Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-23, 18:08   #2161
hello_penny
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

Redukcja
start: mocna kawa
śniadanie: owsianka na mleku (5 łyżek mieszanki płatków ) z trzema łyżkami serka wiejskiego, przyprawą do piernika, łyżką miodu, cynamonem, łyżką orzeszków ziemnych i kilkoma plasterkami banana
zbożówka z mlekiem i połową łyżeczki cukru trzcinowego
II śniadanie: serek homogenizowany naturalny z łyżką słonecznika i kilkoma rodzynkami + małe prażone jabłko z cynamonem
obiad: jajecznica z dwóch jajek smażona na teflonie ze szczypiorkiem + na oko miseczka warzyw na patelnię smażonych na łyżce oliwy z oliwek
szklanka coli light z lodem i plasterkiem cytryny
75 minut hula-hopa, ok. 15 minut 'dywanówek' na uda i pośladki, 10 minut steppera
kolacja: puszka tuńczyka wsw, trzy łyżki jogurtu naturalnego, kilka oliwek i pomidorków koktajlowych, łyżeczka kukurydzy, oregano/bazylia dla smaku

Sumienie miała czyste. Nieużywane.

56 55 54 53 52 51 50 49 48 47

hello_penny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 18:20   #2162
whiness
Zadomowienie

A ja tu tak po raz pierwszy. Dodaję swoje U i będę wdzięczna za jakieś opinie.

Śniadanie:
pszenno-żytni gofr z twarożkiem, domowym sosem czekoladowym, miseczką owoców: pokrojona brzoskwinia, ananas, arbuz; Inka z mlekiem

II śniadanie: piętka + 2 kromki chleba razowego z wędliną drobiową/twarożkiem, ogórkiem i sałatą, filiżanka jogurtu nat.
Obiad: ok. 100g makaronu z pszenicy durum z warzywami i serami: żółtym i pleśniowym
Podwieczorek: deserek kupny z pianką -mój ulubiony, nie zrezygnuję ;>-, kilka łyżek jogurtu greckiego, cappuccino
Kolacja: będzie pewnie twarożek z lnem, otrębami, płatkami i orzechami ew. jakieś kanapki z razowca

W ciągu dnia pita woda z cytryną, kawa ze stewią, różne herbatki

Co sądzicie?

Edytowane przez whiness
Czas edycji: 2012-07-23 o 18:21
whiness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 18:42   #2163
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Nie masz za co dziękować :
A tym czasem moje U

I serek naturlany, z jabłkiem, cynamonem, musli, orzechami arachidowymi, laskowymi, włoskimi, migdałami i rodzynkami
II 3 mace z każda z grubą warstwą domowego twarożku borówkowego z kawałkami gorzkiej czekolady i orzeszkami ziemnymi/fistaszkami (muszę te mace w końcu wyjeść )
III spagethii z sosem ze świeżych pomidorów z bazylią (ugotowałam pół opakowania i zjadłyśmy z mamą na pół)
rożek cytrynowy z Lidla
IV omlet z 2 jaj z domową konfiturą z jabłek posypany dodatkowo orzechami i cynamonem
V planuję pizze na wieloziarnistej dużej tortilli z domowym sosem pomidorowym z bazylią, szpinakiem, papryką i fetą
Pyszności, zwłaszcza I i IV (takiego mam dzisiaj smaka na słodkie...)

Cytat:
Napisane przez hello_penny Pokaż wiadomość
Redukcja
śniadanie: owsianka na mleku (5 łyżek mieszanki płatków ) z trzema łyżkami serka wiejskiego, przyprawą do piernika, łyżką miodu, cynamonem, łyżką orzeszków ziemnych i kilkoma plasterkami banana
zbożówka z mlekiem i połową łyżeczki cukru trzcinowego
II śniadanie: serek homogenizowany naturalny z łyżką słonecznika i kilkoma rodzynkami + małe prażone jabłko z cynamonem
obiad: jajecznica z dwóch jajek smażona na teflonie ze szczypiorkiem + na oko miseczka warzyw na patelnię smażonych na łyżce oliwy z oliwek
szklanka coli light z lodem i plasterkiem cytryny
75 minut hula-hopa, ok. 15 minut 'dywanówek' na uda i pośladki, 10 minut steppera
kolacja: puszka tuńczyka wsw, trzy łyżki jogurtu naturalnego, kilka oliwek i pomidorków koktajlowych, łyżeczka kukurydzy, oregano/bazylia dla smaku

Obiad wydaje się trochę skromny, tzn. ja bym się tym nie najadła, ale pisałaś, że po południu mija Ci głód, więc wierzę na słowo, że zjadłaś do syta Poza tym ładnie, nie mam zastrzeżeń.
75 min hula-hop?! Jezu, biodra by mi odpadły, po 40 min mam dość, a kręcę przy serialu...

Cytat:
Napisane przez whiness Pokaż wiadomość
A ja tu tak po raz pierwszy. Dodaję swoje U i będę wdzięczna za jakieś opinie.

Śniadanie:
pszenno-żytni gofr z twarożkiem, domowym sosem czekoladowym, miseczką owoców: pokrojona brzoskwinia, ananas, arbuz; Inka z mlekiem

II śniadanie: piętka + 2 kromki chleba razowego z wędliną drobiową/twarożkiem, ogórkiem i sałatą, filiżanka jogurtu nat.
Obiad: ok. 100g makaronu z pszenicy durum z warzywami i serami: żółtym i pleśniowym
Podwieczorek: deserek kupny z pianką -mój ulubiony, nie zrezygnuję ;>-, kilka łyżek jogurtu greckiego, cappuccino
Kolacja: będzie pewnie twarożek z lnem, otrębami, płatkami i orzechami ew. jakieś kanapki z razowca

W ciągu dnia pita woda z cytryną, kawa ze stewią, różne herbatki

Co sądzicie?
Bardzo mi się podoba, jest pysznie i zdrowo
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 18:48   #2164
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dance makabre Pokaż wiadomość
Pyszności, zwłaszcza I i IV (takiego mam dzisiaj smaka na słodkie...)

Obiad wydaje się trochę skromny, tzn. ja bym się tym nie najadła, ale pisałaś, że po południu mija Ci głód, więc wierzę na słowo, że zjadłaś do syta Poza tym ładnie, nie mam zastrzeżeń.
75 min hula-hop?! Jezu, biodra by mi odpadły, po 40 min mam dość, a kręcę przy serialu...

Bardzo mi się podoba, jest pysznie i zdrowo
Dzięki II też była słodka

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 18:57   #2165
imperfect1997
Raczkowanie

dzisiejsze U

śniadanie: 5 kakaowych pancakes (usmażonych na 2 łyżkach oleju rzepakowego) z opakowaniem serka wiejskiego, malinami i jablkiem, mały jogurt naturalny z wkrojoną brzoskwinią
II śniadanie: sałatka ( kukurydza konserwowa, mieszanka sałat, 1 papryka czerwona, 1 papryka zielona, 1/2 piersi z kurczaka przysmażana na 1 łyżce oleju rzepakowego)
potem kawka i 1/2 tabliczki czekolady jogurtowej na plotach z kumpelą
Obiad: mniej niż 100 g makaronu pełnoziarnistego z brokułem, kukurydzą i serem feta
Kolacja: jeszcze nie jadłam, więc albo opiekana bułeczka żytnia z mozzarellą, pomidorem i bazylią+ domowy kompot śliwkowy na ciepło lub bułeczka żytnia z masłem, sałatą, wędliną, ogórkiem i szczypiorkiem+ miseczka czereśni
imperfect1997 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 19:03   #2166
hello_penny
Raczkowanie

Cytat:
zaczęłam od 20 minut i miałam siniaki wielkości pięści, więc odstawiłam hula w kąt na kilka dni. później stopniowo zwiększałam i doszłam do godziny. dziś przy filmie zapomniałam, że w ogóle kręcę. chyba czas na kolejną porcję fasoli.

Stary 2012-07-23, 19:39   #2167
olik187
Rozeznanie

moje U pod znakiem ryb

śniad: nocna jaglanka na mleku z aromatem rumowym, kefirem,jagodami i brzoskiwnia ufo; jabłko

2śniad; grahamka z sałatą, serem żołtym i pomidorem/ twarogiem i dżemem borówkowym; ricore z mlekiem

40min ćw (Ewa-skalpel)

obiad: grillowany łosoś, pieczone warzywa z tymiankiem ( ziemniaki, cukinia, pieczarki, papryka,czerwona cebula), fasolka szparagowa

szklanka kefiru i kalarepa z działki

kolacja: 2 kromki żytniego, cały wędzony pstrąg, pomidor i ogórek z cebulką

I jak?
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 20:23   #2168
feelsoclose
Raczkowanie

Moje dzisiejsze upaaaaalne P
1. owsianka na mleku sojowym z bananem, kakao, wiórkami kokosowymi, gorzką czekoladą i kiwi + 2paski czekolady studenckiej (jakieś 50g?) + dwie malutkie nektarynki
2. kromka razowca z masłem i wędzonym łososiem + mała miseczka sałatki gyros (na bazie jogurtu greckiego)
3. duży talerz chłodniku i byłam jeszcze troszkę głodna więc zrobiłam sobie cały krążek pieczonego camemberta
4. kilka marchewek, 150g mieszanki studenckiej, około 300ml lodów (grycan - sorbet)
5. przejadłam się więc na kolację zmieściłam w siebie tylko wiejski + mały kawałek faszerowanej cukinii
6. wypiję przed snem szklankę mleka

feelsoclose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 20:53   #2169
Milka1224
Rozeznanie

No to moje U

I jaglanka gotowana z otrębami na naturalnym mleku sojowym z bananem, suszonymi śliwkami i brzoskwinią + duża kawa parzona

II 2 grzanki z chleba gryczanego ze słonecznikiem z ricottą, pomidorem i bazylią

III sarmi (bułgarskie "gołąbki" z ryżu w winogronowych liściach), grillowana pierś z kurczaka, salsa paprykowa

IV duży kawałek domowej gorącej dopierocoupieczonej drożdżówki z serem i borówkami (taka do odrywania )

V gotowana kukurydza

do picia: woda i roiboos
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 21:06   #2170
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez imperfect1997 Pokaż wiadomość
dzisiejsze U

śniadanie: 5 kakaowych pancakes (usmażonych na 2 łyżkach oleju rzepakowego) z opakowaniem serka wiejskiego, malinami i jablkiem, mały jogurt naturalny z wkrojoną brzoskwinią
II śniadanie: sałatka ( kukurydza konserwowa, mieszanka sałat, 1 papryka czerwona, 1 papryka zielona, 1/2 piersi z kurczaka przysmażana na 1 łyżce oleju rzepakowego)
potem kawka i 1/2 tabliczki czekolady jogurtowej na plotach z kumpelą
Obiad: mniej niż 100 g makaronu pełnoziarnistego z brokułem, kukurydzą i serem feta
Kolacja: jeszcze nie jadłam, więc albo opiekana bułeczka żytnia z mozzarellą, pomidorem i bazylią+ domowy kompot śliwkowy na ciepło lub bułeczka żytnia z masłem, sałatą, wędliną, ogórkiem i szczypiorkiem+ miseczka czereśni
Boże, jak pysznie, wszystko bym porwała
I jestem za mozarellą na bułce

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
moje U pod znakiem ryb

śniad: nocna jaglanka na mleku z aromatem rumowym, kefirem,jagodami i brzoskiwnia ufo; jabłko

2śniad; grahamka z sałatą, serem żołtym i pomidorem/ twarogiem i dżemem borówkowym; ricore z mlekiem

40min ćw (Ewa-skalpel)

obiad: grillowany łosoś, pieczone warzywa z tymiankiem ( ziemniaki, cukinia, pieczarki, papryka,czerwona cebula), fasolka szparagowa

I jak?
Tutaj też super, chociaż nie jestem przekonana do tego aromatu rumowego... spróbowałabym, ale chyba mam cykora
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Stary 2012-07-23, 22:06   #2171
DemiRose13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez feelsoclose Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze upaaaaalne P
1. owsianka na mleku sojowym z bananem, kakao, wiórkami kokosowymi, gorzką czekoladą i kiwi + 2paski czekolady studenckiej (jakieś 50g?) + dwie malutkie nektarynki
2. kromka razowca z masłem i wędzonym łososiem + mała miseczka sałatki gyros (na bazie jogurtu greckiego)
3. duży talerz chłodniku i byłam jeszcze troszkę głodna więc zrobiłam sobie cały krążek pieczonego camemberta
4. kilka marchewek, 150g mieszanki studenckiej, około 300ml lodów (grycan - sorbet)
5. przejadłam się więc na kolację zmieściłam w siebie tylko wiejski + mały kawałek faszerowanej cukinii
6. wypiję przed snem szklankę mleka

jak dla mnie bardzo fajne P

a to moje:

2 szklanki wody z cytryną na czczo

I) kawa z mlekiem 1,5%, pół opieczonej dużej bułki "serduszko" z ziarnami z jagodowym serkiem wiejskim, jagodami i masłem orzechowym, kawał ogórka zielonego

II) domowy baton musli

III) 2 talerze makaronu szpinakowego z pomidorowym sosem mascarpone i papryką, ogórek małosolny

IV) lody Caffe Latte z porzeczkami, truskawkami i jagodami

V) pół grillowanego camemberta, kilka grillowanych pieczarek i plastrów cukini, mała grillowana kukurydza; wszystko z dodatkiem domowej konfitury żurawinowej i sosu jagodowego

kilka truskawek

do picia: dużo wady, mięta

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
No to moje U

I jaglanka gotowana z otrębami na naturalnym mleku sojowym z bananem, suszonymi śliwkami i brzoskwinią + duża kawa parzona

II 2 grzanki z chleba gryczanego ze słonecznikiem z ricottą, pomidorem i bazylią

III sarmi (bułgarskie "gołąbki" z ryżu w winogronowych liściach), grillowana pierś z kurczaka, salsa paprykowa

IV duży kawałek domowej gorącej dopierocoupieczonej drożdżówki z serem i borówkami (taka do odrywania )

V gotowana kukurydza

do picia: woda i roiboos

III
zauważyłam tylko, że często nie jesz węgli na kolację, a z tego co wiem na U są dozwolone
DemiRose13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 14:13   #2172
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
moje U pod znakiem ryb

40min ćw (Ewa-skalpel)

I jak?
Fajnie A enchillade robilaś ?

Stary 2012-07-24, 15:02   #2173
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Dziewczyny co można zrobić zdrowego na grillu? jutro robię małą imprezkę i potrzebuję fajnych i zdrowch przepisów
Stary 2012-07-24, 17:02   #2174
hello_penny
Raczkowanie

jak jeszcze jadłam mięso, to zawsze zajadałam się grillowaną karkówką. teraz pozostaje mi jedynie ryba w przyprawach.

Redukcja
śniadanie: 3xpancake - jeden z masłem orzechowym i łyżką posiekanych orzeszków ziemnych, drugi z serkiem wiejskim i garścią jagód, trzeci z serkiem wiejskim i łyżką miodu
II śniadanie: prażone jabłko z cynamonem polane jogurtem naturalnym z aromatem orzechowym i łyżeczką rodzynek
cola zero z lodem i plasterkiem cytryny
obiad: risotto ze szpinakiem (ryż dziki, szpinak, oliwa z oliwek, cebula, kilka oliwek zielonych)
zbożówka z mlekiem
70 minut hula-hopa, 20 minut dywanówek, 20 minut steppera
kolacja: serek wiejski zapiekany z pomidorem i rukolą

Stary 2012-07-24, 17:11   #2175
Ervisha
Zakorzenienie

Moje U
I serek wiesjki, brzoskwinia, musli, zdrowy błonnik, rodzynki, fistaszki
II jajecznica z 2 swojskich dużych jaj, pomidory ze śmietaną i cebulką, grahamka z Biedronki o serkiem śmietankowym
III 10 pierogów z kaszą gryczaną i twarogiem polanych masłem (odkrajane ze szklanki)
IV micha fasolki szparagowej z bułką, jakiś lód owocowy 250ml
V będą 4 kromki razowego każda z fetą, szpinakiem i pomidorem

Stary 2012-07-24, 17:28   #2176
whiness
Zadomowienie

Cytat:
jak jeszcze jadłam mięso, to zawsze zajadałam się grillowaną karkówką. teraz pozostaje mi jedynie ryba w przyprawach.

Redukcja
śniadanie: 3xpancake - jeden z masłem orzechowym i łyżką posiekanych orzeszków ziemnych, drugi z serkiem wiejskim i garścią jagód, trzeci z serkiem wiejskim i łyżką miodu
II śniadanie: prażone jabłko z cynamonem polane jogurtem naturalnym z aromatem orzechowym i łyżeczką rodzynek
obiad: risotto ze szpinakiem (ryż dziki, szpinak, oliwa z oliwek, cebula, kilka oliwek zielonych)
zbożówka z mlekiem

Jak dla mnie smacznie i zdrowo. Akurat podpasowałaś pod moje prywatne gusta, zwłaszcza śniadaniem i obiadem.

Btw. widzę, że też zmagasz się z nawykiem coli zero, oj, nie jesteś sama.

Moje U

Śniadanie:
całonocna owsianka z arbuzem, ananasem, czereśniami i płatkami śniadaniowymi; Inka z mlekiem
II śniadanie:
2 kromki chleba razowego z szynką, ogórkiem i sałatą lodową
Obiad:
miseczka zupy kukurydzianej, ok. 85g makaronu durum z serem żółtym
Podwieczorek:
cappuccino z magnezem, duży piankowy serek
Kolacja:
/będzie/ kubek jogurtu nat. z otrębami i lnem, dwie małe kromki razowca z szynką, pomidorem i sałatą

Do picia: woda, cola zero *powolny odwyk*, herbatki

Ktoś zerknie?

Stary 2012-07-24, 17:38   #2177
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:

Jak dla mnie smacznie i zdrowo. Akurat podpasowałaś pod moje prywatne gusta, zwłaszcza śniadaniem i obiadem.

Moje U

Śniadanie:
całonocna owsianka z arbuzem, ananasem, czereśniami i płatkami śniadaniowymi; Inka z mlekiem
II śniadanie:
2 kromki chleba razowego z szynką, ogórkiem i sałatą lodową
Obiad:
miseczka zupy kukurydzianej, ok. 85g makaronu durum z serem żółtym
Podwieczorek:
cappuccino z magnezem, duży piankowy serek
Kolacja:
/będzie/ kubek jogurtu nat. z otrębami i lnem, dwie małe kromki razowca z szynką, pomidorem i sałatą

Ktoś zerknie?

Coś za skromnie jak na U
do II do kanapek dodałabym żółty ser
na podwieczorek do tego serka (Bakuś jak przypuszczam) jakieś orzechy, musli
i na kanapki brakuje masła

Stary 2012-07-24, 17:42   #2178
whiness
Zadomowienie

Cytat:
Coś za skromnie jak na U
do II do kanapek dodałabym żółty ser
na podwieczorek do tego serka (Bakuś jak przypuszczam) jakieś orzechy, musli
i na kanapki brakuje masła
Nie Bakuś. Chodzi o to. http://www.messeshop-deutschland.de/...rt_vanille.jpg

Masła ani margaryny nie spożywam na pieczywie ani w innej widocznej formie (poza sosami) odkąd pamiętam, obrzydza mnie od dziecka.
Stary 2012-07-24, 18:05   #2179
hello_penny
Raczkowanie

Cytat:

problem w tym, że ja się niestety nie zmagam z tym uzależnieniem. zimą nie mam takiego parcia na colę, ale wraz z nadejściem lata nie potrafię sobie jej odmówić.
Cytat:

Moje U

Śniadanie:
całonocna owsianka z arbuzem, ananasem, czereśniami i płatkami śniadaniowymi; Inka z mlekiem jeśli porcja porządna, to dobre śniadanko.
II śniadanie:
2 kromki chleba razowego z szynką, ogórkiem i sałatą lodową moim zdaniem mało. zjadłabym jakiś owoc albo wypiła koktajl owoc+mleko/kefir.
Obiad:
miseczka zupy kukurydzianej, ok. 85g makaronu durum z serem żółtym 85g to szklanka, tak? jeśli zupa sycąca (nie jadłam nigdy, więc nie wiem), to ok. ale do tego makaronu dodałabym warzywo/warzywa.
Podwieczorek:
cappuccino z magnezem, duży piankowy serek do takiego serka owoc czy orzechy raczej nie pasują, ale skoro jesteś na utrzymaniu, to możesz pozwolić sobie na pasek czekolady, herbatniki czy jakiś wafelek.
Kolacja:
/będzie/ kubek jogurtu nat. z otrębami i lnem, dwie małe kromki razowca z szynką, pomidorem i sałatą wydaje się fajnie.

Ktoś zerknie?

powiedziałabym, że wychodzisz dopiero z diety i to takie R/U. smacznie jest, ale jakoś skromnie. kalorie ograniczasz, gdzie możesz. kontrolujesz wagę i nie spada?

Edytowane przez hello_penny
Czas edycji: 2012-07-24 o 18:07
Stary 2012-07-24, 18:24   #2180
whiness
Zadomowienie

Cytat:
problem w tym, że ja się niestety nie zmagam z tym uzależnieniem. zimą nie mam takiego parcia na colę, ale wraz z nadejściem lata nie potrafię sobie jej odmówić.

powiedziałabym, że wychodzisz dopiero z diety i to takie R/U. smacznie jest, ale jakoś skromnie. kalorie ograniczasz, gdzie możesz. kontrolujesz wagę i nie spada?
Nie wychodzę z żadnej diety, na ostatniej byłam 2 lata temu. Nie myślę o kaloriach, jem, jak mi podpowiada organizm i na co mam apetyt. Nie zawsze je się chyba tyle samo. Raz apetyt jest, raz nie.
Ważę się raz na kilka miesięcy

Ale niemniej, Wam obu dzięki za obejrzenie i odpowiedź.

Edytowane przez whiness
Czas edycji: 2012-07-24 o 19:46
Stary 2012-07-24, 20:21   #2181
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:

Redukcja
zbożówka z mlekiem

Jak się robi zapiekany serek wiejski?
Ładnie

Cytat:
Moje U
I serek wiejski, brzoskwinia, musli, zdrowy błonnik, rodzynki, fistaszki
II jajecznica z 2 swojskich dużych jaj, pomidory ze śmietaną i cebulką, grahamka z Biedronki o serkiem śmietankowym
III 10 pierogów z kaszą gryczaną i twarogiem polanych masłem (odkrajane ze szklanki)
IV micha fasolki szparagowej z bułką, jakiś lód owocowy 250ml
V będą 4 kromki razowego każda z fetą, szpinakiem i pomidorem
V

Dzisiejsze U:
I owsianka z wiórkami kokosowymi, serkiem wiejskim, brzoskwinią, jagodami i borówkami; kawa z mlekiem
45 min rower
W stajni:

II kanapka z razowca z serkiem topionym szynkowym i kawałem papryki, banan
III nektarynka, 5 łakotek kakaowych
IV kanapka z razowca z mozarellą i pomidorem, ogórek kiszony
V rożek waniliowy
45 min rower
VI miseczka zupy brokułowej

W stajni: oprowadzanie, czyszczenie, 30min jazdy (w tym 15min galopu w półsiadzie )
Stary 2012-07-24, 20:55   #2182
Milka1224
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DemiRose13 Pokaż wiadomość
j

III
zauważyłam tylko, że często nie jesz węgli na kolację, a z tego co wiem na U są dozwolone
dzieki za zerknięcie
węgle jem na kolacje ;p zależy na co mam ochotę

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Dzisiejsze U:
I owsianka z wiórkami kokosowymi, serkiem wiejskim, brzoskwinią, jagodami i borówkami; kawa z mlekiem
45 min rower
W stajni:

II kanapka z razowca z serkiem topionym szynkowym i kawałem papryki, banan
III nektarynka, 5 łakotek kakaowych
IV kanapka z razowca z mozarellą i pomidorem, ogórek kiszony
V rożek waniliowy
45 min rower
VI miseczka zupy brokułowej

W stajni: oprowadzanie, czyszczenie, 30min jazdy (w tym 15min galopu w półsiadzie )
ładnie i na luzie tylko obiadu brakuje To przez pracę?

Moje U

I kanapka caprese - opieczona bułka wieloziarnista z mozzarellą, pomidorem, ziołami i bazylią + duża kawa parzona

II przekładaniec - mus z 2 zamrożonych bananów, sporo borówek i jagód, kakao naturalne

III pełnoziarnisty makaron z fetą, szpinakiem, czosnkiem, pieprzem, suszonymi pomidorami i prażonymi orzeszkami pinii posypany dodatkową fetą i orzeszkami pinii (Boze, ja jednak nie umiem odmówić sobie żadnego dobrego sera)

jogurt kozi

IV sałatka z wyłuskanej gotowanej kukurydzy, papryki i wędzonej makreli z sosem na bazie ajwaru

do picia: woda, roiboos, mięta
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 21:11   #2183
imperfect1997
Raczkowanie

U
śn: 2 duże naleśniki usmażone na oleju rzepakowym z opakowaniem serka wiejskiego, maliny, jabłko
II śn: gruszka, 2 kanapki z masłem, wędlinką, 1 gruntowym ogórkiem i szczypiorkiem
Ob: mała porcja frytek, rybka panierowana, duża porcja sałaty ze śmietaną, pomidorami i kukurydzą (obiad u babci, więc sami rozumiecie)
Kol: 3 kanapki z masłem, wędlinką, 1 dużym pomidorem i szczypiorkiem
imperfect1997 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 21:16   #2184
starsipanowie
Raczkowanie

U
1. 2 kanapki z razowca, z pieczonym filetem z indyka , pomidorem i masłem
kawa z mlekiem
2. duża babeczka z borówkami (rozpustnie)
3. kanapka z resztą fileta i pomidora, brzoskwinia
4. zapiekanka (cukinia, kiełbacha, brokuł, żółty ser, cebula, przyprawy)
5. parę plasterków żółtego sera, garść orzechów laskowych
6. miska twarogu wiejskiego z kefirem, szczypiorkiem i rzodkiewkami
zielona papryka
starsipanowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 21:27   #2185
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
ładnie i na luzie tylko obiadu brakuje To przez pracę?

Moje U

I kanapka caprese - opieczona bułka wieloziarnista z mozzarellą, pomidorem, ziołami i bazylią + duża kawa parzona

II przekładaniec - mus z 2 zamrożonych bananów, sporo borówek i jagód, kakao naturalne

III pełnoziarnisty makaron z fetą, szpinakiem, czosnkiem, pieprzem, suszonymi pomidorami i prażonymi orzeszkami pinii posypany dodatkową fetą i orzeszkami pinii (Boze, ja jednak nie umiem odmówić sobie żadnego dobrego sera)

jogurt kozi

IV sałatka z wyłuskanej gotowanej kukurydzy, papryki i wędzonej makreli z sosem na bazie ajwaru

do picia: woda, roiboos, mięta
Tak, przez pracę- w stajni nie mam możliwości odgrzania sobie niczego, a że siedzę tam od 9 do 19, to po prostu robię kanapki i biorę owoce

A Twój jadłospis pyszny, zwłaszcza I i III w moim stylu

Cytat:
Napisane przez imperfect1997 Pokaż wiadomość
U
śn: 2 duże naleśniki usmażone na oleju rzepakowym z opakowaniem serka wiejskiego, maliny, jabłko
II śn: gruszka, 2 kanapki z masłem, wędlinką, 1 gruntowym ogórkiem i szczypiorkiem
Ob: mała porcja frytek, rybka panierowana, duża porcja sałaty ze śmietaną, pomidorami i kukurydzą (obiad u babci, więc sami rozumiecie)
Kol: 3 kanapki z masłem, wędlinką, 1 dużym pomidorem i szczypiorkiem
Bardzo fajnie, dorzuciłabym tylko orzechy, co by NNKT było

Cytat:
Napisane przez starsipanowie Pokaż wiadomość
U
1. 2 kanapki z razowca, z pieczonym filetem z indyka , pomidorem i masłem
kawa z mlekiem
2. duża babeczka z borówkami (rozpustnie)
3. kanapka z resztą fileta i pomidora, brzoskwinia
4. zapiekanka (cukinia, kiełbacha, brokuł, żółty ser, cebula, przyprawy)
5. parę plasterków żółtego sera, garść orzechów laskowych
6. miska twarogu wiejskiego z kefirem, szczypiorkiem i rzodkiewkami
zielona papryka
Jakie znowu rozpustnie? Na U możesz spokojnie jeść takie rzeczy
Kolacja zbyt redukcyjna, reszta ok, ale brzmi trochę jakbyś bała się, że przytyjesz.
Stary 2012-07-24, 21:44   #2186
lexie42
Zakorzenienie

Prosiłabym o ocenę mojej Rki
woda z sokiem z cytryny, trochę miodu
I bułka z ziarnami, trochę masła, polędwica drobiowa, jajko, pomidor, ogórek
II banan, kilka migdałów
III pół woreczka kaszy gryczanej z piersią z kurczaka, kukurydzą, pieczarkami i papryką
IV kawałek ciasta z fasoli
V sałatka z połowy tuńczyka wsw plus sałata lodowa, pomidor, kukurydza, kilka czarnych oliwek z sosem jogurtowo czosnkowym
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 22:06   #2187
hello_penny
Raczkowanie

Cytat:
Jak się robi zapiekany serek wiejski?
Ładnie
dzięki! serek wiejski po prostu wlewam do naczynia żaroodpornego, kładę plasterki pomidorów i paprykę (dziś nie miałam, a nie chciało mi się ruszyć tyłka i iść do sklepu), posypuję przyprawami i wkładam na 10 minut do piekarnika. na słodko (z kakao, cynamonem, jabłkiem etc.) też jest pyszny.

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
I bułka z ziarnami, trochę masła, polędwica drobiowa, jajko, pomidor, ogórek pewnie bym się nie najadła i sięgnęła jeszcze po jakiś owoc. no ale to ja. rano mogłabym wciągnąć całą lodówkę.
II banan, kilka migdałów z jakimś małym jogurtem.
III pół woreczka kaszy gryczanej z piersią z kurczaka, kukurydzą, pieczarkami i papryką fajnie.
IV kawałek ciasta z fasoli a cóż to?
V sałatka z połowy tuńczyka wsw plus sałata lodowa, pomidor, kukurydza, kilka czarnych oliwek z sosem jogurtowo czosnkowym mniam! moja ulubiona kolacja. polałabym całość oliwą z oliwek.

Edytowane przez hello_penny
Czas edycji: 2012-07-24 o 22:12
Stary 2012-07-24, 22:24   #2188
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
I bułka z ziarnami, trochę masła, polędwica drobiowa, jajko, pomidor, ogórek
II banan, kilka migdałów dodaj białko-wiejski/twarożek
III pół woreczka kaszy gryczanej z piersią z kurczaka, kukurydzą, pieczarkami i papryką
IV kawałek ciasta z fasoli nie brzmi apetycznie...
V sałatka z połowy tuńczyka wsw plus sałata lodowa, pomidor, kukurydza, kilka czarnych oliwek z sosem jogurtowo czosnkowym
Ładnie

Cytat:
dzięki! serek wiejski po prostu wlewam do naczynia żaroodpornego, kładę plasterki pomidorów i paprykę (dziś nie miałam, a nie chciało mi się ruszyć tyłka i iść do sklepu), posypuję przyprawami i wkładam na 10 minut do piekarnika. na słodko (z kakao, cynamonem, jabłkiem etc.) też jest pyszny.

Muszę spróbować On się ciągnie po podgrzaniu, nie?
Stary 2012-07-24, 22:37   #2189
hello_penny
Raczkowanie

Cytat:
Ładnie
Muszę spróbować On się ciągnie po podgrzaniu, nie?
ciągnie się, ale ja to akurat bardzo lubię.

Stary 2012-07-24, 22:51   #2190
lexie42
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
banan i migdały wystarczają mi na drugie śniadanie chociaż idealnie byłoby właśnie wymieszać to z jogurtem - następnym razem tak zrobię a ciasto fasolowe jest pyszne robiłam z tego przepisu: http://lubiesmakolyki.blogspot.com/2...-z-fasoli.html
naprawdę polecam jako dietetyczną przekąskę
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości