|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
![]() .
|
|
|
|
|
#1682 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
|
#1683 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny,wracam do zywych w koncu
![]() walczylam z grypskiem 2 tygodnie-obylo sie bez atybiotykow,ale powiem wam,ze ciezko bez wspomagaczy 'ozdrowiec'..zreszta tutaj i tak lekarz nic mi nie przepisal-zalecil domowe sposoby i tyle. no nic,wazne ze przeszlo,mam duzo do nadrobienia-praktycznie na oczy nie widzialam-myslalam ,ze mozg niebawem wysmarkam to teraz mam co czytac..produkujecie te strony jak szalone!wy juz pewnie zakupy wyprawkowe pokonczylyscie?musze zabrac sie za liczenie tego co posiadam i mysle,ze w przyszlym tygodniu po lozeczko i komode do ikei w koncu sie wybierzemy. a tymczasem u nas juz 30t3dni. alez ten czas leci..
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35501438]bedzie dobrze
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35501656]bede trzymac i wysyłać pozytywne prądy[/QUOTE]---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
Biedna, dobrze, ze już zdrowa ![]() U nas 26+1, także w końcu wkroczyłyśmy z Małą w 7 miesiąc
|
|
|
|
|
#1685 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Hatti dobrze, że już Ci lepiej
|
||
|
|
|
#1686 |
|
Rozeznanie
|
28 tydzień
![]() ![]() bardzo rozrabiają Wasze szkraby w brzuszkach? |
|
|
|
#1687 |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamuśki!
Ja byłam Aśka-pelaśka ![]() I nie pytam nikogo o zdanie na temat imion które mi się podobają. Jak jeszcze nie byłam w ciąży i mówiłam że córkę nazwałabym Liliana, to moja mamuśka mówiła że to bardzo ładne imię itd. A jak już się okazało że jestem w ciąży i będzie dziewczynka, to rodzice nagle zaczeli kręcić nosem, bo w czasach młodości znali jakąś Lilkę alkoholiczkę, a moja ciotka ostatnio nazwała tak swojego psa tylko że mnie to G obchodzi ![]() I gdyby moja mama zaczęła wymyślać jakieś głupie rymowanki to szybko znalazłabym jakiś ciekawy rym do jej imienia ![]() A tak w ogóle to dziś w nocy córa kopała mnie po moim bolącym moczowodzie Teraz ledwo się ruszam i jestem niewyspana... A już myślałam że będzie lepiej, bo było parę dni spokoju. Znowu nie lubię być w ciąży
|
|
|
|
#1688 |
|
Wtajemniczenie
|
Moi rodzice tysz kreca nosem na Nataniela
Mama szczególnie i ciągle mi mówi czy nie moge dac mu jakos normalnie na imie.... pytam co znaczy NORMALNIE to mówi ze np Grześ albo jakos tak... powiedziałam ze zdania nie zmienie i niech mnie juz nie namawia bo oprzyzwyczaiłam sie i nie wyobrazam sobie aby inaczaej mój synek miał na imie
|
|
|
|
#1689 |
|
Rozeznanie
|
Ja postanowiłam razem ze swoim TŻem, że damy na imię swojej córce Tosia
![]() Jak dorośnie Antonina będzie ładnie brzmiało wśród coraz częściej wybieranych "starych" imion ![]() już się tak wszyscy przyzwyczaili, że nie wyobrażamy sobie innej opcji.Jak się już urodzi to wybierzemy drugie imię nowocześniejsze gdyby sobie później chciało zmienić
Edytowane przez marzenka1984 Czas edycji: 2012-07-25 o 14:25 |
|
|
|
#1690 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamuśki,
Nie odzywałam się kilka dni, bo miałam trochę spraw urzędowych do pozałatwiania. nabiegałam się przy tym i teraz zamierzam odpoczywać. Cytat:
ja też muszę na glukozę iść, ale jakoś to odwlekam w czasie. pewnie w poniedziałek zrobię. tylko ja mam 75g wiec 2 godziny musze wytrzymać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Mieliśmy takie jedno ćw na laborkach z inżynierii genetycznej - z RNA, tam używaliśmy dwóch toksycznych inhibitorów RNNazy, ja oczywiście trzymałam się z daleka. Reszta ćwiczeń była bezpieczna i na innych przedmiotach również, ale teraz i tak ze strachu umieram...
![]() Witamy ![]() Troszku rozrabiają, ale jeszcze nie mocno, przynajmniej u mnie .Cytat:
![]() Dziękujemy bardzo
|
|
|
|
|
#1692 | |||||
|
Zadomowienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35497906]rany właśnie czytałam o kobicie która miała skurcze których nie czuła a były na ktg i zostawili ją w szpitalu i urodziła na drugi dzień.boje się że sie zacznie i nawet nie bede tego swiadoma
To jest właśnie jedyny stres związany z porodem, jaki odczuwam no oprócz tego, żeby nie nastąpił przedwcześnie Cytat:
Niektóre kobiety są chyba stworzone do rodzenia dzieci, mimo wszystko chciałabym, żeby sygnały o zaczynającym się porodzie były jasno określone i do bezsprzecznego rozpoznania a nie takie gdybanie, ach te marzenia ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane odebrałam wyniki glukozy i jestem trochę zaniepokojona
![]() Moje wyniki: Na czczo 54mg/dl ( norma 70-100 ) po 1h 98mg/dl po 2h 100 mg/dl Najbardziej martwi mnie ten wynik na czczo,bo nawet pani z lab powiedziała, że to bardzo niski poziom. Próbuję dodzwonić się do mojego gina, ale chyba ma wizytę, bo nie odbiera. Czy któraś z Was miała taką sytuację? Czy to bardzo źle?
|
#1694 |
|
Zadomowienie
|
Jejku czy tylko mi jest niedobrze od kopniaków Małej ???
Zośka zrobiła się ostatnio bardzo niespokojna, kopie praktycznie 24h na dobę najdłuższe przerwy mają jakieś pół godziny ale to bardzo rzadko. Nawet w nocy za każdym razem kiedy się przebudze to Zośka się wierci, już mam tak wszystkie flaczki poobijane że zwyczajnie chce mi się non stop wymiotować
|
#1695 |
|
Rozeznanie
|
Ja też jestem w 28 tygodniu i moja mała rusza się praktycznie non stop. czasem się denerwuje, bo powinna przecież dużo spać, no ale zawsze sobie mowię że w tym okresie to chyba normalne bo ma jeszcze dużo miejsca w brzuszku i jest już silna, więc niech sobie ćwiczy. a ja też teraz jakoś spokojniejsza jestem, że cały czas ją czuję.
Kochane ja się zmywam na dziś. mam jeszcze kolację służbową z kontrahentem i muszę sie przygotować. tylko nie wiem w co ja się ubiorę we wszystkich sukienkach wygladam jak wieloryb
Pola 17.10.2012 3690 g, 56 cm Edytowane przez martusia26 Czas edycji: 2012-07-25 o 15:06 |
|
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
zielona ojoj bidulek tak go wysypało
nie mam pojęcia niestety co to może byc![]() anesh u mnie tez na tym programie jest 90 stopni ale zmieniłam na 40, bo mogę sobie dostosowac temp, ilośc plukan i siłę wirowania. To w tym programie było 5 płukań to też zmieniłam na 3 i siłę wirowania na 800. Wyprałam same jaśniutkie rzeczy i jest ok![]() boję się kolorowe w tym proszku do białego wyprać, a nie mam teraz kasy żeby kupić inny wypiorę zatem w nim chyba tylko te pastelowe kolorki, a z resztą ubranek się wstrzymam![]() anusia o dziękuję za info ![]() co do przezwisk to nawet mi nie mówcie ![]() całe życie borykałam się z problemem zapamiętania mojego imienia przez kogokolwiek nie raz gdy dzwoniłam do koleżanki i odebrał jej tata/mama to wołała jakiś Inez dzwoni do Ciebie![]() co do przezwisk to Inezka- Pinezka, Inez-Gines i najlepsze Inezka zjadła pieska o pisaniu mojego imienia przez s na końcu nie wspomnę i pytaniach do dziś gdzie się urodziłam![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- info od Tamlin: Nie mam tu neta ale leżę już na plaży. Pogoda piękna, morze zimne. Na brzuch sobie chyba dziurę wykopię, bo nie lubię na plecach leżec. Pozdrowienia dla dziewczyn. Buziaki!
|
#1697 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
aż miło ale siostra mi powiedziała, że jak dziecko za dużo kopie tzn tak bez przerwy to lepiej iść do lekarza bo może jest coś co dziecku nie pasuje albo, że oplątało się pępowiną ale u mnie przeszło i do dzisiaj kopie sporadycznie, zastanawiam się czy tym razem nie za mało kopniaków dostaje. Licząc w ciągu godzinki to było ok 30.
|
|
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
przepraszam kochane ale nie pamiętam, która z Was zamawiała te pieluchy grube, podwójnie tkane. Chyba Ty konczita?
![]() czy one faktycznie są grubsze od tych zwykłych? czy lepiej zamówić więcej tych zwykłych? http://allegro.pl/grube-pieluchy-pie...492461299.html
|
#1699 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na czczo było 98 przy normie 70-105 po 1h 175 przy normie <180 po 2h 121 przy normie <140 Edytowane przez marzenka1984 Czas edycji: 2012-07-25 o 15:18 |
|
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojego Jaśka dziś poczułam 3 razy i to mając ręce na brzuchu ... bo bez tego bym nie poczuła w ogóle ...Z racji tego, że mały jest tak słabo aktywny nie mam na nic siły, martwie się ![]() A tak w ogóle to dzień dobry mamuśki
|
|
#1701 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na poczatku ciazy mialam w normie wiec to chyba dzidzia mi slodycz podbiera ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1702 | |
|
Rozeznanie
|
co do imion,dziewczyny,to rece opadaja normalnie jak slysze/czytam o reakcji bliskich.i w dodatku te przezwiska
no luuudzie...mnie sie bardzo podobaja wlasnie te 'stare' polskie imiona-wszystkie Tosie,Antki,Jasie,etc wogole,jakim prawem ta krytyka?? moze to dziwne,ale moja mala wlasnie po 25 tyg.daje czadu w brzuchu.ponoc slabiej powinnysmy juz czuc te ruchy,bo miejsca malo,a u mnie wrecz odwrotnie-teraz sie kopniakami nacieszam.ciagle w okolicach 'okolopepkowych'mi wywija. Cytat:
trzymam kciuki za wizyte-wyczytalam,ze lekarz nie potraktowal sprawy powaznie ostatnio ![]() tez ciekawa jestem jak to jest/bedzie z tymi skurczami.. od paru tygodni twardnieje mi brzuch-po jakims czasie przechodzi,czasem wspomagam sie nospa jak nie puszcza.
|
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze że pogoda dopisuje
|
|
#1704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mysle,ze ma juz malo miejsca.ale jeszcze pare razy dziennie solidnego kopniaka zasunie i smyra mnie po pecherzu ale tego akurat nie lubie,bo mam wrazenie,ze popuszcze
|
|
#1705 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Zielona, bidny ten Twój szkrab
Cytat:
Mieliśmy na chłopaka właśnie Antek, Janek albo Staś. Bardzo mi się te tradycyjne imiona podobają ciekawa jestem czy będzie powrót do tych starosłowiańskich jak np. Dobrochna albo Bożydar Cytat:
Cytat:
Michał 3 dni zdychał Jarek podjarek Łukasz czego szukasz Kaśka grubaśka Hela cwela Cytat:
a spotkania służbowe są teraz dla mnie najgorsze bo moja reprezentacyjna garderoba się wyczerpała jakieś 2 m-ce temu ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
Właśnie, a jak zjesz słodkie? Ja jak się położę najpierw na plecach a potem na boku to od razu jest akcja
|
|||||
|
|
|
#1706 |
|
Wtajemniczenie
|
nie martw sie na zapas |
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
kasiam dziękuję
![]() co do ruchów maleństwa to moja różnie mi harce urządza w brzuchu. Czasem jest dzień, że kopnie tylko kilka razy, a czasem od rana do wieczora daje popalić ogólnie jednak rusza się najwięcej rano po śniadaniu, a nie raz już w trakcie i wieczorami gdy już leżę w łóżku. W ciągu dnia też gdy się położę na dłużej. Ostatnio zauważyłam, że kopie czasem też gdy coś robię: gotuję itp.
|
#1708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam znad jeziorka, tak pięknie było, a teraz coś się chmurzy...
![]() Anesh oczywiście będę zaciskać mocno Wierzę, że wszystko jest dobrze z maleńką. Co do imienia, to mi się przez dłuższy czas strasznie podobał Staś dla chłopca, mężowi też ale teraz mu się odwidziało i wymyślił Tymona, a ja zaakceptowałam i tak zostanie. Mojej teściowej się nie podoba to imię i już ze 100 x się nas pytała, czy na pewno już wybraliśmy imię, ale mnie jej zdanie nie obchodzi. A jeśli chodzi o ruchy to u mnie też tak różnie, ale mały rusza się regularnie z niewielkimi przerwami. Czasem wierci się bardziej (jak leżę) czasem tylko czuję takie przesuwanie, albo przeciąganie się. A ostatnio jak stałam w markecie przy kasie to tak mi się brzuch poruszył, że aż pani kasjerka zauważyła i się uśmiechnęła.
|
|
|
|
#1710 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też macie taki wysoki puls? Ja w nocy słyszę jak mi serce wali i spać nie mogę. Rano mierzyłam ciśnienie i tętno było 103. Wiem, że kobiety w ciąży mają wyższy puls, ale aż tyle? To normalne?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.

.

Laboratorium mam w bloku obok, więc pani pozwoliła mi iść powolutku do domu i wrócić za godzinkę. Na szczęście TŻ-cior dzielnie mnie wspiera w tych trudnych godzinach.
boję się,tymbardziej jak poczytałam tego linka od Bafi...Od wczorajszego wieczora zrobił mi się twardy brzuch i miałam takie skurcze przypominające miesiączkowe,ale były bardziej bolesne niż zazwyczaj,które odczuwałam...A mój gin ma wyłączony telefon,w sumie nie wiem,czemu on mi zmienił te leki,czy tamte bardzo obciażały serce?
w nocy czułam Kubusia,ze się ruszał,teraz też,ale co z tym twardym brzuchem?dopiero zaczne 33tydz.