|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V
hej
Fajna pogoda dzisiaj u nas Wszystko ogarnęłam, okna umyłam, obiad przygotowany, dziecko w końcu zasnęło po 5h buszowania ![]() Princ ja też kiedyś miałam takie sny ale na szczęści mi minęło ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------
|
#3422 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3423 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kretynka ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
hahah
|
|
#3424 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mądra decyzja![]() Princeska fajna ta kosteczka. Nasz bąbel kąpał się w baseniku na balkonie, był taki słaby ze na siedzaco by zasnal, no więc nakarmiłam go, dałam do łóżeczka no i co ??? i spania nie ma heh buszuje jak opętany chyba go znowu do basenu wsadze
|
|
#3425 | |
|
Zadomowienie
|
..
Cytat:
....ale pojechałaś
|
|
#3426 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3427 |
|
Zadomowienie
|
noo przychamowałyscie troche
princ...masakra z tym sprzedajacym z tablicy moj daniel właśnie dopełzł do kuchni i majstruje przy krzesełku do karmienia to takie slodkie jak on sie tak pzremieszcza wogole dzis to dziecko anioł! chyba rekompensuje wczorajsze ekscesy![]() a rano bylismy w podarni rehabilitacyjnej, obejrzał d=go pan doktor i powiedzial ze slabe ma miesnie karku, ale ze generalnie reszta ok, że żywe dziecko jest (co on tam wyprawiał... ) i dał bezwzględny zakaz stawiania na nogi, używania chodzikow itp, bedziemy robić z rehabilitantem ćwiczenia żeby przygotować i zachecić malego do raczkowania poprawnego, że im poźniej bedzie chodzil tym lepiej dla jego ukladu kostnego. teraz bede miala argument dla teściowej która ni emogła uwierzyc ze nie chce kupic malemu chodzika...ehhhgeneralnie wrazenia pozytywne ide sie pobawić z dzieciem
|
|
|
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja kumpela ostatnio podobny numer odwalila: wstawila rybe do piekarnika, i zamiast wlaczyc grzanie wlaczyla samo swiatlo i czekala ze 20min, potem sie kapnelam ze cos nie gra skoro potrawa sie nie przyrumienia Muffi podziwiam, ze w ogole do Szczecina tak w ciemno pojechaliscie. Ciekawa historia, napisz kiedys w klubie o tym o ile masz ochote mi by odwagi zabraklo pewnie.
|
|
|
|
|
#3429 |
|
Wtajemniczenie
|
My lecim na drugi spacerek, bo niuńka wstała z drzemki
Słoneczko ładnie świeci to co będziemy się kisić
|
|
|
|
#3430 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ja też jestem ciekawa tej historii Muffinko odważna decyzja.Mój bąbel już śpi, popluskał się jeszcze i tak sie wymeczyl ze od razu jak go połozyłam zasnął. Mnie tak coś dziś dziwnie nic mi sie nie chce, taka dziwnie zmęczona jestem (chocby w ciazy no ale po @ jestem wiec nic z tych rzeczy).---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
ja spacerowalam od 15 do 17, potem Tz sam z mlodym spacerowal i przed minutka wrocili
![]() Janeczko ja tez jestem jakas nijaka... chyba wymeczenie to powoduje. |
|
|
|
#3432 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko,że mój na mleko krowie uczulony. O tej tarczycy tez miałam pisać. Cytat:
Jak znajdziesz chwilę wklej przepis na zapiekankę bo ja sie właśnie na jakąś czaję ![]() Cytat:
![]() ![]() A swoją drogą jak bardzo sie trzeba nudzić,zeby tak kogoś śledzić?????? Cytat:
Cytat:
Muffinko licytuję,dzięki. |
|||||
|
|
|
#3433 |
|
Zadomowienie
|
my jeszcze po szybkim spacerku, młody byl tak zmeczony ze po kapieli i mleku odozylam go do łożeczka to nawet sie pzrekrecic nie zdązył
juz biedactwo zasneło![]() a tera zmusze ogarnąc ten grajdołek, umyć naczynia itp z tztem cos od 2 tyg nie mozemy sie dogadac;/ nawet tiru riru nie bylo w tym czasie...tacy zmeczeni jestesmy jacyś...sama nie wiem no nic biore sie za robote;/ ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- aaa nie pochwalilam sie, kupilam dzis buty po rehab z młodym jak dla mnie mega szpile ale dość wygodne, zobaczymy czy w nich wytrzymam na weselu
|
|
|
|
#3434 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a "tasiemcem"przezywala mnie kolezanka jak bylysmy male i sie klocilysmy ![]() tylko :moja babcia,moi wujkowie,no i najwazniejsze moja mama,byli i sa sredniego wzrostu i drobni,moja mama 6 dzieci urodzila i w ogole nie widac tego po niej,wiec albo taka moja uroda albo juz sama nie wiem co najbardziej mi przykro jak rodzina tz ciagle mi dogaduje z tego powodu,oni wszyscy pulchni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3435 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wyładowałam się na odkurzaczu i mopie . Nawet wszystkie klosze od żyrandoli i lampek poodkręcałam i umyłam . Idę jeszcze pranie powiesic wykapac sie i zasiadam do nadrabiania Was bo od wczoraj jestem do tyłu
|
|
|
|
|
#3436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sa zazdrosni! bo pewnie chcieliby byc szczuplejsi, napwno! mi tez tak dogadywałam pulchniejsza częśc rodziny tzta (choć ja wyglądam w moim mniemaniu poprostu normalnie ani chuda ani gruba) mam nadzieje ze Cie nie uraziłam pewnie taka Twoja uroda masz racje, najważniejsze to gadaniem innych sie nie przejmować! głupi sa i tyle oo!
|
|
|
|
|
#3437 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3438 |
|
Zadomowienie
|
Haha ale się uśmiałam z tymi pierkarnikowymi przygodami
![]() A ja dziś z kumpelą zaszalałam i robiłyśmy na obiad gofry - bita śmietana borówki + brzoskwinki mniam A OliV dziś zasypiała plując ze smoczkiem w buzi przekochana jest stałam przy jej łóżeczku i się po cichu śmiałam bo tak to śmiesznie brzmiało a za czym ją włożyłam do łóżeczku to zmęczona bo usypiała mi na ramieniu
|
#3439 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
Joa ale wyzerke mialyscie
![]() Princ to jej/mu pokazalas |
|
|
|
#3441 | ||
|
Zadomowienie
|
taka piekna pogoda dziś a Te na wizażu tylko skrobią 4 str do nadrabiania ![]() byłam dzisiaj z tz w CH i się trochę obkupiłam na wyprzedazach dwie pary rybaczek (po 36,90 szt) i bluzka (19,90) - cieszę się bo nie mam w czym do pracy chodzić, a nie chcę wydawać dużej kasy na ciuchy w rozmiarze, który mam zamiar niedlugo porzucić ![]() a Oliemu w H&M krótkie spodenki za 10 zł przecena z 59,90 PLN a rozmiar dla mojego 6latka...? 98 czyli na 2-3 lata i w rossmannie trochę sloiczków dla B. przed chwilą młoda obudziła się z wrzaskiem chyba ją brzuchol bolal bo baki leciały dałam jej ciepłej wody i zasnęła ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
chyba przestanę mojej dawać... a ona aż się trzęsie za bananem ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
hej Sis
ale fajne zakupy ja tez musze pojechac do Ross po sloiczki poki jest promocja na Gerbera.Janeczko takze polecam lustrzanke Nikon D3100, mialam przez jakis czas, teraz mam D5100 i polecam jeszcze gorecej
|
|
|
|
#3443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a skad w ogóle ci Wasi "znajomi" wiedzą gdzie Was podczytywac i że w ogole gdzieś się udzielacie? podczytują przez Wasze kompy, czy po prostu wiedzą o forum i jakoś Was znajdują? no nie kumam tego ja tam się nikomu nie chwalę że piszę na forum ) i mojej sis napomknęlam o "takim pewnym forum" ale bez żadnych szczegółów...
|
|
#3444 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie często teściowa serwuje gofry ale w takiej kombinacji jeszcze nie jadłam, jutro może spróbujemy jak gdzieś borówki kupię ![]() Dziewczyny które planowały zakup tej bramki z Lidla, kupiłyście? Ja wczoraj kupiłam, dzisiaj tż tak na szybko zamontował i ogólnie jestem zadowolona, jest solidna tylko jakoś ciężko się zamyka, tak ma być czy jest źle zamontowana? Oli- wizaz jest popularnym forum przynajmniej wśród moich znajomych, mnie ta osoba ewidentnie szukała bo nie jest mamą więc nie mogła raczej przypadkiem trafić na odchowalnię, podałąm sporo danych, zdjęcia. No trudno głowy sobie nie urwę. Edytowane przez olka1610 Czas edycji: 2012-07-24 o 21:31 |
|
|
|
|
#3445 |
|
Rozeznanie
|
Chyba Princ ostatnio pytała o uzywany fotelik, przeglądam właśnie stronę o fotelikach i takie cus jest:
Czy dziecko w używanym foteliku jest tak samo bezpieczne, jak w nowym? Odpowiedź brzmi: NIE. Zdecydowanie odradzamy używania fotelika nabytego z tzw. drugiej ręki, ponieważ nigdy do końca nie wiadomo, co się z nim wcześniej działo. Fotelik mógł brać udział w wypadku lub stłuczce. Jedynym wyjątkiem od tej reguły (lecz nie bez ryzyka) może być zakup fotelika od najbliższej rodziny lub dobrych znajomych. Fotelik, który uczestniczył w wypadku, powinien zostać wymieniony. Może on być niebezpieczny z powodu uszkodzeń, bowiem te nie zawsze są zauważalne gołym okiem. Ekspertyzę takiego fotelika mogłoby przeprowadzić wyłącznie wyspecjalizowane laboratorium, ale jej koszt byłby niestety większy od zakupu nowego fotelika. Producent udziela gwarancji bezpieczeństwa tylko pierwszemu właścicielowi fotelika. Odradzamy eksploatację fotelików samochodowych z grup 0-13 i 9-18 przez okres dłuższy niż 5 lat od daty zakupu. Właściwości produktu mogą niepostrzeżenie ulec pogorszeniu wskutek starzenia się plastiku (m.in. pod wpływem działania promieni słonecznych), co może być niewidoczne. Konstrukcje starsze niż 4 lata nie odpowiadają również obecnym osiągnięciom w tej dziedzinie i znacznie słabiej chronią dzieci. W przypadku fotelików 9-36 kg lub 15-36 kg jest nieco inaczej niż w przypadku poprzednio wymienionych przedziałów wagowych. Foteliki te mają większą wytrzymałość na zużycie i są zaprojektowane tak, aby przez cały okres eksploatacji (10-11 lat) zapewniały dziecku bezpieczeństwo na bazowym poziomie. Producenci ostrzegają jednak, że pozostawianie fotelika w miejscu nadmiernie nasłonecznionym lub w niskich temperaturach może ujemnie wpływać na trwałość materiału, z którego fotelik został wykonany. W związku z tym, gdy fotelik nie jest używany, a może być narażony na któryś z wymienionych czynników, to należy go przed tym chronić. Należy również pamiętać, że bazowy poziom ochrony w większości fotelików z grupy 9-36 kg jest nieporównywalnie niższy niż bezpieczeństwo zapewniane przez najlepsze foteliki 9-18 kg. Więcej na omawiany temat w artykule: http://fotelik.info/pl/art/fotelik_s...zywany,28.html |
|
|
|
#3446 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ludziom się naprawdę czasem nudzi ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
WTF?! ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hhihi Zniknęłam tak nagle, bo jednak pojechałyśmy z teściówką na wieś, wróciliśmy o 19. A jutro jadę na 11 do dermatologa, bo mi jakieś dziwne plamki wychodzą i nie wiem czy to od słońca
|
|
|
|
|
#3448 |
|
Wtajemniczenie
|
kasiaa ja kiedys gosciom surowe udka zaserwowalam,bo wlaczylam w piekarniku dmuchawe,a nie ustawilam temperatury.I tak sie suszyly w temperaturze pokojowej przez godzine
Ale piszecie,jeny... ![]() Bylismy dzisiaj pol dnia nad jeziorkiem,mala kapala sie w pontoniku (tzn wlalismy do srodka wode) jakies 10 minut,bo zrobila do srodka koope Ja chociaz troche zbrazowialam .Podgladaczu,nikt Cie tu nie zapraszal,a wiec zjazd z naszego forum!!!! Princ :brawo: dobrze lasce pojechalas!! Goldi moj TZ zawsze tak mowi (tylko dobitniej ),jak ktos go wkurzy (chodzi o niedotirutirowanie)Ale watkowe dzieciaczki szaleja,wiekszosc raczkuje,siada,staje,suuu uuper |
|
|
|
#3449 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i tez polecam Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
ja kupiłam gerbera i te rossmanowskie
|
|
#3450 |
|
Wtajemniczenie
|
olka chyba one wszystkie ciezko chodza.I chyba tak ma byc,zeby dziec nie otworzyl.
O teraz doczytalam,ze kolezanka Goldi podobna przygode z pieczeniem miala |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.

.

nic mi sie nie chce, taka dziwnie zmęczona jestem (chocby w ciazy no ale po @ jestem wiec nic z tych rzeczy).

pewnie taka Twoja uroda masz racje, najważniejsze to gadaniem innych sie nie przejmować! głupi sa i tyle oo!

4 str do nadrabiania 
a rozmiar dla mojego 6latka...? 98 czyli na 2-3 lata
chyba ją brzuchol bolal bo baki leciały