Jaki transporter dla kota? - WĄTEK ZBIORCZY - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-21, 17:00   #91
CatGirl92r
Rozeznanie

Dot.: transporterek wiklinowy czy plastikowy

Dziewczyny wracając do tematu, macie dokupiony pasek do transporterka? Jeśli tak to wygodnie jest nosić z takim paskiem?
Zastanawiam sie nad zakupem bo strasznie niewygodnie mi się go nosi w ręku, co chwile musze go przekładać albo nieść w obu rękach.
CatGirl92r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-23, 17:12   #92
sunshain
Wtajemniczenie

plastikowy

można dokupić i pasek i nawet kółka (o ile jest do czego przymocować)
sunshain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 07:32   #93
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez CatGirl92r Pokaż wiadomość
Dziewczyny wracając do tematu, macie dokupiony pasek do transporterka? Jeśli tak to wygodnie jest nosić z takim paskiem?
Zastanawiam sie nad zakupem bo strasznie niewygodnie mi się go nosi w ręku, co chwile musze go przekładać albo nieść w obu rękach.
Ja mam pasek przy transporterze materiałowym i plastikowym.

Przy materiałowym jest super, transporter jest lekki i czuję się jak z torebką, szczególnie, że w środku podróżuje też lekki kotek (ale materiałowy jest bardzo niepraktyczny, nie nadaje się dla chorego kota np. wymiotującego ).

Przy plastikowym pasek jest ale nie używam, 'wrzyna' się w ramię (transporter razem z kotem waży ok. 10kg) i jest mało praktyczny jak dla mnie .

Miałam też wiklinowy transporter i parę razy zabrałam do weta - tragedia, nie polecam (kot potrafił otworzyć transporter nosem, do tego było tam niewygodnie, ciasno, twardo i nie dało się go umyć jak kotek tam się zesikał).

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 13:18   #94
CatGirl92r
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość

Przy plastikowym pasek jest ale nie używam, 'wrzyna' się w ramię (transporter razem z kotem waży ok. 10kg) i jest mało praktyczny jak dla mnie .

Miałam też wiklinowy transporter i parę razy zabrałam do weta - tragedia, nie polecam (kot potrafił otworzyć transporter nosem, do tego było tam niewygodnie, ciasno, twardo i nie dało się go umyć jak kotek tam się zesikał).
No właśnie byłam dzisiaj w zoologicznym z transporterekim i kotem, mierzyłam pasek ale.. naprawde niewygodny, też mi sie zaczął wrzynać w ramie a na dodatek kosztował "tylko" 37zł więc go nie kupiłam. Mój kot z transporterkiem waży 7kg.
Teraz poszukałam na internecie i kupiłam solidną torbę do 10kg, mam nadzieje że teraz mi sie nie porwie jak poprzednia (do 5kg)
Transporterek plastikowy jest dobry i bezpieczny ale za ciężki, teraz już wiem że będę go brała tylko jak brat będzie mógł mnie podwieźć samochodem do weta.
Stary 2012-07-24, 13:24   #95
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
No właśnie byłam dzisiaj w zoologicznym z transporterekim i kotem, mierzyłam pasek ale.. naprawde niewygodny, też mi sie zaczął wrzynać w ramie a na dodatek kosztował "tylko" 37zł więc go nie kupiłam. Mój kot z transporterkiem waży 7kg.
Teraz poszukałam na internecie i kupiłam solidną torbę do 10kg, mam nadzieje że teraz mi sie nie porwie jak poprzednia (do 5kg)
Transporterek plastikowy jest dobry i bezpieczny ale za ciężki, teraz już wiem że będę go brała tylko jak brat będzie mógł mnie podwieźć samochodem do weta.
O rety, jaki drogi ten pasek Ja miałam gratis przy transporterach .

Torby są fajne , ale plastikowy transporter też jest potrzebny i idealny podczas choroby i w lecie, jest więcej miejsca, mniej duszno i chłodniej . Jedyna wada chyba to waga ale nie można mieć wszystkiego .

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 20:50   #96
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Cytat:
Możesz podać link do torby? Z góry dziękuję

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 21:18   #97
CatGirl92r
Rozeznanie

aga_tka_2, prosze bardzo Jest też na allegro podobny model (nie jestem pewna czy ten sam,ale tak wygląda) Trixie Alina.
Ja wybrałam rozmiar L za 109zł, przy rejestracji dostałam zniżke -11zł dla nowych klientów i -2zł przy zapłacie z góry przelewem, a wysyłka była gratis.
http://www.zooplus.pl/shop/psy/trans...kolkach/170599
Stary 2012-07-25, 19:39   #98
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

CatGirl92r dziękuję za linka
Nawet fajna ta torba, ale ja jeśli wybierałabym coś dla moich futer to zdecydowanie wolałabym taką otwieraną również od góry, bo nie mam wtedy problemów z wyciągnięciem kota/kotów a tak to muszę wyciągać takiego delikwenta za skórę na karku albo wytrząsać

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-26, 10:16   #99
CatGirl92r
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga_tka_2 Pokaż wiadomość
CatGirl92r dziękuję za linka
Nawet fajna ta torba, ale ja jeśli wybierałabym coś dla moich futer to zdecydowanie wolałabym taką otwieraną również od góry, bo nie mam wtedy problemów z wyciągnięciem kota/kotów a tak to muszę wyciągać takiego delikwenta za skórę na karku albo wytrząsać
wytrząsać no to niezłe kotki moja ma tylko problem z wejściem do transporterka (zapiera sie łapami) a wyskakuje już z niego sama szybciutko
Dzisiaj około 12-13 ma przyjść kurier z tą torbą to odrazu sprawdze jak z jakością, bo i tak będe szła do weterynarza na zastrzyki z kotem.
Stary 2013-12-25, 19:33   #100
milionmalychkawalkow
Zadomowienie

poszukiwany: koci transporter

Zbieram wyprawkę dla kota - którego zmierzam przygarnąć w styczniu. Do kompletu brakuje mi już tylko transporterka, oczywiście istnieje możliwość kupienia nowego, jednak jako zapalona re-userka poszukuję możliwości zdobycia takowego używanego, wymieniając za coś, co niekoniecznie będzie środkiem pieniężnym.
Czy jest tu jakaś osoba z Poznania lub okolic, która chce się pozbyć kociego transporterka?

kontakt tu lub facebook.com/gierszewska

IG
👊 🔥♀ 💥 ✊
intersekcjonalizm | siostrzaństwo | moc kobiet
g i r l o n f i r e
milionmalychkawalkow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-01, 19:37   #101
Romanaccia
Zakorzenienie

Dot.: poszukiwany: koci transporter

Ja mam do sprzedania swietny transporterek dla kotka lub pieska, z koleczkami, mozna go tez nosiac jako plecak na plecach, ma duzo schowkow i siateczke przez ktora zwierzaczek moze sobie wygladac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-04, 14:15   #102
milionmalychkawalkow
Zadomowienie

Dot.: poszukiwany: koci transporter

Przepraszam, że dopiero teraz. Ja szukam klasycznego, palstikowego transportera, ponieważ materiałowe/siatkoowe nie tylko nie wytrzymają pazurków mojego koteczka, ale również - biorąc pod uwagę to, że kota czekają w nim podróże - taki model może nie dać rady pod względem higienicznym.

IG
👊 🔥♀ 💥 ✊
intersekcjonalizm | siostrzaństwo | moc kobiet
g i r l o n f i r e
milionmalychkawalkow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-21, 14:04   #103
agajanta
Zadomowienie

GG do agajanta Send a message via Skype™ to agajanta
Dot.: jaki transporter dla kota?

Ja z kolei mam świnki morskie i polecam plastikowy łatwo utrzymać w czystości , minus to że zajmuje miejsce.
Przymierzam się do zakupu torby nie wiem czy mi jej nie poobgryzają ale plusem jest to że składa sie ją na płasko i nie zajmuje praktycznie miejsca.
agajanta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-20, 23:28   #104
phoenix1991
Raczkowanie

Hej dziewczyny, nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda, ale nie chce śmiecić i zakładać nowego wątku. Może któraś z Was będzie w stanie mi pomóc Zbieram wyprawkę dla małej brytyjki która niedługo ze mną zamieszka i szukam transportera. Zależy mi na jak najłatwiejszym i najwygodniejszym przenoszeniu, gdyż wraz z kotą będziemy podróżowały głównie autobusami i pociągami, a bardzo rzadko samochodem. Toteż zależy mi na transporterku jak najmniejszym w rozsądnych granicach. Znalazłam tego typu:
http://allegro.pl/transporter-nosidl...056050547.html
ale nie wiem czy nie jest za mały. Podoba mi się w nim ta rączka co by mi ułatwiło noszenie. Trasy jakie będziemy wraz z kotą pokonywały nie przekraczają nigdy 2 godzin. Bardzo proszę o opinie bardziej doświadczone posiadaczki futrzaków. A jeśli to nosidło się nie nadaje to o polecenie czegoś rozsądnego do ok.150zł.
Pozdrawiam serdecznie
phoenix1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-23, 09:45   #105
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phoenix1991 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda, ale nie chce śmiecić i zakładać nowego wątku. Może któraś z Was będzie w stanie mi pomóc Zbieram wyprawkę dla małej brytyjki która niedługo ze mną zamieszka i szukam transportera. Zależy mi na jak najłatwiejszym i najwygodniejszym przenoszeniu, gdyż wraz z kotą będziemy podróżowały głównie autobusami i pociągami, a bardzo rzadko samochodem. Toteż zależy mi na transporterku jak najmniejszym w rozsądnych granicach. Znalazłam tego typu:
http://allegro.pl/transporter-nosidl...056050547.html
ale nie wiem czy nie jest za mały. Podoba mi się w nim ta rączka co by mi ułatwiło noszenie. Trasy jakie będziemy wraz z kotą pokonywały nie przekraczają nigdy 2 godzin. Bardzo proszę o opinie bardziej doświadczone posiadaczki futrzaków. A jeśli to nosidło się nie nadaje to o polecenie czegoś rozsądnego do ok.150zł.
Pozdrawiam serdecznie

Ten trasporter jest niewątpliwie ładny, ale nie w dłuższej perspektywie może nie spełnić Twoich wymagań.
Transporter to wydatek jednorazowy, warto go dobrze wybrać.

Zerknij na ten: http://www.bdkarma.pl/stefanplast-61...FaXNcgodmpwI6g

* metalowe drzwiczki wygodnie otwierane
* możliwość przypięcia w samochodzie pasami
* można do niego dokupić kółka, gdyby noszenie było uciążliwe: http://zoo-dragon.pl/p/767/16938/ste...ojce-pies.html

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-04, 09:35   #106
malarka80
BAN stały

Dot.: Jaki transporter dla kota? - WĄTEK ZBIORCZY

No ja bym nie patrzyła wyłącznie na estetykę (choć jest ważna oczywiście), ale przede wszystkim na funkcjonalność. Kiedyś kupiłam taki z marketu, to był fatalny po prostu. Nie dość, że kratka się dobrze nie domykała, to jeszcze były kiepskie plastikowe uchwyty, a transporter był ciężki. Jak jeszcze w nim kotek był, to mi było ciężko. Teraz mam transporter petface z petstation i jestem zadowolona, bo właśnie jest dobrze wykonany. Możecie sobie wyguglować, jak wygląda. Mój kotek lubi ten w kolorze zielonym.
malarka80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości