|
|
#481 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Koty- część V
|
|
|
|
#482 |
|
Raczkowanie
|
A to starszy brat Tośki - Kubuś zwany Krokodylem
|
|
|
|
#483 |
|
Raczkowanie
|
Sliczny jest
|
|
|
|
#484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
siedziała sobie potem na wannie i mnie podglądała zboczuszek a jak wyszłam zaczęła spacerować i zwiedzać półki z kosmetykami co skończyło się wpadnięciem do wanny i umoczeniem kupra i łap myślałam że będzie miała nauczkę i nie będzie wskakiwać więcej ale nieeeee kolejna kąpiel kot już na wannie tylko że tym razem ostrożniej chodziła ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- jaki słodziak pulchniutki trochę ![]() musze się pochwalić jak byłam z Nensi u TŻ to mała nie odstępowała mnie na krok i przychodziła spać ze mną jeeee na reszcie moje dziecko sobie o mamusi przypomniało i rano przychodziła kładła sie mi na brzuch i upominała sie o mizianki pańcia aż sie wzruszyła za to TŻ stwierdził ze Nensi jest zazdrosna strasznie bo np. w nocy zawsze kładzie sie pomiędzy nas a jak głaskałam Taszę ona przychodziła potem zazdrosna i mnie zaczepiała do zabawy
Nensi 22.09.11 6.08.2014r. ![]() ![]() Edytowane przez Lenka 91 Czas edycji: 2012-07-23 o 12:54 |
|
|
|
|
#485 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#486 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mi się z krokodylem skojarzył (a może to siła sugestii? ) przez te kreski idące od pyszczka... nie wiem jak je nazwać inaczejdziewczyny, jak to jest z tym białkiem w mokrym jedzeniu? Zamówiłam animonde carny, bo skład wydaje się w porządku, ale jak zobaczyłam analizę... 11% białka? podobno koty potrzebują min 50% białka... Ale w sumie w mokrym applawsie też mam 14%... W takim razie jak uzupełnić braki białka w diecie? |
|
|
|
|
#487 |
|
Nie depcze krokusów
|
[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;35466605]dziewczyny, jak to jest z tym białkiem w mokrym jedzeniu? Zamówiłam animonde carny, bo skład wydaje się w porządku, ale jak zobaczyłam analizę... 11% białka? podobno koty potrzebują min 50% białka... Ale w sumie w mokrym applawsie też mam 14%... W takim razie jak uzupełnić braki białka w diecie?[/QUOTE]
Liczy się zawartość w suchej masie: http://rankingkarm.pl/kalkulator.html
|
|
#488 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzięki bardzo |
|
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
O proszę gdzieś mi wątek zaginął, patrzę a tu nowy
.Melduję że Luna wcina ToTW - zamawiam po pensji paczkę w Zooplus. Myślałam jeszcze nad mokrym. Co o tym myślicie? http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...la_ryba/306267 http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...e_miamor/32695 http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...t_karma/221783 Nie ukrywam, że szukam lepszej karmy niż mamy obecnie w niezłej cenie. A na dodatek parę fotek Luny:
Edytowane przez Ostrowczanka Czas edycji: 2012-07-23 o 22:49 |
|
|
|
#490 |
|
Raczkowanie
|
aleee pustki... chyba nam wątek upadnie...
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a podpowiecie mi jaka to rasa kota albo mieszanka jakich ras?
|
|
|
|
#492 |
|
Raczkowanie
|
mi to on (?) wygląda na jakiegoś mix'a z persem. Dość płaski pysiek ma i w ogóle taki puchaty jest.
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
z persa to on ma coś ewidentnie, ogólnie to to jest schroniskowy kocur - jest obciachany zwykłymi nożyczkami przez poprzedniego właściciela i puchną mu oczka
jutro po niego jadę, jeśli polubi się z moją kicią to zostanie a jeśli nie to będzie u mnie na dt
|
|
|
|
#494 |
|
Zadomowienie
|
Lunka ma słodki, puchaty brzuszek
![]() Biedny ten kotek ze schroniska. Fajnie że postanowiłaś mu pomóc
|
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Wygląda mi jak pers/egzotyk skrzyżowany z syberyjskim (?).
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
też się tego obawiam
![]() Kisame, fajny kotek, super, ze chcesz mu pomóc
|
|
|
|
#497 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Słodka
|
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oprócz mokrej karmy Luna dostaje co 2-3 dzień surowe mięso/rybę plus ToTW. Myślę, że to będzie zdrowa dieta. Chcę jeszcze kupić olej z łososia i polewać jej mięsko/mokre.
|
|
|
#499 |
|
Raczkowanie
|
Kisame kotek naprawdę śliczny i milutko, że chcesz mu pomóc
oby jednak Twoja koteczka go polubiła a oczka może po prostu są podrażnione? Sama wiesz, jakie warunki panują w schronie... Oby to nie było nic poważnego...Esfira, może jednak nie będzie tak źle? Musimy się postarać o to ![]() http://kwejk.pl/obrazek/1326927/suka...szympansa.html i niech ktoś mi powie, że zwierzęta nie myślą, ani nie czują...
Edytowane przez anty_lopka Czas edycji: 2012-07-24 o 17:38 |
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boski
|
|
#501 |
|
Raczkowanie
|
Ostrowczanka Lenka jest piękna
Kisame oby kotki się polubiły, bo jest świetny! na drugim zdjęciu ma zdjęcie "obiecuję już nie będę psocił, daj jedzonko" ![]() btw. przyszła mi dzisiaj karma Orijen z zabawką taką, co się wrzuca karmę do środka i wylatuje. Kicia się za bardzo nie chce bawić, ale jak już wyleci, to chętnie zjada
|
|
|
|
#502 | ||
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() Tamtych nie wiem . Dzisiaj doszło zamówienie. http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm..._probne/174592 Applaws zjadł. Dałam mu niedużo , ale zjadł ładnie. Mam jeszcze te karmy: http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...kattovit/32284 http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...ijen_kot/51718 http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...st_adult/31630 Dam jutro jak wrócę z pracy, bo muszę patrzeć, jak zareagują. Proszę o więcej dodatków ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
![]() Zamówienie dotarło, kod wykorzystany
|
|
#503 |
|
Raczkowanie
|
nie ma za co
wykorzystałaś go pewnie lepiej niż ja, bo zamawiałam tylko dwa opakowania karmy jutro jadę nakarmić kota ciotki nową karmą mam go teraz na doglądzie, bo jadą na wczasy furminator znowu w ruch, kicia mnie nie będzie lubił ![]() mhm zamówiłam też zabawki dla kici, myszki laser! jednak karton wygrał.... Edytowane przez Madzik_2905 Czas edycji: 2012-07-24 o 21:18 |
|
|
|
#504 |
|
|
Ja teraz korzystam z pogody i po rankach chodzę na ogródek. Dzisiaj byłam w parku, ale komary chciały mnie pożreć
![]() Remontuję jeszcze altanę nimf. A niedawno spryskałam Batmana (kociaka sąsiadki) sprejem na pchły. Złapałam go w ręce, odgarniam sierść ![]() Porażka Dzisiaj spał na wiśni. Odgarnęłam znowu, jest poprawa. Może jeszcze jutro go spryskam.Dziewczyny, wrzućcie fotę kota, którego chciałybyście mieć z wyglądu i takiego, którego chciałybyście z charakteru.
|
#505 |
|
Raczkowanie
|
ja cały dzień na basenie siedzę, to po pracy mam dosyć słońca
![]() matko! jakbym pchłę na kocie zobaczyła, to już bym u weta była nienawidzę paskudztwa
|
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Wizualnie podobają mi się szalenie brytki (koniecznie o takiej stalowej sierści - nie wiem jak to się fachowo określa) i ich pućki. A co do charakteru to chciałabym mieć po prostu przytulaka. Bo Luna raz się daje pieścić i mruczy a za chwilę wbija wszystkie pazury w rękę.
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję za odpowiedzi. Kotek przybłąkał się do schroniska niecały miesiąc temu, miał spuchnięte oczy i uszy oraz baardzo zaniedbaną sierść. Sierść obecnie jest w stanie takim jak na fotach widać, mam nadzieję że jakoś go doprowadzę do porządku
z uszami wszystko okej. jeśli chodzi o oczy to podejrzewano zapalenie spojówek, ale wet obejrzał i wykluczył. Polecił mi przemywanie borasolem - zobaczymy czy pomoże ![]() to jest kocur, za niecałe 2tyg będzie kastrowany. Mam nadzieję ,że dogada się z moją kocią indywidualistką. Laski, a może macie jakieś swoje spodoby na oswojenie kotów? Na neutralnym terenie będzie lepiej, prawda? A czy moja kotka nie poczuje się odrzucona jeśli będę nowicjusza trzymać w swoim pokoju? kotka generalnie w dzień na dworzu przebywa, ale śpi w domu - właśnie u mnie w pokoju więc w zasadzie to jej teren. a brytki są cudowne, to prawda. Kiedyś na pewno takiego sobie sprawię
|
|
|
|
#508 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Chciałabym, aby mój kot był bardziej przytulny, ale i tak strasznie się cieszę, że każdą noc spędza ze mną przytulony.
|
|
|
#509 | |||
|
|
Cytat:
![]() To napisz co i jak He, to tak jak u mnie Karton górą U mnie w pracy pakują takie koszyki w kartony. Nawalą tego ogromniasty stos, a ja zamiast skupić się na pracy zastanawiam się, co by było, gdybym wpuściła tam, koty ![]() ---------- Dopisano o 05:03 ---------- Poprzedni post napisano o 05:01 ---------- Cytat:
![]() Gdybym miała prawo jazdy, pewnie bym go wzięła. I drugiego. ---------- Dopisano o 05:04 ---------- Poprzedni post napisano o 05:03 ---------- Cytat:
|
|
#510 |
|
Raczkowanie
|
Ostrowczanka, jak pisała Nimfa, takie brytyjczyki są określane mianem niebieskiego. Liliowy (jak Sonia Moniki) jest o parę tonów jaśniejszy. Moja Celina to Brytyjka niebieska (foto 1).
Kisame, zaproponowałabym cofnąć się do II i III części wątku. Tam o swoim udanym dokacaniu opowiadały Monika_sonia, Rybiorek i kilka innych dziewczyn. Na pewno znajdziesz tam porady idealne do swojej sytuacji. Nimfa, ja przedwczoraj znalazłam u Celki pchłę chyba, że koleżanka na gapę przyjechała na którymś ciuchu ![]() Natomiast moim wymarzonym kotem (dokładniej kocurem) jest Maine Coon może kiedyś sprawimy sobie któregoś z tych ras, bo jeśli miałabym kupawać to tylko z rodowodem, a póki co na taki wydatek nie ma szans
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

Tylko ta pierwsza chyba przestała tutaj bywać..

za to TŻ stwierdził ze Nensi jest zazdrosna strasznie bo np. w nocy zawsze kładzie sie pomiędzy nas a jak głaskałam Taszę ona przychodziła potem zazdrosna i mnie zaczepiała do zabawy

....