|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: filmiki urodowe cz. VI
Cytat:
.Co do cen... cóż, ja bez rozejrzenia w temacie nie kupiłabym nic na swoją twarz a Azjatycki Bazar widzi mi się jako miejsce gdzie osoba raczej zapracowana, niechętna do szperania po internecie kupi 100% oryginalny kosmetyk za cenę którą przecież widzi i akceptuje... |
|
|
|
|
#4592 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem o co wam chodzi dziewczyny, ale nie zmieni to faktu, że nie będę nikogo promować, ani gwarantować swoim imieniem, bo mogę jedynie potwierdzić co ja robię, ale nie co robi ktoś inny. Szkoda, że odbieracie to jako manipulację .
|
|
|
|
|
#4593 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Cukrze
![]() Cytat:
Co złego jest natomiast w polecaniu sprzedawców, którzy są polecani przez wiarygodne i znające się na rzeczy youtubowiczki? To chyba fajna sprawa, że dziewczyny chcą sobie pomagać, a im więcej osób skorzysta w Polsce z BBC, tym lepiej- może będzie na ulicach mniej dziewczyn z pomarańczową buzią i białą szyją oraz poznają moc rozświetlenia Ja np. korzystam z usług sprzedawcy polecanego przez Bubzbeauty, którą chyba nie mogę podejrzewać o brak wiedzy nt. makijażu i kremów BB ![]() Cytat:
) w stylu: "każdy Azjata wygląda tak samo/wszyscy w Azji jedzą psy i koty/w Japonii wybielają się rtęcią i arszenikiem", to ma się od razu ochotę zacytować słynne już zdanie "I don't want to live on this world anymore" I tutaj rada "otwórz umysł" jest w pełni zrozumiała,wręcz wskazana Natomiast, jeżeli pada kulturalny, merytoryczny komentarz o tym, że coś jest dla danej osoby czymś dziwnym i raczej negatywnym, to to chyba złe nie jest Tolerancję należy zachować zarówno z jednej, jak i z drugiej strony, gdybyśmy wszyscy myśleli podobnie, to przecież byłoby nudno ![]() Bardzo lubię zarówno Twojego bloga, jak i kanał. Chociaż stęskniłam się już trochę za takimi stricte makijażowymi postami i filami (w stylu: wszystko o makijażu Japonek, jak wyglądać bardziej azjatycko etc.). Nie, żebym coś sugerowała ![]() Co do filmiku blondie: aż sobie kupiłam dziś trzy mineralne serio
|
||
|
|
|
#4594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4595 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4596 |
|
summer vibes;)
|
|
|
|
|
#4597 |
|
Wtajemniczenie
|
Shilpa- wszystko rozumiem, ale ja pisząc o tym, że agabil kogoś poleciła nie reklamuję swojego sklepu. Jakby ktoś wiedział, gdzie można kupić daną rzecz taniej, cieszyłabym się gdyby o tym napisał. Rozumiem Twoje rozgoryczenie- każdy chce zarobić, ale moim zdaniem takie naciąganie widzów i to już ostre (usuwanie podpowiedzi gdzie mogą kupić taniej) jest naprawdę niefajne. Ale tak jak piszę- staram się Ciebie zrozumieć i do pewnego momentu tak jest, ale według mnie zaczynasz przesadzać.
|
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
Opaska kocie uszka 67.50. Ej sorry, ale ja nie uwierzę, że ten badziew wart jest chociażby 20 złotych. AzjatyckiCukrze naprawdę przeginasz i to ostro. Obawiam się, że straciłam do Ciebie już całą sympatie, jaką miałam. Robisz sobie jaja i nabijasz widzów w butelkę. Przecież wiadomo, że nie nosisz takiej opaski, jak wychodzisz z domu, tylko zakładasz ją do filmików, żeby zrobić reklamę i sprzedajesz za drogie pieniadze.
Masakra. Jak taak można oszukiwać ludzi? Chyba naprawdę za bardzo i siebie i swoje azjatyckie dobra cenisz.
|
|
#4599 |
|
Wtajemniczenie
|
Shilpa mamy wolny rynek, każdy kupuje tam gdzie taniej
|
#4600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
już się spotykam z opiniami, że wolą dać co najmniej 2 razy więcej ale mieć pewność, że oryginał. ja jak widać należę do grupy ryzykantów i kupuję na tym nieszczęsnym ebayu podróby xD
|
|
#4601 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=UVxXr_mh5BM&feature=plcp
|
|
#4602 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, że na asosie tyle kosztuje, ale wez pod uwagę, że na rynku azjatyckim to żaden rarytas, wiec na pewno cena jest duzo nizsza. zreszta dajmy juz temu spokoj. cukier manipluje i oszukuje i to nie podlega dyskusji.
|
|
#4604 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4605 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
"Cukier manipuluje i oszukuje..." - również poproszę o poparcie faktami, bo na razie jest to oszczerstwo. Proponowałabym powściągnąć emocje. Według mnie prowadzenie sklepu i sprzedawanie w nim produktów po cenie wyższej niż np. na aukcjach nie jest oszustwem. Każdy chce zarobić - jak ktoś chce coś kupić taniej to szuka tańszej opcji.
|
|
#4606 |
|
Zadomowienie
|
coffee lover Blondie mówiła, że nie lubi żywca zdrój ale to jedyna woda jaka jeszcze ujdzie w biedronce
padłam... filmik zablokowany
|
#4607 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4608 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4609 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
....
|
|
#4610 |
|
Rozeznanie
|
"Żaden rarytas"? A skąd ta informacja? Bo ja musiałam się nieźle naszukać, aby sprowadzić sobie te uszka z Korei :|. I swoje też kosztowały, bo na razie ma je w ofercie tylko garstka sprzedawców. Nie wiem, czy to próba prowokacji, ale takie teksty jak ten też można uznać za próbę manipulacji.
|
|
|
|
#4611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
żyj sobie w swoim azjatyckim świecie, widzę, że się nie dogadamy, ja idę
|
|
|
#4612 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
Dziewczyny dzielą się linkami... Ok, super, ale jeżeli prowadziłabyś sklep, to chciałabyś żeby ktoś ci zabierał klientów w "twoim lokalu" namawiając ich do zakupu w innym miejscu? Chyba nie. Jeżeli chcę zarobić to bronię swojego źródła dochodu jak niepodległości . Gdyby AC nie prowadziła sklepu to pewnie nie byłoby kłopotu z linkami do sprzedawców.Czekam na wyniki dochodzenia w sprawie kocich uszek.
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie o filmikach urodowych dowiedziałam się niedawno na wizażu,lata całe żyłam w nieświadomości, że coś takiego jest
, pod wpływem różnych tutaj dziewczyn poprzeglądałam sporo filmików, ale na subskrypcje zdecydowałam się tylko kilku: inez, nissiax83 i florenceBeauty oraz katOsu - lubię osoby, które to, co pokazują, mówią spokojnie, bez mizdrzenia się, zdrobnień (uczulona na to jestem!), pieszczenia się- dziewczyny, których filmiki oglądam właśnie wydają mi się takie fajnie poukładane. Większość filmików nie da się oglądać więcej niż 2 minuty i przełączam.
|
|
|
|
#4614 |
|
Raczkowanie
|
Ale np Bio-Essence Platinum cream BB jest na ebayu u jednego sprzedawcy i wychodzi drozej niz u AzjatyckiegoCukru, na innych miedzynarodowych stronach nie sprawdzalam. Na allegro nie ma go wcale. Wiec nie przesadzajcie tez, nie ma obowiazku kupowania u kogos jesli uwazacie ze ma za drogo, juz nie badzcie takie troskliwe misie o innych, kazdy ma swoj rozum.
|
#4615 |
|
Raczkowanie
|
Cukrze, zastanów się dwa razy, czy Twój sklepik ma w ogóle rację bytu.
Sama przyznajesz, że kupujesz swoje produkty lokalnie, już z narzutem sklepu. Do tego dochodzi jakiś zysk dla Ciebie i koszty wysłania produktu do Europy. Przecież to się kupy nie trzyma. Nie po to zamawiam z internetu, żeby płacić 2x więcej, bo nadawca kupuje po cenach sklepowych. Bardzo lubię zarówno Twój blog, jak i kanał. Za Twoją namową kupiłam swój pierwszy krem BB, grzybkowy ze SkinFood. Jest świetny. Zapłaciłam za niego niewiele, przesyłka bezpłatna, sprzedający z ebaya z Korei. U Ciebie inny krem BB tej samej firmy kosztuje 89 pln , a u "mojego" sprzedającego widzę teraz, że jest za 8 dolarów (28 pln) z wysyłką za darmo. Fakty mówią same za siebie. Naprawdę zdarzają się ludzie, którzy w ciemno akceptują takie ceny bez sprawdzenia faktycznej wartości w internecie :O? Serio, przemyśl profil swojego sklepiku. Bo w tym momencie mam wrażenie, że uważasz klientki za głupie, łykające każdą cenę. |
|
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie koloryzuje, zresztą, skończmy już ten temat, bo to już nudne się robi. Nikomu nie bronię mieć wysokich cen w sklepie, ale wmawianie, że gdzie indziej podróby i promowanie za wszelką cenę swojego sklepu, trochę razi po oczach. I tym pozytywnym akcentem kończę rozważania na temat całego azjatyckiego klimatu.
|
|
#4617 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Nie mówiąc już o tym, jak przez asocjacje nie raz i mnie próbuje się wciągać w różne kłopotliwe historie. Kiedy sklep PinkMellon zaczął na poważnie naciągać klientów, to ja dostałam 3 maile w jeden tydzień od zrozpaczonych dziewczyn, bo o tym sklepie dowiedziały się z komentarzy na moim blogu . Tak samo kiedy polecałam naiwnie tego samego sprzedawcę, którego poleca Bubzbeauty i jedna osoba otrzymała krem Skin79 który nie wyglądał tak jak powinien, to ja dostałam maila z żalami...
|
|
|
|
|
#4618 |
|
Raczkowanie
|
http://www.florencebeauty.pl/2012/07/brand-new/
Florka również otworzyła sklep , a w przyszłości ma byc jeszcze sklep internetowy.Większosc jutubowiczek kombinuje jak tu zarobic na widzach
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
madana, uwielbiam Cię
. mam nadzieję, że zostaniesz z nami na dłużej
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.

.
. Nikt nie lubi być wrzucany do jednego worka z innymi, dlatego tak samo jak niemiło jest usłyszeć "wszystkie Polki się opalają w solarium", tak samo niemiłe jest "wszystkie Azjatki się wybielają", itp. Z drugie strony, może sama trochę to napędzam, bo wypowiadając się używam skrótów myślowych i uogólnień, aby do każdej wypowiedzi nie musieć robić 15 minutowej dygresji. Cóż, i tak źle, i tak niedobrze 

Co złego jest natomiast w polecaniu sprzedawców, którzy są polecani przez wiarygodne i znające się na rzeczy youtubowiczki? To chyba fajna sprawa, że dziewczyny chcą sobie pomagać, a im więcej osób skorzysta w Polsce z BBC, tym lepiej- może będzie na ulicach mniej dziewczyn z pomarańczową buzią i białą szyją oraz poznają moc rozświetlenia

już się spotykam z opiniami, że wolą dać co najmniej 2 razy więcej ale mieć pewność, że oryginał. ja jak widać należę do grupy ryzykantów i kupuję na tym nieszczęsnym ebayu podróby xD