|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
|
|
|
|
#3512 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
Dla chłopca na początku miał być Jaś, teraz się nam podoba Krzyś, a dla dziewczynki podoba nam się Emilka, Zuzia, Gabrysia. Ale do grudnia/stycznia pewnie to jeszcze ulegnie zmianie Jakoś nie mogę się zdecydować.
|
|
#3513 |
|
Rozeznanie
|
A tak to nie wiem, siostra się obraziła, że nie chcę nazwać po niej - Karol lub Karolina, ale to przecież bez sensu mieć w tak bliskiej rodzinie dwie osoby o tym samym imieniu. Przyjaciółka też pragnie, żebym uczciła ją nazywając po niej. Zesrali się, narcyzy jedne. TŻ chyba w ogóle nie ma zamiaru myśleć o tym z tego co widzę
Siostra powiedziała, że ewentualnie może być Gabriel. Taka forma mi się podoba, ale nie chcę, żeby wołali za nim Gabryś Tak samo Aleksander-- fajne, ale Olek ni cholera Wszyscy się boją, że spełnię swoją obietnice i jeśli będzie chłop, to nawzę IDZI Albo Wrócimir. Idzi idzie, a Wróciek wraca,haha |
|
|
|
#3514 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Albo Pablo Picasso.A dziewczynka - Joasia może? Jadwiga mężowi się nie podoba a mnie tak, Jadzisko by było
|
|||
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
meduzza dzidzia śliczności totalne
i może się nie znam, ale ja nosek widzę? ![]() potwierdzam, Leon piękne!!! Kurczę, że wcześniej na to nie wpadłam mąż wybrał Tamarę, to ja mogę Leonarda ![]() Marsi hehe ten Twój mąż agent ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- a chcieliśmy Filipka, ale dużo Filipków jak widzę, więc jakoś mi się nie widzi
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Meduzka, sliczna Dzidzia! Jak dla mnie narazie nr 1 jeśli chodzi o profil buźki, serio serio Wszystko będzie dobrze...
|
|
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane, jestem już po wizycie.
![]() Lekarz zrobił wszystkie pomiary, wszystko jest dobrze. Z USG przez brzuch wyszło na to, że moje dziecko jest jednak większe, niż na poprzedniej wizycie wyszło. Płci jeszcze niestety nie było widać, także trzeba czekać na następne badanie (16. sierpnia). Delicjanko, przesuń mnie na 30. stycznia do styczniowych mamusiek, ok? ![]() Meduzza, no widzisz. Wszystko dobrze.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-07-26 o 17:36 |
|
|
|
#3518 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My dla synka mamy Bartosz (Bartek) a dla dziewczynki Paulina, chociaż imienia dla dziewczynki nie jesteśmy do końca pewni
|
|
#3519 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny.
Jestem nowa na wizażu ale wypatrzyłam wasz wątek i baardzo jestem zainteresowana ![]() Jestem w 11 tyg ciąży a termin mam na 13 lub 14 luty 2013 ![]() ( mój maluszek będzie chyba bardzo kochliwy bo na same walentynki się urodzi ) W sumie dopiero dowiedziałam się o ciąży w 10 tyg (trochę u mnie to skomplikowane) Moje pytanie; Czy mogę do was dołączyć?
|
|
|
|
#3520 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Witamy nową Mamusie ![]() Dziewczyny zobaczcie jaka głupotę znalazłam http://koloroczudziecka.pl/
|
|
#3521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisz coś więcej o sobie...---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Meduzza: śliczny dzidziuś!
A zdjęcia z 3D mam identyczne - zabawnie wygląda buzia, mały ufoludek (ale to normalne dziecko malutkie a tu taaakie zbliżenie) i ma piękny nosek! Cieszę się, że wszystko wskazuje na to, że jest dobrze, oby to był tylko niepotrzebny fałszywy alarm! Bishonka : opowiedz coś o sobie, witamy! Dziewczyny : po czym poznajecie że Wam brzuch twardnieje? Wiem, dziwne pytanie ale nie wiem czy u mnie jest to twardnienie czy po prostu brzuch mi się zmienia i zwyczajnie rośnie. Jest dużo bardziej widoczny, wydęty taki ale nie wiem jak mam poznać czy jest twardy, ostatnio mnie naszła taka myśl, ale nie chcę się za bardzo ściskać.
|
|
|
|
#3524 |
|
Zadomowienie
|
meduzza kochana
piekne fotki slicznego dzidziusia Co do imion to juz pisalam ale napisze znowu, a co mi tam A dla dziewczynki to masakra bedzie. Mnie sie Gloria podoba, Karinka, Bianka, ale Tztowi sie zadne z nich nie podoba Dziewczyny gratuluje Wam udanych wizyt i w ogole Taka wlasnie jestem w tej ciazy Wybaczcie bishonka witaj
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2012-07-26 o 17:45 |
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
My będziemy mieć Aleksandra, jeśli będzie chłopiec, ale będzie z tego polski Olek.
A dziewczynka - Oliwia. Ale na płeć wciąż czekamy. Znowu mnie naszło na wodę mineralną i piję hektolitry, smakuje mi.
|
|
|
|
#3526 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Czy mogłabym dołączyć do grona przyszłych mamuś?
|
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
jaaaaj coraz więcej nowych mamuś!
co z hope?
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie nowe mamusie
![]() u nas będzie (najprawdopodobniej ) Tymon albo Zuzia |
|
|
|
#3530 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie.
![]() No cóż u mnie sytuacja jest troszkę "dziwna" ![]() Do 10 tego tyg nie miałam pojęcia o ciąży. Z moim TŻ em staraliśmy sie o dzieciątko jakieś 3 lata. Nic nam nie wychodziło. Miesiączki miałam zawsze co 3 lub 4 miesiące więc tego wcale nie brałam pod uwagę. Ostatnio źle/dziwnie sie czułam. Jakbym napiła się mocno gazowanej wody i tak w żołądku gazował mi ten gaz. Myślałam że to wirus.Nie miałam siły na cokolwiek. Po pracy szłam spać i tak żyłam pracą i snem jakieś 2 miesiące. Potem zmarł mój tata i jakoś nie miałam głowy do tego by martwić się o własne zdrowie. Jakiś tydzień temu TŻ powiedział mi że mam większe piersi i chyba przytyłam.Poszłam na wagę no i faktycznie 1 kg do przodu. TŻ zażartował że pewnie zaszłam w ciąże i nawet nie wiem. Puściłam to mimo uszu. Następnego dnia stwierdziłam że przeziębiłam sobie pęcherz i poszłam po Urinal do apteki ale coś mnie tkneło i kupiłam test. Zrobiłam i proszę okazało się ze jestem w ciąży. ![]() Potem już mała panika i wizyta u lekarza na potwierdzenie. ![]() Teraz mam mase wątpliwości a pytania mnożą sie z minuty na minutę ![]() Dlatego też znalazłam się TU na waszym wątku
|
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Walka o podium u nas zacięta https://wizaz.pl/forum/misc.php?do=whoposted&t=626743
![]() bishonka a miałaś normalnie miesiączkę? czy przez te różne sytuacje po prostu nie zwróciłąś uwagi na to, że powinna być?
|
|
|
|
#3532 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mmmmm ale ładny nosek nie ma co się martwić dzidzia będzie zdrowa na 100% ciocia Kasia CI to pisze więc prosze mi tu bez nerwów ![]() :d Ale śmiesznie wygląda dzidzia na 3d eehhee ![]() Cytat:
a dla dziewczynki?? nie mam pojęcia... co mi powie ktoś o imieniu to źle mi się kojarzą.. ;/;p może Blanka albo Ada hmmm nie mam pojęcia..Cytat:
Cytat:
Dobrze, że jest dobrze okej zmieniam datę Cytat:
Heja, pewnie że możesz ![]() ![]() napisz coś więcej o sobie, bo my ciekawskie kobiety jesteśmy Cytat:
Cytat:
Ale się zmęczyłam poszłam na spacer z siostrzenicą i cała mokra wróciłam... taka duchota że
|
|
|
#3533 |
|
Zadomowienie
|
witaj
bishonka wow jaka historia gratki, ze wreszcie sie udalo i przykro mi z powodu smierci taty BlackSanctum a pij, pij to sie akurat pije na zdrowie
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, jasne, napisz coś więcej o sobie PS. Kobietki które chcą być dopisane na listę, proszę o wiadomości na PW ![]()
|
|
#3535 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dopiero w 10 tyg dowiedziałaś się, że jesteś w ciąży? kurcze no to historia niezła, musisz się bardzo cieszyć, że po tylu latach starań wreszcie się udało gratulacje.
Edytowane przez Basia_Bogusia Czas edycji: 2012-07-26 o 18:18 |
|
|
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To co, obstawiamy zakłady?
|
|
|
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam ale rozbawiło mnie to niesamowicie my jeszcze nad imionami się nie zastanawialiśmy, tak w ogóle to widzę że moje podejście do ciąży jest całkiem inne niż Wasze U mnie już po remontach, umyłam dziś w każdym pomieszczeniu podłogę 3 razy, zostały do mycia 2 okna, ale nie mam już siły. Przez to sprzątanie dzisiejsze mam wrażenie że to sobota dziś Pozdrówki |
|
|
|
|
#3538 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za miłe powitanie
Zatem coś więcej... Jestem w 10 tygodniu, OM - 19 maja, ciąża była długo wyczekiwana - 10 miesięcy, ale w końcu się udało i jesteśmy z TŻ mym bardzo szczęśliwi Wizytę mam w połowie sierpnia dopiero, i martwię się czy wszystko OK z dzidzią, czuję się nawet dobrze, choć dręczył mnie brak apetytu przez jakieś 2 - 3 tyg, teraz trochę wieczornych mdłości, ale bliskiego spotkania z kibelkiem jeszcze nie zaliczyłam Gratuluję wszystkim mamusiom, które znają juz płeć , zarówno na forum jak i w moim bliskim otoczeniu chłopaki rządzą oczywiście mój TŻ daje mi do zrozumienia,że wolałby syna, mnie jest obojętne.Bardzo jestem ciekawa jak wygląda wasz codzienny jadłospis (ale tak dokładnie), bo mi już pomysłów brak
|
|
|
|
#3539 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
Ech.. bardzo chciałabym Ci napisać dokładnie jak to u mnie wygląda, ale ciężko z tą dokładnością u mnie bo ja generalnie jem wszystko co się nawinie i nie wcale o jakiś konkretnych porach.No ale dla porządku to rano zaraz jak się przebudzę jestem już głodna więc jem najczęściej kanapki z wędliną, pomidorem, albo jakimś serem topionym. Dowolność. Czasem coś na ciepło. Dziś np. była jajecznica. Potem w jakimś tam oczywiście odstępie czasu jakiś owoc. Dalej idzie zupka, potem następne danie, potem w kolejnych godzinach przegryzam co się napatoczy, np spałaszuję ogórki kiszone. Na kolacje często robię poprawkę z obiadu albo kanapki. Ja bym powiedziała, że to tak bardzo ogólnie, bo ciężko tak napisać co jak i dokładnie bo u mnie to tak nie działa. ![]() W moim jedzeniu generalnie dominuje kapusta kiszona i ogórki. Sałatki wszelkiego rodzaju, głównie sałata, pomidor. Surówki z marchwi. Jem dużo mięsa ( w postaci gulaszu, kotletów, sznycli, ), zależy na co mam pomysł.
Edytowane przez Basia_Bogusia Czas edycji: 2012-07-26 o 18:30 |
||
|
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
Wita, serdecznie wszystkie nowe mamusie
Znowu temat imion powrócił ja myślę, ze to jeszcze nie raz wyjdzie na tapete ![]() No i namnożyło sie siusiaków, oj dominacja całkowita
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

Leo- Leonard lub Leon... ale nikomu się nie podoba

No ale jestem już pod opieką tej poradni i będą mieć na mnie oko
Siostra powiedziała, że ewentualnie może być Gabriel. Taka forma mi się podoba, ale nie chcę, żeby wołali za nim Gabryś
Wszyscy się boją, że spełnię swoją obietnice i jeśli będzie chłop, to nawzę IDZI
Albo Pablo Picasso.

piekne fotki slicznego dzidziusia