|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biorę tabletki i NIE jestem w ciąży- wątek ANTYschizowy ;) CZĘŚĆ III
Dziewczyny wpadam do was na chwile prosba o oswiecienie mnie
![]() Biore tabletki anty i chcialabym przesunac okres (ostatnia tabletk na jutro zostala tylko) czyli moge spokojnie zaczac drugie opakowanie bez robienia przerwy a potem juz normalnie czy tak ?
|
#3872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuje
|
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
Renatka, nie prościej było skończyć na 17-18 tabletce? Obyłoby się bez ewentualnych skutków ubocznych.
Tak btw, ja to miałam wczoraj niezłego pietra. Urodziny TŻ, jedziemy już do niego i mi się przypomniało, że musze łyknąć tabletkę. A tu tabletek NIE MA. JP, jaka panika. Musieliśmy się wracać do mnie 25km. Pierwszy tydzień, 3 tabletka, seksu by nie dość, że nie było, to jeszcze stres, bo dwa dni wcześniej był finisz w środku... Od tej pory będę woziła ze sobą zapasowy blister. Przez półtora roku nigdy mi się coś takiego nie zdarzyło. Byłam PEWNA, że mam te tabletki, bo się pakowałam z 5 razy...
Edytowane przez Lia89 Czas edycji: 2012-07-23 o 00:06 |
|
|
|
#3875 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Stosuję prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy :) CZĘŚĆ II
Cytat:
Jeszcze się nie spotkałam nigdzie z takimi ale też nie mam zamiaru próbować, bo znając siebie, gdybym w nocy w czasie igraszek zobaczyła coś takiego to zamiast namiętności byłby śmiech na sali i po romantycznym nastroju
Edytowane przez hellogoodbye Czas edycji: 2012-07-23 o 09:19 |
|
|
|
|
#3876 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Stosuję prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy :) CZĘŚĆ II
Świecące gumy????
hahaha u mnie też nic by z tego nie było bo bym wybuchnęła śmiechem, myślę że TŻ także
|
#3877 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kasssiulka dzięki za informacje o reel feelach, właśnie z nimi jest taki problem że są dostępne w sklepach spożywczych a w aptekach nie ma
|
|
|
|
|
#3878 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
właśnie zauważyłam ze trudno dostać te real feel bo dzis z ciekawości pochodziłam po sklepach i patrzyłam czy są.. i nie było nigdzie.. |
|
|
|
|
#3879 |
|
Raczkowanie
|
ja zawsze w portfelu nosze.
|
|
|
|
#3880 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny wymyśliłam dla mojego TŻ-eta na gwiazdkę prezent- własnoręcznie wyszyty wzór na poduszkę, ale nie wiem jak się do tego zabrać . No wiem że jeszcze dużo czasu, ale od października mieszkam z TŻ-etem(nie w jednym pokoju ale na jednym mieszkaniu) i będę mogła to robić tylko w weeknedy dlatego chcę już teraz zacząć. Może któraś orientuje się w takich rzeczach -jak to zrobić etc. Szukam w wątkach na wizażu, ale jakoś nie wiem w którym poprosić o pomoc |
|
|
|
|
#3881 |
|
Zadomowienie
|
Jak właściwie jest z tym noszeniem tabletek w portfelu, czy torebce, można? Bo czytałam już różne opinię i teraz, latem raczej staram się tego unikać ze względu na temperatury, ale wiadomo, że to zawsze wygodniej i pewniej...
|
#3882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem ze jest dużo pozytywnym opinii o skynach ale np. mi i TŻ totalnie nie podeszły, wg.TŻ strasznie grube i wg.nas obojga dziwny mają zapach w rezultacie z paczki zuzylismy jedną, a reszta leży i czeka aż nie będzie jakiś innych pod ręką ![]() Chwalone w wątku Real Feel'e też jakoś nas nie zachwyciły )A ogólnie to witam wszystkie dziewczyny w wątku ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
|
|
#3883 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3884 |
|
Raczkowanie
|
od 5 lat tak nosze i jakos w ciazy nie jestem ;d chodzi o to zeby nie wysatwiac ich na slonce ani nie doprowadzacn do "zagotowania torebki" np. trzymam w portfelu w torebce i torebke w zacienionym miejscu.
Laski do afryki zabieraja tabletki i w ciazy nie sa. |
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
Ja słyszałam, że to nie za dobre miejsce ze względu na temperaturę i że po prostu tabsy mogą stracić swoje właściwości. Nie wiem, czy to prawda. Kiedyś nosiłam w portfelu i nic się nigdy nie stało. Teraz zostawiam je w domu, bo po prostu biorę je jak tylko otworzę oczy więc nie mam problemu z wyjściami z domu
|
#3886 |
|
Raczkowanie
|
no ale tem 30 stpni to jescze nic. w ulotce jest napisane ze taka srednia temp to 25 stopni. jak by lezaly dlugo na sloncu to tak bo by sie stopily ale prosze Cie nie wyparuja
jest cien nie lezy torebka na sloncu jest ok.
|
|
|
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
Przecież nie mówię, że wyparują. Mówię co słyszałam i podkreśliłam, że nie wiem czy to prawda
![]() Każdy sam musi zdecydować czy chce nosić tabsy w portfelu czy nie.
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
Albo ja jestem taka ograniczona albo zwyczajnie się boję więc proszę o zrozumienie, bo mimo przeczytanej ulotki i tysiąca wątków muszę zadać to pytanie:
Czy jak wezmę 20 tabletek zamiast 21 i zrobię 7 dniową przerwę i zacznę kolejne opakowanie to czy będę zabezpieczona. Zaczynam mieć schizy, że widzę śluz płodny Musiałam zażyć dwie tabletki jednego dnia, dlatego wyszło jak wyszło.
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
Czego nie rozumiesz z ulotki, że zadajesz to pytanie...? Serio, czytałaś ze zrozumieniem?
Odpowiadając: TAK, będziesz zabezpieczona. Ulotka WYRAŹNIE mówi, że zapominając tabletki w 3 tygodniu, może zrobić od razu przerwę. |
|
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje, że odpowiedź nie sprawiła Ci takiego bólu. Dziękuje za łaskę.
|
#3891 | |
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
ulotka to nie jakis tam świstek - tam są wszytskie podstawowe informacje. |
|
|
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
Ból sprawiają mi te wszystkie bezmyślne posty, bo komuś się nie chce szukać, albo przeczytać ze zrozumieniem ulotki, albo użyć głowy, doedukować się w sprawach seksu itp.
|
|
|
|
#3893 |
|
amor vincit omnia
|
ostatnio coraz więcej pytań z serii nie chcialo mi się zajrzeć do ulotki albo nie umiem czytać ze zrozumieniem
|
|
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
Tutaj już kilka z dziewczyn pisało pod koniec czerwca, że się wakacje zaczynają i będzie wysyp.
|
|
|
|
#3895 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Kilka stron temu pytałam o gumki Durexy z wypustkami, trochę o tym gadałyśmy, a po weekendzie z TZ mogę powiedzieć, że... eee, raczej nie
![]() Jakoś takie nie fajne były, przyjemności z wypustek nie czułam. Ba, po prostu mnie wkurzał, był drażniące. Miałam wrażenie, jakby pod prezerwatywę ziarenka piasku się dostały. I zostajem prz durexach elite, są fajne i mnie nie wkurzają, tylko tamte niestety się zmarnują ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- A! I jeszcze wcześniej jęczałam, że boli mnie podbrzusze, schizowałam trochę z tego powodu i tak dalej. Od dwoch dni harcuje wujaszek, także jak zwykle przesadzałam :P W ogole ostatnio dużo nowości, przerzuciłam się na tampony i jestem mega zadowolona. A pomyśleć, że zdecydowałam się na nie tylko dlatego, że w sierpniu jade nad morze i prawdopodobnie wujek pojedzie ze mną :P Chcialam zobaczyć czy będe umiała ich używać, ale prosta sprawa.
|
|
|
|
#3896 |
|
Raczkowanie
|
Ja za to jestem ☠☠☠☠☠☠☠nięta
![]() . Hah kiedyś mi zabrakło 2 tabletek i od tej pory dobieram z następnego blistra zawsze bo tak moja magiczna sobotka mi się podoba i nie chciałam niczego zmieniaćxD. Haha ale ogarnę się w końcu..
|
|
|
|
#3897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kupiłam zwykłą białą poszewkę, poduszkę jaśka i kolorową mulinę. na poduszce ołówkiem napisałam to, co chciałam napisać ("kolorowych snów" i coś jeszcze ) i narysowałam serduszko. I potem muliną wyszyłam te literki i obrazek taką metodą jakbym coś zszywała (czyli najprostszy z możliwych ściegów, tak prosty, że nawet nie ma filmików w youtube, ale znalazłam coś podobnego, też proste -> http://www.youtube.com/watch?v=315Qh4A1gT0). Zajęło mi to jeden wieczór. oblekłam tą poszewką jaśka i gotowe ! Po raz pierwszy widziałam łzy w oczach TŻ, jak dostał ten prezent. Mam nadzieję, że lzy wzruszenia a nie rozpaczy powodzenia!
|
|
#3898 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dziś wujaszek przybył z samego rana
), wstałam i odrazu przybył. Strasznie dzisiaj mnie ściska, więc za max.5 dni komuś chętnie oddam!![]() Viranna - co do gumek to chyba lepiej żeby on sobie kupił, może już wie jakie mu pasują? albo wzięłabym po prostu najbardziej neutralne (w sensie nie zapachowe, bez wypustek) - i sama nie polecam 'przedłużających' bo dla mnie za bardzo przedłużają i po prostu to jakaś męczarnia ![]() viki1988 - my też używamy praktycznie tylko Unimil, próbowałam kiedyś przemycić real feele ale Tż stwierdził, że są dziwnie ciasne. Unimil contact nasze ulubione
|
|
|
|
#3899 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3900 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A wracając do samoobserwacji to zgodnie z planem dzisiaj w nocy zaczęłam krwawić. Czyli wszystko działa jak powinno i sobotnie przyjemności były całkowicie bezpieczne.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.

Musieliśmy się wracać do mnie 25km. Pierwszy tydzień, 3 tabletka, seksu by nie dość, że nie było, to jeszcze stres, bo dwa dni wcześniej był finisz w środku... Od tej pory będę woziła ze sobą zapasowy blister. Przez półtora roku nigdy mi się coś takiego nie zdarzyło. Byłam PEWNA, że mam te tabletki, bo się pakowałam z 5 razy...

hahaha u mnie też nic by z tego nie było bo bym wybuchnęła śmiechem, myślę że TŻ także