|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
A gdzie Colds?o której miała mieć wizyte,wie któraś? I ciekawe jak zielona i jej synek?
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-07-25 o 18:10 |
|
|
|
|
#1742 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
bedzie dobrze
|
|
#1743 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
jestem załamana, a może raczej w.☠☠☠☠iona jak to możliwe, przecież z upływem czasu powinien maleć, co najwyżej stać w miejscu ale raczej nie wzrastać... zadzwoniłam do lekarza i on prawdę mówiąc też osłupiał. i co najlepsze dla sprawdzenia czy to nie błąd w laboratorium mam pić to gówno po raz trzeci... no ileż można i tak za każdym razem rzygam po tym jak kot, to pod koniec następnego tygodnia czeka mnie znowu ta przyjemność... jestem zła, idę spać, najchętniej obudziłabym się pod koniec września bo prawdę mówiąc w.☠☠☠☠ia mnie to wszystko ![]() nadrobię Was później kochane, bo teraz jestem zła, lepiej mi dzisiaj zejść z drogi bo nie ręczę za siebie
|
|
|
|
#1744 |
|
Zadomowienie
|
ja na dzisiaj zmykam
Dobranocka |
|
|
|
#1745 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo współczuje,mam nadzieję,że obędzie się bez tej powtórki
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
co do cukru to ja dzis tez mialam masakre tzn. rano ok 10 zjadlam 5 krowek i wypilam kawe z mlekiem i cukrem,potem zjadlam chałke i o 13 badalam cukier i wynik 58
juz niewiem co myslec ;/a co do mojego synka do dermatolog sama niewie co mu jest postawila 2 diagnozy mianowicie poparzenie sloneczne albo toczeń wlasnie,ale to drugie to jest dosc powazne i mam nadzieje ze to nie to. |
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
ja na sekundę
aga ja po 2h miałam więcej niż po 1h i wsio jest ok miałam po 2h 116
|
#1748 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
U mnie strasznie rozrabia, ale to 33 tydzień i chyba wewnątrz to mam same siniaki i wszystkie żebra poprzesuwane
![]() Jak leże na obojętnie którym boku a maluch nie śpi to masakra bo aż boli.Własnie przed chwilą musiałam sie ułożyć na pół leżąco bo by mi dziure w boku zrobił ![]() Cytat:
też jestem poobijana, ale może nie z tego że często, ale mocno. Jak pierdzielnie to można paść czasem. Chociaż są momenty gdzie dość często sie rozciąga czy boksuje. Cytat:
to ja miałam z nazwiskiem problemy i przed ślubem i teraz po ślubie jak zmieniłam to też paranoyyya ![]() Pozdrówki dla Tamlin, ale sie ma fajnie ![]() Cytat:
to ja dwa dni temu idąc z mężulem to w momencie stanęłam i nogi skrzyżowałam bo chyba bym sie zlała na chodniku ![]() Maluch sie rozprężył i głową sobie szturchnął o mój pęcherz który wcale nie czułam żeby był pełny. Potem jak już po kilku sekundach przestał sie rozciągać to i siku sie odechciało ![]() Cytat:
A to sie uśmiałam, ludzie to mają pomysły ![]() Cytat:
ja do jakieś tydzień temu miałam puls do 105, a potem sie puls zmniejszył do 85 ale za to ciśnienie mi znowu skoczyło i sie tym denerwuje bo skacze różnie ![]() Cytat:
![]() No a u mnie dziś dzień robotny, automat 2 prania wyprał, ja ręcznie raz, mój chłopek rozebrał szafe i powynosił kupa niepotrzebnych rzeczy, a i przy okazji ja ze swoimi szmatami też porządek zrobiłam. Wypluskałam sie ładnie i jestem w niebowzięta teraz leże i odpoczywam i zaraz znowu ciśnienie zmierze bo teraz to musze kontrolować
|
||||||
|
|
|
#1749 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do zębów ja jestem pięknym przykładem jak można powoli tracić zęby z pwooduy ich nie leczenia. Ja paniecznie boje sie dentysty, więc po częsci to jest przyczyna mojego nie chodzenia.. mi już brakuje 5 zebow i po ciazy pozbede sie kolejnych 2 |
|||
|
|
|
#1750 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Mój ginek po niecałej godzinie oddzwonił do mnie! Aż byłam w szoku, że lekarz wykazuje takie zainteresowanie. Powiedział, że nie mam się przejmować tym wynikiem glukozy na czczo, bo jej wynik często zależy od tego, co jedliśmy dzień wcześniej i najważniejsze jest to, że pozostałe dwa wyniki są w normie i nie ma cukrzycy. Jak się okazuje... niepotrzebnie panikowałam.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale rozumiem, że to stężenie po 2 h masz powyżej normy, tak ? Ja dzisiaj robiłam glukozę i też miałam najwyższy ostatni wynik, ale tylko minimalnie od tego drugiego, ale oba były w granicach normy.Kurcze, ja właśnie o tym toczniu pomyślałam jak zobaczyłam tę jego buźkę, ale to ze względu na tę charakterystyczną okolicę. Jednak z tego co pamiętam ze studiów to ta choroba najczęściej atakuje kobiety i to dużo starsze od Twojego malucha. Trzymam mocno kciuki, aby to była ta pierwsza diagnoza. A alergię np. pokarmową wykluczyła ?
|
|
#1751 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba za bardzo nie podoba jej się imię, które wybraliśmy dla małej bo za każdym razem gdy mnie widzi pyta się jak tam LENIA się czuje? a może ona taka zdolna, że poprawnie imienia Lena nie umie odmienić przez przypadki...Cytat:
Cytat:
Konczita, a ile miałaś dla porównania po 1 godzinie? Cytat:
---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
i jeszcze na dodatek jakaś baba przyniosła im pełną torbę ciuchów, by sobie obejrzały i one tylko przebierały nogami ze zniecierpliwienia, kiedy będą mogły to zrobić... po moim wyjściu zarządziły sobie 15 minutową przerwę... to się napracowały kobity ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- a co mi się porobiło z czcionką
|
|||||
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie
nic nie mowila o alegrii.tylko postawila te 2 diagnozy,a ja jak czytam o tym toczniu to mi sie wlos na glowie jezy ze to jest smiertelna choroba. Niewiem co mam robic,przeciez nie bede czekac bo samo smarowanie choroby zapewne nie wyleczy. Mysle zeby zrobic jutro malemu morfologie i mocz tylko niewiem czy moge dac do sloiczka wygotowanego bo nie mam tego pojemnika a zalezy mi bardzo na czasie |
|
|
|
#1753 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
wspolczuje ci tej glukozy po raz 3 |
||
|
|
|
#1754 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
morfologia i mocz to bardzo dobry pomysł ale będziesz musiała przejść się do apteki po specjalny pojemniczek bo w słoiczku nikt nie przyjmie, przynajmniej z tego co ja wiem. |
|
|
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
kasiam
no wlasnie nic nie powiedziala co mam robic dalej i zostawila mnie sama z tym wszystkim. Podobno przy tej chorobie morfologia wychodzi zle,a jak sie okarze ze wszystko ok to jej chyba skopie du.pe za te nerwy,bo jak ja czytam co to toczen to mam dosc,ze ludzie zyja z tym od 5 do 20 lat jezeli choroba nie zaatakuje narzadow wewnetrzych i jak mam nie panikowac? |
|
|
|
#1756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do imienia to ja swoje, teściowa swoje
|
|
|
|
|
#1757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona ja trzymam kciuki i wierze,że to nie toczeń.
chociaź na poparzenie słoneczne mi to nie wygląda. Może malego coś uczula,właśnie np z jedzenia. Co z niej za lekarz,że żadnych dodatkowych badan nie zlecila tylko se gdyba. Durna baba Ja coś dzisiaj humoru nie mialam,mamy kryzys finansowy a do wyplaty dwa tyg jeszcze,no masakra jakas. I nie ma skąd wziąść .maly w brzuchu mi juz buszuje straszniee,rozpycha sie pod zebra i tak siedze ii mysle jak on to robi skoro ma glowke na dole to co on pcha pod zebra ![]() Z glukoza nie pomogge bo ja mialam 50 czyli po godziniee. |
|
|
|
#1759 | |||
|
Zadomowienie
|
tak,tym bardziej ze od poniedzialku wakqcje i upal.Przy malych nie da sie ponudzic,czy odpoczas
Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do zebow to mojemu z 6 szt brakuje przez co przezow przodem zgryzajac sobie zeby,musi zrobic cos ale poki co nie mamy za co i wciaz to przekladamy ale sama go namawiam by o zeby dbal matko ten upal mnie dobije,24tydz a ja pomalu wygkladam jak slon mimo ze tylko 7kg na plusie |
|||
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
Witam późnym wieczorem
![]() Chciałam nadrobić i w sumie pocytowałam, poodpisywałam.. Ale wszystko skasowałam Nie mam siły.. Jak byście mogły.. W którym tygodniu jesteście i ile mm ma wasza szyjka???? Bo mi znowu Doktorek zwiększył dawkę fenka.. Mam brać 8razy na dobę po całej.. W piątek na ktg i jak będą skurcze to wtedy telefon i kładziemy na oddział. Jeżeli nie będzie to widzimy się na oddziale w czwartek za tydzień na wszystkie badania.. No i ja mam skończone 34tygodnie+kilka dni, a moja szyjka ma 18mm.. |
|
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona mam nadzieje,że to nie toczeń. Bo w sumie to on nie tak wygląda. Zrób badania i idz do innego lekarza. Mnie to dalej wygląda na liszajec, ale tego się sterydami nie leczy
![]() Colds ja w 27 tyg mam 45 mm. Niedawno wróciłam do domu od koleżanki. Musiałam gdzieś wyjść, bo TŻ nie ma dalej ,a ja już fiksuje.
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-07-25 o 22:21 |
|
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam w podusie, dobranoc Wam
|
|
|
|
#1764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam za Ciebie, żeby było dobrze, żeby ktg dobrze wyszło.
|
||
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
Iwoncia to aż tak
![]() Z jednej strony mam taka bule ![]() Colds no ja mam kochana 29 tydz i szyjke 4. Ale Tobie juz malutko czasu zostalo,na pewno wytrzymacie. Tylko sie nie martw. Agaton tak patrzylam na kontakty i z jakiego Ty woj jestes? Bo w moim jest taka miejscowosc ![]() zmykam na dzisiaj spac ![]() dobranoc
|
|
|
|
#1766 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się wieczorową porą
Cytat:
ja 100% Pyskowice blisko i sprawdzone jak dla mnieCytat:
i to niestety jak rwie to promieniuje na dół brzucha.Cytat:
pamiętam, że o 21 rwało jak diabli, to telefonik do położnej pytanko i dała wskazówkę wytrzymałam do 23.20 i poleciało życzę sobie takiego porodu przy drugim ale się obaczy.
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
ta lekarka dala mi probki kremow ze na pole jak idziemy mam mu to smarowac filtrem 50,a tak to dala mi masc-ale ja ja dostane dopiero w piatek bo jest robiona na zamowienie i krem ZINALFAT.
z tego co czytalam to jakby to byl ten toczen to wyszloby bialko w moczu i anemia w morfologii,zrobie jeszcze OB. mi to tez na toczen nie wyglada bo teraz sie zagłebilam bardziej i czytalam o tym,ze wykwity nie schodza ponizej nosa-ust,a pozatym maly czuje sie dobrze,na nic nie narzeka,nic go nie boli (a nie,przepraszam jak ma posprzatac pokoj to boli go noga albo brzuszek pojde jutro z nim na te badania,wyniki powinnam miec w tym samym dniu. Boje sie tylko ze bedzie plakal przy kłuciu,ale mam nadzieje ze to bedzie pierwszy i ostatni raz i ze to bedzie tylko liszaj albo nawet uczulenie na swinke byle nie nic groznego
|
|
|
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój ma główke w dole, nózki podkurczone które wyciąga i wkłada pod żebra które niedługo będe miec chyba przy szyi ![]() A jak nózki podkuli i robi mi sie krzywy brzuch i kula z boku to nic innego jak pupcia niemowlaczka ![]() Ide juz serio spac
|
|
|
|
|
#1769 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zielona mam nadzieję, że to nie toczeń... trzymam kciuki żeby nie...
|
|
#1770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Hati - niestety tak było ![]() Almariel Tymon śliczne imię
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

bedzie dobrze
juz niewiem co myslec ;/

ale leżę już na plaży. Pogoda piękna, morze zimne. Na brzuch sobie chyba dziurę wykopię, bo nie lubię na plecach leżec. Pozdrowienia dla dziewczyn. Buziaki!
ale tego akurat nie lubie,bo mam wrazenie,ze popuszcze
może za ciepło mu czy coś ... już nie wiem jak mam myśleć ...
Ale rozumiem, że to stężenie po 2 h masz powyżej normy, tak ? Ja dzisiaj robiłam glukozę i też miałam najwyższy ostatni wynik, ale tylko minimalnie od tego drugiego, ale oba były w granicach normy.

za Ciebie, żeby było dobrze, żeby ktg dobrze wyszło.