Wszystko co chcecie wiedzieć, ale nie macie kogo zapytać - cz. XIV - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-25, 20:02   #4471
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć, ale nie macie kogo zapytać - cz. XIV

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
ale że jak?

postaram się wyjaśnić jasno, ale nie wiem, czy mi się uda

za laktację odpowiada hormon zwany prolaktyną. Występuje on zarówno u kobiet jak i u mężczyzn.

jego nadmierne wydzielanie jest spowodowane ciążą, jak i stresem. Także stresowe sytuacje mogą wywoływać laktację zarówno u mężczyzn jak i u kobiet (sama wiem co to znaczy laktacja bez ciąży )

a żeby było śmieszniej- prolaktyna to bardzo "wrażliwy" hormon. Jego wzmożone wydzielanie może być spowodowane nawet przez długie przebywanie z kobietą w ciąży oraz wielogodzinne opiekowanie się dzieckiem organizm tak jakby wchodzi w tryb "matczyny" i może wydzielać ten hormon powodując laktację bez bycia matką

moja ginekolożka mi to powiedziała

czy można mieć ścięte lilie w wazonie w sypialni?? Bo wiem, że konwalii nie powinno się trzymać w pomieszczeniu w którym się śpi - w sumie nie wiem czemu

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 20:11   #4472
Anemone
Mother of Cat

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość

za laktację odpowiada hormon zwany prolaktyną. Występuje on zarówno u kobiet jak i u mężczyzn.

jego nadmierne wydzielanie jest spowodowane ciążą, jak i stresem. Także stresowe sytuacje mogą wywoływać laktację zarówno u mężczyzn jak i u kobiet (sama wiem co to znaczy laktacja bez ciąży )

a żeby było śmieszniej- prolaktyna to bardzo "wrażliwy" hormon. Jego wzmożone wydzielanie może być spowodowane nawet przez długie przebywanie z kobietą w ciąży oraz wielogodzinne opiekowanie się dzieckiem organizm tak jakby wchodzi w tryb "matczyny" i może wydzielać ten hormon powodując laktację bez bycia matką

czy można mieć ścięte lilie w wazonie w sypialni?? Bo wiem, że konwalii nie powinno się trzymać w pomieszczeniu w którym się śpi - w sumie nie wiem czemu
Ja bym nie widziała problemu, o ile nie jesteś uczulona
Mnie lilie uczulają. Raz kupiłam mamie do bukietu i nie mogłyśmy normalnie funkcjonować. Opuchnięte oczy, katar, boląca głowa... Wycięcie pręcików nic nie dało. Lilie po 2 dniach wyrzuciłyśmy
zaręczyliśmy się 15 listopada 2015
ślub 30 grudnia 2017
Anemone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 20:42   #4473
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
Napisane przez Andriejewna Pokaż wiadomość
To powinien Ci i net i reszta ładnie śmigać
Ja z moim też mam skaranie boskie z tą baterią dzień wytrzyma, ale bez wizazowania
Teraz mi się w ogóle przypomniało, że lepszy procek podobno zużywa też więcej z baterii, ale to do korzystania z neta i z kilku aplikacji na raz bardziej się odnosi

Na pewno gierki będą dobrze chodzić, a z przydatnych aplikacji to ja typuję pogodynkę, miernik baterii, mapy też pewnie będziesz mogła mieć nie wiem, jak z gps.
Pewnie jakieś programy do pakowania plików czy odczytu office'a też pójdą, o ile już nie masz ich systemowych
O wiem co jeszcze jest fajne, aplikacja YT naprawdę mało megabajców bierze.

Ogólnie rzecz biorąc "fajność" tego telefonu polega na tym, że w teorii powinnaś móc napakować go grami, aplikacjami, zdjęciami i muzyką i powinno wszystko płynnie, sprawnie chodzić jak to wygląda w praktyce niestety nie mam pojęcia
Hmm a skad mozna scioagnac takie bajery ? Albo te aplikacje wszyskie ?

Aa i jeszcze jedno, ktos wie jak wlaczyc pakiet do 10 zł w MIX PLUSIE ?

Szukam ale sa tylko nowe jakies a ja mam karte w starszej taryfie i wiem ze byl jakis kod ale nie pamietam jaki. Cos chyba na *121* ... ale reki uciac nie dam.
Stary 2012-07-25, 21:03   #4474
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam pytanie do dziewczyn olejujących włosy
Nakładacie olej na suche włosy? Czy przygotowujecie je wcześniej, np. myjąc dokładnie oczyszczającym szamponem?
Bo tak teraz patrzę, że używam teraz kosmetyków z silikonami, to raczej nie wsiąkłoby mi do środka za dużo substancji odżywczych
nie ma reguły czy na mokre, czy na suche. jak Ci wygodniej (niektóre olejki lepiej rozprowadza się na mokrych włosach).
ja nakładam na suche przed spaniem, a z samego rana zmywam. jakbym miała je myć wcześniej i dopiero nakładać olejek, to szkoda by mi było włosów i mycia dwa razu dziennie.
Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość

ojeju, nie wiedziałam, że aż takie rzeczy mogą się dziać z facetem. co prawda o mdłościach i innych niemiłych przypadłościach, gdy partnerka jest w ciąży, to słyszałam, ale o tym to nie. dobrze wiedzieć
tekila901 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 21:06   #4475
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość

Szukam ale sa tylko nowe jakies a ja mam karte w starszej taryfie i wiem ze byl jakis kod ale nie pamietam jaki. Cos chyba na *121* ... ale reki uciac nie dam.
jeśli chodzi o androida to z android marketu można ściągnąć... albo wpisz sobie w google aplikacje na androida apk... itd... :P
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 21:19   #4476
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o androida to z android marketu można ściągnąć... albo wpisz sobie w google aplikacje na androida apk... itd... :P
A to chyba nie android Nokia 300 , ja zielona z tych spraw jestem
Stary 2012-07-25, 21:28   #4477
Dotka90
Zakorzenienie

Czytałam dziś na jednym blogu o włosach, ze mitem jest, ze częste podcinanie końcówek przyspiesza wzrost włosów. No i żeby robić to jak najrzadziej, ale dbać tak żeby nie doprowadzić do rozdwajania się koncowek.
No i ja niby dbam, ale ostatnio byłam u fryzjera i niestety końcówki były trochę rozdwojone.
W takim razie JAK dbać żeby się nie rozdwajaly?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 21:36   #4478
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Czytałam dziś na jednym blogu o włosach, ze mitem jest, ze częste podcinanie końcówek przyspiesza wzrost włosów. No i żeby robić to jak najrzadziej, ale dbać tak żeby nie doprowadzić do rozdwajania się koncowek.
No i ja niby dbam, ale ostatnio byłam u fryzjera i niestety końcówki były trochę rozdwojone.
Czasami żeby pójść do przodu najpierw trzeba się odrobinę cofnąć. Wiele osób ignoruje ten krok, bo... szkoda im włosów. Takie myślenie jest zrozumiałe, ale zgubne - jeśli nie zetniemy rozdwojonych końcówek na czas, będę rozdwajać się coraz dalej i mocniej. W rezultacie później będzie trzeba ściąć 3 razy tyle ...

na rozdwajające się końcówki - jedwab
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 21:40   #4479
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

wiadomo, że podcinanie końcówek nie przespiesza porostu- końcówki nie mają nic wspólnego z cebulkami od których to zależy właśnie porost włosów

nie da się uniknąć rozdwojonych końcówek- to jakby efekt zużycia włosa. Nawet jakbyś nie farbowała, nie stylizowała włosów, to i tak z czasem rozdwojone końcówki się pojawią

czy słyszała któraś z was o pudrach z SPF, albo je stosowała??? przypadkowo zobaczyłam na blogu- jestem pozytywnie zaskoczona- bo i jak nałożyć spf na makijaż?? dlatego taki puder byłby świetny! mam na myśli takie coś :http://allegro.pl/elf-sypki-puder-pr...494228882.html

jak myślicie?? to działa, czy to bujda?

km

mój INSTA
Stary 2012-07-25, 21:40   #4480
narcyzowa
Zakorzenienie

Dopiero zaczynam się malować, więc mam parę pytań z tym związanych

Chciałabym używać różu, żeby wymodelować twarz. Ale co pod to? Cerę mam raczej w dobrym stanie, zdarzy się jakaś niewielka "niespodzianka" czasem. Ale sam korektor nie wystarczy, prawda? Powinnam więc chyba używać podkładu/kremu matującego. A co z pudrem?
narcyzowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 21:48   #4481
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez narcyzowa Pokaż wiadomość
Dopiero zaczynam się malować, więc mam parę pytań z tym związanych

Chciałabym używać różu, żeby wymodelować twarz. Ale co pod to? Cerę mam raczej w dobrym stanie, zdarzy się jakaś niewielka "niespodzianka" czasem. Ale sam korektor nie wystarczy, prawda? Powinnam więc chyba używać podkładu/kremu matującego. A co z pudrem?
jesli masz ladna cere to mozesz polozyc krem nawilzajacy i na to puder sypki lub prasowany (byleby nie transparentny) zeby po prostu ujednolicil Ci skore
i na to wszystko róż/brązer
Stary 2012-07-25, 21:49   #4482
Carame
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dotka90
Trzeba je zabezpieczać, mogą do tego służyć też różne oleje. Generalnie chodzi o to, żeby końcówki nie ulegały mechanicznym uszkodzeniom - nie ocierały się zbytnio o ubrania itd.
Carame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 23:50   #4483
ygerna
Zakorzenienie

Cytat:
I zeszła Ci ta reszta?
zeszło ale jeszcze nie prasowałam więc nie wiem czy gdzieś jeszcze ta maź nie została

ygerna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 23:52   #4484
enamour
Zakorzenienie

Dziewczyny polećcie mi proszę filmy typu: "Trzy Metry Nad Niebem" (ten był świetny, właśnie go obejrzałam) , "Odrobina nieba", "Wciąż ją kocham" Na tym ostatnim ryczałam jak bóbr, więc czegoś takiego na samotny wieczór bez Tż potrzebuję, żeby sobie popłakać, czasami nam tego trzeba
Polećcie jak najwięcej tytułów możecie, będę wdzięczna.
Stary 2012-07-25, 23:52   #4485
TheKey
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez new_me Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=631535 tutaj masz watek o tym zeczelam pisemnie wyjasniac alee wyszlo mi strasznie pogmatwanie wiec poczytaj
widzialam wywiad z jej "tworcami" i mowili ze miala ona uosabiac wszystko to czego mlodziez nie cierpi w starszym pokoleniu czy cos takiego
Cytat:
Napisane przez karinkowa Pokaż wiadomość
babka wrzucala filmy na YT, mowila ze jest katolickim glosem w twoim domu czy cos takiego. wyrazala dosc skrajne poglady, np przyklad na temat stosowania kar w szkolach. w komentarzach pod jej filmami chamstwo sie lalo strumieniami doslownie, ludzie nagrywali filmy, mowiac jaka to ona jest nienormalna i glupia (padaly o wiele, wiele mocniejsze slowa).
teraz sie okazalo, ze babeczka jest podstawiona, ze to byl jakis projekt dwoch facetow, ktorzy chcieli pokazac jak bezkarni sa ludzie w sieci i jak sie to buractwo i agresja tam szerzy. no i ze mnostwo ludzi w sieci to oszusci, ktorzy swoimi kontrowersyjnymi wypowiedziami nakrecaja sobie ogladalnosc itp.
babka sie teraz troche boi o siebie, bo tam jakies grozby nawet lecialy pod jej adresem. a to podobno bardzo spokojna i mila kobieta jest, x lat pracowala w przedszkolu i w ogole szok wielki, ze ludzie takie rzeczy w tych internetach wypisujo

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

o, new_me mnie ubiegla
O masakra...
Dzięki dziewczyny.

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 00:02   #4486
eternitka
#etergirl

Cytat:
Napisane przez enamour Pokaż wiadomość
Dziewczyny polećcie mi proszę filmy typu: "Trzy Metry Nad Niebem" (ten był świetny, właśnie go obejrzałam) , "Odrobina nieba", "Wciąż ją kocham" Na tym ostatnim ryczałam jak bóbr, więc czegoś takiego na samotny wieczór bez Tż potrzebuję, żeby sobie popłakać, czasami nam tego trzeba
ode mnie może "Keith" (mój ulubiony film! ) Sweet November, PS I love you

Plan:
Droga do marzeń...
eternitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 00:18   #4487
Carame
Rozeznanie

Cytat:
To może druga część "TMNN", "Tylko Ciebie chcę"?
I nie wiem czy wiesz, ale są dwie wersje tych filmów, włoskie i hiszpańskie, więc dwa razy więcej do oglądania.

Edytowane przez Carame
Czas edycji: 2012-07-26 o 00:19
Carame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 00:21   #4488
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
Napisane przez sophistgirl Pokaż wiadomość
olej zatrzymuje wodę we włosach, więc lepiej nakładać go na wilgotne włosy (można też nakładać na odżywkę i ja tak robię)

a co do wcześniejszego oczyszczenia - silikony to nie beton, nie mam pojęcia jak wiele trzeba by mieć ich nałożonych na włosy, żeby nie przepuściły substancji odżywczych
Ja chcę wyciągtnąć z tego zabiegu jak najwięcej, więc jakby silikony miały choć w najmniejszym stopniu przeszkadzać, to ja ich nie chcę

Cytat:
Napisane przez heksita Pokaż wiadomość
Ale chodzi Ci o niewielką ilość dla ochrony czy wzmocnienia końcówek czy też o większą ilość na całą długość?
Jeśli chodzi o to pierwsze, niedawno czytałam, na blogu Anwen zdaje się, że dobry połysk daje olej z nasion malin. Albo może to był olej z pestek śliwki? Eee, któryś z tych dwóch .
Poza tym nie stosowałam do tej pory tego sposobu, ale jeśli już, to na suche, umyte włosy.

Jeśli chodzi Ci o olejowanie na całą długość -- jaki jest sens w nakładaniu na umyte włosy, skoro po X godzinach trzeba olej zmyć (szamponem)? Myć włosy 2x dziennie?
Olejuję włosy na dwa sposoby: albo wylewam trochę oleju na dłoń i przejeżdżam po włosach, powtarzam; albo do miski wlewam wodę i olej, mieszam i zanurzam włosy. Drugi sposób jest dobry, jeśli w pierwszym wydaje Ci się, że zużywasz za dużo oleju -- woda pomaga w rozprowadzeniu oleju.
Chodzi mi w sumie o 2/3 dłogości z połyskiem nie mam problemu, jedynie z suchością, chciałabym kłaki solidnie nawilżyć. Kiedyś... kiedy mi się jeszcze chciało... Robiłam sobie maseczkę z jajca i oleju rycynowego i myłam łeb przed i po, a i tak efekt był fajny ale dużo roboty z tym, dlatego myślałam nad samym olejem.

Cytat:
Ja brudne włosy moczę wodą, bo wtedy na moich grubych włosach łatwiej się olej rozprowadza.
Przed olejami miałam włosy myte szamponami z sylikonami i zauważyłam działanie olejków.
Oo, super czuję się pocieszona

Dzięki, dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość

Można na pewno z Ovi sklepu, ale trzeba by się naszukać. Teraz się wycwanili i nie ma przwie nic za darmo niby jest napis "free", a jak zainstalujesz to się nagle okazuje, że free jest np. tylko jedna opcja
Ja bym Ci bardziej proponowała wpisać sobie w wyszukiwarkę np. "darmowe aplikacje Nokia OS" i poszukać, bo jest sporo stron z takimi pierdołami ja najbardziej lubię stronkę 3gplay (chyba tak to szło), bo wszystko stamtąd mi działa. Mają zakładkę osobno dla Symbiana (to ja ) ale również osobną z aplikacjami na Javę i też działają i u Ciebie będą

A co do kodu to ja zwykle sprawdzałam na stronce, czy to w Plusie czy teraz w Play.

Cytat:
nie ma reguły czy na mokre, czy na suche. jak Ci wygodniej (niektóre olejki lepiej rozprowadza się na mokrych włosach).
ja nakładam na suche przed spaniem, a z samego rana zmywam. jakbym miała je myć wcześniej i dopiero nakładać olejek, to szkoda by mi było włosów i mycia dwa razu dziennie.
Kurczę, i jak wtedy śpisz?? Masz jakis czepek, coś? zawsze mnie to zastanawiało

Cytat:
Napisane przez ygerna Pokaż wiadomość
zeszło ale jeszcze nie prasowałam więc nie wiem czy gdzieś jeszcze ta maź nie została
Jak gołym okiem nie widać to i tak jest postęp super, dzięki za relację

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 00:22   #4489
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Cytat:
ojeju, nie wiedziałam, że aż takie rzeczy mogą się dziać z facetem. co prawda o mdłościach i innych niemiłych przypadłościach, gdy partnerka jest w ciąży, to słyszałam, ale o tym to nie. dobrze wiedzieć
Po niektorych lekach antydepresyjnych itp. tez moze wystepowac laktacja.
No i ginekomastia, np. po sterydach - panom rosna piersi zamiast miesni
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 00:23   #4490
enamour
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eternitka Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Carame Pokaż wiadomość
To może druga część "TMNN", "Tylko Ciebie chcę"?
I nie wiem czy wiesz, ale są dwie wersje tych filmów, włoskie i hiszpańskie, więc dwa razy więcej do oglądania.
Dziękuję za propozycje. A cóż to te "TMNN"?
I dodam, że lubię filmy raczej o młodych osobach, jakoś lepiej mi się studentów niż 40-latków ogląda

Iiii żeby filmy lektory miały, nie cierpię napisów.

Edytowane przez enamour
Czas edycji: 2012-07-26 o 00:24
enamour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 00:24   #4491
HelenaTrojańska
Rozeznanie

Dziewczyny znacie jakiś sposób żeby sprawdzić czy przycięte zdjęcie ma dobre wymiary do wywołania? Już mi się zdarzyło, że cos było nie tak i pan musiał wywołać z białymi paskami po boku
Stary 2012-07-26, 00:32   #4492
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez eternitka Pokaż wiadomość
O rety, będzie dziewczyna płakać popołudniami.. Szkoda, że już te filmy znam, zawsze mam "kaca" po takich filmach..

Cytat:
Dziewczyny polećcie mi proszę filmy typu: "Trzy Metry Nad Niebem" (ten był świetny, właśnie go obejrzałam).
A którą wersję obejrzałaś? Z tym przystojniakiem? Jeśli nie to polecam, ta wersja jest genialna.
Ponadto polecam obejrzenie innych ekranizacji książek Moccia i przeczytanie ich.
Ciekawy jest również film Wszystko co kocham z Frycz i Kościukiewiczem i być może ten klimat też Ci się spodoba. Historia też jest piękna.

Ja dzisiaj byłam na Bez wstydu z Kościukiewiczem i nie podobał mi się ten film, jak dla mnie był zbyt... płytki?

A ja szukam jakiegoś dobrego środka na odstraszanie komarów. Niestety ostatnio jak mnie użarło dziadostwo to miałam potwornie wyglądającą łydkę, no i oczywiście strasznie swędziało. Z braku laku wczoraj wzięłam Bzzz Ziaj, no ale nie do końca się sprawdził - właśnie niedawno ubiłam jednego komara ;/

TMNN - Trzy metry nad niebem Jest kontynuacja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 119454.1.jpg (7,0 KB, 0 załadowań)

Edytowane przez 201705250955
Czas edycji: 2012-07-26 o 00:33
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 00:34   #4493
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Helena, np. w Gimp masz skalowanie obrazu.
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 00:35   #4494
enamour
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
O rety, będzie dziewczyna płakać popołudniami.. Szkoda, że już te filmy znam, zawsze mam "kaca" po takich filmach..

A którą wersję obejrzałaś? Z tym przystojniakiem? Jeśli nie to polecam, ta wersja jest genialna.
Ponadto polecam obejrzenie innych ekranizacji książek Moccia i przeczytanie ich.
Ciekawy jest również film Wszystko co kocham z Frycz i Kościukiewiczem i być może ten klimat też Ci się spodoba. Historia też jest piękna.

Ja dzisiaj byłam na Bez wstydu z Kościukiewiczem i nie podobał mi się ten film, jak dla mnie był zbyt... płytki?

TMNN - Trzy metry nad niebem Jest kontynuacja
[/COLOR]
Z TYM oglądałam
Dzięki za propozycje. Muszę książki też poczytać, na pewno są lepsze od filmu.
Stary 2012-07-26, 00:39   #4495
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

Straciłam nadzieję, że te kiecki pojawią się znowu w h&m, widziałyście gdzieś w stacjonarnym sklepie takie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienkarozkloszowanagr.jpg (16,7 KB, 16 załadowań)

Mother
Tell your children not to walk my way
Tell your children not to hear my words
boinnenazwybylyzajete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 01:21   #4496
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

Ostatnio przeglądałam tylko ten wątek i zapomniałam napisać, więc piszę teraz:

Któraś z Dziewczyn pytala o maść na siniaki i była polecana maść arnikowa. Ja chciałam dodać, że jest ona też dobra na opuchnięcie i wory pod oczami. Trzeba tylko uważać, żeby nie nie wsadzić maści do oka
taka_sobie_jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 07:38   #4497
Friese
Zakorzenienie

przeglądarka Google Chrome:

jak kopiuję link z paska albo za pomocą:
prawym przyciskiem myszy: kopiuj
albo Ctr+C

i potem wklejam w oknie obok albo w notatniku:
prawym przyciskiem myszy: wklej
albo Ctr+V

NIE DZIAŁA.
nie chce przekopiować. po prostu puste miejsce, wyciąć się da ale juz wkleić, przekopiować nie
tekst przekopiuje ze strony. ale adresu nie...

- dlaczego ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg goo.jpg (37,3 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez Friese
Czas edycji: 2012-07-26 o 07:39
Stary 2012-07-26, 07:51   #4498
karinkowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
tez widzialam ten film i jestem zawiedziona. troche zbyt powierzchowne potraktowanie tematu wg mnie. i braklo troche pointy, wydawalo mi sie, ze watek glownych bohaterow byl istotny przez pol filmu, potem juz fabula przeniosla sie w watek cyganski. no ale i tak + za ruszenie nowego tematu w polskim kinie

pytanie ode mnie: czy ktos probowal spac z plastrem rozgrzewajacym kiedys? chodzi mi o ten plaster apap, jakis taki proszkowy. na opakowaniu pisze, zeby sie nie klasc z nim spac, ale ja wiem, ze na pewno nie bede spac dluzej niz przez 8 godzin (wg opakowania dluzej nie powinno sie miec go na skorze), a ponadto spie bardzo spokojnie w jednej pozycji. spac z nim czy nie? oto jest pytanie
Stary 2012-07-26, 09:03   #4499
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
teraz mi się przypomniało o "wciąż ją kocham". Filmu nie oglądałam, ale czytałam książkę... o boże co za szajs! po książce nawet nie mam zamiaru obejrzeć tego filmu! tak samo "Pamiętnik"- książka nudna, banalna, a film rewelacyjny!

km

mój INSTA
Stary 2012-07-26, 09:25   #4500
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Orientuje się któraś z Was, czy list priorytetowy polecony, ale za granicę, kosztuje jakoś więcej niż w obrębie Pl? Bo nie wiem, czego się spodziewać na poczcie

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości