III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-25, 08:29   #1621
lourose
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
A to ja później je czuć zaczęłam.
Kurcze w tym wątku coś czuje że narodziny pierwsze sie posypią

Musze se aż ciśnienie zmierzyć...
Iwoncia nie myśl tak Laski zaciskać nogi i czekać
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 08:30   #1622
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

rany właśnie czytałam o kobicie która miała skurcze których nie czuła a były na ktg i zostawili ją w szpitalu i urodziła na drugi dzień.boje się że sie zacznie i nawet nie bede tego swiadoma
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 08:34   #1623
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

cześć
wczoraj mi przyszedł leżaczek i karuzelka mały mój już leżaczek przetestował dla siostry, pomógł nawet tacie go skręcić
przez wasze pytania co do imion, ja znowu zaczęłam mieć wątpliwości, czy iza, czy jednak moze michalina tak jak wcześniej chcieliśmy
Mała mnie wieczorem tak skopała, że aż mi niedobrze było coraz boleśniejsze te kopniaki a jutro wkraczamy w 31 tydzień

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 08:40   #1624
karolluki
Raczkowanie

Ojejciu nadrobiłam
Sojka ślicznie wyglądasz, zgrabna mamuśka z ciebie
Zielona super kolor włosów i ogólnie bardzo ładne gęste włosy masz
Muminek świetna ta foteczka z sesji brzuszkowej
Tamlin udanych wakacji, super pogody i miłego wypoczynku

Widzę że temat przyszłorocznych wakacji z bobaskami był poruszany, my pewnie gdzieś wyskoczymy na kilka dni ale raczej nie będą to jakieś super wakacje zagraniczne, pewnie kilka dni gdzieś w okolicy bo zaczynamy na wiosnę budowę domku więc zaciskamy pasa i nastawiamy się na oszczędzanie maksymalne

A ja dziś siedzę u teściów bo wyjechali na kilka dni, opiekuję się domem i psem i się nudzę bo mężuś wybył do pracy, mam nadzieję że po 15 wróci

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
A to ja później je czuć zaczęłam.
Kurcze w tym wątku coś czuje że narodziny pierwsze sie posypią

Musze se aż ciśnienie zmierzyć...
Godzina "0" coraz bliżej
Ja to już nawet nie liczę ile mi zostało bo jestem jedną z pierwszych na liście do wylotu
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 08:42   #1625
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
konczita mi ginek też chce odstawić fenka gdy 36t będę miała skończonych. Masakra to będzie koło 17 sierpnia
u mnie za 2 tyg w sobotę dokładnie muszę to wsio poprać i czekać na księżniczkę gdyby co chociaż modle się by do września wytrwać bo mała będzie większa nie ?

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość

zaciskam zaciskam ... trzymam co najmniej do tego 25 sierpnia !

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
cześć
wczoraj mi przyszedł leżaczek i karuzelka mały mój już leżaczek przetestował dla siostry, pomógł nawet tacie go skręcić
przez wasze pytania co do imion, ja znowu zaczęłam mieć wątpliwości, czy iza, czy jednak moze michalina tak jak wcześniej chcieliśmy
Mała mnie wieczorem tak skopała, że aż mi niedobrze było coraz boleśniejsze te kopniaki a jutro wkraczamy w 31 tydzień

pokaż leżaczek i karuzelkę
co do Michalinki to znam taką jedną osobiście i jest zajefajną babką ) bardzo mi się michasia podoba

ja kupiłam karuzelkę z tiny love - wsypę marzeń i polecam jest super ....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg karuz.jpg (23,2 KB, 23 załadowań)
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 08:44   #1626
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak nie chce myśleć, ale ktoś tu już o cesarce mówił że planowana niebawem
- nie bede mówić kto bo nie jestem pewna, skurcze sie jakieś pojawiają - brrrr
Niech tylko dzieciaczki nasze rodzą sie w 100% zdrowe a będzie super

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35497906]rany właśnie czytałam o kobicie która miała skurcze których nie czuła a były na ktg i zostawili ją w szpitalu i urodziła na drugi dzień.boje się że sie zacznie i nawet nie bede tego swiadoma[/QUOTE]

A wody jej sie nie sączyły?? Zawsze jakiś znak jest więc sie nie zamartwiaj na zapas.
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 08:45   #1627
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
u mnie za 2 tyg w sobotę dokładnie muszę to wsio poprać i czekać na księżniczkę gdyby co chociaż modle się by do września wytrwać bo mała będzie większa nie ?

co do Michalinki to znam taką jedną osobiście i jest zajefajną babką ) bardzo mi się michasia podoba

kciuki by malutka jak najdłużej wysiedziała w brzuszku. Ja tak do 38 tc chciałabym wytrzymać, czyli do 3/5 września. Bo o skończeniu 40 to nawet nie myślę śliczna karuzela

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 08:47   #1628
Asiuulka89
Zakorzenienie

dzien dobry

Przeczytałam ale narazie głwoy do cytowania nie mam. Moja córka sporzedała mi chorobę i boli mnie gardło na całego.

Konczita pewnie to były przepowiadające nie mart się donosisz napewno

Ja narazie fenka biorę do 31 lipca do czasu wizyty a potem zobaczymy do kiedy jeszcze.. pewnie odstawimy jak skończę 36 tydzień a to juz za 2 tygodnie więc potem niech sie dzieje wola nieba, aczkolwiek i tak pewnie nie urodzę z Zuzką właśnie tak było więc sie nawet nie martwię. Ta moja szyjka poroblemowa ale trzyma

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Ja tak nie chce myśleć, ale ktoś tu już o cesarce mówił że planowana niebawem
- nie bede mówić kto bo nie jestem pewna, skurcze sie jakieś pojawiają - brrrr
Niech tylko dzieciaczki nasze rodzą sie w 100% zdrowe a będzie super
Chyba chodzi o mnie i Sojke no ale wiadomo może być szybciej
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 08:50   #1629
Dearlie
Zakorzenienie

Dzień dobry!

A ja od rana byłam wypić glukozę Laboratorium mam w bloku obok, więc pani pozwoliła mi iść powolutku do domu i wrócić za godzinkę. Na szczęście TŻ-cior dzielnie mnie wspiera w tych trudnych godzinach.

Widzę, że nikt się z nami nie cieszy z wybranego imienia. Aż tak kiepskie?

Konczita uuu pierwszy skurcz to brzmi groźnie. Powiedz mi Kochana jak to rozpoznałaś? Skąd wiesz, że to właśnie to? Bo ja to się boję, że nie rozpoznam tych przepowiadających.
Stary 2012-07-25, 08:50   #1630
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Godzina "0" coraz bliżej
Ja to już nawet nie liczę ile mi zostało bo jestem jedną z pierwszych na liście do wylotu

spokojnie, wcale nie musisz być pierwszą, ale którąś będziesz na pewno

Cytat:

Ty lepiej trzymaj tą kochaną do września dobra????
No

Czyli karuzelka fajna tak??
To wiesz co ja teraz ide robić
Pewnie sie nie uda ale spróbuje.

Fuj, jak mi kawą zajechało - bleeee
Stary 2012-07-25, 08:55   #1631
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:

ten leżaczek: http://allegro.pl/fisher-price-lezac...503441656.html
i ta karuzelka: http://allegro.pl/fisher-price-karuz...469694944.html

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
dzien dobry

Przeczytałam ale narazie głwoy do cytowania nie mam. Moja córka sporzedała mi chorobę i boli mnie gardło na całego.

Ja narazie fenka biorę do 31 lipca do czasu wizyty a potem zobaczymy do kiedy jeszcze.. pewnie odstawimy jak skończę 36 tydzień a to juz za 2 tygodnie więc potem niech sie dzieje wola nieba, aczkolwiek i tak pewnie nie urodzę z Zuzką właśnie tak było więc sie nawet nie martwię. Ta moja szyjka poroblemowa ale trzyma

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

biedna, oby Ci szybko przeszło

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 08:58   #1632
katiem
Wtajemniczenie

Cześć laseczki!

Cytat:
Tylko, że do białego ona jest nic się nie stanie jak upiorę w niej też kolor??
czy włączałyście podczas prania dziecięcych ubranek funkcje łatwe prasowanie?

Trzeba mieć taki program
A jak proszek to białego to pastele, jasne kolory jeszcze bym wyprała. Ale jak są żywe albo ciemne to raczej nie.

a my nie mamy chrzestnej nie może być dwóch facetów?
:
Kiedyś był na ten temat jakis program i już zdarza się, że są 2 matki, albo 2 ojców Więc myślę, że by przeszło

Konczi ta wyspa marzeń to ta na łóżeczko i pałąk fotelika? bo jak tak to też ją mam.

Colds trzymam kciuki

Choco no moja bratowa tak miała. Dopiero przy 3 dziecku była zdziwiona, że cos ją boli. A przy pierwszych 2 czuła - "coś dziwnego" w kroczu przyjeżdzała do szpitala, a po 30 minutach dzidzie były już na świecie.
Ale jednak coś tam czuła i intuicja podpowiadała, że trzeba jechać więc ze spokojem

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 08:58   #1633
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry
my już po śniadanku,słonko świeci i jeest przyjemnie

wieczorem mój maly tak buszował,że aż brzuch falował i taka wysepka była bo sie tak wypychał
A ja sobie ją głaskałam. O piątej rano sie przebudzilam to juz buszowal i kopal mnie pod zebra

Konczi kochana jak Tobie już malutko zostaloi będziesz tulila dzidzie swoją.

a ja mialam dzisiaj paskudny sen,ale nie bede pisala,bo tu nie wolno takich rzeczy pisac. Nie wiem skad on sie wzial.

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 09:04   #1634
katiem
Wtajemniczenie

Teraz patrze , ze jest zdjęcie tej wyspy marzen. to ja mam trochę inna.

Dearlie a jakie to imie bo mi chyba umknęlo.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-07-25, 09:07   #1635
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
kciuki by malutka jak najdłużej wysiedziała w brzuszku. Ja tak do 38 tc chciałabym wytrzymać, czyli do 3/5 września. Bo o skończeniu 40 to nawet nie myślę śliczna karuzela

Kochana a może właśnie nam uda się donosić do końca? nigdy nic nie wiadomo ale trzymam kciuki by jak najdłużej maluchy siedziały !

Cytat:
dzien dobry

zdrówka życze kochana !!
mam nadzieje że donosimy wszystkie przynajmniej do 38 a później niech się dzieje co chce nie ?

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Widzę, że nikt się z nami nie cieszy z wybranego imienia. Aż tak kiepskie?

Konczita uuu pierwszy skurcz to brzmi groźnie. Powiedz mi Kochana jak to rozpoznałaś? Skąd wiesz, że to właśnie to? Bo ja to się boję, że nie rozpoznam tych przepowiadających.
ja chyba przegapiłam to imię przepraszam
na samą myśl o glukozie mi niedobrze bleeee
Kochana, obudziło mnie coś po chwili wiedziałam co bo poczułam że mi się brzuszek ścisnął tak dość sporo nie wiem jak Ci to mam wytłumaczyć ale tego nie da się nie zauważyć i ten ucisk taki zszedł na dół brzuszka czyli od dna macicy do góry go czułam ...

Cytat:
Ty lepiej trzymaj tą kochaną do września dobra????
No

Czyli karuzelka fajna tak??
To wiesz co ja teraz ide robić
Pewnie sie nie uda ale spróbuje.

Fuj, jak mi kawą zajechało - bleeee

dasz radę, nie ? nio !
trzymam i tłumacze jak dziecku

super bardzo mi się podobają !

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

Konczi ta wyspa marzeń to ta na łóżeczko i pałąk fotelika? bo jak tak to też ją mam.

wyspa marzeń to do łóżeczka karuzelka jest a pałąk wcześniej już nabyłam do wózka

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
my już po śniadanku,słonko świeci i jeest przyjemnie

wieczorem mój maly tak buszował,że aż brzuch falował i taka wysepka była bo sie tak wypychał
A ja sobie ją głaskałam. O piątej rano sie przebudzilam to juz buszowal i kopal mnie pod zebra

Konczi kochana jak Tobie już malutko zostaloi będziesz tulila dzidzie swoją.

a ja mialam dzisiaj paskudny sen,ale nie bede pisala,bo tu nie wolno takich rzeczy pisac. Nie wiem skad on sie wzial.

Aniu no maleńko widzę że u Was też tany tany odstawiane hihihi
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 09:08   #1636
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
dzien dobry

Chyba o Was mi chodziło

Jak mnie wnętrzności bolą od tego rozciągania sie i kopniaków malucha
Jak mi trzaśnie to sie to nie do wytrzymania robi.
A czasem tak sie długo przeciągnie że mi chce brzuch pęknąć
Silny bajtel to i może przy porodzie mi pomoże sie wypchnąć
Stary 2012-07-25, 09:09   #1637
Konto usunięte

Cytat:
A wody jej sie nie sączyły?? Zawsze jakiś znak jest więc sie nie zamartwiaj na zapas.
nic jej się nie sączyło.tylko na ktg pokazywało te skurcze
Cytat:
Choco no moja bratowa tak miała. Dopiero przy 3 dziecku była zdziwiona, że cos ją boli. A przy pierwszych 2 czuła - "coś dziwnego" w kroczu przyjeżdzała do szpitala, a po 30 minutach dzidzie były już na świecie.
Ale jednak coś tam czuła i intuicja podpowiadała, że trzeba jechać więc ze spokojem
z jednej strony fajnie że tak szybko bo się długo dzidzia nie męczyła ale z drugiej strony to przerażające.najlepsze jest to że sie czuje na początku takie bóle miesiączkowe a ja naleze do tych kobiet które miały je niezmiernie rzadko,tak co kilka miesiecy mi sie zdarzało i sobie wkręciłam że nie przetrwam tych bóli
chyba mi jakaś przedporodowo-przedślubna panika przyszła i sobie nadmiernie wkręcam
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 09:16   #1638
Dearlie
Zakorzenienie

Mateńko jak mnie mdli

Cytat:

Dearlie a jakie to imie bo mi chyba umknęlo.
Cytat:

ja chyba przegapiłam to imię przepraszam
na samą myśl o glukozie mi niedobrze bleeee
Kochana, obudziło mnie coś po chwili wiedziałam co bo poczułam że mi się brzuszek ścisnął tak dość sporo nie wiem jak Ci to mam wytłumaczyć ale tego nie da się nie zauważyć i ten ucisk taki zszedł na dół brzuszka czyli od dna macicy do góry go czułam ...
Kochane na tę chwilę zdecydowaliśmy się na Antosia. Mam świadomość, że to bardzo popularne imię, ale na żadne inne do tej pory nie zgadzaliśmy się obustronnie.

Konczi, ale u Ciebie to chyba nic złego, że już się pojawiają pierwsze skurcze, prawda? Od którego tygodnia mogą one występować?
Stary 2012-07-25, 09:18   #1639
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Mateńko jak mnie mdli

Kochane na tę chwilę zdecydowaliśmy się na Antosia. Mam świadomość, że to bardzo popularne imię, ale na żadne inne do tej pory nie zgadzaliśmy się obustronnie.

Konczi, ale u Ciebie to chyba nic złego, że już się pojawiają pierwsze skurcze, prawda? Od którego tygodnia mogą one występować?
Mi się imię podoba jako właśnie ANTOŚ ale nie Antoni
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 09:18   #1640
katiem
Wtajemniczenie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35498374]nic jej się nie sączyło.tylko na ktg pokazywało te skurcze

z jednej strony fajnie że tak szybko bo się długo dzidzia nie męczyła ale z drugiej strony to przerażające.najlepsze jest to że sie czuje na początku takie bóle miesiączkowe a ja naleze do tych kobiet które miały je niezmiernie rzadko,tak co kilka miesiecy mi sie zdarzało i sobie wkręciłam że nie przetrwam tych bóli
chyba mi jakaś przedporodowo-przedślubna panika przyszła i sobie nadmiernie wkręcam[/QUOTE]
Spokojnie. Ja też nie wiem co to jest ból miesiączkowy, ale wiem co to jest porodowy i przeżyłam Nawet nie myślę o ZZO - bo przeraża mnie kłucie w kregosłup.
Wytrzymasz. Wczoraj dziewczyny pisały, że to w głowie siedzi.

Baobabek za zakupy. mi brakuje jeszcze leżaczek bo przy starszym nie miałam.

Dziewczyny wytrzymamy do 37 tygodnia.

A Antos śliczne imię. Podobno coraz bardziej popularne, ale ja znam jednego chłopca i jest przekochany.
Michasia też.
Julitę znam jedną i dobrze mi się kojarzy.

Chyba muszę iść do Biedronki bo młody banany sobie zażyczył.

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-07-25 o 09:23
Stary 2012-07-25, 09:20   #1641
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
a co tu dzis tak pusto???

dzien dobry

a co myslicie o imieniu JULITA???
nie podoba mi sie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
o znieczuleniu zielonego pojęcia nie mam -> wiem, że mają tens czyli takie elektrody montują na plecach w okolicy krzyżowej na zmniejszenie bólu jak ma się te rozpierające. Ja rodziłam naturalnie bez żadnych znieczulaczy i teraz też tak będę rodzić.
Mnie ból nie straszny i wiem, że to wytrzymam, po marudzę trochę pomarudzę i urodzę . Moja siostra rodziła w Gliwicach i bardzo sobie chwaliła, ale ona tam rodziła min dlatego, że na porodówkę ma 5 minut w kapciach, do tego personel szpitala się zmienił na lepszy, fajne położne więc teraz już nie ma tam takiej jazdy. Ja znów jak miałam rodzić Klaudię to mój ginek od razu polecił mi Pyskowice.
no tak kochana ale jezeli dobrze pamiętam to twój poród poprzedni był ekspresowy

Cytat:
Tylko, że do białego ona jest nic się nie stanie jak upiorę w niej też kolor??
mi by było szkoda, bo moga przyblaknąć. juz lepiej wyprac w kolorze biale ciuszki, niz kolorowe w białym

Cytat:
Dzieeeń dobry!

Choco, co się stało na Ujastku że masz takie zdanie?
Kasia, to super że Ci się podoba w Koali, mieliśmy się wybrać już dawno ale mój mąż nie może się zebrać żeby wybrać termin zajęć jak dziś nas nie zapisze to będzie awanturka
Chocco trafiła na wrednego lekarza. ale prawda jest taka, że wszedzie mozesz trafic na nie mila osobe, bez znaczenia czy to ujastek, Żeromski, rydgier etc

poza tym połozna nam mówila ze na ujsatku przyjmuja lekarze z calego krk tam jest tylko 1 lekarz który pracuje na stale i ma umowe, a ta to reszta z doskoku

zapisuje sie szybko ! żebyście zdążyli !! fajne atmosfera i milo tak posiedzieć i pogadać z babkami ktore sa w podobnych tygodniach

a i od 1 sierpnia przenosza sie z praskiej na dietla :0 tam teraz beda zajecia mi na reke bo blizej ;p

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35497906]rany właśnie czytałam o kobicie która miała skurcze których nie czuła a były na ktg i zostawili ją w szpitalu i urodziła na drugi dzień.boje się że sie zacznie i nawet nie bede tego swiadoma[/QUOTE]

połozna nam mowiła, że na wszystkie porody( a jest mloda 30 nie ma na na pewno) co odebrała lub była doula 3 kobiety nie odczuwały w ogole skurczy, i porod miały bez nich

dzien dobry jem snaidanie i ide na targ po maliny. robiłam ostatnio muffiny z tego przepisu http://mojewypieki.blox.pl/2008/04/M...-malinami.html i sa tak dobre, że musze je dzis zjesc to połaczenie cytryny i malin ahhh

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-07-25 o 09:24
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 09:23   #1642
elena_100
Wtajemniczenie

cześć dziewczynki
widzę, że ciężkie tematy

jadę dziś na urlop więc podczas mojej nieobecności proszę nie rodzić

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 09:30   #1643
Almariel
Zakorzenienie

Cześc

Przyszłam Wam życzyc miłego dnia.

Niestety nie nadrobię bo zaraz do mnie mama przyjeżdża, więc postaram się później.

Buziaki
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 09:31   #1644
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
Chocco trafiła na wrednego lekarza. ale prawda jest taka, że wszedzie mozesz trafic na nie mila osobe, bez znaczenia czy to ujastek, Żeromski, rydgier etc
masz racje ale po takich doświadczeniach na początku ciazy też byś nie chciała wracac na pewno do takiego szpitala.poza tym dla mnie ujastek to masówka
Stary 2012-07-25, 09:38   #1645
zielona1911
Zakorzenienie

musze sie Wam pozalic,otoz mojego malego obsypalo na buzi wiec poszlam do lekarza,ktory przepisal mu masc ktora jest ze sterydem.Ja widzialam na ulotce ze pisalo-nie stosowac w obrębie twarzy i u dzieci poniez 12lat,ale lekarz zna sie bardziej pomyslalam i smarowalam mu to.Troszke zeszlo jednak po paru dniach wyskoczylo mu jeszcze wieksze wiec znowu poszlam do lekrza,tylko innego bo tamten na urlopie i zdenerwowal sie jak tamten lekarz mogl przepisac cos takiego takiemu dziecku,i zabronil mi juz go tym smarowac i dodal ze MOGE OSZPECIC DZIECKO NA CALE ZYCIE. napisal mi na recepcie.ze pilna konsultacja dermatologiczna i mam termin na dzis-normlanie czeka sie kilka miesiecy. Obudzilam sie rano a oskar ma to cos jeszcze wieksze! boje sie ze to moja wina,ze go tym smarowalam i ze to nie zejdzie juz nigdy.
Co Wy o tym myslicie ze co to moze byc? tamten lekarz co przepisal steryd powiedzial ze to mozliwe ze liszaj

zdjecia tego tak nie odzwierciedlaja ale to jest mocno rozowe i swiecace
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0600.jpg (79,4 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0601.jpg (58,2 KB, 41 załadowań)

Edytowane przez zielona1911
Czas edycji: 2012-07-25 o 09:44
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 09:44   #1646
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się imię podoba jako właśnie ANTOŚ ale nie Antoni
Rzeczywiście Antoni brzmi poważnie, ale ja tak sobie myślę, że to imię ma wiele zdrobnień, chociażby taki uniwersalny Antek, który pasuje do człowieka w każdym wieku. Zresztą jest tyle imion, które oficjalnie brzmią np. Katarzyna, Barbara itd., a i tak większość życia zdrabniamy je jako Kasia czy Basia.

Cytat:
A Antos śliczne imię. Podobno coraz bardziej popularne, ale ja znam jednego chłopca i jest przekochany.
Właśnie jeżeli o mnie chodzi to ta popularność to jedyny minus. Ostatnio bardzo często w naszych okolicach nadają właśnie takie staropolskie imiona typu Antoś, Franio, Heniu, Jasiu. A z drugiej strony, to ja bym chyba nie chciała maluszka z jakimś nietypowym, rzadko spotykanym imieniem.
Stary 2012-07-25, 09:48   #1647
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35498698]masz racje ale po takich doświadczeniach na początku ciazy też byś nie chciała wracac na pewno do takiego szpitala.poza tym dla mnie ujastek to masówka[/QUOTE]

pewnie bym nie chciała
juz nie jest. tak bylo do czasu gdy byl to jedyny szpital nowy wyremontowany. polozna mowila ze odbieral ok 400 porodow na miesiac kiedy inne ok 100. teraz to sie wszystko wyrównało.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
musze sie Wam pozalic,otoz mojego malego obsypalo na buzi wiec poszlam do lekarza,ktory przepisal mu masc ktora jest ze sterydem.Ja widzialam na ulotce ze pisalo-nie stosowac w obrębie twarzy i u dzieci poniez 12lat,ale lekarz zna sie bardziej pomyslalam i smarowalam mu to.Troszke zeszlo jednak po paru dniach wyskoczylo mu jeszcze wieksze wiec znowu poszlam do lekrza,tylko innego bo tamten na urlopie i zdenerwowal sie jak tamten lekarz mogl przepisac cos takiego takiemu dziecku,i zabronil mi juz go tym smarowac i dodal ze MOGE OSZPECIC DZIECKO NA CALE ZYCIE. napisal mi na recepcie.ze pilna konsultacja dermatologiczna i mam termin na dzis-normlanie czeka sie kilka miesiecy. Obudzilam sie rano a oskar ma to cos jeszcze wieksze! boje sie ze to moja wina,ze go tym smarowalam i ze to nie zejdzie juz nigdy.
Co Wy o tym myslicie ze co to moze byc? tamten lekarz co przepisal steryd powiedzial ze to mozliwe ze liszaj

o matko biedaczysko to prawda, że ze sterydami trzeba uwazac, co za matol lekarz tak malemu dziecku przepisał. ale to przeciez nie twoja wina kochana, zrobila jak lekarz kazał idz do dermatologa i on napewno pomoze i zejdzie

Stary 2012-07-25, 09:50   #1648
Konto usunięte

Cytat:

biedactwo.dobrze zrobiłaś że nie smarowałaś go tą mascia ze sterydami.nie wiem co to ale dobrze że masz dziś wizyte

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
pewnie bym nie chciała
juz nie jest. tak bylo do czasu gdy byl to jedyny szpital nowy wyremontowany. polozna mowila ze odbieral ok 400 porodow na miesiac kiedy inne ok 100. teraz to sie wszystko wyrównało.

staram sie ''być na czasie'' z tymi porodówkami a że moja mama jest lekarzem to tą drogą słyszałam że dalej jest więc nie wiem
Stary 2012-07-25, 09:56   #1649
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana proszę tylko nie denerwuj się na zapas! Najważniejsze, że już dzisiaj zobaczy go dermatolog i przepisze właściwy lek.

Rzeczywiście z wyglądu przypomina to liszaj, choć mi ze względu na okolicę występowania( tzw. motyl ) skojarzyło się, że to może być toczeń. Jednak toczeń bardzo rzadko występuje u tak małych dzieci, a w dodatku u chłopców. Zresztą nie ma co się bawić w diagnozy, bo tym się zajmie już za chwilkę specjalista. I Kochana nie obwiniaj się, bo to napewno nie Twoja wina, przecież zaufałaś lekarzowi i chciałaś małemu pomóc. Zmiana pewnie się powiększa, bo nie zatrzymano stanu zapalnego odpowiednim lekiem.
Stary 2012-07-25, 09:56   #1650
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
Rzeczywiście Antoni brzmi poważnie, ale ja tak sobie myślę, że to imię ma wiele zdrobnień, chociażby taki uniwersalny Antek, który pasuje do człowieka w każdym wieku. Zresztą jest tyle imion, które oficjalnie brzmią np. Katarzyna, Barbara itd., a i tak większość życia zdrabniamy je jako Kasia czy Basia.

Właśnie jeżeli o mnie chodzi to ta popularność to jedyny minus. Ostatnio bardzo często w naszych okolicach nadają właśnie takie staropolskie imiona typu Antoś, Franio, Heniu, Jasiu. A z drugiej strony, to ja bym chyba nie chciała maluszka z jakimś nietypowym, rzadko spotykanym imieniem.
Antoś naprawde słodko ale Antek oj nie, akurat ja mam złe skojarzenia z tym zdrobnieniem
nie przejmuj sie popularnoscia!! ważne, że wam sie podoba i tyle gorzej jak by ktos w rodzinie mial tak na imie z tym samym nazwiskiem u mnie tak wujek zrobil, i mamy 2 dziewczynki Anie prawie w tym samym wieku o tym samym nazwisku jest to kłopotliwe.
np wszyscy mowia, że teraz julie, leny takie popularne a ja nie mam ani w rodzinie ani wsrod znajomych ani na podwórku dziecka o tym imieniu. za to jest Basia, Antos,Adaś, Iwo, Helenka, Zosia, Amelka, Ania, Ola i Szymon

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości