|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Rozeznanie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
hehe super parka
![]() mała ma Twoje oczy, podobna do mamusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |||||
Wtajemniczenie
|
Efijy, piękny elegant
![]() onething, jaka poważna mina już ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ech, z tyloma kciukami musi być dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja pracuję w banku i mój tż też, ale w innym, więc w tematach bankowych jestem w miarę rozeznana ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Hm, pewnie gdzieś się wkradło takie polecenie z kolorem, ale nie szkodzi, wszystko dało się przeczytać ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#723 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A teraz sobie popiszę ![]() Dwa dni temu przyjechała rodzina zpod Warszawy no i dzisiaj poszłam do mojej mamy bo oni tam śpią.I przed 18 wybierali się na plaże no i jak mój Filip to usłyszał,podszedł do mnie i na ucho mi mówi ze oni jadą na plaze(a wiem że to jest Filipa marzeniem) ale mają cały zawalony samochód i go nie weaną więc mó tata rzucił hasło ze wszyscy jedziemy i tak oto spełniło się marzenie Filipa i Szymon był pierwszy raz na plaży ![]() ![]() No i Filip wstaje jutro o 5.20 bo jedzie z dziadziem w trase tirem(bo mój tata też zapalony kierowca) oczywiscie cieszy się ogromnie nie wiem czy wstanie ale będe próbowała go obudzic bo pózniej będzie miał do mnie żale ze go nie obudziłam. ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- No i dzieciaczki mamy superowe ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() dziś był ważony i waży 3890g, w dniu wypisu miał 3490g pięknie rośnie nam ![]()
#725 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#726 | ||
Wtajemniczenie
|
Słodko
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Niestety, tak dość poza... Mieliśmy to szczęście, że został nam sprezentowany ![]() Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-07-26 o 20:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#727 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#728 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobra, uciekam od Was na razie, czas coś w domu ogarnąć. Dziś sama z Kajem urzęduję, bo tż został z Maksiem na noc. Pewnie jeszcze później zajrzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() boska ![]() ja to już w ogóle nigdzie dupy nie ruszę, bo kasy nie ma a codziennie deszcz i deszcz i deszcz, aż mi żal serce ściska że mój syn musi w taką pogodę w lato egzystować i nigdzie go nie mogę zabrać bo nawet samochodu nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Wtajemniczenie
|
Bliźnięta
![]() zodiakalne ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Dzięki ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzięki ![]() Tak ![]() ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Wtajemniczenie
|
Relaks
![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 |
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór.
Dzisiaj nie miałam ani chwili, żeby zajrzeć na wizaz. Hania od rana marudziła i nie spała praktycznie w ogóle. Nie wiem co Jej się działo ![]() Mieliśmy też dzisiaj gości, bo Hania ma dzisiaj imieniny ![]() P, czyli Tatuś kupił córuni piękny bukiecik kwiatów. Zaskoczył mnie bardzo pozytywnie ![]() Od Dziadków Haneczka dostała leżaczek http://allegro.pl/bright-starts-hybr...514102889.html , a od pradziadków ubranka. A od Mamusi Hania dostała buziaczka ![]() Byłam dzisiaj w tej poradni chorób sutka i w sumie nic nowego się nie dowiedziałam. Znowu miałam robione usg i znowu diagnoza, że jest ok. Dostałam antybiotyk w maści, którą mam raz zastosować i na trochę odstawić Hanię tzn. na dwa karmienia. Mam też maść przeciwbólową, którą mam stosować na 10min przed karmieniem. Pani dr powiedziała, że jak to nie podziała, to już pomysłu nie ma co zrobić ![]() ![]() ![]() W nocy podajemy butlę i ściągam pokarm, jutro przystawię Hanię do cycusia. Zobaczymy jak będzie. Jakoś tak dziwnie, jak cały dzień Was nie czytam. Jutro nadrobię. |
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Superaśny leżaczek ![]() Teraz mi się przypomniało...Paulinka skończyła dziś 6tyg ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kism tylko my chcemy samą kamerkę, bo aparaty mamy dwa (Fujifilm S6500 i Nikona D80), więc teraz kamerka by nam się przydała. Ale dziękuję za odpowiedź i chęci ![]() Delicol u nas nie działa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Haha nie ma to jak wyluzowany dzieciak ![]() W ogóle to gratuluję wszystkich "rocznic" naszych dzieciakowych ![]() Modele i modelki nam rosną ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#735 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
po każdym karmieniu odciągamy 7 minut z lewej piersi 7 minut z prawej piersi, 5 minut z lewej, 5 minut z prawej, 3 minuty z lewej , 3 minuty z prawej. Przy zanikającej laktacji staramy się karmić z dwóch piersi w ciągu jednego posiłku, chyba że dziecko odmawia ( tak jak moje ![]() Cytat:
![]() taaa.. my też mamy swoje konta indywidualne, i tam chomikujemy swoje prywatne oszczędności, bo faktycznie zawsze siara wychodziła, jak przyszło coś kupić na prezent. w razie co , zostają kredytówki ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Wtajemniczenie
|
Dobranoc mamusie
![]() Któraś raz pytała czy konik morski fisher price ma wymienne baterie. MA ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, załamuje mnie, że wszyscy zalecają wam to szerokie pieluchowanie
![]() Liczne badania naukowe dowodzą, że nie profilaktyczne szerokie pieluchowanie nie przynosi efektu, a nawet może spowodować dysfunkcje narządu ruchu. Jeśli w badaniu ortopedycznym okaże się, że stawy biodrowe są w porządku to dajemy maluchowi pełną swobodę aby mógł udoskonalać swoją motorykę spontaniczną (przez nieskrępowane kopnięcia) Jeśli panewka jest nieprawidłowo ukształtowana- podejmujemy leczenie (rozwórki, szyny itp.) Szeroka pielucha nie tylko ogranicza ruchy, ale takż ustawia miednicę w przodopochyleniu, drażni wrazliwa okolicę lędźwi co powoduje,że malec odgina sie do tyłu i tym samym osłabia mięśnie brzucha. Dzieci, które były pieluchowane często zaczynają chodzić na palcach (właśnie przez patologiczne ustawienie miednicy ) co sprzyja wadliwemu ustawieniu stóp-to tylko niektóre konsekwencje! Jestem rehabilitantką NDT Bobath - pracuję z niemowlakami, jestem też doktorantką więc znam problem od strony"naukowej, badawczej" rehabilitantka z którą miałam zajęcia na studiach również psioczyła na przestarzałą wiedzę odnośnie dysplazji... ieluchowanie pochodzi z czasów kiedy dzieci krępowało się becikami tak,że można było dziecko w tym beciku postawić pionowo. wtedy się pieluchowało,bo dziecko inaczej miałoby ściśnięte nóżki. na dzień dzisiejszy jeśli nie ma poważnych nieprawidłowości gdzie stosuje się szyny i rozwórki, nie robi się nic innego poza pozwoleniem by dziecko swobodnie układało nóżki - zauważycie że również układają nóżki szeroko, a w dodatku pod odpowiednim kątem,uwierzcie. i kładzieniem dziecka na brzuszku kilka razy dziennie, czy też chustowaniem... jeśli macie możliwość wybierzcie się do rehabilitanta bądź też młodego piedatry z nową wiedzą, a nie tą przestarzałą... ja byłam dzieckiem szeroko pieluchowanym, do dzisiaj mam przez to problem z biodrami. dodatkowo dochodzi przegrzanie, zwłaszcza jąder u chłopców. proponuję takiemu doktorkowi żeby w 30st upał założył sobie pampwersa i na to owiązał się kocykiem.. ;/ jajka na twardo ;/ przepraszam że trochę chaotycznie,ale upał robi swoje.. Edytowane przez missmalezji Czas edycji: 2012-07-26 o 22:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Wtajemniczenie
|
Melduję, że udało mi się odciągnąć 250 ml
![]() ![]() ![]() Ja nie odciągam dla wzmocnienia laktacji, jak to millena pisała, tylko po prostu, żeby Kaj miał co zjeść, jak wychodzę bez niego. W każdym razie tak czy siak mi też bardzo ta metoda pomogła ![]() Pierwsza klasa ![]() Wszystkiego najlepszego dla Haniutka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() To oczywiście tylko moje zdanie, ale proszę zapytaj lekarza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Zadomowienie
|
Kurcze Borys momentami oddycha tak jakby miał katar!! Czyściłam fridą, ale nie wyszło nic spektakularnego, przez moment odddychał swobodnie, a za chwilę znowu siorpał nosem. Teraz leży i oddycha normalnie, ale czasem jak zacharchnie to aż żal... Nie wiem co robić...? dzisiaj mieliśmy wyjechać do rodziców z powrotem. Mogę sama mu jakoś pomóc czy szybko do lekarza?
Acha, na wierzch nic samo nie wycieka.... Edytowane przez _millena Czas edycji: 2012-07-27 o 04:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj szczepimy Mała na pneumo i rota. Dżzas, za szczepionki dałam prawie 630zł!!!
Aga_bre, ze spacerkami walcze, jeżdżę z nią codziennie po pół godziny. Raz nawet mi zasnęła, ale nie na długo. Daj nam jeszcze jeden tydzień i myślę, że będzie juz naprawdę ok. Mój mąż kazał kupic to; http://allegro.pl/babybjorn-nosidelk...503199534.html Boje sie, że Mała nauczy się żeby ją ciągle nosić, a poza tym czy dziecku może być w tym wygodnie. Troche to drogie, a ja juz kupilam dużo drogich rzeczy, których w wogóle nie używam. Choćby detektor oddechu za 500zł ![]() ![]() Tak czy siak może jak Mała się juz rozedrze na spacerze to wsadzać ja do takiego nosidełka??? |
![]() ![]() |
![]() |
#741 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja witam sie średnio wyspana ale zle nie jest ![]() ![]() No i jestem załamana ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- Cytat:
![]() Te nie potrzebne rzezcy rzeczywiście mozesz sprzedac,wystawic na allegro bo skoro nie używacie to po co trzymac ...zaraz,zaraz chyba ze planujesz drugie to lepiej sobie zostaw ![]() Co do spacerów może mała sie denerwuje bo nic nie widzi skoro ona nie śpi.mojej kolezanki dziecko darło się na spacerach strasznie ale zmieniła wózek na spacerówke i było ok.Ale chyba dla Nataszy za wcześnie na spacerówkę więc może takie nosidło rozwiaże problem.Tylko znowu kupisz a ona tego nie będzie lubiała ale z drugiej strony nie kupisz i nie sprawdzisz. Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-07-27 o 05:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#742 | ||
Rozeznanie
|
z tego co pamiętam:
![]() Millena - kciuki dla Borysa, oby badanie przebieglo bezstresowo kapukat - u Was pada??!! u nas jest naprawde super lato!! wczoraj znow sie opalalam ![]() ![]() claudik - oby z mężem wszystko się poukładało! kism - jeszcze raz kciuki dla Maksia! Anulka - super że wycieczka udana ![]() ![]() kotku - powodzenia z tym pieluchowaniem ![]() dziewczyny podajcie link do tego pieska co mają Wasze dzieciaki pls ![]() jak karmicie w nocy to przwijacie dzieciaki przed czy po? ja zawsze przed ale czasem to podwójna robota.. teraz spróbowałam po ale Martusia rozbudziła się i trudniej ja uśpić ![]() śliczne zdjęcia! fajne dzieciaczki mamy ![]() ---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ---------- Cytat:
u nas jest dokladnie tak samo ale po chwili przechodzi wiec mam nadzieje ze to nic takiego ![]() ---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Wtajemniczenie
|
Filipek już pojechał o 5.40 jak go budziłam i pytałam się czy jedzie to powiedział ze tak bo tam jeszcze nie był
![]() ![]() Szymek zasypia a więc i na mnie czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Malwinie znowu kilka dni temu coś wyskoczyło na twarzy ![]() nie wiem czy to nie skaza. możliwe jest, żeby cholerstwo wylazło po jedzeniu czegoś od początku (np. nabiał) chyba musze sie przejsc do lekarza ![]() Edytowane przez niunia32 Czas edycji: 2012-07-27 o 07:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#747 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#748 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Stokrotka, super relaks ![]() przyszla mi dzisiaj ksiazka 365 zabaw z dzieckiem od 0-12 miesiecy, potem poczytam i powiem czy fajna. Moze jeszcze dzisiaj przyjdzie ta druga. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kupilam go za czasów ciąży i puszczałam młodemu i np teraz ta właśnie zabawka ma większe wzięcie niż konik morski FP. ja w nocy nie przewijam, tzn jak jest kupa to przewijam, a tak to dopiero kolo 3-5 jak się budzi i marudzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#750 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() i jak? przypadli sobie do gustu? ![]() Cytat:
![]() ślicznie A Antosia kończy dzisiaj 8 tygodni ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.