![]() |
#541 |
Raczkowanie
|
Dot.: Koty- część V
u mnie tak samo, Dżamper jak Celka próbuje poznać małego, a on syczy warczy i atakuje łapką z pazurami :P wesoło to jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
Są cały czas ze sobą czy ich izolujesz choć na jakiś czas? Spędzasz z nimi czas w cztery oczy czy tylko w kupie? Prezentujesz jednemu zapach drugiego w izolacji, aby mogły uznać go za część domu i szybciej się przyzwyczaić? Jak miałam ostatnio maluszka, to też on zaczepiał mojego, podgryzał i jeżył się, a mój podchodził, wąchał i nie wykazywał agresji. Maluch trafił do obcego terytorium, więc miał prawo się oburzać.
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurczę to rzeczywiście już nie taka mała ![]() ![]() Jak mówisz, że otwartej agresji nie ma to świetnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Znaczy, młody drze ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#544 | ||
Raczkowanie
|
Wychudzona nie jest, tylko taka drobniutka. A mam ją dzięki sieci - Pan kupił kocię, okazało się, że alergia żyć nie daje, więc postanowił oddać. Akurat trafiłam na ogłoszenie, napisałam i wcale nie miałam nadziei na odpowiedź, bo wisiało na stronce 3 dni. I akurat mi się udało
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A dokocenia wcale nie planowaliśmy - TŻ zobaczył ogłoszenie i "zmusił" mnie, żebym odpowiedziała ![]() Parę fotek Młodej: 1. Jedzonko 2. Mała w budce, Celka waruje ![]() 3. Mały nastroszeniec
![]() |
#545 |
Kazar Lady
|
Alergia na kota syberyjskiego?
i jeszcze drobniutki jeden z większych kotów? dziwne to wszystko, mam nadzieję ze sie kocie zaklimatyzuje i nabierze ciałka. A co ona ma w uszach? Mój post o wymiotującym kocie był pewnie niewidoczny, więc nie będę kontynuować historii. pozdrawiam ![]() Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2012-07-26 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#546 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Natomiast Twojego postu nie zauważyłam, może przypomnisz o co chodziło? Spróbujemy pomóc ![]()
"Koty to gangsterzy świata zwierzęcego, żyjący poza prawem i tam ginący. Mnóstwo z nich nie dożyje starości przy kominku". S. King GRATUJĘ - http://gratyzchaty.pl/?ref=38599 Kocia stronka ![]() Edytowane przez anty_lopka Czas edycji: 2012-07-26 o 09:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Raczkowanie
|
Sa razem tylko przy mnir i TZ. Jak robi sie za agresywnie to zabieramy ich do osobnych pokoi. Wacha sciereczke malego i wtedy tez syczy i sie buntuje. Nawet na mnie teraz Dzamper syczy. A caly czas go glaskam tule i caluje :-( Maly kicia nazwany Kitkiem to maly zarloczek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Raczkowanie
|
Spróbuj czystą wodą lub odrobinką soli fizjologicznej. A najlepiej do veta szybciutko z nim idź. Aby to nie był kk.
#549 |
Raczkowanie
|
Woda probowalam, ale za godzinke znowu ma :-( kk chyba nie, bo nosek ma czysty ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#551 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
W takich przypadkach wydaje mi się, że ktoś sobie po prostu nie dał rady z energią i zniszczeniami dokonywanymi przez kociaka. Bardziej odpowiedzialne jest według mnie przekazanie kociaka w lepsze ręce niż męczenie się ze sobą. Coś mi dzwoni, że zmianę właściciela powinno się konsultować z hodowlą... nie ma takiego zapisu w umowie? Nie przemawia do mnie argument o najmniejszej z miotu. Żeby aż w takim stopniu, że wydaje się o połowę młodsza? Może ci ludzie źle ją żywili i miała biegunki? Ciekawe też, co to za plamki w uszkach... Cytat:
![]() Nie panikuję w takich sytuacjach, bo nie bez powodu funkcjonuje powiedzenie "rzyga jak kot". Podstawowe pytanie to czy nadal rzyga lub czy pojawiła się w tym krew?
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#552 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Zakorzenienie
|
rumiankiem nie powinno sie przemywać oczu
#554 |
Zakorzenienie
|
Też tak słyszałam. Rozpulchnia skórę, ułatwiając wnikanie bakteriom.
|
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Zadomowienie
|
Madzik_2905 Nie wiem jak u kota, choć sądzę że podobnie... Kiedy moja mysz miała ropną wydzielinę z oczka, to przemywałam wacikiem nasączonym naparem ze świetlika. Weterynarz powiedział że to dobry sposób. Po kilku dniach objawy ustąpiły. Mnie również to pomaga, więc tak zrobiłabym kotu.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 | |||
Wtajemniczenie
|
gratuluje nowookoconym
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Miskaa78, nie znam sie na problemie kocich wymiotow, poprawilo sie? bylas u weta?
![]() |
#557 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Raczkowanie
|
QUOTE=Andriejewna;3552470 8]Też tak słyszałam. Rozpulchnia skórę, ułatwiając wnikanie bakteriom.[/QUOTE]
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Kazar Lady
|
wrzucam fotki mojego wówczas 5 miesięcznego syberyjczyka w porównaniu do dachowca i jak wygląda na rękach półroczny kociak
|
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Nie depcze krokusów
|
Pięknie ułożyli ogonki na pierwszym zdjęciu
![]()
![]() |
#561 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To teraz próbuję sobie wyobrazić Maine Coona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |
Kazar Lady
|
![]() są Cytat:
nie mam chyba fotki porównawczej z tym dorosłym - poszukam ![]() Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2012-07-26 o 17:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#564 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak na marginesie zobaczcie jaka pieknosc znalazlam z ogloszenia, koteczka-znajda z ulicy wzieta, 1 msc ma. Gdyby moj bylby juz starszy i wykastrowany to bym ja wziela ![]()
![]() Edytowane przez stasiek Czas edycji: 2012-07-26 o 17:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Raczkowanie
|
Miska jaki on dużyyyy
![]() ![]() U nas coraz lepiej. Kociaki ganiają po domu, troszkę syczą jeszcze. Aktualnie dzielą ich drzwi, bo robiło się za agresywnie ![]() ![]() Chciałam oddać kotka mojemu bratu, bo moja wypłata nie za bardzo pozwala na dwa koty. Ale jak usłyszałam od jego dziewczyny, żebym go przyzwyczaiła do jedzenia parówki i resztek z obiadu, to mi szczena spadła! TŻ obiecał dokładać się do karmy (nie mieszkamy razem) i jakoś dam radę ![]() ![]() aha! jeszcze muszę ogłosić, że kupa Dżampera już normalna ![]() uwielbiam to zdjęcie! ![]() Edytowane przez Madzik_2905 Czas edycji: 2012-07-26 o 18:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#566 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cudna jest... ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#567 | ||
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() w ciągu tego tygodnia tylko pare stówek mi ubyło .. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 |
Raczkowanie
|
weterynarz to największy wydatek. Niestety
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, Leonardo jest już u mnie
![]() ![]() Wyobraźcie sobie, że pierwsza rzecz jaką zrobił po otwarciu transportera w moim pokoju to rozłożenie się na całą długość na podłodze ![]() Kochany jest! Teraz siedzę z laptopem na łóżku a Leo wskakuje z wielkim 'miauuu!' i kładzie się koło mnie, po chwili wstaje ociera się o mnie i znowu się kładzie. Hehe, pieszczoch jeden ![]() ![]() ![]() Jutro czeka go randka z moją kicią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:02.