Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-26, 18:45   #3541
monamur
Raczkowanie

Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II

Basia_Bogusia ja właśnie miałam odrzut od mięsa w każdej postaci-od wędlin po gotowane/smażone/pieczone, teraz bardzo pomału jem wędliny, czasem udko, pierogi z mięsem, mało piję, ale herbata mi juz tak nie smakuje, woda mineralna też be, także głownie to kompot, jogurt pitny. Jem dużo owoców, ale znowu tych słodkich- nektarynki, banany, morele, śliwki, czasami jabłka.
Dziś sobie nakupiłam właśnie owocków, a na kolacje będę mieć pomidory ze śmietaną i cebulką. Obiadu dziś nie gotowałam, bo jakoś nie miałam poweru Martwie się,że mało jem, no ale ciezko tak wmuszać w siebie, jak apetyt nie dopisuje jak dawniej
monamur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 18:46   #3542
LadyWhisper
Zakorzenienie

a ja na pierwszym w żadnym wątku nigdy tyle nie zapisałam, co z Wami :P wy niedobre

aga84 właśnie się miałam zapytać o suknię ślubną, masz gdzieś real foto na Tobie?

ahh u mnie od jakiegoś czasu jadłospis ten sam, dzisiaj na śniadanie zjadłam co innego i mnie muliło tak że hohoo.... Więc jutro wracam do śniadania - odświeżony chlebek z masłem w tosterze na to ser żółty, kakao, i na koniec jogurt 'wyśmienity' z biedronki malinowy
na obiad zazwyczaj jakaś zupa z chlebem.
na kolację chleb z dżemerem truskawkowym + herbata
i tak CODZIENNIE od jakiś dwóch tygodni nic innego mi nie przechodzi

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 18:54   #3543
Delicjanka
Zakorzenienie

Ale mam ochote na pierogi ruskie ooojojojojj

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 18:56   #3544
szklanka19
Zadomowienie

Meduzza no to kamień z serca

Witamy nowe mamusie
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 19:09   #3545
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
a ja na pierwszym w żadnym wątku nigdy tyle nie zapisałam, co z Wami :P wy niedobre

aga84 właśnie się miałam zapytać o suknię ślubną, masz gdzieś real foto na Tobie?

ahh u mnie od jakiegoś czasu jadłospis ten sam, dzisiaj na śniadanie zjadłam co innego i mnie muliło tak że hohoo.... Więc jutro wracam do śniadania - odświeżony chlebek z masłem w tosterze na to ser żółty, kakao, i na koniec jogurt 'wyśmienity' z biedronki malinowy
na obiad zazwyczaj jakaś zupa z chlebem.
na kolację chleb z dżemerem truskawkowym + herbata
i tak CODZIENNIE od jakiś dwóch tygodni nic innego mi nie przechodzi
hm, no właśnie z tym jedzeniem jest dziwnie - jeśli już dopada mnie smak taki nagły to szybciutko przechodzi i generalnie to średnio chce mi się jeść. Dużo rzeczy, które normalnie lubię nagle na myśl o nich jest jakieś takie "be" i nie sięgam.
Trochę mnie to niepokoi bo mało jem i piję też dość mało bo kawa nie wchodzi, herbata na przymus, żeby w ogóle pić, po wodzie mi nie dobrze. Soki piję, ale rozcieńczać będę bo teraz z kolei wydają mi się mega słodkie, zwariować można:P

Jedyne takie smaki co mnie trzymają to rzeczy kwaśne, i ostatnio ze słodyczy to ciasta jakieś takie letnie z owocami, muffiny - to bym faktycznie zjadła. Ale nie może być tak, że ciągle coś z cukrem ( bo owoce to też z tych słodkich najbardziej lubię), bo w końcu zacznę mieć z cukrem kłopoty...

Jutro będzie bigos, kochana mama gotuje dla nas obu
I zauważyłam coś - w ogóle nie mam ochoty na gotowanie czegokolwiek - po prostu jakiś mega leń we mnie wstąpił, a w zasadzie lubiłam zawsze. Męczy mnie pichcenie, dłuższe sprzątanie itp muszę sobie przerwy robić.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 19:09   #3546
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Witam serdecznie.

No cóż u mnie sytuacja jest troszkę "dziwna"
Do 10 tego tyg nie miałam pojęcia o ciąży.

Z moim TŻ em staraliśmy sie o dzieciątko jakieś 3 lata.
Nic nam nie wychodziło.
Miesiączki miałam zawsze co 3 lub 4 miesiące więc tego wcale nie brałam pod uwagę.

Ostatnio źle/dziwnie sie czułam.
Jakbym napiła się mocno gazowanej wody i tak w żołądku gazował mi ten gaz.
Myślałam że to wirus.Nie miałam siły na cokolwiek.
Po pracy szłam spać i tak żyłam pracą i snem jakieś 2 miesiące.
Potem zmarł mój tata i jakoś nie miałam głowy do tego by martwić się o własne zdrowie.
Jakiś tydzień temu TŻ powiedział mi że mam większe piersi i chyba przytyłam.Poszłam na wagę no i faktycznie 1 kg do przodu.
TŻ zażartował że pewnie zaszłam w ciąże i nawet nie wiem.
Puściłam to mimo uszu.
Następnego dnia stwierdziłam że przeziębiłam sobie pęcherz i poszłam po
Urinal do apteki ale coś mnie tkneło i kupiłam test.
Zrobiłam i proszę okazało się ze jestem w ciąży.

Potem już mała panika i wizyta u lekarza na potwierdzenie.

Teraz mam mase wątpliwości a pytania mnożą sie z minuty na minutę

Dlatego też znalazłam się TU na waszym wątku
Przykro, że Tata odszedł...
No to widzisz jakiego Wirusa masz teraz w brzuchu
Życzę Wam nowe Mamy miłego postowania na naszym wątku

Przyjechała TŻta siostra i przywiozła mi mnóstwo gadżetów dla dziecka między innymi cudną kołyskę wiklinową podwieszaną na suficie
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 19:12   #3547
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Walka o podium u nas zacięta https://wizaz.pl/forum/misc.php?do=whoposted&t=626743
bishonka a miałaś normalnie miesiączkę? czy przez te różne sytuacje po prostu nie zwróciłąś uwagi na to, że powinna być?
jak to, JAAAA dopiero na 8 miejscu? muszę się naprawić

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

U mnie dla dziewczynki właśnie jest problem, dla chłopca to Jacuś jest na 1 miejscu a na 2 nie ma a dla dziewczynki?? nie mam pojęcia... co mi powie ktoś o imieniu to źle mi się kojarzą.. ;/;p może Blanka albo Ada hmmm nie mam pojęcia..
U nas Agatka jest, więc jakby Jacuś był to... Tzn. ja stara baba ejstem, wy możecie bajki nie pamiętać, "Jacuś i Agatka"

Mnie się Roch i Hieronim (Roszek, Hirek) jeszcze podoba, ale mężowi nie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 19:15   #3548
Delicjanka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35530109] jak to, JAAAA dopiero na 8 miejscu? muszę się naprawić

U nas Agatka jest, więc jakby Jacuś był to... Tzn. ja stara baba ejstem, wy możecie bajki nie pamiętać, "Jacuś i Agatka"

Mnie się Roch i Hieronim (Roszek, Hirek) jeszcze podoba, ale mężowi nie [/QUOTE]

U nas też mówią, że jak nie Jacuś to może Agatka? hehe:d no nie wiem ja to taka jestem niezdecydowanaaaaaaaaaaaa aa

Fajne imie Tybek Tyberiusz jak byłam na praktykach chłopczyk miał tak na imię

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-07-26, 19:22   #3549
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Przykro, że Tata odszedł...
No to widzisz jakiego Wirusa masz teraz w brzuchu
Życzę Wam nowe Mamy miłego postowania na naszym wątku

Przyjechała TŻta siostra i przywiozła mi mnóstwo gadżetów dla dziecka między innymi cudną kołyskę wiklinową podwieszaną na suficie
O wow, to musi być cudna!

Wzięłam magnez i wieczorem też wezmę, zobaczymy czy zmieni mi się brzuch bo był faktycznie twardy czy już taki zostanie
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 19:36   #3550
LadyWhisper
Zakorzenienie

a mi mąż kupił wagę w końcu, bo męczyłam już chyba 3tygodnie. Dziewczyny ja nic nie przytyłam od początku ciąży, nic! ciągle 65kg, brzuch mi rośnie, owszem, ale kilogramowo nic do przodu, nie wiem, to dobrze czy źle? Gin na razie nic nie mówił, może twierdzi, że za gruba jestem i na razie mi tyle styknie

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 19:43   #3551
marsi11
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35530109]

Mnie się Roch i Hieronim (Roszek, Hirek) jeszcze podoba, ale mężowi nie [/QUOTE]

Roch - moje ukochane imię i jeszcze Sambor- jeśli mnie pamięć nie myli są to imiona staropolskie

na Rocha pewnie mąż da się namówić
jeszcze podoba mi się Natan- mam słabość do imion hebrajskich to przez Samuela

A co do żarcia- ja mam teraz apetyt na wszystko choć na początku ciąży schudłam 2 kg i nie mogłam patrzeć na białko
teraz bez przerwy chodzę głodna a i bez końca mogę jeść maliny i grejfruty
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 20:01   #3552
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ja schudłam kilogram na początku, jak jeszcze nie wiedziałam - nie odchudzałam się, po prostu samo z siebie spadło, jeszcze się dziwiłam, dlaczego chudnę. Dopiero teraz mi wrócił, bo przytyłam do tej pory właśnie kilogram, tak więc nie ma tragedii.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 20:05   #3553
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
A tak to nie wiem, siostra się obraziła, że nie chcę nazwać po niej - Karol lub Karolina, ale to przecież bez sensu mieć w tak bliskiej rodzinie dwie osoby o tym samym imieniu. Przyjaciółka też pragnie, żebym uczciła ją nazywając po niej. Zesrali się, narcyzy jedne. TŻ chyba w ogóle nie ma zamiaru myśleć o tym z tego co widzę Siostra powiedziała, że ewentualnie może być Gabriel. Taka forma mi się podoba, ale nie chcę, żeby wołali za nim Gabryś Tak samo Aleksander-- fajne, ale Olek ni cholera Haha, czytałam księgę imion, mama pożyczyła i tam było, że imię Fabia/ Fabian oznacza osobę uprawiającą bób Wszyscy się boją, że spełnię swoją obietnice i jeśli będzie chłop, to nawzę IDZI Albo Wrócimir. Idzi idzie, a Wróciek wraca,haha
Ponawiam pytanie Czy przyjaciółka uratowała Ci życie?

z takich imion śmiesznych od razu przypomina mi się Gniewko z Przepisu na życie
My imie dla dziewczynki daaawno przed ciążą mieliśmy wybrane - zawsze chciałam Jagódkę Jeśli będzie chłopiec postanowiliśmy, że będzie Mikołaj Historia z tym imieniem jest dość nieciekawa i chyba jeśli będę mieć chłopca to mu nie powiem bo rodzice TŻ mieli na wsi kota - Mikusia i był taki kochany, TŻ aż nazywał mnie Mikusiem, ze też jestem niby taka fajna ... aż Mikusiowi rozszarpał bebeszki pies. No a że Mikołaj skojarzył mu się z Mikusiem, to będzie Mikołaj

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny.
Jestem nowa na wizażu ale wypatrzyłam wasz wątek i baardzo jestem zainteresowana

Jestem w 11 tyg ciąży a termin mam na 13 lub 14 luty 2013
( mój maluszek będzie chyba bardzo kochliwy bo na same walentynki się urodzi )

W sumie dopiero dowiedziałam się o ciąży w 10 tyg
(trochę u mnie to skomplikowane)

Moje pytanie;

Czy mogę do was dołączyć?
Jaaasne Witamy
Cytat:
Napisane przez monamur Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Czy mogłabym dołączyć do grona przyszłych mamuś?
Im więcej nas tym lepiej witamy
Stary 2012-07-26, 20:15   #3554
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Aha a co do apetytu, ostatnio jak położna pytała co u mnie itd to powiedziałam jej, że ok ale brak mi apetytu, nie chce mi się jeść - ona powiedziała, że nie dziwi się przy takiej wariacji hormonów

I jeszcze chciałam się pochwalić, że ogarnęłam ebaya, pay pala i całe te szaleństwo i poczyniłam pierwszy zakup na brytyjskim UK. Nówka funkiel nie śmigane wylicytowane uwaga za .... 1 funia czyli troszkę ponad piątaka wyślą mi na adres koleżanki z UK a ona mi przywiezie jak będzie jechać do Polski sesese czuje, że te buciki to początek lawiny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buciki.jpg (58,8 KB, 26 załadowań)
Stary 2012-07-26, 20:22   #3555
mala_19kw
Zakorzenienie

Czesc kochane moje
Ależ rozwinęłyscie temat,nie jestem jeszcze w stanie was nadrobić.
Tak jak wam pisałam jestem chora,wczoraj bylo ze mna strasznie i moj tz wywiózł mnie do lekarza.
Mialam bardzo wysoka goraczke,a przez to nic nie jadłam,pić tez nie bardzo a najgorsze bylo to ze co wypiłam czy zjadłam to zwymiotowałam.
Dzis troche lepiej ze mna ale bałam sie ze czeka mnie szpital przez ta temperaturę.
Calkiem odjelo mi głos i mam strasznie podrażnione gardło. Ale ze względu na ciążę mam pić tylko wapno-po którym wymiotuje,witaminę c i Wzielam tabletki na gadło dla dzieci oczywiscie.
Tak zle dawno sie nie czułam,a tu ślub za dwa tyg :/
Widze ze troche nas wiecej wiec witam nowe mamusie.
Pozdrawiam i do usłyszenia.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 20:23   #3556
mitabe
Rozeznanie

My jakoś imion nie mamy wybranych, pewnie zaczniemy myśleć jak będzie znana płeć. Koleżanka mi mówiła, że ona i tak do porodu nie będzie się nastawiać czy to chłopak czy dziewczynka, bo uważa, że dużo pomyłek jest. Ja tak sobie patrzę po wszystkich znajomych z dziećmi( a jest ich sporo) i ani razu błedu nie było więc chyba to nie tak często się zdarza. Jak wy myślicie, znacie jakiś taki przypadek z pomyłką?

Derbah ja magnez też biorę od jakiegoś czasu, miałam drgania łydki i lekarz kazał brać 1 tabletkę przed snem. Przepisał mi slowmag z wit b6.

Edytowane przez mitabe
Czas edycji: 2012-07-26 o 20:27
mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 20:24   #3557
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Czesc kochane moje
Tak jak wam pisałam jestem chora,wczoraj bylo ze mna strasznie i moj tz wywiózł mnie do lekarza.
Mialam bardzo wysoka goraczke,a przez to nic nie jadłam,pić tez nie bardzo a najgorsze bylo to ze co wypiłam czy zjadłam to zwymiotowałam.
Dzis troche lepiej ze mna ale bałam sie ze czeka mnie szpital przez ta temperaturę.
Calkiem odjelo mi głos i mam strasznie podrażnione gardło. Ale ze względu na ciążę mam pić tylko wapno-po którym wymiotuje,witaminę c i Wzielam tabletki na gadło dla dzieci oczywiscie.
Kuruj się kochana;*

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-07-26, 20:36   #3558
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Aha a co do apetytu, ostatnio jak położna pytała co u mnie itd to powiedziałam jej, że ok ale brak mi apetytu, nie chce mi się jeść - ona powiedziała, że nie dziwi się przy takiej wariacji hormonów

I jeszcze chciałam się pochwalić, że ogarnęłam ebaya, pay pala i całe te szaleństwo i poczyniłam pierwszy zakup na brytyjskim UK. Nówka funkiel nie śmigane wylicytowane uwaga za .... 1 funia czyli troszkę ponad piątaka wyślą mi na adres koleżanki z UK a ona mi przywiezie jak będzie jechać do Polski sesese czuje, że te buciki to początek lawiny
slodziaszne ja tam do tej pory takich auckji wynajdywac nie umiem zawsze jak sobie cos upatrze to idzie za prawie tyle co w sklepie kosztuje

Cytat:
Czesc kochane moje
ojej, no to zdrowka kochana dwa tygodnie to duzo czasu, bedzie dobrze tylko dbaj o siebie

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 20:41   #3559
Delicjanka
Zakorzenienie

A ja się właśnie dogaduje z babeczką z portalu tablica.pl ona mi prześle 20par ciuszków a ja jej chusteczki nawilżające tralalala ...
śliczne buciki nazeczona
przed chwilą widziałam fajnego demota, zaraz znajde... http://demotywatory.pl/3767588/Wlasnie-w-ten-sposob

Ajjj Hope01 gdzie Ty się podziewasz, niedobrzelcu jeden mam nadzieje ze wszystko ok ;*

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-07-26 o 20:48
Stary 2012-07-26, 20:41   #3560
mitabe
Rozeznanie

Jeżeli chodzi o jedzenie to apetyt mi wrócił po tym jak ustąpiły wymioty. Do tej pory schudłam 4kg, ale już powoli nadrabiam - jest już kg więcej.

Dzisiaj mój jadłospis wyglądał następująco:
- śniadanie mleko z pestkami słonecznika, siemem lnianym i moimi ulubioną cHrupiacą pszenicą o taką:
http://www.ekoprodukt.pl/nasze-marki...a-z-migdalami/
Wiem, trochę słodko ale dzięki takiemu śniadaniu pozbyłam się zaparć.
- 2 śniadanie kanapka z wedliną pomidorem i szczypiorkiem
- obiad nalesniki z serkiem i brzoskwiniami, do tego inka na mleku
- znowu kanapka, tym razem z serem, pomidor szczypiorek
- owocki: śliwki brzoskwinia
- kolacja niestety skończyła się tostem z serem
Mało urozmaicone, ale nie mam przeważnie pomysłów co zrobić. Do tego piję wodę litrami na ten mój pęcherz.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 21:10   #3561
nafiyqa
Zakorzenienie

Pisalyscie sporo o alkoholu w ciazy.
Szczerze mowiac to mam pewne obawy. O ciazy dowiedzialam sie dopiero w 9 tyg., a do tego czasu zdarzylo mi sie jednak cos czasem wypic (niewiele, bo ogolnie nie przepadam za alkoholem). Kawe tez czaaasem pilam, nawet w saunie bylam

Do genetycznego jeszcze ponad 2 tygodnie, zwariuje do tego czasu!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 21:11   #3562
eff8
Zakorzenienie

Mam juz swoj komputer takze powoli powracam do zywych tylko cos mi teraz intrnet kiepsko chodzi

witam nowe mamusie

i ciesze sie meduzza ze z dzidzia wszystko ok - zreszta tak Ci mowilysmy czekam na zdj twojego brzuszka bo my w tym samym ty jestesmy

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 21:16   #3563
nafiyqa
Zakorzenienie

Meduza, cudna wiadomosc! Nie ma sie juz co zamartwiac

Witam nowe mamusie

Stary 2012-07-26, 21:18   #3564
eff8
Zakorzenienie

co do listy która najwiecej pisze to nie jest ze mna az tak zle, chyba gdzies 14 miejsca a nie zagladalam tak czesto bez kompa tazke bede Was gonic

Stary 2012-07-26, 21:20   #3565
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:
Czesc kochane moje

Kochana zdrowiej!
Stary 2012-07-26, 21:22   #3566
eff8
Zakorzenienie

aaa i moj maz tez chce Mikołaja takze kto wie czy jak nie bedzie synek to nie ulegne wkoncu imie dla dziewczynki wymyslalam ja

Stary 2012-07-26, 21:23   #3567
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cześć dziewczyny Czytam was na bieżąco, ale nie zawsze mam czas, żeby coś napisać.
Co do jedzenia, to ja jem różnie, zgodnie z moimi zachciankami. Staram się urozmaicać dietę, a najgorsze co mnie gubi to słodycze. W pierwszym trymestrze mnie mdliło po słodkim, a teraz mam ochotę na wszystko co czekoladowe, ale kwaśne też bym jadła.
Ostatnio poszłam za wami i kupiłam pierwsze dwie sztuki bodziaków w 5-10-15 na wyprzedaży.
Co do teraźniejszego brzucha to mi się takie objawy wczoraj pojawiły przy siedzeniu przed komputerem wróciłam do domu i się położyłam i leżałam, wzięłam nospe magnez i przeszło. Dziś poszłam znów do pracy i po 2 godzinach siedzenia przy biurku znów to samo i wróciłam do domku. I znów magnez nospa też przeszło.
Dziewczyny mam nadzieję, ze mnie nie wyrzucicie, bo mało się odzywam. Czytam na bieżąco, ale z odpisywaniem to u mnie ciężko. Często pisze. Z telefonu i zawsze mi gdzieś wsiaknie, albo coś się stanie.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 21:29   #3568
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Pisalyscie sporo o alkoholu w ciazy.
Szczerze mowiac to mam pewne obawy. O ciazy dowiedzialam sie dopiero w 9 tyg., a do tego czasu zdarzylo mi sie jednak cos czasem wypic (niewiele, bo ogolnie nie przepadam za alkoholem). Kawe tez czaaasem pilam, nawet w saunie bylam

Do genetycznego jeszcze ponad 2 tygodnie, zwariuje do tego czasu!
nie przejmuj sie, na pewno bedzie wszystko ok
ja tez jak jeszcze nie wiedzialam o ciazy, a w ogole tez sie jej nie spodziewalam to pilam piwko ze 2 -3 razy a pozniej juz jakos samo mi juz przestalo wchodzic, jak to organizm sam potrafi podpowiedziec co wolno a co nie

Stary 2012-07-26, 21:39   #3569
szklanka19
Zadomowienie

Mala do wesela się "zagoi" mi na bolące gardło najbardziej pomaga płukanie mieszanką z wody utlenionej. Do pół szklanki wody wlewałam 1-2 łyżki wody utlenionej i tym płukałam. I istotne jest ponoć to, żeby płukać góra 4-5 razy podczas jednej sesji, bo potem gardło się może wyjałowić. Mam nadzieję, że nie namieszałam w każdym razie lepiej płukać częściej w ciągu dnia niż np. dwa razy dziennie przez 5 minut.

Ja właśnie wcinam na kolację domowe hamburgery
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 21:40   #3570
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
nie przejmuj sie, na pewno bedzie wszystko ok
ja tez jak jeszcze nie wiedzialam o ciazy, a w ogole tez sie jej nie spodziewalam to pilam piwko ze 2 -3 razy a pozniej juz jakos samo mi juz przestalo wchodzic, jak to organizm sam potrafi podpowiedziec co wolno a co nie
Kurcze, ja troszke wiecej... Na 9 tyg. naliczylam 8 razy
No nic, nie mysle o tym, bo zamartwianiem sie moge tylko zaszkodzic.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości