|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V
hej lasencje
przyjechalo wczoraj moje dziecko na 1 dzien...dzis wraca na wakacje i dobrze bo pogoda coraz ladnijsza powiedziala mi- mamusiu ja tylko przyjechalam po swoj prezent urodzinowy no i dowcip dnia- w sklepie na caly glos dzwiecznym glosikiem- babciu a jak myslisz czy ten pan ma dzidzusia w brzuchu czy za bardzo sie najadl?
|
#3512 |
|
Zadomowienie
|
bo to pewnie takie typowe, myśle ze kiedys to większość dzieci miala takie problemy tylko sie na to uwagi nie zwracało;/ teraz my jakos rodzice mamy większe mozliwości i możemy nasze dzieciaki wspierać jakoś w rozwoju byle sie tylko zabardzo nie przejmować
|
|
|
|
#3513 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Je na pewno tyle, ile mu potrzeba A wszelkie zbędne fałdki zgubi przy raczkowaniu i chodzeniu Nasza też ma sporo ciałka, czasami słyszę komentarze, ale duża/pyza. Ale skoro lekarz mówi, że wszystko git to git Zresztą moja już się duża urodziła i długa Brat tż też był ogromny jak na swój wiek, a teraz sucharek ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3514 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Nocka znośna - choć o 4:15 mała stwierdzła, że chce jeść, zasnęła dopiero koło 5więc ja juz nie spałam, bo do pracy trzeba było iść. Tak wiec budzę się kawą - ale kiepsko mi sie to udaje... Wczoraj Was tylko troche podczytywała, bo takie urwanie głowy w pracy, a potem to w sumie do wieczora z malutka na dworze byliśmy - maruda się zrobiła... Od dwóch dni nie chce w wózku jeździć - tylko na rękach chce być ![]() Wczoraj TŻ mi pokazał bilety na "męskie granie" we wrocławiu ![]()
|
#3515 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=dominej;35497789 Od dwóch dni nie chce w wózku jeździć - tylko na rękach chce być
![]() Wczoraj TŻ mi pokazał bilety na "męskie granie" we wrocławiu ![]() Oby chwilowe i przejściowe dla tż-ta za niespodzianke! Oby więcej takich
|
|
|
|
#3516 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uwielbiam Twoje dzieckoCytat:
pewnie ze pozniej ja zacznie stapac i wszedzie jej bedzie pelno to czesc tego zgubimialam jeszcze do muffinki pisac,ja Cie podziwiam,ja sie przeprowadzilam tylko do innego miasta a bardzo to przezylam,bo zostawilam wszystko,znajomych,rodzin e,dobra prace,ale zapewne drugi raz podjela bym taka sama decyzje ![]() tylko sama tu jestem ehh BTW mam przed soba 2 deserki GERBER-krem z jabłek i jagod,sklad: 91% jablka,9% jagody BOBO FRUT(wczesniej sie pomylilam)-jablko i gruszka,sklad: 39% jablka,woda,13%gruszki,12 ,5%sok jablkowy,skrobia kukurydziana,cukier,witam ina C nie popatrzyłam na to w sklepie
Nigdy nie zobaczysz,tego co ja widzę Są chwile które kocham,i których nienawidzę ... Wymianka Edytowane przez wariateczka88 Czas edycji: 2012-07-25 o 08:38 |
||
|
|
|
#3517 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nasza tydzbtemu dostała takiego kotka z biedronki, brzeczy szeleści, w brzuszku ma taką przezroczystą kulę z kuleczkami, łapki gryzaczki...i nalepsza z tego wszystkiego jest METKACytat:
![]() wariateczka może to też taka twoja uroda, że jesteś taka drobniutka, mam taką koleżankę, co niby jest ok, może wciągnąć cały regał ze słodyczami i taki szczypiorek... u nas noc "szkoda gadać"...do tego tż był w pracy, teraz odsypia, później jedziemy na zakupy i do lekarza z niunią sprawdziłam w dr google i prawdopodobnie mała ma przepuklinę pępkową...wychodzi jej obok pepuszka taka kuleczka, jak drugi pępuszek i tą pępuszkową "dziurkę" ma zaczerwienioną zobaczymy co powie lekarz...
|
||
|
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
z bobovity chyba ten deserek z jagód i jabłek to jagód jest 20% i faktycznie smakuje jak jagody
|
#3519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio koleżanka babci przyszła małą zobaczyć i mówi : "o jej jaka gruba. Nasza to chudsza i miesiąc starsza, a lekarka każe ją odchudzać", a ja, że nasza nie każe odchudzać i że zgubi jak zacznie raczkować. Troche mi się nie podobało, że nazwała ją grubą ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Kasia poka poka szpile |
|
|
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
princessko,a ile teraz wazy mała??i ona juz jakiś czas jet na mm więc szybciej przybiera.oczywiście są mamy które kp też dzieci szybko przybierają,ale moja np do takich nie należy
|
#3521 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U Nas noc też ok, jeden raz wstałam podać smoka i pobódka o 6.30 Princ, mam do Ciebie prośbę, zerknij w wolnym czasie na tą aukcję. Znasz się może na jakości produktów na których pracuje? Warto iść do niej
|
|
|
|
#3523 |
|
Zadomowienie
|
princ to widzisz,moja wazyla 4 kg i 57cm
a teraz taki szczypior,jest dluga juz na 70kilka cm,a ile wazy to nie wiem,bo dawno jej nie wazyli a hmm dzieci sie nie powinno odchudzac,ale nasza alergo cos mowila ze sa takie pulchniaczki ktorym trzeba jedzenie ograniczac moja sis mi mowila,ze ja ostatnio zaczepila jakas babka i powiedziala o dziewczynce ktora pilnuje"jakie ma tluste lapki" ![]() moim zdaniem tak glupio o dzieciach gadac
|
#3524 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/rzesy-sl-wroclaw-p...502319987.html |
|
|
|
#3526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ma strone to profesjonalnie podchodzi do tematu ![]() Spr maila
|
|
|
|
|
#3527 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja
U nas noc w miare ok, mała ma w łóżeczku taką zabawkę "arka noego" i są tam różne zwierzaki grające, świnka, krowa, owca, koń no i w nocy wstała i zaczeła to po kolei wszystko dotykac więc obudziło mnie :"muuuu, meeee, chrum chrum" . Jeszcze to tak głośno gra ![]() Princ z tą wagą to jest bardzo różne zreszta tak jak i z rozwojem. Ta dziewczynka na zdjęciu na fb obok mojej Ali jest dwa miesiące mlodsza a waży prawie 2 kg więcej . Ale lekarz mówi że jest ok, też myślę że jak zacznie chodzić to spali.Wczoraj Was nie doczytałam bo mi bateria padła a nie mialam siły już kabla podpinac itp. Dziś spadam do city szukać fotelika, poprzymierzam do samochodu tylko nie wiem jak to zrobie sama z małą . Ale na tż przez najbliższy miesiąc nie mam co liczyć w godzinach otwarcia sklepów- praca.Do wieczorka
|
|
|
|
#3528 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj z Roxy i teściowa idziemy na shopping
Potem do nas przyjdziemy na kawkę i poczekamy, aż tż wróci z pracy
|
|
|
|
#3529 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
Eh,nie ma co innych słuchać.tez nie lubię porównywania dzieci,obojętnie,czy to rozwoj,wzrost,czy waga.Max jadł bardzo dużo,ale tez kilka razy dziennie się wyproznial i był chudy.mala akurat mało konkretów je i stad jest piorko,chociaż na chudzine nie wyglada. Moje dziecię jeszcze śpi .polozylam ja o 20:30,obudziła się o 4,wypala flache i dalej w kimono.---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Oczywiście post wysłany,a z pokoiku słychać "dididi" : D |
|
|
|
#3530 |
|
Raczkowanie
|
no to śpioszek
![]() nasz kupsztyle wali kilka dziennie, w końcu musi wyrzucić z siebie to co zjadł ![]() nie waży nie wiem ile bo 10 kilo, tylko do końca listopada miał 3100gr... nie wiem co młodemu przygotować dzisiaj na podwieczorek, bo większość rzeczy się skończyła, trzeba zakupy zrobić
|
#3531 |
|
Zadomowienie
|
Muff ja jak biorę młodego do łazienki to daje mu spinacze do zabawy
a w zabezpieczeń mam na kontakty ale muszę dokupić innePokszyfko u nas Fifi miał mała przepuklinke jak był malutki chyba 2miesiące miał i sama się wchłoneła.więc nie martw się na pewno będzie ok ![]() Princ gratuluję relacji z teściową u nas tak miło nie jest ;-)Witam w rana ![]() Muszę pochwalić moje dziecię dostał o 23.30 150ml mm i spał bez przerwy do 6rano później cycuś i przytulaski mam nadzieję że teraz będzie już tylko lepiej :-DIdę robić obiad i ogarnąć facjate póki młody śpi;-)
05.09.2009 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090905040520.png My love,my life... http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanlird6dwqqi.png Edytowane przez owieczka86 Czas edycji: 2012-07-25 o 09:29 |
|
|
|
#3532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a mała wcale dużo nie waży wiec luuuuz ![]() pokszyfka kurcze nie moge znaleśc zadnego zdj na necie;/ musiałabym fotke zrobic zaraz cos pokombinuje
|
|
|
|
|
#3533 |
|
Zadomowienie
|
hej
....ale na skrobałyście 5 stron mam do nadrobienia![]() U nas pobudka o 9
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
uu to ja chyba musze chlopcow na diete wziac bo juz z 9 kilo mysle moga wazyc
![]() kurde SOnia to 9 wazyla jak miala rok
|
#3535 | |
|
Raczkowanie
|
Ja często cłyszę, że moj mała jest grubiutka - tylko dlatego, że ma pyzate policzki. Ma 9,5 miesiąca, 75cm długości i wazy ok. 8kg - więc chyba nie jest jakoś super gruba - więc wkurzaja mnie maksymalnie te komentarze. W ogóle jak można tak komentować, co to kogoś ochodzi, to nie moge zrozumieć
![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
|
|
#3536 |
|
Wtajemniczenie
|
Po 10 min walania się po łóżku, bobek śpi
|
|
|
|
#3537 |
|
Zadomowienie
|
Filip waży 8400 a moja 2,5letnia siostrzenica 12kg więc chyba i ja muszę młodego na jakąś dietke wziąć ;-)hihi
|
#3538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My cały czas w nosidełku
|
|
#3539 |
|
Raczkowanie
|
Princ ale Roxy to taka słodka pyzuńka
|
#3540 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

bo to pewnie takie typowe, myśle ze kiedys to większość dzieci miala takie problemy tylko sie na to uwagi nie zwracało;/ teraz my jakos rodzice mamy większe mozliwości i możemy nasze dzieciaki wspierać jakoś w rozwoju
byle sie tylko zabardzo nie przejmować
na spacerku spotkałam też znajomą z 1,5 roczną córeczką, która jest mniejsza/ krótsza od smerfa mojego - kurde, może mu jeść mniej dawać? ale on tak na cycku urósł, teraz mało przybiera w sumie, w długośc bardziej idzie...
dla tż-ta za niespodzianke! Oby więcej takich
uwielbiam Twoje dziecko
pewnie ze pozniej ja zacznie stapac i wszedzie jej bedzie pelno to czesc tego zgubi
sprawdziłam w dr google i prawdopodobnie mała ma przepuklinę pępkową...wychodzi jej obok pepuszka taka kuleczka, jak drugi pępuszek i tą pępuszkową "dziurkę" ma zaczerwienioną 

. Ale na tż przez najbliższy miesiąc nie mam co liczyć w godzinach otwarcia sklepów- praca.