Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2216 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-26, 16:27   #66451
Nekotka_
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Racuszek Pokaż wiadomość
Proszę - oceniajcie, krytykujcie i doradzajcie
Dziewczyny już tu większość napisały, ale muszę -
Cuuuuudne wlosy!

Cytat:
Napisane przez Zioło Pokaż wiadomość
Jakie śliczne! Chciałabym, by moje się tak układały...

Jesteście w stanie polecić mi jakąś odżywkę b/s, która nie obciąży mi włosów? Bo niby przeczytałam pigułkę, przejrzałam opinie tych odżywek Joanny, ale za każdym razem, kiedy idę jakąś kupić, to wychodzę z niczym. Obawiam się, że po nałożeniu będę miała tłuste strąki, bo u mnie chyba dość łatwo o taki efekt...
Poza tym, jak się nakłada na włosy odżywki b/s? Bo gdzieś wyczytałam, że dziewczyna odżywką Joanny ugniata loki, a zawsze sądziłam, że ugniata się żelem/pianką

I od jakiego stylizatora powinnam zacząć? Próbowałam żelu lnianego, ale po odgnieceniu moje włosy były jakieś takie spuszone i jestem ciekawa tych sklepowych żeli/pianek Gdzieś tu widziałam, że ktoś polecał żel pomarańczowo-czarny z Isany, ale nie znalazłam go na liście stylizatorów zgodnych z CG i trochę zgłupiałam...
Ugniatam odżywką b/s, bo inaczej niszczyłabym skręt przeczesywaniem włosów palcami Joanny nie są chyba ciężkie, na przykład ja używam Ziai, która ma parafinę i silikon, a jest dobrze Więc Joanna nie powinna ci zaszkodzić. Sądzę, że dla przetłuszczających się jest najlżejsza Też bałam się obciążenia, ale póki nie nałożę b/s zbyt wysoko jest ok
Może spróbuj piankę Isanową? Jest dosyć lekka i łatwo się odgniata
Nekotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 16:36   #66452
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Nekotka_ Pokaż wiadomość

Ugniatam odżywką b/s, bo inaczej niszczyłabym skręt przeczesywaniem włosów palcami
jak to
nie bardzo rozumiem to uzasadnienie, prosze jasniej dlaczego masz przeczesywać włosy palcami?

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 16:49   #66453
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Niestety szampon silikonowy tez nie da Ci ochrony. To za mało.
Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Mysle ze z odzywki nie powinnas rezygnowac. Szampon to tylko szampon... Wlosy oprocz oczyszczenia i silikonu powinny jednak cos dostac po myciu, choćby odzywke bs, ktora najlepiej je zabezpieczy i ujarzmi (to wazne zwlaszcza gdy nie planujesz brac ze soba zadnego stylizatora). Odzywki ds tez nie musisz dlugo na wlosach trzymac, wystarczy nalozyc ja, rozczesac wlosy i splukac Dlatego polecilam ta Ziaje ktora z kolei polecila mi Eiri, bo ona nadaje sie jako ds i bs, a ponadto filtr zawarty w niej powoduje, ze mozna nawet odpuścic sobie spray z filtrem, tak sądzę
Oczywiście oprócz szamponu miałam w domyśle odzywkę b/s jeszcze i coś na końcówki chodziło mi o skrócenie etapu pod prysznicem.
claudiiin, przyjrzę się tej Ziai jeszcze raz dziękuję. Mam tydzień na eksperymenty w domu.
Stary 2012-07-26, 16:55   #66454
201605051001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nekotka_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny już tu większość napisały, ale muszę -
Cuuuuudne wlosy!
Masakra, nie spodziewałam się tylu miłych słów odnośnie mojej suszy myślałam, że będzie jedna reprymenda za drugą dziękuję bardzo!
201605051001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 17:11   #66455
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Dzień dobry
Jaki tu dziś ruch
I Eloe wróciła, mam nadzieję, że na dobre

Wczoraj była maska bingo z 40 składnikami (taka sobie)+pół łyżki tucumy, pantenol, aloes zatężony, mleczko pszczele w glicerynie, potem mycie tą samą bingo, bs, tigi i fajnie było. Bałam się obciążenia, ale jest ok.
Tucumę mam jeszcze tylko na raz. Zamówię na pewno jeszcze.

Minęło mi jakoś teraz na dniach 2 lata z zakręconym forum. Ale nie mam zdjęć i nie szykuję jeszcze wpisu do dziennika
Jestem u rodziców, ich reakcja na wykręcanie się przed lustrem żeby zrobić zdjęcie, byłaby taka
Najważniejsze, że włosy rosną i jest ok, trochę wypadają. Fryzjer dopiero w listopadzie może.
Eloe, kilka dni temu zaglądałam do twojego albumu, było tam zdjęcie z taaaakimi mega korkociągami, proszę o jeszcze (to po tucumie chyba właśnie).

Witam nowe loczki
Miś, lokasy jak ta lala

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 17:20   #66456
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Zerknij do postów o porowatości w FAQ i bloga Ajrisz Marty. Naprawdę porządnie podeszła do tematu.
Dziękuję
O TU

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 18:34   #66457
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
O właśnie mi przypomniałaś o co miałam zapytać Dziewczyny jak sobie radzicie z włosami na wyjazdach? Przeraża mnie sierpień, bo praktycznie co weekend będę pod namiotem. Nie wiem co ja zrobię
Ja zabieram ze sobą cały mój arsenał kosmetyczny i na miejscu zajmuję się włosami tak samo, jak w domu
Stary 2012-07-26, 20:31   #66458
nekofood
フワフワの猫

Można dołączyć?
nekofood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 20:39   #66459
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez nekofood Pokaż wiadomość
Można dołączyć?
Zawsze

Stary 2012-07-26, 20:57   #66460
zjedzmniebejbe
Zakorzenienie

Szukam szukam i znaleźć nie umiem.

CG jestem od tygodnia i średnio mi służy. Mam puch i wyglądają koszmarnie.
Ale do rzeczy - w którym momencie nakładacie b/s? Jak umyjecie i od razu na takie mokre i pod ręcznik, czy umyte pod ręcznik i jak przeschną to dopiero odżywka?

plecaczkiem: 7250 km
zjedzmniebejbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 20:58   #66461
nekofood
フワフワの猫

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Zawsze
To fajnie, przyda się grupa wsparcia. Chcę zapuścić włosy, a wiadomo że tylko te zadbane prezentują się pięknie.
nekofood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 21:09   #66462
szizii
Raczkowanie

Smoothly, widać efekty, jestem pod wrażeniem

Jestem po pierwszej próbie OMO, niestety efektu nie ma, puch jak był tak jest, no ale chyba po pierwszej próbie nie ma szans żeby oczekiwać od razu cudów, prawda? Użyłam odżywki Isany "Połysk jedwabiu" na włosy od ucha w dół, a na skalp Szamponu do włosów osłabionych i zniszczonych z rumianka lekarskiego z Green Pharmacy. Wszystko spłukałam letnią wodą i użyłam maski z Professional Imperity (tej: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ower-mask.html) do mycia. Jako maseczki użyłam Biovaxu z proteinami mlecznymi i ją trzymałam pod czepkiem i ręcznikiem przez ok. pół godziny, później spłukałam i nadmiar wody z włosów usunęłam sama przez zaciśnięcie ręki, żadnego ręcznika ani koszulki. Później balsam miodowy z Joanny bez spłukiwania i żel z siemienia lnianego. Efektów powalających nie ma, nie wiem, czy błąd jest w wyborze kosmetyków, czy na sam początek tego jest za dużo, czy trzeba czekać na efekty...

Kupiłam dzisiaj lotion Mark Anthony do stylizacji kręconych włosów, czytałam pozytywne opinie, a akurat był w promocji w Rossmannie
szizii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 21:14   #66463
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Napisane przez zjedzmniebejbe Pokaż wiadomość
Szukam szukam i znaleźć nie umiem.

CG jestem od tygodnia i średnio mi służy. Mam puch i wyglądają koszmarnie.
Ale do rzeczy - w którym momencie nakładacie b/s? Jak umyjecie i od razu na takie mokre i pod ręcznik, czy umyte pod ręcznik i jak przeschną to dopiero odżywka?
Ja na mokre nakładam i to pod pieluchę.
Czasem dokładam kropeleczkę na suche, głównie na grzywkę, bo lubi płatać figle. Niestety ociera się ciągle o okulary. Choć teraz głównie spinam.

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 21:23   #66464
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nakładam na ociekające wodą i potem ręcznik dopiero, czasem jak widzę że się puszą schnąc to dokładam. I na drugi dzień dokładam jesli robię reanimację
Ale co włosy to metoda, może Tobie będzie pasować inaczej

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 21:30   #66465
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szizii Pokaż wiadomość
Smoothly, widać efekty, jestem pod wrażeniem

Jestem po pierwszej próbie OMO, niestety efektu nie ma, puch jak był tak jest, no ale chyba po pierwszej próbie nie ma szans żeby oczekiwać od razu cudów, prawda? Użyłam odżywki Isany "Połysk jedwabiu" na włosy od ucha w dół, a na skalp Szamponu do włosów osłabionych i zniszczonych z rumianka lekarskiego z Green Pharmacy. Wszystko spłukałam letnią wodą i użyłam maski z Professional Imperity (tej: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ower-mask.html) do mycia. Jako maseczki użyłam Biovaxu z proteinami mlecznymi i ją trzymałam pod czepkiem i ręcznikiem przez ok. pół godziny, później spłukałam i nadmiar wody z włosów usunęłam sama przez zaciśnięcie ręki, żadnego ręcznika ani koszulki. Później balsam miodowy z Joanny bez spłukiwania i żel z siemienia lnianego. Efektów powalających nie ma, nie wiem, czy błąd jest w wyborze kosmetyków, czy na sam początek tego jest za dużo, czy trzeba czekać na efekty...

Kupiłam dzisiaj lotion Mark Anthony do stylizacji kręconych włosów, czytałam pozytywne opinie, a akurat był w promocji w Rossmannie
dziękuuuję
byłam dzisiaj i nie widziałam promocji ;-) chociaż to pewnie dlatego że uciekałam od działu włosowego..

i ja OMO z odżywką na pierwsze O nie mogę. jeśli to jest olej i to na suche włosy - jest w porządku. inaczej zaraz mi się przetłuszczają włosy

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta
Ja nakładam na ociekające wodą i potem ręcznik dopiero, czasem jak widzę że się puszą schnąc to dokładam. I na drugi dzień dokładam jesli robię reanimację
ja też. spisuje się ten sposób rewelacyjnie. i trzeciego dnia też, chociaż to już chyba dla nich za dużo i się prostują.

akcja - powrót do formy!

Edytowane przez smoothly
Czas edycji: 2012-07-26 o 21:32
smoothly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 21:37   #66466
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
CG jestem od tygodnia i średnio mi służy.
Po tygodniu trudno stwierdzić, że cg nie służy.
Cytat:
Mam puch i wyglądają koszmarnie.
a czego używasz?
Cytat:
Większość nakłada bs na ociekające wodą, potem delikatne odciskanie wody.

Cytat:
Napisane przez nekofood Pokaż wiadomość
To fajnie, przyda się grupa wsparcia. Chcę zapuścić włosy, a wiadomo że tylko te zadbane prezentują się pięknie.
Dokładnie
Pokażesz swoje włosy?

Cytat:
Jestem po pierwszej próbie OMO, niestety efektu nie ma, puch jak był tak jest, no ale chyba po pierwszej próbie nie ma szans żeby oczekiwać od razu cudów, prawda?
No cóż, jeden raz to mało
Cytat:
Użyłam odżywki Isany "Połysk jedwabiu" na włosy od ucha w dół, a na skalp Szamponu do włosów osłabionych i zniszczonych z rumianka lekarskiego z Green Pharmacy. Wszystko spłukałam letnią wodą i użyłam maski z Professional Imperity (tej: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ower-mask.html) do mycia. Jako maseczki użyłam Biovaxu z proteinami mlecznymi i ją trzymałam pod czepkiem i ręcznikiem przez ok. pół godziny, później spłukałam i nadmiar wody z włosów usunęłam sama przez zaciśnięcie ręki, żadnego ręcznika ani koszulki. Później balsam miodowy z Joanny bez spłukiwania i żel z siemienia lnianego.
Nie znam tej pierwszej maski, ale czytałam, że ma proteiny (składu nie ma). Czemu nałożyłaś dwie maski jedna po drugiej? Druga też ma proteiny. Być może stąd puch (proteiny mogą spuszyć).
balsam miodowy Joanny? chyba odżywka, balsam to z apteczki babuni też Joanny.

Cytat:
Efektów powalających nie ma, nie wiem, czy błąd jest w wyborze kosmetyków, czy na sam początek tego jest za dużo, czy trzeba czekać na efekty...
Nie zrażaj się. Będzie różnie, raz lepiej, raz gorzej. Ale na efekty warto czekać. Po jakimś czasie zorientujesz się co służy Twoim włosom. Zapisuj sobie produkty, których uzywasz, fajnie jest robić dokumentację zdjęciową, Mamy codziennik i dziennik
Uważam, że jedna maska/odżywka wystarczy.
Poza tym błędy mogą zacząć się już od mycia włosów (trzeba je myć delkatnie, najlepiej myć skalp, a spływającą pianą pougniatać delikatnie włosy).
Jeśli chodzi o czesanie, najlepiej robić to z odżywką ds przed samym spłukaniem palcami lub grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami.

Cytat:
Taki żółty? Ja go mam, ale nie mogę się przekonać (stoi od wielu miesięcy i zapomniałam już o nim).

Stary 2012-07-26, 21:38   #66467
szizii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smoothly Pokaż wiadomość
dziękuuuję
byłam dzisiaj i nie widziałam promocji ;-) chociaż to pewnie dlatego że uciekałam od działu włosowego..
We wszystkich kieleckich Rossmannach jest promocja z 40 na 24 zł, no nie mogłam się nie skusić Nie ma za co dziękować, szczerze mam nadzieję, że za jakiś czas będę mogła pochwalić się taką zmianą tutaj na forum

Wybieram się niedługo do fryzjerki na nawilżanie włosów. Byłam ostatnio w maju, to jak ścięła mi włosy i je nawilżyła doprowadziło mnie do takiej radości, że teraz pokładam w niej dużą nadzieję. Ale jeżeli będą wyglądać tak cudownie jak kiedyś to muszę jakoś to nawilżenie utrzymać...

Cytat:
Nie znam tej pierwszej maski, ale czytałam, że ma proteiny (składu nie ma). Czemu nałożyłaś dwie maski jedna po drugiej? Druga też ma proteiny. Być może stąd puch (proteiny mogą spuszyć).
balsam miodowy Joanny? chyba odżywka, balsam to z apteczki babuni też Joanny.
Wydaję mi się, że po prostu uwielbiam "przedobrzyć" z pielęgnacją, dlatego użyłam dwóch maseczek Czyli jak rozumiem unikać produktów z proteinami/ uważać z ilością? Tak, chodziło mi o balsam z apteczki babuni, ten dość popularny tutaj, bez spłukiwania

Cytat:
Nie zrażaj się. Będzie różnie, raz lepiej, raz gorzej. Ale na efekty warto czekać. Po jakimś czasie zorientujesz się co służy Twoim włosom. Zapisuj sobie produkty, których uzywasz, fajnie jest robić dokumentację zdjęciową, Mamy codziennik i dziennik
Dobrze, od jutra zaczynam robić zdjęcia i spisywać, co dokładnie robię z włosami, czego używam

Cytat:
Taki żółty? Ja go mam, ale nie mogę się przekonać (stoi od wielu miesięcy i zapomniałam już o nim).
Tak, ten żółty, polowałam na niego od pewnego czasu ale był trochę drogi i nie mogłam się przekonać, spróbuję i sprawdzę, czy w jakiś sposób działa A czy on nie ma w swoim składzie jakiegoś składnika, który mógłby zaszkodzić włosom?

Cytat:
Uważam, że jedna maska/odżywka wystarczy.
Czyli: myć włosy tak, jak to robiłam ale używając jednej odżywki, tej z Issany? Darować sobie Biovax, który mam na włosach dłużej?

Edytowane przez szizii
Czas edycji: 2012-07-26 o 21:44
Stary 2012-07-26, 21:46   #66468
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
We wszystkich kieleckich Rossmannach jest promocja z 40 na 24 zł, no nie mogłam się nie skusić Nie ma za co dziękować, szczerze mam nadzieję, że za jakiś czas będę mogła pochwalić się taką zmianą tutaj na forum

Wybieram się niedługo do fryzjerki na nawilżanie włosów. Byłam ostatnio w maju, to jak ścięła mi włosy i je nawilżyła doprowadziło mnie do takiej radości, że teraz pokładam w niej dużą nadzieję. Ale jeżeli będą wyglądać tak cudownie jak kiedyś to muszę jakoś to nawilżenie utrzymać...
oj, to do Kielc nie będę jechać specjalnie ale no, ładna promocja, sama bym się skusiła ;-)
ja idę podciąć i mocniej tył wycieniować + w końcu farbowanie

głupio zapytam... na czym polega zabieg nawilżania?

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-07-26, 21:52   #66469
szizii
Raczkowanie

Cytat:
oj, to do Kielc nie będę jechać specjalnie ale no, ładna promocja, sama bym się skusiła ;-)
ja idę podciąć i mocniej tył wycieniować + w końcu farbowanie

głupio zapytam... na czym polega zabieg nawilżania?
No wiadomo, że nie ale dziwne w sumie, myślę że w każdym Rossmannie taka promocja powinna być, w końcu to sieć sklepów...
Mam nadzieję, że pokażesz zdjęcia włosów po wizycie u fryzjera!
Eee tam głupio Polega to na tym, że fryzjerka nakłada na włosy jakąś specjalną maseczkę (właśnie, muszę podpatrzeć, czego moja używa ) i na jakieś pół godziny/dwadzieścia pięć minut (przynajmniej w moim przypadku) bierze je pod taką specjalną saunę, dzięki czemu kosmetyk pielęgnacyjny dokładnie się wchłania W moim przypadku naprawdę podziałało, myślę że warto spróbować
Stary 2012-07-26, 21:58   #66470
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
No wiadomo, że nie ale dziwne w sumie, myślę że w każdym Rossmannie taka promocja powinna być, w końcu to sieć sklepów...
Kupiłam go w Krakowie tez za 25 i jest super Alw nawet za 40 sie oplaca bo go zuzywam odrobine
Stary 2012-07-26, 22:19   #66471
szizii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Kupiłam go w Krakowie tez za 25 i jest super Alw nawet za 40 sie oplaca bo go zuzywam odrobine
Jak na razie wolałam kupić w promocji, bo jestem w fazie testowania ale mam nadzieję, że w końcu trafiłam na TEN kosmetyk do stylizacji

Zrobiłam listę kosmetyków, które mam teraz, jest tego całkiem sporo! Niestety już wiem, że połowa nadaje się do wyrzucenia, tyle kasy w błoto

1. L'Biotica Biovax, intensywnie regenerująca maseczka, odbudowa osłabionych włosów + proteiny mleczne
2. L'Biotica Biovax, maseczka do włosów suchych
3. Issana Hair Rossmann, odżywka połysk jedwabiu
4. Professioanl Impurity, intensywnie regenerująca maska do włosów suchych i farbowanych
5. Green Pharmacy, szampon do włosów osłabionych i zniszczonych, rumianek lekarski
6. Marc Anthony, Strictly Curls, lotion podkreślający loki TESTUJĘ
7. Got2b, Chaotic, guma modelująca do włosów ZOSTAWIĆ/WYRZUCIĆ?
8. Got2b, Sparkling, nabłyszczający spray do stylizacji WYRZUCAM
9. Got2b Smooth&Chic, Anti-Frizz Lotion, lotion przeciwko puszeniu się włosów WYRZUCAM
10. Syoss, Anti-Frizz Lotion - lotion do włosów WYRZUCAM
11. Got2b, Straight on, spray ochronny prostujący ZOSTAWIĆ/WYRZUCIĆ? (ewentualne kiedyś prostowanie)
12. Got2b 220C Heat protection, spray ochronny WYRZUCAM
Stary 2012-07-26, 22:25   #66472
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Jak na razie wolałam kupić w promocji, bo jestem w fazie testowania ale mam nadzieję, że w końcu trafiłam na TEN kosmetyk do stylizacji

Zrobiłam listę kosmetyków, które mam teraz, jest tego całkiem sporo! Niestety już wiem, że połowa nadaje się do wyrzucenia, tyle kasy w błoto

1. L'Biotica Biovax, intensywnie regenerująca maseczka, odbudowa osłabionych włosów + proteiny mleczne
2. L'Biotica Biovax, maseczka do włosów suchych
3. Issana Hair Rossmann, odżywka połysk jedwabiu
4. Professioanl Impurity, intensywnie regenerująca maska do włosów suchych i farbowanych
5. Green Pharmacy, szampon do włosów osłabionych i zniszczonych, rumianek lekarski
6. Marc Anthony, Strictly Curls, lotion podkreślający loki TESTUJĘ
7. Got2b, Chaotic, guma modelująca do włosów ZOSTAWIĆ/WYRZUCIĆ?
8. Got2b, Sparkling, nabłyszczający spray do stylizacji WYRZUCAM
9. Got2b Smooth&Chic, Anti-Frizz Lotion, lotion przeciwko puszeniu się włosów WYRZUCAM
10. Syoss, Anti-Frizz Lotion - lotion do włosów WYRZUCAM
11. Got2b, Straight on, spray ochronny prostujący ZOSTAWIĆ/WYRZUCIĆ? (ewentualne kiedyś prostowanie)
12. Got2b 220C Heat protection, spray ochronny WYRZUCAM
No coś Ty, nie wyrzucaj
Jeśli nie chcesz to oddaj komuś lub zrób wymiankę https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=10

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 22:29   #66473
szizii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
No coś Ty, nie wyrzucaj
Jeśli nie chcesz to oddaj komuś lub zrób wymiankę https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=10
Ooooooooo, no tak, oczywiście że zauważyłam Dziękuję bardzo, inaczej pewnie te kosmetyki wylądowałyby w śmietniku
Jak myślicie, czy resztę tych kosmetyków warto zostawić, czy jest jeszcze jakiś, który może wpłynąć źle na kondycję włosa?
Stary 2012-07-26, 22:38   #66474
Sensualitka
Raczkowanie

Witam Panny i Panie Zakręcone w nowym wątku, kilkanaście stron już wbite ale na szczęście spóźniony refleks nie jest karalny

Te które mnie pamiętają - pamiętają mnie zapewne jako wierutnego wiarołomcę jako, że w swoim ostatnim poście obiecałam fotorelacje z nakładania ok 60-70 ml oleju na włosy, która to ilość wydała się olbrzymia i znalazło się kilka głosów które chciałyby to zobaczyc. A potem zamilkłam - bez fotorelacji jako zwieńczenia obietnicy - rzecz jasna. Żeby nie palić za sobą mostów i zostawić sobie furtkę do cieplejszego, ponownego przyjęcia w forumowe progi córa marnotrawna chciala sie wytłumaczyć, iż z racji, że walczy z poważnym wypadaniem włosów już od dłuższego czasu (kiedy pisałam tamten post też już walczyłam) zaniechała olejowania całości i nakłada tylko olej łopianowy na skalp Ale jest już lepiej, myślę, że na jesień zacznę znów tłuścić swe pseudoloczęta i obietnicy stanie się zadość. Nawet jeśli to już nikogo nie będzie interesować

A tak poza tym to przez całe lato stawiam na opcje minimum jeśli chodzi o długość. Skupiłam sie na dopieszczaniu skalpu. Jako, że jeżdze na rowerze i tak musze dziennie spinac włosy wiec nawet ich specjalnie nie stylizuje. Włosy same w sobie są w bardzo dobrej kondycji (chociaż zdjęcia mogą temu przeczyć lampa błyskowa nie jest mi oddanym przyjacielem ) i poza wypadaniem nie sprawiają problemów. Rozdwojone końcówki chyba skapitulowały stając w szranki o moją uwage mając za przeciwnika wypadanie. Nie rozgryzlam jednak jeszcze - pomimo upływu miesięcy - dlaczego wzmożona dezercja zawitala w szeregi cebulek

Dzisiejsze fotki przedstawiają jednak opcję Ekstremalne Minimum są to bowiem fotki włosów po basenie umyte jedynie szamponem Head&Shoulders (bez odżywki, zapomniałam kosmetyczki - myłam szamponem przyjaciela). Jest Puch we własnej osobie ale jest i pożądana Objętość. Od zawsze (moje 'świadome zawsze' trwa od jakiś 3lat ) toczę zaciekłą krucjatę przeciwko temu nieszczęsnemu puchowi ale teraz kiedy pożegnałam się z 1/3 włosów ujarzmienie puchu owocuje smętną objętością już nie wiem co gorsze........ Ale zamiast się dołować zaadoptuję sobie maksyme: "Nos do góry, wszystko się ułoży" na "Loki do góry, wszystkie sie ułożą"

Co do dzisiejszego wygladu wlosów jeszcze: chociaż lampa obnaża puch po calości, muszę zaznaczyc, że w zwyklym świetle żarowki nie wyglądają tak źle Sprawiają wrażenie lekko przesuszonych, ale pomimo tego nawet całkiem błyszczą i są w miare zdefiniowane pukle, chociaż skręt leniwy bo tylko suszyłam bez ugniatania bądź dyfuzora.

Na zakończenie, sentymentalnie kłaniam się w stronę Eloe, bo w sumie jej pojawienie sie zmobilizowało mnie do napisania tego posta. O tym, że obiecałam coś odesłać w ramach reabilitacji za olej brokułowy też pamiętam :x tylko adres zwrotny zgubiłam

Pozdrawiam i pewnie odezwe się jak zwykle za kilka tygodni

Wytrwałości w lokowej miłości drogie Panie.. i Panny też
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg basenowo1.jpg (121,0 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg basenowo2.jpg (121,5 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg basenowo lampa.jpg (160,0 KB, 64 załadowań)
Sensualitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 22:42   #66475
Bulinka88
Przyczajenie

Intensywnie nawilżający szampon z jedwabiem do włosów zniszczonych lub po farbowaniu. Dzięki zawartości protein jedwabiu posiada właściwości silnie nawilżające skórę i włosy. Nadaje się do częstego stosowania.

Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Ammonium Lauryl Sulfate, Cocamide DEA, Glycereth-2 Cocoate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Hydrolized Silk, Sodium Chloride, Polyquaternium-7, Citric Acid, Glycerin, Perfum, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Tetresodium EDTA, Eugenol, Hexyl Cinnamal, Linalool.

Czy ja wiem czy ich nie pielęgnuję?! Nakładam chociaż raz w tygodniu maskę KALLOS MASKA PLACENTA Z ŁOŻYSK... Nigdy wcześniej sie nie zastanawiałam jak inaczej mogę je pielęgnować...

Najgorsze jest też to, że nie ważne jak mam obciętą grzywkę nigdy mi się nie układa normalnie... I muszę ją podpinać do góry...

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Intensywnie nawilżający szampon z jedwabiem do włosów zniszczonych lub po farbowaniu. Dzięki zawartości protein jedwabiu posiada właściwości silnie nawilżające skórę i włosy. Nadaje się do częstego stosowania.

Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Ammonium Lauryl Sulfate, Cocamide DEA, Glycereth-2 Cocoate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Hydrolized Silk, Sodium Chloride, Polyquaternium-7, Citric Acid, Glycerin, Perfum, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Tetresodium EDTA, Eugenol, Hexyl Cinnamal, Linalool.

Czy ja wiem czy ich nie pielęgnuję?! Nakładam chociaż raz w tygodniu maskę KALLOS MASKA PLACENTA Z ŁOŻYSK... Nigdy wcześniej sie nie zastanawiałam jak inaczej mogę je pielęgnować...

Najgorsze jest też to, że nie ważne jak mam obciętą grzywkę nigdy mi się nie układa normalnie... I muszę ją podpinać do góry...
Bulinka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 22:42   #66476
szizii
Raczkowanie

Sensualitka, jak dla mnie wyglądają naprawdę pięknie!

Kurcze, motywujecie mnie do działania, serio Muszę poczytać trochę o olejowaniu i zrobić listę ewentualnych zakupów Chyba zaczynam popadać we "włosowy szał"

Stary 2012-07-26, 22:45   #66477
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zioło Pokaż wiadomość
Czy ja wiem czy malutko? Mam raczej cienkie włosy wycieniowane w trzy warstwy: najdłuższa do ramion, krótsza tuż za ucho i najkrótsza (jeszcze) nie sięgająca ucha, do tego grzywka z przodu. Jak na taką małą ilość włosów 3h to chyba dość dużo Chcę zapuścić wszystkie włosy równej długości do łopatek i wtedy prawdopodobnie będą schły ze dwa razy dłużej...
W sumie masz racje nie wzięłam fryzury pod uwagę

Cytat:
A tak w ogóle to dzień dobry Jestem
Wczoraj wróciłam do mycia odżywka po długim okresie szamponowym.
Dzieńdooobry

Cytat:
Napisane przez Racuszek Pokaż wiadomość
Proszę - oceniajcie, krytykujcie i doradzajcie
Trochę starań i będzie

Cytat:

znalazłam w końcu na nie sposób chyba
dzisiejsze rozpuszczone z nocy! trzeci dzień, a ja zakochałam się w moich włosach 
Coraz ładniej falują.

Cytat:
Ja na ociekające i dopiero ręcznik. Ewentualnie dokładam potem na takie prawie suche. I na drugi dzień znów trochę moczę i dokładam i to samo w każde następne.

Cytat:
Ooooooooo, no tak, oczywiście że zauważyłam Dziękuję bardzo, inaczej pewnie te kosmetyki wylądowałyby w śmietniku
Jak myślicie, czy resztę tych kosmetyków warto zostawić, czy jest jeszcze jakiś, który może wpłynąć źle na kondycję włosa?
Nie wyrzucaj. Oddaj komuś albo zatrzymaj i kiedyś będziesz mogła użyć Nie wszyscy są tutaj stoproCG a i tak mają piękne kłaki. Chyba że coś ma w składzie Alkohol Denat, wtedy bym unikała
Stary 2012-07-26, 22:49   #66478
Bulinka88
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Sensualitka Pokaż wiadomość
Witam Panny i Panie Zakręcone w nowym wątku, kilkanaście stron już wbite ale na szczęście spóźniony refleks nie jest karalny

Te które mnie pamiętają - pamiętają mnie zapewne jako wierutnego wiarołomcę jako, że w swoim ostatnim poście obiecałam fotorelacje z nakładania ok 60-70 ml oleju na włosy, która to ilość wydała się olbrzymia i znalazło się kilka głosów które chciałyby to zobaczyc. A potem zamilkłam - bez fotorelacji jako zwieńczenia obietnicy - rzecz jasna. Żeby nie palić za sobą mostów i zostawić sobie furtkę do cieplejszego, ponownego przyjęcia w forumowe progi córa marnotrawna chciala sie wytłumaczyć, iż z racji, że walczy z poważnym wypadaniem włosów już od dłuższego czasu (kiedy pisałam tamten post też już walczyłam) zaniechała olejowania całości i nakłada tylko olej łopianowy na skalp Ale jest już lepiej, myślę, że na jesień zacznę znów tłuścić swe pseudoloczęta i obietnicy stanie się zadość. Nawet jeśli to już nikogo nie będzie interesować

A tak poza tym to przez całe lato stawiam na opcje minimum jeśli chodzi o długość. Skupiłam sie na dopieszczaniu skalpu. Jako, że jeżdze na rowerze i tak musze dziennie spinac włosy wiec nawet ich specjalnie nie stylizuje. Włosy same w sobie są w bardzo dobrej kondycji (chociaż zdjęcia mogą temu przeczyć lampa błyskowa nie jest mi oddanym przyjacielem ) i poza wypadaniem nie sprawiają problemów. Rozdwojone końcówki chyba skapitulowały stając w szranki o moją uwage mając za przeciwnika wypadanie. Nie rozgryzlam jednak jeszcze - pomimo upływu miesięcy - dlaczego wzmożona dezercja zawitala w szeregi cebulek

Dzisiejsze fotki przedstawiają jednak opcję Ekstremalne Minimum są to bowiem fotki włosów po basenie umyte jedynie szamponem Head&Shoulders (bez odżywki, zapomniałam kosmetyczki - myłam szamponem przyjaciela). Jest Puch we własnej osobie ale jest i pożądana Objętość. Od zawsze (moje 'świadome zawsze' trwa od jakiś 3lat ) toczę zaciekłą krucjatę przeciwko temu nieszczęsnemu puchowi ale teraz kiedy pożegnałam się z 1/3 włosów ujarzmienie puchu owocuje smętną objętością już nie wiem co gorsze........ Ale zamiast się dołować zaadoptuję sobie maksyme: "Nos do góry, wszystko się ułoży" na "Loki do góry, wszystkie sie ułożą"

Co do dzisiejszego wygladu wlosów jeszcze: chociaż lampa obnaża puch po calości, muszę zaznaczyc, że w zwyklym świetle żarowki nie wyglądają tak źle Sprawiają wrażenie lekko przesuszonych, ale pomimo tego nawet całkiem błyszczą i są w miare zdefiniowane pukle, chociaż skręt leniwy bo tylko suszyłam bez ugniatania bądź dyfuzora.

Na zakończenie, sentymentalnie kłaniam się w stronę Eloe, bo w sumie jej pojawienie sie zmobilizowało mnie do napisania tego posta. O tym, że obiecałam coś odesłać w ramach reabilitacji za olej brokułowy też pamiętam :x tylko adres zwrotny zgubiłam

Pozdrawiam i pewnie odezwe się jak zwykle za kilka tygodni

Wytrwałości w lokowej miłości drogie Panie.. i Panny też
Kurczee Sensualitka, chciałabym mieć takie loki tylko po szamponie i to nie koniecznie swoim... Kiedyś takie miałam, ale odkąd farbuję włosy na blond czyli p0rawie jakiś 8 lat stan loków się zmienił z dużych ładnych na lekkie bez polotu..
Bulinka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 22:52   #66479
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że pokażesz zdjęcia włosów po wizycie u fryzjera!
Eee tam głupio Polega to na tym, że fryzjerka nakłada na włosy jakąś specjalną maseczkę (właśnie, muszę podpatrzeć, czego moja używa ) i na jakieś pół godziny/dwadzieścia pięć minut (przynajmniej w moim przypadku) bierze je pod taką specjalną saunę, dzięki czemu kosmetyk pielęgnacyjny dokładnie się wchłania W moim przypadku naprawdę podziałało, myślę że warto spróbować
nie wiem, uciekałam stamtąd
włosy pokażę ale pewnie po umyciu ich w sobotę już swoim szamponem z SLSem zeby zmyć te fryzjerskie silikony
spróbować takie zabiegu na pewno warto ale trzeba mieć stałego i sprawdzonego fryzjera. ja takiego nie mam niestety

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Coraz ładniej falują.
dziękuję

akcja - powrót do formy!

Edytowane przez smoothly
Czas edycji: 2012-07-26 o 22:54
Stary 2012-07-26, 22:52   #66480
szizii
Raczkowanie

Cytat:
Nie wyrzucaj. Oddaj komuś albo zatrzymaj i kiedyś będziesz mogła użyć Nie wszyscy są tutaj stoproCG a i tak mają piękne kłaki. Chyba że coś ma w składzie Alkohol Denat, wtedy bym unikała
Każdy, który oznaczyłam ma w składzie właśnie Alkohol Denat, albo po prostu jest napisane Alkohol, dlatego chyba nie warto tego trzymać Pozbywam się tego, tę gumę z Got2b na razie zostawię, bo jak na razie w składzie nic niepokojącego (tzn. alkoholu) nie zauważyłam, a postaram się gdzieś w tych wątkach coś więcej na jej temat wygrzebać

Cytat:
spróbować takie zabiegu na pewno warto ale trzeba mieć stałego i sprawdzonego fryzjera. ja takiego nie mam niestety
Może próbuj szukać, ja znalazłam doskonałą fryzjerkę ale w przeciwieństwie do innych, które znam, ceni się kobietka, nie powiem

Edytowane przez szizii
Czas edycji: 2012-07-26 o 22:53
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości