|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
Jeżeli natomiast chodzi o pieluchy to na te pierwsze dni mam rozmiar 1 z Pampersa. 2 też planuję zakupić ok. 100 sztuk na początek z Pampersa i na próbę kupię też w podobnym rozmiarze te z Biedronki. Jak się sprawdzą to się później pewnie na nie przerzucę, ale to wszystko wyjdzie w praniu. ![]() A jaka jest Wasza opinia na temat pieluch z Lidla? Ostatnio jakaś klientka u mnie się nimi zachwalała. Ja dzisiaj spojrzałam na nie będąc tam i powiem Wam, że jakiegoś szału cenowego to chyba na nich nie ma, albo ja się po prostu nie znam. A jak z jakością? Czy któraś z Was je stosowała przy poprzednich ciążach?
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
|
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę że wszystkie dzisiejsze wizyty udane
Dzieciaczki rosną pięknie ale patrząc na wymiary jestem wystraszona bo mój rzeczywiście jest duży. W 30tyg miał 1800g. Obżarłam się jak bąk plackami ziemniaczanymi z sosikiem śmietanowym z dziś uzbieranych kurek |
|
|
|
#1384 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dwupak skarpetek za 9,99zł Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze ale upał dzisiaj, normalnie w słońcu wyrobić nie idzie
|
||||
|
|
|
#1385 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35465603]Ja tez juz po wizycie.Mały wazy już 2 kg.Strasznie sie wiercił i nie udało sie zrobic ładnego zdjecia tylko jakies takie pokręcone wyszły.Ale ciesze sie bo wszystkie wymiary z usg idealnie sie zgadzaja terminem z om.Nawet sie zdziwiłam bo ostatnio był strasznie duzy rozstrzał.Na ktg miałam jeden skurcz i musze brać więcej asparginu.No i mam pozwolenie doktorka i moge gdzieś pojechać nawet na 2 tygodnie [/QUOTE]Kolejne dobre nowiny! Piękny dziś dzień dziewczynki! Cytat:
Cytat:
dobrze jest się pośmiaćCytat:
Cytat:
brawo za dobre nowinyNaprawdę piękny dziś dzień
|
|||||
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
ktora madra niech mi pomoze,otoz mam napisane co mam zabravc dla malego do szpitala i pisze mi tak m.in
3kaftaniki batystowe , 3kaftaniki bawełniane czym one sie roznia i jak generalnie wyglada taki kaftanik? wiem,moze to glupie pytanie ale ja uzywalam samych bodow
|
|
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/koszulka-kaftanik-...479621845.html ale jakie to batystowe to niewiem ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Zielona to coś takiego: http://alexls-destinationart.blogspo...-kaftanik.html Miałam jeden taki dla Pauli, okropieństwo. |
|
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje wszystkich dzisiejszych wizyt
![]() Ja padłam i dopiero co wstałam. Czy Wy też tak macie, że nagle czujecie takie zmęczenie, że nie jesteście w stanie nic innego zrobić jak tylko pójść spać?
|
#1389 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkim gratuluję udanych wizyt
![]() Ale jestem padnięta. Wyprałam prawie wszystko. Chyba idę do wyrka poleżakować. Ciężko mi się oddycha jak siedzę. Fajnie wam że wiecie jak dzidek duży. Ja się dopiero dowiem 13 sierpnia. W 30 tc miała 1400 gram A i byłam dziś po wynik moczu i nie muszę brać antybiotyków
|
#1392 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla córci tych lidlowych kupowac nie będę, jeśli już to te dadyCytat:
Cytat:
|
|
#1393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Odebrałam wyniki wymazu nic nie wychodowałam Popijam sobie koktajl z truskawek i śmietany, a kuraki się dopiero smażą |
|
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
Do lekarza przychodzi smutny, ale bardzo przystojny facet. W gabinecie siedzi doktor i pielęgniarka.
- Panie doktorze - mówi facet - coś jest nie tak z moim interesem - i wykłada na lekarski stolik ogromnych rozmiarów penisa. Medyk zaskoczony zrobił wielkie oczy i aż zaniemówił. W tym momencie odzywa się pielęgniarka. - Niech pan doktor da mi skalpel. - Co też siostra? - krzyczy lekarz - Chce siostra uciąć taki okaz? - Nie - odpowiada kobieta - Chcę sobie usta poszerzyć. ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Przychodzi nowy zakonnik do klasztoru. Wita go w drzwiach opat i oprowadza po zakonie. Zaprowadził go na basen. -Tu mamy basen. Możesz z niego korzystać w poniedziałek, wtorek, środę, piątek, sobotę i niedzielę. Potem zaprowadził go do biblioteki. -A tu mamy bibliotekę. Możesz z niej korzystać w poniedziałek, wtorek, środę, piątek, sobotę i niedzielę. Następnie poszli do Drink Baru. -A tu mamy drink bar. Możesz z niego korzystać w poniedziałek, wtorek, środę, piątek, sobotę i niedzielę Na koniec zaprowadził go do pokoju, w którym była szafa. A w szafie wypięta pupa jakiegoś mnicha. -A tu mamy pokój uciech. Możesz z niego korzystać w poniedziałek, wtorek, środę, piątek, sobotę i niedzielę -A co z czwartkiem. -O nie kochany w czwartek masz dyżur w szafie |
|
|
|
#1395 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dzieki dziewczyny za odp w sprawie tych podkładów, pospisywałam i bede próbowac
|
||||
|
|
|
#1396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja Ciebie proszę, no bo tak sie najadłam że ze śmiechu to mi zaraz brzuch pęknie i będzie syyyyf
|
||
|
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1398 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze raz wszystkim bardzo dziękuję
My srednio w humorze bo starszy ma gorączkę No nieźle sobie ze mnie mężulek zażartował ![]() Wygląda super. Opinii ma na razie niewiele, ale te co są to rewelacyjne. Cytat:
superCytat:
![]() Dobrze, ze z dzidzią ok. A może infekcje to kwestia bielizny, ręczników? albo może wkładek używasz? Moja mama kupiła kiedyś mały ręczniczek po którym coś się działo. A ja po wkładkach. I już muszę się przyzwyczaić do mokrych gaci [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35465603]Ja tez juz po wizycie.Mały wazy już 2 kg.Strasznie sie wiercił i nie udało sie zrobic ładnego zdjecia tylko jakies takie pokręcone wyszły.Ale ciesze sie bo wszystkie wymiary z usg idealnie sie zgadzaja terminem z om.Nawet sie zdziwiłam bo ostatnio był strasznie duzy rozstrzał.Na ktg miałam jeden skurcz i musze brać więcej asparginu.No i mam pozwolenie doktorka i moge gdzieś pojechać nawet na 2 tygodnie [/QUOTE]To super ![]() 3 ale na baseny z wodą ozonowanąCytat:
Cytat:
za wizytę.Ja też na to L4 czekałam jak na skaranie boskie. Ale nie mogę całkowicie sie wycofać. A kosmetyki głownie rossmanowskie. Z pieluch mam Rossmanna i kupie jeszcze z Biedry. Cytat:
Moja mama uważa, ze są najlepsze. |
|||||
|
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
Poszedł facet(F) do piekła i rozmawia z diabłem(D):
D:Czy na ziemi piłeś alkohol? F:...No... wypiło sie troche... D:No to super, my to w poniedziałki tylko pijemy, najpierw browary, potem winko, nastepnie czysta i co tylko chcesz. No to facet myśli że może jakoś przetrwa w tym piekle D:Czy na ziemi paliles papierosy? F:...No... Od czasu do czasu zapalilem... D:To jeszcze lepiej, my we wtroki tylko palimy, najpierw popularne, potem malboro, camele i wszystkie inne Facet znów myśli że nie będzie tak źle D:Czy na ziemi brałeś narkotyki F:...No... W sumie brałem... D:No to za******, bo my w środę to tylko ćpamy, marihuanka, crack, potem hera i amfa i w ogule wszystko No to facet zadowolony myśli sobie że będzie extra D:Czy na ziemi byłeś homoseksualistą? F:NIE, NO CO TY, NIDGY!!! D::Hmmm... To czwartki ci się u nas nie spodobają Przychodzi facet do apteki, pokazuje dłoń i mówi: - Pięć. - Co pięć? - pyta aptekarz - Pięć tabletek viagry. Zaprosiłem pięć fajnych lasek na wieczór. Następnego dnia ten sam facet przychodzi znowu i pokazuje dwie dłonie. - Co? Dziesięć? - pyta aptekarz - Nie, krem do rąk. Nie przyszły |
|
|
|
#1400 |
|
Wtajemniczenie
|
Gda przepraszam gdzie Ty ukryłas te kg?
![]() Wyglądasz super. |
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Kurki czyszczę i w całości gotuję, ale chwilę tylko. Później co większe kroję drobniej. Do tego kawałek boczku w kosteczkę, cebulka i natka pietruszki. Wszystko na patelnię. Podsmażam, dolewam wodę, jak wyparuje znów dolewam i tak z 3 razy. Sól, pieprz jeśli trzeba. Później do garneczka i dodaję gęstej śmietany i tak gotuję jeszcze z 10 minut i doprawiam do smaku. My uwielbiamy.
|
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
niewiem czy ktos dodawal juz kiedys wage plodu jak nie to popatrzcie
22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl) 23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl) 24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl) 25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl) 26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl) 27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl) 28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl) 29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl) 30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl) 31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl) 32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl) 33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl) 34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl) 35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl) 36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl) 37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl) 38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl) 39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl) 40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl) |
|
|
|
#1403 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1404 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1406 |
|
Zadomowienie
|
na dzisiaj zmykam
dobranocka |
|
|
|
#1407 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
wpadłam tylko na chwilę bo coś dzisiaj nie mam humoru, chyba przez tą jutrzejszą glukozę gratuluję wszystkim udanych wizyt super wieści. po tym urosepcie tak Ci się poprawiło czy po czymś innym? |
|
|
|
#1408 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za kciuki
![]() A mi trochę smutno po wizycie....niby jest ok,ale mam tyle badań zrobić na następną wizytę za 3tygodnie,że masakra,ze 2stówy niewyjęte+200zł usg.W dodatku jeszcze te zęby Ginek zmienił mi leki,tzn.nie biore już fenka i isoptinu a luteinę podjęzykową 2x2 i zwiększoną mam no-spe 3x2.Jakby coś się działo w ciągu tygodnia,w stylu skurcze,twardnienie brzucha mam dzwonić,wtedy wrócimy do tamtych.A o wczasach i tak mogę zapomnieć,bo finansowo jesteśmy w czarnej Jeszcze ciekawe co z tym pierdzielonym zusem jutro się dowiem.Mam jakiegoś doła
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
gratki wizyt !!!!!!!!!!!!!! nie pamiętam co komu pisałam i dupa !!!!
|
#1410 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dopiero później natłuść czymś palec. nauczono mnie tego podczas pielgrzymki kiedy po całym dniu marszu dłonie mieliśmy jak banie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ćwiczenia wykonywałam zazwyczaj pod jej nadzorem bo sama w domu bałam się, że więcej szkody narobię niż pożytku. jedyne co robiłam sama to codzienne 20 minutowe chodzenie na czworaka ![]() słodkie małe skarpeteczki Cytat:
same hormony tarczycy 50 zł, a gdzie glukoza, morfologia, mocz, hbs... niedługo pójdę z torbami przez takie wydatki.
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.

A jak z jakością? Czy któraś z Was je stosowała przy poprzednich ciążach?

Wzięłam jedynie jednego pajaca 50/56 i ten sam pakiecik skarpetek z myszką Miki i Pluto

jutro się dowiem.