![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niski wzrost TŻ i problem moich rodziców.. :(
Jak dzisiaj wygląda sytuacja, coś się uspokoiło, ucichło, czy ciągnie się dalej?
Rozmawiałaś już z mamą otwarcie o tym, co sądzisz o jej zachowaniu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Póki co cisza, ale to na pewno nie koniec
![]() Zastanawiam się czy nie wydrukować jej kilku waszych wypowiedzi, może to w jakiś sposób do niej dotrze. Powiedziałam jej, że jej zachowanie jest tak niekulturalne i poniżej wszelkiej krytyki, że aż szkoda gadać. A ona na to "ale tak szczerze, naprawdę się z nim widzisz na weselu w szpilkach? przecież będziecie śmiesznie wyglądać!"
![]() |
![]() |
#63 |
Konto usunięte
|
"Niski wzrost TŻ i problem moich rodziców..
![]() Moje zdanie jest takie: to jest tylko i wyłącznie problem Twoich rodziców. I tak też bym odpowiedziała mamie i tacie. I na tym bym bezsensowną dyskusję zakończyła. Pomijam już, że ich zachowanie jest skrajnie bezczelne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ewentualnie: „A czemu by nie? Dlaczego to niby śmiesznie wygląda? Bo on będzie wtedy niższy? Też mi problem. Jestem naprawdę zażenowana tym, że tak to odbierasz. Nie spodziewałam się po Tobie takiej reakcji.” ![]()
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się że Twoja mama to z tych 'a co ludzie powiedzą" i zamiast cieszyć się weselem dziecka będzie sie stresować czy nikt nie zobaczy że jesteście prawie równego wzrostu. PARANOJA!
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja parę razy byłam z TŻ w klubie, gdzie ubrałam platformy. W tańcu albo jak staliśmy przytuleni, mogłam go całować w czółko bez schylania się xD Nie było nam głupio, ani wstyd, nie słyszeliśmy żadnych komentarzy. Może to wyglądało śmiesznie (dla nas owszem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozmawiałaś w ogóle z bratem na ten temat? Może mógłby być dla Ciebie wsparciem w tej sytuacji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Żadnego tłumaczenia się, przekonywania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Myślicie, że pokazanie jej tego wątku byłoby dobrym pomysłem?
Może to jakiś sposób, bo mnie nie słucha kompletnie, chociaż z drugiej strony padały tutaj "nienormalni" i "patologia", może to za mocne jednak dla nich. Mam już dość tej atmosfery ![]()
![]() |
![]() |
#70 |
ma zielone pojęcie
|
[1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;35480633]Moim zdaniem tutaj nie ma miejsca na dyskusję. Bo przypuszczam, że mama na każde zdanie znajdzie jakieś wytłumaczenie, albo kolejny argument z d....W takich sprawach i w takich sytuacjach nie ma co dyskutować, zwłaszcza z ludźmi tego pokroju co mama autorki. Mama jeszcze bardziej się nakręci takim dyskutowaniem i może faktycznie nakręcić ją do "przeżywania" wśród innych tego "problemu". Natomiast uświadomienie jej, że to jest TYLKO I WYŁĄCZNIE JEJ PROBLEM i ignorowanie wszelkich durnych pomysłów i zaczepek mamy jest moim zdaniem jedynym dobrym wyjściem z sytuacji.
Żadnego tłumaczenia się, przekonywania.[/QUOTE] Moim zdaniem tutaj jest nie tyle miejsce na dyskusję, co na pokazanie matce, że nie akceptuje się jej zachowania oraz nie podziela się jej opinii na temat śmieszności wzrostu chłopaka. Nie chodzi o to, by wdawać się w dłuższe dyskusje, bo to faktycznie nie ma sensu. Zwłaszcza, jeśli reszta rodziny również nie podziela zdania matki.
![]() |
#71 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
edit: Być może mama zauważyła, że zasiała jakieś ziarnko wątpliwości w córce, więc drąży temat. Edytowane przez 0f0603ed06f411a5d3d78a7f01b50240947bf49a_602474279be1e Czas edycji: 2012-07-24 o 10:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Konto usunięte
|
Nie, uważam, że to nie byłby dobry pomysł. Będziesz miała jazdę, że na internecie własną rodzinę oczerniasz, dajesz nam ją obrażać itd. - po co Ci to? To nie chodzi o to, co my tutaj na ten temat uważamy, nie ma co się powoływać, że zdaniem populacji wzrost 174 dla faceta jest całkiem przyzwoity. TOBIE ten wzrost pasuje, bo pasuje Ci facet, bo jesteś z nim szczęśliwa i opinia imć Matki Cię po prostu nie interesuje. Ma się zachowywać kulturalnie, bo inaczej zrobisz szopkę, nie zważając na fakt, że to wesele brata. Na Twoim miejscu szukałabym ewentualnie wsparcie u brata i jego przyszłej żony. Nie dziwię się, że masz dość atmosfery, spróbuj się czymś zająć, przed ślubem pewnie tego trochę jest, albo po prostu wychodź z domu. Jak Twoja matka będzie kolejny raz wracać do tematu to powiedzże jej zdecydowanym, nieprzyjemnym głosem, że dla Ciebie tematu nie ma, bo wszystko już jest postanowione. A jak będzie się wściekać - idziesz do innego pokoju, nie dajesz się wciągnąć w kłótnię.Finito.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Ech, mam wrażenie, że Ty nie bardzo chcesz się z tym zmierzyć i szukasz trochę jakiegoś rozwiązania obok.
Nie pokazuj mamie forum, to Ci na dobre nie wyjdzie. My Cię możemy upewnić, że Twoja mama nie ma racji, ale to Ty musisz jej to stanowczo powiedzieć. Nie jesteś małą dziewczynką, nie daj sobą dyrygować, nie daj sobie wmówić, że jest inaczej niż czujesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Autorko! Ty zupełnie nie masz się czym przejmować
![]() Mam podobną sytuację, ja jestem niska i drobna (ok 160cm), a mój TŻ lekko ponad 170. Ode mnie jest wyższy, ale w towarzystwie swoich kolegów wiadomo, że wygląda na niskiego. Ale w tym żadnego problemu nie ma. Kiedyś jedynie moja przyjaciółka miała do tego zastrzeżenie, bo stwierdziła, że mając wyższego faceta wyglądalibyśmy poważniej jako para. ![]() Ważne jest, aby olewać takie teksty. Ale po rodzicach takiego gadania bym się nie spodziewała. Ich córka ma faceta, jest szczęśliwa, a im nie pasuje jedynie wzrost. Olej sytuację, tylko raz jasno im powiedz: to jest TWÓJ chłopak, TOBIE ma pasować i nikomu nic do tego. I to TWÓJ wybranek ma Tobie towarzyszyć na weselu, a nie jakiś podstawiony kuzyn. ![]()
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
nie wiem jaka jest Twoja dalsza rodzina (goscie na weselu), ale mysle, ze nikt normalny nie zwroci uwagi na wzrost Twojego TZ, bo poprostu MA NORMALNY WZROST. 174cm u faceta to nie jest szalenie duzo, ale malo tez nie. poza tym nawet jakby mial 155cm to przeciez na wzrost nie mamy wplywu.
od Twoich rodzicow bije po prostu brak kultury i dobrego wychowania. znajac siebie to bym odpyskowala matce, ze jest za gruba/za chuda/ma krzywe nogi itd. ![]() ![]()
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
To dlaczego o niego nie walczysz?
Bo z twoich postów bije pokorna rezygnacja a nie duch walki. To, że matka ci sponsoruje studia nie znaczy, że ma ci wybirać męza.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dlatego też jej powiedziałam, że jej zachowanie jest poniżej wszelkiej krytyki i że wstydzę się, że mam taką matkę.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
[1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;35482982]A co ona na to?[/QUOTE]
..że ma prawo do własnego zdania.
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Ma prawo ale Ty też masz prawo uważać ją w takim razie za osobę pustą i mieć jej zdanie w poważaniu. Jak babcię kocham, tak bym powiedziała. Pamiętając moje ostre wymiany zdań z matką jestem tego wręcz pewna. Tyś się dziewczyno powinna postawić dawno temu, już gdy matka obrażała Ciebie i robiła przytyki do Twojego wyglądu. Nie mają sensu tu rozważania że Twój chłopak ma wzrost ok, bo Ty to wiesz, musisz zdać sobie sprawę że rodzicom też czasem trzeba się postawić zwłaszcza gdy są tak jak Twoi-po prostu nienormalni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
A na uwagi o biuście - faceci wolą jędrne małe cycuszki niż obwisłe wymiona jak u krowy.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
..
Edytowane przez pipimele Czas edycji: 2014-07-02 o 12:40 Powód: .. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
ja bym jasno powiedziała matce, że jestem dorosłą i nie życzę sobie takich komentarzy odnośnie mojego partnera i tyle - zupełnie nie rozumiem czemu sie tak przejmujesz.. ewentualnie dodaj z przekąsem, ze za taką płaską deską tylko kurduple się oglądają i zakończ dyskusje..
![]() |
#87 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
moim zdaniem powinnas z nimi jakos ograniczyc kontakty bo sa toksyczni:/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Haaa.....
Moi teściowie kiedyś też mieli ten problem, iż, w ich mniemaniu byłam za niska dla ich syna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. Ale z tego "problemu wzrostu" zawsze wszyscy mamy bekę, a teściom dłuuugo wstyd było... dziś udobruchani, że jedzą z ręki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.