|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Witam się z rana
witam też nową mamusie my zaraz się ubieramy na plac zabaw wiec poki co ja tylko na chwile ![]() co do spodni ciążowych to też już bym chciała kupić jakieś fajne i byłam w naszym H&M ale tam nie ma tego dzialu no ale jeszcze w C&A sprawdze skoro piszecie ze sa fajne ![]() ja owłosienia na brzuchu w pierwszej ciązy nie mialam ale za to ciemna kreche tak i dlugo po porodzie jeszcze tez... i mi wyskoczyl pepek na wierzch pod koniec czego bardzo nie lubialam ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Marsi jak sie czujesz??
|
#3062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam na allegro dzinsy ciążowe z pasem, ale to na duży brzuch, akurat na jesień i zimę będą
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-07-24 o 09:20 |
|
|
|
|
#3063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za dyszkę jak zjem śniadanko to wrzuce foto a propos sniadanka- konserwa turystyczna prosto z puszki + szklanka kakao, matko kochana sama nie wiem juz jak zajrzec do lodówki zeby nie wykomibinowac czegos jeszcze dobrze ze tżta nie ma bo do pracy pojechał...... ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35477538]Żartujesz? 68? przecież to na ok. półroczne dziecko ![]() 56 koniecznie dokup! powiedzmy po tyle samo 56 i 62, żadne 68, dziecię ci utonie w tym [/QUOTE]Dokladnie!!! takich kompletów 56 powinno sie miec 4-5 zestawów, bo przeciez czasami malucha trzeba przebrac trzy razy w ciagu dnia, róznie bywa..... mimo, że obiegowa opinia jest taka ze szybko wyrasta to lepiej miec, chociaz powiem Wam, ze dzidzia sąsiadki chyba przez dwa miesiace nie mogla wyjsc poza 56. Albo rozmiarówka rozmiarówce nierowna
|
|
|
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pas się lekko rozciąga, a same spodnie ciążowe mają gumki do regulacji.
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
wyspałam się ale niestety ból nie minął kurcze pogoda piękna, dziecko moje w domu, myślałam dziś o zoo a tu dupa ![]() najgorsze to,że syn za pare dni wyjeżdza na obóz i chciałam z nim spędzić jak najwięcej czasu buuuu ściskam Was moje serduszka |
|
|
|
#3066 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
6-8 paczek herbatników petit beurre (ja kupuje te biedronkowe bebe, lepiej miękną) puszka tej gotowej masy kajmakowej 3 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy 125 g masła(z margaryną też spokojnie wyjdzie) 4 łyżki mąki pszennej 5 łyżek mąki ziemniaczanej 4 jajka 600 ml śmietany kremówki 36 % + 1 łyżka cukru pudru 100 g czekolady, otartej na tarce, do oprószenia Wyłożyć jedną wartwę herbatników na to kajmak, kolejna warstwa ciastek i wtedy robimy budyń: 2 szklanki mleka zagotować z masłem i cukrami Tą szklankę mleka co nam została zmiksować z jajami i mąkami, dodać do tego gotującego i mieszamy, mieszamy, aż zgęstnieje. (Nie przejmujcie się, jak zrobią się Wam kluchy, można to zmiksować potem ) Ten gorący budyń lejemy na herbatniki, wywalamy ostatnią warstwę herbatników na niego ubijamy kremówkę z cukrem pudrem--> na herbatniki, a na to zetrzeć na tarce czekoladę. Do lodówki i gotowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale skracam sobie zawsze, a fason się nie psuje, bo zawsze można zwęzić, czy cośCytat:
![]() No ale w sumie, skoro łoniaki są ciemne to i tam może rosnąć ciemny, ehhh![]()
|
||||
|
|
|
#3067 | ||
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dziś jestem zdechnięta, bo wczoraj tak głowa mnie bolała, że jeszcze o 3 w nocy musiałam wstawać po tabletkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3068 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
wolę jakiś lekki balsamik ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3069 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Sylwietta to bardzo nieładnie z Twojej strony narobić mi smaka na konserwę :P i chrupiąca świeża bułeczka do tego, ahhhh Marsi a kiedy masz wizytę teraz? Współczuję, że ten mięśniak głupi znowu się odzywa ![]() Ja jak byłam młoda, jeszcze w gimnazjum to jak wariatka pochłaniałam wszelkie horrory książkowe. Ubóstwiałam Mastertona. A potem mi przeszło i teraz ani nie mogę oglądać, ani czytać bo się boję wszystkiego ![]() I w nocy już drugi raz czułam łaskotliwą rybkę |
|
|
|
#3070 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
tylko się witam, bo nie mam weny jakoś do pisania, kręgosłup mnie coś pobolewa, mam nadzieję że to chwilowe tylko
|
|
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
Szklanka19, ja też tak mam - dobrze napisałaś, że to łaskotliwa rybka, ja to też porównywałam do motylka, który usiadł na ściance brzucha.
To nie może być nic innego, jak maleństwo, bo ja nigdy, przenigdy czegoś takiego nie czułam! Na razie niestety tylko 2 razy, ale czekam na więcej. |
|
|
|
#3072 |
|
Rozeznanie
|
Haha, zrobiłam ten śmieszny test co Delicjanka dała na początku, wyszło mi na 63% dziołcha. Ale i tak czuje chłopa
Zobaczymy, lece na te prenatalne teraz do ginki, czymajcie kciuki![]() Marsi Trzymaj się Kurcze, ciekawe, czy już Gina pozna płeć
|
|
|
|
#3073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może kolejna płeć zostanie odkryta
|
|
|
|
|
#3074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ahhh ależ by było cudownie
|
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam Was z rana kobietki Jak Wasze samopoczucia??? Mnie coś z rana pobolewał brzuch ogólnie ostatnio jakieś mam dziwaczne objawy...Wróciliśmy już z Tż na stare śmieci....i po dwu tygodniowej nieobecności jakoś tak mi tu dziwnie jeszcze on poszedł do pracy no i zostałam sama....
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie do dziewczyn co mają L4- po ilu dniach zus przesłał Wam kase, bo wiem że ma na to 30 dni ale pytanko, czy ktoś dostał wcześniej?
mój TZ kupił mi dziś twarógt wędzony, pierwszy raz jadłam mówię Wam pyyycha |
|
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam ale dopiero teraz pierwszy raz zus będzie mi płacił, ale jak to 30 dni??? jeśli to będzie wynagrodzenie za czerwiec które zawsze dostawałam przed 29tym to zus nie musi też sie do tego dostosować??
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
jejku dziewczyny jak mnie naszlo na budyn az teraz go wsuwam
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
Heheh
ja właśnie zjadłam śniadanko, jogurt naturalny z rogalikiem z jabłuszkiem mniam A o 17 lece na spotkanie z koleżankami kurde taka ładna pogoda... mój TŻ ma za tydzień urlop więc kochane nie zdziwcie się jak będzie padać haha
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
co to za tescik? tez bym się pobawiła w zgadywanki
![]() a mnie chyba przeziębienie robiera ![]() zaaplikowałam sobie wlasnie gorące mleko z miodem i cytryną, bo katar i ogólne osłabienie nie pozwalają pozostac obojętną wobec ich obecnosci |
|
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zobaczymy jeszcze za ten miesiąc. Witam się z wami dzisiaj muszę zjeść śniadanie, bo oczywiście pierwsze, co robię po wstaniu to łazienka a potem od razu was odwiedzam
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie o dziwo naszło wczoraj na taki prawdziwy sok, wiec poszłam do CH gdzie robią świeżo wyciskane soki i kupiłam pomarańczowo-grejfrutowy (1,5 pomarańczy i 1 grejfrut, z miąższem). Wypiłam ze smakiem, ale jednak później mnie zmuliło, więc jednak z sokami muszę jeszcze poczekać.
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
za pierwsze 33 dni zwolnienia płąci ci zakład pracy (chyba że jest ponad 20 pracowników, to wtedy cały czas płąci), a dopiero potem ZUS; i z tego co się orientuje, to oni nie patrzą na to, kiedy miałaś mieć wypłatę, tylko na to kiedy wpływają do nich twoje kolejne ZLA i od tego czasu sobie ileś tam dni liczą; nie wiem dokładnie
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mi pisałi ( bo jaj mam centrale w innym miescie),ze raczej w lipcu nie dostanę cholernie się martwie bo mam kredyt hipoteczny i w umowie mam tak,że jak mi nie wpłynie w jakimś tam terminie to bank ma prawo podnieść mi marże nic tylko się pochlastać |
|
|
|
|
#3085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze ale to chyba powinno byc wiadomo kiedy sie dostanie.... Cytat:
Marsi współczuję, oczywiście Zusu to na pewno nie obchodzi, ale jak Ty bys sie spoznila to kara:/ Ale kto Ci to napisał że nie dostaniesz???
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2012-07-24 o 12:37 |
||
|
|
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
moja księgowa, bo jej siostra jest w ciąży- ten sam zus i ona dostała dużo później
no nic najwyżej jakieś podanie napisze- ale wiecie co jest najśmieszniejsze, dzwonię do nich by zapytać o adres e-mail - na co mi pani odpowiada- nie mamy maila ![]() dobre- tym bardziej,że wymienili systemy na najdroższe w historii PL |
|
|
|
#3088 |
|
Rozeznanie
|
Ja też się pokusiłam o zrobienie tego testu opartego na mądrościach ludowych
Wyszło mi, że na 61% będzie dziewczynka a na 39% chłopak. Zobaczymy na ile to się sprawdzi. Jutro mam wizytę, może już jutro się dowiem , Fajnie by było, bo akurat jutro idziemy razem, bo mąż wziął dzień urlopu, dla niego to debiut, także miło byłoby się dowiedzieć we dwójkę , Już nie mogę się doczekać jutra. ![]() Ja na obiad zrobiłam zupę pomidorową, którą już pochłonęłam ![]() A będę jeszcze tworzyć gulasz z kaszą jęczmienną i do tego surówka z marchwi.
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj miałam krupnik a dziś jakoś z apetytem słabo, czuję za to jam maluszek się wierci ![]() tz pojechal w delegacje i mi smutno, nie bede dzis gotowac wezme synunia moze na pizze albo pierogi do knajpy musze odpoczywac i nie chce mi sie z siatami dzis latac |
|
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
A ja chyba zrobie ogórkową.....marze o niej od dawna
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

no ale jeszcze w C&A sprawdze skoro piszecie ze sa fajne 

[/QUOTE]
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

A tak chciałam jechać do rodziców aby już im powiedzieć o ciąży 

Zobaczymy, lece na te prenatalne teraz do ginki, czymajcie kciuki
muszę zjeść śniadanie, bo oczywiście pierwsze, co robię po wstaniu to łazienka a potem od razu was odwiedzam