyć...w koncu ni emusi spac na spacerze, wazne zeby sie nie darla.

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 21:47   #478
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Czy jeśli dziecko ma nietolerancje laktozy to dieta matki ma wpływ na stężenie laktozy w mleku?
Wie któraś z Was coś na ten temat?
ma wpływ i to ogromny - matka nie może jeść w tedy niczego co posiada mleko w swoim składzie - żadnego nabiału, żółtych serów, śmietan, ciast z dodatkiem masła lub mleka, masła i wszystkich pochodnych bo to powoduje że dziecko wygląda duuużo gorzej

witajcie dziewczyny - ja wpadam tu jak po ogień, ale to ze zmęczenia, co prawda kolki nie są takie jak na początku ale są a do tego mój malec budzi się co 2 -2.5h w nocy na jedzenie a potem o 6 bije mnie żebym z nim się bawiła <bo od 2 w nocy śpi ze mną w łóżku, gydż budzi się z jakimś potwornym krzykiem i po położeniu go spowrotem wije się jak węgorz i znowu krzyk, a że ja nie mam siły walczyć o odkładanie go do białego rana to walę go do łóżka>
do tego jeszcze małe problemy w związku i tak jakoś nie miałam jak się odezwać, ale mam nadzieję że tęskniłyśc?

Kism jak tam malec?

co do ciemieniuszki - ponieważ Adam miał straszną skorupę na głowie, właśnie przez skazę i walczymy z nią już ponad 1 miesiąc więc mogę polecić OLEJUSZKE ze skarbu matki, bardzo ładnie usuwa, a najlepiej jak głowę nasmaruje się rano i potrzyma przez dłuższą chwilę nawet jak jest na spacerze> dziecko w czapeczce, wtedy schodzi płatami. Można też użyć zamiast olejków Vaseliny, sprawdza się o wiele lepiej

Gaabbi jak tam Twoje piersi?
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 22:18   #479
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:

Już tu kilka razy pisałam ,że jak głodne to dawac-co to za czasy ze każą głodzic dzieci- w sensie że co 3 h a jak chce po 2 to co,ma krzyczec z głodu.

Chrzest mamy 16września.A Ksiądz nie prawił mi kazań że nie mamy slubu kościelnegoa tego się najbardziej obawiałam.Powiedział że dziecko ochrzczą tak czy inaczej
No właśnie ja nie głodzę, bo nie dość, że pewnie uszy by mi zwiędły to szkoda mi dzidziolka. Poza tym Piotrek nie tyje jakoś specjalnie, więccc tym bardziej nie będę chłopaka ograniczać.

My też chcemy chrzcić we wrześniu, tylko jeszcze u księdza nie byliśmy.
Tak powinno być, że dzieci się chrzci bez względu na to, czy rodzice mają ślub kościelny czy nie. W sumie dla dziecka i jego wiary to nie ma znaczenia.

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

A... Dziś po oficjalnym ważeniu Pana Piotra mamy wynik: 3350g 210g więcej niż tydzień temu. Miałam nadzieję na więcej, ale dobre i to.
Stary 2012-07-23, 22:24   #480
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Malwinka
Cudna jest moja nie chce tak główki trzymać od razu się drze. Jak leży mi na klatce to tak, a jak na innym podłożu to się drze, a to ciekawe.

Cytat:
Chciałaś tak późno chrzcić? Czy u Was taki zwyczaj?

Cytat:
My też chcemy chrzcić we wrześniu, tylko jeszcze u księdza nie byliśmy.
Tak powinno być, że dzieci się chrzci bez względu na to, czy rodzice mają ślub kościelny czy nie. W sumie dla dziecka i jego wiary to nie ma znaczenia. [COLOR="Silver"]
Zgadzam się.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości