Stosuję antykoncepcję i NIE jestem w ciąży, czyli wątek ANTYschizowy :) CZĘŚĆ III - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-22, 23:05   #3871
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108
Dot.: Biorę tabletki i NIE jestem w ciąży- wątek ANTYschizowy ;) CZĘŚĆ III

Dziewczyny wpadam do was na chwile prosba o oswiecienie mnie

Biore tabletki anty i chcialabym przesunac okres (ostatnia tabletk na jutro zostala tylko) czyli moge spokojnie zaczac drugie opakowanie bez robienia przerwy a potem juz normalnie czy tak ?
Stary 2012-07-22, 23:11   #3872
rozsznurowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Frutti Pokaż wiadomość
być może przejdzie, ale niekoniecznie jeśli po dwóch-trzech opakowaniach nie będzie poprawy to zmień tabletki

dziękuje oby przeszło, ciagle rycze jak durna

włosomaniaczka
kierowca od 25.10.2013
kociara

rozsznurowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 23:17   #3873
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wpadam do was na chwile prosba o oswiecienie mnie

Biore tabletki anty i chcialabym przesunac okres (ostatnia tabletk na jutro zostala tylko) czyli moge spokojnie zaczac drugie opakowanie bez robienia przerwy a potem juz normalnie czy tak ?
Tak. Albo już nie brać tej ostatniej tabletki i zrobić normalną przerwe jeśli ten jeden dzień robi Ci różnicę
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 23:20   #3874
Lia89
Zakorzenienie

Renatka, nie prościej było skończyć na 17-18 tabletce? Obyłoby się bez ewentualnych skutków ubocznych.

Tak btw, ja to miałam wczoraj niezłego pietra. Urodziny TŻ, jedziemy już do niego i mi się przypomniało, że musze łyknąć tabletkę. A tu tabletek NIE MA. JP, jaka panika. Musieliśmy się wracać do mnie 25km. Pierwszy tydzień, 3 tabletka, seksu by nie dość, że nie było, to jeszcze stres, bo dwa dni wcześniej był finisz w środku... Od tej pory będę woziła ze sobą zapasowy blister. Przez półtora roku nigdy mi się coś takiego nie zdarzyło. Byłam PEWNA, że mam te tabletki, bo się pakowałam z 5 razy...

Edytowane przez Lia89
Czas edycji: 2012-07-23 o 00:06
Lia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 09:16   #3875
hellogoodbye
Raczkowanie

Dot.: Stosuję prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy :) CZĘŚĆ II

Cytat:
Napisane przez EnergyMan Pokaż wiadomość
real feel - brzmi nieźle, chyba poszukam
Ja ostatnio wypatrzyłem świecące w ciemności, ale słabe to było..
O matko! Świecące w ciemnościach? Jeszcze się nie spotkałam nigdzie z takimi ale też nie mam zamiaru próbować, bo znając siebie, gdybym w nocy w czasie igraszek zobaczyła coś takiego to zamiast namiętności byłby śmiech na sali i po romantycznym nastroju

Edytowane przez hellogoodbye
Czas edycji: 2012-07-23 o 09:19
hellogoodbye jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 10:33   #3876
wontrubka
Wtajemniczenie

Dot.: Stosuję prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy :) CZĘŚĆ II

Świecące gumy???? hahaha u mnie też nic by z tego nie było bo bym wybuchnęła śmiechem, myślę że TŻ także

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 10:47   #3877
Akcila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hellogoodbye Pokaż wiadomość
O matko! Świecące w ciemnościach? Jeszcze się nie spotkałam nigdzie z takimi ale też nie mam zamiaru próbować, bo znając siebie, gdybym w nocy w czasie igraszek zobaczyła coś takiego to zamiast namiętności byłby śmiech na sali i po romantycznym nastroju
Mój TŻ-et by się ucieszył ze święcących w ciemnościach-na kwejku był taki obrazek ze świecącymi prezerwatywami -o ten http://kwejk.pl/obrazek/1259859/wiec...zerwatywy.html i mojemu TŻ-etowi bardzo się spodobała idea miecza świetlnego. A gdzie te świecące można dostać ? Kasssiulka dzięki za informacje o reel feelach, właśnie z nimi jest taki problem że są dostępne w sklepach spożywczych a w aptekach nie ma
Akcila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 11:09   #3878
Kasssiulka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Akcila Pokaż wiadomość
Mój TŻ-et by się ucieszył ze święcących w ciemnościach-na kwejku był taki obrazek ze świecącymi prezerwatywami -o ten http://kwejk.pl/obrazek/1259859/wiec...zerwatywy.html i mojemu TŻ-etowi bardzo się spodobała idea miecza świetlnego. A gdzie te świecące można dostać ? Kasssiulka dzięki za informacje o reel feelach, właśnie z nimi jest taki problem że są dostępne w sklepach spożywczych a w aptekach nie ma
u mnie tez podobna reakcja była na te świecące, są na allegro ale drogo bo nawet spotkałam sie ze po 18 zl były za 2 sztuki, ale jakis sklep internetowy sprzedaje je po 5 zl chyba (2 sztuki w paczce) plus około 5 zl wysylka wiec nie jest najgorzej.

właśnie zauważyłam ze trudno dostać te real feel bo dzis z ciekawości pochodziłam po sklepach i patrzyłam czy są.. i nie było nigdzie..
Kasssiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 11:27   #3879
wrozkaaanka
Raczkowanie

ja zawsze w portfelu nosze.
wrozkaaanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 11:36   #3880
Akcila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasssiulka Pokaż wiadomość
u mnie tez podobna reakcja była na te świecące, są na allegro ale drogo bo nawet spotkałam sie ze po 18 zl były za 2 sztuki, ale jakis sklep internetowy sprzedaje je po 5 zl chyba (2 sztuki w paczce) plus około 5 zl wysylka wiec nie jest najgorzej.

właśnie zauważyłam ze trudno dostać te real feel bo dzis z ciekawości pochodziłam po sklepach i patrzyłam czy są.. i nie było nigdzie..
No w były w jednej aptece i pan powiedział że raz są a raz nie ma. Mój TŻ-et w Top Makecie widział ale ja jakoś boje się ryzyka, chociaż luby przekonywał mnie że to bezpodstawne obawy.

Dziewczyny wymyśliłam dla mojego TŻ-eta na gwiazdkę prezent- własnoręcznie wyszyty wzór na poduszkę, ale nie wiem jak się do tego zabrać. No wiem że jeszcze dużo czasu, ale od października mieszkam z TŻ-etem(nie w jednym pokoju ale na jednym mieszkaniu) i będę mogła to robić tylko w weeknedy dlatego chcę już teraz zacząć. Może któraś orientuje się w takich rzeczach -jak to zrobić etc. Szukam w wątkach na wizażu, ale jakoś nie wiem w którym poprosić o pomoc
Stary 2012-07-23, 11:42   #3881
krtek_
Zadomowienie

Jak właściwie jest z tym noszeniem tabletek w portfelu, czy torebce, można? Bo czytałam już różne opinię i teraz, latem raczej staram się tego unikać ze względu na temperatury, ale wiadomo, że to zawsze wygodniej i pewniej...

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszę o przeczytanych książkach
krtek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 11:50   #3882
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Viranna Pokaż wiadomość
Od razu mam do Was pytanie. Mam zamiar w najbliższych czasie zaopatrzyć się w (pierwsze hihi ) opakowanko prezerwatyw Unimil Skyn. Jeśli dobrze wyczytałam są tylko w jednym rozmiarze, prawda? Jakie są szanse, że nie będą pasowały na mojego partnera? Trudno mi określić jak jest wyposażony, bo nie mam porównania - zbyt wiele męskich ciał nie oglądałam. Chyba... (jakkolwiek pewnie nienajlepiej to zabrzmi) chyba przeciętnie.
Powiem Ci ze rodzaj prezerwatywy to kwestia indywidualna, ja bym radziła mu powiedzieć żeby kupił prezerwatywy, takie jakie lubi Wiem ze jest dużo pozytywnym opinii o skynach ale np. mi i TŻ totalnie nie podeszły, wg.TŻ strasznie grube i wg.nas obojga dziwny mają zapach w rezultacie z paczki zuzylismy jedną, a reszta leży i czeka aż nie będzie jakiś innych pod ręką
Chwalone w wątku Real Feel'e też jakoś nas nie zachwyciły ogólnie rzecz biorąc wolimy firmę Unimil niż Durex (bardzo fajne są Unimil Contact i Max pleasure )

A ogólnie to witam wszystkie dziewczyny w wątku bo jeszcze się tu nigdy nie odzywałam

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
No w były w jednej aptece i pan powiedział że raz są a raz nie ma. Mój TŻ-et w Top Makecie widział ale ja jakoś boje się ryzyka, chociaż luby przekonywał mnie że to bezpodstawne obawy.

Dziewczyny wymyśliłam dla mojego TŻ-eta na gwiazdkę prezent- własnoręcznie wyszyty wzór na poduszkę, ale nie wiem jak się do tego zabrać. No wiem że jeszcze dużo czasu, ale od października mieszkam z TŻ-etem(nie w jednym pokoju ale na jednym mieszkaniu) i będę mogła to robić tylko w weeknedy dlatego chcę już teraz zacząć. Może któraś orientuje się w takich rzeczach -jak to zrobić etc. Szukam w wątkach na wizażu, ale jakoś nie wiem w którym poprosić o pomoc
Spróbuj w dziale "Zrób to sama"
Stary 2012-07-23, 12:19   #3883
Akcila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość

Spróbuj w dziale "Zrób to sama"
Znalazłam jakiś wątek o szyciu, szydełkowaniu itp. I napisałam tam post najwyżej mi przeniosą. Jak nie otrzymam odpowiedzi to znajdę ten dział i tam też napiszę . Dzięki za podpowiedź.
Stary 2012-07-23, 12:37   #3884
wrozkaaanka
Raczkowanie

od 5 lat tak nosze i jakos w ciazy nie jestem ;d chodzi o to zeby nie wysatwiac ich na slonce ani nie doprowadzacn do "zagotowania torebki" np. trzymam w portfelu w torebce i torebke w zacienionym miejscu.

Laski do afryki zabieraja tabletki i w ciazy nie sa.
Stary 2012-07-23, 12:37   #3885
Arya90
Zakorzenienie

Ja słyszałam, że to nie za dobre miejsce ze względu na temperaturę i że po prostu tabsy mogą stracić swoje właściwości. Nie wiem, czy to prawda. Kiedyś nosiłam w portfelu i nic się nigdy nie stało. Teraz zostawiam je w domu, bo po prostu biorę je jak tylko otworzę oczy więc nie mam problemu z wyjściami z domu

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 12:52   #3886
wrozkaaanka
Raczkowanie

no ale tem 30 stpni to jescze nic. w ulotce jest napisane ze taka srednia temp to 25 stopni. jak by lezaly dlugo na sloncu to tak bo by sie stopily ale prosze Cie nie wyparuja jest cien nie lezy torebka na sloncu jest ok.
Stary 2012-07-23, 13:26   #3887
Arya90
Zakorzenienie

Przecież nie mówię, że wyparują. Mówię co słyszałam i podkreśliłam, że nie wiem czy to prawda
Każdy sam musi zdecydować czy chce nosić tabsy w portfelu czy nie.

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 13:57   #3888
Cola_Ola
Zakorzenienie

Albo ja jestem taka ograniczona albo zwyczajnie się boję więc proszę o zrozumienie, bo mimo przeczytanej ulotki i tysiąca wątków muszę zadać to pytanie:

Czy jak wezmę 20 tabletek zamiast 21 i zrobię 7 dniową przerwę i zacznę kolejne opakowanie to czy będę zabezpieczona. Zaczynam mieć schizy, że widzę śluz płodny Musiałam zażyć dwie tabletki jednego dnia, dlatego wyszło jak wyszło.

Andrzej Sapkowski – Ostatnie życzenie
Cola_Ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 14:05   #3889
Lia89
Zakorzenienie

Czego nie rozumiesz z ulotki, że zadajesz to pytanie...? Serio, czytałaś ze zrozumieniem? Ja chyba nigdy nie zrozumiem jak bardzo panika odbiera ludziom rozum.

Odpowiadając: TAK, będziesz zabezpieczona. Ulotka WYRAŹNIE mówi, że zapominając tabletki w 3 tygodniu, może zrobić od razu przerwę.
Stary 2012-07-23, 14:09   #3890
Cola_Ola
Zakorzenienie

Mam nadzieje, że odpowiedź nie sprawiła Ci takiego bólu. Dziękuje za łaskę.

Andrzej Sapkowski – Ostatnie życzenie
Cola_Ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 14:15   #3891
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez Cola_Ola Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, że odpowiedź nie sprawiła Ci takiego bólu. Dziękuje za łaskę.
tu nie chodzi o żadną łaskę a o podstawy- czytanie ze zrozumieniem ulotki. tym bardziej że podobno zasięgnęłaś opini na innych wątkach... ale chyba nie w dziale ginokologii skoro dalej nie znałaś odpowiedzi

ulotka to nie jakis tam świstek - tam są wszytskie podstawowe informacje.
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 14:32   #3892
Lia89
Zakorzenienie

Ból sprawiają mi te wszystkie bezmyślne posty, bo komuś się nie chce szukać, albo przeczytać ze zrozumieniem ulotki, albo użyć głowy, doedukować się w sprawach seksu itp. Jak poodpisujesz sobie na tysiąc takich postów, to może zrozumiesz. My odwalamy tu czarną robotę, odpisujemy wszystkim panikarom, ale nie zawsze jest to doceniane. Frutti dostała niedawno posadę moda i już ogarnęłam masakryczną ilość postów, połączyła wątki do odpowiednich tematów. Czy ktoś jej za to podziękował? Czy ktoś to w ogóle zauważa? Tyle ode mnie, jeśli masz wyrzuty, że jestem "niemiła".
Stary 2012-07-23, 14:44   #3893
Eldo_rado
amor vincit omnia

ostatnio coraz więcej pytań z serii nie chcialo mi się zajrzeć do ulotki albo nie umiem czytać ze zrozumieniem
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 14:53   #3894
Lia89
Zakorzenienie

Tutaj już kilka z dziewczyn pisało pod koniec czerwca, że się wakacje zaczynają i będzie wysyp.
Stary 2012-07-23, 15:27   #3895
paulinka_47
Rozeznanie

Hej. Kilka stron temu pytałam o gumki Durexy z wypustkami, trochę o tym gadałyśmy, a po weekendzie z TZ mogę powiedzieć, że... eee, raczej nie
Jakoś takie nie fajne były, przyjemności z wypustek nie czułam. Ba, po prostu mnie wkurzał, był drażniące. Miałam wrażenie, jakby pod prezerwatywę ziarenka piasku się dostały.
I zostajem prz durexach elite, są fajne i mnie nie wkurzają, tylko tamte niestety się zmarnują

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

A! I jeszcze wcześniej jęczałam, że boli mnie podbrzusze, schizowałam trochę z tego powodu i tak dalej. Od dwoch dni harcuje wujaszek, także jak zwykle przesadzałam :P
W ogole ostatnio dużo nowości, przerzuciłam się na tampony i jestem mega zadowolona. A pomyśleć, że zdecydowałam się na nie tylko dlatego, że w sierpniu jade nad morze i prawdopodobnie wujek pojedzie ze mną :P Chcialam zobaczyć czy będe umiała ich używać, ale prosta sprawa.
paulinka_47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 16:15   #3896
WickedVirgo
Raczkowanie

Ja za to jestem ☠☠☠☠☠☠☠nięta. Hah kiedyś mi zabrakło 2 tabletek i od tej pory dobieram z następnego blistra zawsze bo tak moja magiczna sobotka mi się podoba i nie chciałam niczego zmieniaćxD. Haha ale ogarnę się w końcu..
WickedVirgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 16:19   #3897
wontrubka
Wtajemniczenie

Cytat:

ooo świetny pomysł! Ja też zrobiłam mojemu na urodziny taki prezent, więc podzielę się doświadczeniem! kupiłam zwykłą białą poszewkę, poduszkę jaśka i kolorową mulinę. na poduszce ołówkiem napisałam to, co chciałam napisać ("kolorowych snów" i coś jeszcze ) i narysowałam serduszko. I potem muliną wyszyłam te literki i obrazek taką metodą jakbym coś zszywała (czyli najprostszy z możliwych ściegów, tak prosty, że nawet nie ma filmików w youtube, ale znalazłam coś podobnego, też proste -> http://www.youtube.com/watch?v=315Qh4A1gT0). Zajęło mi to jeden wieczór. oblekłam tą poszewką jaśka i gotowe ! Po raz pierwszy widziałam łzy w oczach TŻ, jak dostał ten prezent. Mam nadzieję, że lzy wzruszenia a nie rozpaczy powodzenia!

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 16:22   #3898
maya89
Raczkowanie

U mnie dziś wujaszek przybył z samego rana miałam ciężką noc, budziłam się co chwile i jeszcze mi się śniło, że strasznie boli mnie brzuch (pewnie bolał), wstałam i odrazu przybył. Strasznie dzisiaj mnie ściska, więc za max.5 dni komuś chętnie oddam!

Viranna - co do gumek to chyba lepiej żeby on sobie kupił, może już wie jakie mu pasują? albo wzięłabym po prostu najbardziej neutralne (w sensie nie zapachowe, bez wypustek) - i sama nie polecam 'przedłużających' bo dla mnie za bardzo przedłużają i po prostu to jakaś męczarnia

viki1988 - my też używamy praktycznie tylko Unimil, próbowałam kiedyś przemycić real feele ale Tż stwierdził, że są dziwnie ciasne. Unimil contact nasze ulubione
maya89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 16:24   #3899
Akcila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
ooo świetny pomysł! Ja też zrobiłam mojemu na urodziny taki prezent, więc podzielę się doświadczeniem! kupiłam zwykłą białą poszewkę, poduszkę jaśka i kolorową mulinę. na poduszce ołówkiem napisałam to, co chciałam napisać ("kolorowych snów" i coś jeszcze ) i narysowałam serduszko. I potem muliną wyszyłam te literki i obrazek taką metodą jakbym coś zszywała (czyli najprostszy z możliwych ściegów, tak prosty, że nawet nie ma filmików w youtube, ale znalazłam coś podobnego, też proste -> http://www.youtube.com/watch?v=315Qh4A1gT0). Zajęło mi to jeden wieczór. oblekłam tą poszewką jaśka i gotowe ! Po raz pierwszy widziałam łzy w oczach TŻ, jak dostał ten prezent. Mam nadzieję, że lzy wzruszenia a nie rozpaczy powodzenia!
No właśnie tak myślałam, ale jakoś tak się naoglądałam tych wzorów krzyzykowych i mi się ta technika spodobała. I pamiętam jak bylam w gimnazjum i coś wyszywałam to tak jak ty mówisz. No ciekawa jestem miny mojego TŻ-eta on uwielbia prezenty robione ręcznie. No, ale zobacze co wymyślę
Stary 2012-07-23, 16:24   #3900
Viranna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Powiem Ci ze rodzaj prezerwatywy to kwestia indywidualna, ja bym radziła mu powiedzieć żeby kupił prezerwatywy, takie jakie lubi
Pewnie masz rację i tak zrobię. Ale tak "jak-by-co" to sama też się zaopatrzę. Nie wiem, chyba rzeczywiście jestem trochę dziwna - muszę mieć zaplanowane, wykonane i pod kontrolą. Tzn. nie muszę kogoś kontrolować, tylko lubię konkret w działaniu. Dzisiaj właśnie ukułam nowe powiedzenie na swój temat - niektórzy rozpatrują "mieć" czy "być", a dla mnie życie to "wiedzieć i rozumieć".

A wracając do samoobserwacji to zgodnie z planem dzisiaj w nocy zaczęłam krwawić. Czyli wszystko działa jak powinno i sobotnie przyjemności były całkowicie bezpieczne.
Viranna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości