|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
u mnie teraz spokojnie, wszytsko ucichło jak sie polożyłam, takze jak mam cia mówi jak sie ma rozkreci to sie rozkreci, wiec czekam
|
|
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze jakiś czas temu wydawało mi się, ze chłopaki to sie szybciej na ten świat wybierają...
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1444 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i już jest ok już 4 film na kompie ogladam. masakra tak mi się nudzi. coś Noge gardło zaczyna bolec niunia slodko Spi jest bardzo grzeczna prawie wcale nie plakunia. odpukać już bym chciała być w domu i chodzic na spacery. a w Ogole w niedzielę pierwszy zaliczylismy i tz tak się wczul że nie dał mi Powozic na mieście powiedział że po biedronce se Powoze bo on będzie koszyk niosl
|
|
#1446 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedzie dobrze bez stresu ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- tz jest absolutnie zakochany, zajmuje sie mala jak tylko moze przewija nosi jak placze naprawde jest dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1447 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Na wstępie, bardzo, bardzo dziękuję za wszystkie słowa pocieszenia i otuchy, kochane jesteście Na szybko doczytałam co u Was ![]() Anna-ogromne kciuki za Ciebie i Frania, mamy podobny tp, więc tym mocniej się z Wami identyfikuję. Oby udało się jeszcze potrzymać malucha w brzuszku ![]() Prince- cieszę się , że w końcu jesteście pod dobrą opieką, kciuki za szybkie wyjście ![]() Mamcia- rzeczywiście ciężki poród, ale opis piękny zwłaszcza końcówka, jesteś bardzo dzielna ![]() Balbinko, Norniczko, Phdwao- za rozwój akcji ![]() :kci uki:Może w końcu znajdę więcej czasu na wizaż łazienka dalej w rozsypce ale pokoje już w miarę ogarnięte od przyszłego tygodnia, jak kafelkarz skończy prace zacznę w końcu porządkować, prać i układać![]() Wczoraj byłam na wizycie i wyszłam przygnębiona. Syneczek przez 5 tygodni urósł tylko 350g i obecnie waży 2400g (36t 4d) co jest tym bardziej dziwne, że przy cukrzycy dzieci są raczej duże. Na poprzedniej wizycie tp z OM i USG pokrywały się a teraz termin z USG (przez tą niską wagę) przesunął się z 15 na 31 sierpnia - Z tym moim ginem jakoś się dogadać nie idzie, wyciągnięcie od niego konkretnej informacji graniczy z cudem, najpierw zaczął mówić że ta waga jest za niska i nie jest dobrze, a potem jak zaczęłam panikować to powiedział, że to nic takiego powiedział, że wg niego przenoszę przynajmniej tydzień. Potem jeszcze okazało się że wkrótce jedzie na dłuższy urlop i nie będę mieć już u niego wizyt (a przed porodem powinnam mieć co 2 tyg), mam się zapisać do jego kolegi, a w razie problemów jechać do szpitala ...popłakałam się jak wyszłam stamtąd. W nocy miałam straszne sny, wydawało mi się , że wody mi sie sączą a potem maluch nie ruszał się całą noc i pół dnia-do 15tej. W końcu postanowił nie denerwować dłużej matki i w końcu sie poruszył |
|
|
|
#1448 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze ale Wam zazdroszcze
Juz piszecie o dzieciach, karmieniu... Ech az sie nie moge doczekac!---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
Nie wiem jak jest z wizytami, ja juz mam ostatnia za soba. Teraz dopiero ide 3 sierpnia na KTG + konsultacje z ginem i na nastepny raz sie widzimy w szpitalu 17 sierpnia, chyba ze cos by sie dzialo, wiec moze nie bedzie tak zle? Kiedy masz wizyte u diabetologa? Moze on cos powie o wadze? Ja tez slyszalam, ze dzieci przy cukrzycy sa spore, a moj przez cala ciaze byl przecietniaczek i urodzil sie 3350 - czyli calkowicie normalna waga u mnie w rodzinie.
|
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przede wszytskim sie nie denerwuj tak bardzo bo maluszek czuje |
|
|
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Raczej nie nadrobię wczorajszego dnia Postaram się chociaż dzisiejszy.U nas dalszy ciąg problemów z karmieniem Najpierw był nawał i zastój, a teraz mam mało pokarmu. Mały wisi na cycach 2 godziny a i tak jest głodny i go dokarmiamy.Piję dużo w tym bawarkę i herbatkę Bocianek. Może pomoże ![]() Jutro wybieramy się do pediatry. Ciekawe co nam powie ![]() Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni ![]() Tym, które cierpią współczuję dolegliwości ![]() Śliczny masz awatarek Cytat:
|
|
#1451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oczywiście ją o to zapytam bo spokoju mi to nie daje. We wszystkich poprzednich pomiarach wychodził średnio duży a teraz tak dziwnie sama nie wiem, zobaczymy co ten drugi gin powie, mam się u niego pojawić za 2 tygodnie.
|
|
|
|
|
#1452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spytalam, bo moj na ostatniej wizycie ocenial lozysko i powiedzial, ze jest I stopnia, wiec dziecko jeszcze sporo wszystkiego dostaje, wiec tym samym zgaduje, ze im dalej, tym mniej skladnikow odzywczych dla dziecka? Nie chce palnac glupoty, ale tak mi sie wydaje - na chlopski rozum.
|
|
#1453 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej! ja dziś w świetnym humorze
wypościłam się na miasto a Maluch został z tż, wprawdzie zostałam ściągnięta do domu tel bo się ściągnięte mleczko skończyło ale i tak czułam się jak spuszczona ze smyczy![]() kupiliśmy infacol na kolki bo się nam maluch strasznie prężny i ewidentnie ma problemy z nadmiarem gazów, zobaczymy czy pomoże mamy karmiące jakie kupki robią wasze maluchy? bo u nas w nocy była bardzo rzadka - właściwie żółta woda - i trochę mnie to zmartwiło:/ a poza tym to nie mogę się nadziwić jak nasz synek szybko rośnie, w tyle ubranek już nie wchodzi, obecnie nosimy 62 i nie ma opcji żeby wystarczyło to do 3 miesiąca, niedługo będę musiała zmienić garderobę na 68! z grubsza nadrobiłam ale niestety nie wszystko - wybaczcie ![]() Pumas wróciłaś w rodzinne strony mam nadzieje że trochę odpoczniesz, czyżby szykowała się jakaś wspólna kawka?![]() Prince nareszczie jesteś pod dobrą opieka, buziak dla Rozalki Aniu trzymam kciuki za Ciebie i Frania oby jeszcze został troszkę w brzuszku!Mamcia rzeczywiście miałaś ciężki poród - współczuje byłaś bardzo dzielnaNorniczko, Balbinko, Phdwao trzymam kciuki za rozwój akcji i szybki poród przestój nam się zrobił:PKarolina może to jednak pomyłka USG, dziewczyny pisały o bardzo dużych pomyłkach, mam nadzieje że i u Ciebie tak jest i nie denerwuj maluszka
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-07-24 o 17:38 |
|
|
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas 68 bylo kolo 4 miesiaca. Kupki przy piersi moga byc bardziej wodniste, ale nie wiem czy az tak
|
|
#1455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
narazie 62 jest w sam raz ale w tym tempie za miesiąc będzie za małeno właśnie ja też nie wiem, od początku ma rzadkie ale aż taka mnie zaskoczyła, szczególnie że wylała się w trakcie przewijania |
|
|
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamcia czytałam Twój opis porodu. Umęczyłaś się Bidulko... ale koniec był wspaniały i dostałaś najpiękniejszą nagrodę
Cytat:
dla Rozalki
|
|
#1457 |
|
Rozeznanie
|
A u mnie znów skurcze były, po 2 godzinach przeszły, od soboty codziennie je mam
![]() Do ginki dzwoniłam co z krążkiem i podobno jakbym zaczeła rodzić to się zsunie, no i powiedziała, że mogę iśc już rodzić. Więc lipcówki albo się pośpieszycie albo ja się wpycham w kolejkę ![]() Swoją drogą ile dni mogą mnie męczyć takie przepowiadacze?bo ja do poniedziałku chciałabym wytrzymać
|
|
|
|
#1458 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że teraz szybko pomogą Malutkiej wrócić do zdrowiaCytat:
![]() Cytat:
|
|
#1459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz poki nie ma biegunki (chociaz niby na piersi moze byc i 10 kup dziennie, co nadal bedzie norma), to bym sie nie martwila. ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
|
|
#1460 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A ja u lekarza usłyszałam: dużo płynów i rozgryzać wit. E na gardło jestem wściekła!!! Wszystko mnie boli, łamie w kościach, nos zawalony i do tego kaszel jak w studni, szlag by trafił |
||
|
|
|
#1461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw się, na pewno wszystko jest ok, idź do innego lekarza, moze tam się cos wiecej dowiesz ja mam juz grubo ponad tydzien albo i dwa i nic sie nie dzieje niestety....
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2012-07-24 o 18:23 |
|
|
|
|
#1462 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny też macie taki ból czasem w piersiach jak by wam ktoś miażdżyl Sutki ?
taki konkretny ucisk ale nie trwa na szczęście dlugo
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
mala pije le tylko przez nakladki i widze ze pije i slysze a mam wrazenie ze z moch piersi nic nie ubywa :/
|
|
|
|
#1465 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A maluch się pewnie nie ruszał, bo też się zdenerwował ![]() Cytat:
Doczytałam, że III stopień powinien być w 39t, więc może moje już tak nie odżywia małego...z kolei przepływy niby dobre, głupieję od tego ![]() Cytat:
Cytat:
Współczuję przeziębienia, można się wykończyć Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
spałam prawie 3h
pewnie w nocy nie będę mogła spać ![]() wcinam kalarepkę z ogródką
|
#1467 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A kalarepką mogłabyś poczęstować
|
|
|
|
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no jeśli nie będę mogła spać to jutro na pewno się nie położę
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
red scorpio
ja tuz przed porodem męczyłam się z bólem gardła - tydzień czy dwa to trwało - nie mogłam wyleczyć, minęło wraz z porodem takie cuda |
|
|
|
#1470 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo u nas wieje niemiłosiernie![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

i już jest ok

Z tym moim ginem jakoś się dogadać nie idzie, wyciągnięcie od niego konkretnej informacji graniczy z cudem, najpierw zaczął mówić że ta waga jest za niska i nie jest dobrze, a potem jak zaczęłam panikować to powiedział, że to nic takiego
powiedział, że wg niego przenoszę przynajmniej tydzień. 

przede wszytskim sie nie denerwuj tak bardzo bo maluszek czuje
oczywiście ją o to zapytam bo spokoju mi to nie daje. We wszystkich poprzednich pomiarach wychodził średnio duży a teraz tak dziwnie