|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Dzień dobry.
Ale super, że mogę już normalnie karmić ![]() ![]() ![]() Kolejne karmienie ok. 6:30, a później spałyśmy do 9:30 ![]() _millena, szczepiłaś już Bo? Myślicie, że jak pójdę na szczepienie w 9 tygodniu, to będzie za późno? Teraz leci nam 8 tydzień i miałyśmy iść na szczepienie w czwartek, ale P nie może wziąć wolnego i logistycznie nie wiem jak to rozwiązać ![]() ![]() Cytat:
![]() udanych zakupów życzę ![]() Cytat:
![]() ano super, cieszę się jak chorera ![]() ![]() Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-07-25 o 10:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Zadomowienie
|
Kotku, dzięki, widzę, ze pisałaś o neomycynie, mamy ją, bo zakupiłam na potówki (to jest właśnie ta do oka), ale narazie chyba skupię sie na tych masażach, masowalam mu to już kilka razy podczas karmienia, ale chyba trzeba systematycznie.
Wczoraj trochę się wystraszyłam, bo wieczorem miał oba oczka czerwone, ale chyba w kąpieli woda mu wleciała, bo dzisiaj znów tylko to jedno. Gabi, fajnie, że już normalnie karmisz i z piersiami wszystko ok. chociaż ja to specjalnie codziennie ściągam butlę żeby mieć na jedno z nocnych karmień, bo wtedy Adaś zjada w 10 min a jak karmię piersią to 40 min conajemniej, więc zawsze trochę snu więcej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Wtajemniczenie
|
Ewus - tak, zdecydowanie trzeba systematycznie i dość mocno, nie tak tylko miziać powiekę, tylko konkretnie podejść do sprawy
![]() ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-07-25 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Zadomowienie
|
Gabi szczepimy się w poniedziałek. Myślę ze w Twoim przypadku tragedią ( o ile nie bedzie padał deszcz) nie będzie spacer w międzyczasie
![]() Ja tez bym szczepila pozniej, ale moja lekarka jedzie na urlop i chciala zaszczepić Bo przed wyjazdem , tzn tak mi powiedziala, zebym przyszla go zaszczepic przed jej urlopem, wiec ide , a i czas ku temu odpowiedni wiec luz,. Kotku powiedz mi jak Ty podajesz Delicol ? Karmie Borysa na żądanie, ale czasem chce co 30-40 minut cyca czy butle. Te 5 kropel mam dawać przed każdym włożeniem cyca lub smoka do buzi ? W takim wypadku to mi na dwa dni wystarczy fiolka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Zadomowienie
|
Tylko wiesz co Kotku, w którejś z lipcowych dzieciowych gazetek było o udrożnaniu kanalika łzowego masażem i były rysunki jak to robić i nie kazali masować powieki tylko wewnętrzny kącik oka, potem mocniej nacisnąć zeby usunąć wydzielinę. Jak Tobie lekarz dokładnie kazał? Powiekę górną?
|
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Zadomowienie
|
i jeszcze sie okazało, że na Borysowych sikach jednak coś wyrosło (posiew), w sensie E coli 10 do 4. Jutro idziemy do nefrologa, zobaczymy co on na to, moja pediatra mowi, ze tragedii nie ma, powinien dostać jakiś lek od nefrologa, ale szczepić można.
Ciekawa jestem. Kiedys mi mowiono, ze taka infekcja moze byc powodem poszerzenia miedniczek nerkowych, mam nadzieję ze to to, a nie refluks. ALe badanie cystografii i tak musimy zrobić dla pewności, biedaczek... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#578 |
Wtajemniczenie
|
A jak to badanie cystografi wygląda?
|
![]() ![]() |
![]() |
#579 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-07-25 o 12:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Zadomowienie
|
najpierw cewnikują dzidzię, wprowadzają kontrast do pęcherza, a potem idziemy do pracowni rtg na foty, tam sprawdzają czy nie ma odpływu moczu do nerek....
|
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#582 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#583 |
Zadomowienie
|
Kotku dzięki, tak będę robić.
Kurcze tak sobie myślę, jak oni go zacewnikują, jak Borys ma troszke zaklejony napletek?? ma dziurke , ale małą, jeszcze sie nie poodklejało wszystko i niektorzy mowia ze to stulejka, a ostatnio pani chirurg powiedziala, ze to nie stulejka, bo jest jeszcze za mały na stwierdzenie stulejki, tylko troszke tam jest za ciasno i napletek powinien schodzić bardziej.... jezusie mam nadzieje ze nie będzie go to bardzo boleć... jeszcze musze isc sama, bo moj stary jedzie w delegacje... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2000 cal. - polecam! Cytat:
![]() W nocy porażka, zasnęłam chyba koło 2. Mąż po karmieniu o 23 nie położył małego i mieliśmy koncert... Nijak się nie dał uspokoić. Jednak trzeba dziecko odkładać wcześniej, bo jak się wybije z rytmu to porażka. To prawda! ![]() ![]() Chyba muszę Piotrka budzić... Śpi od 11.30... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#585 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#586 |
Zakorzenienie
|
wróciłam ze spaceru. nie chciało mi się iść, ale po psa musiałam iść. małą podrzuciłam do teściowej i na dzień dobry usłyszałam: ona znowu na prawym boku leży.. wrrr
|
![]() ![]() |
![]() |
#587 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do pralki - oj to widzę, że będziesz miała zabawę ![]() Cytat:
![]() a Ty jak się czujesz? hahaha - i zobaczcie jak niewiele potrzeba do szczęścia kobiecie - wystarczy pralka ![]() Cytat:
Cytat:
ja się boję, bo gdzieś wyczytałam że to nie tylko o zatkanie noska chodzi ale o to że takiemu dziecku może przestać pracować przepona i nie zdoła złapać oddechu - a widzę, że Adam śpi na brzuchu od 20-21 do momentu kiedy go nie przewróce na plecy, wczoraj szłam spać o pierwszej to obudził się 20 minut po położeniu na plecach i tak jest zawsze, nie ważne o której, wystarczy go położyć na plecach i koniec spania! a robi dokładnie co Twój - w wózku śpi na plecach nawet jak w deszcz wystawie wózek tylko na podwórko i nie buja nim, a w łóżeczku za chiny ludowe - tylko na brzuszku, czy to przed południem czy w nocy - może wiesz o co chodzi? Cytat:
Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z napletkiem, to tak jak męża brat stwierdził - u takich maluchów nie można stwierdzić jeszcze czy jest stulejka czy nie i nie powinno się nic odciągać. Ja przemywam rumiankiem po kąpieli, bez żadnego odciągania. Mały marudzi... Coś mu nie pasuje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Zakorzenienie
|
Gabi super ze mozesz nadal karmic. Byłam bardzo ciekawa co z Twoimi piersiami
![]() A Maja miała byc dzisiaj szczepiona, ale odroczono jej, poniewaz nadal ma wysypke i mamy skierowanie do neurologa, bo pediatra stwierdził asytmetie napiecia miesniowego. Ciagle sie układa w literke C, ale tez i na prosto lezy, ale dla spokoju powiedziała by sie jednak wybrac. A tak w ogole to jestem w szoku, bo Maja obudziła sie przed 6(wczesniej o 4.30) i jadła i uspypiałam, zanseła przed 7, o 7.20 sie przebudziła dałam jej cyca, ale nie chciała, przy tym zmieniłam jej pozycje i poszła dalej spac i obudziła sie o 10 ![]() Dzisiaj Maja konczy 6 tyg. Wczoraj byłam u fryzjera i mam mniej na głowie, w koncu wygladam jak człowiek ![]() Aha i uspiłam Ja przy suszarce, podziałało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My szczepimy w przyszłym tygodniu... ![]() Usypianie to duży problem... Ja już czasem nie wiem co robić... Siedzę, trzymam za rączkę i patrzę jak płacze... Nie wiem czemu płacze... Był przytulany, jest najedzony (120 ml wciągnął), ma zmienioną pieluchę, odbeknęło się i poćwiczyliśmy trochę nóżkami, żeby gazy odeszły... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde czytam o tej asymetrii i juz mam dosc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Rozeznanie
|
dziewczyny które stosują nutriton - proszę napiszcie mi czy to jest proszek do rozrobienia w wodzie? czy któraś z Was karmi piersią? podajecie to po jedzeniu? nam pediatra zapisala tutaj gaviscon infant. do tej pory nie kupowałam ale teraz te ulewania stały się coraz bardziej uciążliwe więc chyba muszę zacząć stosować. myślałam że to będą jakieś kropelki a tymczasem muszę rozrabiać to w wodzie. nowa zabawa zwłaszcza w nocy będzie super...
![]() ![]() ![]() będę wdzięczna za odp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#594 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Z wyjściem na spacer i butelką to ja robię tak: wlewam wrzątek do termosu, a do butelki dodatkowo chłodną wodę (tak z 90ml). Jak Kalina jest głodna, to po prostu dolewam wrzątku. Moja koleżanka znów wlewa wodę do termosu w temp. tak 40-45st C, a do butelek wsypuje porcję mleka i potem zalewa to. Nie musi tachać opakowania z mlekiem, ale ja się zawsze boję, że w termosie za szybko woda mi wystygnie, a Kalinka lubi ciepłe mleczko ![]() Gabi, fajnie, że możesz już karmić ![]() A my dzisiaj byłyśmy u lekarza ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- A z trzymaniem mleka, to u mnie nie ma problemu, bo mój mały żarłok na raz wtrząsa butelkę, ostatnio już je po 150ml ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Rozeznanie
|
kotku teraz już używam takiej suszarki z zimnym nawiwem, tamta co poszła do śmieci nie miała takiej funkcji
![]() ![]() ![]() ale faktycznie trzeba uważać. dziś rano usnełam z tą suszarą pod kołdrą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#596 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#597 |
Rozeznanie
|
hejka
![]() ![]() ![]() mieliśmy problem ze zrobieniem kupki przez 1,5dnia :/ więc był ciągły ryk :/ ale to chyba po mleku enfamil, teraz mamy bebilon i jest lepiej ![]() ![]() ![]() ![]() Powiedzcie mi jak to jest na mm muszę pilnować zegarka i co 4h wciskać małemu 90 ml w butli? |
![]() ![]() |
![]() |
#598 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znowu mi nie śpi... Ale już nie płacze... Cytat:
![]() Ja to mam czasem wrażenie, że nie żyję... Tylko jakoś nędznie egzystuję... ![]() Cytat:
Ja daję do mleka i podaję zagęszczone mleko. Cytat:
Mój nie śpi... Wydaje się być głodny, choć niedawno zjadł... Dałam herbatki i wzięłam do odbicia, wszystko wylądowało na mnie... Normalnie moje życie to walka o przetrwanie... Niech to się już skończy... ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#600 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Już była o tym mowa - mlekiem modyfikowanym karmi się tak, jak piersią ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-07-25 o 16:00 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.