filmiki urodowe cz. VI - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-25, 13:02   #4591
Hadassah
Zadomowienie

Dot.: filmiki urodowe cz. VI

Cytat:
Napisane przez Shilpa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dzięki za miłe słowa, jak i za słowa krytyki - wizyty na wizażu zawsze dają dużo do myślenia.

Co do zachwalania kosmetyków, które sprzedaje - to chyba naturalne, przecież nie będę nikomu oferować kosmetyku, który się nie sprawdził ;D Taki zresztą zawsze był mój pomysł na mój sklepik - tylko kosmetyki, które sama na sobie przetestowałam i które mi się spodobały. A to, że dla niektórych się nie sprawdzają, to chyba naturalne, każdy jest inny i nie zawsze dany kosmetyk się na nim sprawdzi. Mi raz koleżanka poleciła tonik do twarzy za równowartość moich tygodniowych zakupów i okazał się klapą - ale nie gnałam potem do koleżanki, aby ją oskalpować ;p Choć przyznam, że po tamtym toniku do jej rekomendacji podchodzę z rezerwą .

Co do usuwania komentarzy polecających innych sprzedawców/sklepy/itd/ postarajcie się trochę mnie zrozumieć. Nie jest mi miło, kiedy moja praca jest używana do promowania osób trzecich, które potem się bogacą za pośrednictwem tego co ja robię. Po drugie mówienie "krem BB kosztuje 43 PLN" jest dla mnie swego rodzaju dezinformacją. Są setki rodzajów kremów BB w przeróżnych przedziałach cenowych, a jednocześnie rynek kremów BB najeżony jest podróbkami, które niekoniecznie są bezpieczne dla skóry. Dlatego wolałabym, aby promowanie kupowania jak najtaniej odbywało się gdzie indziej..

Po trzecie, mam przykre doświadczenia z takimi "rekomendacjami". Kiedyś nawet się cieszyłam, że dziewczyny polecają sobie "sprawdzonych" sprzedawców allegro, dopóki się nie zorientowałam że kilka takich "rekomendacji" było wykonanych przez samych sprzedawców. Nie mówiąc o sprzedawcach allegro którzy dodatkowo kradną zdjęcia i opisy z mojego bloga, aby zarabiać, a Allegro umywa ręce (oczywiście każe mi się odczepić, jeśli zgłaszam, że ktoś wykorzystuje mój wizerunek bez mojej zgody)...

Co do moich negatywnych reakcji na komentarze o kulturze Azji, to jest mi czasami przykro, że filmiki, które w moim zamiarze miały służyć przedstawieniu innej kultury czy innych sposobów życia, w efekcie służą jako paliwo do umacniania stereotypów, jak np. "zachowujesz się jak Azjatka", tak jakby te miliardy kobiet mieszkające na tym kontynencie wszystkie były takie same . Nikt nie lubi być wrzucany do jednego worka z innymi, dlatego tak samo jak niemiło jest usłyszeć "wszystkie Polki się opalają w solarium", tak samo niemiłe jest "wszystkie Azjatki się wybielają", itp. Z drugie strony, może sama trochę to napędzam, bo wypowiadając się używam skrótów myślowych i uogólnień, aby do każdej wypowiedzi nie musieć robić 15 minutowej dygresji. Cóż, i tak źle, i tak niedobrze
A ja rozumiem, jak najbardziej - 'mój kanał yt, moje podwórko'. Na blogach nikt nie ma pretensji jak dziewczyny piszą że komentarze z reklamami swoich/polecenia będą usuwane. Są dziewczyny które lubie mniej i te które lubie bardziej - moderowanie komentarzy nie przeszkadza mi, na prawdę to nie jest powód dla którego przestane oglądać. A każda niewinna uwaga ('podobało mi się, ale chyba ta szminka jest za ciemna do twojej karnacji') potrafi wywołać falę 'hejtu' od anty- i fanów, więc rozumiem dlaczego niektórzy tak pieczołowicie przesiewają słowo od ludu .

Co do cen... cóż, ja bez rozejrzenia w temacie nie kupiłabym nic na swoją twarz a Azjatycki Bazar widzi mi się jako miejsce gdzie osoba raczej zapracowana, niechętna do szperania po internecie kupi 100% oryginalny kosmetyk za cenę którą przecież widzi i akceptuje...
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 13:04   #4592
Shilpa
Rozeznanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Shilpa

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
I znowu, że gdzie indziej "niewiadomego pochodzenia". EOT z mojej strony, widocznie nie zrozumiłaś tego co piszemy.

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

O lol, ale wytropiłaś
I w ogóle ten film o wodzie jest dziwny, ciągle mówi, że schudła, bo piła wodę, ale w sumie nie mogła jeść przez ząb. No więc jak jest w końcu
Skoro da się logicznie wykazać, że nie pochodzi od producenta, to czy nie kwalifikuje się jako "niewiadomego pochodzenia"?

Wiem o co wam chodzi dziewczyny, ale nie zmieni to faktu, że nie będę nikogo promować, ani gwarantować swoim imieniem, bo mogę jedynie potwierdzić co ja robię, ale nie co robi ktoś inny. Szkoda, że odbieracie to jako manipulację .
Stary 2012-07-25, 13:07   #4593
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cześć Cukrze Fajnie, że wpadłaś na "nasz" wątek, nawet nie wiedziałam, że jesteś Wizażanką

Cytat:
Co do usuwania komentarzy polecających innych sprzedawców/sklepy/itd/ postarajcie się trochę mnie zrozumieć. Nie jest mi miło, kiedy moja praca jest używana do promowania osób trzecich, które potem się bogacą za pośrednictwem tego co ja robię. Po drugie mówienie "krem BB kosztuje 43 PLN" jest dla mnie swego rodzaju dezinformacją. Są setki rodzajów kremów BB w przeróżnych przedziałach cenowych, a jednocześnie rynek kremów BB najeżony jest podróbkami, które niekoniecznie są bezpieczne dla skóry. Dlatego wolałabym, aby promowanie kupowania jak najtaniej odbywało się gdzie indziej..

Po trzecie, mam przykre doświadczenia z takimi "rekomendacjami". Kiedyś nawet się cieszyłam, że dziewczyny polecają sobie "sprawdzonych" sprzedawców allegro, dopóki się nie zorientowałam że kilka takich "rekomendacji" było wykonanych przez samych sprzedawców. Nie mówiąc o sprzedawcach allegro którzy dodatkowo kradną zdjęcia i opisy z mojego bloga, aby zarabiać, a Allegro umywa ręce (oczywiście każe mi się odczepić, jeśli zgłaszam, że ktoś wykorzystuje mój wizerunek bez mojej zgody)...
Zrozumiałe, jeśli ktoś jawnie spamuje bądź zamieszcza kryptoreklamę swojego sklepu na allegro, to taki delikwent może przeszkadzać i jego usunięcie jest uzasadnione Co złego jest natomiast w polecaniu sprzedawców, którzy są polecani przez wiarygodne i znające się na rzeczy youtubowiczki? To chyba fajna sprawa, że dziewczyny chcą sobie pomagać, a im więcej osób skorzysta w Polsce z BBC, tym lepiej- może będzie na ulicach mniej dziewczyn z pomarańczową buzią i białą szyją oraz poznają moc rozświetlenia Ja np. korzystam z usług sprzedawcy polecanego przez Bubzbeauty, którą chyba nie mogę podejrzewać o brak wiedzy nt. makijażu i kremów BB

Cytat:
Co do moich negatywnych reakcji na komentarze o kulturze Azji, to jest mi czasami przykro, że filmiki, które w moim zamiarze miały służyć przedstawieniu innej kultury czy innych sposobów życia, w efekcie służą jako paliwo do umacniania stereotypów, jak np. "zachowujesz się jak Azjatka", tak jakby te miliardy kobiet mieszkające na tym kontynencie wszystkie były takie same . Nikt nie lubi być wrzucany do jednego worka z innymi, dlatego tak samo jak niemiło jest usłyszeć "wszystkie Polki się opalają w solarium", tak samo niemiłe jest "wszystkie Azjatki się wybielają", itp. Z drugie strony, może sama trochę to napędzam, bo wypowiadając się używam skrótów myślowych i uogólnień, aby do każdej wypowiedzi nie musieć robić 15 minutowej dygresji. Cóż, i tak źle, i tak niedobrze
Jasne, jeśli ktoś rzuca stereotypami(czy wręcz- debilizmami, w niektórych przypadkach ) w stylu: "każdy Azjata wygląda tak samo/wszyscy w Azji jedzą psy i koty/w Japonii wybielają się rtęcią i arszenikiem", to ma się od razu ochotę zacytować słynne już zdanie "I don't want to live on this world anymore" I tutaj rada "otwórz umysł" jest w pełni zrozumiała,wręcz wskazana
Natomiast, jeżeli pada kulturalny, merytoryczny komentarz o tym, że coś jest dla danej osoby czymś dziwnym i raczej negatywnym, to to chyba złe nie jest Tolerancję należy zachować zarówno z jednej, jak i z drugiej strony, gdybyśmy wszyscy myśleli podobnie, to przecież byłoby nudno

Bardzo lubię zarówno Twojego bloga, jak i kanał. Chociaż stęskniłam się już trochę za takimi stricte makijażowymi postami i filami (w stylu: wszystko o makijażu Japonek, jak wyglądać bardziej azjatycko etc.). Nie, żebym coś sugerowała

Co do filmiku blondie: aż sobie kupiłam dziś trzy mineralne serio
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 13:10   #4594
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Zwłaszcza jak jest to robienie kasy, bo konsekwencji w swoim działaniu nie ma żadnych...
http://www.youtube.com/watch?v=Xs817RsqqlA
Od 1:03.

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 13:22   #4595
201605170931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
Bardzo lubię zarówno Twojego bloga, jak i kanał. Chociaż stęskniłam się już trochę za takimi stricte makijażowymi postami i filami (w stylu: wszystko o makijażu Japonek, jak wyglądać bardziej azjatycko etc.). Nie, żebym coś sugerowała

Co do filmiku blondie: aż sobie kupiłam dziś trzy mineralne serio
ja też się za tym stęskniłam
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 14:55   #4596
Atenya
summer vibes;)

Cytat:
Napisane przez isabelka00 Pokaż wiadomość
jest w 100% wiarygodna
od tych kosmetyków niektórym się w główkach przewraca i zatracają siebie
mniej kosmetyków więcej rozumu!
OMG Nie no luz...
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 15:07   #4597
pannaleksandra
Wtajemniczenie

Shilpa- wszystko rozumiem, ale ja pisząc o tym, że agabil kogoś poleciła nie reklamuję swojego sklepu. Jakby ktoś wiedział, gdzie można kupić daną rzecz taniej, cieszyłabym się gdyby o tym napisał. Rozumiem Twoje rozgoryczenie- każdy chce zarobić, ale moim zdaniem takie naciąganie widzów i to już ostre (usuwanie podpowiedzi gdzie mogą kupić taniej) jest naprawdę niefajne. Ale tak jak piszę- staram się Ciebie zrozumieć i do pewnego momentu tak jest, ale według mnie zaczynasz przesadzać.
pannaleksandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 15:18   #4598
bubus900
Zakorzenienie

Opaska kocie uszka 67.50. Ej sorry, ale ja nie uwierzę, że ten badziew wart jest chociażby 20 złotych. AzjatyckiCukrze naprawdę przeginasz i to ostro. Obawiam się, że straciłam do Ciebie już całą sympatie, jaką miałam. Robisz sobie jaja i nabijasz widzów w butelkę. Przecież wiadomo, że nie nosisz takiej opaski, jak wychodzisz z domu, tylko zakładasz ją do filmików, żeby zrobić reklamę i sprzedajesz za drogie pieniadze.
Masakra. Jak taak można oszukiwać ludzi? Chyba naprawdę za bardzo i siebie i swoje azjatyckie dobra cenisz.
Stary 2012-07-25, 15:24   #4599
isabelka00
Wtajemniczenie

Shilpa mamy wolny rynek, każdy kupuje tam gdzie taniej
Stary 2012-07-25, 15:42   #4600
hikari91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bubus900 Pokaż wiadomość
Opaska kocie uszka 67.50. Ej sorry, ale ja nie uwierzę, że ten badziew wart jest chociażby 20 złotych. AzjatyckiCukrze naprawdę przeginasz i to ostro. Obawiam się, że straciłam do Ciebie już całą sympatie, jaką miałam. Robisz sobie jaja i nabijasz widzów w butelkę. Przecież wiadomo, że nie nosisz takiej opaski, jak wychodzisz z domu, tylko zakładasz ją do filmików, żeby zrobić reklamę i sprzedajesz za drogie pieniadze.
Masakra. Jak taak można oszukiwać ludzi? Chyba naprawdę za bardzo i siebie i swoje azjatyckie dobra cenisz.
gazeta za 200 zł z wysyłką chyba bije wszystko.... ale chyba już nie ma sensu dalej drążyć tego tematu. kto chce to niech tam kupuje już się spotykam z opiniami, że wolą dać co najmniej 2 razy więcej ale mieć pewność, że oryginał. ja jak widać należę do grupy ryzykantów i kupuję na tym nieszczęsnym ebayu podróby xD

hikari91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 16:01   #4601
Varicella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sophistgirl Pokaż wiadomość
znacie ten kanał? http://www.youtube.com/user/CinthiaTruong/videos ma świetne filmiki dotyczące fryzur
Tak, to jest b. ładne:
http://www.youtube.com/watch?v=UVxXr_mh5BM&feature=plcp
Stary 2012-07-25, 16:30   #4602
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem czy to są uszy marki ASOS, ale jeżeli tak to cukierkowobazarowa cena niewiele odbiega od ceny producenta. Na stronie Asos uszka kosztują 16,59 euro. http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Cat-Ea...px?iid=2243316

27.09.2014r.
Justyna.kociaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 17:07   #4603
bubus900
Zakorzenienie

wiem, że na asosie tyle kosztuje, ale wez pod uwagę, że na rynku azjatyckim to żaden rarytas, wiec na pewno cena jest duzo nizsza. zreszta dajmy juz temu spokoj. cukier manipluje i oszukuje i to nie podlega dyskusji.
Stary 2012-07-25, 17:12   #4604
coffee lover
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Zwłaszcza jak jest to robienie kasy, bo konsekwencji w swoim działaniu nie ma żadnych...
http://www.youtube.com/watch?v=Xs817RsqqlA
Od 1:03.
Może mi ktos napisac co tam bylo w skrocie od 1:03? Bo jak wchodze na link, to mi wyskakuje: filmik prywatny
coffee lover jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 17:16   #4605
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
wiem, że na asosie tyle kosztuje, ale wez pod uwagę, że na rynku azjatyckim to żaden rarytas, wiec na pewno cena jest duzo nizsza. zreszta dajmy juz temu spokoj. cukier manipluje i oszukuje i to nie podlega dyskusji.
"Na pewno cena jest dużo niższa" - udowodnij fakt, na który się powołujesz. Na piękne oczy nikt nie uwierzy.
"Cukier manipuluje i oszukuje..." - również poproszę o poparcie faktami, bo na razie jest to oszczerstwo. Proponowałabym powściągnąć emocje. Według mnie prowadzenie sklepu i sprzedawanie w nim produktów po cenie wyższej niż np. na aukcjach nie jest oszustwem. Każdy chce zarobić - jak ktoś chce coś kupić taniej to szuka tańszej opcji.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 17:16   #4606
akasha84
Zadomowienie

coffee lover Blondie mówiła, że nie lubi żywca zdrój ale to jedyna woda jaka jeszcze ujdzie w biedronce padłam... filmik zablokowany
Stary 2012-07-25, 17:21   #4607
coffee lover
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez akasha84 Pokaż wiadomość
coffee lover Blondie mówiła, że nie lubi żywca zdrój ale to jedyna woda jaka jeszcze ujdzie w biedronce padłam... filmik zablokowany
A to chyba ogladalam. To filmik o przechowywaniu kosmetykow ?

LOL działa szybko
coffee lover jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 17:23   #4608
barbarka444
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez coffee lover Pokaż wiadomość
Może mi ktos napisac co tam bylo w skrocie od 1:03? Bo jak wchodze na link, to mi wyskakuje: filmik prywatny
z tego co pamiętam to, że woda żywiec nie należy do jej ulubionych.
barbarka444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 17:23   #4609
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez akasha84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny działają według podobnego schematu. Nieesia i filmik z nietestowaniem, Callmeblondiee i wpadka z Żywcem ....

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2012-07-25, 17:36   #4610
Shilpa
Rozeznanie

Cytat:
"Żaden rarytas"? A skąd ta informacja? Bo ja musiałam się nieźle naszukać, aby sprowadzić sobie te uszka z Korei :|. I swoje też kosztowały, bo na razie ma je w ofercie tylko garstka sprzedawców. Nie wiem, czy to próba prowokacji, ale takie teksty jak ten też można uznać za próbę manipulacji.
Stary 2012-07-25, 17:42   #4611
bubus900
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
"Na pewno cena jest dużo niższa" - udowodnij fakt, na który się powołujesz. Na piękne oczy nikt nie uwierzy.
"Cukier manipuluje i oszukuje..." - również poproszę o poparcie faktami, bo na razie jest to oszczerstwo. Proponowałabym powściągnąć emocje. Według mnie prowadzenie sklepu i sprzedawanie w nim produktów po cenie wyższej niż np. na aukcjach nie jest oszustwem. Każdy chce zarobić - jak ktoś chce coś kupić taniej to szuka tańszej opcji.
Manipuluje i oszukuje w ten sposób, iż twierdzi, że tylko w jej sklepie można kupić oryginalne, prawdziwe kremy bb. Uważa, że kupowanie na allegro, ebeyu jest gwarantem felernego produktu. Nie raz widziałam komenentarz,w ktorym cukier wyraźnie sugerował, że niekupienie u niej = strata pieniędzy, kiedy to sprzedawcy z ww stron potwierdzaja, że zakup jest oryginalny, zreszta same dziewczyny dzielą się linkami, gdzie można taniej kupić, a cukier skrzetnie je usuwa. Nie widzisz tu manipulacji?

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
"Żaden rarytas"? A skąd ta informacja? Bo ja musiałam się nieźle naszukać, aby sprowadzić sobie te uszka z Korei :|. I swoje też kosztowały, bo na razie ma je w ofercie tylko garstka sprzedawców. Nie wiem, czy to próba prowokacji, ale takie teksty jak ten też można uznać za próbę manipulacji.
wiesz co, cwana jesteś naprawdę i wiedziałam, że dopiero po tym tekście, który napisałam celowo będziesz próbowała ustosunować się do tego, co napisałam, a wcześniejsze wypowiedzi, jak grochem o ścianę.
żyj sobie w swoim azjatyckim świecie, widzę, że się nie dogadamy, ja idę
Stary 2012-07-25, 17:46   #4612
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Manipuluje i oszukuje w ten sposób, iż twierdzi, że tylko w jej sklepie można kupić oryginalne, prawdziwe kremy bb. Uważa, że kupowanie na allegro, ebeyu jest gwarantem felernego produktu. Nie raz widziałam komenentarz,w ktorym cukier wyraźnie sugerował, że niekupienie u niej = strata pieniędzy, kiedy to sprzedawcy z ww stron potwierdzaja, że zakup jest oryginalny, zreszta same dziewczyny dzielą się linkami, gdzie można taniej kupić, a cukier skrzetnie je usuwa. Nie widzisz tu manipulacji?
Co do ceny kocik uszek, to a niech mi sie zachce, sprawdzę to.
Nie nie widzę. Natomiast widzę lekkie koloryzowanie - ale i u nas w zwykłym sklepie, czy nawet na targu przy zakupie jakiegokolwiek produktu sprzedawca wciska nam różne ciekawe historie "tylko u mnie oryginały itd.".
Dziewczyny dzielą się linkami... Ok, super, ale jeżeli prowadziłabyś sklep, to chciałabyś żeby ktoś ci zabierał klientów w "twoim lokalu" namawiając ich do zakupu w innym miejscu? Chyba nie. Jeżeli chcę zarobić to bronię swojego źródła dochodu jak niepodległości . Gdyby AC nie prowadziła sklepu to pewnie nie byłoby kłopotu z linkami do sprzedawców.
Czekam na wyniki dochodzenia w sprawie kocich uszek.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2012-07-25, 17:51   #4613
madana
Zakorzenienie

W sumie o filmikach urodowych dowiedziałam się niedawno na wizażu,lata całe żyłam w nieświadomości, że coś takiego jest , pod wpływem różnych tutaj dziewczyn poprzeglądałam sporo filmików, ale na subskrypcje zdecydowałam się tylko kilku: inez, nissiax83 i florenceBeauty oraz katOsu - lubię osoby, które to, co pokazują, mówią spokojnie, bez mizdrzenia się, zdrobnień (uczulona na to jestem!), pieszczenia się- dziewczyny, których filmiki oglądam właśnie wydają mi się takie fajnie poukładane. Większość filmików nie da się oglądać więcej niż 2 minuty i przełączam.
madana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 17:55   #4614
JeanHarlow
Raczkowanie

Ale np Bio-Essence Platinum cream BB jest na ebayu u jednego sprzedawcy i wychodzi drozej niz u AzjatyckiegoCukru, na innych miedzynarodowych stronach nie sprawdzalam. Na allegro nie ma go wcale. Wiec nie przesadzajcie tez, nie ma obowiazku kupowania u kogos jesli uwazacie ze ma za drogo, juz nie badzcie takie troskliwe misie o innych, kazdy ma swoj rozum.

Stary 2012-07-25, 17:59   #4615
heksita
Raczkowanie

Cukrze, zastanów się dwa razy, czy Twój sklepik ma w ogóle rację bytu.

Sama przyznajesz, że kupujesz swoje produkty lokalnie, już z narzutem sklepu. Do tego dochodzi jakiś zysk dla Ciebie i koszty wysłania produktu do Europy. Przecież to się kupy nie trzyma. Nie po to zamawiam z internetu, żeby płacić 2x więcej, bo nadawca kupuje po cenach sklepowych.

Bardzo lubię zarówno Twój blog, jak i kanał. Za Twoją namową kupiłam swój pierwszy krem BB, grzybkowy ze SkinFood. Jest świetny. Zapłaciłam za niego niewiele, przesyłka bezpłatna, sprzedający z ebaya z Korei. U Ciebie inny krem BB tej samej firmy kosztuje 89 pln , a u "mojego" sprzedającego widzę teraz, że jest za 8 dolarów (28 pln) z wysyłką za darmo. Fakty mówią same za siebie. Naprawdę zdarzają się ludzie, którzy w ciemno akceptują takie ceny bez sprawdzenia faktycznej wartości w internecie :O?

Serio, przemyśl profil swojego sklepiku. Bo w tym momencie mam wrażenie, że uważasz klientki za głupie, łykające każdą cenę.
heksita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 18:00   #4616
bubus900
Zakorzenienie

Ja nie koloryzuje, zresztą, skończmy już ten temat, bo to już nudne się robi. Nikomu nie bronię mieć wysokich cen w sklepie, ale wmawianie, że gdzie indziej podróby i promowanie za wszelką cenę swojego sklepu, trochę razi po oczach. I tym pozytywnym akcentem kończę rozważania na temat całego azjatyckiego klimatu.
Stary 2012-07-25, 18:06   #4617
Shilpa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Nie nie widzę. Natomiast widzę lekkie koloryzowanie - ale i u nas w zwykłym sklepie, czy nawet na targu przy zakupie jakiegokolwiek produktu sprzedawca wciska nam różne ciekawe historie "tylko u mnie oryginały itd.".
Dziewczyny dzielą się linkami... Ok, super, ale jeżeli prowadziłabyś sklep, to chciałabyś żeby ktoś ci zabierał klientów w "twoim lokalu" namawiając ich do zakupu w innym miejscu? Chyba nie. Jeżeli chcę zarobić to bronię swojego źródła dochodu jak niepodległości . Gdyby AC nie prowadziła sklepu to pewnie nie byłoby kłopotu z linkami do sprzedawców.
Czekam na wyniki dochodzenia w sprawie kocich uszek.
Ale czy to takie fajne, aby z mojej pracy korzystały osoby trzecie, a ja nie? Dwa popularne w Polsce sklepy z kosmetykami wypłynęły kilka tygodni po tym, jak na zaczęłam nagrywać swoje filmiki - i w ofercie głównie pojawiały się rzeczy, o których mówiłam. Dodatkowo te sklepy sponsorują inne blogerki, a mnie nie.. a jednak to moje recenzje napędzają zainteresowanie ich ofertami .

Nie mówiąc już o tym, jak przez asocjacje nie raz i mnie próbuje się wciągać w różne kłopotliwe historie. Kiedy sklep PinkMellon zaczął na poważnie naciągać klientów, to ja dostałam 3 maile w jeden tydzień od zrozpaczonych dziewczyn, bo o tym sklepie dowiedziały się z komentarzy na moim blogu . Tak samo kiedy polecałam naiwnie tego samego sprzedawcę, którego poleca Bubzbeauty i jedna osoba otrzymała krem Skin79 który nie wyglądał tak jak powinien, to ja dostałam maila z żalami...
Stary 2012-07-25, 18:06   #4618
bold12
Raczkowanie

http://www.florencebeauty.pl/2012/07/brand-new/

Florka również otworzyła sklep , a w przyszłości ma byc jeszcze sklep internetowy.
Większosc jutubowiczek kombinuje jak tu zarobic na widzach

bold12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 18:09   #4619
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bold12 Pokaż wiadomość
http://www.florencebeauty.pl/2012/07/brand-new/

Florka również otworzyła sklep , a w przyszłości ma byc jeszcze sklep internetowy.
Większosc jutubowiczek kombinuje jak tu zarobic na widzach
- cóż, ona przynajmniej kombinuje z gustem. Ładny sklep.
madana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 18:13   #4620
bubus900
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
- cóż, ona przynajmniej kombinuje z gustem. Ładny sklep.
madana, uwielbiam Cię . mam nadzieję, że zostaniesz z nami na dłużej

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości