![]() |
#511 |
Raczkowanie
|
Dot.: Koty- część V
Ja bardzo lubię pisać o swoich kotach, mogłabym to robić bez przerwy, ale od tygodnia mam kocia wojnę domową.
W zeszły czw przypałętała się do nas ok. 7-tyg. kociczka. Po zachowaniu i stanie zdrowia, śmiem twierdzić, że jest z dzikiego miotu. Moje pozostałe 2 koty na razie mają problem z jej akceptacją. Fasolka(tak ją nazwałam) chyba z nami zostanie, bo jak na razie nie ma nikogo kto by ją zechciał. Krokodyl przez coś takiego przechodzi już drugi raz - pierwszy był z Tośką, którą znalezliśmy włóczącą się po ulicy. |
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Mamy z kotem skacząco gryzący problem. 9.07 dostała Frontline Combo jedną pipetkę na kark. Po paru dniach byłyśmy do fryzjera. Kot wyszedł średnio zadowolony i o połowę mniejszy. Kolejnego dnia zauważyłam że się drapie, sądziłam,że to przez brak futra itp. Myliłam się. Obecnie pcheł na pewno nie jest ich tyle ile przed podaniem pipetki, kot drapie się rzadziej, natomiast wczoraj zrobiłam jej przegląd i palcami wyjęłam 3 sztuki. Ile jeszcze zostało nie wiem, ale nie dam rady samodzielnie tego zrobić. Więc przechodząc do sedna pytam,czy mogę podać jej kolejną dawkę preparatu? Jak sądzicie? Ulotka mówi,że po miesiącu. Nie znalazłam nic o przedawkowaniu. Kot z futrem waży 3 kg, natomiast teraz max 2, nie chcę jej podtruć. Codziennie zmieniam jej posłanie, odkurzam co 2 dni,nie myję podłogi. Jak myślicie co powinnam zrobić? Edytowane przez Djoeke Czas edycji: 2012-07-25 o 12:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Nie depcze krokusów
|
Skonsultowałabym się z wetem.
Dziwne, że fryzjer niczego nie zauważył, może to nowy rzut?
![]() |
#514 |
Raczkowanie
|
Nawet jeśli zauważył to nic nie mówił. Przecież pozostałości po pchłach nie wyparują cudownie w kilka dni (te czarne kropeczki) więc coś widzieć musiał.
![]() Może pierwszą dawkę Frontline'u zaaplikowałam jej za daleko od skóry? Ale wtarłam tak jak zawsze. Mam wrażenie że on nie zadziałał. hmmmm |
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Kazar Lady
|
ja podałąm wieczorem psu 2 krople między łopatki fiprex miała pchłę na pchle - nie wiem skąd i rano nie było ani jednej pchły
![]() koty też na tym jadą i skończyły sie kleszcze u wychodzących. dzis od rana jedna kicia mi kilkukrotnie wymiotowała... coś znalazła i zeziarła, no bo jak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#516 | |
Zadomowienie
|
a ja chce Horusa
![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jutro jadę po tego kudłacza o którego rasę wczoraj pytałam
![]() mam nadzieję że uda mi się doprowadzić do porządku zarówno jego futerko, jak i stan psychiczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#519 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
aaaa i wszystkie "plaskopyszczkowe" koty uwielbiam, persy, egzotyki itd. oraz poza tym bengalskie za ten niesamowity polysk futra...
![]() Edytowane przez stasiek Czas edycji: 2012-07-25 o 15:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#520 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#521 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No nic, albo poczekamy dwa tygodnie na kolejną dawkę albo, jeśli kot będzie sie czochrać pójdziemy do weta. Jeśli chodzi o łyse koty to super sprawa. Grzeją dwa razy bardziej niż futrzaste, przekonałam się gdy mój wrócił ostrzyżony. Ciągle ma niesamowicie ciepłą i miękką skórę, prawie jak królik. Wyobrażam sobie jaki miły musi być w dotyku sfinks ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Nie depcze krokusów
|
Pchły nie znikną same przez te dwa tygodnie...
![]() |
#523 |
Zadomowienie
|
#524 |
Raczkowanie
|
jakie oczyyy! na coś się czaił ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Zadomowienie
|
#526 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]()
![]() |
#527 |
Raczkowanie
|
znalazłam dzisiaj w kuwecie białą kupę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#528 | ||
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Na fotografa ![]() Batman śpiący łebkiem w dół ![]()
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2012-07-25 o 18:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Raczkowanie
|
Kurczę, ale pustki... Aż wieje nudą...
A ja się właśnie dokociłam ![]() ![]() ![]() _________________________ _________________________ _____ jeny, jaka ja goopia jestem... ![]() ![]() ![]()
"Koty to gangsterzy świata zwierzęcego, żyjący poza prawem i tam ginący. Mnóstwo z nich nie dożyje starości przy kominku". S. King GRATUJĘ - http://gratyzchaty.pl/?ref=38599 Kocia stronka ![]() Edytowane przez anty_lopka Czas edycji: 2012-07-25 o 19:14 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#530 |
Raczkowanie
|
jakiii słodki Batmaan!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Zakorzenienie
|
a gdzie fotki ??
#532 | |||||||
Zakorzenienie
|
Heej!
![]() Długo mnie nie było i niniejszym piszę jednego wielkiego posta ![]() I usuwam Wasze emotki bo swoich nie umiem się wyrzec ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Uwielbiam gościa ![]() Cytat:
![]() Kojarzy mi się z moim Tygryskiem, też jest taki puchaty. Znaczy się, był. Wyliniał do tego stopnia, że z Tż mylimy teraz koty ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Piszkaj potem, jak Ci idzie ![]() CUDOOOO!! ![]() Jedyne co mi przychodzi na myśl to to, że może była tam gdzieś zawieruszona już od jakiegoś czasu? Kiedyś za dzieciaka z koleżanką się bawiłyśmy czymś takim białym i dopiero po kilku godzinach nas olśniło, że to wyschłe kupsko było ![]() Cytat:
![]() Też pisz jak Wam idzie ![]() I nie bój się o wątek, nasza mniłość i chęć dzielenia się przeżyciami chyba nie zgaśnie ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#534 |
Raczkowanie
|
niestety kupa dzisiejsza... a wet do 18, a do tej pracuję ;o może się zwolnie jutro wcześniej...
dziewczyny zostałam niespodziewanie posiadaczką małego kota ![]() moja kuzynka mi go przywiozła, bo znalazła na drodze... nakarmiony, ale nie mam z nim jak pojechać do weterynarza... Dżamper szaleje, syczy biega, chce drapać....ehhh atrakcja na noc... |
![]() ![]() |
![]() |
#535 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kojarzy mi się to z problemami wątrobowymi, pasożytami... niczym dobrym ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#537 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dżamper ma problemy z kupą, prawie 4miesiące, miesiąc temu odrobaczany ![]() a Mały kicia jest przecudowny! ktoś go musiał wyrzucić, bo jest oswojony. Ma około 2miesięcy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z drugiej - widać chyba wakacje, co za wysyp małych przybłędek! Strach pomyśleć, ile kociaków nie trafi do nowych, kochających domków ![]() Mój młody też miał ciągle problemy z kupalami za dzieciaka, ale "wyleczyłam" go ryżem i marcheweczką ![]() EDIT: I zapomniałam dodać najważniejszego ![]() Jaakie słodkie małe nastroszone kizi-mizi! ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Andriejewna Czas edycji: 2012-07-25 o 23:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#539 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A malutka to kociczka syberyjska, ma prawie 5 (?) miesięcy, ale wygląda na jakieś 2,5-3. Jest strasznie chudziutka, same kosteczki w porównaniu do tej mojej kulki ![]() Madzik, maleństwo słodkie - burasek ![]()
"Koty to gangsterzy świata zwierzęcego, żyjący poza prawem i tam ginący. Mnóstwo z nich nie dożyje starości przy kominku". S. King GRATUJĘ - http://gratyzchaty.pl/?ref=38599 Kocia stronka ![]() Edytowane przez anty_lopka Czas edycji: 2012-07-26 o 05:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:52.