Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2213 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-25, 00:08   #66361
alex1989
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Jestem na taaak
Moje troszkę ucierpiały, ale to chyba normalne. W każdym razie ja tam jestem zadowolona
dzięki
no jak tylko troszke to może byc ale ani krzty więcej nie mogą ucierpieć

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
wow, jakie fajne, mniam ogromna zmiana

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Prześliczne!!!! Efekt piorunujący!

wszystko dzięki Wam

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Szok!!! Fantastyczna przemiana

A ja musze sie przyznac do grzeszku. Tak mnie meczyly koltuny na glowie i wysilek wkladany w rozczesywanie ich grzebieniem ze potraktowalam moje włosie zwykłą szczotą przed myciem Tak sobie mysle, a gdyby tak czesac nadal z odzywka ds jak święta Curla przykazala ale uzywac do tego celu szczotki a nie grzebienia, byloby to szkodliwe bardzo?
dziękuję

spróbuj sobie z tą szczotką ja np. używam SLeSów do każdego mycia a niby w CG nie powinno się tego robić każdy ma znaleźć swój sposób na włosy więc jeśli szczotka ma Ci pomóc to łaj not

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 07:55   #66362
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
Melduję że minął mi 5 miesiąc z CG więc przyszłam się pokazać. Jest naprawdę dobrze ale wiem że może byc jeszcze lepiej
whaaaaat ?! wooow, jakie piękne !

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 09:49   #66363
tanizaki
Wtajemniczenie

Chyba znalazłam winnika pogorszenia stanu moich włosów Szampon poszedł na bok i wróciła miękkość Tylko teraz nie wiem czy winnikiem jest sam szampon czy też oliwa.

Wiecie, co ale na początku drogi w nowym stylu życia ciężko znaleźć winnika, który niszczy to co już udało nam się zbudować. Przynajmniej ja tak miałam. Wszystkie kosmetyki do pielęgnacji włosów wymieniłam, więc metodą prób i błędów szukałam, który to ten co nie pasuje do układanki. Wiadomo te kosmetyki, które kupiłam jako pierwsze byłam ich pewna bo dały pierwsze wow. Tylko, te co później dodałam/zmieniłam musiałam sprawdzić.

INSTAGRAM
tanizaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 10:43   #66364
AjriszMarta
Zakorzenienie

alex - super!!!
Cytat:
Napisane przez daria_z Pokaż wiadomość
Sól? Raczej nie.
Nie mów hop mi sół robi taka masakrę!!
Cytat:
Woda - w jakim sensie?
jakość kranówki, czy twarda itp

Cytat:
brak oleju - nie, regularnie mam olej na włosach i skalpie 1/2 w tyg.
przepraszam, tak - chodziło mi o brak fazy tłuszczowej w szamponie. Dokwaszenie czy dodanie kropli oleju to pierwsze co zrobiłabym z szamponem, który robi skórze cos nie tak

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 10:43   #66365
Majka1503
EDUkator

Odwrócony plopping przyniósł odwrotne skutki. Jeszcze bardziej rozprostował włosy
Chyba zacznę po prostu delikatnie odciskać włosy i pozwolić im normalnie schnąć, chociaż będzie to trwało wieki...

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 11:01   #66366
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Odwrócony plopping przyniósł odwrotne skutki. Jeszcze bardziej rozprostował włosy
Chyba zacznę po prostu delikatnie odciskać włosy i pozwolić im normalnie schnąć, chociaż będzie to trwało wieki...
mio plumcoś w ogóle nie pasuje - mam po nim pogniecione włosy a nie pokręcone. Najlepiej sie sprawdza u mnie odciśniecie z wody na czas nakładania żeli ugniatanie i mam faloloczki jak ta lala

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 11:20   #66367
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
whaaaaat ?! wooow, jakie piękne !
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
alex - super!!!
dzięki

uciekam na autobus a Wy nie spamujcie przez te 2 tygodnie za bardzo

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 11:48   #66368
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Moje przez większość czasu też wolą mieć św spokój

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 12:05   #66369
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
powiedzcie mi jeszcze, długo chadzacie z ta koszulką na głowie czy standardowo jak z turbanem?
To sprawa indywidualna. Musisz sama sprawdzić dopasować czas do potrzeb swoich włosów.
Cytat:
i mam też pytanie odnośnie masek... nakładacie je po myciu? i nie obciążają Wam włosów?
Nazwa, nazwą. Zdarza się, że odżywka jest bardziej treściwa niż maska. Więc w tym przypadku patrzymy co służy włosom i jaki ma skład.

Cytat:
a gdyby tak czesac nadal z odzywka ds jak święta Curla przykazala ale uzywac do tego celu szczotki a nie grzebienia, byloby to szkodliwe bardzo?
A szczotka nie powyrywa włosów? Szczotki mają mnóstwo igiełek do czesania i włosy łatwiej się w nie zaplątują.
Daaaaawno temu przy czesaniu włosów szczotką, złamała mi się, od tej pory dałam sobie spokój.

Cytat:
Napisane przez tanizaki Pokaż wiadomość
Chyba znalazłam winnika pogorszenia stanu moich włosów Szampon poszedł na bok i wróciła miękkość Tylko teraz nie wiem czy winnikiem jest sam szampon czy też oliwa.
Spróbuj wprowadzać po jednym nowym kosmetyku i tak samo je odstawiać. Wtedy łatwiej i szybciej zobaczysz co włosów służy, a co nie.
Poza tym na stan włosów mają wpływ jeszcze inne czynniki, jak parę postów wyżej pisała Ajrisz. (no i jeszcze czynniki zewnętrzne - pogoda)
Cytat:
Nie każdemu służy. Był czas, że tylko odciskałam włosy, nakładałam stylizator i suszyłam. Teraz nie robię plunkingu wcale. Odciskam wodę, kilka razy harmonijkuję i robię turban z ręcznika.

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
mio plumcoś w ogóle nie pasuje - mam po nim pogniecione włosy a nie pokręcone. Najlepiej sie sprawdza u mnie odciśniecie z wody na czas nakładania żeli ugniatanie i mam faloloczki jak ta lala
O właśnie, dla każdego coś innego

Cytat:
dzięki

uciekam na autobus a Wy nie spamujcie przez te 2 tygodnie za bardzo
Udanego wyjazdu

Aga, cudnie w codzienniku
A ja się cieszę jeszcze urlopem, ale i tak zaczynam trochę pracować, ale to w domu, więc nie jest źle.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 12:39   #66370
kasiaa87
Raczkowanie

Cytat:
Witam się

no to mnie zachęciłaś do walki o moje locze Dziękuję
kasiaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 12:52   #66371
Mysia mysz
Zakorzenienie

Na grouponie jest yves rocher za polowe ceny

http://www.groupon.pl/deals/cala-pol...0_0_207&a=1661
Stary 2012-07-25, 16:11   #66372
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze nigdy nie próbowałam muszę w końcu znaleźć jakiś wielki t-shirt w szmatolu i zacznę testować
Ja dostałam wielki t-shirt od TŻ-a

Cytat:
Witam się
Czytam Was na bieząco ale nie mam czasu udzielać się jeszcze w tym wątku
Melduję że minął mi 5 miesiąc z CG więc przyszłam się pokazać. Jest naprawdę dobrze ale wiem że może byc jeszcze lepiej
Przez ten miesiąc kapłam się że żel lniany prostuje mi skręt więc zastąpiłam go pianką z Isany i jest super!

1. pierwsze CG 5 miesięcy temu
2.kwiecień
3.lipiec jakiś czas temu. dzisiejsze w codzienniku https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1440
4.porównanie

Wszystkim poczatkujacym życze cierpliwości bo efekty napewno przyjdą
Piękniunio

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Zanim znajdę, to zdążę napisać znów
Podkoszulek z długim rękawem układasz na plecach tak, że otwór na głowę masz na karku, a rękawy pokrywają się z ramionami. Włosy układasz na tym podkoszulku. Część "tułowiową" podkoszulka zarzucasz na głowę, a rękawy związujesz przy czole.
Muszę tego spróbować również bo zwykłe ręcznikowanie pięknie działa na włosy z przodu, na tył niekoniecznie, może tak będzie lepiej.

Cytat:
wow, jakie fajne, mniam ogromna zmiana

o, takie zawiązywanie wydaje mi się łatwiejsze. wypróbuję sobie w któryś dzien

powiedzcie mi jeszcze, długo chadzacie z ta koszulką na głowie czy standardowo jak z turbanem?

i mam też pytanie odnośnie masek... nakładacie je po myciu? i nie obciążają Wam włosów?
Ja chadzam różnie - czasem 15 minut, czasem nawet i godzinę, jak mam coś do zrobienia (albo pospania ) i nie chcę, żeby włosy mi się majtały i odkształcały.

A jeżeli chodzi o maski - czasem przed, ale zwykle po, nie obciążają w ogóle, ale ja mam w ogóle lekkie włosy i latają we wszystkie strony, czasem przydałoby się je jakoś dociążyć. Może znacie dziewczyny jakieś sposoby?

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 16:18   #66373
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
A jeżeli chodzi o maski - czasem przed, ale zwykle po, nie obciążają w ogóle, ale ja mam w ogóle lekkie włosy i latają we wszystkie strony, czasem przydałoby się je jakoś dociążyć. Może znacie dziewczyny jakieś sposoby?
Możesz spróbować do odżywki/maski dokapać kilka kropel jakiegoś oleju.

Stary 2012-07-25, 17:55   #66374
Zioło
Raczkowanie

Dzisiaj moje kudełki schły 3h, chyba jednak są niskoporowate (tak, tak, wiem - ja dalej o tym samym...).

Dopiero 18 dochodzi, włosy myłam przed 6, a już są całe tłuste na grzywce i kilka cm z przodu głowy przy skalpie... tak to ja jeszcze chyba nigdy nie wyglądałam, czas na bliższe spotkanie z SLSem Koszmar, na dodatek muszę przejść pół miasta na pocztę

Swoją drogą, dowiedziałam się ostatnio, że mam koszmarne włosy i fryzurę, a grzywkę pożal się Boże... Nie ma jak uprzejmość ludzka. O komentarzach nt. mojej urody, czyt. że jestem pasztetem i że jestem obrzydliwa to nawet nie wspominam, bo to nie ten temat...

Zioło jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 18:49   #66375
edyta07
Zadomowienie

Cześć dziewczyny! Pamięta mnie ktoś?

Podczytuję sobie Was dosyć często, ale ze względu na moją ciągłą zmienność co do tego jakie chce mieć włosy i brak czasu na czytanie Waszych wszystkich wpisów, które przybywają w tempie ekspresowym nie ujawniam się. Czasem "drapnę" coś na blogu wizazowym, żeby mieć jakiś obraz swojej pielęgnacji.

Napisałam tym razem, bo... mam ogromną ochotę na trwałą ondulację. Na afro!
Zrobiłam małe loczki na foli aluminiowej i całkiem do twarzy mi w takiej fryzurce. Mam dość ciemną karnację, czarne oczy, więc pod tym względem afro mi pasuję.
Czytam ostatnio wiele na temat trwałej-kwaśna, zasadowa, na ciepło, rodzaje wałków itd. itp.
Jednak boję się siana na głowie mimo, ze moje włosy są podatne na układanie, są w miarę w dobrym stanie, wiem już całkiem dobrze jak o nie dbać.
Jedni piszą, że takie podejście jest stereotypowe, bo teraz nowoczesne technologie itd. wiec trwała nie jest taka straszna dla włosów.
Inni, że lepiej jej nie robić.
Chcę kopułkę drobniutkich loczków (ach... ta objętość), ale obawiam się, ze efekt będzie całkiem odwrotny niż moje oczekiwania.

Piszę, bo wiem, ze na Was zawsze można liczyć i mam nadzieję, ze coś mi doradzicie.

udo:
60-58-54 cm

mój blog
edyta07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 19:12   #66376
szizii
Raczkowanie

Witam serdecznie i dołączam do tematu
Sama mam kręcone włosy, które niestety często z wyglądu przypominają siano Do tej pory ich nie akceptowałam ale stwierdziłam, że przy odpowiedniej pielęgnacji i dużej dozie cierpliwości będą wyglądać tak, jak zawsze marzyłam Od dzisiaj zaczęłam mycie metodą OMO, która dla mnie brzmi jakoś bardziej zachęcająco niż sama odżywka, oczywiście nie mam pewności, że zrobiłam to bardzo dokładnie ale zamierzam metodą prób i błędów dojść do perfekcji Liczę na Wasze wsparcie a znajac mój charakter, przyda się

Niestety zauważyłam u siebie bardzo duży problem - wypadanie! To coś okropnego, dzisiaj podczas mycia wypadła mi ogromna garść włosów Miałam ten sam problem w ubiegłe lato - poplątane włosy i wypadały jeden za drugim. Swoją drogą ostatnio trochę schudłam (o, nieee), prostowałam je dość często prostownicą. Ale nadrabiam piciem pokrzywy, praktycznie codziennie, od kilku miesięcy. Jak myślicie, w czym problem? Czy to moja wina, czy pora letnia mi nie sprzyja? i jak je uratować, jednocześnie ich nie wysuszając?
szizii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 22:10   #66377
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szizii Pokaż wiadomość
Witam serdecznie i dołączam do tematu
Sama mam kręcone włosy, które niestety często z wyglądu przypominają siano Do tej pory ich nie akceptowałam ale stwierdziłam, że przy odpowiedniej pielęgnacji i dużej dozie cierpliwości będą wyglądać tak, jak zawsze marzyłam Od dzisiaj zaczęłam mycie metodą OMO, która dla mnie brzmi jakoś bardziej zachęcająco niż sama odżywka, oczywiście nie mam pewności, że zrobiłam to bardzo dokładnie ale zamierzam metodą prób i błędów dojść do perfekcji Liczę na Wasze wsparcie a znajac mój charakter, przyda się

Niestety zauważyłam u siebie bardzo duży problem - wypadanie! To coś okropnego, dzisiaj podczas mycia wypadła mi ogromna garść włosów Miałam ten sam problem w ubiegłe lato - poplątane włosy i wypadały jeden za drugim. Swoją drogą ostatnio trochę schudłam (o, nieee), prostowałam je dość często prostownicą. Ale nadrabiam piciem pokrzywy, praktycznie codziennie, od kilku miesięcy. Jak myślicie, w czym problem? Czy to moja wina, czy pora letnia mi nie sprzyja? i jak je uratować, jednocześnie ich nie wysuszając?
Hej!

Przede wszystkim zapoznaj się z pigułką i FAQ, tam znajdziesz najpotrzebniejsze informacje. Odnośnie pielęgnacji 0 sama po pewnym czasie wyczujesz, co Twoim włosom służy, a co nie. Moja mała rada na początek - nie zrażaj się natłokiem informacji i nie kupuj wszystkiego na raz Bo Twoje włosy i portfel zwariują Podczytuj nas teraz na bieżąco, na pewno nie ma sensu nadrabiać wątków. Pytaj w razie wątpliwości, na pewno Ci pomożemy

Jeżeli chodzi o wypadanie - mam teraz ten sam problem i prowadzę moją małą walkę z tym - jeżeli chcesz, to zajrzyj na mojego bloga, tam opisałam swój plan walki z wypadającymi włosami, w sumie niedawno zaczęłam, więc jako takich efektów nie widzę, ale na pewno jest to jakiś krok do przodu i możemy walczyć z tym razem

I teraz z innej beczki - dziewczyny myjące włosy Facelle - dobrze zmywa oleje?

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Możesz spróbować do odżywki/maski dokapać kilka kropel jakiegoś oleju.
O, dzięki, następnym razem spróbuję.

Cytat:
Napisane przez Zioło Pokaż wiadomość
Dzisiaj moje kudełki schły 3h, chyba jednak są niskoporowate (tak, tak, wiem - ja dalej o tym samym...).

Dopiero 18 dochodzi, włosy myłam przed 6, a już są całe tłuste na grzywce i kilka cm z przodu głowy przy skalpie... tak to ja jeszcze chyba nigdy nie wyglądałam, czas na bliższe spotkanie z SLSem Koszmar, na dodatek muszę przejść pół miasta na pocztę

Swoją drogą, dowiedziałam się ostatnio, że mam koszmarne włosy i fryzurę, a grzywkę pożal się Boże... Nie ma jak uprzejmość ludzka. O komentarzach nt. mojej urody, czyt. że jestem pasztetem i że jestem obrzydliwa to nawet nie wspominam, bo to nie ten temat...
Nie przejmuj się. Zawsze znajdzie się ktoś, kto po prostu zazdrości a chamstwo ludzkie i głupota nie znają granic. Nie warto sobie szarpać nerwów przez to

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 22:45   #66378
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Zapraszam na wątek Wypadajace wlosy cz. IV Jest nas tam sporo, doradzamy sobie i wspieramy sie podczas gorszych wlosowych dni. Przyczyn moze byc bardzo bardzo duzo.

Cytat:
Pewnie na blogu co? To tacy ludzie sa obrzydliwi z tym swoim paskudnym zachowaniem... Mysla ze sa anonimowi w sieci i juz moga innych obrazac do woli i leczyc na nich swoje wlasne kompleksy, ktorych zapewne maja miliard Jak to mowia: kozak w necie, piz** w swiecie Nie przejmuj sie kochana bo zupelnie nie warto. Masz jedyna w swoim rodzaju urode, ktora nie ma nic wspolnego z "pasztetem"

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 23:05   #66379
tanizaki
Wtajemniczenie

Cytat:

3h? Moje dzisiaj schły 8h i tak nie były suche. Na szczęście dzisiaj miały tyle czasu by mogły naturalnie sobie schnąć, bo wychodziłam dopiero z domu ok. 17:00.
Pasztet? No, coś ty! Ja na tobie nie widzę grama zbędnego tłuszczu. Olej takie bezpodstawne komentarze.

Cytat:
Z wypadaniem walczę i Ja. Jantar powoduje, że coraz większą mam przewagę w tej walce. Polecam Jantar.

Cytat:
Zapraszam na wątek Wypadajace wlosy cz. IV Jest nas tam sporo, doradzamy sobie i wspieramy sie podczas gorszych wlosowych dni. Przyczyn moze byc bardzo bardzo duzo.
Ooo, z zaproszenia skorzystam i Ja.

INSTAGRAM
tanizaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 23:16   #66380
Martek_
Zadomowienie

Cytat:

3h to malutko, raczej wysoka albo średnia

Olać sprawę i nie przejmować się, życ po swojemu i nie zaprzątać sobie głowy kompleksami

Cytat:
W Ale nadrabiam piciem pokrzywy, praktycznie codziennie, od kilku miesięcy.
Codziennie od kilku miesięcy? Po 3 miesiącach powinno się zrobić 1 miesiąc przerwy.

Cytat:
I teraz z innej beczki - dziewczyny myjące włosy Facelle - dobrze zmywa oleje?
Mnie bardzo dobrze, lepiej od BD
Stary 2012-07-25, 23:52   #66381
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smoothly Pokaż wiadomość
mi się zdarza jak się zasiedzę i godzinę siedzieć, ale zazwyczaj około 20-30 min ;-)
a maski nakładam po umyciu, czasami nawet po odżywce d/s i nie zdarzyło mi się obciążyć włosów
też tak zwykle trzymałam. ostatnio zmieszałąm resztkę isany pszenicznej i radicala, jednaj mocno obciążała, dlatego trzymałam nawet 5-10 minut. mam tez maski z silikonami z joanny naturii, ale zostawiam na zimę, wtedy silikony się bardziej przydadzą
Cytat:
Ja chodzę jakieś 10-15 min, ale mam na głowie pieluchę i to nie złożoną, więc nic w środku mi się nie grzeje, nie robi się sauna

Nakładam, chociaż nie zawsze, nie obciążają, ale nie myłam jeszcze odżywką, więc w takim przypadku nie wiem jak będzie
to tak jak ja w turbanie muszę wyszperać w końcu koszulę alb spytać mamę, czy ma jeszcze pieluchy po mnie
Cytat:

spróbuj sobie z tą szczotką ja np. używam SLeSów do każdego mycia a niby w CG nie powinno się tego robić każdy ma znaleźć swój sposób na włosy więc jeśli szczotka ma Ci pomóc to łaj not
mam tak samo. mycie odżywką u mnie odpada, więc stosuję OMO, ale delikatne szampony nie sprawdzają się zbyt dobrze, dlatego wolę te z SLS.

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Cytat:
To sprawa indywidualna. Musisz sama sprawdzić dopasować czas do potrzeb swoich włosów.
Nazwa, nazwą. Zdarza się, że odżywka jest bardziej treściwa niż maska. Więc w tym przypadku patrzymy co służy włosom i jaki ma skład.
w końcu zaczęłam się tego uczyć i zwracam uwagę jaka maska/odzywka jak działa, ale przede mną dużo pracy, bo nie przetestowałam ich tak dużo
[QUOTE=Malwina_89;35506861]Ja dostałam wielki t-shirt od TŻ-a

Cytat:
Przede wszystkim zapoznaj się z pigułką i FAQ, tam znajdziesz najpotrzebniejsze informacje.
pamiętam jak pierwszy raz zajrzałam na wątek i się zaczytywałam w tych wszystkich artykułach
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 00:10   #66382
smoothly
Zakorzenienie

dziewczyny, dzisiaj na drugi dzień (!) moje włosy są niezniszczalne, do tego duża wilgotność i deszcz i są... cudowne!

zdj 1. robione około 14, drugie - przed chwilą *_*
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0432.jpg (116,4 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0433.jpg (127,4 KB, 51 załadowań)

akcja - powrót do formy!
smoothly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 00:44   #66383
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
dziewczyny, dzisiaj na drugi dzień (!) moje włosy są niezniszczalne, do tego duża wilgotność i deszcz i są... cudowne!

Piękne te fale, zwłaszcza na drugim zdjęciu, takie wyraźne grubasy

Stary 2012-07-26, 00:48   #66384
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Piękne te fale, zwłaszcza na drugim zdjęciu, takie wyraźne grubasy
aaaaaj, dziękuję!
przebiegłam przez deszcz, duża wilgotność i się ładnie ułożyły, ale pierwszy raz trzymają się drugiego dnia *_*

akcja - powrót do formy!
smoothly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 01:32   #66385
Zioło
Raczkowanie

Cytat:
Nie przejmuj się. Zawsze znajdzie się ktoś, kto po prostu zazdrości a chamstwo ludzkie i głupota nie znają granic. Nie warto sobie szarpać nerwów przez to
Na początku się przejęłam, bo to w sumie nie jest normalne, kiedy jeździ po Tobie ponad 20 osób w ciągu kilku godzin, ale szybko mi przeszło Po raz kolejny przekonałam się, jak pozbawieni wszelkich granic i kultury potrafią być ludzie.

Cytat:
Pewnie na blogu co? To tacy ludzie sa obrzydliwi z tym swoim paskudnym zachowaniem... Mysla ze sa anonimowi w sieci i juz moga innych obrazac do woli i leczyc na nich swoje wlasne kompleksy, ktorych zapewne maja miliard Jak to mowia: kozak w necie, piz** w swiecie Nie przejmuj sie kochana bo zupelnie nie warto. Masz jedyna w swoim rodzaju urode, ktora nie ma nic wspolnego z "pasztetem"
Właśnie rzecz w tym, że wcale nie na blogu i nie pod etykietką 'Anonim', ale na Facebooku! Ludzie byli w stanie podpisać się imieniem i nazwiskiem pod opiniami: 'fajny strój, ale modelka-pasztet wszystko psuje', 'wiocha na 100%', 'tragedia', 'masakra', 'ale brzydka pani', 'moja 8-letnia córka nie wymyśliłaby większego kiczu', 'tragiczna grzywka', 'okropna fryzura' itp. ... chyba ani jednej merytorycznej wypowiedzi tam nie było I dziękuję!

Cytat:
Napisane przez tanizaki Pokaż wiadomość
3h? Moje dzisiaj schły 8h i tak nie były suche. Na szczęście dzisiaj miały tyle czasu by mogły naturalnie sobie schnąć, bo wychodziłam dopiero z domu ok. 17:00.
Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
3h to malutko, raczej wysoka albo średnia
Czy ja wiem czy malutko? Mam raczej cienkie włosy wycieniowane w trzy warstwy: najdłuższa do ramion, krótsza tuż za ucho i najkrótsza (jeszcze) nie sięgająca ucha, do tego grzywka z przodu. Jak na taką małą ilość włosów 3h to chyba dość dużo Chcę zapuścić wszystkie włosy równej długości do łopatek i wtedy prawdopodobnie będą schły ze dwa razy dłużej...

Zioło jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 07:55   #66386
imbryka
Rozeznanie

Wpisze się na szybko, bo jakaś burza ciągnie z zachodu :P

Wczoraj zrobiłam minimum i jest całkiem ok. Umyłam włosy odżywką (Joanna naturia z zielona herbatą) i wow! do mycia sprawdza się genialnie, skalp czysty, włosy miękkie i fajne. Po myciu na długość dałam tę sama odżywkę i wsio, na tyle było pielęgnacji wczoraj.
Zabawne, bo nawet są falki, włosy nie przyklapnięte, wręcz przeciwnie, wygladaja niesamowicie.

Także polecam wypróbowac do mycia naturie
i życze miłego dnia!

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 08:26   #66387
zuzank_a
Przyczajenie

cześć dziewczyny
jak widzicie, jestem kompletnym świeżakiem - przeczytałam FAQ, pigułkę, zaczęłam przygodę z olejowaniem i OMO, ale... no właśnie, czuję się wciąż ciemna jak tabaka w rogu :P
Co byście przede wszystkim radziły moim włosom?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a 001.jpg (47,1 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a 002.jpg (27,7 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a 053.jpg (39,1 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a 054.jpg (64,0 KB, 41 załadowań)
zuzank_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 08:48   #66388
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:

Jest świetnie

Cytat:
Właśnie rzecz w tym, że wcale nie na blogu i nie pod etykietką 'Anonim', ale na Facebooku! Ludzie byli w stanie podpisać się imieniem i nazwiskiem pod opiniami: 'fajny strój, ale modelka-pasztet wszystko psuje', 'wiocha na 100%', 'tragedia', 'masakra', 'ale brzydka pani', 'moja 8-letnia córka nie wymyśliłaby większego kiczu', 'tragiczna grzywka', 'okropna fryzura' itp. ... chyba ani jednej merytorycznej wypowiedzi tam nie było I dziękuję!
Tacy są niektórzy ludzie. Nie ma się co przejmować
Stary 2012-07-26, 09:16   #66389
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez zuzank_a Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
jak widzicie, jestem kompletnym świeżakiem - przeczytałam FAQ, pigułkę, zaczęłam przygodę z olejowaniem i OMO, ale... no właśnie, czuję się wciąż ciemna jak tabaka w rogu :P
Co byście przede wszystkim radziły moim włosom?
Witaj i opisz swoją pielęgnację krok po kroku plus produkty.
Co zamierzasz zrobić po przeczytaniu pigułki i innych. Czy cokolwiek one zmienią?
Jakie masz do nas pytania, bo piszesz, żeś ciemna jak tabaka ?

Na tę chwilę nie da się za wiele powiedzieć o Twoich włosach poza tym, że są kręcone, ale widzę rozczesane i albo mokre, albo naładowałaś na nie coś sklejającego.

A tak w ogóle to dzień dobry Jestem
Wczoraj wróciłam do mycia odżywka po długim okresie szamponowym.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 09:35   #66390
zuzank_a
Przyczajenie

Po przeczytaniu pigułki zdecydowałam się na OMO i odstawienie silikonów. Co używam? Do pierwszego O: odżywkę Issana z olejkiem babassu, do mycia: szampon Alterra z morelą i pszenicą lub Babydream dla dzieci, drugie O: balsam z aloesem z Mrs. Potters lub maska jajeczna z Joanny. Raz na jakiś czas używam szamponu jajecznego z Joanny lub skrzypowego z Barwy. Włosy staram się myć co drugi dzień, wcześniej nakładam olej kokosowy lub lniany. Umyte włosy zawijam w ręcznik z mikrofibry.
Przestałam suszyć, prostuję tylko grzywkę.

Włosy rozczesałam eksperymentalnie Moje włosy są póki co głupie- czasem się kręcą, czasem falują, czasem sama nie wiem,co robią. Jednak widzę, że czesanie na sucho to nie dla mnie. Na kolejnych zdjęciach włosy są potraktowane olejem.
te może będą bardziej miarodajne (jak widać przed farbowaniem):
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a 052.jpg (172,1 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a 053.jpg (133,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a 054.jpg (229,8 KB, 24 załadowań)
zuzank_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości