|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
|
|
|
|
#1622 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
rany właśnie czytałam o kobicie która miała skurcze których nie czuła a były na ktg i zostawili ją w szpitalu i urodziła na drugi dzień.boje się że sie zacznie i nawet nie bede tego swiadoma
|
|
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() wczoraj mi przyszedł leżaczek i karuzelka przez wasze pytania co do imion, ja znowu zaczęłam mieć wątpliwości, czy iza, czy jednak moze michalina tak jak wcześniej chcieliśmy Mała mnie wieczorem tak skopała, że aż mi niedobrze było coraz boleśniejsze te kopniaki a jutro wkraczamy w 31 tydzień
|
#1624 | |
|
Raczkowanie
|
Ojejciu nadrobiłam
![]() Sojka ślicznie wyglądasz, zgrabna mamuśka z ciebie ![]() Zielona super kolor włosów i ogólnie bardzo ładne gęste włosy masz ![]() Muminek świetna ta foteczka z sesji brzuszkowej ![]() Tamlin udanych wakacji, super pogody i miłego wypoczynku ![]() Widzę że temat przyszłorocznych wakacji z bobaskami był poruszany, my pewnie gdzieś wyskoczymy na kilka dni ale raczej nie będą to jakieś super wakacje zagraniczne, pewnie kilka dni gdzieś w okolicy bo zaczynamy na wiosnę budowę domku więc zaciskamy pasa i nastawiamy się na oszczędzanie maksymalne ![]() A ja dziś siedzę u teściów bo wyjechali na kilka dni, opiekuję się domem i psem i się nudzę bo mężuś wybył do pracy, mam nadzieję że po 15 wróci ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
![]() Ja to już nawet nie liczę ile mi zostało bo jestem jedną z pierwszych na liście do wylotu |
|
|
|
|
#1625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę to wsio poprać i czekać na księżniczkę gdyby co chociaż modle się by do września wytrwać bo mała będzie większa nie ?zaciskam zaciskam ... trzymam co najmniej do tego 25 sierpnia ! Cytat:
pokaż leżaczek i karuzelkę co do Michalinki to znam taką jedną osobiście i jest zajefajną babką ) bardzo mi się michasia podoba ja kupiłam karuzelkę z tiny love - wsypę marzeń i polecam jest super ....
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak nie chce myśleć, ale ktoś tu już o cesarce mówił że planowana niebawem
- nie bede mówić kto bo nie jestem pewna, skurcze sie jakieś pojawiają - brrrr ![]() Niech tylko dzieciaczki nasze rodzą sie w 100% zdrowe a będzie super [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35497906]rany właśnie czytałam o kobicie która miała skurcze których nie czuła a były na ktg i zostawili ją w szpitalu i urodziła na drugi dzień.boje się że sie zacznie i nawet nie bede tego swiadoma A wody jej sie nie sączyły?? Zawsze jakiś znak jest więc sie nie zamartwiaj na zapas. |
|
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kciuki by malutka jak najdłużej wysiedziała w brzuszku. Ja tak do 38 tc chciałabym wytrzymać, czyli do 3/5 września. Bo o skończeniu 40 to nawet nie myślę śliczna karuzela
|
|
#1628 | |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
Przeczytałam ale narazie głwoy do cytowania nie mam. Moja córka sporzedała mi chorobę i boli mnie gardło na całego. Konczita pewnie to były przepowiadające nie mart się donosisz napewno Ja narazie fenka biorę do 31 lipca do czasu wizyty a potem zobaczymy do kiedy jeszcze.. pewnie odstawimy jak skończę 36 tydzień a to juz za 2 tygodnie więc potem niech sie dzieje wola nieba, aczkolwiek i tak pewnie nie urodzę z Zuzką właśnie tak było więc sie nawet nie martwię. Ta moja szyjka poroblemowa ale trzyma ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
no ale wiadomo może być szybciej
|
|
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() A ja od rana byłam wypić glukozę Laboratorium mam w bloku obok, więc pani pozwoliła mi iść powolutku do domu i wrócić za godzinkę. Na szczęście TŻ-cior dzielnie mnie wspiera w tych trudnych godzinach. ![]() Widzę, że nikt się z nami nie cieszy z wybranego imienia. Aż tak kiepskie? ![]() Konczita uuu pierwszy skurcz to brzmi groźnie. Powiedz mi Kochana jak to rozpoznałaś? Skąd wiesz, że to właśnie to? Bo ja to się boję, że nie rozpoznam tych przepowiadających.
|
#1630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spokojnie, wcale nie musisz być pierwszą, ale którąś będziesz na pewno ![]() Cytat:
No ![]() Czyli karuzelka fajna tak?? ![]() To wiesz co ja teraz ide robić ![]() Pewnie sie nie uda ale spróbuje. Fuj, jak mi kawą zajechało - bleeee |
||
|
|
|
#1631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ta karuzelka: http://allegro.pl/fisher-price-karuz...469694944.html Cytat:
|
|
#1632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć laseczki!
Cytat:
![]() Konczi ta wyspa marzeń to ta na łóżeczko i pałąk fotelika? bo jak tak to też ją mam. Colds trzymam kciuki ![]() Choco no moja bratowa tak miała. Dopiero przy 3 dziecku była zdziwiona, że cos ją boli. A przy pierwszych 2 czuła - "coś dziwnego" w kroczu przyjeżdzała do szpitala, a po 30 minutach dzidzie były już na świecie.Ale jednak coś tam czuła i intuicja podpowiadała, że trzeba jechać więc ze spokojem |
|
|
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() my już po śniadanku,słonko świeci i jeest przyjemnie ![]() wieczorem mój maly tak buszował,że aż brzuch falował i taka wysepka była A ja sobie ją głaskałam . O piątej rano sie przebudzilam to juz buszowal i kopal mnie pod zebra![]() Konczi kochana jak Tobie już malutko zostalo i będziesz tulila dzidzie swoją .a ja mialam dzisiaj paskudny sen,ale nie bede pisala,bo tu nie wolno takich rzeczy pisac. Nie wiem skad on sie wzial. |
|
|
|
#1634 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz patrze , ze jest zdjęcie tej wyspy marzen. to ja mam trochę inna.
Dearlie a jakie to imie bo mi chyba umknęlo. |
|
|
|
#1635 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana a może właśnie nam uda się donosić do końca? nigdy nic nie wiadomo ale trzymam kciuki by jak najdłużej maluchy siedziały ! Cytat:
zdrówka życze kochana !! mam nadzieje że donosimy wszystkie przynajmniej do 38 a później niech się dzieje co chce nie ? Cytat:
na samą myśl o glukozie mi niedobrze bleeee Kochana, obudziło mnie coś po chwili wiedziałam co bo poczułam że mi się brzuszek ścisnął tak dość sporo nie wiem jak Ci to mam wytłumaczyć ale tego nie da się nie zauważyć i ten ucisk taki zszedł na dół brzuszka czyli od dna macicy do góry go czułam ... Cytat:
dasz radę, nie ? nio !trzymam i tłumacze jak dziecku ![]() Cytat:
super bardzo mi się podobają ! ![]() Cytat:
wyspa marzeń to do łóżeczka karuzelka jest a pałąk wcześniej już nabyłam do wózka Cytat:
Aniu no maleńko widzę że u Was też tany tany odstawiane hihihi
|
|
#1636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak mnie wnętrzności bolą od tego rozciągania sie i kopniaków malucha ![]() Jak mi trzaśnie to sie to nie do wytrzymania robi. A czasem tak sie długo przeciągnie że mi chce brzuch pęknąć ![]() Silny bajtel to i może przy porodzie mi pomoże sie wypchnąć
|
|
|
|
|
#1637 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
chyba mi jakaś przedporodowo-przedślubna panika przyszła i sobie nadmiernie wkręcam |
||
|
|
|
#1638 | |
|
Zakorzenienie
|
Mateńko jak mnie mdli
![]() Cytat:
Mam świadomość, że to bardzo popularne imię, ale na żadne inne do tej pory nie zgadzaliśmy się obustronnie.Konczi, ale u Ciebie to chyba nic złego, że już się pojawiają pierwsze skurcze, prawda? Od którego tygodnia mogą one występować?
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1640 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35498374]nic jej się nie sączyło.tylko na ktg pokazywało te skurcze
z jednej strony fajnie że tak szybko bo się długo dzidzia nie męczyła ale z drugiej strony to przerażające.najlepsze jest to że sie czuje na początku takie bóle miesiączkowe a ja naleze do tych kobiet które miały je niezmiernie rzadko,tak co kilka miesiecy mi sie zdarzało i sobie wkręciłam że nie przetrwam tych bóli chyba mi jakaś przedporodowo-przedślubna panika przyszła i sobie nadmiernie wkręcam[/QUOTE] Spokojnie. Ja też nie wiem co to jest ból miesiączkowy, ale wiem co to jest porodowy i przeżyłam Nawet nie myślę o ZZO - bo przeraża mnie kłucie w kregosłup.Wytrzymasz. Wczoraj dziewczyny pisały, że to w głowie siedzi. Baobabek za zakupy. mi brakuje jeszcze leżaczek bo przy starszym nie miałam.Dziewczyny wytrzymamy do 37 tygodnia. A Antos śliczne imię. Podobno coraz bardziej popularne, ale ja znam jednego chłopca i jest przekochany. Michasia też. Julitę znam jedną i dobrze mi się kojarzy. Chyba muszę iść do Biedronki bo młody banany sobie zażyczył. Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-07-25 o 09:23 |
|
|
|
#1641 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
poza tym połozna nam mówila ze na ujsatku przyjmuja lekarze z calego krk tam jest tylko 1 lekarz który pracuje na stale i ma umowe, a ta to reszta z doskoku ![]() zapisuje sie szybko ! żebyście zdążyli !! fajne atmosfera i milo tak posiedzieć i pogadać z babkami ktore sa w podobnych tygodniach ![]() a i od 1 sierpnia przenosza sie z praskiej na dietla :0 tam teraz beda zajecia mi na reke bo blizej ;p [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35497906]rany właśnie czytałam o kobicie która miała skurcze których nie czuła a były na ktg i zostawili ją w szpitalu i urodziła na drugi dzień.boje się że sie zacznie i nawet nie bede tego swiadoma połozna nam mowiła, że na wszystkie porody( a jest mloda 30 nie ma na na pewno) co odebrała lub była doula 3 kobiety nie odczuwały w ogole skurczy, i porod miały bez nich ![]() dzien dobry ![]() to połaczenie cytryny i malin ahhh
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-07-25 o 09:24 |
||||
|
|
|
#1642 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki
widzę, że ciężkie tematy ![]() jadę dziś na urlop więc podczas mojej nieobecności proszę nie rodzić
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc
![]() Przyszłam Wam życzyc miłego dnia. ![]() Niestety nie nadrobię bo zaraz do mnie mama przyjeżdża, więc postaram się później. Buziaki |
|
|
|
#1644 |
|
Konto usunięte
|
masz racje ale po takich doświadczeniach na początku ciazy też byś nie chciała wracac na pewno do takiego szpitala.poza tym dla mnie ujastek to masówka
|
|
|
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
musze sie Wam pozalic,otoz mojego malego obsypalo na buzi wiec poszlam do lekarza,ktory przepisal mu masc ktora jest ze sterydem.Ja widzialam na ulotce ze pisalo-nie stosowac w obrębie twarzy i u dzieci poniez 12lat,ale lekarz zna sie bardziej pomyslalam i smarowalam mu to.Troszke zeszlo jednak po paru dniach wyskoczylo mu jeszcze wieksze wiec znowu poszlam do lekrza,tylko innego bo tamten na urlopie i zdenerwowal sie jak tamten lekarz mogl przepisac cos takiego takiemu dziecku,i zabronil mi juz go tym smarowac i dodal ze MOGE OSZPECIC DZIECKO NA CALE ZYCIE. napisal mi na recepcie.ze pilna konsultacja dermatologiczna i mam termin na dzis-normlanie czeka sie kilka miesiecy. Obudzilam sie rano a oskar ma to cos jeszcze wieksze! boje sie ze to moja wina,ze go tym smarowalam i ze to nie zejdzie juz nigdy.
Co Wy o tym myslicie ze co to moze byc? tamten lekarz co przepisal steryd powiedzial ze to mozliwe ze liszaj zdjecia tego tak nie odzwierciedlaja ale to jest mocno rozowe i swiecace Edytowane przez zielona1911 Czas edycji: 2012-07-25 o 09:44 |
|
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście Antoni brzmi poważnie, ale ja tak sobie myślę, że to imię ma wiele zdrobnień, chociażby taki uniwersalny Antek, który pasuje do człowieka w każdym wieku.
Zresztą jest tyle imion, które oficjalnie brzmią np. Katarzyna, Barbara itd., a i tak większość życia zdrabniamy je jako Kasia czy Basia. ![]() Właśnie jeżeli o mnie chodzi to ta popularność to jedyny minus. Ostatnio bardzo często w naszych okolicach nadają właśnie takie staropolskie imiona typu Antoś, Franio, Heniu, Jasiu. A z drugiej strony, to ja bym chyba nie chciała maluszka z jakimś nietypowym, rzadko spotykanym imieniem.
|
#1647 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35498698]masz racje ale po takich doświadczeniach na początku ciazy też byś nie chciała wracac na pewno do takiego szpitala.poza tym dla mnie ujastek to masówka[/QUOTE]
pewnie bym nie chciała juz nie jest. tak bylo do czasu gdy byl to jedyny szpital nowy wyremontowany. polozna mowila ze odbieral ok 400 porodow na miesiac kiedy inne ok 100. teraz to sie wszystko wyrównało. Cytat:
|
|
|
|
|
#1648 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- staram sie ''być na czasie'' z tymi porodówkami a że moja mama jest lekarzem to tą drogą słyszałam że dalej jest więc nie wiem |
|
|
|
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzeczywiście z wyglądu przypomina to liszaj, choć mi ze względu na okolicę występowania( tzw. motyl ) skojarzyło się, że to może być toczeń. Jednak toczeń bardzo rzadko występuje u tak małych dzieci, a w dodatku u chłopców. Zresztą nie ma co się bawić w diagnozy, bo tym się zajmie już za chwilkę specjalista.
|
|
#1650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie przejmuj sie popularnoscia!! ważne, że wam sie podoba i tyle gorzej jak by ktos w rodzinie mial tak na imie z tym samym nazwiskiem u mnie tak wujek zrobil, i mamy 2 dziewczynki Anie prawie w tym samym wieku o tym samym nazwisku jest to kłopotliwe. np wszyscy mowia, że teraz julie, leny takie popularne a ja nie mam ani w rodzinie ani wsrod znajomych ani na podwórku dziecka o tym imieniu. za to jest Basia, Antos,Adaś, Iwo, Helenka, Zosia, Amelka, Ania, Ola i Szymon
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

Laski zaciskać nogi i czekać

coraz boleśniejsze te kopniaki

muszę to wsio poprać i czekać na księżniczkę gdyby co chociaż modle się by do września wytrwać bo mała będzie większa nie ?
kciuki by malutka jak najdłużej wysiedziała w brzuszku. Ja tak do 38 tc chciałabym wytrzymać, czyli do 3/5 września. Bo o skończeniu 40 to nawet nie myślę
śliczna karuzela 

Aż tak kiepskie?