Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-26, 15:50   #691
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012

Ja dzis zapisałam Maje na usg bioderek, na nfz termin na październik, wiec o wiele za poźno i w poniedziałek idziemy prywatnie.

No i zapusciłam sie z Maja dzis w miasto, 3 godz. nas nie było. O dziwo, troszke marudziła, ale tak to w wózku pospała, troszke porozgladała sie i nie płakała. Zadziwia mnie to moje dziecko, bardzo pozytywnie rzecz jasna
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 16:33   #692
kism
Wtajemniczenie

Ja mam kolejny dzień na szpilkach, bo jednak dziś było masę łażenia i papierologii jeszcze przy przyjęciu, a zabieg jutro... Ale póki co Maksiu zadowolony, bawi się z kolegami
Siedzę z nim teraz, ale zupełnie nie jestem mu potrzebna, więc nadaję do Was

Dla wszystkich Anek i Anulek dużo buziaków imieninowych

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Kurna wyspałam się pobudka po 2 i o 5.40 ale tu dałam na spiąco butelkę,nie wyciągałam go z łóżeczka,pojadł i spał do 7.40Prz espał dziś tą magiczną 5

Dobra to i ja zaczynam się martwicJak wiecie na punkcie kaszlu mam obsesję No i Szymek od wczoraj tak jakby krztusi sie sliną (której ma strasznie dużo aż piana☠ mu leci) pokasłuje i ja zaczynam oczywiście już schizowac,jak nie przejdzie to chyba jutro wybierzemy się do lekarza albo jeszcze dzisiaj.
Brawo za ładną noc! I oby to nie było żadne choróbsko Ale do lekarza można iść w razie wątpliwości. Ja stosuję taką zasadę, że z niemowlakiem lepiej pójść 5 razy za dużo niż raz za mało.
Kajetan dziś też zaszalał, przespał mi w nocy 7,5 h, a że usnął godzinę po jedzeniu, to bez jedzenia był 8,5 h

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Też zabieram się do tego ściągania 7-5-3 ale jakoś tylko się zabieram i zabieram, i nic mi z tego nie wychodzi. Ale teraz to już muszę spróbować. I to tak skutkuje od pierwszego razu?
U mnie było widać efekt - szybszy wypływ mleka już za pierwszym razem, a przy kolejnych za każdym razem odciągam więcej. Dziś wieczorem też będę odciągać, to napiszę, jak mi poszło.

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Super, że masz tyle mleka. Ja z jednej strony cieszę się, że Miki odrzucił pierś, ale z drugiej jest mi przykro. Żałuje, że nie urodził się większy i nie mogłam go troszkę przegłodzić i nie wchodzić z mm. No ale cóż może przy drugim dziecku się uda. Dzisiaj rano urządził taką awanturę na cycku, że mi się słabo zrobiło.
Teraz już się nie martw, a za drugim razem będziesz już bardziej zorientowana Mi jak wiecie bardzo zależało na kp, więc była to jedna z ważniejszych kwestii przy wyborze szpitala. Jeśli chce się karmić piersią, to trzeba przypilnować, żeby noworodek dostawał w razie potrzeby mleko po palcu, strzykawką, kubeczkiem czy innymi metodami, ale nie w butli i upominać się o pomoc w przystawianiu, pobudzać dużo dziecko do ssania...

Cytat:
Napisane przez inwytka Pokaż wiadomość
Kism trzymam kciuki za Maksia

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Ogólnie to niby tak, ale ja zawsze obchodzę przed urodzinami, bo strasznie lubię maj i imieniny obchodzę w maju ślub też brałam w maju na przekór przesądom - zawsze chciałam wziąć w maju i wzięłam
Ja też brałam w maju Chcieliśmy w zimie, ale ostatnio w naszym klimacie bywa kiepsko z trafieniem na ładną zimę zwłaszcza w mieście, więc padło na maj.
Powodzenia z bioderkami Ty jesteś zaprawiona we wszelkich bojach, to na pewno dacie sobie z tym radę

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
dzidzia
Super dzidzia
Mamy też tego psa i taką samą matę Maksiu też ją miał i teraz kupiłam taką samą.

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Melduję się, że żyję kism wielkii buziak dla Maksia, mam nadzieję, że wszystko pójdzie gładko i niedługo poznam obu Twoich kawalerów na spacerze
Dziękujemy, też mam taką nadzieję!
Powodzenia z chustą, mężem i główką

Cytat:
Te dni są takie identyczne, że jak nie spojrzę w kalendarz to nie wiem, jaki jest dzień tygodnia
Znam ten ból

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
wrocilismy od nefrologa, jednak cystografia bedzie bo trzeba sprawdzic co i jak, ale pani dr powiedziala ze tragedii nie ma i ze nawet jak jest refluks to pewnie niewielki.
idziemy jeszcze za 2 tyg do kontroli.
musimy co tydzien robic mocz ogolny i posiew raz na 2 tyg lub jesli bede widziala ze mlody marudny to czesciej, bo ta infekcja moze powodowac ze go bedzie brzuszek bolał , tzn bedzie czul parcie na pecherz....
a zabawy z tym łapaniem sików ze hej

kurcze , zazdroszcze wam ze mozecie sobie same kupić maty macie takie fajne... a ja dostalam od takiej znajomej i kurde dupną mi kupiła... Borysa w ogóle nie interesuje, woli poszewkę z IKEI za 5 zł do ktroej gada i sie smieje.
No i teraz nie wiem, szkoda mi kasy i miejsca w mieszkaniu na zakup nowej maty. Chyba ze tą opchnę na allegro musze sie zastanowić.
Brawo za dobre wieści i powodzenia z łapaniem siuśków!
Kupuj śmiało inną matę, jak ta Tobie ani Borysowi się nie podoba, a tą spróbuj sprzedać. Ja naszą z Tiny Love kupiłam używaną na allegro za 50 zł z 8 zawieszkami. Ja się elegancko pierze, więc uważam, że to nie problem, że używana.

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki! Musi być dobrze!

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,
ostatnio tak rzadko się udzielam, że pewnie zaraz o mnie zapomnicie
Ale czytam Was na bieżąco, tylko☠ jakoś pisać nie ma kiedy.
Czas leci, jutro Kuba kończy miesiąc

Kism, kciuki za Maksa! Na pewno pójdzie gładko
Dzięki!
Nie zapominamy! Buziaki dla Ciebie i Kuby
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 17:01   #693
niunia32
Zakorzenienie

Miss gratulacje

Kism trzymam kciuki za zabieg

Anulka nowy avatar

zrobiłam sobie ciasto na chleb
kupiliśmy stół i krzesła

spadam na basen

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 17:06   #694
_millena
Zadomowienie

wszystkim naszym Aniom - duzo radosci i usmiechu. wielki buziak!!!

Cytat:
Millena - super wiadomości! Bardzo się cieszę!
dziekujemy, my tez sie cieszymy

fonn PAMIETAMY!!! dont łory!
dzieki wielkie za miłe słowa, napisalabym wiecej, ale to potem, bo teraz karmie i pisze jedna reka.
tez robicie co 2 tyg posiew? i badanie ogolne raz na tydzien?

kism ale Was cwicza z tym zabiegiem , tyle nerwów...

faktycznie, nie wiem czemu ale nie pomyslalam ze moge kupic uzywana mate zaraz obczaje allegro, tylko musze poczekac ze 2 tygodnie, bo tż mi łeb urwie za te wszystkie wydatki. nam przychodzi sms na telefon po kazdej transakcji i on sie smieje ( choc to juz smiech przez łzy) , ze jak ja sie pojawiam w krk to jemu non stop komorka: pi pi pi pi pi pi pipipipipippi..... co ja zrobie ze lubie mojemu dziecku kupowac rozne rzeczy

Edytowane przez _millena
Czas edycji: 2012-07-26 o 17:07
_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 17:30   #695
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Kism - no jestem zaprawiona w bojach, ale nie z bioderkami nie mam pojęcia czym przytrzymać tę cholerną tetrę na pupie!! chyba poczekam na tę pieluszkę z all, 2,3 dni nas nie zbawią, a i tak nie wiem, jak założyć tetrę, żeby się trzymała, no i jeszcze żeby dziecko można było położyć tak, żeby mu było wygodnie...

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-07-26 o 17:31
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 17:37   #696
kism
Wtajemniczenie

anulka, wooow! Mówisz, że tymczasem skupiasz się bardziej na swoim kobiecym niż matczynym obliczu?

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Kism trzymam kciuki za zabieg

Cytat:
faktycznie, nie wiem czemu ale nie pomyslalam ze moge kupic uzywana mate zaraz obczaje allegro, tylko musze poczekac ze 2 tygodnie, bo tż mi łeb urwie za te wszystkie wydatki. nam przychodzi sms na telefon po kazdej transakcji i on sie smieje ( choc to juz smiech przez łzy) , ze jak ja sie pojawiam w krk to jemu non stop komorka: pi pi pi pi pi pi pipipipipippi..... co ja zrobie ze lubie mojemu dziecku kupowac rozne rzeczy
Ja też strasznie lubię, czy to ubrania, czy zabawki To o tyle ciekawe, że pod tym względem jestem daleka od stereotypów i nie lubię łażenia po sklepach za rzeczami dla siebie.
Zmieńcie nr tel w allegro na Twój to przynajmniej nie będzie mu pikać
My mamy oficjalnie wspólne małżeńskie konto, ale mail i tel podane są moje, więc jego przynajmniej serce nie boli, jak robię zakupy
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 17:38   #697
Efijy
Rozeznanie

witam!

Wpadłam Wam się pochwalić że mój syn skończył 3 miesiące oczywiście toast był nie ma jak cycek mamy chodź nie dzisiejsze no i jedno musiałam Wam wkleić z opiekunką Stasia to moja suczka Dżeką powiem wam że przed narodzinami bałam się że będzie zazdrosna czy coś w tym stylu ale ona jest cudowna zawsze koło Staśka i go pilnuje jak się obudzi i stęknie to ona już jest koło niego jak przyjdzie ktoś obcy to chodzi za nim żeby czasem nic nie zabrał Staśka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0762.jpg (80,1 KB, 53 załadowań)

Edytowane przez Efijy
Czas edycji: 2012-07-26 o 17:41
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-26, 17:55   #698
Efijy
Rozeznanie

Coś nie chciało mi dodać wszystkich zdjęć a chciałam wam też pokazać opiekunkę mojego Staśka moja suczkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT5356.jpg (113,2 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT6067.jpg (57,6 KB, 42 załadowań)
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 18:14   #699
onething
Zadomowienie

Cytat:
Super sprawa. A jak to kupiliście?? Przez tę stronę??
Kupiliśmy w Tesco, bo były wyprzedaże na "gadżetach" niemowlęcych: m.in.: maty, bujaki, to coś co my kupiliśmy i zabawki.

Ostatnio była gadka o aparatach, a może któraś może coś doradzić odnośnie kamer?? Chcemy kupić, żeby mały miał pamiątkę, ale kompletnie nie wiem na co zwracać uwagę.

A w załączniku 2miesięczny Szymon
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0487.jpg (89,4 KB, 73 załadowań)
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 18:19   #700
izotropia
Rozeznanie

Cytat:
izo nie musi zjadać 90ml - to nie jest norma. U mnie Miki np. na początku zjadał maks 60ml i jadł co 3h. Jeżeli chodzi o jedzenie to powinno się na początku dziecko nawet przez sen karmić albo wybudzać własnie co 3 godziny, 3,5. Co do laktacji to spróbuj jeszcze powalczyć. wiem co mówię, bo sama o nią walczyłam do wczoraj. Polecam Ci tak
-piwo karmi - 2 szklaneczki dziennie piwa odgazowanego (coby brzuszek nie bolał)
- granulki ricinus communis (5granulek 3razy dziennie przez 10 dni)
- odciągaj laktatorem mleko po każdym karmieniu
- i moja dobra rada najpierw dawaj pierś do syta a później ewentualnie butlę, bo jak zaczniesz podawać butlę to Ci się laktacja zupełnie zatrzyma ja tak miałam. Od wczoraj Miki już nie chce cycka.
ale mój po cycu zjada nadal 90ml... i widzę, że pojadłby bardziej :/ a wisi 1,5h :/ więc wolę butlę bo dodatkowo chyba po cycu strasznie płakał nim dostał butlę... normalnie głodne dziecko było ;( ,chciałabym zatrzymać laktację...ale jak?

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Chyba zrozumiałam pytanie inaczej niż większość dziewczyn... tak że Twój synek je za rzadko, a nie za często. W takiej sytuacji do skończenia 1 mies. powinnaś go budzić, wg mnie co 4 godz. najrzadziej powinien jeść. Przy piersi mogą być przerwy 3h, a przy mm 4.
A jak Twoja rodzinka, szwagierki, teściowa? Nie wchodzą Ci na głowę?
dokładnie o to mi chodziło wiem, będę budzić...
Rodzinka męża boi się mojej mamy bo ona mówi co myśli choć nie każdemu się to podoba więc póki co nie udzielają rad...w sumie to nikogo praktycznie u nas od nich nie było jeszcze, więc nie wiedzą jak się opiekuję dzieckiem kupują nam ubranka co trochę mnie drażni, ale jakoś to znoszę bo mąż mówi, że on też im kupował teraz pewnie będą doradzać bo przestaję kp a one karmiły po 2 lata... ehh

Cytat:
Moja mała też czasem w nocy prześpi 7godz, ale nie budzę jej. Też nie wiem czy budzić czy nie. Boję się że jak ją obudzę, wyrwę ze snu, to potem mi nie zaśnie, poza tym kto chciałby być budzony w środku nocy. Jak zgłodnieje to się obudzi.
no tak... ale mój mały ma 16dni.. więc trzeba budzić... wstyd, zła ze mnie matka :/
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 18:36   #701
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Śliczne maluszki!
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 18:58   #702
libretka
Raczkowanie

wszystkie fajne i słodkie maluszki
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 19:00   #703
begie13
Zadomowienie

witam

słodkie maluszki dziewczyny

kism trzymam kciuki za zabieg

niunia my też kupiliśmy sobie przedwczoraj stół i krzesła

byłam dzisiaj na wizycie u gina i jestem przerażona... bałam się, że badanie będzie bolało a najbardziej bałam się wziernika...tymczasem nic nie czułam praktycznie. ...matko...jak wielka jest teraz moja "mała"
a ogólnie to wszystko ponoć się zagoiło, macica obkurczona, no ale to wszystko TAM nie wygląda tak jak przed porodem, wszystko jest jakby "na wierzchu"
gin od razu przepisał mi tabsy anty a ja w ogóle go o to nie prosiłam, bo nie potrzebuję...nig dy nie brałam tabletek antyk. i jak na razie nie zamierzam

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

stokroteczko dziękuję za wiadomość ;*

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 19:32   #704
_millena
Zadomowienie

Cytat:

Ja też strasznie lubię, czy to ubrania, czy zabawki To o tyle ciekawe, że pod tym względem jestem daleka od stereotypów i nie lubię łażenia po sklepach za rzeczami dla siebie.
Zmieńcie nr tel w allegro na Twój to przynajmniej nie będzie mu pikać
My mamy oficjalnie wspólne małżeńskie konto, ale mail i tel podane są moje, więc jego przynajmniej serce nie boli, jak robię zakupy
ja tez nie lubie chodzić na zakupy dla siebie. lubie kupować męzowi, Borysowi ale sobie nie dzierżę, nie ważne jaka jest galeria , duża czy mała, ja wchodzę tylko do 3 ulubionych sklepów i jak tam nic nie znajdę to wychodzę nie lubie przeszukiwać wieszaków, dlatego zwracam uwagę na manekiny i patrze generalnie na rzeczy , które są na wierzchu, nie lubie grzebać ( dlatego nie odnajduje się w lumpkach, i bardzo żałuję), jesli buty, to tylko te , które są na wystawie, bo te na półkach zlewają mi się w jedną calość i nie potrafię nic wybrać bardzo lubię dlatego kupować gazety typu Avanti, zaznaczam sobie co mi się podoba i potem zmierzam w kierunku zaznaczonych elementów
A co do smsów - my mamy jedno wspólne konto na które przelwamy swoje pensje, na tym koncie jest ustawiona opcja, ze jesli pobierane są pieniadze z konta lub wykonywany przelew czy płatość kartą, to na moj i meża telefon przychodzi sms z kwotą i miejscem transakcji lub tematem przelewu.... albo adresem bankomatu nic nie ukryjesz....
tyle mojego co zachachmęcę ze swojej kasy zanim przeleje hahah. a ja do wszystkiego mu się przyznaje , nie ukrywam dochodów , wiec wiecie.... ale i tak jest tolerancyjny, nie mogę narzekać, chociaż dzisiaj jest mi wyjątkowo już głupio, bo na prawdę nadrobiłam wszelkie zaległości chyba jesli chodzi o wydawanie pieniędzy na dziecko

Stary 2012-07-26, 19:42   #705
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Ja używam takiej specjalnej dla dzieci: baby zdrój, a jak akurat jej nie ma to żywca niegazowanego. Nigdy nie gotowałam 5 minut (zastanawiam się, po jaką cholerę), zawsze tylko zagotowywałam. To gotowanie 5-minutowe to chyba dotyczy jak ktoś ma kranówę i to taką śmierdzącą, żeby wszystkie te paskudztwa się ulotniły, ale przecież nie będę gotować takiej "delikatnej" wody

Dziewczyny, których maluszki mają problemy z bioderkami, bardzo proszę Was o pomoc!!!
Wczoraj byliśmy na USG bioderek, nie ma co prawda tragedii ale świetnie też nie jest. Nie są te panewki do końca wykształcone, mam szeroko pieluchować i przy każdym przewijaniu robić ćwiczenia - do kontroli za 6 tygodni. Ortopeda powiedział, że po tych 6 tygodniach powinno wszystko być dobrze. Nasze spanie na brzuchu się przydało, ortopeda powiedział, ze to świetnie, ze śpi na brzuchu, mam mu jeszcze robić żabę z nóżek do spania, to go tak rozpłaszczam, jak śpi Od razu kazałam mężowi kupić na allegro taką pieluszkę do szerokiego pieluchowania: http://allegro.pl/hit-szerokie-pielu...508027316.html - są tylko różowe z hello kitty, będzie chłopak popylał w różowej, mam nadzieję, ze do końca tygodnia nam przyjdzie. Do tego czasu chcę mu, tak jak ortopeda kazał, wkładać na pampka 2 pieluchy tetrowe - i mam do Was pytanie - czy pieluchowałyście moze samą tetrą? Jak ją przytrzymać??? poza tym ta grubaśna warstwa pieluchy... przecież dziecka nie można położyć ani na plecach, ani na brzuchu ani nijak, bo to jest takie grube i niewygodne...macie dziewczyny może jakiś pomysł??? czym przytrzymujecie tetrę i jak kładziecie dziecko w tej tetrze???
Dzięki za info o wodzie

Co do bioderek. Ja mam pieluchę flanelową poskładaną tak że jest prostokątna, jej szerokość to 18cm a długość 40cm. Jest przeszyta tak że się nie rozwala. Do rogów mam przyszyte tasiemki. Pieluchę wkładam pod pupę, ale na nią daję jeszcze złożoną w prostokąt tetrówkę, i zakładam jak pieluchę, na ubranie, i po bokach zawiązuje tasiemki. Jakoś nie jest ona za gruba żeby nie szło dziecka położyć na plecach. Ortopeda to widziała i powiedziała, ze jest dobrze. Nóżki są szeroko. Mała leży na plecach, odpada leżenie na boku, bo się nie da. Wygląda to w sumie bardzo podobnie do tego Hello Kitty

Cytat:
małego widocznie coś w brzuszku boli, budzi się o sławnej 5- tej i stęka, kupke robi ciężko. Dziś kurier przywiózł sabsimplex, ten bobotic u nas nie działa.
Dalej jedzie na cycku. Ostatnio zjadłam duszoną cebulę, no i była akcja- u mnie zresztą też, gazy masakra, tż również

wydaje mi się, że mam mniej pokarmu, pije herbatkę na laktacje i zaczełam stosować polecaną przez milene metodę odciągania laktatorem, zobaczymy

dzidzia
Od kogo kupiłaś ten Sab Simplex?
Dzidzia

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Wody kranowej używam, ale przefiltrowanej przez britę. Gotuję w czajniku i jak się zagotuje, to wyłączam i przelewam do termosu. Chyba Stokrotka pytała...

Cytat:
U mnie było widać efekt - szybszy wypływ mleka już za pierwszym razem, a przy kolejnych za każdym razem odciągam więcej. Dziś wieczorem też będę odciągać, to napiszę, jak mi poszło.
Odciągnęłam tak i nałapałam 180ml W sumie po 14minutach już miałam 160ml, po kolejnych 10min 20ml, potem już nic. W sumie 180ml

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
witam!

Wpadłam Wam się pochwalić że mój syn skończył 3 miesiące oczywiście toast był nie ma jak cycek mamy chodź nie dzisiejsze no i jedno musiałam Wam wkleić z opiekunką Stasia to moja suczka Dżeką powiem wam że przed narodzinami bałam się że będzie zazdrosna czy coś w tym stylu ale ona jest cudowna zawsze koło Staśka i go pilnuje jak się obudzi i stęknie to ona już jest koło niego jak przyjdzie ktoś obcy to chodzi za nim żeby czasem nic nie zabrał Staśka
Najlepszego i jaki elegancki

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Coś nie chciało mi dodać wszystkich zdjęć a chciałam wam też pokazać opiekunkę mojego Staśka moja suczkę

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Ale trzyma głowę to 2miesięczne juz są takie stabilne? A można tak sadzać dziecko tak szybko?
Słodki jest

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
no tak... ale mój mały ma 16dni.. więc trzeba budzić... wstyd, zła ze mnie matka :/
Aha, moja jak tyle miała to się budziła co 3godz, była taka zorganizowana nie to co teraz

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Cytat:
Nie ma za co

Tam masz wszystko na wierzchu? Kurcze ja też mam takie wrażenie.

NIEKTÓRE TEKSTY MAM NA SZARO ?? NIE WIEM CZEMU

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-07-26 o 19:44
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 19:45   #706
rozowa1987
Zadomowienie

witam mam pytanko ktore było juz wałkowane która mata ma najwięcej bajerów bo nie moge się zdecydować pozdrawiam
Stary 2012-07-26, 19:45   #707
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

kotku czemu kupiłaś różowe, skoro na allegro są też inne

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-07-26, 19:46   #708
_millena
Zadomowienie

izotropia sprobuj metody odciagania 7-5-3 po kazdym kp. to ponoc pomaga utrzymac laktacje.

Stary 2012-07-26, 19:47   #709
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
witam mam pytanko ktore było juz wałkowane która mata ma najwięcej bajerów bo nie moge się zdecydować pozdrawiam
Ja tu pytałam, w sumie wybierałam z dwóch i zamówiłam Tiny Love kick &play Discover. Jeszcze jej nie mam.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-07-26, 19:50   #710
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Ja tu pytałam, w sumie wybierałam z dwóch i zamówiłam Tiny Love kick &play Discover. Jeszcze jej nie mam.
dziękuje
Stary 2012-07-26, 19:53   #711
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
dziękuje
Ma panel grający, do końca nie wiem jakie są w niej dźwięki ale skoro parę dziewczyn polecało, to tę wybrałam. Tej drugiej żadna nie polecała.

ps. W smyku taniej niż na Allegro tylko dłużej czeka się na wysyłkę. Np moje dzisiejsze zamówienie zostanie wysłane ok 1sierpnia.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-07-26, 19:55   #712
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
izotropia sprobuj metody odciagania 7-5-3 po kazdym kp. to ponoc pomaga utrzymac laktacje.
po karmieniu to z której odciągnąć? z tej drugiej?
po jakim czasie odciągać z właśnie karmionej piersi?

zaliczyłam aqua aerobik i 2 dzień a6w, boli brzuch :P

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 19:59   #713
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
po karmieniu to z której odciągnąć? z tej drugiej?
po jakim czasie odciągać z właśnie karmionej piersi?

zaliczyłam aqua aerobik i 2 dzień a6w, boli brzuch :P
Z obydwu, z jednej 7 z drugiej 7 itd

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-07-26, 20:02   #714
blueelektron
Rozeznanie

śliczne dzieciaczki
begi u mnie też jakby na zewnątrz, gin kazał ćwiczyć mięsnie kegla

stokrotka mąż zamówił z jakiejś niemieckiej apteki 4 opakowania wyszło około 140 zł chyba z tej strony http://www.preissuchmaschine.de/preisvergleich/produkt.cgi?suche=sab+sim plex&x=0&y=0 http://www.apo-rot.de/

Edytowane przez blueelektron
Czas edycji: 2012-07-26 o 20:06
blueelektron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 20:06   #715
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
śliczne dzieciaczki
begi u mnie też jakby na zewnątrz, gin kazał ćwiczyć mięsnie kegla

stokrotka mąż zamówił z jakiejś niemieckiej apteki 4 opakowania wyszło około 140 zł
Aha. Mnie mogła ciotka w Niemczech kupić i wysłać a przez babcię która 3sierpnia wraca do Niemiec posłałabym kasę, ale słyszałam, że to jest to samo co Bobotic i nie poprosiłam jej a teraz tu czytam że Bobotic nie pomógł... w sumie moje dziecko jak na razie nie ma kolek...ale może jeszcze mieć...

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-07-26, 20:09   #716
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Kotku nasza pieluszka wygląda tak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P6020270.jpg (79,5 KB, 53 załadowań)

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-07-26, 20:11   #717
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra ta brita?? Bo zastanawiamy się nad kupnem jakiegoś filtru.

Dzisiaj chyba ogólnie jest jakiś dzień jedzenia na raty. Miki tez zjadł o 11 40ml, o 13.00 znowu się domagal i zjadł 60 i teraz o 15 zjadł 90.

Ja mam smoczki o zmiennym przepływie 0m-cy. on ma zamiast dziurki taki krzyżyk.
Poszukam takiej ze zmiennym.

U nas Piotrek wytrzymał do 16, zjadł 120, zasnął. Obudzony został przed 8 na kąpiel, zjadł 100 i do łóżeczka. Tak ze 20 minut trzymania za rączkę i poklepywania plecek i dziecko uśpione. Ale to pewnie dlatego, że w dzień tak kiepsko spał. Teraz pewnie papu po 23 i pobudka o pomiędzy 2 a 3.
Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,
ostatnio tak rzadko się udzielam, że pewnie zaraz o mnie zapomnicie
Ale czytam Was na bieżąco, tylko jakoś pisać nie ma kiedy.
Czas leci, jutro Kuba kończy miesiąc

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi na moje pytanie o postępowanie z bolącym brzuszkiem. Stosujemy delicol wspomagany espumisanem i jest lekka poprawa
Na szybko odpowiem Millenie, bo "jestem w temacie" niestety:
A więc - cystografii się nie bój. Ja prawie posiwiałam, chodziłam po ścianach, bo nie dość, że rtg to jeszcze ten cewnik w takiego meleńkiego siusiaczka... mąż wszedł z małym na badanie, ja wyłam pod gabinetem. Okazało się, że całość trwała 10 minut a Kuba tylko lekko się skrzywił na ten cewnik. Oczywiście się darł, ale to raczej dlatego, że został obudzony i jeszcze sikać kazali

U nas w tym badaniu nie wyszło nic złego, ani refluks ani odpływy, wszystko cacy.
Ponieważ wg usg jakieś nieprawidłowości były, skierowano na na scyntygrafię, która była wczoraj (wynik poznamy jutro). Ale z wczorajszego usg wyszło, że anomalie są mniejsze niż poprzednio, czyli tak jakby się wszystko wycofywało. Czytałam, że jeśli posiewy wychodzą jałowe, to najprawdopodobniej fałszywy alarm i tak się po prostu dziecko rozwija. U nas właśnie badania moczu (posiew i ogólny) zawsze były super, morfologie też, więc jestem dobrej myśli. Wiem, że u Boryska wyszła e. coli w posiewie, ale to też może świadczyć jedynie o zakażeniu przez cewkę i nie musi o niczym złym świadczyć.
Także idźcie na tę cystografię bez obaw.

I jeszcze ważna rzecz, do Milleny i do wszystkich innych Mam - nie wierzcie ślepo we wszystko, co mówi lekarz. Często jest tak (sama tego kilka razy doświadczyłam), że każdy lekarz mówi co innego. Nas lekarz robiący usg w ciąży od razu "uszczęśliwił" wizją operacji, której ostatecznie wcale nie będzie. Więc cokolwiek wyjdzie Bo w cystografii, weź jej wynik oraz wszystkie poprzednie badania i skonsultuj z innym lekarzem. Polecam Ci też moje znalezisko, stronę inrternetową lekarza z Centrum Zdrowia Dziecka, dr Mieczysława Śmigielskiego.
Gdybym coś mogła podpowiedzieć, pisz na priv - bo chyba idziecie tą samą ścieżką, co my

Kism, kciuki za Maksa! Na pewno pójdzie gładko
Gabi, super, że pierś wraca "na stołówkę"
Pozdrawiam Was wszystkie i gratuluję wszystkich kolejno kończonych tygodni śliczne te wątkowe dzieci.
rzadko się ostatnio udzielam, ale lubię czytać (i oglądać!) co u Was
Sto lat dla Kuby! klask i:
Nie martw się nie zapomnimy Cię. Odzywaj się jak tylko będziesz mogła.
Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość

ŁOŁĆ!!!!
Cytat:
witam

słodkie maluszki dziewczyny

kism trzymam kciuki za zabieg

niunia my też kupiliśmy sobie przedwczoraj stół i krzesła

byłam dzisiaj na wizycie u gina i jestem przerażona... bałam się, że badanie będzie bolało a najbardziej bałam się wziernika...tymczasem nic nie czułam praktycznie. ...matko...jak wielka jest teraz moja "mała"
a ogólnie to wszystko ponoć się zagoiło, macica obkurczona, no ale to wszystko TAM nie wygląda tak jak przed porodem, wszystko jest jakby "na wierzchu"
gin od razu przepisał mi tabsy anty a ja w ogóle go o to nie prosiłam, bo nie potrzebuję...nig dy nie brałam tabletek antyk. i jak na razie nie zamierzam

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Boziu... Ja się wybieram do gina w przyszłym tygodniu... Też mam stracha...

Tak patrzę na te swoje notatki i Piotrek w sumie to jest regularny, zwłaszcza po południu i w nocy. Tylko, żeby w dzień się czymś zajął. A to bawić się nie chce... A mnie już jego płacz przeraża, nawet branie na ręce nie pomaga... A jak go wsadziłam do bujaka to mi tak ryknął, że myślałam, że ze strachu zejdę...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-26, 20:11   #718
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Aha. Mnie mogła ciotka w Niemczech kupić i wysłać a przez babcię która 3sierpnia wraca do Niemiec posłałabym kasę, ale słyszałam, że to jest to samo co Bobotic i nie poprosiłam jej a teraz tu czytam że Bobotic nie pomógł... w sumie moje dziecko jak na razie nie ma kolek...ale może jeszcze mieć...
obyś nie musiała kupować

jakby co zawsze jest bobotic, innym dzieciom pomaga
aha i biogaja też podobno dobra
Stary 2012-07-26, 20:13   #719
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Pierwsza randka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P6110405.jpg (159,4 KB, 59 załadowań)

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-07-26, 20:17   #720
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Pierwsza randka
jakie dwa słodziaczki małe
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości