III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-25, 15:59   #1711
lilka00
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Ja też jestem w 28 tygodniu i moja mała rusza się praktycznie non stop. czasem się denerwuje, bo powinna przecież dużo spać, no ale zawsze sobie mowię że w tym okresie to chyba normalne bo ma jeszcze dużo miejsca w brzuszku i jest już silna, więc niech sobie ćwiczy. a ja też teraz jakoś spokojniejsza jestem, że cały czas ją czuję.

Kochane ja się zmywam na dziś. mam jeszcze kolację służbową z kontrahentem i muszę sie przygotować. tylko nie wiem w co ja się ubiorę we wszystkich sukienkach wygladam jak wieloryb
Ja też jestem w 28 tc i też praktycznie cąły czas czuję małą, ale czasem tak delikatnie, więc chyba jak śpi to też sie lekko porusza lub obija się o ścianki . W tym tc dzidzia jest już dosyć duża, więc wszystko wyraźnie czuć .

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Moi rodzice tysz kreca nosem na Nataniela Mama szczególnie i ciągle mi mówi czy nie moge dac mu jakos normalnie na imie.... pytam co znaczy NORMALNIE to mówi ze np Grześ albo jakos tak... powiedziałam ze zdania nie zmienie i niech mnie juz nie namawia bo oprzyzwyczaiłam sie i nie wyobrazam sobie aby inaczaej mój synek miał na imie
Moja mama też nie jest zachwycona moim wyborem, uważa, że powinnam wybrać jakieś ładniejsze i bardziej oryginalne imię z kolei, bo Kamila takie zwykłe i jej się kojarzy jeszcze z jakąś niezaradną koleżanką, ale raz powiedziałam, że moje dziecko i ja nadaje imie i już nic nie mówi, bo moja mamcia jest z tych, którym takich rzeczy 2 razy powtarzać nie trzeba .

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Jejku czy tylko mi jest niedobrze od kopniaków Małej ???

Zośka zrobiła się ostatnio bardzo niespokojna, kopie praktycznie 24h na dobę najdłuższe przerwy mają jakieś pół godziny ale to bardzo rzadko. Nawet w nocy za każdym razem kiedy się przebudze to Zośka się wierci, już mam tak wszystkie flaczki poobijane że zwyczajnie chce mi się non stop wymiotować
Mi na razie kopniaki bólu nie sprawiają, jedynie dyskomfort jak na przykład mi mała naciśnie na pęcherze, ale zobaczymy co będzie jak będę na tym etapie ciąży co Ty .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 16:03   #1712
marzenka1984
Rozeznanie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość
U mnie jest bardzo podobnie. Dodatkowo moja dzidzia lubi sobie poszaleć w nocy

Też macie taki wysoki puls? Ja w nocy słyszę jak mi serce wali i spać nie mogę. Rano mierzyłam ciśnienie i tętno było 103. Wiem, że kobiety w ciąży mają wyższy puls, ale aż tyle? To normalne?
Ja przed ciążą miałam wysoki i teraz też mam ponad 100, mimo że właśnie na zwolnienie pulsu i przy okazji ciśnienia Isoptin 40mg 3x dziennie mam przepisany, biorę od 17 tygodnia i pewnie będę brać do końca.
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 16:03   #1713
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
nie martw sie na zapas zobaczysz jak bedzie jutro, jak tez bedzie malo aktywny to moze przejdz sie do przychodni na ktg powiedz, że maly sie malo rusza i jestes nie spokojna
Myślę że nie będę musiała ... oby może za ciepło mu czy coś ... już nie wiem jak mam myśleć ...
Zazwyczaj koło 22 ma czkawkę więc ciekawe jak będzie dziś ... tzn nie jestem pewna czy to czkawka ale się domyślam ... Są to rytmiczne uderzenia w samym dole brzucha ... któraś z Was też ostatnio o czymś takim pisała o ile się nie mylę
Stary 2012-07-25, 16:04   #1714
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Wróciłam znad jeziorka, tak pięknie było, a teraz coś się chmurzy...

Anesh oczywiście będę zaciskać mocno Wierzę, że wszystko jest dobrze z maleńką.

Co do imienia, to mi się przez dłuższy czas strasznie podobał Staś dla chłopca, mężowi też ale teraz mu się odwidziało i wymyślił Tymona, a ja zaakceptowałam i tak zostanie. Mojej teściowej się nie podoba to imię i już ze 100 x się nas pytała, czy na pewno już wybraliśmy imię, ale mnie jej zdanie nie obchodzi.

A jeśli chodzi o ruchy to u mnie też tak różnie, ale mały rusza się regularnie z niewielkimi przerwami. Czasem wierci się bardziej (jak leżę) czasem tylko czuję takie przesuwanie, albo przeciąganie się. A ostatnio jak stałam w markecie przy kasie to tak mi się brzuch poruszył, że aż pani kasjerka zauważyła i się uśmiechnęła.

u mnie w szkole rodzenia jest jeden Tymon ładnie
Staś tez jest ładne imie, ale jak bedzie wiekszy to juz mało kto bedzie go Stasiem nazywał tylko Staszek, a to mi bardzo nie podoba

moja mała jest najspokojniejsza jak jestem w ruchu, jak tylko usiade to juz akcje, żebym wstawała. wczoraj przez 2,5 h w szkole rodzenia spokoju mi nie dawała

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 16:21   #1715
Katee27
Zadomowienie

U nas znowu nerwowo,bo chodzi o moje zębyJuż w tą dolną6 wsadziłam 490zł a w połowie października dokończenie,tzn.nie wiadomo ile ostatecznie wyjdzie,ale ma mi nadrobić kawałek zęba obok i obniżyć dziąsło przy nim i to podobno ten zabieg kosztuje 300zł+wymiana wypełnienia na trwałe w tej 6nie wiem ile...
Mąż znowu się wścieka na mnie za te zęby i że w martwy ząb tyle pakuje kasy
Powiedzcie mi proszę,lepiej jak go wyrwe?bo on mówi,że martwy ząb to i tak się pokruszy i wypadnie...

...

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Mój lekarz już mi chce odstawiać fenka a ja dopiero 28 tydzień. Boję się strasznie. Zmniejszenie dawki leku było koszmarne bo brzuch twardniał jak cholera ale po tygodniu się udało, ale całkowicie z niego zrezygnować, chyba bym po nocach nie spała. wizyte mam za tydzień zobaczymy co powie
Dodzwoniłam się do mojego i kazał brać fenka 3x1+te leki,które zlecił.

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o ruchy to u mnie też tak różnie, ale mały rusza się regularnie z niewielkimi przerwami. Czasem wierci się bardziej (jak leżę) czasem tylko czuję takie przesuwanie, albo przeciąganie się. A ostatnio jak stałam w markecie przy kasie to tak mi się brzuch poruszył, że aż pani kasjerka zauważyła i się uśmiechnęła.
U mnie podobnie z ruchamia mały tak się dziś przesuwał jak leżałam na fotelu u dentystki

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 16:23   #1716
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
U nas znowu nerwowo,bo chodzi o moje zębyJuż w tą dolną6 wsadziłam 490zł a w połowie października dokończenie,tzn.nie wiadomo ile ostatecznie wyjdzie,ale ma mi nadrobić kawałek zęba obok i obniżyć dziąsło przy nim i to podobno ten zabieg kosztuje 300zł+wymiana wypełnienia na trwałe w tej 6nie wiem ile...
Powiedzcie mi proszę,lepiej jak go wyrwe?bo on mówi,że martwy ząb to i tak się pokruszy i wypadnie...

...
A to chyba zależy od osoby, ja tam bym walczyła o ząb niezależnie od kosztów i ilości wizyt, a np. moja mama ostatnio miała ząb chory i ją bolał i jak lekarz jej powiedział ile byłoby z nim leczenia to kazała sobie wyrwać od razu dla świetego spokoju, bo się boi dentysty i nawet nie chodziło tu o ewentualne koszty .
Stary 2012-07-25, 16:25   #1717
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:

...
A twój mąż dentystą jest, że wie że się pokruszy i wypadnie? a do innego dentysty nie możesz iść, gdzieś może taniej robią lub może częściowo na nfz?
ja dzisiaj też wylądowałam u dentysty, bo mnie w nocy zęby zaczęły boleć na górze po lewej stronie, poszłam, pani posprawdzała i dziury znlazła, ale na dole a nie na górzei mówi mi, że ból się czasem tak przenosi i bądź tu mądry człowiekupowierci ła mi bez znieczulenia, założyła lek i w sobotę idę na plombę i po wszystkim, więc współczuję szczerze większych komplikacji z zembolami
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 16:25   #1718
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Myślę że nie będę musiała ... oby może za ciepło mu czy coś ... już nie wiem jak mam myśleć ...
Zazwyczaj koło 22 ma czkawkę więc ciekawe jak będzie dziś ... tzn nie jestem pewna czy to czkawka ale się domyślam ... Są to rytmiczne uderzenia w samym dole brzucha ... któraś z Was też ostatnio o czymś takim pisała o ile się nie mylę
Mój też tak wieczorem ma czkawkę,fajne to się czujewłaśnie takie rytmiczne coś.
W pierwszej ciąży nie wiedziałam co to takiego.Wczoraj mimo twardego brzucha czułam tą czkawkę,ale słabiej ruchy.Teraz mam nadzieję,że będzie lepiej jak znowu biorę fenka

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Stary 2012-07-25, 16:30   #1719
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Mieliśmy takie jedno ćw na laborkach z inżynierii genetycznej - z RNA, tam używaliśmy dwóch toksycznych inhibitorów RNNazy, ja oczywiście trzymałam się z daleka. Reszta ćwiczeń była bezpieczna i na innych przedmiotach również, ale teraz i tak ze strachu umieram...
Jeśli trzymałaś się z dala to nie masz się co denerwować.
Zresztą asystent na pewno widział, ze jesteś w ciąży.

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
[/B]

Niektóre kobiety są chyba stworzone do rodzenia dzieci, mimo wszystko chciałabym, żeby sygnały o zaczynającym się porodzie były jasno określone i do bezsprzecznego rozpoznania a nie takie gdybanie, ach te marzenia
My to się śmiejemy, że Monia pluje dziećmi

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość

co do przezwisk to nawet mi nie mówcie
całe życie borykałam się z problemem zapamiętania mojego imienia przez kogokolwiek zawsze było jak masz na imię? Inga, Ina, Iza, Nela itp. itd. O sytuacjach gdzie brano mnie za chłopaka nie wspomnę nie raz gdy dzwoniłam do koleżanki i odebrał jej tata/mama to wołała jakiś Inez dzwoni do Ciebie
co do przezwisk to Inezka- Pinezka, Inez-Gines i najlepsze Inezka zjadła pieska o pisaniu mojego imienia przez s na końcu nie wspomnę i pytaniach do dziś gdzie się urodziłam

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

info od Tamlin:
Nie mam tu neta ale leżę już na plaży. Pogoda piękna, morze zimne. Na brzuch sobie chyba dziurę wykopię, bo nie lubię na plecach leżec. Pozdrowienia dla dziewczyn. Buziaki!
Mamy Inez w rodzinie. Ale ma 10 lat. Teraz nikt się ani nie dziwi, ani nie śmieje

Dearlie ciesz się z wyniku

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 16:36   #1720
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
A to chyba zależy od osoby, ja tam bym walczyła o ząb niezależnie od kosztów i ilości wizyt, a np. moja mama ostatnio miała ząb chory i ją bolał i jak lekarz jej powiedział ile byłoby z nim leczenia to kazała sobie wyrwać od razu dla świetego spokoju, bo się boi dentysty i nawet nie chodziło tu o ewentualne koszty .
Ja nawet się nie boję,wytrzymam leczenie zawsze to można znieczulenie,ale właśnie chodzi o te koszty masakryczne

Cytat:
A twój mąż dentystą jest, że wie że się pokruszy i wypadnie? a do innego dentysty nie możesz iść, gdzieś może taniej robią lub może częściowo na nfz?
ja dzisiaj też wylądowałam u dentysty, bo mnie w nocy zęby zaczęły boleć na górze po lewej stronie, poszłam, pani posprawdzała i dziury znlazła, ale na dole a nie na górzei mówi mi, że ból się czasem tak przenosi i bądź tu mądry człowiekupowierci ła mi bez znieczulenia, założyła lek i w sobotę idę na plombę i po wszystkim, więc współczuję szczerze większych komplikacji z zembolami
On ma we wszystkich prawie próchnice i nie robi,chyba ze względu na kase a na nfz i kolejki nie ma czasu,więc nie przykłada do tego dużej wagi.Teściowa też kręciła nosem jak jej zostawiłam synka,że to tyle będzie kosztowało
No właśnie z tymi dwoma na dole to raczej taniej mi nie zrobią,bo dzwoniłam i się dowiadywałam+koszt dojazdu, a jak jeszcze dojdzie podłączenie pod mikroskop czuje,że to będzie ciężki okres w naszym małżeństwie...
Na kolejne ubytki zapisana jestem w pt na 15.00,dzięki Bogu zwolniło się miejsce,tam niższy mają cennik...
Szkoda gadać...do bani z tymi zębami

Stary 2012-07-25, 16:43   #1721
weronika_91
Zakorzenienie

Katee27 no leczenie zębów kosztuje i to nie mało ... wiadomo że człowiek chce leczyć, a nie w wieku 40 lat ze sztuczną szczeną latać...

Ale dziś jestem wściekła ... Tż siostra dała nam komodę z przewijakiem dla małego ... tyle że tą komodę już mamy jakieś 2 miesiące, a ona miała te deski do przykręcenia poszukać i dowieść ... dziś się okazało że jej mężuś te deski wyrzucił ... nawet nie macie pojęcia jaka jestem wściekła ...
Nie wiem czy on to zrobił specjalnie żebyśmy my nie mieli czy o ch*** mu chodzi
Czuję że ona już o tym wiedziała wcześniej a krępowała się powiedzieć...
Chyba będziemy zmuszeni mieć przewijak na łóżeczko ... a ja tak nie chciałam ;( wrrrrr
Stary 2012-07-25, 16:49   #1722
katiem
Wtajemniczenie

Katee wysłałam Ci coś na priva.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 16:50   #1723
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Katee27 no leczenie zębów kosztuje i to nie mało ... wiadomo że człowiek chce leczyć, a nie w wieku 40 lat ze sztuczną szczeną latać...

Ale dziś jestem wściekła ... Tż siostra dała nam komodę z przewijakiem dla małego ... tyle że tą komodę już mamy jakieś 2 miesiące, a ona miała te deski do przykręcenia poszukać i dowieść ... dziś się okazało że jej mężuś te deski wyrzucił ... nawet nie macie pojęcia jaka jestem wściekła ...
Chyba będziemy zmuszeni mieć przewijak na łóżeczko ... a ja tak nie chciałam ;( wrrrrr
Kochana to kup przewijak na komodę, takie przecież też są a i te montowane na łóżeczku da się na komodzie umiejscowić tylko zależy jaka szerokość obu "mebli" bo ten przewijak ma nózki, żeby się nie przesuwał, więc tylko troszkę więcej zachodu a zamierzony efekt da się osiągnąć
Stary 2012-07-25, 16:54   #1724
Katee27
Zadomowienie

Cytat:

Ta stomatolog mi powiedziała,ze miała pacjenta w wieku 60lat na aparat korekcyjny,byłam w szoku.

A z tą komodą nie da się już nic zrobić,tzn.jakbyś nałożyła na nią taki gotowy przewijak?

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Katee wysłałam Ci coś na priva.
Wielkie dziękibardzo mile mnie zaskoczyłaś

Stary 2012-07-25, 16:59   #1725
lukrecja_25
Wtajemniczenie

mój dzidek sie ciągle rusza znaczy robi sobie przerwy i w nocy spi ale zawsze około22 zaczyna harce raczej rzadko kopie, głównie sie przesówa i rozpycha brzuch mi sie rusza tak ze az smiesznie hahahah

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 17:01   #1726
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Ja nawet się nie boję,wytrzymam leczenie zawsze to można znieczulenie,ale właśnie chodzi o te koszty masakryczne

On ma we wszystkich prawie próchnice i nie robi,chyba ze względu na kase a na nfz i kolejki nie ma czasu,więc nie przykłada do tego dużej wagi.Teściowa też kręciła nosem jak jej zostawiłam synka,że to tyle będzie kosztowało
No właśnie z tymi dwoma na dole to raczej taniej mi nie zrobią,bo dzwoniłam i się dowiadywałam+koszt dojazdu, a jak jeszcze dojdzie podłączenie pod mikroskop czuje,że to będzie ciężki okres w naszym małżeństwie...
Na kolejne ubytki zapisana jestem w pt na 15.00,dzięki Bogu zwolniło się miejsce,tam niższy mają cennik...
I jego te zęby nic a nic nie bolą? ja rozumiem, że kasa jest ważna i są pilniejsze potrzeby, ale jak mu powypadają to szczęka taniej wyjdzie? czy szczerbaty będzie chodził? a może jemu zęby nie potrzebne i dziąsłami gryzł będzie? no jakoś pojąć tego nie potrafię
Stary 2012-07-25, 17:02   #1727
Coco_Blanco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Ja przed ciążą miałam wysoki i teraz też mam ponad 100, mimo że właśnie na zwolnienie pulsu i przy okazji ciśnienia Isoptin 40mg 3x dziennie mam przepisany, biorę od 17 tygodnia i pewnie będę brać do końca.
Dzięki za odpowiedź Ja przed ciążą miałam puls 60-70, dlatego tak mnie zaniepokoiło te ponad 100. Ciśnienie mam raczej ok, niższe niż przed ciążą. Może tak musi być... Zapytam ginka na najbliższej wizycie

Cytat:
...
Ja bym nie wyrywała. Zawsze walczę o każdego zęba i nie pozwolę nic sobie wyrwać (no chyba że te cholerne ósemki, które mi krzywo wylazły). Wolę trochę pocierpieć, ale mieć komplet. Czasami aż serce pęka jak trzeba wydać tyle kasy, ale implanty i tak są raczej droższe niż leczenie
Mój tata zawsze powtarza że na starość docenię każdego uratowanego zęba i jeśli mam możliwość to trzeba leczyć. Lepszy martwy ząb niż żaden
A Twój TŻ niech się na Ciebie nie wścieka, bo to nie jest Twoje "widzimisię" tylko niestety tak wyszło. Tobie ten wydatek też na pewno nie jest na rękę. Ja zawsze jestem zła jak muszę wydać na zęby, ale nie chcę mieć szachownicy w gębie, więc płacę...
Mam nadzieję że dogadasz się z mężem i wszystko dobrze się skończy
Coco_Blanco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 17:03   #1728
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:

To bardzo niedobrze, bo nieleczone zęby mogą spowodować wiele chorób, nawet zakazić organizm. Mnie w zeszłym roku laryngolog jak byłam z problemami z migdałkami i gardłem pogonił, że mam wyleczyć zęby, bo to się źle skończy i wydałam co prawda 1300 zł, ale mam już wszystkie wyleczone i bardzo się cieszę, że zrobiłam to wtedy . Problemów gardłowych też się pozbyłam, pewnie po części dzięki temu. Nie przejmuj się gadaniem i lecz ząbki, w końcu to Twoje zdrowie i jest bezcenne!
Stary 2012-07-25, 17:03   #1729
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Ta stomatolog mi powiedziała,ze miała pacjenta w wieku 60lat na aparat korekcyjny,byłam w szoku.

A z tą komodą nie da się już nic zrobić,tzn.jakbyś nałożyła na nią taki gotowy przewijak?
Cytat:
Kochana to kup przewijak na komodę, takie przecież też są a i te montowane na łóżeczku da się na komodzie umiejscowić tylko zależy jaka szerokość obu "mebli" bo ten przewijak ma nózki, żeby się nie przesuwał, więc tylko troszkę więcej zachodu a zamierzony efekt da się osiągnąć
Wow 60 lat i aparat nie do pomyślenia :

No właśnie te sztywne na komodę to chyba te same co na łóżeczko tak ?
Nie wiem jak to będzie bo ta komoda miała taką przedłużającą deskę jeszcze na tył ....
Stary 2012-07-25, 17:07   #1730
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym nie wyrywała. Zawsze walczę o każdego zęba i nie pozwolę nic sobie wyrwać (no chyba że te cholerne ósemki, które mi krzywo wylazły). Wolę trochę pocierpieć, ale mieć komplet. Czasami aż serce pęka jak trzeba wydać tyle kasy, ale implanty i tak są raczej droższe niż leczenie
Mój tata zawsze powtarza że na starość docenię każdego uratowanego zęba i jeśli mam możliwość to trzeba leczyć. Lepszy martwy ząb niż żaden
A Twój TŻ niech się na Ciebie nie wścieka, bo to nie jest Twoje "widzimisię" tylko niestety tak wyszło. Tobie ten wydatek też na pewno nie jest na rękę. Ja zawsze jestem zła jak muszę wydać na zęby, ale nie chcę mieć szachownicy w gębie, więc płacę...
Tez tak myśle i dodam, że moja mama może dlatego zdecydowała się na wyrwanie, bo to pierwszy ząb jaki w życiu straciła, a jest po 50-tce, więc mozna jej jeszcze wybaczyć .
Stary 2012-07-25, 17:07   #1731
Hatti
Rozeznanie

same te nakladki na przewijak tez mozna kupic na komode oddzielnie.u nas w Mamas&Papas widzialam i Mothercare(drewniane)

Edytowane przez Hatti
Czas edycji: 2012-07-25 o 17:09
Hatti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 17:14   #1732
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
same te nakladki na przewijak tez mozna kupic na komode oddzielnie.u nas w Mamas&Papas widzialam i Mothercare(drewniane)
Ooo a to te takie drewniane tak ?
Stary 2012-07-25, 17:20   #1733
Hatti
Rozeznanie

tak,drewniane-z ta deseczka.nie wiem jak w ikea-moze tez maja?tam byloby najtaniej.albo od kogos odkupic..szukaj a znajdziesz napewno!
Stary 2012-07-25, 17:25   #1734
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
tak,drewniane-z ta deseczka.nie wiem jak w ikea-moze tez maja?tam byloby najtaniej.albo od kogos odkupic..szukaj a znajdziesz napewno!
To muszę poszperać...
Myślę że dobrze się rozumiemy wstawiam zdj - mam taką komodę tyle że bez tej drewnianej nakładki ... to ją mogę kupić ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg drewex_komoda_mis_przewijak.jpg (16,5 KB, 15 załadowań)
Stary 2012-07-25, 17:30   #1735
aloy
Raczkowanie

Cytat:

...

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Dodzwoniłam się do mojego i kazał brać fenka 3x1+te leki,które zlecił.

U mnie podobnie z ruchamia mały tak się dziś przesuwał jak leżałam na fotelu u dentystki
słuchaj nie wyrywaj tego zęba... mam w bliskiej rodzinie 2 dentystów i oni mówią, że strata nawet jednego zęba jest zła, że jak można to trzeba ratować jak się da. Ja wiem, że lecznie jest drogie, ale ja bym się nie zastanawaiała. a kiedyś okaże się że warto było mieć tego zęba bo można na nim most zrobić, czy kawałek protezy. A męża zagoń do leczenia, będzie Ci się podobał jak nie bedzie miał zębów, bo do tego to się sprowadza, jak nie leczy to później będzie musiał usunąć... a na nfz można się umówić z wyprzedzeniem i wcale nie trzeba czekać w kolejkach po kilka godzin...
sorki, że tak drastycznie...

Ola 19.10.2009

Edytowane przez aloy
Czas edycji: 2012-07-25 o 17:32
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 17:46   #1736
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
I jego te zęby nic a nic nie bolą? ja rozumiem, że kasa jest ważna i są pilniejsze potrzeby, ale jak mu powypadają to szczęka taniej wyjdzie? czy szczerbaty będzie chodził? a może jemu zęby nie potrzebne i dziąsłami gryzł będzie? no jakoś pojąć tego nie potrafię
Jak mu przypyli to wtedy leci do dentysty,ale tak to nie.Wczoraj jak mówiłam mojej mamie,że tyle już ząb mnie kosztował,to właśnie powiedziała,że taniej szczęka
A ludziom czasem trudno zrozumieć,gdy ich ten ból nie dotyka...

Cytat:
Chciałabym,żeby mój mąż tak powtarzał
Zęby,zęby,gdyby nie te zęby to by była...wiecie

Cytat:
To bardzo niedobrze, bo nieleczone zęby mogą spowodować wiele chorób, nawet zakazić organizm. Mnie w zeszłym roku laryngolog jak byłam z problemami z migdałkami i gardłem pogonił, że mam wyleczyć zęby, bo to się źle skończy i wydałam co prawda 1300 zł, ale mam już wszystkie wyleczone i bardzo się cieszę, że zrobiłam to wtedy . Problemów gardłowych też się pozbyłam, pewnie po części dzięki temu. Nie przejmuj się gadaniem i lecz ząbki, w końcu to Twoje zdrowie i jest bezcenne!
Mówiłam mu o tym,bo też o tym słyszałam,ale on ma to chyba gdzieś

Cytat:
Wow 60 lat i aparat nie do pomyślenia :

No właśnie te sztywne na komodę to chyba te same co na łóżeczko tak ?
Nie wiem jak to będzie bo ta komoda miała taką przedłużającą deskę jeszcze na tył ....
Nie wiem,nie znam się.Ja mam przewijak w komplecie do łóżeczka turystycznego po synku

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Napisane przez aloy Pokaż wiadomość
słuchaj nie wyrywaj tego zęba... mam w bliskiej rodzinie 2 dentystów i oni mówią, że strata nawet jednego zęba jest zła, że jak można to trzeba ratować jak się da. Ja wiem, że lecznie jest drogie, ale ja bym się nie zastanawaiała. a kiedyś okaże się że warto było mieć tego zęba bo można na nim most zrobić, czy kawałek protezy. A męża zagoń do leczenia, będzie Ci się podobał jak nie bedzie miał zębów, bo do tego to się sprowadza, jak nie leczy to później będzie musiał usunąć... a na nfz można się umówić z wyprzedzeniem i wcale nie trzeba czekać w kolejkach po kilka godzin...
sorki, że tak drastycznie...
Nie,wcale niedrastycznie.Dziękuję za wszystkie rady Dziewczynyto mój mąż to chyba ciężki przypadek jestchyba mu przeczytam wszystkie posty dotyczące zębów oczywiście,obym nie dolała oliwy do ognia...może to zrobie jutro,niech ochłonie

Weroniko śliczna ta komodabardzo mi się podoba

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-07-25 o 17:50
Stary 2012-07-25, 17:46   #1737
Hatti
Rozeznanie

Weronika o tej 'stolnicy' wlasnie mowie
ja bede miec komode prosta-nie z dziecinnych mebelkow i jeszcze nie zdecydowalam czy bede miec przewijak na lozeczko czy wlasnie na takiej nakladce na komodzie.przypomne,ze jestem w uk,ale w pl sa te same sieci sklepow wiec nie powinno byc problemu?moze ktoras z dziewczyn je widziala u was?
Stary 2012-07-25, 17:47   #1738
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Tez tak myśle i dodam, że moja mama może dlatego zdecydowała się na wyrwanie, bo to pierwszy ząb jaki w życiu straciła, a jest po 50-tce, więc mozna jej jeszcze wybaczyć .
Zazdroszczę

Stary 2012-07-25, 17:53   #1739
aloy
Raczkowanie

Cytat:
Jak mu przypyli to wtedy leci do dentysty,ale tak to nie.Wczoraj jak mówiłam mojej mamie,że tyle już ząb mnie kosztował,to właśnie powiedziała,że taniej szczęka
A ludziom czasem trudno zrozumieć,gdy ich ten ból nie dotyka...

Chciałabym,żeby mój mąż tak powtarzał
Zęby,zęby,gdyby nie te zęby to by była...wiecie

Mówiłam mu o tym,bo też o tym słyszałam,ale on ma to chyba gdzieś

Nie wiem,nie znam się.Ja mam przewijak w komplecie do łóżeczka turystycznego po synku

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Nie,wcale nie drastycznie.Dziękuję za wszystkie rady Dziewczynyto mój mąż to chyba ciężki przypadek jestchyba mu przeczytam wszystkie posty dotyczące zębów oczywiście,obym nie dolała oliwy do ognia...może to zrobie jutro,niech ochłonie

Weroniko śliczna ta komodabardzo mi się podoba
a poza tym lilka ma rację nieleczonr zęby to siedloisko bakterii bardzo groźnych. wyobraźcie sobie że dentysta jak rozwierca to też może się zarazić i angina murowaana, i pacjent też nie będzie w najlepszym stanie... poza tym może dojść nawet do zapalenia mięśnia sercowego i innych chorób.
a Twoja decyzja o leczeniu po prostu jest mądra...

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 17:58   #1740
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

hej mamuski
jeden dzien mnie nie bylo a nadrabiania masa..
ale juz wszystko wiem, cytowac nie bede bo za duzo tego
my aktualnie jestesmy na etapie poszukiwania malej komody tzn raczej to ma przypominac taki kominek z szufladami bo nie mam gdzie tych rzeczy pomiescic
tylko ze zycza sobie za taka mala komode 400 zl.. i teraz nie wiem
chcialabym dopasowac do moich mebli kolor ale te meble sa gawin a u nas w miescie juz salonu nie ma i musimy chyba dojechac do kalisza, zobaczymy co nam tam powiedza..
Sojka jaka laska z ciebie szok chudzinka taka, a jaki cyc faktycznie
i ja tez tak mam ze jak mi sie Iga zacznie rozpychac to az mi nie dobrze i na wymioty mi sie ma .. np wczoraj caly dzien przelezalam bo tak mi niedobrze bylo
widze Tamlin nad morzem , jejku zazdroszcze , ja do morza musze pol polski przejechac i tyle godzin w aucie chyba by m nie wytrzymala
jeszcze na dodatek moi przyjaciele pojechali i grzeja dupy to tymbardziej mnie zazdrosc zzera, ale spoko pocieszam sie ze w przyszlym roku sobie odbijemy

Cytat:
Napisane przez katiem
dzięki
Dobrze, ze z dzidzią ok.
A może infekcje to kwestia bielizny, ręczników? albo może wkładek używasz?
Moja mama kupiła kiedyś mały ręczniczek po którym coś się działo.
A ja po wkładkach. I już muszę się przyzwyczaić do mokrych gaci
tak uzywam, codziennie ale nie sadzilam ze to w tym problem

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości