|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
I nie panikować mi tu z tymi porodami, gdyby to było takie straszne, to ludzkości już by nie było i ludzie by się rozmnażać nie chcieli moja położna mówi, że poród zaczyna się w głowie i ja się z nią zgadzam, trzeba być dobrze nastawionym i nie myśleć o najgorszym głowa do góry dziewczynki i nie schizować się. Cytat:
A mi dzisiaj siostra gotuje, na śniadanko jajeczniczka a teraz makaron z sosem kurkowo-śmietanowym, kochana jest ta moja rodzinka, bo wszyscy mnie rozpieszczają w tej ciąży
|
||
|
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
dziekuje za komplementy
Sojka co do wlosow to ja mam swoje w miare dlugie,ale jak mialam krotsze to kupilam sobie te dopinki clip on-poszukaj na allegro,tylko musza byc naturalne,efekt swietny naprawde,w klika chwil masz dlugie naturalnie wygladajace wlosy i mozesz je miec rozpuszczone,wpiac w kucyk cos wspanialego.Ja planuje sobie kupic ale te 50cm,bo teraz mam 40cm ale juz ich nie uzywam.teraz chce miec wlosy do polowy plecow
|
|
|
|
#1563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to dużo do zabrania nie masz zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() A potem heja na tatralandie ![]() ![]() Byłam dzisiaj na zwiedzaniu porodówki ![]() Ciśnienie to tam miałam chyba 500/300. Czysto i ładnie, ale jak mi mój gin pokazywał etapy gdzie mnie będą po kolei zabierać i potem widziałam boksy gdzie sie rodzi to myślałam że zjade. Noż cholerny ze mnie cykor i za chiny nie potrafie tego przezwyciężyć ![]() Normalnie był moment że mi sie ryczeć chciało... Widziałam sale poporodowe - naprawde cudne i z prysznicem i kibelkiem i dwuosobowe - leży sie z dzieciaczkami. Boże, jakiś schiz mnie złapał że nie dam sobie tam rady ![]() Weźcie mi wlejcie albo coś na opamiętanie bo na prawde...
|
||
|
|
|
#1564 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zaraz przespaceruję się po mieszkaniu na czworaka ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
rodziły bez znieczulenia, i mówią że wszystko da się przeżyć
|
||
|
|
|
#1565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aga on też na obrzeżu tylko mój z drugie strony a widzę że różnica w cenie 3 EURo wychodzi więc niewiele chociaż przy tygodniu to już sporo .. ale mimo wsio warto byliśmy już tam 3 razy ))) ostatni raz we wrześniu ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
też bym chciała taką sesję muszę szybko myśleć dziewczyny czy wy też takie zmęczone jesteście ?? straszne
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie sa te zdjecia sojki? nie moge znalezc..
|
|
|
|
#1567 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki!
Na razie nie nadrabiałam, jak znajdę chwilkę to z pewnością to zrobię... A teraz czeka mnie pakowanie O SZPITALA Byłam dziś na wizycie i dostałam skierowanie... Na szczęście nie chodzi o szyjkę czy skurcze, ale dla odmiany ŻELAZO ![]() Jak to mówią jak nie urok to... mój wynik to 7,4 g/dl więc zalecono mi podanie odpowiednich dawek w szpitalu - domięśniowo lub dożylnie... Na patologii będę podobno kilka dni (dobrze że teraz mają taką politykę żeby trzymać jak najkrócej ), ale przy okazji mają mi zrobić badania w celu wykrycia przyczyn aż takiej anemii...Na szczęście z Bachą wszystko ok - kawał z niej Babki i wg USG jest starsza o 2 tygodnie - waży już 2 kg ![]() Jak widać na niej nie odbiły się te braki żelaza, a to najważniejsze... Uspokoiłam się tym trochę - bo początkowo przyznam że spanikowałam. Przyszłam w końcu na luzie na rutynową wizytę - miała się różnić od innych tylko tymi wynikami a tu taki KLOPS! Jeszcze mnie mój doktorek wystraszył, bo oznajmił z miejsca, że on nie weźmie odpowiedzialności za TAKĄ CIĄŻĘ i wręcz za rękę zaprowadził mnie na izbę przyjęć! No byłam w ostrym szoku ![]() Ryczałam i panikowałam - jeszcze wyjątkowo byłam na wizycie sama, więc już w ogóle poczułam się opuszczona ![]() Na szczęście Pani doktor szybko mnie uświadomiła o co chodzi i przez brak miejsc odesłała do innego szpitala - na szczęście powiedziała że jest już późno i dzisiaj i tak już nic mi nie podadzą, więc mam się zgłosić jutro po śniadaniu ![]() Ciekawi mnie ile to jest kilka dni, no i w sumie jestem wdzięczna mojemu doktorkowi... Bo mimo że mógł to zrobić delikatniej - dobrze i szybko zareagował ![]() ale się rozpisałam... wybaczcie ![]() idę się pakować zajrzę później |
|
|
|
#1568 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1569 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ja rodziłam 3 lata temu i nie wspominam tego źle czy traumatycznie. dobrze sie mna zajeli jak rodziłam pomagali jak mogli. czułam sie w dobrych rekach. nie bójcie sie, to tylko kilka godzin i bedzie po wszystkimCytat:
a żelAzo faktycznie niskie, ale podadza leki i bedzie lepiej
|
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1571 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak leżałam w szpitalu, byłą też dziewczyna z niską hemoglobiną i miała w szpitalu być 5 dni ponieważ przez te 5 dni czekały ją zastrzyki ... ale jak faktycznie było to nie wiem bo ja wyszłam a ona została ... Głowa do góry
|
|
#1574 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kumpela też mi to mówiła, a teraz mama mi napisała sms że jak ze znieczuleniem będe rodzić to będzie już całkiem luz ![]() Cytat:
no z dzidzią super, to najważniejsze, troche współczuje tego pobytu tam bo ja cykor przed szpitalami, ale jak mus to mus. Będziemy Cie tu wspierać Cytat:
te słowa "kilka godzin" już przeraża ![]() Cytat:
![]() Hmmmm, albo i nie
|
||||
|
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie wróciłam z pracy i Was nadrabiam. Jakaś padnięta dzisiaj jestem. TŻ wrócił z trasy i od 17 już śpi w najlepsze, więc nie wiem czy do niego zaraz nie dołączę.
Sojka, Zielona ... prześliczne z Was dziewczyny. W ogóle zazdrość mnie zżera, że tak pięknie wyglądacie wszystkie w tej ciąży. Ja odkąd przekroczyłam te 10 kg na plusie ( obecnie 13kg ), to czuję się nieatrakcyjna. Ostatnio z TŻ-tem na spacerze cyknęliśmy sobie 2 fotki i wyglądam na nich jak kula śniegowa... blada i okrąglutka. A co najdziwniejsze... wyglądam na tych zdjęcia, mimo tego, na mega szczęśliwą ... co ta ciąża z nami robi. ![]() Filusia88 trzymam mocno za Was kciuki! Najważniejsze, że Basia rośnie zdrowo.
|
#1576 | |||
|
Zadomowienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35487250]szczerze mówiąc to sie troche denerwuje.jestem troche takim dzikusem i nie lubie oficjalnych uroczystosci ale jakoś przeżyje.na szczescie moja mama sie wszystkim zajeła więc własciwie nie miałam nic do roboty.przykro mi tylko bo matka tżta w ogóle sie nie zainteresowała i nawet nie zapytała mojej mamy czy jej w czymś nie pomóc.także dziwna sytuacja no ale co zrobić...głupie babsko i tyle[/QUOTE]
Koniecznie wstaw później nam fotencje Dobrze,że możesz liczyć na swoją mamę,a teściowa pewnie nie zapytała,bo obrażona,że jej gości nie chciałaś to po co będzie się fatygować A co na to tż?Cytat:
Cytat:
Jak to powiedziała moja koleżanka:to pociąg w jedną stronę,odwrotu nie ma![]() Cytat:
Szkoda tylko,że na powrót tż musisz być w szpitalu a nie z nim w domku i cieszyć się sobą. Zielona dobrze wyglądasz,moim zdaniem w ciemnych równie ładnie jak w jaśniejszych muminku fajne masz te zdjęcia i zmotywowałaś mnie do takiej sesji.Zaszłam dziś do kolegi (fotografa),by mu wspomnieć,że chcę taką pamiątkę i na chrzest już się zapowiedział,że będzie fotografował I chyba od czwartku zaczynamy spotkania z księdzem przygotowujące do chrztu,mimo,że 5lat temu takie odbyliśmy... Dziś trochę pobolewał mnie brzuch tak jak na okres i nie wiem,czy to te normalne takie skurcze,czy wpływ innych leków....ciut się niepokoję...
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-07-24 o 22:04 |
|||
|
|
|
#1577 | |
|
Zakorzenienie
|
iwoncia, sale 2 osobowe - marzenie... czemu moje miasto to taki zaścianek?
Cytat:
padam.. cały dzień prania dziecięcych ubranek... jutro czeka mnie prasowanie...
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
Filusia najważniejsze, że mała ( już nie taka mała
) jest zdrowa. Tobie wyrównają żelazo i będziesz śmigać ![]() Ja jakaś wymęczona dzisiaj jestem, a przy tym jakoś usnąć nie mogłam, więc tak egzystuje Za chwile kąpiel i może uda mi się zasnąć.
|
#1579 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja już prawie spakowana i idę się wyprysznicować i pozbawić zbędnego owłosienia
Znów będą kombinacje alpejskie ale dla dobra ludzkości trzeba się poświęcić, bo przecież nie wyskoczę na plaże z kudłami na girach czy przy piczy. bleeeeeeeeeeeFilusia kilka dni Cię potrzymają i będzie dobrze. Buziole wielkie dla Ciebie i Baśki Ale szybko czas leci Nie oszukujmy się bo boli, ale jaka nagroda. Kochana będziesz wniebowzięta jak już przytulisz swój skarb Cytat:
A do boleści to może weź no-spę i odpocznij troszkę. Poleż, wycisz się, będzie dobrze Laptoka biorę ze sobą bo ja uzależniona, i modlę się o zasięg aby net był Proszę każdą o zdrowaśkę dziś w tej intencji ![]() Buziaki. Może jeszcze zamelduję się przed wyjazdem |
|
|
|
|
#1580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I przeglądam własnie sobie stronę i faktycznie bardzo ładne te bransoletki. A dzidzia się przekreci ![]() ogólnie nie. Ale to raczej moja sugestia, żeby kupić coś cenniejszego z racji przyjętej Komunii. A jemu po prostu to wisi. ![]() Ale fajne kwatery na tej Słowacji |
|
|
|
|
#1581 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no nie wiem czy taka duża, moja mała w 29 tyg miała 1300 i lekarz stwierdził, że raczej drobniutka po mamusi będzie ![]() a od dzisiaj łap za ścierkę i zasuwaj codziennie na czworaka, mi to "chyba " pomogło. piszę chyba, bo pewności co do tego to raczej nie będę miała położna mówiła, że im dzieciątko większe tym trudniej jest mu się przekręcić. tylko pamiętaj, przestań ćwiczyć, jak tylko poczujesz jakiś dyskomfort. lepiej być ostrożnym w tych sprawach. Cytat:
Cytat:
Cytat:
odezwij się do nas czasem. ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
a doktorek mógłby sobie darować takie komentarze, moim zdaniem są nie na miejscu ![]() Filusia, super, że z Basią wszystko ok. jak to mówi mój ginekolog, dziecko weźmie sobie co najlepsze, nam zostają resztki
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-07-24 o 21:38 |
|||||
|
|
|
#1582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo, to ja od jutra też szoruję podłogi na czworakach, bo mój Mały też wciąż główką do góry.
Mój TŻ to będzie się pewnie po czole pukał, albo wpadnie w panikę i będzie mnie podnosił z tej podłogi, bo on przewrażliwiony jest na punkcie mojego przemęczania się. ![]() A tak w ogóle to wrócił z trasy natchniony... mamy chyba w końcu wybrane imię. Później stwierdził, że zgadza się jednak na Antosia. Ja jeszcze nie jestem teraz z kolei w 100% pewna Teraz to takie popularne imię, ale z drugiej strony od zawsze mi się podobało. Zobaczymy co jutro powie jak się obudzi, bo obawiam się, że to mogły być majaki jakieś po dwóch dobach bez snu. ![]() Tamlin przyjemności szczęściaro!!!
|
#1585 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1586 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35488352]to zdaj koniecznie relacje jak wrócisz bo jestem ciekawa tej koali[/QUOTE]
jak na razie jestem zadowolona. dzis mowila glownie o porodzie. kiedy jechac a kiedy nie jechac do szpitala itd, bardziej byla na to żeby jak najdluzej w domu wysiedziec. w ogole super polozna, jak ja bym chciała na taka trafic na porodówce ![]() bedziemy miec tez zajecia o cesarskim cieciu, bo wiadomo nigdy nic nie wiadomo, jest tez kurs specialny dla kobiet ktore wiedza ze cesarka bedzie jest nas 5 par, kawke serwuja, herbatke taka pyszna owocowa, wode i moja córunia rodzyneczek, tak to 4 chlopaki i wszystkie babki ida do ujastka, jedna sie tylko zastanawia jeszcze nad siemieradzkim. jedna z nich zapytala jak to z tym ujastkiem, bo taki nalot na niego i czy faktycznie warto. polozna powiedziala, ze w sumie teraz kazda porodowka w krk jest wyremontowana i prezentuje sie łądnie wiec to na pewno nie żaden wskaźnik, ujastek ze ma plus takie, że jest gaz i bez problemu daja znieczulenie( tak samo siemieradzki-no bo tam placisz )a w innych niestety trzeba sie uprzec bo niechetnie daja i sa przeciwni ogolnie. nie namawiała nikogo na żadna konkretna, powiedziała, że kazdy powinien objechac kilka i zobaczy. no i żeby sie nie sugerowac opiniami w necie, na forach bo tam glownie duzo negatywnych, gdyz ludzie lubia te zle emocje wyrazac piszac o nich dostałam rozne materialy to jutro na maila wrzucę Cytat:
Lilou moja tez glowka u góry Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To prawda, odwrotu nie ma i nawet bym nigdy nie chciała bo tyle nocy co przepłakałam, że zajść nie idzie to masakra - a teraz będzie ładny dziiiiidziuś O nie, błagam tylko nie temat chrztu bo zjade ![]() Po porodzie to bedzie kolejny stres ![]() Cytat:
A co do bobra to ani nie mów bo ja już od ponad tygodnia nie mam ciepłej wody i nie jestem w stanie sie wziąść za porządne obrabianie go bo za cholere go nawet nie widze ![]() A po niedzieli mój chłop ma wolne w pracy i chyba zamknę sie na 4 spusty żeby mi nie właził i żebym mogła spokojnie go jakoś wystrzyc ![]()
|
||
|
|
|
#1588 |
|
Zadomowienie
|
dobranoc kolorowych snow
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
Coś mnie dól złapał. Ale to pewnie przez to że siedze sama w domu.
Zmykam spać. Dobranoc
|
#1590 |
|
Zadomowienie
|
ja też dobranockam!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.

nie chce na zapas się zamartwiać, ale te moje dobre samopoczucie jakoś mnie nie pokoi 

receptę według mnie powinien wypisać.

A co na to tż?
Jak to powiedziała moja koleżanka:to pociąg w jedną stronę,odwrotu nie ma