Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kcal cz.7 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-24, 16:23   #4711
dzaga1989
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Hej Czikas
Jakoś nie mam dziś weny do pisania Rano ślęczałam nad pierdółkami do doktoratu - wysłałam dziś 3 projekty do promotor. Na razie nie mogę na to patrzeć Rozerwałam się przy 90210

Dziś nie poszłam na praktyki bo kazała mi przyjść dopiero jutro no i już koniec. Jeszcze tylko pieczątki mi zostaną w dzienniczku, ale to dopiero po powrocie mojej opiekun z urlopu I dobrze że dziś zostałam w domu bo przez @ totalnie zdycham ;( Ale znów poćwiczę z Ewą. Nie ma to tamto

A moje dzisiejsze menu to:
8.00 owsianka z jogurtem
11.00 3 wafelki ryżowe z dużym plastrem polędwicy
14.00 kawałek fileta z kurczaka + ziemniaki + pół pomidora
17.00 (pewnie) budyń - chce mi się że nie wiem
20.00 pół wieśniaczka
Stary 2012-07-24, 16:25   #4712
mielnus
Wtajemniczenie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

wy na kolacje nie jecie całego wieśniaka?? ja zawsze cały wszamałam...
Stary 2012-07-24, 16:49   #4713
bolkaaaaa
Raczkowanie

coś dziś się ciężko czuje co to są wgl ćwiczenia z Ewa?? zastanawia mnie to non stop o tym piszecie )

a mój jadłospis na dziś to:
śniadanie : omlet z jednego jajka z łyżeczką dżemu niskoslodzonego + 5 malin
II śniadanie gruszka
Obiad: kurczak z fasolką szparagową z orzechami włoskimi i szczyptą serka topionego
Kolacja: pół bułki grahamki z serkiem naturalnym, rukolą, pomidorem i cieniutkim plasterkiem szynki z indyka
podwieczorek: Jabłko

zaczęłam oglądać seks w wielkim mieście i chyba jednak nie rzuce palenia główna bohaterka pali co 5 min ;d albo może przestane oglądac ^^
bolkaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 17:01   #4714
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez mielnus Pokaż wiadomość
wy na kolacje nie jecie całego wieśniaka?? ja zawsze cały wszamałam...

cały jest ok... .to ze ktoś je pół nie znaczy ze Ty tez musisz. nie oglądaj się na innych tylko jedz tak jak twój organizm potrzebuje. wieśniak to żadne zbędne kalorie- nawet z warzywami możesz go zjeść i będzie ok.
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 17:09   #4715
aniaczyrek
Raczkowanie

hej kobitki ciężko tu się wbić po tak długiej nieobecności, ale troszkę Was podglądam i podczytuję, staram się MŻ i powoli jest coraz lepiej, no i zdecydowanie więcej ruchu - podstawa ;-) jak zobaczę pierwsze efekty na pewno się pochwalę, ktoś coś pisał o wadze łazienkowej, akurat jest w promocji w Biedronie także polecam miłego popołudnia i pozdrawiam

Wzrost : 170 cm ;
2011: marzec: 74kg
;kwiecień:72kg,maj:66,50kg, czerwiec:65kg; lipiec:64kg,wrzesień 66kg lipiec 2012 - 72 kg :-( - walki c.d.

aniaczyrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 17:25   #4716
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Napisane przez bolkaaaaa Pokaż wiadomość
DOGONISZ w sumie waga jest zdradliwa :< tluszcz waży mniej niz mięśnie które zapewne spalam a tluszcz dalej zostaje na brzuchu fak.

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

160 ;P ale serio to nie jest tak że waze mało ! widze że jestem chuda bo jestem ale brzuch nadal mam wielki a co dopiero nogi ;p wiec to nie jest tak jejjjj 46 zaraz 45 wiecej niz 45 sie nie odchudzam choćbym miala mieć duuuuuzy wielgaśny brzuchol ;p
No nie wiem, dziś waga pokazała o kg więcej jak tylko ćwiczę to waga staje albo pokazuje więcej a kurde nie chce bardziej obcinać jedzenia

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 17:27   #4717
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
jak tylko ćwiczę to waga staje albo pokazuje więcej a kurde nie chce bardziej obcinać jedzenia

nie obcinamy jedzenia jak ćwiczymy, to najgorsze co może być!!! zacznij się meirzyć wtedy będziesz miałą rzeczywiste rezultaty- będziesz widziała ze ciało szczupleje... waga to rzecz względna i potrafi człowieka zmylić nieźle. dużo osób które zamieniają ważenie na mierzenie jest zaskoczonych pozytywnei bo widzą ze mimo niewielkiego/żadnego spadku wagi centymetry lecą.
Stary 2012-07-24, 17:34   #4718
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
nie obcinamy jedzenia jak ćwiczymy, to najgorsze co może być!!! zacznij się meirzyć wtedy będziesz miałą rzeczywiste rezultaty- będziesz widziała ze ciało szczupleje... waga to rzecz względna i potrafi człowieka zmylić nieźle. dużo osób które zamieniają ważenie na mierzenie jest zaskoczonych pozytywnei bo widzą ze mimo niewielkiego/żadnego spadku wagi centymetry lecą.
zgadzam sie w 1000%

Think happy - be happy

M

aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 17:34   #4719
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
pomierzyłam się na starcie i za jakiś czas zrobie pomiary, żeby się zorientować jak z tym stoje

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 18:10   #4720
bolkaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
No nie wiem, dziś waga pokazała o kg więcej jak tylko ćwiczę to waga staje albo pokazuje więcej a kurde nie chce bardziej obcinać jedzenia
o kg wiecej niz wczoraj ?: O przecież to dziwne... a pijesz herbate badz kawe? moze jesz za duzo pieczywa albo brakuje Ci wiekszej ilosci jedzenia jesz rowne 1000kcal?
bolkaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 18:22   #4721
mielnus
Wtajemniczenie

było tak pięknie... do czasu.

Przyszli goście z życzeniami, kawka ciasto.... ZJADŁAM 3 KAWAŁKI!!!! Ale nie stresuje się.Jutro rano ćwiczenia i będzie ok. Dzisiaj rezygnuje juz z kolacji.
Stary 2012-07-24, 18:26   #4722
dzaga1989
Zakorzenienie

Łojesu... Killer za mną. Miał być skalpel ale trzeba mi było kopa, żeby ożywić organizm bo jakaś nieswoja byłam.

Mielnus, tak jak Eldo mówi, jedz ile potrzebujesz. Wieśniak nie jest bardzo kaloryczny. Ale szczerze mówiąc (i to już do wszystkich), gdzieś mi ktoś pisał, że lepiej kupić chudy twaróg i wymieszać z jogurtem naturalnym, bo wieśniak to syf. No na dobrą sprawę ten twaróg z jogurtem nie brzmi źle, ale zrobiłam i nie jest taki bosko kremowy jak wieśniaczek
Ja jem pół bo po prostu więcej nie wcisnę gdy 2h wcześniej zjadam coś jeszcze.

Aniu, zaglądaj zaglądaj i pisz
Ech...szkoda że łazienkowe. Ja to bym kuchenną przygarnęła. W końcu wiedziałabym dokładnie ile czego jem i przy robieniu wszelkich ciast/naleśników i innych inszości w końcu na 100% wiedziałabym że dodałam dobrą ilość

Bolka, ćwiczenia z Ewą Chodakowską - wejdź sobie na jej profil na FB albo na jej stronę - opisała tam swój program. Dodatkowo w kiosku możesz kupić płytę z jej ćwiczeniami. Polecam bo naprawdę (naprawdę!) są efekty!

Eldo, Aga, żebyście wiedziały. Wprawdzie już na ten temat paplałyśmy...ale ja tylko jeszcze dodam, że mam teraz @ a jak wiadomo podczas @ na ogół wywala brzuch, puchną uda i ogólnie czujemy się jak flaki. Ale wyobraźcie sobie że ja po tych regularnych ćwiczeniach już nie widzę że mam taki bebzol. Mogłabym nawet się na plaży pokazać i myślę że nie miałabym kompleksów. Także teraz już czekam do po-@ żeby zobaczyć jaki brzuch mam naprawdę

Także ćwiczące dziewuszki - wagi w kąt. Obserwujemy ciało, jemy zdrowo i ćwiczymy dalej!

Za mną oprócz Killera ekspresowe sprzątanie chałupy, a teraz...Dzień (a raczej wieczór ) Piękności
Zaraz przyrządzę sobie pyszną latte, zaparzyłam też kawę na płukankę kawową, z fusów zrobię piling, nałożę maskę na dłużej, opiłuję pazurki. Ojesu, ojesu, ale będę boskaaa

Edytowane przez dzaga1989
Czas edycji: 2012-07-24 o 18:45
dzaga1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 18:36   #4723
mielnus
Wtajemniczenie

dzaga dałas radę całego??? brawooo!

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

u mnie jutro:
I. jogurt naturalny (szklanka) + jagody + otręby
II. 2 jabłka
III. Warzywa na patelnie
IV. serek wiejski lekki + 1/2 papryki

Killer 45 minut

wyszło 980 kcal
Stary 2012-07-24, 19:16   #4724
Eldo_rado
amor vincit omnia

dzaga no i super. najważniejsze że widzisz że brzuszek fajnie smukleje i fajnie wygląda. wazne że sama to dostrzegasz

Antilia bardzo dobrze że się na początku pomierzyłas. przy następnych pomiarach daj znać jak tam spadki

mielnus kipeskawy ten jadłospis na jutro ... ubogi i mało urozmaicony. jak na fakt żchcesz ćwiczyć- kiepsko, bo za mało... coraz mniej zaczynasz jeść a to wbrew pozorom nie przybliża Cię do celu bo w końcu organizm się zbuntuje i będzie mega zastój. mniej nie zawsze znaczy lepiej. trzeba się racjonalnie odzywiac. poczyatj o zasadach komponowania posiłku, o zapotrzebowaniu na poszczególne skłądniki, bo jak widać anrazie wiedza na ten temat kuleje [COLOR="Silver"]
Stary 2012-07-24, 19:51   #4725
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie jutro:
II. 2 jabłka
III. Warzywa na patelnie

Killer 45 minut

wyszło 980 kcal
Za malo, za malo o wiele za malo. Nic dziwnego, ze potem podjadasz ciasto - organizm domaga sie czegos solidnego.
Zacznij lepiej jakie uczciwe 1500 kalorii z duza iloscia bialka, weglowodany zlozone tylko w dwoch posilkach i cwiczenia do tego bedzie lepiej.
Ja dzis od poludnia w miare przyzwoicie i 40 minut wiosel zaliczone. Teraz sie pakuje.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 19:54   #4726
natalkaa7522
Zakorzenienie

Hej moge się przyłączyć? Motywacji nigdy za wiele, a mam dużo kilogramów do zrzucenia.
Stary 2012-07-24, 19:55   #4727
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Za malo, za malo o wiele za malo. Nic dziwnego, ze potem podjadasz ciasto - organizm domaga sie czegos solidnego.
Zacznij lepiej jakie uczciwe 1500 kalorii z duza iloscia bialka, weglowodany zlozone tylko w dwoch posilkach i cwiczenia do tego bedzie lepiej.
fajnie że kotś napisął to samo co ja już pare razy pisałam, bo anrazie... zero rekacji ze strony mielnus. wręcz przeciwnie- je coraz mniej i racja- potem dochodzi ciasto itd i jest płacz, ze kolejny dzien znów nie tak... no ale nie ma się co dziwić skoro cvo dnia je mniej i mniejwartościowo. obcina kalorie i to bardzo nieumiejętnie, nie aptrzy co je, byle miało mało kalorii

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Hej moge się przyłączyć? Motywacji nigdy za wiele, a mam dużo kilogramów do zrzucenia.
cześć natalka, my się znamy
Stary 2012-07-24, 20:02   #4728
natalkaa7522
Zakorzenienie

I to z niejednego wątku. Ale potrzebuje motywacji mnóstwa motywacji, a jak się czyta o postępach innych i spadkach wagi to też się tak chce.
Stary 2012-07-24, 20:03   #4729
mielnus
Wtajemniczenie

co wy!... Obliczyłam sobie kcal i wyszło mi 980. Wiec jest chyba ok? Ewentualnie osobiscie miałabym zastrzeżenia co do obiadu, tam owszem mogłabym dorzucic coś jeszcze. Może jakiś ryż albo makaron brązowy. To tyle. Do reszty nie mam zastrzeżeń. Jogurt z otrebami to jakos 400 kcal, 2 jabłką 150, obiad z 300 no i kolacja z 150. Według mnie jest ok.

Edytowane przez mielnus
Czas edycji: 2012-07-24 o 20:04
mielnus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 20:04   #4730
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
I to z niejednego wątku. Ale potrzebuje motywacji mnóstwa motywacji, a jak się czyta o postępach innych i spadkach wagi to też się tak chce.
ostatnio zauważyłam liczne międzywątkowe migracje i kurde jak keidyś poznawałam po ekipie- z zamkn iętymi oczami bym wiedziałą na którym wątku jestem, tak teraz mam czasem problem w p[eirwszej chwili jak nie spojrze na tytuł

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
co wy!... Obliczyłam sobie kcal i wyszło mi 980. Wiec jest chyba ok? Ewentualnie osobiscie miałabym zastrzeżenia co do obiadu, tam owszem mogłabym dorzucic coś jeszcze. Może jakiś ryż albo makaron. To tyle. Do reszty nie mam zastrzeżeń. Jogurt z otrebami to jakos 400 kcal, 2 jabłką 150, obiad z 300 no i kolacja z 150. Według mnie jest ok.

skoro nie jedna osoba mówi, ze nie ejst ok to chyba coś jest nie tak. nie chodzi o ilość a o jakość!!!!

według ciebie- wąłśnie.... poczytaj o zasadach zdrowego żywienia, o niezbędnych składnikach, o zaapotrzebowaniu organizmu. poczytaj o podstawach!! bo ograniczanie do minimum to ani podstawy, ani tym bardziej zdrowe odchudzanie.

Edytowane przez Eldo_rado
Czas edycji: 2012-07-24 o 20:06
Stary 2012-07-24, 20:20   #4731
pupus
Przyczajenie

A ja czytam Wasz watek, tylko jak napisze, to idzie do moderatora, ale i tak sie nic pozniej nie pokazuje
pupus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 20:30   #4732
dzaga1989
Zakorzenienie

Mielnus, Eldo naprawdę ma rację. Nie zauważyłaś że dziewczyny które naprawdę piszą o znacznych spadkach nie liczą tak skrupulatnie kalorii a bardziej dbają o to co o której zjeść, co z czym połączyć, a czego nie. Kalorie to tylko cyfry dzięki którym możemy się trochę zoriantować w tym co daje nam ile energii. Ale każdy posiłek to białka, węgle i tłuszcze i to też trzeba brać pod uwagę i dostarczać organizmowi energii w odpowiednich proporcjach.
Stary 2012-07-24, 20:39   #4733
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
co wy!... Obliczyłam sobie kcal i wyszło mi 980. Wiec jest chyba ok? Ewentualnie osobiscie miałabym zastrzeżenia co do obiadu, tam owszem mogłabym dorzucic coś jeszcze. Może jakiś ryż albo makaron brązowy. To tyle. Do reszty nie mam zastrzeżeń. Jogurt z otrebami to jakos 400 kcal, 2 jabłką 150, obiad z 300 no i kolacja z 150. Według mnie jest ok.
Jakies to wszystko malo urozmaicone.... za malo bialka - gdzie jajka, ryby, mieso? jestes wegetarianka? salatki, surowki kolorowe by sie przydaly.
To co jesz powinno ci smakowac, inaczej nie bedziesz miala z diety zadnej przyjemnosci. Chyba, ze uwazasz, ze dieta oznacza katusze i meki wtedy trudniej bedzie schudnac.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 20:43   #4734
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Jakies to wszystko malo urozmaicone.... za malo bialka - gdzie jajka, ryby, mieso? jestes wegetarianka? salatki, surowki kolorowe by sie przydaly.
To co jesz powinno ci smakowac, inaczej nie bedziesz miala z diety zadnej przyjemnosci. Chyba, ze uwazasz, ze dieta oznacza katusze i meki wtedy trudniej bedzie schudnac.
to zły argument, bo zaraz będzie odpowiedż ale to mi smakuje- zawsze ejst taka odpowiedź . no ok- mi by tez smakowąło, bo lubię te skłądniki i produkty, ale kurde... gdzie inen składniki? gdzie urozmaicenie? gdzie tłuszcze?
Stary 2012-07-24, 21:15   #4735
zooska
Zakorzenienie

Choco Nieeeeeechorze!!!!!!!!!!! !

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Goniak2 Pokaż wiadomość
Ha! Wiedziałam! Bariera pękła dziś na wadze 56,9 kg o tej porze dnia w spodniach itd. Miałam ponad tydzień przestoju i wreszcie się doczekałam...znowu zaczęło lecieć

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Napisane przez ChocoMonster Pokaż wiadomość
aaaa
ja mam z udami problem
Ja też!!!!!!!

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
20.00 pół wieśniaczka
Mało na kolację Wrzuć warzywa i zjedz całego!

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
dzaga dałas radę całego??? brawooo!

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

u mnie jutro:
II. 2 jabłka
III. Warzywa na patelnie

Killer 45 minut

wyszło 980 kcal
Ale TY diete układasz sobie, patrzę i nie wierzę
Trujemy Ci, że za mało...po obiedzie coś zjedz!

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Heeeeeeeloł

68kg->63kg -> 61kg->60kg ->59kg->...->58kg->57kg
zooska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 21:18   #4736
heroine86
Zakorzenienie

Zaliczyłam 65 min na rowerku (24 km)

mielnus, słuchaj dziewczyn one dobrze prawią co z tego, że kalorie skrupulatnie wyliczone, jak jakość taka sobie strasznie monotonny ten Twój jadłospis któryś dzień już widzę u Ciebie warzywa na patelnię na obiad... może jakieś mięsko byś tam dołożyła? Nie piszesz zresztą ile jesz tych warzyw...
Cały czas zwracamy Ci uwagę, że jesz za mało, a Ty nic robisz dalej swoje. Tak jak Eldo napisała: mniej nie znaczy lepiej zastanów się trochę

Natalka, witam powiesz coś więcej o sobie?
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 21:21   #4737
zooska
Zakorzenienie

U mnie dzisiaj ok, gdyby nie batonik Twix, ale myślę że tyle co się nabiegałam w pracy przez 8 a nie 6 godzin (zmienili mi grafik o 12 !!!!!!!!!!!Skandal!! !) to spaliłam

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
Zaliczyłam 65 min na rowerku (24 km)

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Ech...muszę zrobić300 ścisków agrafką A jestem taaaka padnięta

wypiłam 2 piwka po pracy...trochę się rozleniwiłam. no ale cóż chciałam, to mam

Stary 2012-07-24, 21:21   #4738
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez zooska Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj ok, gdyby nie batonik Twix, ale myślę że tyle co się nabiegałam w pracy przez 8 a nie 6 godzin (zmienili mi grafik o 12 !!!!!!!!!!!Skandal!! !) to spaliłam [COLOR="Silver"]
na pewno ten Twix się spalił poza tym nie ma co tego rozpamiętywać, bo może się przytrafić czasem mały grzeszek byle nei za często i byle nie ciągnął on za soba kolejnych
Stary 2012-07-24, 21:23   #4739
zooska
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=5059

jutro na obiad wege wersja tego!!!

Stary 2012-07-24, 21:23   #4740
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie dzisiaj ok, gdyby nie batonik Twix, ale myślę że tyle co się nabiegałam w pracy przez 8 a nie 6 godzin (zmienili mi grafik o 12 !!!!!!!!!!!Skandal!! !) to spaliłam
Co za paskudy Twix poszedł w niebyt

Cytat:
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości