|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Wczoraj mielismy gości, i mała dostała piękny biały koc zrobiony na drutach
![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Jakiej wody używacie do przygotowania mleka? Z kranu czy mineralnej? I czy tylko zagotowujecie czy gotujecie 5minut?
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#663 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() . Taaaa ja w sumie chyba dzisiaj jakieś bro prawdziwe sobie walnę. Cytat:
|
|
#664 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Ja raz tak, raz tak, bo w sumie nie wiem jakiej powinnam używać, i ile gotować. Z kranowej wytrąca się kamień czy coś, coś co pływa na powierzchni jak się dłużej gotuje, i ja nie wiem czy to powinno pic dziecko.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||
|
|
|
#665 | |||||
|
Raczkowanie
|
Kism trzymam kciuki za Maksia
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u Kalinki dziś ani lepiej, ani gorzej. Może trochę lepiej, bo nie słyszałam jeszcze dzisiaj kaszlu na razie bawi się na macie, uśmiecha się, żre tyle ile wczesniej (czyli dużo |
|||||
|
|
|
#666 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
#668 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Super, że Kali troszkę lepiej i że wizja szpitala się oddala. ewunia i jak tam Natasza i Wasza walka o dłuższy spacer??
|
|
#669 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze że nie dostała gorączki to znak że nie jest gorzej---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Aniu85 nie wiem czy przeczytasz ale życze Ci wszystkiego co najlepsze i dla wszystkich Anek
|
|
|
|
|
#670 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczyny za kciuki i wsparcie
Anulka i inne Anie, wszystkiego najlepszego! |
|
|
|
#671 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój Szymek śpi już 1h40min
Gdzie moje dziecko co śpi po 20minut ale zamknęłam drzwi od dużego pokoju gfzie Filipek jest,Filip się cieszy bo może krzyczec![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- |
|
|
|
#672 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Anulka - gratuluję nowego zakupu!
Ty to masz z tymi swoimi maluchami...Inwytka - super, że Kali się poprawiło! Cytat:
a a propos spania, to Wojtek coraz częściej domaga się wręcz odłożenia go do kołyski ostatnio, zasypiał często w kokonie czy na rękach, a dzisiaj nie dał się nigdzie indziej odłożyć, tylko do kołyski. Jak go tam włożyłam - od razu zasnął i sobie teraz śpi![]() Ogólnie to niby tak, ale ja zawsze obchodzę przed urodzinami, bo strasznie lubię maj i imieniny obchodzę w maju ślub też brałam w maju na przekór przesądom - zawsze chciałam wziąć w maju i wzięłam![]() Cytat:
), zawsze tylko zagotowywałam. To gotowanie 5-minutowe to chyba dotyczy jak ktoś ma kranówę i to taką śmierdzącą, żeby wszystkie te paskudztwa się ulotniły, ale przecież nie będę gotować takiej "delikatnej" wody![]() Dziewczyny, których maluszki mają problemy z bioderkami, bardzo proszę Was o pomoc!!! Wczoraj byliśmy na USG bioderek, nie ma co prawda tragedii ale świetnie też nie jest. Nie są te panewki do końca wykształcone, mam szeroko pieluchować i przy każdym przewijaniu robić ćwiczenia - do kontroli za 6 tygodni. Ortopeda powiedział, że po tych 6 tygodniach powinno wszystko być dobrze. Nasze spanie na brzuchu się przydało, ortopeda powiedział, ze to świetnie, ze śpi na brzuchu, mam mu jeszcze robić żabę z nóżek do spania, to go tak rozpłaszczam, jak śpi Od razu kazałam mężowi kupić na allegro taką pieluszkę do szerokiego pieluchowania: http://allegro.pl/hit-szerokie-pielu...508027316.html - są tylko różowe z hello kitty, będzie chłopak popylał w różowej
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-07-26 o 10:57 |
||
|
|
|
#673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Boże znowu mi marudzi z ta pralką
|
|
|
|
|
#674 |
|
Rozeznanie
|
witam
ostatnio mam czas tylko was czytać małego widocznie coś w brzuszku boli, budzi się o sławnej 5- tej i stęka, kupke robi ciężko. Dziś kurier przywiózł sabsimplex, ten bobotic u nas nie działa. Dalej jedzie na cycku. Ostatnio zjadłam duszoną cebulę, no i była akcja- u mnie zresztą też, gazy masakra, tż również wydaje mi się, że mam mniej pokarmu, pije herbatkę na laktacje i zaczełam stosować polecaną przez milene metodę odciągania laktatorem, zobaczymy dzidzia
Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-09-07 o 11:03 |
|
|
|
#675 |
|
Rozeznanie
|
Melduję się, że żyję
kism wielkii buziak dla Maksia, mam nadzieję, że wszystko pójdzie gładko i niedługo poznam obu Twoich kawalerów na spacerze Ja ostatnio mniej się odzywam, mimo iż czytam i zaglądam regularnie (głównie na telefonie). U nas niby wszystko w porządku, ale strasznie mnie martwi, że Filip nie podnosi się na rękach leżąc na brzuszku... Jak patrzę na fotki młodszych dzieciaczków, to mam wrażenie, że z moim jest coś nie tak... W dodatku to jego trzymanie główki na jedną stronę, boję się, że to coś poważnego, chociaż pediatra mówi, że powinien wyrosnąć. Z pozytywnych rzeczy załatwiliśmy chrzest - 11.08 (sobota) będzie ok. 20 osób, a mini przyjęcie u moich rodziców, bo u nas to musieli by dwójkami wchodzić . Mały właśnie śpi, zasnął jak zwykle przy cycu... I tu kolejna moja porażka :/ Mąż od poniedziałku idzie na urlop, może wtedy uda nam się popracować nad zasypianiem.. i nad naszym małżeństwem, bo to też ciągle kuleje.Aaa i przyszła mi chusta, ale pierwsza próba wsadzenia małego do kieszonki zakończyła się wrzaskiem...
|
#676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Śłodki
Cytat:
Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-07-26 o 11:49 |
|
|
|
|
#677 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulka, Ania i wszystkie inne Anie - wszystkiego najlepszego!!!
Te dni są takie identyczne, że jak nie spojrzę w kalendarz to nie wiem, jaki jest dzień tygodnia W każdym razie spełnienia marzeń życzę i samych radości!!Clauudik - Michał strasznie długo w ogóle nie dawał się kłaść na brzuchu, ryczał, jakbym go ze skóry obdzierała, główkę też bardzo słabo trzymał, na rękach to w ogóle zapomnij, żeby się dźwignął Anulka ma rację - każde dziecko rozwija się we własnym tempie, nie martw się!
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-07-26 o 12:14 |
|
|
|
#678 |
|
Raczkowanie
|
U nas ciemieniucha znikneła
Noce były ładne kłądlam Sarę o 21.30 i spała do 4 i poźniej do 8. teraz budzi sie 2 i 5 i 8 nienarzekam ale bylo juz lepiej ale w dzień dużo śpi mam chyba małego śpiocha. wstanie nakarmie przewine pobawimy sie góra wytrzyma 1,5 godziny i zaczyna marudzić do spania. |
|
|
|
#679 | |
|
Zadomowienie
|
wrocilismy od nefrologa, jednak cystografia bedzie bo trzeba sprawdzic co i jak, ale pani dr powiedziala ze tragedii nie ma
idziemy jeszcze za 2 tyg do kontroli. musimy co tydzien robic mocz ogolny i posiew raz na 2 tyg lub jesli bede widziala ze mlody marudny to czesciej, bo ta infekcja moze powodowac ze go bedzie brzuszek bolał , tzn bedzie czul parcie na pecherz.... a zabawy z tym łapaniem sików ze hej Cytat:
ps. nasi synkowie maja tego samego misia pozytywke nmoj Bo go uwielbia.u mnie dzisiaj tez jakas posucha z mlekiem... nie wiem o co chodzi, nie dociagalam sobie przez 3 dni bo zapomnialam wziac do mamy pompkę do laktatora... a Borys nie sciagal mi całych piersi i znowu mi sie troche cofnela laktacja.... ja nie chce chodzic na rzesach , przykro mi . Wole go karmic odciagnetą butla niż głodzić i przechodzić gehenne z wrzaskami. kurcze , zazdroszcze wam ze mozecie sobie same kupić maty macie takie fajne... a ja dostalam od takiej znajomej i kurde dupną mi kupiła... Borysa w ogóle nie interesuje, woli poszewkę z IKEI za 5 zł do ktroej gada i sie smieje. No i teraz nie wiem, szkoda mi kasy i miejsca w mieszkaniu na zakup nowej maty. Chyba ze tą opchnę na allegro musze sie zastanowić.
|
|
|
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() witam się z mrożoną kawą ![]() byłyśmy dzisiaj u mnie w pracy w odwiedzinach ![]() Anulka, Ania85 wszystkiego najlepszego imieninowego ![]() Anulka rób te pranie, bo się Filip nie doczeka gratulacje zakupu ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- kawę wypiłam duszkiem... zrobiłam ją z lodami i bitą śmietaną ![]() przygotuję mięso z kuraka i spadam na spacer. dzisiaj na obiad kurczak curry. Gabi dzięki za przepis |
|
|
|
#681 |
|
Wtajemniczenie
|
Millena - super wiadomości!
Bardzo się cieszę!
|
#682 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a tak na marginesie cwiczenia zaliczone![]() u mnie 30stopni w cieniu dla mnie super ale nie dla moich dzieci-normalnie wyjdę jak najpózniej się da bo musze coś do jedzenia zrobic |
|||
|
|
|
#683 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
Drogie Anie - wszystkiego najlepszego!!!
Postaram się nadrobić... U nas dzienny koszmar - mały nie śpi od 10, nie chce się bawić, co chwilę płacze... Pokazuje, że chce jeść... Ale tak bez przerwy??? Niemożliwe... Daję mu herbatki, a po nich mu się ulewa i znów płacze... Błędne koło. Smoka wypluwa. Idę szykować papu... ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Hm... Mały śpi... Nie wiem czy go budzić czy nie... Chyba lepiej poczekać aż się sam obudzi... |
|
|
|
#685 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#686 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bo ostatnio jadł porządnie po 10. O 12 chciał, a jak mu dałam to ściągnął 20ml... ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Do mleka z zagęszczaczem lepszy będzie ten smoczek http://allegro.pl/smoczek-antykolkow...505648929.html czy ten http://allegro.pl/smoczek-antykolkow...505648971.html ? |
|||||
|
|
|
#687 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam smoczki o zmiennym przepływie 0m-cy. on ma zamiast dziurki taki krzyżyk.
|
|
#688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i może to go zmotywuje, a jak nie to na wszystko przyjdzie czas. |
|
|
|
|
#689 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny,
ostatnio tak rzadko się udzielam, że pewnie zaraz o mnie zapomnicie ![]() Ale czytam Was na bieżąco, tylko jakoś pisać nie ma kiedy. Czas leci, jutro Kuba kończy miesiąc ![]() Dziękuję za wszystkie odpowiedzi na moje pytanie o postępowanie z bolącym brzuszkiem. Stosujemy delicol wspomagany espumisanem i jest lekka poprawa ![]() Na szybko odpowiem Millenie, bo "jestem w temacie" niestety: Cytat:
![]() U nas w tym badaniu nie wyszło nic złego, ani refluks ani odpływy, wszystko cacy. Ponieważ wg usg jakieś nieprawidłowości były, skierowano na na scyntygrafię, która była wczoraj (wynik poznamy jutro). Ale z wczorajszego usg wyszło, że anomalie są mniejsze niż poprzednio, czyli tak jakby się wszystko wycofywało. Czytałam, że jeśli posiewy wychodzą jałowe, to najprawdopodobniej fałszywy alarm i tak się po prostu dziecko rozwija. U nas właśnie badania moczu (posiew i ogólny) zawsze były super, morfologie też, więc jestem dobrej myśli. Wiem, że u Boryska wyszła e. coli w posiewie, ale to też może świadczyć jedynie o zakażeniu przez cewkę i nie musi o niczym złym świadczyć. Także idźcie na tę cystografię bez obaw. I jeszcze ważna rzecz, do Milleny i do wszystkich innych Mam - nie wierzcie ślepo we wszystko, co mówi lekarz. Często jest tak (sama tego kilka razy doświadczyłam), że każdy lekarz mówi co innego. Nas lekarz robiący usg w ciąży od razu "uszczęśliwił" wizją operacji, której ostatecznie wcale nie będzie. Więc cokolwiek wyjdzie Bo w cystografii, weź jej wynik oraz wszystkie poprzednie badania i skonsultuj z innym lekarzem. Polecam Ci też moje znalezisko, stronę inrternetową lekarza z Centrum Zdrowia Dziecka, dr Mieczysława Śmigielskiego. Gdybym coś mogła podpowiedzieć, pisz na priv - bo chyba idziecie tą samą ścieżką, co my ![]() Kism, kciuki za Maksa! Na pewno pójdzie gładko ![]() Gabi, super, że pierś wraca "na stołówkę" Pozdrawiam Was wszystkie i gratuluję wszystkich kolejno kończonych tygodni śliczne te wątkowe dzieci.rzadko się ostatnio udzielam, ale lubię czytać (i oglądać!) co u Was
|
|
|
|
|
#690 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.

normalnie popadne w chorobę

Jak wiecie na punkcie kaszlu mam obsesję
:pi jemy:
na razie bawi się na macie, uśmiecha się, żre tyle ile wczesniej (czyli dużo

i dla wszystkich Anek
Gdzie moje dziecko co śpi po 20minut ale zamknęłam drzwi od dużego pokoju gfzie Filipek jest,Filip się cieszy bo może krzyczec

kism wielkii buziak dla Maksia, mam nadzieję, że wszystko pójdzie gładko i niedługo poznam obu Twoich kawalerów na spacerze 

dla mnie super ale nie dla moich dzieci-normalnie wyjdę jak najpózniej się da bo musze coś do jedzenia zrobic