Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-24, 21:04   #1741
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Stronczek kiedy dokładnie będziecie w PL? Może się uda Wam wyruszyć troszkę na północ
Dzisiaj zdecydowalismy ze ja z Wiki lecimy 15 sierpnia, a Tz na poczatku wrzesnia do nas dojedzie, Zapowiada sie caaaaly miesiac w PL. Spotkac bysmy mogly sie jak Tz juz bedzie tez w PL bo ja na poczatku nie bede miala tam auta. Dopiero Tz nim przyjedzie.

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Iustyna jest na wczasach
chyba cos przeoczylam, tzn czytalam ze maja jechac ale nie doczytalam kiedy
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 21:07   #1742
Zmalowana
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Wpadajcie wszyscy na sernik )

Kajool na serniku są tez borówki :P

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 21:07   #1743
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Wpadajcie wszyscy na sernik )

Kajool na serniku są tez borówki :P
to ja juz lece, mam najblizej

Chyba mi sie wizaz zacial. Nie ma nowych postów
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 21:55   #1744
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Sarenka plażowiczka - początkowo woda nieco za mokra, ale jakoś przeszło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03711.jpg (45,7 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03736.jpg (35,0 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03775.jpg (31,5 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03781.jpg (29,8 KB, 59 załadowań)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 22:01   #1745
agulaaabar
Zakorzenienie

Carmela mówiłam to juz pewnie nie raz, ale powiem kolejny - uwielbiam Twoje dziecko!

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 22:13   #1746
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Carmela mówiłam to juz pewnie nie raz, ale powiem kolejny - uwielbiam Twoje dziecko!

Ja też ją uwielbiam

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 22:56   #1747
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Hej laski.

Hania przedwczoraj tak Nas wystraszyła, że wylądowaliśmy na pogotowiu. Płakała, a właściwie krzyczała tak z bólu, że w żaden sposób nie dało jej się uspokoić. To brzuch był winowajcą, tylko nie wiem co spowodowało jego ból- prężyła się strasznie + gazy. Na pogotowiu przyjęła Nas opryskliwa baba, widać było jej niezadowolenie z tego, że zawracamy jej głowę o późnej porze ... Jeszcze nie badając małej powiedziała, że to nie ból brzucha. Stwierdziła, że może się wystraszyła - 11 miesięcy mam dziecko i nigdy jeszcze nie widziałam, żeby tak cierpiało,a ta mi wyskoczyła z takim farmazonem. Myślałam, że ją zagryzę... Jak zapytała, czy dziecko dostało w dzień coś oprócz MLEKA, to nie wierzyłam własnym uszom. W końcu po badaniu stwierdziła, że to może faktycznie od brzucha i że mamy dwa wyjścia- obserwacja w szpitalu, lub leki i obserwacja w domu. Wybrałam drugą opcję i po dwóch dniach widzę, że to chyba jakiś wirus- wczoraj 3 luźne kupy, gazy i bóle brzuszka. W nocy spala taka wtulona we mnie jak nigdy i spałyśmy do 9.30, co normalnie nie ma miejsca. W między czasie stękania i przebudzenia, mam nadzieję, że dzisiaj już będzie lepiej.
Ojej, ale biedna moja piękna Hanusia Tak mi jej szkoda Ciekawe co za świństwa się przyplątało. A może zatrucie? A lekarka paskudna Dobrze, że już lepiej!

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
przez ostatnie nocy Dawidek ciągle się przebudza, raz od 2 raz od 4... popłakuje przez sen, biorę go na ręce i zasypia od razu, odkładam, 15 minut spokoju i od nowa... nie dosypiam
Witamy w klubie; )

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Byłam dzidiaj w koncu u dermatologa, z tymi moimi zmianami za uszami. Niestety leczenie przez lekarza rodzinnego, doprowadzilo do tego, ze mam jeden wielki ropiejacy placek za uchem. Boze dziewczyny, nie dosc, ze boli, to jeszcze wstydze sie gdzies isc, bo mam wrazenie, ze wszyscy sie tam parza.
Dermatolog przerazila sie jak to zobaczyla. No i musze lyjac antybiotyk do srodka, na zewnatrz dostalam neomycyne do psikania. Masakra jakas.
O matko, żartujesz!?! Co to za lekarz

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
jestem po raz kolejny w szoku jak działa nasza poczta - jak szybko priorytet to naprawde priorytet I nawet tu do mnie na wioskę przesyłka dociera na drugi dzień od wysłania przedmiotu. Fajnie, bo to dużo mniejszy koszt niż kurier. A przyszedł nam dzisiaj bidon ze słomką aventu. W końcu trafiony zakup z serii kubków do picia!! Ala w końcu umie pociągnąć piciu z niekapka!!! Bo faktycznie nic a nic nie cieknie tak jak brumek pisała. a właśnie brumek czy tą słomkę da się jakoś bardziej wysunąć niż to jest w oryginale?
W ogóle biorę prysznic popołudniu, nagle głośne puk puk do drzwi, więc szybko się wycieram ubieram bo puk puk się powtarza, nagle słysze klamka w dół, otwieranie drzwi i donośne HALOOOO- wychodze a to listonosz!!!!! Nosz kurdeeeee zawsze się zamykam, a dziś kilka razy patrzyłam na klucze leżące w salonie z myślą, żeby zakluczuć drzwi i tak ich nie zaklucyzłam.
Listonosz liczył na mocne wrażenia
A słomki raczej nie da się bardziej wyciągnąć. Ale Tymkowi to nie przeszkadza, nawet nie pomyślałam, ze jest za krótka...

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
dla Tymka , Krystianek nie chce wogóle siedzieć na rowerku a co dopiero jechać
A to mnie zaskoczyłaś, bo Tymek uwielbia jeździć we wszystkim

Cytat:
Filip POŻERA borówki. Dziennie zjada pojemniczek.
Tymuś też No, może niecały
Tylko że dzisiaj się nauczył, że można brać z miseczki i wyrzucać na ziemię i że to jest jeszcze fajniejsze niż jedzenie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Brumek, jak będziecie się wybierać - daj znać, jeśli znajdziecie czas na przycumowanie w którymś z portów to postaram się podskoczyć choć na chwilkę Szczególnie do Giża
Ale my nie na żaglach tym razem Może za rok sie uda. teraz w hotelu będziemy mieszkać i tylko objedziemy "nasze kąty". Ale znać dam

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Zanim nadrobię to muszę Wam napisać, że spędziliśmy przemiłe popołudnie z naszą Anią i Adasiem
Ania jest baaaardzo miłą osóbką, tak jak myślałam do rany przyłóż, a jej synek Adaś to cud miód malina chłopak, przecudowny, prześliczny i przekochany a do tego bardzo mądry
Tak bardzo się cieszę, że nas dzisiaj odwiedzili
I Ania nie ma nas jeszcze dość i na jutro jesteśmy znowu umówione
Jak nadrobię to wkleję kilka zdjęć chłopaków z dzisiaj
Ale Wam fajnie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Piękności I morza się nie boi!

Cytat:
Ja też ją uwielbiam
Ja też

A zdjęcia z roweru zaraz zgram. Milion zrobiłam, więc może coś się wybiezrze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-24, 23:05   #1748
brumek
Zakorzenienie

Jedzie Żaba na żabie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_5107.jpg (105,4 KB, 91 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_5131.jpg (74,8 KB, 71 załadowań)
Stary 2012-07-24, 23:08   #1749
zanetaa88
Zakorzenienie

Bu!
Moje dziecko od 21 steka,płacze potem ryczywydaje mi sie ze to wina kolejnej dwójki ktora nie umie sie przebić i brzuszekJa juz padnieta jestem bo co zasne to płacz

Sarenka to moja druga córka **

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Brumek ciacho z tego twojego Tymka jest i z taka fura

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 23:21   #1750
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hej mamole

Zuziak i Kinga Buziaki dziewczynki urodzinowe

Haniolka mój słodki zdrówka

Brumciu zaba zmienia sie w Księcia- dotrosleje ten Twój mężczyzna
Choć oczy cały czas słodkie
Sarenka Pięknie Ci z ta plażą wtle

Oki zamykam spać bo o 5 wstaje

Strasznie mi sie nie chce jechać do Warszawy
Czuje jakbym porzuciła swego Milkiego
Ale żyje nadzieja ze chociaż z rodzina Brumciową uda mi sie spotkać
Oby
Stary 2012-07-25, 06:35   #1751
CookieMonsters
Rozeznanie

Dziekujemy za życzenia

a to mój roczniak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1060721.jpg (100,0 KB, 70 załadowań)
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-25, 06:41   #1752
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dzień doberek.

Lecę pracować.

Do potem

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 06:56   #1753
Natka_
Zakorzenienie

Witam.

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość

weekend nam minął bardzo przyjemnie. w sobotę mieliśmy zlot rodziny z racji urodzin mojej siostrzenicy i siostrzeńca, a w niedzielę spotkałam się z przyjaciółkami- jedna z nich już za miesiąc rodzi więc byłyśmy ją wesprzeć nieco
uwielbiam moje psiapsióły, ale jedna mnie zawsze (nieświadomie i mimowolnie!) wpędza w kompleksy.. ma dwójkę dzieci, figurę modelki, a przy tych dzieciach to jakby "zero problemów"-wszystko tak jak zaplanowane, tak nauczone. ładnie śpią, jedzą, i inne cuda na kiju.. a ja przy niej zawsze jak taki "mamusiowy nieudacznik" się czuję .. i stąd dolina...
A co Ty nam tu za bzdury wypisujesz
Cytat:
My po koszmarnej nocce... Lila wrzeszczała jak opętana od 1-5.. jeszcze takiego krzyku w jej wykonaniu nie bylo, chyba ja brzuch po lodach bolał;/ sraliśmy równo w gacie z tż ze strachu że cos jej jest powaznego..... masakra.........
Biedna

Cytat:
To się teraz wkur....

zadzwoniła mama, że dostałam list, a raczej ponaglenie do zapłaty czy coś że sprawa została skierowana na drogę sądową od tego pieprzonego pobieraczka!
Któraś tu się juz z nimi chyba użerała prawda?

Moje dziecko śpi juz ponad 3 h...
Mi też maile wysyłają, tylko że ja nic nie pobierałam

Cytat:

Hania przedwczoraj tak Nas wystraszyła, że wylądowaliśmy na pogotowiu. Płakała, a właściwie krzyczała tak z bólu, że w żaden sposób nie dało jej się uspokoić. To brzuch był winowajcą, tylko nie wiem co spowodowało jego ból- prężyła się strasznie + gazy. Na pogotowiu przyjęła Nas opryskliwa baba, widać było jej niezadowolenie z tego, że zawracamy jej głowę o późnej porze ... Jeszcze nie badając małej powiedziała, że to nie ból brzucha. Stwierdziła, że może się wystraszyła - 11 miesięcy mam dziecko i nigdy jeszcze nie widziałam, żeby tak cierpiało,a ta mi wyskoczyła z takim farmazonem. Myślałam, że ją zagryzę... Jak zapytała, czy dziecko dostało w dzień coś oprócz MLEKA, to nie wierzyłam własnym uszom. W końcu po badaniu stwierdziła, że to może faktycznie od brzucha i że mamy dwa wyjścia- obserwacja w szpitalu, lub leki i obserwacja w domu. Wybrałam drugą opcję i po dwóch dniach widzę, że to chyba jakiś wirus- wczoraj 3 luźne kupy, gazy i bóle brzuszka. W nocy spala taka wtulona we mnie jak nigdy i spałyśmy do 9.30, co normalnie nie ma miejsca. W między czasie stękania i przebudzenia, mam nadzieję, że dzisiaj już będzie lepiej.
Jeeejku, ale się musieliście wystraszyć
Wielki całus dla Hani

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Natko pytałaś o projekt domku oto link: http://www.dom-projekt.pl/projekt-za...nie-3,322.html
Fajny domek
Cytat:
Byłam dzidiaj w koncu u dermatologa, z tymi moimi zmianami za uszami. Niestety leczenie przez lekarza rodzinnego, doprowadzilo do tego, ze mam jeden wielki ropiejacy placek za uchem. Boze dziewczyny, nie dosc, ze boli, to jeszcze wstydze sie gdzies isc, bo mam wrazenie, ze wszyscy sie tam parza.
Dermatolog przerazila sie jak to zobaczyla. No i musze lyjac antybiotyk do srodka, na zewnatrz dostalam neomycyne do psikania. Masakra jakas.
A juz na to wydalam 70 zl

Sto lat dla naszych JUBILAtow.
To ładnie Cie ten lekarz rodzinny załatwił

Cytat:
Śliiiiiczna

Tymek, na smarcie wymiata.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 06:57   #1754
pieleszka
Wtajemniczenie

hej kochane

rok temu, o tej mniej więcej godzinie załadowali mi pierwszą kroplówkę z oksytocyną... nie za wiele pomogło, bo moja córka niespecjalnie się chciała z mamą przywitać ale w końcu o 21:35 wymiękła i pojawiła się wśród nas

Szymonku i dla Ciebie wielki w dniu pierwszych urodzin

Sarenka jaka cudna na plaży a Tymek na rowerze jaki "dorosły" a Zuzia z tortem przefantastyczna już widziałam zdjęcia na fb i się napatrzeć nie mogłam

Marzenko dla cierpiącej Hanusi.... osobiście nie znoszę wszelkich IP...

zmalowana zostało coś tego sernika??? ja wczoraj karpatkę robiłam, a teraz jak przeczytałam o Twoim serniku to stwierdzam, że mogłam też upichcić. smaka mi narobiłaś

byliśmy wczoraj z Hanką na plaży nad jeziorem. moje dziecko oszalało na punkcie tłumów, pluskających się dzieciaków i ogólnego "plażowego' klimatu, ale woda dla niej za mokra (fajne określenie Carmela!). nie dawała sobie nawet nóżek pochlapać. woli na kocyku posiedzieć

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 07:16   #1755
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Hej laski.

Żaneta, ja też miałam pustkę w głowie co do tego jak ubrać Hanię na roczek, ale weszłam do 5-10-15 i się zakochałam w cudownej sukience. Wszystko tam przecenione-kupiłam ją za 40 zł. Obkupiłam też Hanię w inne cuda, t-shirty, bluzkę, spodnium- naprawdę rewelacja. Przez internet też można to wszystko zamówić w tych samych cenach.

Do dzisiaj potrafi mi przed takim wyjściem przynieść kwiaty. Tylko z wiadomych względów rzadziej nam się takie wyjścia zdarzają, lub mamy małą przyzwoitkę.
Jej, co za okropna historia pewnie to jakiś wirus.
A jak teraz kupki?

Ale masz męża-tylko pozazdrościć
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Pierwszy spacer na smart triku zaliczony A wcześniej 50 minutowe składanie
Podobało się. Dziecko dumne i blade, trzyma się tych rączek, jakby od tego losy świata zależały
nie ladnie tak dziecko straszyć rowerkiem
Cytat:

Wieczorem wstawimy jakiś filmik z plaży, a teraz szykujemy się do rodzinnego grilla.
Sielanka
Cytat:
W załączniku zdjęcia ubranek. Na żywo prezentują się o niebo lepiej, w sukience ten różowy pasek jest z tyłu wiązany w kokardę.
Ale BOSKI rampers ile kosztował?
Też się ostatnio zastanawiałam w co ubrać moją gwiazdkę na urodziny i chyba też kupimy nową sukieneczkę- natchnęłaś mnie
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
przez ostatnie nocy Dawidek ciągle się przebudza, raz od 2 raz od 4... popłakuje przez sen, biorę go na ręce i zasypia od razu, odkładam, 15 minut spokoju i od nowa... nie dosypiam
to tak jak nasza dzisiejsza noc- do 1 budziła się chyba z 6 razy.... ale potem dzięki Bogu usnęła.
Cytat:

W ogóle biorę prysznic popołudniu, nagle głośne puk puk do drzwi, więc szybko się wycieram ubieram bo puk puk się powtarza, nagle słysze klamka w dół, otwieranie drzwi i donośne HALOOOO- wychodze a to listonosz!!!!! Nosz kurdeeeee zawsze się zamykam, a dziś kilka razy patrzyłam na klucze leżące w salonie z myślą, żeby zakluczuć drzwi i tak ich nie zaklucyzłam.
ale tam macie zwyczaje
Cytat:
Dobry wieczór

Zanim nadrobię to muszę Wam napisać, że spędziliśmy przemiłe popołudnie z naszą Anią i Adasiem
Ania jest baaaardzo miłą osóbką, tak jak myślałam do rany przyłóż, a jej synek Adaś to cud miód malina chłopak, przecudowny, prześliczny i przekochany a do tego bardzo mądry
Tak bardzo się cieszę, że nas dzisiaj odwiedzili
I Ania nie ma nas jeszcze dość i na jutro jesteśmy znowu umówione
Jak nadrobię to wkleję kilka zdjęć chłopaków z dzisiaj
Ale fajnie, że się spotkałyście!!! Niedaleko od siebie mieszkacie?
Cytat:
Sarka jak zwykle bombowa panieneczka
Cytat:
Jedzie Żaba na żabie
Ale On już jest ,,dorosły"
Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Dziekujemy za życzenia

a to mój roczniak
Ale slodka i widać zachwyt w oczach nad pięknym tortem z barbie.

HEJ.

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Hania, Szymonek urodzinowe buziaki dla Was

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-07-25 o 07:15
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 07:17   #1756
CookieMonsters
Rozeznanie

Ten tort to nadgorliwość matki Marcina. Bo ani my nie lubimy tortów ani Zuza nie mogła go zjeść, a tej nieszczęsnej lalki to sie bała w ogóle Został wybrany bez naszej aprobaty Bo ja dla wszystkich upiekłam ciasta które mogło zjeść też dziecko
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 07:18   #1757
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Ten tort to nadgorliwość matki Marcina. Bo ani my nie lubimy tortów ani Zuza nie mogła go zjeść, a tej nieszczęsnej lalki to sie bała w ogóle Został wybrany bez naszej aprobaty Bo ja dla wszystkich upiekłam ciasta które mogło zjeść też dziecko
To faktycznie nadgorliwa

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-07-25, 07:23   #1758
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Buziaki roczkowe i miesiecznicowe dla kolejnych dzieciatek!

Sorki, ale nadal brak czasu na wizaz, bo mam gosci i nie wypada mi siedziec na necie. (Kolinko zaczekasz jeszcze na instrukcje robienia torta? Choc w sumie Zanetka sie juz podzielila, to juz mozesz robic. Ale jakby co, ja pamietam)
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 07:33   #1759
Natka_
Zakorzenienie

Hanyska i Szymonek wszystkiego najlepszego z okazji Waszych pierwszych urodzin!!:roz a:

Cytat:
Dziekujemy za życzenia

a to mój roczniak
Jakie ona ma długie włoski! Ślicznotka z Zuzi
A jaki miała tort!

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

Ale fajnie, że się spotkałyście!!! Niedaleko od siebie mieszkacie?
Niestety nie.

Zdjęcia z wczoraj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1050604.jpg (130,5 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1050606.jpg (128,4 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1050610.jpg (133,6 KB, 69 załadowań)

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2012-07-25 o 09:26

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-25, 07:37   #1760
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

Zdjęcia z wczoraj
Super chłopaki. A mamusie też się sfotografowały?

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-07-25, 08:11   #1761
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Super chłopaki. A mamusie też się sfotografowały?
Mamusie może dzisiaj się sfotografują
Stary 2012-07-25, 08:16   #1762
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Szukam plastykowy kosz na zabawki. Wczoraj w Tesco fajny znalazłam, ale pokrywa była pęknięta, a drugiej nie mieli i doopa. Na allegro nic nie ma .
szukaj w jysku czy castoramie/nomi bo maja czasem fajne kosze czy pudła

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 08:22   #1763
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Koniecznie

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-07-25, 08:59   #1764
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Dzień dobry

u nas noc taka sobie - o 23,30 Julka obudziła się z okropnym krzykiem i już sama nie wiedziałam czy ząbki czy brzuszek bo bączki puszczała podczas płaczu jakby miała wzdecie, ale chyba ząbki raczej, bo górne dwójki już widac że się pchają na świat.

Ale przy wszystkich 4 jedynkach tak nie płakała jak wczoraj, godzinę płakała i nie mogłam jej uspokoic, potem chyba panadol zaczał działąć, dałam tez Bobotic bo myślałam że to brzuszek może męczy - i w końcu usnęła ale bardzo niespokojnie, potem już było ok. o 4, 00 wypiła mleko i wstała standardowo 6,15

byłam wczoraj po pracy u pediatry po recepte na mleko - i zdecydowałyśmy że powoli bedziemy próbować mieszać i dodawać po 1 miarce stopniowo zwykłe MM do pepti.

serki i jogurty toleruje więc trzeba zrobić prowokacje z mlekiem jeszcze .

dała recepte na 5 pepti z refundacją - a mała skończyła już rok wiec nie wiem czemu pisałyście że pepti jest refundowane tylko do roku, w aptece się zdziwiłam bo od 1 lipca zmiana w ustawie refundacyjnej była i pepti 2 znów po 7 zł z groszami za puszke jest na refundacje a była po 11. Mamy zaswiadczenie od dermatologa z grudnia ubiegłego roku nadal ono jest ponoć wazne,

lekarka mówiła że gdyby cos to żeby przyjść jeszcze po recepte to wypisze jakby trzeba było dłuzej mieszac mleko i gdyby mi zabrakło.

mieszanie mleka mysle prowadzić min 1 miesiąc a jak będzie trzeba to dłużej jeszcze, zobacze jak brzuszek zareaguje.

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Jestem jak najbardziej za spotkaniem
Beatko, mieszkam na Smoczce, zaraz na początku, przy deptaku
Rodziłam u nas w szpitalu, chodziłam najpierw do dr. Orła, potem do dr. Gruszeckiego . Ale zdążyłam poznac połowę mieleckich ginekologów, bo w czasie ciąży 4 razy leżalam w szpitalu
to masz niedaleko DaKaro, Zapałeczkę i Słoneczko koło siebie można powiedzieć "rzut beretem"

ja chodziłam do dr Kokota, a dr Gruszecki mnie szył po porodzie SN bardzo zgrabnie mu to wyszło i nawet śladu nie ma - bardzo przystojny lekarz - pamiętam bo podczas szycia mogłam przez pół godziny chyba podziwiać jego oblicze w błogości poporodowego stanu

Cytat:
Natko pytałaś o projekt domku oto link: http://www.dom-projekt.pl/projekt-za...nie-3,322.html.
świetnyprojekt bardzo ładny domek
Cytat:
A juz na to wydalam 70 zl
oj biedna Ty,... tych niekompetentnych lekarzy rodzinnych to powinni karać za źle leczonych pacjentów....

Cytat:
dla listonosza
Cytat:
cudna Sarcia jak zawsze. Ona jest przesłodka

Cytat:
Jedzie Żaba na żabie
jaki rowerzysta cudny
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
hej kochane

rok temu, o tej mniej więcej godzinie załadowali mi pierwszą kroplówkę z oksytocyną... nie za wiele pomogło, bo moja córka niespecjalnie się chciała z mamą przywitać ale w końcu o 21:35 wymiękła i pojawiła się wśród nas
Sto lat dla Haneczki

i dla Szymka

Cytat:
cudna Zuzia

Cytat:
Jakie ona ma długie włoski! Ślicznotka z Marysi
A jaki miała tort!
Zdjęcia z wczoraj
z Zuzi

jakie fajne chłopaki a DOmka na pierwszym zdjęciu nie poznałam jak on sie zmienia a Adaś taki już blondasek i jaką ma grzywke fajną

Cytat:
czekamy z niecierpliwością

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-07-25 o 09:20
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 09:05   #1765
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Jedzie Żaba na żabie

Cytat:
Dziekujemy za życzenia

a to mój roczniak
Przesliczne masz te oczka
Cytat:
Ja też nie, tylko raz tam jakoś zajrzałam
Cytat:
Zdjęcia z wczoraj
Widać, że mieli świetną zabawę

Hania, Szymuś wszystkiego co najlepsze!!

Lila załapala od razu jak ciągnąć przez słomke tylko kupiłam ten bidon z babydream i cieknie musze kupic z aventu skoro polecacie. Ile kosztował jeśli mogę wiedzieć? tutaj widziałam po 8,79 = ok 37zl

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 09:22   #1766
marzena_S
Zadomowienie

Blondynko, jeszcze do poniedziałku jestem u rodziców, bo się trochę sytuacja skomplikowała. Jak wrócę to się może umówimy gdzieś z maluchami?

Oliweczko, ten rampers akurat nie był zbyt tani (przeceniony z 45 na 35 zł), ale nie mogłam się powstrzymać.

Brumku, jak Tymek już dorośle wygląda-mega przystojniak!

Carmela, Sarenka za to cały czas jest rozczulającą kruszynką i ma piękne długie rzęsy.

Natka, dwa łobuziaki. Chyba się dobrze dogadywali, co? Więcej zdjęć prosimy!

Z Hanią już zdecydowanie lepiej, w nocy już nie jęczała i spała spokojnie (już nie wtulona tylko z nogami zarzuconymi na mnie), więc mogę powiedzieć, że wraca do zdrowia.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Ale ze mnie gapa...

Hania, Szymuś, dzisiaj Wasze święto- sto lat maluchy!

Agulaa, ja kupowałam chyba po 25 zł w Realu-promocja była.
Stary 2012-07-25, 09:23   #1767
83monia
Zakorzenienie

alibany - a fajny chociaz ten listonosz ?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 09:30   #1768
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też nie pobierałam
A przysyłają.

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Hania i Szymon samych radości dzieciaczki
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 09:33   #1769
jacieeeee
Wtajemniczenie

Hania, Szymuś sto lat Misiaki

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 09:38   #1770
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Hania, Szymuś sto lat Misiaki

"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości