|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł ![]() |
|||
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,72% |
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
2 | 3,45% |
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
1 | 1,72% |
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
0 | 0% |
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
0 | 0% |
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
8 | 13,79% |
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
2 | 3,45% |
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
5 | 8,62% |
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
14 | 24,14% |
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
2 | 3,45% |
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
1 | 1,72% |
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
1 | 1,72% |
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
0 | 0% |
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
17 | 29,31% |
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
4 | 6,90% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
chyba cos przeoczylam, tzn czytalam ze maja jechac ale nie doczytalam kiedy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1742 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Wpadajcie wszyscy na sernik
![]() Kajool na serniku są tez borówki :P
#1743 |
Wtajemniczenie
|
to ja juz lece, mam najblizej
![]() ![]() Chyba mi sie wizaz zacial. Nie ma nowych postów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1744 |
Zakorzenienie
|
Sarenka plażowiczka - początkowo woda nieco za mokra, ale jakoś przeszło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1745 |
Zakorzenienie
|
Carmela mówiłam to juz pewnie nie raz, ale powiem kolejny - uwielbiam Twoje dziecko!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też ją uwielbiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1747 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A słomki raczej nie da się bardziej wyciągnąć. Ale Tymkowi to nie przeszkadza, nawet nie pomyślałam, ze jest za krótka... Cytat:
![]() Tymuś też ![]() ![]() Tylko że dzisiaj się nauczył, że można brać z miseczki i wyrzucać na ziemię i że to jest jeszcze fajniejsze niż jedzenie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też ![]() A zdjęcia z roweru zaraz zgram. Milion zrobiłam, więc może coś się wybiezrze ![]()
![]() |
#1748 |
Zakorzenienie
|
Jedzie Żaba na żabie
![]()
#1749 |
Zakorzenienie
|
Bu!
Moje dziecko od 21 steka,płacze potem ryczy ![]() ![]() ![]() Sarenka to moja druga córka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Brumek ciacho z tego twojego Tymka jest i z taka fura ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1750 |
Wtajemniczenie
|
Hej mamole
Zuziak i Kinga Buziaki dziewczynki urodzinowe Haniolka mój słodki zdrówka ![]() Brumciu zaba zmienia sie w Księcia- dotrosleje ten Twój mężczyzna Choć oczy cały czas słodkie ![]() Sarenka ![]() Oki zamykam spać bo o 5 wstaje ![]() Strasznie mi sie nie chce jechać do Warszawy Czuje jakbym porzuciła swego Milkiego Ale żyje nadzieja ze chociaż z rodzina Brumciową uda mi sie spotkać Oby ![]()
#1751 |
Rozeznanie
|
Dziekujemy za życzenia
![]() a to mój roczniak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1752 |
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek.
Lecę pracować. Do potem ![]()
#1753 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witam.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wielki całus dla Hani ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tymek, na smarcie wymiata. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1754 |
Wtajemniczenie
|
hej kochane
rok temu, o tej mniej więcej godzinie załadowali mi pierwszą kroplówkę z oksytocyną... ![]() ![]() ![]() Szymonku i dla Ciebie wielki ![]() ![]() Sarenka jaka cudna na plaży ![]() ![]() ![]() ![]() Marzenko ![]() zmalowana zostało coś tego sernika??? ja wczoraj karpatkę robiłam, a teraz jak przeczytałam o Twoim serniku to stwierdzam, że mogłam też upichcić. smaka mi narobiłaś ![]() byliśmy wczoraj z Hanką na plaży nad jeziorem. moje dziecko oszalało na punkcie tłumów, pluskających się dzieciaków i ogólnego "plażowego' klimatu, ale woda dla niej za mokra (fajne określenie Carmela!). nie dawała sobie nawet nóżek pochlapać. woli na kocyku posiedzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1755 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak teraz kupki? Ale masz męża-tylko pozazdrościć ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też się ostatnio zastanawiałam w co ubrać moją gwiazdkę na urodziny i chyba też kupimy nową sukieneczkę- natchnęłaś mnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale On już jest ,,dorosły" ![]() Ale slodka i widać zachwyt w oczach nad pięknym tortem z barbie. HEJ. ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Hania, Szymonek urodzinowe buziaki dla Was ![]() ![]() Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-07-25 o 07:15 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1756 |
Rozeznanie
|
Ten tort to nadgorliwość matki Marcina. Bo ani my nie lubimy tortów ani Zuza nie mogła go zjeść, a tej nieszczęsnej lalki to sie bała w ogóle
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1758 |
Wtajemniczenie
|
Buziaki roczkowe i miesiecznicowe dla kolejnych dzieciatek!
Sorki, ale nadal brak czasu na wizaz, bo mam gosci i nie wypada mi siedziec na necie. (Kolinko zaczekasz jeszcze na instrukcje robienia torta? Choc w sumie Zanetka sie juz podzielila, to juz mozesz robic. Ale jakby co, ja pamietam) |
![]() ![]() |
![]() |
#1759 | |
Zakorzenienie
|
Hanyska i Szymonek wszystkiego najlepszego z okazji Waszych pierwszych urodzin!!
![]() ![]() ![]() Jakie ona ma długie włoski! Ślicznotka z Zuzi ![]() A jaki miała tort! ![]() Cytat:
Zdjęcia z wczoraj Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-07-25 o 09:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1760 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1761 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1762 |
Zakorzenienie
|
szukaj w jysku czy castoramie/nomi bo maja czasem fajne kosze czy pudła
|
![]() ![]() |
![]() |
#1763 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1764 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() u nas noc taka sobie - o 23,30 Julka obudziła się z okropnym krzykiem i już sama nie wiedziałam czy ząbki czy brzuszek bo bączki puszczała podczas płaczu jakby miała wzdecie, ale chyba ząbki raczej, bo górne dwójki już widac że się pchają na świat. Ale przy wszystkich 4 jedynkach tak nie płakała jak wczoraj, godzinę płakała i nie mogłam jej uspokoic, potem chyba panadol zaczał działąć, dałam tez Bobotic bo myślałam że to brzuszek może męczy - i w końcu usnęła ale bardzo niespokojnie, potem już było ok. o 4, 00 wypiła mleko i wstała standardowo 6,15 byłam wczoraj po pracy u pediatry po recepte na mleko - i zdecydowałyśmy że powoli bedziemy próbować mieszać i dodawać po 1 miarce stopniowo zwykłe MM do pepti. serki i jogurty toleruje więc trzeba zrobić prowokacje z mlekiem jeszcze . dała recepte na 5 pepti z refundacją - a mała skończyła już rok wiec nie wiem czemu pisałyście że pepti jest refundowane tylko do roku, w aptece się zdziwiłam bo od 1 lipca zmiana w ustawie refundacyjnej była i pepti 2 znów po 7 zł z groszami za puszke jest na refundacje a była po 11. Mamy zaswiadczenie od dermatologa z grudnia ubiegłego roku nadal ono jest ponoć wazne, lekarka mówiła że gdyby cos to żeby przyjść jeszcze po recepte to wypisze jakby trzeba było dłuzej mieszac mleko i gdyby mi zabrakło. mieszanie mleka mysle prowadzić min 1 miesiąc a jak będzie trzeba to dłużej jeszcze, zobacze jak brzuszek zareaguje. Cytat:
![]() ja chodziłam do dr Kokota, a dr Gruszecki mnie szył po porodzie SN ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() i dla Szymka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jakie fajne chłopaki ![]() ![]() ![]() ![]() czekamy z niecierpliwością ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-07-25 o 09:20 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1765 |
Zakorzenienie
|
![]() Przesliczne masz te oczka ![]() Ja też nie, tylko raz tam jakoś zajrzałam ![]() Widać, że mieli świetną zabawę ![]() Hania, Szymuś wszystkiego co najlepsze!! Lila załapala od razu jak ciągnąć przez słomke ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1766 |
Zadomowienie
|
Blondynko, jeszcze do poniedziałku jestem u rodziców, bo się trochę sytuacja skomplikowała. Jak wrócę to się może umówimy gdzieś z maluchami?
![]() Oliweczko, ten rampers akurat nie był zbyt tani (przeceniony z 45 na 35 zł), ale nie mogłam się powstrzymać. ![]() Brumku, jak Tymek już dorośle wygląda-mega przystojniak! ![]() Carmela, Sarenka za to cały czas jest rozczulającą kruszynką i ma piękne długie rzęsy. ![]() Natka, dwa łobuziaki. ![]() ![]() Z Hanią już zdecydowanie lepiej, w nocy już nie jęczała i spała spokojnie (już nie wtulona tylko z nogami zarzuconymi na mnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Ale ze mnie gapa... Hania, Szymuś, dzisiaj Wasze święto- sto lat maluchy! ![]() ![]() Agulaa, ja kupowałam chyba po 25 zł w Realu-promocja była. |
![]() ![]() |
![]() |
#1767 |
Zakorzenienie
|
alibany - a fajny chociaz ten listonosz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1768 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1769 |
Wtajemniczenie
|
Hania, Szymuś sto lat Misiaki
![]() ![]() ![]()
#1770 |
Zakorzenienie
|
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.