|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#66361 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
Cytat:
no jak tylko troszke to może byc ale ani krzty więcej nie mogą ucierpieć ![]() ![]() ![]() wszystko dzięki Wam Cytat:
spróbuj sobie z tą szczotką ja np. używam SLeSów do każdego mycia a niby w CG nie powinno się tego robić każdy ma znaleźć swój sposób na włosy więc jeśli szczotka ma Ci pomóc to łaj not
|
|
|
#66362 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#66363 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba znalazłam winnika pogorszenia stanu moich włosów
Szampon poszedł na bok i wróciła miękkość Tylko teraz nie wiem czy winnikiem jest sam szampon czy też oliwa. Wiecie, co ale na początku drogi w nowym stylu życia ![]() ciężko znaleźć winnika, który niszczy to co już udało nam się zbudować. Przynajmniej ja tak miałam. Wszystkie kosmetyki do pielęgnacji włosów wymieniłam, więc metodą prób i błędów szukałam, który to ten co nie pasuje do układanki. Wiadomo te kosmetyki, które kupiłam jako pierwsze byłam ich pewna bo dały pierwsze wow. Tylko, te co później dodałam/zmieniłam musiałam sprawdzić.
|
#66364 | ||
|
Zakorzenienie
|
alex -
super!!!Nie mów hop mi sół robi taka masakrę!!Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#66365 |
|
EDUkator
|
Odwrócony plopping przyniósł odwrotne skutki. Jeszcze bardziej rozprostował włosy
![]() Chyba zacznę po prostu delikatnie odciskać włosy i pozwolić im normalnie schnąć, chociaż będzie to trwało wieki...
|
#66366 |
|
Kazar Lady
|
mio plumcoś w ogóle nie pasuje - mam po nim pogniecione włosy a nie pokręcone. Najlepiej sie sprawdza u mnie odciśniecie z wody na czas nakładania żeli ugniatanie i mam faloloczki jak ta lala
|
|
|
|
#66367 | ||
|
Zadomowienie
|
dzięki
![]() uciekam na autobus a Wy nie spamujcie przez te 2 tygodnie za bardzo ![]()
|
|
|
#66368 |
|
Zakorzenienie
|
Moje przez większość czasu też wolą mieć św spokój
|
|
|
|
#66369 | |||||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
. Zdarza się, że odżywka jest bardziej treściwa niż maska. Więc w tym przypadku patrzymy co służy włosom i jaki ma skład.Cytat:
Daaaaawno temu przy czesaniu włosów szczotką, złamała mi się, od tej pory dałam sobie spokój. Cytat:
Poza tym na stan włosów mają wpływ jeszcze inne czynniki, jak parę postów wyżej pisała Ajrisz. (no i jeszcze czynniki zewnętrzne - pogoda) Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Aga, cudnie w codzienniku A ja się cieszę jeszcze urlopem, ale i tak zaczynam trochę pracować, ale to w domu, więc nie jest źle. |
|||||||
|
|
|
#66370 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#66371 |
|
Zakorzenienie
|
Na grouponie jest yves rocher za polowe ceny
![]() http://www.groupon.pl/deals/cala-pol...0_0_207&a=1661
|
|
#66372 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
) i nie chcę, żeby włosy mi się majtały i odkształcały.A jeżeli chodzi o maski - czasem przed, ale zwykle po, nie obciążają w ogóle, ale ja mam w ogóle lekkie włosy i latają we wszystkie strony, czasem przydałoby się je jakoś dociążyć. Może znacie dziewczyny jakieś sposoby? |
||||
|
|
|
#66373 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Możesz spróbować do odżywki/maski dokapać kilka kropel jakiegoś oleju.
|
|
|
|
#66374 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj moje kudełki schły 3h, chyba jednak są niskoporowate (tak, tak, wiem - ja dalej o tym samym...).
Dopiero 18 dochodzi, włosy myłam przed 6, a już są całe tłuste na grzywce i kilka cm z przodu głowy przy skalpie... tak to ja jeszcze chyba nigdy nie wyglądałam, czas na bliższe spotkanie z SLSem Koszmar, na dodatek muszę przejść pół miasta na pocztę ![]() Swoją drogą, dowiedziałam się ostatnio, że mam koszmarne włosy i fryzurę, a grzywkę pożal się Boże... Nie ma jak uprzejmość ludzka. O komentarzach nt. mojej urody, czyt. że jestem pasztetem i że jestem obrzydliwa to nawet nie wspominam, bo to nie ten temat...
|
#66375 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny! Pamięta mnie ktoś?
![]() Podczytuję sobie Was dosyć często, ale ze względu na moją ciągłą zmienność co do tego jakie chce mieć włosy i brak czasu na czytanie Waszych wszystkich wpisów, które przybywają w tempie ekspresowym nie ujawniam się. Czasem "drapnę" coś na blogu wizazowym, żeby mieć jakiś obraz swojej pielęgnacji. Napisałam tym razem, bo... mam ogromną ochotę na trwałą ondulację. Na afro! ![]() Zrobiłam małe loczki na foli aluminiowej i całkiem do twarzy mi w takiej fryzurce. Mam dość ciemną karnację, czarne oczy, więc pod tym względem afro mi pasuję. Czytam ostatnio wiele na temat trwałej-kwaśna, zasadowa, na ciepło, rodzaje wałków itd. itp. Jednak boję się siana na głowie mimo, ze moje włosy są podatne na układanie, są w miarę w dobrym stanie, wiem już całkiem dobrze jak o nie dbać. Jedni piszą, że takie podejście jest stereotypowe, bo teraz nowoczesne technologie itd. wiec trwała nie jest taka straszna dla włosów. Inni, że lepiej jej nie robić. Chcę kopułkę drobniutkich loczków (ach... ta objętość Piszę, bo wiem, ze na Was zawsze można liczyć i mam nadzieję, ze coś mi doradzicie.
|
|
#66376 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie i dołączam do tematu
![]() Sama mam kręcone włosy, które niestety często z wyglądu przypominają siano Od dzisiaj zaczęłam mycie metodą OMO, która dla mnie brzmi jakoś bardziej zachęcająco niż sama odżywka, oczywiście nie mam pewności, że zrobiłam to bardzo dokładnie ale zamierzam metodą prób i błędów dojść do perfekcji Liczę na Wasze wsparcie a znajac mój charakter, przyda się ![]() Niestety zauważyłam u siebie bardzo duży problem - wypadanie! To coś okropnego, dzisiaj podczas mycia wypadła mi ogromna garść włosów
|
|
|
|
#66377 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przede wszystkim zapoznaj się z pigułką i FAQ, tam znajdziesz najpotrzebniejsze informacje. Odnośnie pielęgnacji 0 sama po pewnym czasie wyczujesz, co Twoim włosom służy, a co nie. Moja mała rada na początek - nie zrażaj się natłokiem informacji i nie kupuj wszystkiego na raz Bo Twoje włosy i portfel zwariują Podczytuj nas teraz na bieżąco, na pewno nie ma sensu nadrabiać wątków. Pytaj w razie wątpliwości, na pewno Ci pomożemy ![]() Jeżeli chodzi o wypadanie - mam teraz ten sam problem i prowadzę moją małą walkę z tym - jeżeli chcesz, to zajrzyj na mojego bloga, tam opisałam swój plan walki z wypadającymi włosami, w sumie niedawno zaczęłam, więc jako takich efektów nie widzę, ale na pewno jest to jakiś krok do przodu i możemy walczyć z tym razem ![]() I teraz z innej beczki - dziewczyny myjące włosy Facelle - dobrze zmywa oleje? ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#66378 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest nas tam sporo, doradzamy sobie i wspieramy sie podczas gorszych wlosowych dni. Przyczyn moze byc bardzo bardzo duzo.Cytat:
Jak to mowia: kozak w necie, piz** w swiecie Nie przejmuj sie kochana bo zupelnie nie warto. Masz jedyna w swoim rodzaju urode, ktora nie ma nic wspolnego z "pasztetem"
|
|
|
#66379 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pasztet? No, coś ty! Ja na tobie nie widzę grama zbędnego tłuszczu. Olej takie bezpodstawne komentarze. Cytat:
Ooo, z zaproszenia skorzystam i Ja.
|
|
#66380 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Olać sprawę i nie przejmować się, życ po swojemu i nie zaprzątać sobie głowy kompleksami Cytat:
Mnie bardzo dobrze, lepiej od BD
|
|
#66381 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
muszę wyszperać w końcu koszulę alb spytać mamę, czy ma jeszcze pieluchy po mnie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
![]() [QUOTE=Malwina_89;35506861]Ja dostałam wielki t-shirt od TŻ-a ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#66382 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, dzisiaj na drugi dzień (!) moje włosy są niezniszczalne, do tego duża wilgotność i deszcz i są... cudowne!
zdj 1. robione około 14, drugie - przed chwilą *_* |
|
|
|
#66383 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#66384 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaj, dziękuję!
przebiegłam przez deszcz, duża wilgotność i się ładnie ułożyły, ale pierwszy raz trzymają się drugiego dnia *_* |
|
|
|
#66385 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po raz kolejny przekonałam się, jak pozbawieni wszelkich granic i kultury potrafią być ludzie.Cytat:
I dziękuję! ![]() Cytat:
Chcę zapuścić wszystkie włosy równej długości do łopatek i wtedy prawdopodobnie będą schły ze dwa razy dłużej...
|
|
#66386 |
|
Rozeznanie
|
Wpisze się na szybko, bo jakaś burza ciągnie z zachodu :P
Wczoraj zrobiłam minimum i jest całkiem ok. Umyłam włosy odżywką (Joanna naturia z zielona herbatą) i wow! do mycia sprawdza się genialnie, skalp czysty, włosy miękkie i fajne. Po myciu na długość dałam tę sama odżywkę i wsio, na tyle było pielęgnacji wczoraj. Zabawne, bo nawet są falki, włosy nie przyklapnięte, wręcz przeciwnie, wygladaja niesamowicie. Także polecam wypróbowac do mycia naturie ![]() i życze miłego dnia!
|
#66387 |
|
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny
![]() jak widzicie, jestem kompletnym świeżakiem - przeczytałam FAQ, pigułkę, zaczęłam przygodę z olejowaniem i OMO, ale... no właśnie, czuję się wciąż ciemna jak tabaka w rogu :P Co byście przede wszystkim radziły moim włosom? |
|
|
|
#66388 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#66389 | |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Co zamierzasz zrobić po przeczytaniu pigułki i innych. Czy cokolwiek one zmienią? Jakie masz do nas pytania, bo piszesz, żeś ciemna jak tabaka ?Na tę chwilę nie da się za wiele powiedzieć o Twoich włosach poza tym, że są kręcone, ale widzę rozczesane i albo mokre, albo naładowałaś na nie coś sklejającego. A tak w ogóle to dzień dobry Jestem Wczoraj wróciłam do mycia odżywka po długim okresie szamponowym.
|
|
#66390 |
|
Przyczajenie
|
Po przeczytaniu pigułki zdecydowałam się na OMO i odstawienie silikonów. Co używam? Do pierwszego O: odżywkę Issana z olejkiem babassu, do mycia: szampon Alterra z morelą i pszenicą lub Babydream dla dzieci, drugie O: balsam z aloesem z Mrs. Potters lub maska jajeczna z Joanny. Raz na jakiś czas używam szamponu jajecznego z Joanny lub skrzypowego z Barwy. Włosy staram się myć co drugi dzień, wcześniej nakładam olej kokosowy lub lniany. Umyte włosy zawijam w ręcznik z mikrofibry.
Przestałam suszyć, prostuję tylko grzywkę. Włosy rozczesałam eksperymentalnie Moje włosy są póki co głupie- czasem się kręcą, czasem falują, czasem sama nie wiem,co robią. Jednak widzę, że czesanie na sucho to nie dla mnie. Na kolejnych zdjęciach włosy są potraktowane olejem.te może będą bardziej miarodajne (jak widać przed farbowaniem): |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

Tak sobie mysle, a gdyby tak czesac nadal z odzywka ds jak święta Curla przykazala

super!!!