|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz
Blonde, no proszę tyle pieniążków Ci wpadło
super a dziś środa to może jeszcze z lotka coś wpadnie ![]() Aaby, z wózka jestem zadowolona, kamilek również prowadzi się super, koła są idealne na naszą kamienistą drogę no i amortyzatory miodzio ALE coś mamy albo źle skręcone albo zepsute bo trochę go ściąga na lewo, TŻ jednak obiecał spróbować naprawić.i bierz sie za pisanie pracy do cholery ! Agnusek, same dobre wieści super to działajcie ![]() Gucia, ale ja to biegać nie będę bo najzwyczajniej nie lubię ![]() martynka, super że sobie poradziliście z mężem ![]() Agnusku Cytat:
![]() Mrowinko, świetnie że masz termin na laparo, i nic się nie przejmuj, będzie dobrze Blonde, Cytat:
hey Onyksik ![]() Ana, przykro mi że tak musiałaś się wycierpieć na badaniach Kasia, się nic nie bój ja też płakałam że chyba to już czop a to wody były dzidziuś is coming ![]() Nikita, kasia Cytat:
![]() Tomalinko, bardzo dobrze że się nie załamujesz.... ![]() Mrowinko, oby lista przyniosła szczęście ![]() Żabciu, wszystkiego naj z okazji rocznicy..
|
|
#32 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz
Żabcia wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Malenstfo, a czemu rodzice by sie mieli nie cieszyc? Cos Ty sobie znowu wkrecila? Przeciez mama juz trampki i ciuszki kupuje...myslisz, ze to po to, zeby Wam pokazac, ze bardzo nie chce byc babcia?
Martynka,co za dol? Co za kompleksy? ![]() Zabcia, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy masz jakies specjalne plany na wieczor z mezem?
|
|
|
|
#34 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no mam troszke za duzo tego ciałka....
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem dziś wyczerpana, fizycznie i psychicznie. Mam nadzieję że mały będzie spokojny w nocy. No i że humor mi wróci.
czeka nas jeszcze kąpanie małego, jeszcze Wam nie mówiłam że po sutkach to jest druga najgorsza rzecz jaka nas dziennie spotyka, bo mały płacze w niebo glosy i do tej pory nie było kąpieli żeby się nie zaniósł płaczem. dogrzewamy pokój, robię wszystko wolno, wodę ma cieplutką, nawet mu daję do raczki coś trzymać bo podobno się dziecko czuje bezpieczniej i nic... płacz...
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana, a kto nie ma?
jakby wszyscy byli szczuplutcy, to wiesz jak by nudno bylo na swiecie
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bikuś czytałam...i przestałam, bo się przeraziłam..i tyle...niby poprzednie wyniki i ta awidność świadczą o tym, że toxo już kiedyś dawno przeszłam...więc nie powinno być żadnego zagrożenia... A teraz to IgM mnie zbiło z tropu Niby jest słabo dodatnie czy też wątpliwe...ale jest...doczytałam też, że w ciąży niby mogą się podnieść te wskaźniki, nie świadcząc o chorobie...ale nie przekonało mnie to.. Butter proponuję jeszcze raz przeczytać moje posty...bo nie napisałam, że rodzice się cieszyć nie będą...tylko ja....
|
|
|
|
|
#38 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nie chce bys szczupla ale chce zrzucic chociaz troszke.... ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
Malenstwo a moze powiedzcie rodzicom ... zawsze mama mogłaby Cie wesprzeć chociazby slowem ........
|
|
|
#39 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I pieke tak lekko ponad godz Najlepsze jest jak butelka jest z piwem w srodku, kurczak taki soczysty i mokry potem MniaM...uwielbiam: )A czemu zly pomysł?Wg mnie fajnie Spokojnie sie przygotujecie![]() Cytat:
No jutro sie okaze w sprawie lotka Odpoczywaj ![]() Cytat:
![]() Wrociłam ![]() Ale fajnie tak wyjsc samemu Pochodzilam troche i nie musialam sie spieszyc Kupilam sobie kamizelke jeansowa, buty i apaszke Czaje sie jeszcze na torebke,a le dzis to juz za duzo![]() Zaabcia sto lat i duzo milosci
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Maleństwo, głupia jesteś ! siedzisz i się przyjmujesz, sama sobie interpretujesz wyniki.
lekarz jesteś? nim nie pójdziesz z tym do lekarza to weź się uspokój. Tyle.
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam sie
|
|
#42 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak ale w niedziele z rana bedzie juz dzwonic zeby malego wziassc bo ona ma juz dosc.... maz jej to dzis powiedzial to stwierdzila ze nie ale ja wiem ze bedzie tak jak maz powiedzial:P
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
ale w czym to przeszkodzi?Ze jak jej go nie dacie w piatek to zostanie z nim dluzej w niedziele?Bo nie rozumiem...
|
#44 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bym go wlasnie dala jej po poludniu w sobote i wlasnie w niedziele kolo poludnia go odebrac o ile nie bedziemy szli na poprawiny... nom wlasnie chcialabym zeby dluzej z znim zostala w niedziele a nie juz z rana o 7 dzwonila zeby przyjechac po mlodego :P wiem jak bylo po ostatnim weselu....
|
|
|
#45 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziękuję Cytat:
Trzymam kciuki za wyniki Cieszę się, że już jesteś spokojniejsza. Z ciekawości spytam, prowadzisz jakieś obserwacje cyklu? Cytat:
Cytat:
Gratuluję rocznicy. Miłego świętowania życzę ![]() Cytat:
![]() Za kciuki dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#46 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaczytałam się i troche ziemniaki przypaliłam
Martynka, Blonde kiedyś musze wypróbować tego kurczaka z flaszką ![]() Maleństfo jeśli chodzi o wyniki to dla kobiet w ciąży są inne normy, ja nigdy morfologii nie mam w normie a ginka nic z tym nie robi. Ale jak się martwisz to może powtórz badanie? Strong mam nadzieję że mały w końcu polubi kąpiel! Blonde pokaż zakupy! mrowinka na wyniki czekałam tydzień
Dawidek 18.10.2012 57cm i 3340g szczęścia Nasz Ślub 30.05.2009 Edytowane przez mona_ja Czas edycji: 2012-07-25 o 19:29 |
|
|
|
#47 | |
|
Wtajemniczenie
|
Żabciu wszystkiego najlepszego! Napisz potem czy mężuś pamiętał i jak spędziliście rocznicę
![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35510293]Tomalinko, ja też bym chciała, żeby nam wszystkim się udało. Oby Trzymam kciuki za wyniki Cieszę się, że już jesteś spokojniejsza. Z ciekawości spytam, prowadzisz jakieś obserwacje cyklu? [/QUOTE] Nie bo gdzieś wyczytałam, że to przy stymulacji nie ma sensu. Wyniki i tak będą zaburzone. Cytat:
ale ja kocham czosnek![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Malensstfo jak tak bardzo się tym martwisz to może idź do jakiegoś lekarza jeszcze? Albo do rodzinnego? |
|
|
|
|
#48 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przepraszam, że tak wypytuję, ale lekarka wspominała, że jak wyniki laparoskopii będą ok (tzn. jajowody drożne), a dalej się nie będzie udawało, to możemy jeszcze spróbować stymulacji Clo. |
|
|
|
|
#49 |
|
Wtajemniczenie
|
Tomalinka ja może nie kocham ale lubie czosnek i np nie wyobrażam sobie makaronu bez czosnku, ale do puree nigdy nie dawałam.
Ale się najadłam, kurczak nawet smaczny wyszedł, dałam pod skórę na piersiach płatki masła i pomogło. Nawet maluszkowi smakowało bo kopie, jak ja kocham to uczucie
|
#50 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nooo jedna porzadna odpisala ![]() Cytat:
) az nam termometr po paru razach odpadl z tej wanienki Cytat:
daj znac co mezowi wyszlo a moze i ja pojade bo mam masakre.....nie da sie stanac na noge jak juz rozchodze to jakos ide ale jak mam np rano wstac to np wczoraj sie przewrocilam ![]() Cytat:
poszwy na koldre nie prasuje bo mamy 200x200 i nie raz sie pomylilam gdzie prasowalam Mrowinko ciesze sie bardzo ale ja jestem durna.......czytam coscie w tamtym watku naskrobaly i ciesze jak glupi do sera ze stron nie przybywa a tu nowy watek i z marszu 2 strony do nadrobienia ![]() i wiecie co.......chyba jednak bede chora boli mnie gardlo, mam dreszcze i boli mnie doslownie cale cialo a w ustach czuje susz i gorac..no i tradycyjnie pieka mnie oczy a nie moge byc chora bo musze isc do pracy i co ja mam zrobic ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#51 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35510788]Aha, tego nie wiedziałam. Ale cykle masz monitorowane, tak?
Przepraszam, że tak wypytuję, ale lekarka wspominała, że jak wyniki laparoskopii będą ok (tzn. jajowody drożne), a dalej się nie będzie udawało, to możemy jeszcze spróbować stymulacji Clo.[/QUOTE] Tak, monitorowane. Przy policystycznych jajnikach to jest bardzo ważne bo pecherzyki się szybciej rozwijają a mam ich sporo w jajnikach. Clo biorę od 5-9dc. W pierwszym cyklu miałam przyjść w 10 dc (przy clo owulacja jest duzo szybciej) no i okazało się, że torbiel mi pękła. W drugim cyklu brałam już w sumie 2 tabletki no i byłam w 7dc, 10dc i 14dc. No i nic. Teraz mam brać 3 tabletki no i zobaczymy Jak masz jakieś pytania to pisz.. może uda mis ię odpowiedzieć
|
|
|
|
#52 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie mam policystycznych jajników, ale ostatnio trafił się cykl bez owulacji, więc w razie czego można spróbować. Ale to dopiero po zbadaniu drożności jajowodów, wcześniej nie ma to u mnie sensu. Trzymam kciuki, żeby w tym cyklu owulacja się u Ciebie pojawiła
|
||
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35511249]Niedobrze. Kotku, nie masz jakichś leków na przeziębienie w domu? Mogłabyś coś wziąć na noc, wygrzać się... może by pomogło. [/QUOTE]
no mam polopiryne i aspiryne kurcze zebym wytrzymala te dwa dni to przez weekend bym sie podkurowala a potem od srody mam urlop to se moge nawet 2 tygodnie chorowac
|
|
|
|
#54 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z okazji rocznicy, oby każda kolejna była dla was radosnaCytat:
a brzuszek go nie boli??smoczka spróbuj dać w kąpieli - też moze pomócCytat:
![]() U nas na obiad dzisiaj był kurczak z piekarnika w ziołach i czosnku z cebulą, frytki i ogórki małosolne (dla tż, ja nie znoszę), a na pierwsze wczorajsza zalewajka na jutro chyba ziemniaki z koperkiem, skwarkami i maślanką![]() Moja siostra właśnie pojechała i zabrałą małą (szFagier ją podrzucił o 17ej), dzieci się wyszalały, pół domu mi rozniosły dobrze, ze będę miała 2,5 roku różnicy a nie rok bo bym chyba oszalała od tego hałasu
|
|
#55 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie spisalam sie w tym roku ![]() Cytat:
No i tak trzymaj Taaa teraz to ja sie musze przekalamc na ten seks co noc ![]() dziekuje dziekuje Cytat:
Pewnie zamowimy jakies jedzenie do domu bo jeszcze w restauracji z Domino nie bylismy i troche strach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dziekuje slicznie [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35510293] Dziękuję Gratuluję rocznicy. Miłego świętowania życzę ![]() [/QUOTE] dziekuje Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- dziekuje slicznie
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
ależ mnie dziś cały dzień głowa bolała
na szczęście trochę przeszło...Mrowinko, super że termin laparo już tuż tuż wierzę, że ten wątek będzie należał do Ciebie Agnusku, super, że jesteś tak zadowolona z wizyty Strong, nie poddawaj się z karmieniem, będzie kiedyś lepiej a co do kąpieli to musicie pokombinowac... może za zimno, a może jednak za ciepło mu jest? a tetrówkę na brzuszek kładziecie? karmisz przed kąpielą?Zabciu, gratulacje za 3 rocznicę |
|
|
|
#57 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja to robie tak ze ugotuje normalnie ziemniaki noi pozniej daje odrobine mleka bez masla i sa ok.... i tluczkiem je ubijam
|
|
|
#58 |
|
Wtajemniczenie
|
Kotek, Baobabek ziemniaki najpierw kroję na mniejsze kawałki, szybciej się ugotują
zalewam wodą i mlekiem tak żeby je przykryło, masła dałam ok 1/3 kostki na 6 średnich kartofli.To masło razem z wodą i mlekiem od początku gotowania.A mleko miałam 3,2% ale może być jakiekolwiek. Ale się kulinarnie zrobiłoŻabcia dużo miłości dla was! Kotek weź rutinoscorbin albo wapno z wit c, ciepłą herbatke i do łóżka.
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
dziekuje
|
|
#60 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Widzę, że w tym cyklu to my prawie łeb w łeb idziemy, bo ostatnią @ miałyśmy prawie w tym samym terminie i na początku sierpnia (nie) spodziewamy się kolejnej
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.

super
a dziś środa to może jeszcze z lotka coś wpadnie 
16.07.2012 - Kamil, nasze serce. 

jakby wszyscy byli szczuplutcy, to wiesz jak by nudno bylo na swiecie
a szukałaś interpretacji wyniku w necie?

lekarz jesteś? nim nie pójdziesz z tym do lekarza to weź się uspokój. Tyle.

podobno u nas w szpitalu trzeba mieć tą karte, zwykły wynik na papierze nie wystarcza, tak mówiła mi sis która niedawno tam rodziła. Ale każdy szpital ma inne zasady.
Cieszę się, że już jesteś spokojniejsza. 

daj znac co mezowi wyszlo a moze i ja pojade bo mam masakre.....nie da sie stanac na noge
z okazji rocznicy, oby każda kolejna była dla was radosna
na szczęście trochę przeszło...