|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Dziewczyny, moje posty nadal sie nie pojawiaja
chcialbym z wami juz porozmawiac, ale nie moge!edit: Przywitalam sie z wami wczoraj, napisalam 2 posty, ale ich nie pokazalo teraz juz dzisiejszy widac, wiec przedstawie sie jeszcze raz.Teraz mam 2 cykl staran.. @ powinna sie pojawic w nd, cykle mam 33 dni. Od ponad roku nie biore tabletek, pozniej uzywalam persony do kontroli przed ciaza. Jakies 3 mies temu dowiedzialam sie, ze mam zapewne endometrioze, wiec moje starania moga byc utrudnione... Zawsze przed @ mam przez ok 7-8 dni strasznie juz obolaly brzuch (przez endo). Teraz sa 4 dni do @ i nic nie czuje
Edytowane przez teorema Czas edycji: 2012-07-25 o 18:29 |
|
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
teorema witaj
wizaz zawsze przepuszcza pierwsze wiadomosci jesli ktos jest nowym uzytkownikiem![]() ja jak zwykle przyczajona czytam caly czas Was ![]() ja czekam na moznosc zaczecia dzialan, narazie cisza, chociaz od okresu pobolewa mnie brzuch, sama nie wiem czemu moze zawsze tak bylo tylko ja uwagi nie zwracalam na to![]() jak zwykle Wam dopinguje, 3 mam kciuki za Lune i jej podroz, za testujace i tule te zawiedzione ![]()
|
|
|
|
#4143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj kupilam 4 testy, bo... likwiduja apteke na Zoliborzu i swyprzedaja wszystko, np. 1 test za 5,90zl.I kusi mnie, zeby dzis uzyc, ew jutro rano, ale powiedzcie ze to NIE MA sensu, bo jestem w 29 dc, a cykle mam 33 dni.. nie ma sensu,prawda?
|
|
|
|
|
#4144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teorema - santom dobrze Ci tłumaczy. Jak ktoś ma 1 czy 2 posty napisane to one się pokazują dopiero po czasie. I pewnie je przeoczyliśmy, bo my tu piszemy jak szalone, żeby napisać 5 tys postów i zakładamy nawy wątek. Także się nic nie martw, pisz, teraz powinny się już normalnie Twoje posty pokazywać. Powiem Wam, że pogoda rozpieszcza, ale nie mogę za długo być na słońcu. Ostatnio zaczęło mi się kręcić w głowie jak byłam z mężem na spacerku. Albo czas zacząć chodzić z nakryciem głowy. AAaaa laski. Chce któraś jechać ze mną i córką do Szklarskiej??? Mam 1 miejsce wolne dla dorosłej osoby. Wszystko opłacone.... a w mojej rodzinie nikt nie może bo wszyscy pracują i są po urlopach albo mają kiedy indziej. Tak samo z koleżankami. Chętnie kogoś zabiorę.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
och, jak ja bym z checia z Toba pojechala;D
![]() aaa;D i napisze Wam, ze tez mam 2 koty;D;D;D takze dla pocieszenia, nie bedziecie same z problemem kuwetowania no ale na szczescie moje tez nie wychodzace sa, ew tylko na puszorkach
|
|
|
|
#4146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I trzymam kciuki oby to była fasolka ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziękuje ![]() Wczoraj nabylam 4 testy, bo likwiduja na zoliborzu apteke i testy byly po 5,90 zl
|
|
|
|
|
#4148 |
|
Zadomowienie
|
a czy Ty moja droga nie masz dziś urodzin??? po nicku wnioskuję...
|
#4149 |
|
Zadomowienie
|
Pochwalę się jaki mam duży brzuch. I tak a propo dodawania zdjęć, to źle wytłumaczyłam. To jest w opcjach dodatkowych, gdzie można załadować zdjęcie.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka Edytowane przez IsiaG Czas edycji: 2012-07-25 o 20:49 Powód: takie tam.. |
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
Isia, jaka calusna pitka;D;D;D
|
|
|
|
#4151 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- czy któraś z Was piła siemie lniane zamiast łykać wiesiolka? Zakupilam takie brązowe gówno i zabieram się do tego jak lis do jeża...
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
A może i mam
|
|
|
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
monini so;D happy b-day;D;D;D
|
|
|
|
#4154 |
|
Zadomowienie
|
wyczytałam in da Club, że na dniach NIE spodziewasz się @, więc z całego serca Ci życzę żeby nie przyszła!
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-07-25 o 22:12 |
|
|
|
#4155 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie tak korci, zeby test puscic w ruch...
ale jak mam cykle 33, to chyba bez sensu robic jutro, czyli dnia 30? szczegolnie ze testy, ktore mam, wkrywaja od 25 mlU..Teraz mi sie przypomnialo, ze kiedys przed okresem tez mnie nic nie bolalo, jak jeden raz w zyciu nie mialam owulacji i musialam wywowalywac @ luteina. Ale wtedy nie mialam owulacji, a teraz byla. Edytowane przez teorema Czas edycji: 2012-07-25 o 22:03 |
|
|
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, która stosuje wiesiołka? To jest w tabletkach do połykania? Jak się go stosuje? Zamierzam poeksperymentować w tym cyklu
|
|
|
|
#4157 |
|
Zadomowienie
|
ja brałam ale na mnie jakoś nie działa... albo brałam za mało. Miałam wiesiolek z rożnych firm i rożne ilości tabl stosowalam i doopa, nie widziałam lepszego sluzu. Dzis kupiłam siemie i zobaczę jak toto na mnie podziała.
|
#4158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kwitka - gratuluję. Picie glutka będzie przypominało picie białko z jajka, ale słyszałam, że przynosi efekty, także gratuluję odwagi. I proszę mi się tu nie śmiać z mojej piczki, jasne!!??? Monini - życzę, żeby nie przyszła i spełnienie marzeń kochana. ![]() ![]() teorema - już tyle czekałaś, poczekaj i te 2, 3 dni. Trzeba się szkolić w cierpliwości.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#4159 |
|
Wtajemniczenie
|
No to 100 latek i szybkiego zafasolkowania!!!
- jeszcze zdążyłam przed 00:00![]() Isia- ale hot fota, hihi ![]() No więc na szybko moja relacja od lekarza: A więc wlazłam do gabinetu dopiero 45 min po moim czasie więc już byłam wkuta...Ale jak tam weszłam to się bardzo miło zaskoczyłam- babeczka super,jeszcze się nie spotkałam z takim ginekologiem(rzeczowa,dok ładna,miła,zabawna itd) no ale waidomo za $$... Zrobiła szybki wywiad i wio na kozetkę (pobrała cytologię-wyniki dopiero za 2 tyg) i zrobiła USG... okres mogła zablokować mała torbielka która jest na jajniku ale z jej gadki wywnioskowałam że to nic poważnego...zapisała mi dupka na wywołanie @ (brać 10dni po 1 tabletkę) i wtedy przyjść podczas miesiączki żeby zobaczyć czy torbiel pękła. Powiedziałam jej że się staramy o dzidzie itd więc dała mi listę badań.... trochę tego jest... więc teraz niech któraś mi odpowie: Te badania T3,T4,prolaktyna,przeciw ciała jakieś i coś tam jeszcze na rożyczkę są osobno płatne,tak? Bo kurdę ona bierze 150 zł za wizytę z USG, do tego te badania więc trochę to wyjdzie... a za 2tyg bym musiała znowu iść.. później coś wspomniała o monitoringu... więc kolejna kasa.. a nie orientuję się czy na NFZ też robią monitoring czy to jest tylko prywatnie? Jejku mam mętlik w głowie bo kobiecina chce pomóc a Tż tego nie rozumie bo gada że ona tylko patrzy żeby kasę zgolić... Doradźcie coś bo nie wiem czy do niej chodzić czy szukać jakiegoś innego lekarza na NFZ lub prywatnie ale tańszego o ile taki jest... Dobranoc
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-07-26 o 00:05 |
|
|
|
#4160 | ||
|
Zakorzenienie
|
A gdziękuję bardzo
![]() Cytat:
Dziękuję Cytat:
dzastina wytłumacz że inaczej się nie da jak chce mieć dzidka no to trezba troszki czasu i kasy poświęcić niestety. Co do badan nei pomoge bo się nie znam za co sie płaci a za co nie. A monitoring moja kolezanka włąsnie na niego chodzi no i prywatnie za każdą taką wizytę 80 zł także ładnie nas golą ale co zrobić |
||
|
|
|
#4161 | |||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Fajny brzusioSpóźnione ale szczere Spełenienia marzeń! Dzidziusia i fajnej pracyCytat:
Cytat:
Nie ma innej możliwości. ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Dzień dobry ![]() Od wczoraj zaczęłam biegać Postanowiłam trochę zadbać o siebie, ciekawe na ile starczy mi zapału
|
|||
|
|
|
#4162 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć moje kochane
![]() Tyle mam jeszcze spraw do załatwienia ![]() Wogóle to dobrze ze się zjarzyłam że do bagaża podróżnego kosmetyki niet powyzej 100 ml, bo bym się pozbyła większości I teraz musze kombinować, niepotrzebnie zrezygnowaliśmy z bagażu Zaraz jade do lidla moze jeszcze są te pasy w większym rozmiarze i po suszarke na kaloryfer ![]() Potem do natury, apteki, media markt i o 5 wyjeżdżamy.. a zapomniałam ze jeszcze musze się spakować ![]() Będę za wami tęsknić! Niby pare dni ale wejde pewnie dopiero po weselu czyli 6 sierpnia, chyba ze mi sie uda wczesniej ale to tylko naskrobie co u mnie i tyle Cytat:
No ale najważniejsze że u Ciebie wszystko ok wiec mnie pocieszyłaś Cytat:
A z ginki się ciesz że działa a nie mydli oczy! ![]() Cytat:
Trzymam kciuki żeby była fasolka Cytat:
![]() Cytat:
Ja się pochwale jak wróce ![]() Isia a masz juz pewność że to nie bliźniaki? ![]() Cytat:
ale Ty próbuj mała, próbuj ![]() a no to może spóźnione wszystkiego najlepszego !!! I niedoczekania się @ ![]() Cytat:
![]() A tymi opisami o nasieniu to mi tylko gula robisz, bo my przecież celibat ![]() Cytat:
Chodziłam do niej, ale przed ciażą. Torbiele to ja mam cały czas i to jak najbardziej normalne, a w ciąży to już wogole nie ma się czym przejmować. I tak się robią, pękają itd badania zrób TSH, ft3, ft4 - nie są takie drogie, prolaktyne, (przeciwciał bym nie robiła, chyba że wyniki tarczycy będą nie takie i różyczki tez bym nie robiła) oczywiście płatne, bo tylko lekarz na nfz daje bezpłatne badania dlatego teraz chodze do takiego ![]() Ale to co Ci powiedzialam wyjdzie nie drogo, a jest ważne ![]() Ja już wydałam majątek z tym że mam przejścia więc nie dziwne.. przed ciążą nie robiłam żadnych badań. Na monitoring dużo za wczesnie więc nawet się nie waż.. monitoring to jak nie możesz zajść i wydaje Ci się ze nie masz owulacji a przeciez to był chyba Twój 1-2 cs wiec gdzie tam monitoring... a kasy dużo bo to nie na nfz. Proste że chce Ci pomóc ale troche za szybko, przeciez narazie nic się nie dzieje Nie daj się Dzastin kochana zwariować |
||||||||
|
|
|
#4163 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4164 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
zycze aby sie udalo ![]() Cytat:
![]() ![]() brzusio piekny i jaki całusek ![]() Cytat:
tez niedawno mialam torbielke i dupka dostalam. wszystko bylo pozniej dobrze ![]() Witam sie kurecze cos mi nie chce tempka rosnac. dzis 27 dc a tu niziny w temperaturach. jeszcze moze wzrosnie (jak w przedostatnim cyklu-tez bylo bardzo pozno ten skok) ale mimo wszystko tycke przy dlugo trwa ta I faza... krotko sie obserwuje ,,,moze zawsze tak mam ... wlasnie siedze w pracy i wciągam ciasto imieninowe kolezanki :P nie ma jak ciasto na sniadanie...ale tak paaachnie :P nie moglam nie sprobowac :P i tyle z mojej diety :P |
||||
|
|
|
#4165 |
|
Zadomowienie
|
Isia, az mi mordka się uśmiechneła, banan na mordce
Piekny brzucho, całusek niczego sobie Pięknie ![]() Monini spóźnione, ale szczere życzonka spełnienia marzeń i radosci Luna miłego pobytu, uważaj na siebie, upsss uważajcie na siebie ![]() Szejda powodzenia w bieganiu, ja próbowałam się przemóc, biegałam z tydzień czasu i poleglam Lenia mam w dupce, nie wytrwałam. Fajna sprawa, tylko jak się ma gdzie biegać. U mnie w wawie to średnio, wszedzie smród i ludzi pełno ![]() Pozdrawiam, milego dnia dziewczynki. Bedę sie pojawiać mam nadzieje po woli częsciej!
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
To może nie warto łykać tego wiesiołka, skoro żadna nie zauważyła poprawy... Isia ładny brzuszek
Mam nadzieję, że i ja niedługo taki będę miała
|
|
|
|
#4167 |
|
Zadomowienie
|
Isia, ale fajny brzusio. A całuskiem to wygrałaś!
Luna, szczęśliwej podróży i miłego pobytu. Szejda, zdradź kochana czy ziółka to nabyłaś gdzieś w Szczecinie czy drogą internetową? Wolałabym, żeby były gdzieś u nas na miejscu, bo wtedy w pierwszy dzień cyklu bym poszła i kupiła, a tak musiałabym kupić wcześniej i mogłoby się okazać, że niepotrzebnie. ![]() Teorema, trzymam kciuki za powodzenie. Ja bym poczekała jeszcze z tym testem. ![]() Monini kochana! Wszystkiego dobrego, spełnienia marzeń, a w szczególności TEGO jednego U mnie 10dc, pojawił się dziś śluz płodny. Coś czuję, że w tym cyklu owu będzie szybciej. Czuję trochę lewy jajnik. Staranka w toku. Wczoraj mnie TŻ wykorzystał niecnie. Spił mnie skubaniec przy filmie i zaatakował w wiadomym celu. hahahaha |
|
|
|
#4168 |
|
Zadomowienie
|
Dzastin08 co do NFZ to się nie wypowiem, bo chodzę tylko prywatnie ale pewnie monitoring tez robią. Badania są płatne osobno ale nie jest to bardzo duży wydatek a większość robi się tylko raz. Znalazłam rach za moje badania, wiec orientacyjnie podaje niektóre:
TSH 15.20 FT4 15.20 anty TPO 33.25 beta 16.15 morfologia 8.55 kreatynina 4.75 HCV przeciwciala 31.35 USR 7.60 Hbs antygen 16.15 toxo IgG 21.85 toxo IgM 21.85 zazwyczaj u pryw. gin za monitoring płaci się mniej niż za normalną wizytę. Ja za pierwsza wizytę u mojej gin zaplacilam 150 bez cytologi ale już za samo USG płace 40. Jeżeli możesz sobie na to pozwolić to lepiej gdybyś chodziła do lekarza, któremu ufasz i czujesz się na wizycie hmm "zauważona" jesli wiesz co mam na myśli.
|
#4169 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

chcialbym z wami juz porozmawiac, ale nie moge!
teraz juz dzisiejszy widac, wiec przedstawie sie jeszcze raz.

wizaz zawsze przepuszcza pierwsze wiadomosci jesli ktos jest nowym uzytkownikiem
moze zawsze tak bylo tylko ja uwagi nie zwracalam na to

i swyprzedaja wszystko, np. 1 test za 5,90zl.

Niby pare dni ale wejde pewnie dopiero po weselu czyli 6 sierpnia, chyba ze mi sie uda wczesniej ale to tylko naskrobie co u mnie i tyle