|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Cytat:
Jak się można łatwo domyślić, wszystko co robię, jest banalnie proste. Jak chcecie przepisy albo chociaż sprawdzone strony, to z chęcią podeślę.Cytat:
Mi kartę ciąży założono w 11tc, wtedy nie zagrożonej. |
||
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
zeberko śniłaś mi się dzisiaj... przyjechałam do ciebie... a ty byłaś taka szczuplutka jak patyczek i trzymałaś Kasię na rączkach. to chyba proroczy sen
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Perse- na coś łatwego i pysznego np mięsnego- z myślą o chrzcinach poproszę namiary ![]() dziewczyny- dzięki- to nic trudnego takie zaproszenia zrobić, ja dzisiaj przy nich wypoczęłam, kiedyś takie prace mnie pochłaniały i bardzo relaksowały...
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
zeberko pokarz zaproszenia
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
wrrrr a u nas dalej nie ma ciepłej wody
|
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja mam być na bieżąco skoro cały dzień poza domem jesteśmy a wieczorem 5 stron do nadrobienia
![]() u nas ukrop a mi w to graj Pani uff, serducho jest, należy się cieszyć. Zebra zaproszenia śliczne, nie zapomnij jednego zostawić na pamiątkę do kuferka. Julek na piersi ulewał bardzo mocno, aż wymiotował czasem, ale on jadł bardzo łapczywie i dużo. A teraz sobie myślę, że może to od nietolerancji jedzenia, bo ja jadłam sporo marchewki i jabłka. Vaniliowa nie dawałam buziaka roczniakowego Krystianowi więc daję Alfa dobrze, dobrze niech rośnie duży. Mi pani w przychodni ostatnio powiedziała, że Julek gruby i że nie mam mu kaszek dawać i oszukiwać z mlekiem (a on i tak dostaje mniej niż teoretycznie powinien) ![]() Dasti Olo to chyba mały urwis co? oczy mówią wiele Maga dawaj kiedkę, my we wrześniu idziemy a ja nic nie mam jeszcze, nawet ochoty na kupowanie. Za to dzisiaj dobie dżinsy fundnęłam z promocji ![]() Aaa Lucy Emilka rośnie jak na drożdżach ![]() Perse niestety będzie przybywać. ja pamiętam że 'od zawsze' chodzimy na grób Maćka (mojego brata) i jak byłam mała to pamiętam, że za nim było jeszcze dosłownie parę rzędów i potem duuużo miejsca i śmietnik. Dzisiaj groby są po sam śmietnik prawie za każdym razem jak tam jestem to nowe...
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-07-26 o 21:08 |
|
|
|
#2827 | |
|
Konto usunięte
|
No i widzisz Zeberko, w mięsnych sprawach to ja leżę (świetnie to zabrzmiało:P). W sensie: niewiele dobrego umiem wyczarować z mięsa. Przygotowuję głównie kurczaka na różne sposoby. A to dlatego, że oboje z TŻ średnio przepadamy za mięsem.
Więc tu Ci raczej nie pomogę ![]() Ale szybkie i pyszne ciasta, ciastka, muffinki - owszem. ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
Nawet nie mów :/ Dla mnie każdy nowy grobek to dzień z głowy, bo sobie wyobrażam, co teraz przeżywają ci ludzie... A i oczywiście przeżywam swoje od początku. Zresztą ja swoje przeżywam codziennie... |
|
|
|
|
#2828 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj pierwszy raz robiłam lazanię
trochę nie pasuje na upały, ale przez ostatnie dni lekkie sałatki jedliśmy i zachciało mi się czegoś cięższego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kartę dostanie niedługo [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35531339] Ja po pracy, zrobiłam kotleciki z soczewicy z sosem pomidorowym i pieczarkami, teraz odpoczywam i myślę nad zrobieniem ciasteczek chałwowych i muffinek z masłem orzechowym. Tak, wiem, jestem okropna, ale mam taką właściwość, że wielu ludzi, którzy ze mną gadają, robi się głodnych [/QUOTE]![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35531915]Spoko loko, mam zmywarkę Jak się można łatwo domyślić, wszystko co robię, jest banalnie proste. Jak chcecie przepisy albo chociaż sprawdzone strony, to z chęcią podeślę.[/QUOTE] To ja poproszę
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|||
|
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
I dla mnie tez!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35531339] Ja po pracy, zrobiłam kotleciki z soczewicy z sosem pomidorowym i pieczarkami, teraz odpoczywam i myślę nad zrobieniem ciasteczek chałwowych i muffinek z masłem orzechowym. Tak, wiem, jestem okropna, ale mam taką właściwość, że wielu ludzi, którzy ze mną gadają, robi się głodnych [/QUOTE]PERSE! czy ja moge sie u Ciebie stołowac? powiedz ze tak! Cytat:
![]() MONIKA! u mnie juz jest! po 18 puścili! |
|
|
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poka jeansy
|
|
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
nie w LUBLINIE choc 5 lat studiów tam zaliczyłam. W 60-tys mieście na podkarpaciu.
|
|
|
|
#2833 |
|
Konto usunięte
|
A więc nie jestem oryginalna: moje ulubione strony to : http://kotlet.tv/ , http://mojewypieki.blox.pl/html , http://whiteplate.blogspot.com/ Mój absolutny pewnik jeśli chodzi o ciasta, biszkopt, który robię z zamkniętymi oczami: http://mojewypieki.blox.pl/2007/09/P...z-owocami.html plus wszelakie wariacje z ciasta francuskiego, ciastka z czekoladą lub z-czym-macie-ochotę, albo np. zawijany w ciasto francuskie farsz np. z brokułów, pieczarek i sera, na zimno świetnie smakuje. Jak potrzebuję jakiegoś przepisu, najpierw szukam na tych stronach. Lub też jak nie mam jakiegoś składnika, to szukam na bieżąco w necie, np. muffinki bez jajek, ciastka bez masła, itd
|
|
|
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz czy dwa razy powąchał i zajrzał i tyle omija ignoruje, a jak młody głośniej zapłacze to kot idzie do drugiego pokoju coby sobie w spokoju pospać dalej...
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35532365]No i widzisz Zeberko, w mięsnych sprawach to ja leżę (świetnie to zabrzmiało:P). W sensie: niewiele dobrego umiem wyczarować z mięsa. Przygotowuję głównie kurczaka na różne sposoby. A to dlatego, że oboje z TŻ średnio przepadamy za mięsem.
Więc tu Ci raczej nie pomogę ![]() Ale szybkie i pyszne ciasta, ciastka, muffinki - owszem. ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Nawet nie mów :/ Dla mnie każdy nowy grobek to dzień z głowy, bo sobie wyobrażam, co teraz przeżywają ci ludzie... A i oczywiście przeżywam swoje od początku. Zresztą ja swoje przeżywam codziennie...[/QUOTE] ja mam tak samo, za to słodkości mogę piec codziennie. Ja nawet nie przechodzę obok tych nowych grobków, omijam i chodzę na około. Nie wiem jak teraz bym zareagowała. Na jutro mam w planie to http://mojewypieki.blox.pl/2012/06/T...czekolady.htmlJa też z tych stron korzystam. Na moich wypiekach nigdsy się nie zawiodłam. Monika, Eseska po co ciepła woda jak takie ukropy pozdrowienia od gładkiego i zadowolonego Julka Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-07-26 o 21:37 |
|
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Sukienkę kupiłam firmy Bastet, ale nie pokażę na razie, bo jest u mamy. Musi mi zwęzić trochę, bo wzięłam ostatnią i trochę odstaje pod pachami. Poza tym to sukienka, która wręcz uwidacznia brzuszek... A do tej pory tak go ukrywałam
Cytat:
![]() Piękne ![]() Inutil super Julek z Pestką wyglądają ![]() Pani tak bardzo się cieszę
|
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A JULUS! cudowny!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! |
|
|
|
|
#2839 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
sztama pełną parą, Pestka jest szlona i jak zaczyna go lizać to nie może się opanować. Ale jest przy tym delikatna.
spodnie jutro. koty inaczej chyba reagują, siostra ma dwa i też olewają małego. |
|
|
|
#2841 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko, piękne zaproszenia
Inutil, ale Pestka fantastycznie bawi się z Julkiem |
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() inutil, Perse- dzięki za linki do przepisów- będę mieć chwilę to zerknę
|
|
#2844 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pani, super że widziałaś serduszko ![]() Lucy, ale Emi już dużaaaaa! szok!!!! i nie łam się kochana, obie dacie radę ze żłobkiem - zobaczysz ze wcale nie będzie tak źle. początki będątrudne ale zawsze są ![]() ja usiadłam nadrabiać, mały koło mnie leży na łóżku rozwalony i smacznie śpi. już trzeci dzień z rzędu po kąpieli je i kłądę go na naszym łóżku a on się pobawi trochę i zasypia sobie sam... obym nie zapeszyła ale aniołek z tego mojego dziecka... wcześniej zawsze braliśmy go do salonu i tam w leżaczku sie bujał i zasypiał ale strasznie przy tym marudzil...no i mama znalazła nowy sposób - póki co skuteczny ![]() dziewczyny musiałyście poruszyć temat placków ziemniaczanych?! tak za mną chodzą że..... ale chyba zrobie jutro mężowi i spróbuję zjeść jednego i zobaczymy co maluch na to
14.05.2012 Mikołaj Edytowane przez aaaggusia Czas edycji: 2012-07-26 o 22:23 |
|
|
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
Inutil pestka świetnie traktuje Julka
moja fionka zachowuje się jakby się bała, a jednocześnie nie zauważała Olka za to kot jest od razu przy łóżeczku jak Mały zapłacze
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nam położna- Pani B. mówiła żeby po miesiącu jeść wszystko... moja Kasia kończy dzisiaj 4 tygodnie ale na razie staram się unikać ciężkostrawnych dań....
|
|
#2847 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja poszłam na łatwiznę i zamówilam na allegro ze zdjęciem Mikiego
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35532859]A więc nie jestem oryginalna:
moje ulubione strony to : http://kotlet.tv/ , http://mojewypieki.blox.pl/html , http://whiteplate.blogspot.com/ Mój absolutny pewnik jeśli chodzi o ciasta, biszkopt, który robię z zamkniętymi oczami: http://mojewypieki.blox.pl/2007/09/P...z-owocami.html plus wszelakie wariacje z ciasta francuskiego, ciastka z czekoladą lub z-czym-macie-ochotę, albo np. zawijany w ciasto francuskie farsz np. z brokułów, pieczarek i sera, na zimno świetnie smakuje. Jak potrzebuję jakiegoś przepisu, najpierw szukam na tych stronach. Lub też jak nie mam jakiegoś składnika, to szukam na bieżąco w necie, np. muffinki bez jajek, ciastka bez masła, itd [/QUOTE]Dzięki
|
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
agusia- bardzo ładne te zaproszenia i super zdjęcia, ja chciałam zrobić ze zdjęciem Kasi- pół nocy wybierałam zdjęcie a potem się okazało, że mi szwankuje drukarka i zdjęć nie wydrukuję...
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Maksi wypasiony projekt łazienki macie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

i podglądać Cię
Jak się można łatwo domyślić, wszystko co robię, jest banalnie proste. Jak chcecie przepisy albo chociaż sprawdzone strony, to z chęcią podeślę.