|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Wczoraj mielismy gości, i mała dostała piękny biały koc zrobiony na drutach
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Jakiej wody używacie do przygotowania mleka? Z kranu czy mineralnej? I czy tylko zagotowujecie czy gotujecie 5minut?
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#662 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#663 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Taaaa ja w sumie chyba dzisiaj jakieś bro prawdziwe sobie walnę. Cytat:
![]() |
#664 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Ja raz tak, raz tak, bo w sumie nie wiem jakiej powinnam używać, i ile gotować. Z kranowej wytrąca się kamień czy coś, coś co pływa na powierzchni jak się dłużej gotuje, i ja nie wiem czy to powinno pic dziecko.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |||||
Raczkowanie
|
Kism trzymam kciuki za Maksia
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A u Kalinki dziś ani lepiej, ani gorzej. Może trochę lepiej, bo nie słyszałam jeszcze dzisiaj kaszlu ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() |
![]() |
#668 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Super, że Kali troszkę lepiej i że wizja szpitala się oddala. ewunia i jak tam Natasza i Wasza walka o dłuższy spacer??
![]() |
#669 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Aniu85 nie wiem czy przeczytasz ale życze Ci wszystkiego co najlepsze ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczyny za kciuki i wsparcie
![]() ![]() Anulka i inne Anie, wszystkiego najlepszego! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Wtajemniczenie
|
Mój Szymek śpi już 1h40min
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#672 | ||
Wtajemniczenie
|
Anulka - gratuluję nowego zakupu!
![]() Inwytka - super, że Kali się poprawiło! Cytat:
![]() ![]() ![]() Ogólnie to niby tak, ale ja zawsze obchodzę przed urodzinami, bo strasznie lubię maj i imieniny obchodzę w maju ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, których maluszki mają problemy z bioderkami, bardzo proszę Was o pomoc!!! ![]() ![]() Wczoraj byliśmy na USG bioderek, nie ma co prawda tragedii ale świetnie też nie jest. Nie są te panewki do końca wykształcone, mam szeroko pieluchować i przy każdym przewijaniu robić ćwiczenia - do kontroli za 6 tygodni. Ortopeda powiedział, że po tych 6 tygodniach powinno wszystko być dobrze. Nasze spanie na brzuchu się przydało, ortopeda powiedział, ze to świetnie, ze śpi na brzuchu, mam mu jeszcze robić żabę z nóżek do spania, to go tak rozpłaszczam, jak śpi ![]() ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-07-26 o 09:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#673 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Boże znowu mi marudzi z ta pralką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Rozeznanie
|
witam
ostatnio mam czas tylko was czytać małego widocznie coś w brzuszku boli, budzi się o sławnej 5- tej i stęka, kupke robi ciężko. Dziś kurier przywiózł sabsimplex, ten bobotic u nas nie działa. Dalej jedzie na cycku. Ostatnio zjadłam duszoną cebulę, no i była akcja- u mnie zresztą też, gazy masakra, tż również wydaje mi się, że mam mniej pokarmu, pije herbatkę na laktacje i zaczełam stosować polecaną przez milene metodę odciągania laktatorem, zobaczymy dzidzia ![]() Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-09-07 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Rozeznanie
|
Melduję się, że żyję
![]() ![]() ![]() ![]() Ja ostatnio mniej się odzywam, mimo iż czytam i zaglądam regularnie (głównie na telefonie). U nas niby wszystko w porządku, ale strasznie mnie martwi, że Filip nie podnosi się na rękach leżąc na brzuszku... Jak patrzę na fotki młodszych dzieciaczków, to mam wrażenie, że z moim jest coś nie tak... W dodatku to jego trzymanie główki na jedną stronę, boję się, że to coś poważnego, chociaż pediatra mówi, że powinien wyrosnąć. Z pozytywnych rzeczy załatwiliśmy chrzest - 11.08 (sobota) będzie ok. 20 osób, a mini przyjęcie u moich rodziców, bo u nas to musieli by dwójkami wchodzić ![]() Aaa i przyszła mi chusta, ale pierwsza próba wsadzenia małego do kieszonki zakończyła się wrzaskiem...
![]() |
#676 | |
Wtajemniczenie
|
Śłodki
![]() Cytat:
Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-07-26 o 10:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Wtajemniczenie
|
Anulka, Ania i wszystkie inne Anie - wszystkiego najlepszego!!!
![]() Te dni są takie identyczne, że jak nie spojrzę w kalendarz to nie wiem, jaki jest dzień tygodnia ![]() ![]() Clauudik - Michał strasznie długo w ogóle nie dawał się kłaść na brzuchu, ryczał, jakbym go ze skóry obdzierała, główkę też bardzo słabo trzymał, na rękach to w ogóle zapomnij, żeby się dźwignął ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-07-26 o 11:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Raczkowanie
|
U nas ciemieniucha znikneła
![]() Noce były ładne kłądlam Sarę o 21.30 i spała do 4 i poźniej do 8. teraz budzi sie 2 i 5 i 8 nienarzekam ale bylo juz lepiej ale w dzień dużo śpi mam chyba małego śpiocha. wstanie nakarmie przewine pobawimy sie góra wytrzyma 1,5 godziny i zaczyna marudzić do spania. |
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |
Zadomowienie
|
wrocilismy od nefrologa, jednak cystografia bedzie bo trzeba sprawdzic co i jak, ale pani dr powiedziala ze tragedii nie ma
![]() idziemy jeszcze za 2 tyg do kontroli. musimy co tydzien robic mocz ogolny i posiew raz na 2 tyg lub jesli bede widziala ze mlody marudny to czesciej, bo ta infekcja moze powodowac ze go bedzie brzuszek bolał , tzn bedzie czul parcie na pecherz.... a zabawy z tym łapaniem sików ze hej ![]() Cytat:
ps. nasi synkowie maja tego samego misia pozytywke ![]() u mnie dzisiaj tez jakas posucha z mlekiem... nie wiem o co chodzi, nie dociagalam sobie przez 3 dni bo zapomnialam wziac do mamy pompkę do laktatora... a Borys nie sciagal mi całych piersi i znowu mi sie troche cofnela laktacja.... ![]() ![]() kurcze , zazdroszcze wam ze mozecie sobie same kupić maty ![]() No i teraz nie wiem, szkoda mi kasy i miejsca w mieszkaniu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Zakorzenienie
|
Bry
![]() witam się z mrożoną kawą ![]() byłyśmy dzisiaj u mnie w pracy w odwiedzinach ![]() Anulka, Ania85 wszystkiego najlepszego imieninowego ![]() Anulka rób te pranie, bo się Filip nie doczeka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- kawę wypiłam duszkiem... zrobiłam ją z lodami i bitą śmietaną ![]() przygotuję mięso z kuraka i spadam na spacer. dzisiaj na obiad kurczak curry. Gabi dzięki za przepis |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Wtajemniczenie
|
Millena - super wiadomości!
![]() ![]()
#682 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() u mnie 30stopni w cieniu ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#683 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
Drogie Anie - wszystkiego najlepszego!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Postaram się nadrobić... U nas dzienny koszmar - mały nie śpi od 10, nie chce się bawić, co chwilę płacze... Pokazuje, że chce jeść... Ale tak bez przerwy??? Niemożliwe... Daję mu herbatki, a po nich mu się ulewa i znów płacze... Błędne koło. Smoka wypluwa. Idę szykować papu... ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Hm... Mały śpi... Nie wiem czy go budzić czy nie... Chyba lepiej poczekać aż się sam obudzi... |
![]() ![]() |
![]() |
#685 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#686 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Bo ostatnio jadł porządnie po 10. O 12 chciał, a jak mu dałam to ściągnął 20ml... ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Do mleka z zagęszczaczem lepszy będzie ten smoczek http://allegro.pl/smoczek-antykolkow...505648929.html czy ten http://allegro.pl/smoczek-antykolkow...505648971.html ? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#687 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam smoczki o zmiennym przepływie 0m-cy. on ma zamiast dziurki taki krzyżyk.
![]() |
#688 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i może to go zmotywuje, a jak nie to na wszystko przyjdzie czas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#689 | |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny,
ostatnio tak rzadko się udzielam, że pewnie zaraz o mnie zapomnicie ![]() Ale czytam Was na bieżąco, tylko jakoś pisać nie ma kiedy. Czas leci, jutro Kuba kończy miesiąc ![]() Dziękuję za wszystkie odpowiedzi na moje pytanie o postępowanie z bolącym brzuszkiem. Stosujemy delicol wspomagany espumisanem i jest lekka poprawa ![]() Na szybko odpowiem Millenie, bo "jestem w temacie" niestety: Cytat:
![]() U nas w tym badaniu nie wyszło nic złego, ani refluks ani odpływy, wszystko cacy. Ponieważ wg usg jakieś nieprawidłowości były, skierowano na na scyntygrafię, która była wczoraj (wynik poznamy jutro). Ale z wczorajszego usg wyszło, że anomalie są mniejsze niż poprzednio, czyli tak jakby się wszystko wycofywało. Czytałam, że jeśli posiewy wychodzą jałowe, to najprawdopodobniej fałszywy alarm i tak się po prostu dziecko rozwija. U nas właśnie badania moczu (posiew i ogólny) zawsze były super, morfologie też, więc jestem dobrej myśli. Wiem, że u Boryska wyszła e. coli w posiewie, ale to też może świadczyć jedynie o zakażeniu przez cewkę i nie musi o niczym złym świadczyć. Także idźcie na tę cystografię bez obaw. I jeszcze ważna rzecz, do Milleny i do wszystkich innych Mam - nie wierzcie ślepo we wszystko, co mówi lekarz. Często jest tak (sama tego kilka razy doświadczyłam), że każdy lekarz mówi co innego. Nas lekarz robiący usg w ciąży od razu "uszczęśliwił" wizją operacji, której ostatecznie wcale nie będzie. Więc cokolwiek wyjdzie Bo w cystografii, weź jej wynik oraz wszystkie poprzednie badania i skonsultuj z innym lekarzem. Polecam Ci też moje znalezisko, stronę inrternetową lekarza z Centrum Zdrowia Dziecka, dr Mieczysława Śmigielskiego. Gdybym coś mogła podpowiedzieć, pisz na priv - bo chyba idziecie tą samą ścieżką, co my ![]() Kism, kciuki za Maksa! Na pewno pójdzie gładko ![]() Gabi, super, że pierś wraca "na stołówkę" ![]() ![]() Pozdrawiam Was wszystkie i gratuluję wszystkich kolejno kończonych tygodni ![]() rzadko się ostatnio udzielam, ale lubię czytać (i oglądać!) co u Was ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:08.