III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-25, 17:59   #1741
Katee27
Zadomowienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez aloy Pokaż wiadomość
a poza tym lilka ma rację nieleczonr zęby to siedloisko bakterii bardzo groźnych. wyobraźcie sobie że dentysta jak rozwierca to też może się zarazić i angina murowaana, i pacjent też nie będzie w najlepszym stanie... poza tym może dojść nawet do zapalenia mięśnia sercowego i innych chorób.
a Twoja decyzja o leczeniu po prostu jest mądra...
Matko jak ja mam przekonać męża do leczenia zębów,choćby na nfz?nie chce,żeby coś mu się stało............

A gdzie Colds?o której miała mieć wizyte,wie któraś?
I ciekawe jak zielona i jej synek?

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-07-25 o 18:10
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 18:17   #1742
aloy
Raczkowanie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Matko jak ja mam przekonać męża do leczenia zębów,choćby na nfz?nie chce,żeby coś mu się stało............

A gdzie Colds?o której miała mieć wizyte,wie któraś?
I ciekawe jak zielona i jej synek?
powiedz mu, że może u niego nie trzeba będzie tyle płacić za leczenie, jak w miarę wcześnie pojdzie je poleczyć na nfz. powiedz mu, że chcesz żeby był zdrowy... wiesz co prawda takie rzeczy zdarzają się rzadko, ale jednak... warto powoli leczyc zęby, może on boi się bólu? a zapytaj się go czy podobałabys się mu bez zębów? wiesz niestety nic na siłę, tu trzeba dyplomacji, masz jakieś kobiece sposoby, bo nie warto żebyście sie o to kłócili. porozmawiaj z nim szczerze i powiedz żeby sobie to przemyślał, podaj argumenty za leczeniem bedzie dobrze

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 18:27   #1743
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny.

jestem załamana, a może raczej w.☠☠☠☠iona odebrałam wyniki glukozy i nie wiem co jest grane. wyszło mi, że wynik po 2 godzinach jest wyższy od tego po godzinie
jak to możliwe, przecież z upływem czasu powinien maleć, co najwyżej stać w miejscu ale raczej nie wzrastać...

zadzwoniłam do lekarza i on prawdę mówiąc też osłupiał. i co najlepsze dla sprawdzenia czy to nie błąd w laboratorium mam pić to gówno po raz trzeci... no ileż można

i tak za każdym razem rzygam po tym jak kot, to pod koniec następnego tygodnia czeka mnie znowu ta przyjemność...

jestem zła, idę spać, najchętniej obudziłabym się pod koniec września bo prawdę mówiąc w.☠☠☠☠ia mnie to wszystko

nadrobię Was później kochane, bo teraz jestem zła, lepiej mi dzisiaj zejść z drogi bo nie ręczę za siebie
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 18:48   #1744
lidka0308
Zadomowienie

ja na dzisiaj zmykam

Dobranocka
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 18:53   #1745
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aloy Pokaż wiadomość
powiedz mu, że może u niego nie trzeba będzie tyle płacić za leczenie, jak w miarę wcześnie pojdzie je poleczyć na nfz. powiedz mu, że chcesz żeby był zdrowy... wiesz co prawda takie rzeczy zdarzają się rzadko, ale jednak... warto powoli leczyc zęby, może on boi się bólu? a zapytaj się go czy podobałabys się mu bez zębów? wiesz niestety nic na siłę, tu trzeba dyplomacji, masz jakieś kobiece sposoby, bo nie warto żebyście sie o to kłócili. porozmawiaj z nim szczerze i powiedz żeby sobie to przemyślał, podaj argumenty za leczeniem bedzie dobrze
Spróbuję tak jak radzisz,dzięki bardzo

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

jestem załamana, a może raczej w.☠☠☠☠iona odebrałam wyniki glukozy i nie wiem co jest grane. wyszło mi, że wynik po 2 godzinach jest wyższy od tego po godzinie
jak to możliwe, przecież z upływem czasu powinien maleć, co najwyżej stać w miejscu ale raczej nie wzrastać...

zadzwoniłam do lekarza i on prawdę mówiąc też osłupiał. i co najlepsze dla sprawdzenia czy to nie błąd w laboratorium mam pić to gówno po raz trzeci... no ileż można

i tak za każdym razem rzygam po tym jak kot, to pod koniec następnego tygodnia czeka mnie znowu ta przyjemność...

jestem zła, idę spać, najchętniej obudziłabym się pod koniec września bo prawdę mówiąc w.☠☠☠☠ia mnie to wszystko

nadrobię Was później kochane, bo teraz jestem zła, lepiej mi dzisiaj zejść z drogi bo nie ręczę za siebie
Kurcze teraz jakaś cisza u nas na wątku,ale jak dobrze kojarze,to ktoś tu miał podobnie,więc może uda się bez picia tego dziadostwa.
Bardzo współczuje,mam nadzieję,że obędzie się bez tej powtórki,ale dziwne,że lekarz nawet się z tym nie spotkał

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 19:01   #1746
zielona1911
Zakorzenienie

co do cukru to ja dzis tez mialam masakre tzn. rano ok 10 zjadlam 5 krowek i wypilam kawe z mlekiem i cukrem,potem zjadlam chałke i o 13 badalam cukier i wynik 58 juz niewiem co myslec ;/

a co do mojego synka do dermatolog sama niewie co mu jest postawila 2 diagnozy mianowicie poparzenie sloneczne albo toczeń wlasnie,ale to drugie to jest dosc powazne i mam nadzieje ze to nie to.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 19:13   #1747
Konczita
Zakorzenienie

ja na sekundę
aga ja po 2h miałam więcej niż po 1h i wsio jest ok miałam po 2h 116
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 19:38   #1748
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
28 tydzień

bardzo rozrabiają Wasze szkraby w brzuszkach?
U mnie strasznie rozrabia, ale to 33 tydzień i chyba wewnątrz to mam same siniaki i wszystkie żebra poprzesuwane
Jak leże na obojętnie którym boku a maluch nie śpi to masakra bo aż boli.Własnie przed chwilą musiałam sie ułożyć na pół leżąco bo by mi dziure w boku zrobił

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Jejku czy tylko mi jest niedobrze od kopniaków Małej ???

Zośka zrobiła się ostatnio bardzo niespokojna, kopie praktycznie 24h na dobę najdłuższe przerwy mają jakieś pół godziny ale to bardzo rzadko. Nawet w nocy za każdym razem kiedy się przebudze to Zośka się wierci, już mam tak wszystkie flaczki poobijane że zwyczajnie chce mi się non stop wymiotować

też jestem poobijana, ale może nie z tego że często, ale mocno.
Jak pierdzielnie to można paść czasem.
Chociaż są momenty gdzie dość często sie rozciąga czy boksuje.

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość

co do przezwisk to nawet mi nie mówcie
całe życie borykałam się z problemem zapamiętania mojego imienia przez kogokolwiek zawsze było jak masz na imię? Inga, Ina, Iza, Nela itp. itd. O sytuacjach gdzie brano mnie za chłopaka nie wspomnę nie raz gdy dzwoniłam do koleżanki i odebrał jej tata/mama to wołała jakiś Inez dzwoni do Ciebie
co do przezwisk to Inezka- Pinezka, Inez-Gines i najlepsze Inezka zjadła pieska o pisaniu mojego imienia przez s na końcu nie wspomnę i pytaniach do dziś gdzie się urodziłam

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

info od Tamlin:
Nie mam tu neta ale leżę już na plaży. Pogoda piękna, morze zimne. Na brzuch sobie chyba dziurę wykopię, bo nie lubię na plecach leżec. Pozdrowienia dla dziewczyn. Buziaki!

to ja miałam z nazwiskiem problemy i przed ślubem i teraz po ślubie jak zmieniłam to też paranoyyya

Pozdrówki dla Tamlin, ale sie ma fajnie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
a moja wlasnie od poltora tygodnia jakas spokojniejsza
mysle,ze ma juz malo miejsca.ale jeszcze pare razy dziennie solidnego kopniaka zasunie i smyra mnie po pecherzuale tego akurat nie lubie,bo mam wrazenie,ze popuszcze

to ja dwa dni temu idąc z mężulem to w momencie stanęłam i nogi skrzyżowałam bo chyba bym sie zlała na chodniku
Maluch sie rozprężył i głową sobie szturchnął o mój pęcherz który wcale nie czułam żeby był pełny.
Potem jak już po kilku sekundach przestał sie rozciągać to i siku sie odechciało

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość

Haha, matka mojej szwagierki też uraczyła nas kilkoma mądrościami typu:
Michał 3 dni zdychał
Jarek podjarek
Łukasz czego szukasz
Kaśka grubaśka
Hela cwela

A to sie uśmiałam, ludzie to mają pomysły

Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość
U mnie jest bardzo podobnie. Dodatkowo moja dzidzia lubi sobie poszaleć w nocy

Też macie taki wysoki puls? Ja w nocy słyszę jak mi serce wali i spać nie mogę. Rano mierzyłam ciśnienie i tętno było 103. Wiem, że kobiety w ciąży mają wyższy puls, ale aż tyle? To normalne?

ja do jakieś tydzień temu miałam puls do 105, a potem sie puls zmniejszył do 85 ale za to ciśnienie mi znowu skoczyło i sie tym denerwuje bo skacze różnie

Cytat:
cześć dziewczyny.

No kurde, w tych laborach to serio czasem takie pindy siedzą że masakra. Już te badania wszystkie też mnie wkurzają - chociaż od chyba 4 miesięcy jak nie więcej to tylko szczam do kubka i kłują mnie igłą

No a u mnie dziś dzień robotny, automat 2 prania wyprał, ja ręcznie raz, mój chłopek rozebrał szafe i powynosił kupa niepotrzebnych rzeczy, a i przy okazji ja ze swoimi szmatami też porządek zrobiłam.
Wypluskałam sie ładnie i jestem w niebowzięta teraz leże i odpoczywam i zaraz znowu ciśnienie zmierze bo teraz to musze kontrolować
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 20:11   #1749
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Moja Zosia najbardziej upodobała sobie kopanie podczas jazdy autem, ale tylko wtedy kiedy prowadzę.
Mój Jasiu również
Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Myślę że nie będę musiała ... oby może za ciepło mu czy coś ... już nie wiem jak mam myśleć ...
Zazwyczaj koło 22 ma czkawkę więc ciekawe jak będzie dziś ... tzn nie jestem pewna czy to czkawka ale się domyślam ... Są to rytmiczne uderzenia w samym dole brzucha ... któraś z Was też ostatnio o czymś takim pisała o ile się nie mylę
Nie martw się może ma słabszyu dzień mój wczoraj bardzo mało sie ruszał cokolwiek zjadłam to praktycznie nic... jutro będzie lepiej nie stresuj.
Cytat:
cześć dziewczyny.

nie dziwię Ci się ze się wkurezasz bo to badanie niestety nie nalezy do przyjemnych.. ja się prawie popłakałam jak po raz drugi dostałam skierowanie na to badanie.. no ale niestety dla dobra dziecka trzeba być dzielnym.

Co do zębów ja jestem pięknym przykładem jak można powoli tracić zęby z pwooduy ich nie leczenia. Ja paniecznie boje sie dentysty, więc po częsci to jest przyczyna mojego nie chodzenia.. mi już brakuje 5 zebow i po ciazy pozbede sie kolejnych 2 i już postanowiłąm ze choćby nie wiem co zaczynam je wkoncu leczyc jak wylecze musze zrobic implanty jakies 3 tys na jednego a mysle ze u mnie 2 beda na pewno (7) a miedzy 7 a 5 bede wstawiac mosty bo 6 tez mi brakuje także nie ma zartów z zebami ja jestem mloda a juz mam takie braki a to tylko i wylacznie moja wina i gdybym mogla cofnac czAS napewno wyleczylabym je przed moja poierwsza ciaza!!!!
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 20:24   #1750
Dearlie
Zakorzenienie

Mój ginek po niecałej godzinie oddzwonił do mnie! Aż byłam w szoku, że lekarz wykazuje takie zainteresowanie. Powiedział, że nie mam się przejmować tym wynikiem glukozy na czczo, bo jej wynik często zależy od tego, co jedliśmy dzień wcześniej i najważniejsze jest to, że pozostałe dwa wyniki są w normie i nie ma cukrzycy. Jak się okazuje... niepotrzebnie panikowałam.
Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ja mam niska tez 65, ale moja gin powiedziala, ze nie ma sie czym martwic na poczatku ciazy mialam w normie wiec to chyba dzidzia mi slodycz podbiera
Cytat:
Ja właśnie na początku ciąży miałam też niskie stężenie, bo 67, ale ginek uspokoił mnie, że lepiej w tę stronę niż w drugą.
Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość
Też macie taki wysoki puls? Ja w nocy słyszę jak mi serce wali i spać nie mogę. Rano mierzyłam ciśnienie i tętno było 103. Wiem, że kobiety w ciąży mają wyższy puls, ale aż tyle? To normalne?
Coco ja miałam bardzo wysoki puls przez większą część ciąży i to o wiele wyższy od ciebie, bo zawsze w granicach 115-120. Położna kazała mi przebadać tarczycę, ale wyniki były ok, więc zarówno ona jak i lekarz tłumaczyli mi, że to w takim przypadku przez zwiększenie objętości krwi. Teraz od jakiegoś czasu mam ok. 90 i jestem z tego powodu szczęśliwa, bo ten wysoki puls bardzo mnie niepokoił w swoim czasie. Chociaż najważniejsze było to, że mimo mojego wysokiego pulsu, puls synka był prawidłowy.
Cytat:
U nas znowu nerwowo,bo chodzi o moje zęby Już w tą dolną6 wsadziłam 490zł a w połowie października dokończenie,tzn.nie wiadomo ile ostatecznie wyjdzie,ale ma mi nadrobić kawałek zęba obok i obniżyć dziąsło przy nim i to podobno ten zabieg kosztuje 300zł+wymiana wypełnienia na trwałe w tej 6 nie wiem ile...
Cytat:
Mąż znowu się wścieka na mnie za te zęby i że w martwy ząb tyle pakuje kasy
Powiedzcie mi proszę,lepiej jak go wyrwe?bo on mówi,że martwy ząb to i tak się pokruszy i wypadnie...
Ciężko wypowiadać mi się o Twoim przypadku, ale ja mam kilka martwych zębów w tym górną 2, która aktualnie uwięziona jest na dodatek w aparacie ortodontycznym i ładnie się przesuwa, a do wypadania i kruszenia się jej daleko.
Cytat:
cześć dziewczyny.
Cytat:
O kurczak. Biedulko Ty Ale rozumiem, że to stężenie po 2 h masz powyżej normy, tak ? Ja dzisiaj robiłam glukozę i też miałam najwyższy ostatni wynik, ale tylko minimalnie od tego drugiego, ale oba były w granicach normy.
Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
a co do mojego synka do dermatolog sama niewie co mu jest postawila 2 diagnozy mianowicie poparzenie sloneczne albo toczeń wlasnie,ale to drugie to jest dosc powazne i mam nadzieje ze to nie to.
Kurcze, ja właśnie o tym toczniu pomyślałam jak zobaczyłam tę jego buźkę, ale to ze względu na tę charakterystyczną okolicę. Jednak z tego co pamiętam ze studiów to ta choroba najczęściej atakuje kobiety i to dużo starsze od Twojego malucha. Trzymam mocno kciuki, aby to była ta pierwsza diagnoza. A alergię np. pokarmową wykluczyła ?
Stary 2012-07-25, 20:33   #1751
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
mnie antek też się podoba, mam w szkole jednego, ładny i mądry chłopakjeny ja to imiona od razu z dziećmi ze szkoły mojej kojarzę hehehehe,
a moja mama to potrafi mi każde imię obrzydzić.... jak chcę michalinę, to ona się śmieje, ze halina na nią będzie wołać, że skrzywdzę dziecko...jak chcę weronikę to się zbija, że "babka weronka" - cokolwiek to znaczy...jak mi się Zosia podobało, to "zośka samośka i z miotłą jej się kojarzy"nosz kur.... jak Oliwia - to "jak łoliwa do smażenia", jak Julita - to "jelita" i tak w nieskończoność bym mogła....a na Izę -"będą wołać Izabela - gruba jak bela" taką mam idealną babcię dla moich dzieci
u mnie znowu teściowa szaleje chyba za bardzo nie podoba jej się imię, które wybraliśmy dla małej bo za każdym razem gdy mnie widzi pyta się jak tam LENIA się czuje? kuźwa, jaka Lenia a może ona taka zdolna, że poprawnie imienia Lena nie umie odmienić przez przypadki...

Cytat:
Spróbuję tak jak radzisz,dzięki bardzo

Kurcze teraz jakaś cisza u nas na wątku,ale jak dobrze kojarze,to ktoś tu miał podobnie,więc może uda się bez picia tego dziadostwa.
Bardzo współczuje,mam nadzieję,że obędzie się bez tej powtórki,ale dziwne,że lekarz nawet się z tym nie spotkał
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
ja na sekundę
aga ja po 2h miałam więcej niż po 1h i wsio jest ok miałam po 2h 116
dzięki dziewczyny za odzew, w takim razie u mnie wraz dupa bo po 2 godz wynik miałam 159, więc przekroczony. ale dla własnego spokoju powtórzę to badanie.. a tak mi się nie chce...

Konczita, a ile miałaś dla porównania po 1 godzinie?

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Mój Jasiu również

Nie martw się może ma słabszyu dzień mój wczoraj bardzo mało sie ruszał cokolwiek zjadłam to praktycznie nic... jutro będzie lepiej nie stresuj.

nie dziwię Ci się ze się wkurezasz bo to badanie niestety nie nalezy do przyjemnych.. ja się prawie popłakałam jak po raz drugi dostałam skierowanie na to badanie.. no ale niestety dla dobra dziecka trzeba być dzielnym.
ja się popłakałam

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

No kurde, w tych laborach to serio czasem takie pindy siedzą że masakra. Już te badania wszystkie też mnie wkurzają - chociaż od chyba 4 miesięcy jak nie więcej to tylko szczam do kubka i kłują mnie igłą
dlatego ja też tak do końca nie ufam tym wynikom, bo babki w laboratorium zamiast zająć się porządnie swoją robotą, to w międzyczasie kiedy pobierały mi krew i wypełniały papiery, zajęte były obrabianiem dupy swoim koleżankom
i jeszcze na dodatek jakaś baba przyniosła im pełną torbę ciuchów, by sobie obejrzały i one tylko przebierały nogami ze zniecierpliwienia, kiedy będą mogły to zrobić... po moim wyjściu zarządziły sobie 15 minutową przerwę... to się napracowały kobity

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

a co mi się porobiło z czcionką
Stary 2012-07-25, 20:33   #1752
zielona1911
Zakorzenienie

Dearlie
nic nie mowila o alegrii.tylko postawila te 2 diagnozy,a ja jak czytam o tym toczniu to mi sie wlos na glowie jezy ze to jest smiertelna choroba. Niewiem co mam robic,przeciez nie bede czekac bo samo smarowanie choroby zapewne nie wyleczy. Mysle zeby zrobic jutro malemu morfologie i mocz tylko niewiem czy moge dac do sloiczka wygotowanego bo nie mam tego pojemnika a zalezy mi bardzo na czasie
Stary 2012-07-25, 21:01   #1753
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Dearlie
nic nie mowila o alegrii.tylko postawila te 2 diagnozy,a ja jak czytam o tym toczniu to mi sie wlos na glowie jezy ze to jest smiertelna choroba. Niewiem co mam robic,przeciez nie bede czekac bo samo smarowanie choroby zapewne nie wyleczy. Mysle zeby zrobic jutro malemu morfologie i mocz tylko niewiem czy moge dac do sloiczka wygotowanego bo nie mam tego pojemnika a zalezy mi bardzo na czasie
ale nie kapuje babka postawila diagnoze i tyle ? nie dała żadnego skierowania na badania nic?

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
u mnie znowu teściowa szaleje chyba za bardzo nie podoba jej się imię, które wybraliśmy dla małej bo za każdym razem gdy mnie widzi pyta się jak tam LENIA się czuje? kuźwa, jaka Lenia a może ona taka zdolna, że poprawnie imienia Lena nie umie odmienić przez przypadki...

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

dlatego ja też tak do końca nie ufam tym wynikom, bo babki w laboratorium zamiast zająć się porządnie swoją robotą, to w międzyczasie kiedy pobierały mi krew i wypełniały papiery, zajęte były obrabianiem dupy swoim koleżankom
i jeszcze na dodatek jakaś baba przyniosła im pełną torbę ciuchów, by sobie obejrzały i one tylko przebierały nogami ze zniecierpliwienia, kiedy będą mogły to zrobić... po moim wyjściu zarządziły sobie 15 minutową przerwę... to się napracowały kobity

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

a co mi się porobiło z czcionką
zwrócilas jej uwage ze Lena a nie Lenia ? ja bym od razu. matko dobrze ze u mnie nikt sie imienia nie czepia. nARAZIE.

wspolczuje ci tej glukozy po raz 3 co za babsztyle. jak sie tak okaze ze blad jest to matko zabiłabym

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 21:05   #1754
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Dearlie

morfologia i mocz to bardzo dobry pomysł ale będziesz musiała przejść się do apteki po specjalny pojemniczek bo w słoiczku nikt nie przyjmie, przynajmniej z tego co ja wiem.
Stary 2012-07-25, 21:05   #1755
zielona1911
Zakorzenienie

kasiam
no wlasnie nic nie powiedziala co mam robic dalej i zostawila mnie sama z tym wszystkim. Podobno przy tej chorobie morfologia wychodzi zle,a jak sie okarze ze wszystko ok to jej chyba skopie du.pe za te nerwy,bo jak ja czytam co to toczen to mam dosc,ze ludzie zyja z tym od 5 do 20 lat jezeli choroba nie zaatakuje narzadow wewnetrzych i jak mam nie panikowac?
Stary 2012-07-25, 21:11   #1756
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
zwrócilas jej uwage ze Lena a nie Lenia ? ja bym od razu. matko dobrze ze u mnie nikt sie imienia nie czepia. nARAZIE.

wspolczuje ci tej glukozy po raz 3 co za babsztyle. jak sie tak okaze ze blad jest to matko zabiłabym
chyba też bym je zatłukła

co do imienia to ja swoje, teściowa swoje małżonek ma się tym zająć, bo to nie na moje nerwy
Stary 2012-07-25, 21:12   #1757
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
kasiam
no wlasnie nic nie powiedziala co mam robic dalej i zostawila mnie sama z tym wszystkim. Podobno przy tej chorobie morfologia wychodzi zle,a jak sie okarze ze wszystko ok to jej chyba skopie du.pe za te nerwy,bo jak ja czytam co to toczen to mam dosc,ze ludzie zyja z tym od 5 do 20 lat jezeli choroba nie zaatakuje narzadow wewnetrzych i jak mam nie panikowac?
ja pier.nicxe!!!! czy to aby na pewno byl lekarza. nie widziałą, że ma małe dziecko przed sobą przeciez ona to po prostu zignorowała. podała diagnoze, co moze byc, nastraszyla cie i do widzenia. zrob ta morfologie i moze podejdz do jakiegos pediatry z wynikiem czy cus, powiedz co ten babszty ci powiedzial. wierze że bedzie dobrze

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 21:30   #1758
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Zielona ja trzymam kciuki i wierze,że to nie toczeń.
chociaź na poparzenie słoneczne mi to nie wygląda. Może malego coś uczula,właśnie np z jedzenia.
Co z niej za lekarz,że żadnych dodatkowych badan nie zlecila tylko se gdyba. Durna baba

Ja coś dzisiaj humoru nie mialam,mamy kryzys finansowy a do wyplaty dwa tyg jeszcze,no masakra jakas. I nie ma skąd wziąść.

maly w brzuchu mi juz buszuje straszniee,rozpycha sie pod zebra i tak siedze ii mysle jak on to robi skoro ma glowke na dole to co on pcha pod zebra

Z glukoza nie pomogge bo ja mialam 50 czyli po godziniee.

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 21:39   #1759
muminek88
Zadomowienie

Cytat:

dziewczyny czy wy też takie zmęczone jesteście ?? straszne [/COLOR]
tak,tym bardziej ze od poniedzialku wakqcje i upal.Przy malych nie da sie ponudzic,czy odpoczas

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
padam.. cały dzień prania dziecięcych ubranek... jutro czeka mnie prasowanie...
ja juz mam dwa a dwa na jutro.Prasuje na siedzaco bo niedaje rady.W sobote dostane kolejny karton poprasowany i poprany od kolezanki po corci.Czyz ona nie aniol??

Cytat:
Myślę że nie będę musiała ... oby może za ciepło mu czy coś ... już nie wiem jak mam myśleć ...
Zazwyczaj koło 22 ma czkawkę więc ciekawe jak będzie dziś ... tzn nie jestem pewna czy to czkawka ale się domyślam ... Są to rytmiczne uderzenia w samym dole brzucha ... któraś z Was też ostatnio o czymś takim pisała o ile się nie mylę
z Łukaszem wciaz tak mialam a potem strasznie przez te czkawki po urodzeniu ulewal
Cytat:
Katee27 no leczenie zębów kosztuje i to nie mało ... wiadomo że człowiek chce leczyć, a nie w wieku 40 lat ze sztuczną szczeną latać...

Ale dziś jestem wściekła ... Tż siostra dała nam komodę z przewijakiem dla małego ... tyle że tą komodę już mamy jakieś 2 miesiące, a ona miała te deski do przykręcenia poszukać i dowieść ... dziś się okazało że jej mężuś te deski wyrzucił ... nawet nie macie pojęcia jaka jestem wściekła ...
Nie wiem czy on to zrobił specjalnie żebyśmy my nie mieli czy o ch*** mu chodzi
Czuję że ona już o tym wiedziała wcześniej a krępowała się powiedzieć...
Chyba będziemy zmuszeni mieć przewijak na łóżeczko ... a ja tak nie chciałam ;( wrrrrr
zwykla plyrw meblowa da sie dokrecil bo mi tz robil dla chlopcow....a kosztuje nie za duzo

co do zebow to mojemu z 6 szt brakuje przez co przezow przodem zgryzajac sobie zeby,musi zrobic cos ale poki co nie mamy za co i wciaz to przekladamy ale sama go namawiam by o zeby dbal

matko ten upal mnie dobije,24tydz a ja pomalu wygkladam jak slon mimo ze tylko 7kg na plusie
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 21:53   #1760
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość

maly w brzuchu mi juz buszuje straszniee,rozpycha sie pod zebra i tak siedze ii mysle jak on to robi skoro ma glowke na dole to co on pcha pod zebra
Jakto co???
Nóżki przeca
Stary 2012-07-25, 21:56   #1761
colds
Zakorzenienie

Witam późnym wieczorem
Chciałam nadrobić i w sumie pocytowałam, poodpisywałam.. Ale wszystko skasowałam Nie mam siły..

Jak byście mogły.. W którym tygodniu jesteście i ile mm ma wasza szyjka????

Bo mi znowu Doktorek zwiększył dawkę fenka.. Mam brać 8razy na dobę po całej.. W piątek na ktg i jak będą skurcze to wtedy telefon i kładziemy na oddział. Jeżeli nie będzie to widzimy się na oddziale w czwartek za tydzień na wszystkie badania..
No i ja mam skończone 34tygodnie+kilka dni, a moja szyjka ma 18mm..
Stary 2012-07-25, 22:19   #1762
kraven
Zakorzenienie

Zielona mam nadzieje,że to nie toczeń. Bo w sumie to on nie tak wygląda. Zrób badania i idz do innego lekarza. Mnie to dalej wygląda na liszajec, ale tego się sterydami nie leczy

Colds ja w 27 tyg mam 45 mm.

Niedawno wróciłam do domu od koleżanki. Musiałam gdzieś wyjść, bo TŻ nie ma dalej ,a ja już fiksuje.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2012-07-25 o 22:21
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 22:25   #1763
Iwoncia81
Zakorzenienie

Zmykam w podusie, dobranoc Wam
Stary 2012-07-25, 22:28   #1764
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
kasiam
Moja przyjaciółka choruje na tocznia właściwie od podstawówki. Okropna choroba... Ale Twojego dziecka na pewno to nie dotyczy, musisz myśleć pozytywnie ! W końcu chyba lekarka tylko na podstawie tego liszaja nie mogła tego na pewno stwierdzic, prawda ?

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Witam późnym wieczorem
Chciałam nadrobić i w sumie pocytowałam, poodpisywałam.. Ale wszystko skasowałam Nie mam siły..

Bo mi znowu Doktorek zwiększył dawkę fenka.. Mam brać 8razy na dobę po całej.. W piątek na ktg i jak będą skurcze to wtedy telefon i kładziemy na oddział. Jeżeli nie będzie to widzimy się na oddziale w czwartek za tydzień na wszystkie badania..
Ja jestem w 31 i moja szyjka ma 30 mm, na razie jadę na luteinie i Asparginie, zobaczymy jak na następnej wizycie będzie... Trzymam za Ciebie, żeby było dobrze, żeby ktg dobrze wyszło.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 22:33   #1765
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Iwoncia to aż tak
Z jednej strony mam taka bule

Colds no ja mam kochana 29 tydz i szyjke 4.
Ale Tobie juz malutko czasu zostalo,na pewno wytrzymacie. Tylko sie nie martw.

Agaton tak patrzylam na kontakty i z jakiego Ty woj jestes? Bo w moim jest taka miejscowosc

zmykam na dzisiaj spac

dobranoc

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 22:37   #1766
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Witam się wieczorową porą

Cytat:

dzięki kochana już czytałam właśnie więc nie panikuję jutro idę do ginki to się zobaczy co tam mała wyprawia

co do szpitala w sobotę pojadę do pyskowic i do gliwic i zobaczę co zdecyduję

Bafi właśnie sprawdziłam, że wg OM mamy 1 dzień różnicy między sobą
Konczi koniecznie daj znać jak ci te szpitale się widzą ja 100% Pyskowice blisko i sprawdzone jak dla mnie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
To pewnie te co Bafi pisze - braxtona hicksa czy jak to tam sie pisze
Takie to ja już miewam od chyba miesiąca ale baaaaaardzo rzadko i znikają jak pozycje zmienie.

A mnie coś umknęło że Bafi z naszych okolic
Mnie te skurcze też się przytrafiają ale swoiście je mam w nosie bo się pokazują i znikają tak jak u ciebie. Najgorsze to jest rwanie spojenia łonowego, czasami wieczorem mam wrażenie, że ktoś chce mi rozerwać miednicę na pół i to niestety jak rwie to promieniuje na dół brzucha.

Cytat:

no tak kochana ale jezeli dobrze pamiętam to twój poród poprzedni był ekspresowy
U mnie zaczęło się wsio o 3 w nocy 26.X urodziłam 27.X o 1:50 - ale fakt przyznam się bez bicia wszystkie skurczybyki prze-oddychałam w domu pamiętam, że o 21 rwało jak diabli, to telefonik do położnej pytanko i dała wskazówkę wytrzymałam do 23.20 i poleciało życzę sobie takiego porodu przy drugim ale się obaczy.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 22:37   #1767
zielona1911
Zakorzenienie

ta lekarka dala mi probki kremow ze na pole jak idziemy mam mu to smarowac filtrem 50,a tak to dala mi masc-ale ja ja dostane dopiero w piatek bo jest robiona na zamowienie i krem ZINALFAT.
z tego co czytalam to jakby to byl ten toczen to wyszloby bialko w moczu i anemia w morfologii,zrobie jeszcze OB. mi to tez na toczen nie wyglada bo teraz sie zagłebilam bardziej i czytalam o tym,ze wykwity nie schodza ponizej nosa-ust,a pozatym maly czuje sie dobrze,na nic nie narzeka,nic go nie boli (a nie,przepraszam jak ma posprzatac pokoj to boli go noga albo brzuszek pojde jutro z nim na te badania,wyniki powinnam miec w tym samym dniu. Boje sie tylko ze bedzie plakal przy kłuciu,ale mam nadzieje ze to bedzie pierwszy i ostatni raz i ze to bedzie tylko liszaj albo nawet uczulenie na swinke byle nie nic groznego
Stary 2012-07-25, 22:38   #1768
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Iwoncia to aż tak
Z jednej strony mam taka bule

zmykam na dzisiaj spac

dobranoc
To jak masz tam bułe to dupcie wypina - mam identiko bo na usg widziałam
Mój ma główke w dole, nózki podkurczone które wyciąga i wkłada pod żebra które niedługo będe miec chyba przy szyi
A jak nózki podkuli i robi mi sie krzywy brzuch i kula z boku to nic innego jak pupcia niemowlaczka

Ide juz serio spac
Stary 2012-07-25, 22:39   #1769
aloy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Witam późnym wieczorem

ja w 31 (dzisiaj skończyłam) i mam 22 - 25 mm

zielona mam nadzieję, że to nie toczeń... trzymam kciuki żeby nie...

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 22:42   #1770
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
kochana,bedzie dobrze
trzymam kciuki za wizyte-wyczytalam,ze lekarz nie potraktowal sprawy powaznie ostatnio
Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Anesh oczywiście będę zaciskać mocno Wierzę, że wszystko jest dobrze z maleńką.

Hati - niestety tak było
Almariel Tymon śliczne imię
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości