III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-23, 18:36   #1381
Dearlie
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
,
Na które kosmetyki byście się zdecydowały: Nivea, Bambino czy może Rossman?
Kupić na początek pieluchy Pampers, czy może od razu spróbować np. z tymi z Biedronki?
Ja większość kosmetyków planuję kupić z rossmanowskiego, niebieskiego BabyDream. Z Nivea kupię ten krem przeciw odparzeniom.

Jeżeli natomiast chodzi o pieluchy to na te pierwsze dni mam rozmiar 1 z Pampersa. 2 też planuję zakupić ok. 100 sztuk na początek z Pampersa i na próbę kupię też w podobnym rozmiarze te z Biedronki. Jak się sprawdzą to się później pewnie na nie przerzucę, ale to wszystko wyjdzie w praniu.

A jaka jest Wasza opinia na temat pieluch z Lidla? Ostatnio jakaś klientka u mnie się nimi zachwalała. Ja dzisiaj spojrzałam na nie będąc tam i powiem Wam, że jakiegoś szału cenowego to chyba na nich nie ma, albo ja się po prostu nie znam. A jak z jakością? Czy któraś z Was je stosowała przy poprzednich ciążach?
Stary 2012-07-23, 18:39   #1382
gda
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Piękne zakupki, ja wczoraj w ikei tylko ręczniczki dla małej kupiłam resztę gadżetów już miałam, a do której jeździcie? janki czy marki?
My na Targówek. A Wy?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 18:43   #1383
tamlin111
Zakorzenienie

Widzę że wszystkie dzisiejsze wizyty udane . Oby tak dalej
Dzieciaczki rosną pięknie ale patrząc na wymiary jestem wystraszona bo mój rzeczywiście jest duży. W 30tyg miał 1800g.
Obżarłam się jak bąk plackami ziemniaczanymi z sosikiem śmietanowym z dziś uzbieranych kurek Chyba idę poleżeć bo ciężko mi nawet siedzieć.
Stary 2012-07-23, 18:44   #1384
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
jakie sliczne !!! kubus byly tez moze w odcieniach dla dziewczynek? i w jakiej cenie ?
Były też w czerwonym kolorze z tego co tam wyszperałam
dwupak skarpetek za 9,99zł

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Po mszy Jasio mówi do księdza:
- Pańskie kazanie było zaj*biste.
- Synu nie możesz tak mówić.
- Ale Pańskie kazanie było naprawdę zaj*biste.
- Synu opamiętaj się póki możesz!
- Było tak zaj*biste, że postanowiłem dać 1000 zł na kościół.
- Pie*dolisz.

Cytat:

Ja w lidlu zakupiłam kocyk z mikrowłókna, bo tego mi jeszcze brakowało
U mnie też był jeden jeszcze ale ja już mam zakupione dwa więc nie kupowałam

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

Ja też zawitałam do Lidla i u mnie również ciuszki przebrane Wzięłam jedynie jednego pajaca 50/56 i ten sam pakiecik skarpetek z myszką Miki i Pluto
Tam trza zaraz po otwarciu chyba iść żeby coś sobie wybrać bo inaczej to już wszystko poprzebierane, a ja byłam coś około 13tej w tym lidlu więc troszke późno.

Kurcze ale upał dzisiaj, normalnie w słońcu wyrobić nie idzie
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 18:59   #1385
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość

ja juz po wizycie.. wszystko ladnie pieknie alee.. mam anemie i musze brac zelazo ale to jakas tam tragedia nie jest no i znowu te globulki dowcipne ja sie chyba nigdy nie uporam z tymi infekcjami masakra jakas...
od poczatku ciazy ciagle jakies globulki biore i nic nie pomagaa(
wyslalam tz zeby dal zwolnienie do pracy i wykupic recepte i znowu prawie 80 zl w aptece
aa no i ogolnie +2 kg czyli 61 kg takze nie jest zle bo startowalam z waga 54,5
katiem gratuluje udanej wizyty, ale juz synek duzy

u mnie znowu cieplo.. a ma byc jeszcze cieplej nie zniose tego

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35465603]Ja tez juz po wizycie.Mały wazy już 2 kg.Strasznie sie wiercił i nie udało sie zrobic ładnego zdjecia tylko jakies takie pokręcone wyszły.Ale ciesze sie bo wszystkie wymiary z usg idealnie sie zgadzaja terminem z om.Nawet sie zdziwiłam bo ostatnio był strasznie duzy rozstrzał.Na ktg miałam jeden skurcz i musze brać więcej asparginu.No i mam pozwolenie doktorka i moge gdzieś pojechać nawet na 2 tygodnie[/QUOTE]

Kolejne dobre nowiny! Piękny dziś dzień dziewczynki!

Cytat:
tutaj masz kilka ćwiczeń. ja niestety mam ten sam problem

https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_zy...2.html?print=1
Już czytałam te opisy, ale miałam teraz tylko takie szybkie usg, więc na razie się z tym wstrzymam do takiego dokładnego usg za miesiąc i jak mała się sama do tego czasu nie obróci to się za to wezmę, teraz się boję, żeby się nie okazało, że jej krzywdę zrobię bo się w pępowinę np zaplącze i i tak cesarka mnie będzie czekała

Cytat:
Po mszy Jasio mówi do księdza:
- Pańskie kazanie było zaj*biste.
- Synu nie możesz tak mówić.
- Ale Pańskie kazanie było naprawdę zaj*biste.
- Synu opamiętaj się póki możesz!
- Było tak zaj*biste, że postanowiłem dać 1000 zł na kościół.
- Pie*dolisz.

Ty to wyłapujesz te dowcipy dobrze jest się pośmiać

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
W niektórych aptekach jest i np. online w aptece eskulap. Trochę drogi, ale u mnie starcza na ponad rok codziennego (nawet kilka razy dziennie!) stosowania plus na wyjazdach mąż podbiera zawsze. Bardzo wydajny.

Od 3 miesiąca, tak jak mówią dziewczyny Ja zamierzam chodzić!

Gratuluję wizyt!

Ja też byłam na krótkiej wizycie (zwolnienie przedłużyć) i moja ginekolog patrząc na parametry z usg, też stwierdziła, że bobo jest duże! I powiedziała, że powinnam przejść na dietę bezsłodyczową, bezowocową i bezchlebową, bo jak tak dalej będę tyła (już 16 kg!!!!), to większe szanse, że dzidziuś też urośnie wielki... No i jeszcze kwestia, że ja się urodziłam duża zwiększa szanse na to, że będzie naprawdę duży. ECH, nie chcę mieć cesarki!!!!!!!!!!!!!
No to dietka kochana i trzeba wytrzymać jeszcze tych kilka tygodni, będzie dobrze!

Cytat:
Cześć Dziewczyny!
Dłuższy czas mnie nie było ale starałam się Was trochę podczytywać.
Od dzisiaj jestem na urlopie. Prawdopodobnie po urlopie pójdę na L4 i nie ukrywam, że było mi ciężko rozstać się z pracą. Zobaczymy jak bardzo będę to przeżywała.
Byłam dzisiaj na wizycie. Wszystko jest bardzo dobrze. Dzidziuś waży 1850 gram i Pan Doktor potwierdził, że będzie dziewczynka. Nie mamy jeszcze sprecyzowanego imienia, ale jeszcze trochę czasu jest.
Dzisiaj jak sprawdzałam wyprawkowe rzeczy to w sumie niewiele nam już brakuje. Nie mamy wózka, ale ten kupią nam moi rodzice i nie mamy łóżeczka, ale na pierwsze miesiące mamy kołyskę więc z łóżeczkiem się wstrzymuję.
Natomiast chciałam kupić już kosmetyki i pieluszki, chciałam Was prosić o poradę w tym temacie, mianowicie:
Kupić na początek pieluchy Pampers, czy może od razu spróbować np. z tymi z Biedronki?
Z góry dzięki o poradę
Widziałam, że rozmawiałyście o podkładach i ja jestem bardzo zadowolona z Clarins Skin Illusion oraz Chanel Perfection Lumiere. Teraz co prawda dam odpocząć mojej buzi bo skoro nie chodzę do pracy to odpuszczę sobie makijaż.
Aha i chciałam się pochwalić, kupiłam w sumie dla Dzidziusia radyjko, ponieważ nie mamy w domu żadnego odtwarzacza CD a chciałam puszczać mu muzykę dla bobasa.
Radio jest takie http://www.mydeal.pl/mobilne_mini_ra...kraj-8991.html a mam zamiar Dzidziusiowi puszczać te płyty http://www.muzykabobasa.pl/
No i jeszcze jedna powizytowa mamusia brawo za dobre nowiny
Naprawdę piękny dziś dzień
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 19:00   #1386
zielona1911
Zakorzenienie

ktora madra niech mi pomoze,otoz mam napisane co mam zabravc dla malego do szpitala i pisze mi tak m.in
3kaftaniki batystowe ,
3kaftaniki bawełniane

czym one sie roznia i jak generalnie wyglada taki kaftanik? wiem,moze to glupie pytanie ale ja uzywalam samych bodow
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 19:10   #1387
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
ktora madra niech mi pomoze,otoz mam napisane co mam zabravc dla malego do szpitala i pisze mi tak m.in
3kaftaniki batystowe ,
3kaftaniki bawełniane

czym one sie roznia i jak generalnie wyglada taki kaftanik? wiem,moze to glupie pytanie ale ja uzywalam samych bodow
Kaftanik to taka bluzeczka zapinana, o taka:
http://allegro.pl/koszulka-kaftanik-...479621845.html
ale jakie to batystowe to niewiem

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Zielona to coś takiego:
http://alexls-destinationart.blogspo...-kaftanik.html
Miałam jeden taki dla Pauli, okropieństwo.
Stary 2012-07-23, 19:11   #1388
kraven
Zakorzenienie

Gratuluje wszystkich dzisiejszych wizyt

Ja padłam i dopiero co wstałam. Czy Wy też tak macie, że nagle czujecie takie zmęczenie, że nie jesteście w stanie nic innego zrobić jak tylko pójść spać?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 19:17   #1389
elena_100
Wtajemniczenie

Wszystkim gratuluję udanych wizyt

Ale jestem padnięta. Wyprałam prawie wszystko. Chyba idę do wyrka poleżakować. Ciężko mi się oddycha jak siedzę.

Fajnie wam że wiecie jak dzidek duży. Ja się dopiero dowiem 13 sierpnia. W 30 tc miała 1400 gram

A i byłam dziś po wynik moczu i nie muszę brać antybiotyków Leukocyty spadły do 1-2 w polu widzenia.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 19:19   #1390
tamlin111
Zakorzenienie

Rozmawiają dwie koleżanki:
- Jak tam Twój wczorajszy sex?
- Beznadzieja... mąż przyszedł do domu, w 3 minuty zjadł obiad,
potem 4 minuty bzykania i po dwóch minutach spał. A u Ciebie?
- No u mnie rewelacja, mąż przyszedł do domu, zabrał mnie na przepyszną romantyczną kolację. Później przez godzinę wracaliśmy do domu spacerkiem przez miasto, potem świece ,godzina przecudownej gry wstępnej, później godzina nieziemskiego sexu a na koniec wyobraź sobie, że przez godzinę rozmawialiśmy czule ze sobą. Bajka po prostu!

Stary 2012-07-23, 19:24   #1391
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
My na Targówek. A Wy?
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
- No u mnie rewelacja, mąż przyszedł do domu, zabrał mnie na przepyszną romantyczną kolację. Później przez godzinę wracaliśmy do domu spacerkiem przez miasto, potem świece ,godzina przecudownej gry wstępnej, później godzina nieziemskiego sexu a na koniec wyobraź sobie, że przez godzinę rozmawialiśmy czule ze sobą. Bajka po prostu!

Padłam

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

i zapomniałam dopisać, że my do Janek jeździmy, bo teraz mieszkam w Piasecznie i tutaj nam bliżej do tej Ikei
Stary 2012-07-23, 19:26   #1392
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Ja większość kosmetyków planuję kupić z rossmanowskiego, niebieskiego BabyDream. Z Nivea kupię ten krem przeciw odparzeniom.

Jeżeli natomiast chodzi o pieluchy to na te pierwsze dni mam rozmiar 1 z Pampersa. 2 też planuję zakupić ok. 100 sztuk na początek z Pampersa i na próbę kupię też w podobnym rozmiarze te z Biedronki. Jak się sprawdzą to się później pewnie na nie przerzucę, ale to wszystko wyjdzie w praniu.

A jaka jest Wasza opinia na temat pieluch z Lidla? Ostatnio jakaś klientka u mnie się nimi zachwalała. Ja dzisiaj spojrzałam na nie będąc tam i powiem Wam, że jakiegoś szału cenowego to chyba na nich nie ma, albo ja się po prostu nie znam. A jak z jakością? Czy któraś z Was je stosowała przy poprzednich ciążach?
ja używałam te z lidla dla synka jakieś 2 mce teraz dopiero jak już na końcówce pieluchowania byliśmy, wcześniej na samych pampersach byliśmy, szału nie ma - są grube i dość sztywne, do pampków startu nie mają, wg. mnie lepsze te biedronkowe - ciut cieńsze i miękksze dla córci tych lidlowych kupowac nie będę, jeśli już to te dady

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Gratuluje wszystkich dzisiejszych wizyt

Ja padłam i dopiero co wstałam. Czy Wy też tak macie, że nagle czujecie takie zmęczenie, że nie jesteście w stanie nic innego zrobić jak tylko pójść spać?
ooo tak....szkoda tylko, ze mając ponad 2 letnie dziecko pójście spać nie jest realne

Cytat:

z życia wzięte

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 19:26   #1393
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez coventry Pokaż wiadomość
hej, odnośnie podkładu to sama wciąż szukam ideału, przerabiałąm wszystkie loreala i sporo z max factora, oraz clinique i revlon, ale pewnego razu zapytalam sie mojej kosmetyczki jaki ona osobiscie podkład używa - bo faktycznie wygladała idealnie, spodziwałam się włąsnie double wear kładziony na idealist ona mi mowi idz do apteki i kup sobie pharmacersis delikatny podkład kryjacy o przedłużonej trwałaości i faktycznie jest całkiem spoko cena przystępna spf 20, ale mało kolorów, przestraszyłam się tego kryjacy ale nie jest to efekt maski - tylko bardzo uboga paleta bo chyba sa 3 odcienie
Też go używam.Da mnie do tej pory najlepszy

Odebrałam wyniki wymazu nic nie wychodowałam

Popijam sobie koktajl z truskawek i śmietany, a kuraki się dopiero smażą
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 19:32   #1394
tamlin111
Zakorzenienie

Do lekarza przychodzi smutny, ale bardzo przystojny facet. W gabinecie siedzi doktor i pielęgniarka.
- Panie doktorze - mówi facet - coś jest nie tak z moim interesem - i wykłada na lekarski stolik ogromnych rozmiarów penisa.
Medyk zaskoczony zrobił wielkie oczy i aż zaniemówił. W tym momencie odzywa się pielęgniarka.
- Niech pan doktor da mi skalpel.
- Co też siostra? - krzyczy lekarz - Chce siostra uciąć taki okaz?
- Nie - odpowiada kobieta - Chcę sobie usta poszerzyć.

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Przychodzi nowy zakonnik do klasztoru. Wita go w drzwiach opat i oprowadza po zakonie.
Zaprowadził go na basen.
-Tu mamy basen. Możesz z niego korzystać w poniedziałek, wtorek, środę, piątek, sobotę i niedzielę.
Potem zaprowadził go do biblioteki.
-A tu mamy bibliotekę. Możesz z niej korzystać w poniedziałek, wtorek, środę, piątek, sobotę i niedzielę.
Następnie poszli do Drink Baru.
-A tu mamy drink bar. Możesz z niego korzystać w poniedziałek, wtorek, środę, piątek, sobotę i niedzielę
Na koniec zaprowadził go do pokoju, w którym była szafa. A w szafie wypięta pupa jakiegoś mnicha.
-A tu mamy pokój uciech. Możesz z niego korzystać w poniedziałek, wtorek, środę, piątek, sobotę i niedzielę
-A co z czwartkiem.
-O nie kochany w czwartek masz dyżur w szafie
Stary 2012-07-23, 19:34   #1395
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Widzę że wszystkie dzisiejsze wizyty udane . Oby tak dalej
Dzieciaczki rosną pięknie ale patrząc na wymiary jestem wystraszona bo mój rzeczywiście jest duży. W 30tyg miał 1800g.
Obżarłam się jak bąk plackami ziemniaczanymi z sosikiem śmietanowym z dziś uzbieranych kurek Chyba idę poleżeć bo ciężko mi nawet siedzieć.
jak robisz ten sosik ?? ja jutro bym moze zrobila do klusek śląskich

Cytat:

Już czytałam te opisy, ale miałam teraz tylko takie szybkie usg, więc na razie się z tym wstrzymam do takiego dokładnego usg za miesiąc i jak mała się sama do tego czasu nie obróci to się za to wezmę, teraz się boję, żeby się nie okazało, że jej krzywdę zrobię bo się w pępowinę np zaplącze i i tak cesarka mnie będzie czekała

mi lekarz od usg ( wprawdzie nie prowadzacy, bo z nia wizyte mam 10) kazal duzo wypoczywac, brac magnez i cwiczyc juz od teraz bo potem bedzie za pozno ze wzgledu na to ze im dzidzia wieksza tym trudniej jej sie obrocic.

Cytat:

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Zielona to coś takiego:
matko ten kaftanik to taki jak mnie ubierano masarka

Cytat:

dzieki dziewczyny za odp w sprawie tych podkładów, pospisywałam i bede próbowac

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 19:34   #1396
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Do lekarza przychodzi smutny, ale bardzo przystojny facet. W gabinecie siedzi doktor i pielęgniarka.
- Panie doktorze - mówi facet - coś jest nie tak z moim interesem - i wykłada na lekarski stolik ogromnych rozmiarów penisa.
Medyk zaskoczony zrobił wielkie oczy i aż zaniemówił. W tym momencie odzywa się pielęgniarka.
- Niech pan doktor da mi skalpel.
- Co też siostra? - krzyczy lekarz - Chce siostra uciąć taki okaz?
- Nie - odpowiada kobieta - Chcę sobie usta poszerzyć.

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Przychodzi nowy zakonnik do klasztoru. Wita go w drzwiach opat i oprowadza po zakonie.
Zaprowadził go na basen.
-Tu mamy basen. Możesz z niego korzystać w poniedziałek, wtorek, środę, piątek, sobotę i niedzielę.
-A tu mamy bibliotekę. Możesz z niej korzystać w poniedziałek, wtorek, środę, piątek, sobotę i niedzielę.
-A tu mamy drink bar. Możesz z niego korzystać w poniedziałek, wtorek, środę, piątek, sobotę i niedzielę
Na koniec zaprowadził go do pokoju, w którym była szafa. A w szafie wypięta pupa jakiegoś mnicha.
-A tu mamy pokój uciech. Możesz z niego korzystać w poniedziałek, wtorek, środę, piątek, sobotę i niedzielę
-A co z czwartkiem.

Ja Ciebie proszę, no bo tak sie najadłam że ze śmiechu to mi zaraz brzuch pęknie i będzie syyyyf
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 19:34   #1397
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:

Zielona to coś takiego:
ale kurde co za wymagania?! body to ciezko pewnie pielegniarka zakladac. Bede na wizycie przedporodowej za kilka tygodni to sie zapytam o te kaftaniki i trudno jezeli mus to mus kupie ale napewno nie te batystowe.
Stary 2012-07-23, 19:35   #1398
katiem
Wtajemniczenie

Jeszcze raz wszystkim bardzo dziękuję

My srednio w humorze bo starszy ma gorączkę

No nieźle sobie ze mnie mężulek zażartował

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość

Katiem coraz bardziej skłaniam się do tego Evo.
Wygląda super. Opinii ma na razie niewiele, ale te co są to rewelacyjne.

Cytat:
Witam,
wszystko ok na wizycie,szyjka "piekna"wszystko zamkniete dzidzius rosnie idalnie brzuszek ma na 30tc glowke na 31 moje dzieci zawsze maja duze głowki maly wazy 1600g.
Glukozy nie pilam bo krew na czczo mialam 145,wiec musze przyjsc za tydzien znowu sprobowac.
przytylam 1 kg od 4 tygodni,czyli chyba ok. W sumie 4 kg od poczatku ciazy
super

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość

ja juz po wizycie.. wszystko ladnie pieknie alee.. mam anemie i musze brac zelazo ale to jakas tam tragedia nie jest no i znowu te globulki dowcipne ja sie chyba nigdy nie uporam z tymi infekcjami masakra jakas...
od poczatku ciazy ciagle jakies globulki biore i nic nie pomagaa(
wyslalam tz zeby dal zwolnienie do pracy i wykupic recepte i znowu prawie 80 zl w aptece
aa no i ogolnie +2 kg czyli 61 kg takze nie jest zle bo startowalam z waga 54,5
katiem gratuluje udanej wizyty, ale juz synek duzy

u mnie znowu cieplo.. a ma byc jeszcze cieplej nie zniose tego
dzięki
Dobrze, ze z dzidzią ok.
A może infekcje to kwestia bielizny, ręczników? albo może wkładek używasz?
Moja mama kupiła kiedyś mały ręczniczek po którym coś się działo.
A ja po wkładkach. I już muszę się przyzwyczaić do mokrych gaci

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35465603]Ja tez juz po wizycie.Mały wazy już 2 kg.Strasznie sie wiercił i nie udało sie zrobic ładnego zdjecia tylko jakies takie pokręcone wyszły.Ale ciesze sie bo wszystkie wymiary z usg idealnie sie zgadzaja terminem z om.Nawet sie zdziwiłam bo ostatnio był strasznie duzy rozstrzał.Na ktg miałam jeden skurcz i musze brać więcej asparginu.No i mam pozwolenie doktorka i moge gdzieś pojechać nawet na 2 tygodnie[/QUOTE]
To super
Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Od którego miesiąca można brać dzieciaczki na basen?
3 ale na baseny z wodą ozonowaną

Cytat:
A tak poza tym witam się, wizyta się odbyła i wszystko jest pięknie, no może poza położeniem małej, bo tak jak podejrzewałam ułożona jest pośladkowo, ale jeszcze ma trochę czasu, żeby się obrócić i oby jej się to udało, bo wolałabym uniknąć cesarki.
Któraś z was, przepraszam, ale już nie pamiętam która pisała, że będzie omawiać z położną sposoby na obrót maluszka, czy mogłabym prosić o podzielenie się tą wiedzą?
to super. I cierpliwości - obróci się.

Cytat:
Cześć Dziewczyny!
Dłuższy czas mnie nie było ale starałam się Was trochę podczytywać.
Od dzisiaj jestem na urlopie. Prawdopodobnie po urlopie pójdę na L4 i nie ukrywam, że było mi ciężko rozstać się z pracą. Zobaczymy jak bardzo będę to przeżywała.
Byłam dzisiaj na wizycie. Wszystko jest bardzo dobrze. Dzidziuś waży 1850 gram i Pan Doktor potwierdził, że będzie dziewczynka. Nie mamy jeszcze sprecyzowanego imienia, ale jeszcze trochę czasu jest.
Dzisiaj jak sprawdzałam wyprawkowe rzeczy to w sumie niewiele nam już brakuje. Nie mamy wózka, ale ten kupią nam moi rodzice i nie mamy łóżeczka, ale na pierwsze miesiące mamy kołyskę więc z łóżeczkiem się wstrzymuję.
Natomiast chciałam kupić już kosmetyki i pieluszki, chciałam Was prosić o poradę w tym temacie, mianowicie:
Z góry dzięki o poradę
Widziałam, że rozmawiałyście o podkładach i ja jestem bardzo zadowolona z Clarins Skin Illusion oraz Chanel Perfection Lumiere. Teraz co prawda dam odpocząć mojej buzi bo skoro nie chodzę do pracy to odpuszczę sobie makijaż.
Aha i chciałam się pochwalić, kupiłam w sumie dla Dzidziusia radyjko, ponieważ nie mamy w domu żadnego odtwarzacza CD a chciałam puszczać mu muzykę dla bobasa.
Radio jest takie http://www.mydeal.pl/mobilne_mini_ra...kraj-8991.html a mam zamiar Dzidziusiowi puszczać te płyty http://www.muzykabobasa.pl/
za wizytę.
Ja też na to L4 czekałam jak na skaranie boskie. Ale nie mogę całkowicie sie wycofać.
A kosmetyki głownie rossmanowskie.
Z pieluch mam Rossmanna i kupie jeszcze z Biedry.

Cytat:
3kaftaniki batystowe ,
3kaftaniki bawełniane

Batystowe to są takie mega cieniutkie - płócienne - nierozciągliwe.
Moja mama uważa, ze są najlepsze.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 19:36   #1399
tamlin111
Zakorzenienie

Poszedł facet(F) do piekła i rozmawia z diabłem(D):

D:Czy na ziemi piłeś alkohol?
F:...No... wypiło sie troche...
D:No to super, my to w poniedziałki tylko pijemy, najpierw
browary, potem winko, nastepnie czysta i co tylko chcesz.
No to facet myśli że może jakoś przetrwa w tym piekle
D:Czy na ziemi paliles papierosy?
F:...No... Od czasu do czasu zapalilem...
D:To jeszcze lepiej, my we wtroki tylko palimy, najpierw
popularne, potem malboro, camele i wszystkie inne
Facet znów myśli że nie będzie tak źle
D:Czy na ziemi brałeś narkotyki
F:...No... W sumie brałem...
D:No to za******, bo my w środę to tylko ćpamy, marihuanka, crack, potem hera i amfa i w ogule wszystko
No to facet zadowolony myśli sobie że będzie extra
D:Czy na ziemi byłeś homoseksualistą?
F:NIE, NO CO TY, NIDGY!!!
D::Hmmm... To czwartki ci się u nas nie spodobają

Przychodzi facet do apteki, pokazuje dłoń i mówi:
- Pięć.
- Co pięć? - pyta aptekarz
- Pięć tabletek viagry. Zaprosiłem pięć fajnych lasek na wieczór.
Następnego dnia ten sam facet przychodzi znowu i pokazuje dwie dłonie.
- Co? Dziesięć? - pyta aptekarz
- Nie, krem do rąk. Nie przyszły
Stary 2012-07-23, 19:40   #1400
katiem
Wtajemniczenie

Gda przepraszam gdzie Ty ukryłas te kg?
Wyglądasz super.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 19:43   #1401
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
jak robisz ten sosik ?? ja jutro bym moze zrobila do klusek śląskich
Kurki czyszczę i w całości gotuję, ale chwilę tylko. Później co większe kroję drobniej. Do tego kawałek boczku w kosteczkę, cebulka i natka pietruszki. Wszystko na patelnię. Podsmażam, dolewam wodę, jak wyparuje znów dolewam i tak z 3 razy. Sól, pieprz jeśli trzeba. Później do garneczka i dodaję gęstej śmietany i tak gotuję jeszcze z 10 minut i doprawiam do smaku. My uwielbiamy.
Stary 2012-07-23, 19:47   #1402
zielona1911
Zakorzenienie

niewiem czy ktos dodawal juz kiedys wage plodu jak nie to popatrzcie

22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)

31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)

36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)

40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)
Stary 2012-07-23, 19:48   #1403
Katee27
Zadomowienie

Cytat:

n ie mogę,poprawiłaś mi humor

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 19:58   #1404
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Kurki czyszczę i w całości gotuję, ale chwilę tylko. Później co większe kroję drobniej. Do tego kawałek boczku w kosteczkę, cebulka i natka pietruszki. Wszystko na patelnię. Podsmażam, dolewam wodę, jak wyparuje znów dolewam i tak z 3 razy. Sól, pieprz jeśli trzeba. Później do garneczka i dodaję gęstej śmietany i tak gotuję jeszcze z 10 minut i doprawiam do smaku. My uwielbiamy.
dziekuje zapowiada sie smakowite

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 20:04   #1405
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Zaprowadził go na basen.
-A co z czwartkiem.
skąd Ty tak sypiesz kawałami?dawno się tak nie uśmiałam z dowcipów

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Stary 2012-07-23, 20:17   #1406
lidka0308
Zadomowienie

na dzisiaj zmykam

dobranocka
Stary 2012-07-23, 20:17   #1407
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny.

wpadłam tylko na chwilę bo coś dzisiaj nie mam humoru, chyba przez tą jutrzejszą glukozę ledwo co przeżyłam 50 g a jutro 75 ...

gratuluję wszystkim udanych wizyt

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość

A i byłam dziś po wynik moczu i nie muszę brać antybiotyków Leukocyty spadły do 1-2 w polu widzenia.
super wieści. po tym urosepcie tak Ci się poprawiło czy po czymś innym?
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 20:17   #1408
Katee27
Zadomowienie

Dziękuję za kciuki i gratuluję pozytywnych wieści z dzisiejszych wizyt

A mi trochę smutno po wizycie....niby jest ok,ale mam tyle badań zrobić na następną wizytę za 3tygodnie,że masakra,ze 2stówy niewyjęte+200zł usg.W dodatku jeszcze te zęby
Ginek zmienił mi leki,tzn.nie biore już fenka i isoptinu a luteinę podjęzykową 2x2 i zwiększoną mam no-spe 3x2.Jakby coś się działo w ciągu tygodnia,w stylu skurcze,twardnienie brzucha mam dzwonić,wtedy wrócimy do tamtych.A o wczasach i tak mogę zapomnieć,bo finansowo jesteśmy w czarnej
Jeszcze ciekawe co z tym pierdzielonym zusemjutro się dowiem.
Mam jakiegoś doła

Stary 2012-07-23, 20:36   #1409
Konczita
Zakorzenienie

szlag mnie trafi ... od godziny nadrabiam i pisze do Was i mi przeglądarka padła !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! nie no szok !!!!

gratki wizyt !!!!!!!!!!!!!! nie pamiętam co komu pisałam i dupa !!!!
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 20:39   #1410
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam

Gosia603 - gratuluję udanej wizyty. Moja mała też ma wagę jak Twój maluch - duże dzieci nam się zapowiadają

Sojka - ale ten czas leci- 25 dni i Zośka będzie z Wami. Aż Ci zazdroszczę, że to już

Dziewczyny dziękuję wszystkim za rady odnośnie pierścionka - będę próbować wieczorem, choć czarno to widzę Wczoraj wieczorem właśnie dzięki zimnej wodzie i płynowi do naczyń ściągnęłam obrączkę, ale pierścionek juz nie chciał przejść - pewnie palec był za mocno podrażniony już. Dziś spróbuję z oliwką
asiejka przed samym zabiegiem ściągania pierścionka podnieść rękę wysoko i zaciskaj szybko dłoń (około minuty, dwóch) dopiero później natłuść czymś palec. nauczono mnie tego podczas pielgrzymki kiedy po całym dniu marszu dłonie mieliśmy jak banie

Cytat:

a co do Pan majacych cukrzyce to Wam wyszlo po krzywej cukrowej? bo przyznam ze ten wynik na czczo 145-mierzone glukometrem czy jakos tak mnie przerazil..
zielona, wydaje mi się, że to bardzo wysoki wynik. 140 nie powinno przekroczyć ale po 1 godzinie po odciążeniu 50 g glukozy. ale nie martw się na zapas, może to jednorazowy skok cukru

Cytat:
Dziękujemy!

Któraś z was, przepraszam, ale już nie pamiętam która pisała, że będzie omawiać z położną sposoby na obrót maluszka, czy mogłabym prosić o podzielenie się tą wiedzą?
ja miałam indywidualne spotkania z położną w tej sprawie. i powiem szczerze, że nie wiem czy to jej zasługa czy to zbieg okoliczności ale mała się przekręciła i leży już ułożona główką w dół (wcześniej leżała pośladkowo)
ćwiczenia wykonywałam zazwyczaj pod jej nadzorem bo sama w domu bałam się, że więcej szkody narobię niż pożytku. jedyne co robiłam sama to codzienne 20 minutowe chodzenie na czworaka tak na sucho mi się nie chciało więc łapałam szmatę w dłoń i od razu umyłam podłogi

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
A Wam pokaże jakie skarpetki kupiłam w tym lidlu, a co
słodkie małe skarpeteczki

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki i gratuluję pozytywnych wieści z dzisiejszych wizyt

A mi trochę smutno po wizycie....niby jest ok,ale mam tyle badań zrobić na następną wizytę za 3tygodnie,że masakra,ze 2stówy niewyjęte+200zł usg.W dodatku jeszcze te zęby
Ginek zmienił mi leki,tzn.nie biore już fenka i isoptinu a luteinę podjęzykową 2x2 i zwiększoną mam no-spe 3x2.Jakby coś się działo w ciągu tygodnia,w stylu skurcze,twardnienie brzucha mam dzwonić,wtedy wrócimy do tamtych.A o wczasach i tak mogę zapomnieć,bo finansowo jesteśmy w czarnej
Jeszcze ciekawe co z tym pierdzielonym zusemjutro się dowiem.
Mam jakiegoś doła
mnie też załamała liczba badań na następną wizytę same hormony tarczycy 50 zł, a gdzie glukoza, morfologia, mocz, hbs... niedługo pójdę z torbami przez takie wydatki.
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości