|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
Cytat:
tak..kojarze i to bardzo dobrze..
|
|
|
|
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
Oooo....zaśłużony odpoczynek....dzisiaj Leoś nie miał drzemki....pierwszy raz w życiu...padł w minutę
![]() Dziewczyny dziękuję za kciuki, na pewno się przydadzą ![]() No dla mnie ciąża to była masakra...nacierpiałam się strasznie. Ale teraz już wiem jak sobie radzić z pewnymi rzeczami, więc może będzie lepiej ![]() Cytat:
Z dwóją dzieci pewnie byłoby już bardzo ciężko, chociaż nie twierdzę, że to niewykonalne ![]() izabela my tak się śmiejemy, ale wiem o czym piszesz. Ja też prawie 30 na karku, a tu czuję, że właściwie jeszcze nic zawodowo nie umiem...A odkładać dzieci na potem też nie chcę, więc jakoś to wszystko trzeba pogodzić, tylko, że to tak trudno... szymelka witaj
|
|
|
|
|
|
#813 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dawidek padł o 20.20, ale już przed 19 był bardzo zmęczony, kolację jadł na śpiocha, w kąpieli trochę się ożywił, a potem przyłożył tylko głowę do poduszki i już spał. Nie dziwię się w sumie, bo byliśmy dziś trzy razy na dworze i za każdym razem bez wózka.
Męża jeszcze nie ma, pewnie gdzieś za godzinę wróci, a wyszedł z domu 9.30 rano Ja podlałam kwiaty na balkonie i popijam redsa żurawinowego na poprawę nastroju, ale od piwa to mi się zachciało czegoś na zagrychę, jakiegoś kebaba albo chipsów chociaż ![]() Chyba musimy zmienić pieluchy Od pewnego czasu Dawid jest tylko na Dadach, a ostatnio tak dużo sika, że już po dwóch godzinach pielucha jest masakrycznie ciężka i mokra. Nie zawsze mogę częściej zmienić i chyba czas do pampków wrócić, bo się pojawiło delikatne podrażnienie na jajeczkach ![]() Cytat:
![]() te kupy to też bym wiązała z zębami, u nas jest zawsze jedna dziennie, a przy zębach zdarzają się nawet trzy trochę luźniejsze Cytat:
Cytat:
taaak, z pewnością same aniołki ![]() ![]() Cytat:
mieliśmy od nich rajstopki i były super, ale dostalismy je od kogośCytat:
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2012-07-23 o 21:19 |
|||||
|
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mój Leoś ma nadal tylko jedynki i czwórki
Ale powooooli idą nam górne dwójki
|
|
|
|
|
#815 |
|
Wtajemniczenie
|
rozbolało mnie gardło
![]() mam nadzieję że to żadne przeziębienie .. ach...tak długo nie chorowałam..chyba czas na mnie.. ja tam mogę "zdychac" byleby Wiktor nie złapał ode mnie ![]() Wiko już spi ..bez żadnych ceregieli od godziny 21 ![]() po dwóch dzisiaj drzemkach... ta pogoda ma czasem zbawienny wpływ jednak na sennośc mojego dziecka.. tity ooo a Leoś wytrzymały jakiś skoro bez drzemki dziś był ![]() Wiko ma na górze juz jedynki i dwójki (jako pierwsze) i kolejny ząb przebity już porządnie z jednej i drugiej strony (chyba czwórki) ale na dole ciągle tylko jedynki .. tak jakby zatrzymały się dwójki bo już się pokazywały i myślałam że się przebiją ale przestały ..mimo że mocno pod dziąsełkiem są zaznaczone(korale) |
|
|
|
|
#817 | ||
|
Zadomowienie
|
hej
Mateusz śpi smacznie, znów padł w trakcie butli. chyba za bardzo go męczę popołudniami i dlatego tak zasypia ![]() a dziś awanturę zrobił o rodzynki. dawałam mu kisiel a ten zamiast jeść ładnie to drze się "mniam" i "mniam" a ja nie skojarzyłam o co chodzi i po kolei mu wszystko dawałam. w końcu palcem mi pokazał wnerwiony już, krzycząc "mniam". a ja kupiłam dzisiaj paczkę bo dodaję do owsianki sobie i położyłam na parapecie. a Mateusz jak zobaczył to prawie wyskoczył z fotelika i zagryzał sobie kisiel rodzynkami. a ja nie wiem czy mi na jutrzejsze śniadanie starczy bo prawie wszystko mi zjadłCytat:
![]() ja moją wspominam cudownie Cytat:
dobrze że rzadko piwo piję ![]() wiesz że Mateusz też ostatnio więcej sika. nie wiem czemu bo pije tyle co zawsze a po 2 h pielucha jest przesikana. my mamy huggisy teraz i też ledwo radę dają. a jajeczka też ma czasem czerwone. i tak się zastanawiam czy to od pieluch czy po prostu podrapał się bo ciągnie się za siusiaka za każdym razem jak zmieniam pieluchę ![]() np. tu http://www.mariquita.home.pl/index.php |
||
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#818 | |
|
Wtajemniczenie
|
he he no tak
![]() Cytat:
![]() a piwko...mmmm....zazdraszc zam ![]() ![]() ja tylko "bezalkoholowe".. w tesco teraz za 38 zł. są huggiesy ..ja jestem zadowolona .. jeśli tylko siku to dwie góra trzy na dzień + na noc jedna.. wytrzymują i nigdy jeszcze nie przesiusiał..
|
|
|
|
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla nas czas powinien wolniej biec niż mężczyznom
|
|
|
#820 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ale tu cisza od rana, czyżby wszyscy korzystali z pięknej pogody? My odbyliśmy poranny spacer, zjedliśmy drugie śniadanie (tzn. Dawid, ja dopiero pierwsze ), Młody śpi, a ja myślę nad obiadem i mam pustkę w głowie Mam ochotę na tortille ale musiałabym Dawidowi coś innego wymyślić.Cytat:
a potem klepie mnie po brzuchu i mruczy ![]() a ja ostatnio często piję, 2-3 razy w tygodniu nawet się zdarzy i najczęście udaje się głoda zagryźć paluszkami ![]() ja też właśnie nie wiem co z tym sikaniem, dziś już trzecią pieluchę założyłam przed spaniem może nie były tak strasznie usikane ale nie chcę żeby bardziej się podrażnił, bo u nas to na pewno nie podrapanie tylko drobne czerwone punkciki, zresztą Dawid nie ciagnie się za te okolice ![]() jak byliśmy u rodziców to tam miałam kilka huggiesów i było to samo dzięli za link coś tam nawet znalazłam, ciekawe gdzie stacjonarnie można kupićmy mieliśmy dwa dresiki (prezenty) z firmy Besta plus i były świetne, jedne jeszcze od jesieni czasem zdarzy się założyć w chłodniejszy dzień, ale na ich stronie bardzo uboga oferta Cytat:
ja też zawsze byłam z huggiesów zadowolona, ale w tej sytuacji nie bardzo sobie radziły... powiem Ci, że mało pieluch Wiko zużywa, u nas normalnie szło 5 szt. w ciagu doby, chyba że jeszcze jakaś kupa niespodziewana, a teraz jeszcze trzy razy dodatkowo muszę zmieniać, czyli nawet 8 pieluch idzie
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2012-07-24 o 12:09 |
||
|
|
|
|
#821 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzis o 5 mała sie obudzila ja patrze a ona przemokniete ma rajstopki, zrobila taka kupke ze az przemiekło, wiec nie czekajac dluzej, zabralam mała do lekarza. Ogolnie wiem tyle co przedtem, ale jestm troche spokojniejsza, mała dostała Enterol, Frolidral Baby i Nifuroksazyd w zawiesinie. Mam nadzieje ze jej przejdzie. PS. co to tż-ów, to mojego parwie nie ma w domu... Jak wraca z pracy to ciagle ma cos do zrobienia, a najczesciej jeździ do babci bo u niej ciagle cos trzeba wyremontowac... troche mnie to wnerwia bo chcialabym zeby sie zajął małą, albo chociaz z nami pobyl, ale wiem ze on to robi dla nas, bo to zawsze jakas kasa wpadnie dodatkowa...ach życie... mam nadzieje ze jak znajde prace to bedzie nam lżej... ale to bedzie mozliwe dopiero za 2 lata...
Nasza księżniczka Edytowane przez mik23 Czas edycji: 2012-07-24 o 13:11 |
|
|
|
|
|
#822 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję za miłe powitanie Niestety jakoś z Szarą Myszką kontakt umknął... Choć spacerując na osiedlu cały czas się rozglądam za nią... Raz prawdopodobnie ją widziałam, ale ja była z mężem, a ona - jeśli to Ona była z kilkoma innymi osobami. Nie odważyłam się zagadnąć - może to błąd? Cytat:
Zastanawiamy się nad kupnem jakiegoś niedużego domku w Twoich okolicach, bo mielibyśmy dobry dojazd do pracy... Jak byś miała jakiś fajny namiar na coś niedrogiego, to będę wdzięczna bardzo ![]() Cytat:
Czyżbyś spodziwała się maleństwa?? Jej!! - jeśli tak to bardzo gratuluję!!! Też bym jeszcze chciała... Cytat:
Tak, mam w planie wyjazd w piątek.... Wyjeżdżamy do rodziców męża - na początek - potem planujemy nad morze. Zobaczymy jednak, jaka będzie pogoda...
|
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
szymelko
jeszcze się nie spodziewam, ale jesteśmy w trakcie starań A Wy planujecie?Dzisiaj zapowiada się, że też nie będzie drzemki w ciągu dnia... Tak wcześnie by mu się skończyły? Matulu, ciężko tak jak nie mam w ciągu dnia dla siebie chwili. No teraz sobie 5 minut przy kompie zrobiłam.... Ah no i strasznie się cieszę, bo już 4 kupy były bez krwi |
|
|
|
|
#824 | |||
|
Zadomowienie
|
hej Mateusz ma drugą drzemkę, ale aż się boję ile pośpi bo ostatnio albo w ogóle jej nie ma albo trwa 45min ![]() nad ranem Mateusz znów u nas wylądował bo spać nie chciał i po 6 już pobudka. a potem dopatrzyłam się że mamy ząbka nr 10 dziś kolejna 3 się pokazała a 4 idą idą i wyleźć nie chcąCytat:
![]() fajnie takie klepanie musi wyglądać ![]() Mati do pierwszej drzemki czyli o godz 11 miał założoną 3 pieluchę ![]() sklepy stacjonarne http://www.intermax.pl/sklepy.html a o tej Besta nie słyszałam nigdy Cytat:
![]() a ja myślałam że już od dawna na kawkę się umawiacie ![]() Cytat:
krew od owoców sezonowych? dziwne...
|
|||
|
|
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
marta wcale nie takie dziwne, bo wszystko teraz pryskają. Dostał uczulenia.
No Leoś jednak padł...ciekawe do której po obudzeniu się będzie fikał....
|
|
|
|
|
#826 | |
|
Zadomowienie
|
Ja znowu czytam od rana i przeczytać nie mogę.
Maja nie chciała mi dziś zasnąć ale w końcu padła o 12.30 a ja razem z nią. Pospałyśmy sobie 3 godzinki ![]() Cytat:
Mik czyli jednak wszystko w porządku tak?
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
Na szczęście dziś właśnie kończę 2 dzień urlopu Kochane, czy dajecie swoim maluchom śliwki? Normalnie, nie gotowane, bez skórki
|
|
#828 |
|
Wtajemniczenie
|
o rany ..co za dzień
![]() Wiko na przemian ..to radosny i płaczliwy.. ale już pod wieczór to płacz przeraźliwy aż zanosił się strasznie ![]() stawiam na ząbki ..dopatrzyłam się jak płakał że nie tylko te na górze wychodzą ale i na dole przebiły się dziś dwójki.. szymelko oczywiście jak tylko coś to dam znać .. choć powiem szczerze że ten rejon do tanich nie należy dziś nawet oglądałam na spacerze w gablocie biura nieruchomości wywieszone do sprzedaży i tak średnia cena domków około 120m, to 600tysięcy... wiadomo te z mniejszym metrarzem tak około 90m i do remontu to i za 300 idą ![]() agaaga tak daję śliwki ....wszystko mu już daje ..w formie degustacji ..dużo nie zje..a i tak wybredny jest i nie wszystko mu podchodzi.. ![]() najbardziej w ogóle z owoców to lubi nektarynki..winogron..ban an..maliny..jagody mik oo..a jednak lekarz..no i dobrze ..lepiej dmuchac na zimne izunia...ale miałaś luksus.. 3 godziny..Ja to nie pamiętam kiedy to sobie tak z dzieckiem chociaż pospałam... ![]() zawsze szkoda mi czasu jak mały śpi.. |
|
|
|
|
#829 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam wieczorową porą
![]() Czekam na męża, zjadłam mu już przy tym pół kolacji miałam prasować, ale jestem padnięta. Dzisiejsza drzemka trwała całe 55 minut Byłam w takim szoku jak mnie Młody zaczął wołać, że złapałam wózek, wsadziłam Dawida i myślałam, że jeszcze go trochę uśpię. Woziłam po korytarzu ze 40 minut i już mu się oczka zamknęły, a tu jakiś kundel zaczął za oknem szczekać i było po spaniu.Miałam dziś pierwszy pokaz prawdziwej histerii. Poszliśmy do parku i Dawid chciał chodzić po murku koło stawu, ale za nic nie chciał żebym go trzymała za rękę. Zdjęłam go więc a on w ryk. Płacze, krzyczy więc stawiam go znów, łapię za rękę a ten dalej płacze i się wyrywa. Wzięłam na ręce żeby stamtąd odejść, a on mi się wije, wygina i cały czas wrzeszczy oczywiście Postawiłam na chodniku, a on na kolana i płacze, stanęłam obok, a jak zobaczył że nic nie robię to wstał i dalej do murku biegnie. Zabrałam znów, wsadziłam w wózek i jechaliśmy na sygnale aż dałam smoka No byłam w szoku, że taką scenę mi odwalił, ale pierwszy raz się tak zdarzyło i tak sobie myślę, że to może ze zmęczenia i niewyspania, bo to już prawie 19 była?? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mateuszek do tych wyjątkowych należy ![]() u nas tak samo, zaraz po 11 założyłam trzecią pieluchę, a skończyło się dziś na 7 ok. 19 zakładałam nową i jak ściągałamo 20 przed kąpielą, to była już ulana jak nie wiem...dzięki widzę, że i u nas jakiś sklep jestja też o tej firmie nie słyszałam wcześniej, tylko wczoraj sprawdziłam na metce skąd te dresy mamy Cytat:
teraz też czasem mam ochotę, ale mi tego wolnego czasu szkodaCytat:
Cytat:
oby noc nie była tragiczna
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2012-07-24 o 22:22 |
|||||||
|
|
|
|
#830 | ||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
my już po Knillu i spacerze. Mateusz śpi a ja zaraz sobie zielonej herbatki zrobię ![]() Mati od soboty coraz częściej na palcach chodzi. dziś znów byliśmy skonsultować się z rehab., pokazałam jej filmik który udało mi się rano nagrać i podjęła decyzję że wracamy do ćwiczeń bo Mateusz faktycznie za bardzo palce w podłoże wbija nawet jak chodzi normalnie. Cytat:
Cytat:
co tam u was? planujecie jakiś wyjazd urlopowy? ja nie dawałam jeszcze śliwek. chyba z obawy przed luźniejszymi i częstszymi kupami. a teraz ząbkowanie na tapecie więc częstsze kupy mamy i bez śliwek ![]() Cytat:
za ząbki szkoda że tak mu dokuczają ja wczoraj rano znalazłam lewą dolną 3 a wieczorem wymacałam prawą górną 4 muszę dojrzeć jeszcze dziś bo tej 4 nie jestem pewna czy już na wierzchu ![]() Cytat:
![]() no niezłą ci akcję Dawid zafundował wczoraj. u nas powoli Mateusz próbuje protestować jak czegoś mu zabraniamy a ostatnio o co bym się nie spytała to odpowiedź jest jedna NIE ![]() ja nawet nie wiem ile wczoraj pieluch poszło ale sporo ![]() mi czasem też się oczy w dzień zamykają i jak Mateusz śpi to z chęcią bym się zdrzemnęła, ale właśnie szkoda mi tego czasu dla siebie
|
||||
|
|
|
|
#831 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() My dziś pospałyśmy do 8.20 Normalnie aż się zdziwiłam, że tak długo spałyśmy ![]() Znalazłam Mai zajęcie. Posadziłam ją na blacie, włożyłam nogi do zlewu i nalałam jej wody. Teraz siedzi i chlapie sobie nóżkami a ja mogę posiedziec przy kompie ![]() Cytat:
![]() No Ada gratuluję ząbków ![]() ![]() klask i:Cytat:
Dziewczyny czy mogę podsmażone mięso zamrozic?Bo robię dziś gulasz i jakoś tak za dużo tego mięsa dałam i zastanawiam się czy właśńie takie lekko obsmażone mogę zamrozic czy nie?
|
|
|
#832 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() My dziś spaliśmy do 8 o 5.50 była pobudka, Młody już siedział w łóżeczku i wołał tatę, ale szybko położyłam go z nami i jeszcze dwie godziny udało się pospać.Ja dziś piorę matę edukacyjną i różne miękkie zabawki, bo już czas je mojemu dwumiesięcznemu chrześniakowi przekazać. Jedziemy dziś wieczorem z Dawidkiem do dziadków na cztery dni to przy okazji zabiorę. Cytat:
w takim razie powodzenia w rehabilitowaniu, na pewno szybko się tego nawyku pozbędziecieCytat:
![]() właśnie nie wiem czy to bunt się zaczyna, czy to wczorajsze zmęczenie dało znać o sobie pierwszy raz coś takiego się zdarzyło, wcześniej miał krótki okres wrzasków o wszystko, ale jak nagle to się pojawiło tak i nagle minęłoja nie wiem, nie pomogę, pamiętam że kiedyś moja mama mroziła już podsmażone mielone kotlety, ale co z nich było po rozmrożeniu to nie wiem |
||
|
|
|
|
#833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może faktycznie Dawidek był zmęczony i dlatego tak zareagował?Kuchnia już powycierana bo było parę kałuż (dobrze, że mamy ubezpieczone mieszkanie od zalania sąsiadów hehe) i Majeczka ma drzemkę.
|
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
kasniuni_a póki co tylko to co jadł do tej pory+ew. śliwki, których nie bardzo chce jeść. Czyli jemy jabłka, gruszki, banany. Wróciłam też do owoców słoiczkowych. Z sezonowych jadł od babci z ogródka niepryskane czarne porzeczki i nic mu nie było.
|
|
|
|
|
#835 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wstyd sie przyznac ale on gotuje o niebo lepiej ode mnie , ale kto powiedzial ze tylko kobiety nadają się do garów...?![]() Dziewczyny padam na pysk... Moja królewna obudzila sie o 24 w nocy z wielkim rykiem i nie chciala zasnac, uspokajala sie dopiero na rekach, no ale 11 kg ponosic tak dluzej to bola rece, tż chcial mnie zmienic to ta wpadla w taki szloch ze hej i tak targałam ją przez 40 min.... Z kupkami juz troche lepiej, ale jeszcze nadal robi luźniejsze...mamy ten lek dawac przez 7 dni, mam nadzieje ze przejdzie... Obstawiam ze to zęby bo na gorze cos sie przebija i mała marudzi i budzi sie w nocy a zwykle tak robila jak szly zębiska... Matko zanim wyjdą jej te wszystkie kły to ja osiwieje chyba Lecę robic obiad..trzymajcie się PS. przepraszam ze WAm nie poodpisuję, ale nie mam bardzo czasu, musze zrobic pranie( pare bluzek musze uprac w rekach bo nie nadają sie do pralki), przygotowac obiad i ogarnac cokolwiek mieszkanie...aj..
|
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi
czyli będę dawała dalej śmiało. Co do luźniejszych kupek to obecnie Filip robi jedną dziennie, także jakby trochę poszło luźniej to nie byłoby tragedii ![]() Przede wszystkim będziemy odpoczywać od szwagierki i jej córki
|
|
#837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Faj nie masz z tż, że dobrze gotuje. Mój do garów to tylko jak coś w nich jest i to już gotowego a sam nic nie chce przy nich zrobic. No może jedynie umyc hehe
|
|
|
#838 |
|
Wtajemniczenie
|
hej...
na chwilę wpadam bo małe usnęło.. po wielkich marudzących chwilach.. noc dziś jako tako.. przewalał sie i pojękiwał ![]() wstał z płaczem o 5 rano.. bardzo płakał..nie wiem czy to od zębów ale dostał lekkiego katarku..(takiego wodnistego..ale nie utrudniającego mu oddychanie).. drzemki się zwichrowały..dopiero ma pierwszą pewnie tez tylko jedną ..zobaczymy.. powiem ze pierwszy raz tak mocno cierpi (a ja razem z nim) przez te rosnące ząbki ![]() kasiunia..my tez mamy takie histeryczne chwile szczególnie w sklepie..tez myślałm ze to jednorazowy wybryk..myliłam się tak mu zostało.. zbytnio nie reaguję na takie zachowanie ..staram się odwrócic jego uwagę mimo to .. trochę to trwa ![]() w domu potrafi piszczec(drzec się) i za nic nie mogę go postawic na nogi tak się wygina i wije .. takie zachowanie jest wtedy kiedy cos sobie umyśli a ja się temu sprzeciwiam..raczej nie ustepuje.. chociaz powiem szczerze że w sklepie głupio się czuje jak wszyscy na mnie patrzą i nie wiem co sobie myślą.. jak ja ignoruje małego udając przy tym niezwykle cierpliwą(a w środku aż się gotuje) ![]() raz dla świętego spokoju uległam i to był błąd bo to tylko przedłużenie chwili która i tak później była..np.w tesco mijamy autko na pieniążek .. no nie mogę go później bez płaczów stamtąd ściągnąć a jestem tam codziennie ..i już muszę kombinować i uwagę odwracać żeby przejść bez takich rewelacji koło autka..zaczęło się i chyba musimy to przejśc..taka faza buntu chyba ![]() dziękuje dziewczyny za gratki |
|
|
|
|
#839 |
|
Raczkowanie
|
Uff no co za dziwny czas...
Witamy się zabiegani, kurcze jakoś nie mogę znaleźć czasu na nic. NIC! ehh Mąż pierwszy raz poszedł na popołudniową zmianę (do tej pory pracowali tylko na jedną, ranną) więc cały rozkład dnia jest poprzestawiany, do południa nie mam czasu nawet herbaty porządnie wypić bo obiad musi być gotowy na 13, w między czasie mała bździągwa też wymaga uwagi, zakupy, póki ktoś może zostać z Mieszkiem i tak w kółko A od 3 dni wieczorami siedzę nad ogórami do 1 w nocy, już mam dość, dobrze, że za niedługo się skończą, bo chyba nie wydole Przepraszam, że wam nie poodpisuję teraz, muszę się zabrać za pikle póki maluch śpi, mam nadzieję, że uda się wieczorem. Pamiętam tylko, że marta27 mi odpisała na temat wózka, że się odkochuje- dlaczego kochana? Aż taki zły? I jeszcze któraś pytała o szpinak jak robię- najprościej jak się da. Kupuję mrożony rozdrobniony, wrzucam go na patelnię, podlewam trochę wodą, dodaję trochę masła i duuużo czosnku przez praskę do tego (mój dzieć z tych dziwolągów co nie dość, że kochają szpinak to i śmierdzący czosnek ), zostawiam to na małym gazie aż się rozmrozi i troche woda odparuje, a jak już jest taka dobra papka to wyłączam i wlewam trochę śmietanki takiej do zup. Taki szpinak fajnie też się używa do makaronu jako sos, np do świderek. Zazwyczaj wkruszam Miesiowi do tego jeszcze kawałki ryby, i takie POŻERA z ziemniaczkami. Narazie tyle, postaram się więcej poodpisywać wieczorem. O ile nie przyjedzie kolejna dostawa ogórów Aha, jeszcze wam powiem, że od paru dni Mieszko śpi z wyciągniętymi szczebelkami i rewelacyjnie się to u nas sprawdziło |
|
|
|
|
#840 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Cytat:
![]() Ostatnio byłam u lekarza mojego i kazał mi łykać kwas foliowy, tak na wrazie co. Powiedziałam, że jeśli już to za rok chcielibyśmy spróbować, a on na to, że kwas mi nie zaszkodzi, a może uda się wcześniej czego mi życzy ![]() Sama zresztą nie wiem - mam już parę wiosen na karku, ale ciąża to piękny stan... Zobaczymy, co los przyniesie... Cytat:
![]() Cytat:
Wiem, że ceny są różniste, ale czasem trafia się jakaś okazja i właśnie na to raczej liczymy... Będę Ci wdzięczna, jeśli dasz znać, gdy coś interesującego usłyszysz lub zobaczysz ![]() Cytat:
Lenka co chwilkę aż podskakiwała ze strachu jak zaczynali wiercić, upłakała się przy tym baardzo biedulka. Musiałąm ją położyć spać w pokoju brata, bo on najbardziej oddalony jest od korytarza. Zaglądam od czasu do czasu do niej, póki co śpi, trochę się wierci, ale obstawiłam ją poduchami ze wszystkich stron, więc miekko ma...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.

tak..kojarze i to bardzo dobrze..

Ja podlałam kwiaty na balkonie i popijam redsa żurawinowego na poprawę nastroju, ale od piwa to mi się zachciało czegoś na zagrychę, jakiegoś kebaba albo chipsów chociaż 

jeszcze się nie spodziewam, ale jesteśmy w trakcie starań 
klask i: