|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
no to już mi lepiej
Jak przyszłam z tym przewijakiem do domu to moi rodzice spojrzeli się na mnie co najmniej jak na niezrównoważoną...no i zaczęłam się zastanawiać czy faktycznie nie jest to jakaś fanaberia, czy wręcz przeciwnie, ułatwi nam to przewijanie. Dzięki za opinie ![]() A Ty Ciastuś się nie łam, początki są zawsze trudne. Masz wsparcie w Tż?
|
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
Mrówka, co do przewijaka, ja mam taki nakładany na łóżeczko i jestem super zadowolona, non stop go używamy.
Mogę wam również polecić fasolkę do karmienia, ulga dla maleństwa i mamy Ma wiele zastosowan i na pewno warto ją kupić. No i wybawienie, czyli rożek. Mam 2 sztuki i są non stop w obiegu Bez usztywnianego rożka życie byłoby trudniejsze !Na razie i póki co nie jestem zadowolona ze śpiworków do spania, u nas na razie one się w ogóle nie sprawdzają. No ale zobaczymy jeszcze, może jak będzie zimniej to będziemy mała w nie wkładać. |
|
|
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mrówka , ja też mam przewijak. Dla mnie jedna z najbardziej przydatnych rzeczy
|
|
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam mało czasu, ale ta książka tak wciąga, że wczoraj do 2 albo 3 w nocy siedziałam i ją czytałam, co poskutkowało mega zmęczeniem dzisiaj
|
|
|
|
#1925 |
|
Raczkowanie
|
Pumas, dzięki za listę must have
![]() Fasolkę też mam w planach kupić bo wiele dobrego o niej słyszałam
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
Mrówka, wkrótce dopiszę resztę rzeczy must have wg mnie
Jak dobrze być u rodziców, dziadek zajmuje się dzieckiem, prababcia i ciocia tez wiszą nad małą, a babcia ze mną siedzi w pokoju i surfujemy na necie i mamy ubaw
|
|
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chce do domu cieszyć się w 3 małą
|
|
#1928 | |
|
Rozeznanie
|
Pisałam, że nie czuję się dobrze. Więc mój mąż się pyta: Czy Ty masz zamiar dziś rodzić? Mówię, że chyba nie, a co? Bo chciałem sobie piwko otworzyć... Mówię, to otwieraj, w końcu są taryfy... Na co on do mnie, no przestań, przecież Ci czopa nie wypadła
![]() Dziecko w drodze ale przewijaki mam dwa - jeden na łóżeczku, drugi prosty, z Ikei. Polecane przez moje koleżanki. Podusię mam z motherhood - tego dużego rogala i jak wczoraj pisałam - 4 rożki Cieszę się, że powyższe uznane zostało jako minimum.Monitor oddechu, kurcze marzyłby mi się ale chyba nie mam kasy. Tak, wiem na tym nie należy oszczędzać norniczka my Ci tu mocno kibicujemy!!! ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
takie malutie krostki powychodzily mi dookola kostek i na stopac i tak swedzi ze oszaleje chyba nie wiem co to za dziadostwo!!
|
|
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Mrówka co do przewijaka to mamy taki z Ikei z półką na dole. Korzystamy i nie wyobrażam sobie go nie mieć. |
|
|
|
|
#1931 |
|
Wtajemniczenie
|
No dziewczęta, zbieram się do rodziców na noc. Będę jutro rano (chyba, że zacznę znienacka rodzić - mało prawdopodobne
)Życzę dobrej nocy |
|
|
|
#1932 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też lubię jak jest rodzinnie i pełno ludzi w domu...coś czuję, że jeszcze bardziej to docenię jak przyjdzie Brzdąc na świat U nas rąk do pomocy nie będzie brakować....oooo nie Cytat:
Edytowane przez mrowka88 Czas edycji: 2012-07-26 o 20:17 |
||
|
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, jednak jak jest ktoś do pomocy, to człowiek od razu psychicznie lepiej się czuje. Ja od porodu mam wsparcie mamy, ale nie codziennie, bo nie mieszka przecież w tym samym mieście, jednak pomaga jak może
Gdy zostaję sama na całe dnie, to idzie oszaleć, nic nie można zrobić ani w domu ani koło siebie, jeszcze jak dziecko się drze w niebogłosy, to już w ogóle... bywa ciężko. Także jestem happy, że teraz jestem u rodziców, oni mają uciechę, a ja więcej luzu, oh yeah!
|
|
|
|
#1934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#1935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moja jak się wydrze konkretnie tO tylko u mnie się uspokaja. od porodu zajmuje się nią tylko i wyłącznie ja. bo lekarz ze względu na ta bakterie i osłabienie zabronil wizyt i stania nad mała. mam nadz że teraz odpoczne jak wrócę do domu bo naprawdę idzie oszaleć. dobrze ze tutaj chociaż mała kapia pielęgniarki. kocham ją nad życie ale 24 na dobe tylko koło niej i nie mieć się nawet jak wykąpać to już za dużo.. jak skończą przyjmować UO pielęgniarka ma ją wziac na chwilę zebym się Wykapala. moja sala nie ma lazienki w pokoju wszystkie inne mają ale moja lest mała więc nie bardzo mi ją zostawić i Isc gdzieś tam.. w dobrych wiesci niunia już nie ma Pepka pani przy kąpieli ukrecila bo trzymał się na włosku. nawet nie krwawi oczywiście wzięłam na pamiątkę.co do wyjścia to w sobotę rano ale może uda mi się na jutro wieczór wyjsc. bo najpierw była taka opcja.
|
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
A mi wcale.
Najpierw położna powiedziała, że poczekmy na regularne skurcze, a jak już nadeszły, to wszystkie były zajęte innymi porodami. Później dostałam ZZO i miałam zakaz chodzenia. Na szczęście mój organizm sam się przygotował już w czasie 3-5 dni poprzedzających poród. Poza tym miałam salę porodową z łazienką, więc - do czasu podania znieczulenia - z wc i prysznica mogłam korzystać bez ograniczeń. Przyznaję jednak, że do końca porodu obawiałam się, jak to się skończy. Położna zapewniła mnie, że są przyzwyczajone i nie mam się martwić. One może tak, ale tż nie, więc odetchęłam z ulgą, że obeszło się bez dodatkowych "atrakcji".
|
|
|
|
#1938 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tata był ponoć straszliwie rozwrzeszczany w analogicznym wieku ![]() Cytat:
Co prawda upał trudno uznać za temperaturę pokojową, ale raz, że słońce na to nie świeci, dwa, że mała i tak to zje w ciągu 2-3 godzin ![]() Cytat:
Cytat:
A teraz mam kolejną aktywność sprzyjającą słuchaniu - spacerki! Co się będę nudzić i łazić tak bez sensu, jak mogę jednocześnie "poczytać" ![]() a właśnie, radziłyście mi, by odstawić kawę. Niestety - dupa. Nie piłam 3 dni, a aktywność małej bez zmian. Zrobiliśmy też eksperyment i jeden dzień karmiliśmy ją tylko mm (swoje odciągałam) - i znów bez zmian, bezsenne jakieś to moje dziecko i koniec ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mi też kilkakrotnie ktoś podniósł ciśnienie próbując wytłumaczyć, że przy dziecku kontakty z kotem (nasze też, rzecz jasna, nie tylko dziecka) trzeba bardzo ograniczyć, bo brud, włosy, alergie i "na pewno zagryzie". Ech, zawsze mi tylko żyłka pulsuje, ale już nawet nic nie mówię, bo się tylko niepotrzebnie zdenerwuję ![]() No. Nadrabiam dalej
|
||||||
|
|
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
moja niunia grzecznie Spi oby noc była spokojna a nie jak dziś . pływam we własnym Sosie ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
|
|
#1940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki za rozwarcieA mój Mały śpi na naszym łóżku w sypialni Samiutki. Karmiłam go 2 razy na łóżku i 2 razy odkładałam do wózka. Płacz po kilku minutach Za 3 razem postanowiłam go nie ruszać. I teraz śpi spokojnie
|
|
#1942 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedna... Cytat:
do mnie jutro mama przyjeżdża na 2 tyg---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
niunia wykapana i nakarmiona, spi , ja tez zjem kisiel i ewakuuje sie do lozka, ostatnio mam niedobory snu... moglabym spac bez przerwy
|
|
|
|
#1944 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cudna dziewczyneczka! Cytat:
![]() Gratulacje! ![]() Cytat:
A inne takie must have u nas to wspomniany przez Pumcię rogal do karmienia, otulaczek (z kolei rożków nie użyłam ani razu), jednorazowe podkłady do przewijania, nieprzemakalny podkład na materac (już 3 razy zdarzył nam się wypadeczek). Na pewno jest tego więcej, ale teraz tylko to przychodzi mi do głowy ![]() Natomiast okazało się, że pieluch tetrowych mamy dość (mam raptem 6, myślałam że za mało, ale wystarcza), ubrań... ...na dobrą sprawę wystarczyło by 15% tego, co mam, dzidziusiowy proszek do prania też już sobie odpuszczamy, bo raz (przez pomyłkę) wyprałam rzeczy małej w zwykłym - i nic się złego nie stało.Ja z kolei jak jestem bardzo zmęczona, to mi się.. wymiotować chce To normalny objaw czy jakaś dziwna jestem? ![]() Cytat:
No więc piłam, jedną dziennie. Potem skarżyłam się na wątku, że dziecko mi prawie w ogóle nie śpi (śpi faktycznie skrajnie mało, 8 godzin na dobę zdarza się nader często), więc dziewczny poradziły mi, bym odstawiła kawę. Odstawiłam, ale nic się nie zmieniło. Czyli wygląda na to, że mam po prostu taki z natury pobudzony "egzemplarz"
|
||||
|
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1946 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje kochane za zyczenia!!! jestescie niezastapione!!
MAndi, sala, Vestis ogromne gratulacje!Norniczko trzymam kcuki za miekka szyzjke!
Edytowane przez anna99302 Czas edycji: 2012-07-26 o 22:11 |
|
|
|
#1947 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W domu za to piję zbożową z mlekiem i inkę![]() Położna mi dziś po raz kolejny powiedziała, że mogę jeść wszystko-nawet fasolę i brukselkę, tylko takie rzeczy mam wprowadzać ostrożnie
|
|
|
|
|
#1949 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smażonych i wzdymających owoce surowe jak najbardziej i wszystko inne |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

Masz wsparcie w Tż?

Gdy zostaję sama na całe dnie, to idzie oszaleć, nic nie można zrobić ani w domu ani koło siebie, jeszcze jak dziecko się drze w niebogłosy, to już w ogóle... bywa ciężko. Także jestem happy, że teraz jestem u rodziców, oni mają uciechę, a ja więcej luzu, oh yeah!
dla całej trójki 

że wysłałam małża na targ po pieczary