Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz. 12 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-25, 18:56   #31
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz

Blonde, no proszę tyle pieniążków Ci wpadło super a dziś środa to może jeszcze z lotka coś wpadnie

Aaby, z wózka jestem zadowolona, kamilek również prowadzi się super, koła są idealne na naszą kamienistą drogę no i amortyzatory miodzio ALE coś mamy albo źle skręcone albo zepsute bo trochę go ściąga na lewo, TŻ jednak obiecał spróbować naprawić.

i bierz sie za pisanie pracy do cholery !

Agnusek, same dobre wieści super to działajcie

Gucia, ale ja to biegać nie będę bo najzwyczajniej nie lubię ale ćwiczyć będę

martynka, super że sobie poradziliście z mężem

Agnusku
Cytat:
No ja też jestem raczej z tych zakompleksionych i jak już samej coś mi się podoba, to jest sukces Fajnie, że też jesteś aktywna Czekamy teraz na Stronga
a ja się już zbieram

Mrowinko, świetnie że masz termin na laparo, i nic się nie przejmuj, będzie dobrze

Blonde,
Cytat:
znam ten bol
Co tam Strong?
a odpoczywam bo mały zasnął...

hey Onyksik

Ana, przykro mi że tak musiałaś się wycierpieć na badaniach

Kasia, się nic nie bój ja też płakałam że chyba to już czop a to wody były dzidziuś is coming

Nikita, kasia
Cytat:
ojoj, Strong w dnien porodu tez pisala o sluzie z krwia... moze lepiej zadzwon do poloznej
no właśnie

Tomalinko, bardzo dobrze że się nie załamujesz....

Mrowinko, oby lista przyniosła szczęście

Żabciu, wszystkiego naj z okazji rocznicy..
Stary 2012-07-25, 18:59   #32
martynka1916
Wtajemniczenie

GG do martynka1916
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz

Żabcia wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
4.06.2013 Wiktoria

"Zabrać Cię na spacer długi, żeby iść i nic nie mówić, tylko czuć że jesteś obok."
martynka1916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 18:59   #33
ButterBear
Zakorzenienie

Malenstfo, a czemu rodzice by sie mieli nie cieszyc? Cos Ty sobie znowu wkrecila? Przeciez mama juz trampki i ciuszki kupuje...myslisz, ze to po to, zeby Wam pokazac, ze bardzo nie chce byc babcia?

Martynka,co za dol? Co za kompleksy?

Zabcia, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy masz jakies specjalne plany na wieczor z mezem?

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 19:01   #34
martynka1916
Wtajemniczenie

GG do martynka1916

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Malenstfo, a czemu rodzice by sie mieli nie cieszyc? Cos Ty sobie znowu wkrecila? Przeciez mama juz trampki i ciuszki kupuje...myslisz, ze to po to, zeby Wam pokazac, ze bardzo nie chce byc babcia?

Martynka,co za dol? Co za kompleksy?

Zabcia, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy masz jakies specjalne plany na wieczor z mezem?

no mam troszke za duzo tego ciałka....
4.06.2013 Wiktoria

"Zabrać Cię na spacer długi, żeby iść i nic nie mówić, tylko czuć że jesteś obok."
Stary 2012-07-25, 19:01   #35
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Jestem dziś wyczerpana, fizycznie i psychicznie. Mam nadzieję że mały będzie spokojny w nocy. No i że humor mi wróci.

czeka nas jeszcze kąpanie małego, jeszcze Wam nie mówiłam że po sutkach to jest druga najgorsza rzecz jaka nas dziennie spotyka, bo mały płacze w niebo glosy i do tej pory nie było kąpieli żeby się nie zaniósł płaczem. dogrzewamy pokój, robię wszystko wolno, wodę ma cieplutką, nawet mu daję do raczki coś trzymać bo podobno się dziecko czuje bezpieczniej i nic... płacz...
Stary 2012-07-25, 19:04   #36
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynka1916 Pokaż wiadomość
no mam troszke za duzo tego ciałka....
Kochana, a kto nie ma? jakby wszyscy byli szczuplutcy, to wiesz jak by nudno bylo na swiecie

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 19:07   #37
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Maleństwo nie wiem co Ci doradzić a szukałaś interpretacji wyniku w necie?

Bikuś
czytałam...i przestałam, bo się przeraziłam..i tyle...niby poprzednie wyniki i ta awidność świadczą o tym, że toxo już kiedyś dawno przeszłam...więc nie powinno być żadnego zagrożenia...

A teraz to IgM mnie zbiło z tropu Niby jest słabo dodatnie czy też wątpliwe...ale jest...doczytałam też, że w ciąży niby mogą się podnieść te wskaźniki, nie świadcząc o chorobie...ale nie przekonało mnie to..

Butter proponuję jeszcze raz przeczytać moje posty...bo nie napisałam, że rodzice się cieszyć nie będą...tylko ja....
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 19:09   #38
martynka1916
Wtajemniczenie

GG do martynka1916

Cytat:
Kochana, a kto nie ma? jakby wszyscy byli szczuplutcy, to wiesz jak by nudno bylo na swiecie

ja nie chce bys szczupla ale chce zrzucic chociaz troszke....

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Bikuś czytałam...i przestałam, bo się przeraziłam..i tyle...niby poprzednie wyniki i ta awidność świadczą o tym, że toxo już kiedyś dawno przeszłam...więc nie powinno być żadnego zagrożenia...

A teraz to IgM mnie zbiło z tropu Niby jest słabo dodatnie czy też wątpliwe...ale jest...doczytałam też, że w ciąży niby mogą się podnieść te wskaźniki, nie świadcząc o chorobie...ale nie przekonało mnie to..

Butter proponuję jeszcze raz przeczytać moje posty...bo nie napisałam, że rodzice się cieszyć nie będą...tylko ja....

Malenstwo a moze powiedzcie rodzicom ... zawsze mama mogłaby Cie wesprzeć chociazby slowem ........
4.06.2013 Wiktoria

Stary 2012-07-25, 19:11   #39
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
niom na butelce wbijasz kurakanie wiem na ile czasu i temp sie wklada do piekarnika bo ostatnio jadlam u rodzicow powiem CI,że mi np to smakowalo..... do tego salatka jakas i pieczone ziemniaki eh az slinka cieknie....

kurcze dziewczyny wrocilismy z miasta i tak nas zmoglo spanie.. Synek jeszcze spi (od 1,5h) i mysle czy go nie obudzic.... Tesciowa chce wziasc mlodego w piatek przed weselem zebysmy na spokojnie mieli czas dla siebie ale nie wiem czy to dobry pomysl..... wiecie co zlapalam dola i te kompleksy moje... ze na obiad zjadlam tylko zupy troszke warzywnej i na drugie salatka z pomidorow z jogurtem.... pogoda taka jakby za chwile mialo padac a duszno sie zrobilo strasznie.... Mrowinko trzymam kciuki ,żeby wszystko bylo w porzadku i witam sie w nowej częsci....
ja tak czesto robie
I pieke tak lekko ponad godzNajlepsze jest jak butelka jest z piwem w srodku, kurczak taki soczysty i mokry potemMniaM...uwielbiam: )
A czemu zly pomysł?Wg mnie fajnieSpokojnie sie przygotujecie

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Blonde, no proszę tyle pieniążków Ci wpadło super a dziś środa to może jeszcze z lotka coś wpadnie

Blonde, a odpoczywam bo mały zasnął...

No jutro sie okaze w sprawie lotka
Odpoczywaj

Cytat:
no

Wrociłam
Ale fajnie tak wyjsc samemuPochodzilam troche i nie musialam sie spieszycKupilam sobie kamizelke jeansowa, buty i apaszkeCzaje sie jeszcze na torebke,a le dzis to juz za duzo

Zaabcia sto lat i duzo milosci
Stary 2012-07-25, 19:12   #40
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Maleństwo, głupia jesteś ! siedzisz i się przyjmujesz, sama sobie interpretujesz wyniki. lekarz jesteś? nim nie pójdziesz z tym do lekarza to weź się uspokój. Tyle.
Stary 2012-07-25, 19:13   #41
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Maleństwo, głupia jesteś ! siedzisz i się przyjmujesz, sama sobie interpretujesz wyniki. lekarz jesteś? nim nie pójdziesz z tym do lekarza to weź się uspokój. Tyle.
jak ze wszystkim
zgadzam sie
Stary 2012-07-25, 19:14   #42
martynka1916
Wtajemniczenie

GG do martynka1916

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
ja tak czesto robie
I pieke tak lekko ponad godzNajlepsze jest jak butelka jest z piwem w srodku, kurczak taki soczysty i mokry potemMniaM...uwielbiam: )
A czemu zly pomysł?Wg mnie fajnieSpokojnie sie przygotujecie

No jutro sie okaze w sprawie lotka
Odpoczywaj

no

Wrociłam
Ale fajnie tak wyjsc samemuPochodzilam troche i nie musialam sie spieszycKupilam sobie kamizelke jeansowa, buty i apaszkeCzaje sie jeszcze na torebke,a le dzis to juz za duzo

Tak ale w niedziele z rana bedzie juz dzwonic zeby malego wziassc bo ona ma juz dosc.... maz jej to dzis powiedzial to stwierdzila ze nie ale ja wiem ze bedzie tak jak maz powiedzial:P
4.06.2013 Wiktoria

Stary 2012-07-25, 19:17   #43
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Tak ale w niedziele z rana bedzie juz dzwonic zeby malego wziassc bo ona ma juz dosc.... maz jej to dzis powiedzial to stwierdzila ze nie ale ja wiem ze bedzie tak jak maz powiedzial:P
ale w czym to przeszkodzi?Ze jak jej go nie dacie w piatek to zostanie z nim dluzej w niedziele?Bo nie rozumiem...
Stary 2012-07-25, 19:20   #44
martynka1916
Wtajemniczenie

GG do martynka1916

Cytat:
ale w czym to przeszkodzi?Ze jak jej go nie dacie w piatek to zostanie z nim dluzej w niedziele?Bo nie rozumiem...

ja bym go wlasnie dala jej po poludniu w sobote i wlasnie w niedziele kolo poludnia go odebrac o ile nie bedziemy szli na poprawiny... nom wlasnie chcialabym zeby dluzej z znim zostala w niedziele a nie juz z rana o 7 dzwonila zeby przyjechac po mlodego :P wiem jak bylo po ostatnim weselu....
4.06.2013 Wiktoria

Stary 2012-07-25, 19:21   #45
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
mrowinka ja tez wyrabiałam karte krwi, płaciłam 50zł, wpisali mnie też do jakiegoś rejestru że jakbym nie miała ze sobą karty to tam mogą sprawdzić jaką mam grupe. I nie trzeba być na czczo bo to bez znaczenia, grupe masz zawsze ta samą podobno u nas w szpitalu trzeba mieć tą karte, zwykły wynik na papierze nie wystarcza, tak mówiła mi sis która niedawno tam rodziła. Ale każdy szpital ma inne zasady.
Dziękuję za informację. Jutro pójdę do laboratorium Pamiętasz, ile czekałaś na wynik?

Cytat:
Tak będzie Od Emilki
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Laparoskopia + prowadzenie wątku = sukces murowany!
Bardzo się cieszę, że podjęłaś się prowadzenia listy
No ale nie ukrywam.. mam cichą nadzieję, że i innym dziewczynom się uda!

Wróciłam właśnie z badania szyjki macicy. Za tydzień wyniki. Rano też byłam na badaniach krwi - zobaczymy czy wszystko ok.
Tomalinko, ja też bym chciała, żeby nam wszystkim się udało. Oby Trzymam kciuki za wyniki Cieszę się, że już jesteś spokojniejsza.
Z ciekawości spytam, prowadzisz jakieś obserwacje cyklu?

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Wiecie co...szczerze powiedziawszy straciłam ochotę na to, aby jutro powiedzieć rodzicom Nie wiem czy się będę cieszyć...martwię się...męża jeszcze dzisiaj nie ma...i mi się ryczeć chce...i nic więcej...
Maleństwo, spokojnie, nie smuć się tak Kiedy najwcześniej możesz skontaktować się ze swoim lekarzem? A może do jakiegoś innego idź...

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
mrowinka - trzymam mocno kciuki aby zalozenie tej czesci bylo dla Ciebie szczesliwe

A My dzisiaj mamy 3 rocznice slubu Ciekawe czy maz pamieta
Dziękuję Gratuluję rocznicy. Miłego świętowania życzę

Cytat:
Tesciowa chce wziasc mlodego w piatek przed weselem zebysmy na spokojnie mieli czas dla siebie ale nie wiem czy to dobry pomysl.....Mrowinko trzymam kciuki ,żeby wszystko bylo w porzadku i witam sie w nowej częsci....
Martynko, myślę, że to dobry pomysł. Pobędziecie tylko we dwoje, przygotujecie się spokojnie, a i porozmawiać będzie okazja, wyjaśnić sobie co nieco... żebyście się już nie sprzeczali jak ostatnio
Za kciuki dziękuję

Cytat:
Mrowinko, świetnie że masz termin na laparo, i nic się nie przejmuj, będzie dobrze Mrowinko, oby lista przyniosła szczęście
Musi być dobrze, skoro wszystkie mi to powtarzacie

Cytat:
Wrociłam
O proszę, puścić kobietę na zakupy i od razu ma dobry humor
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 19:28   #46
mona_ja
Wtajemniczenie

Zaczytałam się i troche ziemniaki przypaliłam ale wyszły pyszne, zrobiołam puree nowym sposobem, ziemniaki ugotowałam pół na pół z wodą i mlekiem i kawałkiem masła i tego już później nie odlewałam tylko ugniotłam razem z ziemniaczkami, pycha

Martynka, Blonde kiedyś musze wypróbować tego kurczaka z flaszką

Maleństfo jeśli chodzi o wyniki to dla kobiet w ciąży są inne normy, ja nigdy morfologii nie mam w normie a ginka nic z tym nie robi. Ale jak się martwisz to może powtórz badanie?

Strong mam nadzieję że mały w końcu polubi kąpiel!

Blonde pokaż zakupy!

mrowinka na wyniki czekałam tydzień

Nasz Ślub 30.05.2009

Edytowane przez mona_ja
Czas edycji: 2012-07-25 o 19:29
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 19:39   #47
tomalinka
Wtajemniczenie

Żabciu wszystkiego najlepszego! Napisz potem czy mężuś pamiętał i jak spędziliście rocznicę

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35510293]Tomalinko, ja też bym chciała, żeby nam wszystkim się udało. Oby Trzymam kciuki za wyniki Cieszę się, że już jesteś spokojniejsza.
Z ciekawości spytam, prowadzisz jakieś obserwacje cyklu?

[/QUOTE]
Nie bo gdzieś wyczytałam, że to przy stymulacji nie ma sensu. Wyniki i tak będą zaburzone.

Cytat:
Zaczytałam się i troche ziemniaki przypaliłam ale wyszły pyszne, zrobiołam puree nowym sposobem, ziemniaki ugotowałam pół na pół z wodą i mlekiem i kawałkiem masła i tego już później nie odlewałam tylko ugniotłam razem z ziemniaczkami, pycha
Ja zawsze jeszcze dodaję wyciskany czosnek ale ja kocham czosnek

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Malensstfo jak tak bardzo się tym martwisz to może idź do jakiegoś lekarza jeszcze? Albo do rodzinnego?
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 19:47   #48
Konto usunięte

Cytat:
Nie bo gdzieś wyczytałam, że to przy stymulacji nie ma sensu. Wyniki i tak będą zaburzone.
Aha, tego nie wiedziałam. Ale cykle masz monitorowane, tak?
Przepraszam, że tak wypytuję, ale lekarka wspominała, że jak wyniki laparoskopii będą ok (tzn. jajowody drożne), a dalej się nie będzie udawało, to możemy jeszcze spróbować stymulacji Clo.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 19:54   #49
mona_ja
Wtajemniczenie

Tomalinka ja może nie kocham ale lubie czosnek i np nie wyobrażam sobie makaronu bez czosnku, ale do puree nigdy nie dawałam.

Ale się najadłam, kurczak nawet smaczny wyszedł, dałam pod skórę na piersiach płatki masła i pomogło. Nawet maluszkowi smakowało bo kopie, jak ja kocham to uczucie

Nasz Ślub 30.05.2009
Stary 2012-07-25, 19:58   #50
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
kotek, jakiegoś devolaja bym zjadła albo zapiekankę fajną lazaniieeee

nooo jedna porzadna odpisala wlasnie myslalam o lazanii albo o domowej pizzy (bo to beda tylko domownicy i tesciowa wiec nie trzeba sie wysilic na wykwintnosc)
Cytat:
czeka nas jeszcze kąpanie małego, jeszcze Wam nie mówiłam że po sutkach to jest druga najgorsza rzecz jaka nas dziennie spotyka, bo mały płacze w niebo glosy i do tej pory nie było kąpieli żeby się nie zaniósł płaczem. dogrzewamy pokój, robię wszystko wolno, wodę ma cieplutką, nawet mu daję do raczki coś trzymać bo podobno się dziecko czuje bezpieczniej i nic... płacz...
kochanie nalejcie mu cieplejszej wody u nas podzialalo ale sama bylam przerazona czy nie za ciepla (Tz jak wyjal reke z wanienki mial ja czerwona a Maja po raz pierwszy byla cicho ) az nam termometr po paru razach odpadl z tej wanienki i spokojnie bo Kamilek czuje ze jestescie w stresie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Blonde mam nadzieję. generalnie to go to boli gdzieś od tygodnia, ale ostatnio to rano ledwo jest w stanie wstać z łożka. za l4 by go szefowa chyba zabiła
bozzz Madzia mam tak samo daj znac co mezowi wyszlo a moze i ja pojade bo mam masakre.....nie da sie stanac na noge jak juz rozchodze to jakos ide ale jak mam np rano wstac to np wczoraj sie przewrocilam
Cytat:
Master Ci wybacza - warunkowo...
Właśnie myślę nad jakimś ciastem dla mamy na jutro, bo ma imieniny...a ja nie mam takiego prezentu jak Malenstfo Chyba zrobię tartę z musem jabłkowym i sosem krówkowym

teee Master!!! a ktos mnie chyba wczoraj olal

Ja też nie prasuje pościeli, ręczników, ścierek, bielizny itp. Rzadko nawet dżinsy prasuje...Ale niestety niektóre rzeczy trzeba ...
ja prasuje reczniki i poszewki na poduszki poszwy na koldre nie prasuje bo mamy 200x200 i nie raz sie pomylilam gdzie prasowalam

Mrowinko ciesze sie bardzo i trzymam kciuki za w miare bezbolesny pobyt w szpitalu

ale ja jestem durna.......czytam coscie w tamtym watku naskrobaly i ciesze jak glupi do sera ze stron nie przybywa a tu nowy watek i z marszu 2 strony do nadrobienia

i wiecie co.......chyba jednak bede chora boli mnie gardlo, mam dreszcze i boli mnie doslownie cale cialo a w ustach czuje susz i gorac..no i tradycyjnie pieka mnie oczy a nie moge byc chora bo musze isc do pracy i co ja mam zrobic

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
o widzisz takim sposobem pure jeszcze nie robilam i chyba w niedziele skorzystam z przepisu

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 20:04   #51
tomalinka
Wtajemniczenie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35510788]Aha, tego nie wiedziałam. Ale cykle masz monitorowane, tak?
Przepraszam, że tak wypytuję, ale lekarka wspominała, że jak wyniki laparoskopii będą ok (tzn. jajowody drożne), a dalej się nie będzie udawało, to możemy jeszcze spróbować stymulacji Clo.[/QUOTE]

Tak, monitorowane. Przy policystycznych jajnikach to jest bardzo ważne bo pecherzyki się szybciej rozwijają a mam ich sporo w jajnikach. Clo biorę od 5-9dc. W pierwszym cyklu miałam przyjść w 10 dc (przy clo owulacja jest duzo szybciej) no i okazało się, że torbiel mi pękła. W drugim cyklu brałam już w sumie 2 tabletki no i byłam w 7dc, 10dc i 14dc. No i nic. Teraz mam brać 3 tabletki no i zobaczymy

Jak masz jakieś pytania to pisz.. może uda mis ię odpowiedzieć
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 20:12   #52
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
i wiecie co.......chyba jednak bede chora boli mnie gardlo, mam dreszcze i boli mnie doslownie cale cialo a w ustach czuje susz i gorac..no i tradycyjnie pieka mnie oczy a nie moge byc chora bo musze isc do pracy i co ja mam zrobic
Niedobrze. Kotku, nie masz jakichś leków na przeziębienie w domu? Mogłabyś coś wziąć na noc, wygrzać się... może by pomogło.

Cytat:
Tak, monitorowane. Przy policystycznych jajnikach to jest bardzo ważne bo pecherzyki się szybciej rozwijają a mam ich sporo w jajnikach. Clo biorę od 5-9dc. W pierwszym cyklu miałam przyjść w 10 dc (przy clo owulacja jest duzo szybciej) no i okazało się, że torbiel mi pękła. W drugim cyklu brałam już w sumie 2 tabletki no i byłam w 7dc, 10dc i 14dc. No i nic. Teraz mam brać 3 tabletki no i zobaczymy

Jak masz jakieś pytania to pisz.. może uda mis ię odpowiedzieć
Dzięki Ja nie mam policystycznych jajników, ale ostatnio trafił się cykl bez owulacji, więc w razie czego można spróbować. Ale to dopiero po zbadaniu drożności jajowodów, wcześniej nie ma to u mnie sensu.
Trzymam kciuki, żeby w tym cyklu owulacja się u Ciebie pojawiła
Stary 2012-07-25, 20:23   #53
kotekk81
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35511249]Niedobrze. Kotku, nie masz jakichś leków na przeziębienie w domu? Mogłabyś coś wziąć na noc, wygrzać się... może by pomogło. [/QUOTE]

no mam polopiryne i aspiryne kurcze zebym wytrzymala te dwa dni to przez weekend bym sie podkurowala a potem od srody mam urlop to se moge nawet 2 tygodnie chorowac

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 20:26   #54
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Mleduje sie w nowej czesci

mrowinka - trzymam mocno kciuki aby zalozenie tej czesci bylo dla Ciebie szczesliwe

A My dzisiaj mamy 3 rocznice slubu Ciekawe czy maz pamieta
z okazji rocznicy, oby każda kolejna była dla was radosna

Cytat:
Jestem dziś wyczerpana, fizycznie i psychicznie. Mam nadzieję że mały będzie spokojny w nocy. No i że humor mi wróci.

a jak bardzo dogrzewacie?? u nas mały też sie darł, grzaliśmy farelką, ale tak, ze pot z nas ciekł - tylko wtedy dało się kąpać normalnie a brzuszek go nie boli??smoczka spróbuj dać w kąpieli - też moze pomóc

Cytat:
muszę spróbować ten sposób na ziemniaki bo ciekawie brzmi jakie mleko - ile %?? i ile masła?? to masło to od początku dać zanim sie włączy gaz czy jakoś pod koniec

U nas na obiad dzisiaj był kurczak z piekarnika w ziołach i czosnku z cebulą, frytki i ogórki małosolne (dla tż, ja nie znoszę), a na pierwsze wczorajsza zalewajka na jutro chyba ziemniaki z koperkiem, skwarkami i maślanką
Moja siostra właśnie pojechała i zabrałą małą (szFagier ją podrzucił o 17ej), dzieci się wyszalały, pół domu mi rozniosły dobrze, ze będę miała 2,5 roku różnicy a nie rok bo bym chyba oszalała od tego hałasu

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 20:32   #55
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
18:47 ----------

Żabcia wszystkiego najlepszego zaplanowałaś coś na ten dzień???
dziekuje no wlasnie nie mam nic zaplanowane , nawet nie mialamkiedy kartki kupic nie spisalam sie w tym roku

Cytat:

Żabcia, Żaboszku, wcale sie nie nakręcam, masz rację jak trzeba będzie to dam mm, przecież nie będę dziecka głodzić bo moje suty nie dają rady. Ale narazie jestem silna i zdeterminowana żeby z oszczędności, wygody i może jakiegoś większego zdrowia dla maluszka to postaram się to przetrwać

super że się ładnie zagoiłaś to teraz będzie seks co noc

.

No i tak trzymaj

Taaa teraz to ja sie musze przekalamc na ten seks co noc

Cytat:
.

Żabciu, wszystkiego naj z okazji rocznicy..
dziekuje

Cytat:
Żabcia wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
dziekuje

Cytat:
dziekuje no wlasnie planu wogole nie mam Pewnie zamowimy jakies jedzenie do domu bo jeszcze w restauracji z Domino nie bylismy i troche strach

Cytat:

Kurcze , a moze woda jest za zimna/ciepla? A od razu go wkladacie do wody czy tak stopniowo? Nie wiem co Ci doradzic

Cytat:
ja
Wrociłam

pokazuj

dziekuje slicznie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35510293]

Dziękuję Gratuluję rocznicy. Miłego świętowania życzę

[/QUOTE]

dziekuje

Cytat:
Żabciu wszystkiego najlepszego! Napisz potem czy mężuś pamiętał i jak spędziliście rocznicę

?
dziekuje zdam relacje po

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość

dziekuje slicznie

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 20:38   #56
Natala84
Zakorzenienie

ależ mnie dziś cały dzień głowa bolała na szczęście trochę przeszło...

Mrowinko, super że termin laparo już tuż tuż i cieszę się, że nastawienie też masz pozytywne wierzę, że ten wątek będzie należał do Ciebie

Agnusku, super, że jesteś tak zadowolona z wizyty oby koniec cyklu był dla Ciebie szczęśliwy

Strong, nie poddawaj się z karmieniem, będzie kiedyś lepiej mm to nie trucizna, ale jednak swoje kosztuje a dla malucha nie ma to jak mleko mamy a co do kąpieli to musicie pokombinowac... może za zimno, a może jednak za ciepło mu jest? a tetrówkę na brzuszek kładziecie? karmisz przed kąpielą?

Zabciu, gratulacje za 3 rocznicę
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 20:40   #57
martynka1916
Wtajemniczenie

GG do martynka1916

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość

a jak bardzo dogrzewacie?? u nas mały też sie darł, grzaliśmy farelką, ale tak, ze pot z nas ciekł - tylko wtedy dało się kąpać normalnie a brzuszek go nie boli??smoczka spróbuj dać w kąpieli - też moze pomóc

muszę spróbować ten sposób na ziemniaki bo ciekawie brzmi jakie mleko - ile %?? i ile masła?? to masło to od początku dać zanim sie włączy gaz czy jakoś pod koniec

U nas na obiad dzisiaj był kurczak z piekarnika w ziołach i czosnku z cebulą, frytki i ogórki małosolne (dla tż, ja nie znoszę), a na pierwsze wczorajsza zalewajka na jutro chyba ziemniaki z koperkiem, skwarkami i maślanką
Moja siostra właśnie pojechała i zabrałą małą (szFagier ją podrzucił o 17ej), dzieci się wyszalały, pół domu mi rozniosły dobrze, ze będę miała 2,5 roku różnicy a nie rok bo bym chyba oszalała od tego hałasu

ja to robie tak ze ugotuje normalnie ziemniaki noi pozniej daje odrobine mleka bez masla i sa ok.... i tluczkiem je ubijam
4.06.2013 Wiktoria

Stary 2012-07-25, 20:41   #58
mona_ja
Wtajemniczenie

Kotek, Baobabek ziemniaki najpierw kroję na mniejsze kawałki, szybciej się ugotują zalewam wodą i mlekiem tak żeby je przykryło, masła dałam ok 1/3 kostki na 6 średnich kartofli.To masło razem z wodą i mlekiem od początku gotowania.A mleko miałam 3,2% ale może być jakiekolwiek. Ale się kulinarnie zrobiło

Żabcia dużo miłości dla was!

Kotek weź rutinoscorbin albo wapno z wit c, ciepłą herbatke i do łóżka.

Nasz Ślub 30.05.2009
Stary 2012-07-25, 20:44   #59
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Zabciu, gratulacje za 3 rocznicę
dziekuje

Cytat:
Żabcia dużo miłości dla was!

.
dziekuje

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 20:48   #60
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
no mam polopiryne i aspiryne kurcze zebym wytrzymala te dwa dni to przez weekend bym sie podkurowala a potem od srody mam urlop to se moge nawet 2 tygodnie chorowac
To weź coś i połóż się. Zdrówka życzę

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Mrowinko, super że termin laparo już tuż tuż i cieszę się, że nastawienie też masz pozytywne wierzę, że ten wątek będzie należał do Ciebie
Dzięki Widzę, że w tym cyklu to my prawie łeb w łeb idziemy, bo ostatnią @ miałyśmy prawie w tym samym terminie i na początku sierpnia (nie) spodziewamy się kolejnej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości