|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
a moja mama to potrafi mi każde imię obrzydzić.... jak chcę michalinę, to ona się śmieje, ze halina na nią będzie wołać, że skrzywdzę dziecko...jak chcę weronikę to się zbija, że "babka weronka" - cokolwiek to znaczy...jak mi się Zosia podobało, to "zośka samośka i z miotłą jej się kojarzy"nosz kur.... jak Oliwia - to "jak łoliwa do smażenia", jak Julita - to "jelita" i tak w nieskończoność bym mogła....a na Izę -"będą wołać Izabela - gruba jak bela" taką mam idealną babcię dla moich dzieci Cytat:
|
|
#1652 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
Ja powiem szczerze, że też gdzieś tam miałam przebłysk, żeby dać małego imię po tacie, bo ma bardzo ładne, ale na szczęście szybko sobie uświadomiłam, że to była by dla niego krzywda.
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za odpowiedzi.
a moze byc to uczulenie na swinke morska? mamy ja od ponad 2 miesiecy jak nie dluzej,ale w sumie ta zmiana wyskoczyla mu 2 tygodnie temu. Osakr sie nie bawi z ta swinka i nie przebywa w pomieszczeniu gdzie ona sie znajduje |
|
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My jak z TŻ-tem główkowaliśmy nad wyborem imienia, to odkryliśmy, że tak naprawdę do jakiś 90% imion można wymyślić jakieś głupie przezwisko czy powiedzenie, więc nie ma co się sugerować takimi głupotami. Mój TŻ zresztą borykał się całe życie z "Filipem z konopii", a ja z "Monika, dziewczyna ratownika" i jakoś żyjemy i mamy się dobrze. Nie można popadać w paranoję. Co nie zmienia faktu, że mamcia mogłaby sobie odpuścić gadanie takich głupot.
|
|
#1655 |
|
Rozeznanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35497906]rany właśnie czytałam o kobicie która miała skurcze których nie czuła a były na ktg i zostawili ją w szpitalu i urodziła na drugi dzień.boje się że sie zacznie i nawet nie bede tego swiadoma
To nawet lepiej jak nie poczujesz. Położna tłumaczyła mi, że wszystko zależy od progu bólu. Jedne czują skurcze 36 godzin, drugie krócej. Ja wolałabym nie czuć, bo widziałam jak laska 30 godzin się męczyła. Brr... Wpadłam tylko się przywitać. U mnie wsio ok, siedze u mamy, bo w mieszkaniu malowanie, a Wy pędzicie jak szalone. Może uda mi się was nadrobić.
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co za durny lekarz w ogóle przepisuje takie maści skoro pisze nawet na ulotce żeby tego nie używać na twarz w tak młodym wieku ![]() Kochana nie obwiniaj sie bo przecież to nie Twoja wina, wiadomo że dla dziecka chciałaś dobrze i słuchasz się lekarza który powinien pomóc a nie jeszcze zaszkodzić. Ale masz dzisiaj wizytkę, dermatolog obejrzy i będzie dobrze - zobaczysz A ja kochane zmykam i będe chyba dopiero coś na wieczór bo czeka mnie pranie i to duże bo sie cała góra nazbierała z powodu półtoratygodniowego braku ciepłej wody. Więc dzisiaj mega prańsko, a jeżcze mężul będzie jedną szafe rozbrajał do przeróbki więc powoli zaczynamy przemeblowanko ![]() Pogoda barowa to tak sie zastanawiam gdzie ja te prańsko wywiesze bo zaś mi sie pewnie kisić będzie w łazience zamiast ładnie na balkonie ![]() No to udanego dzionka życzę i do potem Błagam, nie naskrobcie za dużo bo potem mi cytaty wsysa i połowien ie odpowiadam ![]() Papulki |
|
|
|
|
#1657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a mój tż z "łukasz czego tu szukasz"
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona zdjęcie co prawda nie zab ardzo wyraźne, ale to troche na liszajec wyląda, A nie ma przy tym kataru?
|
#1659 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1660 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cześć Kochane!
O matko temat skurczów się zaczął....Zaczynam się martwić jak piszecie,że Wam fenka odstawią w 36tc,mi w pon.odstawił i biorę teraz tylko luteinę podjęzykową i nospe boję się,tymbardziej jak poczytałam tego linka od Bafi...Od wczorajszego wieczora zrobił mi się twardy brzuch i miałam takie skurcze przypominające miesiączkowe,ale były bardziej bolesne niż zazwyczaj,które odczuwałam...A mój gin ma wyłączony telefon,w sumie nie wiem,czemu on mi zmienił te leki,czy tamte bardzo obciażały serce?Jeszcze dziś na 14-stą idę do tej stomatolog(bo mi przełożyła wizytę dzień wcześniej)Ciekawe ile zaśpiewa?a mam tylko 80zł,tyle co mówiła,że będzie kosztowało... Boje się co z tym brzuchem w nocy czułam Kubusia,ze się ruszał,teraz też,ale co z tym twardym brzuchem?dopiero zaczne 33tydz.Cytat:
Ja zwylke przed podaniem leku czytam ulotkę i jak coś mnie niepokoi to wracam do doktora zapytać.Ty od razu mu zaufałaś,bo chciałaś szybko pomóc synkowi i to nie Twoja wina,więc się nie zadręczaj.Oby dermatolog mu pomógł...dużo zdrówka życzę Cytat:
![]() Cytat:
Jedną jestem ja,pozostałe to żony braci ciotecznych mojego męża i wszystkie w jednym mieście![]() Cytat:
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-07-25 o 10:41 |
||||
|
|
|
#1661 |
|
Zadomowienie
|
Zielona kurcze biedne to Twoje maleństwo
![]() Niestety też nie wiem co to może być, ale zaraz będziecie u lekarza i wszystko się wyjaśni, nie ma co gdybać. Tamllin udanego wypoczynku !!!!!!! i zazdroszcze z sił całych po cichutku Dziewczyny brzuch mi się już w kroku zaczyna opadł dość wyraźnie, jutro wkraczamy w 36 tydzień za tydzień ostatnia wizyta u gina.. uhh jak ja będę za nim tęsknić :Pi bober mi spuchł i boli jakby kto mi siniaków na nim nabił, Zośka kopie nieziemsko i coś mi się wydaje że ma cholernie długie nogi po Tatusiu, ale to dobrze, niech sobie ma :PMatko oby dotrwać do 20 sierpnia bo ja bez mojego lekarza nie chce się ciąć!!!!!
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pranie zrobiłam,suszy sie już pięknie na balkoniku i posprzątalam mieszkanko lacznie z odkurzaniem bo juz brudno bylo.
ale wcale mi sie nie chcialo. teraz siedze sobie bo mi goraco. Cos czuje ze dzisiaj bedzie upalnie. ostatnio cos mi ciezko juz. Ciezej mi sie oddycha i usiasc wygodniee nie moge..to sobie ponarzekalam. Jeszcze troszke ponad dwa miesiace .Zielona kochana nie martw sie to nie Twoja wina,co za cymbal z tego lekarza. Dobrze,że juz dzisiaj macie wizyte. bedzie dobrze
|
|
|
|
#1663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Antonii już mniej ![]() co do skurczy to wiem że to już pora by były tylko fenek powinien je wyciszać tak mi się wydaje BH od 20 t już są chyba Cytat:
udanego urlopu !!!! Zielona najważniejsze że do dermatologa idziecie - wsio będzie ok
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
Sojka pokaż brzuszek
my tez musimy ocenic jak opadl .ja nie wiem co na obiad zrobic nie mam zadnego pomyslu.Dearlie Antoś to śliczne imie ![]() co do ludzi to na kazde imie znajda sobie jakies glupie przezwisko. ja mam Anka to gadali Anka skakanka ![]() Slyszalam tez Mateusz wajche przeloz ![]() Itp no masakra jakie to glupie wszystko |
|
|
|
#1665 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Iwoncia biedna Ty z tym barkiem.
kajaja Julita - ładne. Konczi ja skurcze (to są własnie chyba te B-H) czuje od 2 tygodnie, dokładnie po tej wizycie po której dostałam skierowanie na badania na Polnej, czyli byłam wtedy w 24 tyg. Ale to takie bezbolesne jest tylko taki brzuch jest napięty na chwile i potem spokój. Mam nadzieję, że to tylko to. Cytat:
A z tą rodziną też masz rację, dla świętego spokoju. Tylko, że mi i tak byłoby przykro, że tak postąpili, no bo jakby daleko nie było to powinniście dostać zaproszenia i najwyżej z wiadomych przyczyn nie przyjechalibyście. Cytat:
No własnie ja mam taki program babycare, ale tam jest 90 stopni i się trochę boję. A w białym chyba można, ja wszystko w proszku do kolorów będę prała. Cytat:
Już niedługo Maleństwo będziesz tuliła![]() Cytat:
.
|
||||
|
|
|
#1666 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Anusia479;35500162]Sojka pokaż brzuszek
my tez musimy ocenic jak opadl .Oczywiście że pokażę, ale dopiero jutro albo wieczorem dzis jak tż wróci z pracy i da mi swojego laptopa, bo mój znów pracuje tylko w trybie awaryjnym ;/
|
#1667 | |
|
Wtajemniczenie
|
A ja byłam Kacha kiełbacha
Ale to bracia wymyślali.Zielona nie obwiniaj się. daj znać co powiedział dermatolog i trzymam kciuki by nie było to nic poważnego. Baobabek niezła Twoja mama ![]() U mnie w koło pełno Franków. A w złobku z takich mnie popularnych jest Aron, Beniamin, Fabian. Ja na obiad mam rybkę z ziemniaczkami. Ale też mam coraz mniej pomysłow - a może po prostu mi się już nie chce? ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1668 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35497906]rany właśnie czytałam o kobicie która miała skurcze których nie czuła a były na ktg i zostawili ją w szpitalu i urodziła na drugi dzień.boje się że sie zacznie i nawet nie bede tego swiadoma[/QUOTE]
Straszysz ![]() Cytat:
![]() Iza mi się bardziej podoba ![]() Cytat:
.Jak Wy już wszystkie wysoko w ciąży jesteście, u mnie dopiero początek 27 tygodnia. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na pewno dermatolog pomoże. |
||||
|
|
|
#1669 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
.Antoś ładnie, ale Antoni już nie za bardzo mi się podoba, ale najważniejsze, żeby się podobało Wam. |
||
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie nigdy te skurcze nie budziły a dzisiaj normalnie pobudka no nic zobaczymy jak to dalej będzie się kręcić
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nazywam się tak samo jak moja Teściowa
to jest dopiero coś... no i mamcia przyjechała i wymyśliła pierogi ruskie ![]() no to wstawilam ziemniaczki na farsz a mama poszlaa z Gracjankiem na plac zabaw.
|
|
|
|
#1672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. To już 36 tydzień![]() ![]() Jesteś genialna - da się. Ja to jednak czasem mam zaćmienia umysłowe:P |
||
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
Angel ja dla synka mialam tylko Levelle do bialego i nie wybarwila mi żadnych ubranek,a pralam w niej wszystkie
|
|
|
|
#1674 |
|
Wtajemniczenie
|
Helouł, krzyż mnie połozył do łózka i leże i nie moge nic! na szczescie uprałam juz ubranka i wszystko dla dzidka jeszcze mi połowa tych rzeczy do prasowania została ale niestety czekac musze az plecy przestana bolec.. nie moge sie z boku na bok obrócić a chodzi mi sie najlepiej na czworaka... masakra jakas no... przed ciąża miałam takie bóle tez czasem no a teraz w ciąży jeszcze gorzej mi
|
|
|
|
#1675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bezbolesne, ale odczuwalne. Ja już panikowałam, ale właśnie poczytałam o tych B-H. Musi być dobrze. Chociaż ja wariuję jeszzcze z innego powodu.... przez te piątkowe badanie... Uświadomiłam sobie, że laborki na UAM mogły mojej dzidzi zaszkodzić....Chociaż mówiłam, że jestem w ciąży na zajęciach i że z niczym szkodliwym nie chce mieć do czynienia... Bosze, ja muszę wiedzieć czy wszystko jest ok, bo inaczej zawału dostanę. Jeszcze 2 dni. Pomódlcie się za moją dzidzię
|
|
|
|
|
#1676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz muszę jechać po psiaka bo u fryzjera jest. dzisiaj jest dziwna pogoda jestem taka nie do życia nic mi sie nie chcę. tzn chcę zeby byl juz 20 sierpien i chce rodzic ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to prawda, jest na dowodzie cyferka ktore o liczbie mowi mnie jest 4 ale teraz jak zmienie dowód to na pewno będzie 1 ![]() ja zawsze byłam kaśką od jaśka ( choc moja tata nie ma tak na imie, ani nikt z rodziny) ![]() moja kuznka to Anka co pasła baranka moze na by tak w nieskończoność..
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-07-25 o 11:50 |
|
|
|
|
#1678 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35501438]bedzie dobrze
w piątek o 12. |
|
|
|
#1680 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.

Nawet nie myślę o ZZO - bo przeraża mnie kłucie w kregosłup.
za zakupy. mi brakuje jeszcze leżaczek bo przy starszym nie miałam.

gorzej jak by ktos w rodzinie mial tak na imie z tym samym nazwiskiem
jest to kłopotliwe.
Nie można popadać w paranoję. Co nie zmienia faktu, że mamcia mogłaby sobie odpuścić gadanie takich głupot. 

boję się,tymbardziej jak poczytałam tego linka od Bafi...Od wczorajszego wieczora zrobił mi się twardy brzuch i miałam takie skurcze przypominające miesiączkowe,ale były bardziej bolesne niż zazwyczaj,które odczuwałam...A mój gin ma wyłączony telefon,w sumie nie wiem,czemu on mi zmienił te leki,czy tamte bardzo obciażały serce?
w nocy czułam Kubusia,ze się ruszał,teraz też,ale co z tym twardym brzuchem?dopiero zaczne 33tydz.

i wysyłać pozytywne prądy