filmiki urodowe cz. VI - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-26, 21:04   #4681
kwiat wisni2
BAN stały

Dot.: filmiki urodowe cz. VI

Cytat:
Napisane przez heksita Pokaż wiadomość
Cukrze, zastanów się dwa razy, czy Twój sklepik ma w ogóle rację bytu.

Sama przyznajesz, że kupujesz swoje produkty lokalnie, już z narzutem sklepu. Do tego dochodzi jakiś zysk dla Ciebie i koszty wysłania produktu do Europy. Przecież to się kupy nie trzyma. Nie po to zamawiam z internetu, żeby płacić 2x więcej, bo nadawca kupuje po cenach sklepowych.

.
Nie rozumiem wypowiedzi AC w której ona twierdzi, że nieopłaca się jej (??) kupować od razu w jakiejś stacjonarnej sprawdzonej hurtowni hurtowo, bo bazarek słabo przędzie. A mnie się wydaje, że bardziej by się to jej opłacało - sprzedając o wiele tanie a przy tym dając pewność oryginalnego produktu wzrosły by zyski z bazarku, bo więcej czytelniczek byłoby stać na proponowane produkty.
Poza tym to też jej nieogarnięcie, że kupuje drogo w sklepie (za woje chyba), jak mogłaby taniej i nałożyć taką marżę, że kosmetyk wciąż byłby w przystępnej cenie a zysk większy niż przy tym ze sklepu - chyba, że się nie znam i nie tak to wygląda.

kwiat wisni2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 22:40   #4682
gabriellakrk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kwiat wisni2 Pokaż wiadomość
Nie rozumiem wypowiedzi AC w której ona twierdzi, że nieopłaca się jej (??) kupować od razu w jakiejś stacjonarnej sprawdzonej hurtowni hurtowo, bo bazarek słabo przędzie. A mnie się wydaje, że bardziej by się to jej opłacało - sprzedając o wiele tanie a przy tym dając pewność oryginalnego produktu wzrosły by zyski z bazarku, bo więcej czytelniczek byłoby stać na proponowane produkty.
Poza tym to też jej nieogarnięcie, że kupuje drogo w sklepie (za woje chyba), jak mogłaby taniej i nałożyć taką marżę, że kosmetyk wciąż byłby w przystępnej cenie a zysk większy niż przy tym ze sklepu - chyba, że się nie znam i nie tak to wygląda.

Zrozumiałam jej wypowiedź tak, że kupuje zbyt mało by móc nabywać produkty w hurtowni. Innymi słowy albo nie jest w stanie kupić np całego kartonu danego rodzaju kremu BB ze względów finansowych albo wie, że nim taki karton by w sklepie poszedł trochę by minęło (i np. kosmetyki mogłyby być już na granicy ważności).
gabriellakrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 22:51   #4683
kwiat wisni2
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gabriellakrk Pokaż wiadomość
Zrozumiałam jej wypowiedź tak, że kupuje zbyt mało by móc nabywać produkty w hurtowni. Innymi słowy albo nie jest w stanie kupić np całego kartonu danego rodzaju kremu BB ze względów finansowych albo wie, że nim taki karton by w sklepie poszedł trochę by minęło (i np. kosmetyki mogłyby być już na granicy ważności).
myślę, że taki karton sprzedawany w rozsądniejszych cenach przy jej popularności poszedłby szybko. Ale mogę się mylić. Skoro nie żal jej X zł na głupie druciane uszka to co za problem poświęcić się i kupic karton kosmetyków, nawet po te 10 sztuk?

I czy tylko mi się wydaje, że ona w ostatnim poście polecającym Kaminomoto ma na fotce perukę lub chociażby doczepianą grzywkę?
Tak się zastanawiam czy już sobie czegoś nie wmawiam więc jak już o niej rozmawiamy to wolałam spytać o wasze zdanie
Stary 2012-07-26, 23:29   #4684
gabriellakrk
Raczkowanie

Cytat:
I czy tylko mi się wydaje, że ona w ostatnim poście polecającym Kaminomoto ma na fotce perukę lub chociażby doczepianą grzywkę?
Tak się zastanawiam czy już sobie czegoś nie wmawiam więc jak już o niej rozmawiamy to wolałam spytać o wasze zdanie
Ekspertem nie jestem, ale jak dla mnie ta grzywka wygląda zupełnie naturalnie
Stary 2012-07-26, 23:32   #4685
kwiat wisni2
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gabriellakrk Pokaż wiadomość
Ekspertem nie jestem, ale jak dla mnie ta grzywka wygląda zupełnie naturalnie
a ta po lewej, bo już nie wiem gdzie ona peruki wkłada a gdzie real kaminomoto mjenta tusk aztec print włosy http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...16736226_n.jpg

Edytowane przez kwiat wisni2
Czas edycji: 2012-07-26 o 23:34
Stary 2012-07-26, 23:36   #4686
Ri Ri
Raczkowanie

się uśmiałam http://www.youtube.com/watch?v=i7g25...eature=related
Ri Ri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 23:55   #4687
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pannaleksandra Pokaż wiadomość
No jak dla mnie ich zachowanie jest dziwne, bo Katosu i Maxineczka piszą między sobą, więc to nie jest ich sprawa i nie wiem po co to komentują.

I serio uwierzyłaś, że osoba, która ma tyle widzów co Katosu napisałaby na forum publicznym coś obraźliwego do drugiej "znanej" dziewczyny właściwie bez powodu?
szczerze to się nad tym nie zastanawiałam specjalnie. Nie oglądam często ani jednej ani drugiej, nie znam ich, nieraz już spotkałam się na YT, że jedna drugiej znanej coś dogadała, a nóż może sie ostro pokłóciły, zresztą mówie nie jestem superpsychofanką śledzącą ich każdy ruch, więc to chyba takie dziwne nie jest...
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 00:24   #4688
201804100943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ri Ri Pokaż wiadomość
moje dzieci nie będą miały dostępu do internetu
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 00:32   #4689
cooone
Zakorzenienie

Pozostając w temacie:
http://www.youtube.com/watch?v=4EVIB...GVA&playnext=1

Od 04:57. Padłam

Ja się pytam, gdzie są rodzice?!

Edit:
I od 7:05
Co ja w ogóle oglądam po nocy, czas iść spać

Edytowane przez cooone
Czas edycji: 2012-07-27 o 00:36
cooone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 00:42   #4690
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
wolny rynek wolnym rynkiem, ja nikomu nie zabraniam narzucac swoich cen i sie reklamowac - ale pisanie, ze taniej niz w sklepiku AC to zawsze musi byc podroba, jest zwyczajnym klamstwem.
Ja na jej miejscu kasowałabym wszystkie posty z linkami do innych sprzedawców, ale oczywiście wcześniej zamieściłabym informację, że wszelkie oferty handlowe będą kasowane

Edytowane przez Sondrina
Czas edycji: 2012-07-27 o 00:45
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 00:42   #4691
gabriellakrk
Raczkowanie

Cytat:
a ta po lewej, bo już nie wiem gdzie ona peruki wkłada a gdzie real kaminomoto mjenta tusk aztec print włosy http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...16736226_n.jpg
To są obie peruki. Wkładała je przy metamorfozie w "żywą lalkę"

Cytat:
Napisane przez cooone Pokaż wiadomość
Pozostając w temacie:

Edit:
Ale bądź co bądź dziewczynka się imho ładnie wypowiada
Lepiej niż niektóre dorosłe Youtubowiczki! :P

Edytowane przez gabriellakrk
Czas edycji: 2012-07-27 o 00:47
Stary 2012-07-27, 00:50   #4692
dziad kalwaryjski
Zadomowienie

Cytat:
Pozostając w temacie:

Edit:
Lakier wyglądający jak wymioty Padłam

Rzeczywiście na tle dzieci jakie znam dziewczynki przyjemnie się slucha (nie wgłębiając się w treść) i ładnie się wypowiada, szkoda tylko, że na tematy, na które nie ma pojęcia
dziad kalwaryjski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 01:21   #4693
pannaleksandra
Wtajemniczenie

Strasznie taka...egzaltowana moim zdaniem.
pannaleksandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 04:55   #4694
Shilpa
Rozeznanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Shilpa

Cytat:
Napisane przez hikari91 Pokaż wiadomość
właśnie o to chodziło a tu robi się już jakaś dziwna dyskusja, która już dawno odbiegła od tej, która była na początku.
Nie pisze ze musi być podobą, pisze jedynie ze ja swoją osobą nie będę za nic poręczać, ani gwarantować, bo z doświadczenia wiem, że źle się to dla mnie kończy (to ja dostaję maila z żalem, że ktoś dostał coś, co nie wygląda jak powinno albo że sprzedawca wziął pieniądze i zniknął). Wolę "dmuychać na zimne" i powiedzieć "nie wiem, być może to jest podróbka, nie mogę ręczyć za uczciwość sprzedawcy" bo w momencie jak powiem "nie wiem" albo nie skomentuję, to najprawdopodobniej zostanie to wzięte za dobrą monetę.

Wiele z was słusznie napisało, że komentarz polecający sprzedawcę polecanego przez Agabil przyniósł by wiele dobrego - ale takich komentarzy jak ten pojawia się bardzo dużo i po prostu nie mam czasu ani siły, aby bawić się w detektywa i sprawdzać kto, co i na jakiej podstawie poleca . Póki dzieje się to na "moim" podwórku to pozwalam sobie skasować taki komentarz...
Stary 2012-07-27, 05:41   #4695
coffee lover
Raczkowanie

U Saruni wielka WYPRZ

Może któraś się skusi ?
coffee lover jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 07:29   #4696
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez coffee lover Pokaż wiadomość
U Saruni wielka WYPRZ

Może któraś się skusi ?
Już lece ...

W gruncie rzeczy zdziwiłam się jak ludzie zaczęli licytować jej ciuchy ...
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 08:24   #4697
isabelka00
Wtajemniczenie

"codzienny " makijaż u Saruni:
http://www.youtube.com/watch?v=n-Wsi-dqggI&feature=plcp
"ja nawet do klubu sie tak nie maluje, jak Ty do lekarza hahaha"
komentarz
ja też się tak na wyjścia nie maluje
ok, każdy po swojemu dba o siebie i o wygląd, ale u Saruni naprawdę zauważam ostre przegięcie w stronę nadmiaru wszystkiego, od biżuterii po makijaż i włosy
Stary 2012-07-27, 09:02   #4698
Selfish Girl
Life is a drink ...

Ona jest raczej z pokolenia Ekipy z New Jersey ... - jak ją tak odbieram.
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 09:05   #4699
Ralphkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez isabelka00 Pokaż wiadomość
ok, każdy po swojemu dba o siebie i o wygląd, ale u Saruni naprawdę zauważam ostre przegięcie w stronę nadmiaru wszystkiego, od biżuterii po makijaż i włosy
Ja tak samo i dziwi mnie to bo ona bez tej tony makijażu wygląda na serio bardzo ładnie. Ma gdzieś tam chyba filmik, jeden a moze kilka gdzie nie ma makijazu albo ma delikatny i ładna dziewczyna. Za dużo ma i to wcale super nie wygląda i nie jest jej potrzebne. Ale jak lubi to co mi do tego, jej wola.
Tak czasami się aż zastanawiam czy ona i jej filmiki to nie jest taka kreacja, zwraca na siebie uwagę, zachowaniem, wyglądem i mówi się o niej, wzbudza emocje, niektórzy w komentarzach pod jej filmikami kipią tymi emocjami lejąc na nią wiadra pomyj czy złośliwości. I nie zginęła w tłumie tylko jakieś tam emocje wzbudza. Nieważne jak, ważne żeby mówili. I tak myślę czy aby to nie jest celowe, taka twarz albo jedna z jej twarzy na filmiki a w rzeczywistosci może jednak tak nie wygląda. Ale to tylko takie moje luźne gdybanie, które nijak się może mieć do rzeczywistości.
Ralphkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 09:08   #4700
Pigeons
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shilpa Pokaż wiadomość
Nie pisze ze musi być podobą, pisze jedynie ze ja swoją osobą nie będę za nic poręczać, ani gwarantować, bo z doświadczenia wiem, że źle się to dla mnie kończy (to ja dostaję maila z żalem, że ktoś dostał coś, co nie wygląda jak powinno albo że sprzedawca wziął pieniądze i zniknął). Wolę "dmuychać na zimne" i powiedzieć "nie wiem, być może to jest podróbka, nie mogę ręczyć za uczciwość sprzedawcy" bo w momencie jak powiem "nie wiem" albo nie skomentuję, to najprawdopodobniej zostanie to wzięte za dobrą monetę.

Wiele z was słusznie napisało, że komentarz polecający sprzedawcę polecanego przez Agabil przyniósł by wiele dobrego - ale takich komentarzy jak ten pojawia się bardzo dużo i po prostu nie mam czasu ani siły, aby bawić się w detektywa i sprawdzać kto, co i na jakiej podstawie poleca . Póki dzieje się to na "moim" podwórku to pozwalam sobie skasować taki komentarz...

Agabil zrobiła notkę na swoim blogu o polecanych sprzedawcach, tak w ramach wyjaśnienia. A ja dodatkowo sprawdziłam jeszcze upatrzonego tam sprzedawcę na Wizazu i na podróbę nie trafiłam.

Z mojej strony EOT bo widzę, że ta rozmowa jest jakoś mało rozwojowa.

Na rozładowanie atmosfery bb kremy dla początkujących:
http://www.youtube.com/watch?v=z-bJeRGa_rA
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 09:10   #4701
bubus900
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shilpa Pokaż wiadomość

Pozwolę sobie raz jeszcze skomentować Twoją wypowiedź, która, jak na moje oko albo jest celowym blefem, albo Ty naprawdę nie rozumiesz, o co chodzi. Przecież nikt nie każe Ci poręczać danego sprzedawcę, możesz zawsze umieścić pod filmem informację, że nie bierzesz odpowiedzialności za kupowanie kosmetyków 'niewiadomego' źródła. Swoją drogą, średnio chce mi się wierzyć, że dostajesz wiadomości z pretensjami, bo pod Twoim filmem był umieszczony link i to była podróba - czyżbym za bardzo wierzyła w ludzi?
Teraz, do Was dziewczyny, które licznie tutaj podawały przykłady z Almy itp. Piszę, bo widzę, że nie zrozumiałyście istoty problemu - nie rozchodzi się o wysokość cen, a o całą otoczkę, jaki AC wytwarza wokół swojego bazaru. Całą swoją postawą i komentarzami manipuluje widzem - "ja mieszkam w azji, więc moje kremy są na pewno lepsze od kremów zamawianych na ebey czy allegro". Piszę, że tylko u niej oryginały. To się nazywa manipulacja. Wcześniej już wspomniałam, że AC ogląda kupa młodziutkich dziewcząt i jak cielaki będą kupować te cuda za niewiadomo jaką kasę. Macie rację, co do jednego -, że jak wchodzimy do almy to wiemy, jakie są ceny i nikt nam nie każe kupować bananów za 8 złotych, ale tam też nikt nami perfidnie nie manipuluję mówiąc, żę "jak nie kupisz u mnie jabłek za 10 za kg, to kupisz jabłka mega pryskane, niezdrowe itp ". AC jest marketingowcem i zanim się o tym dowiedziałam, coś mi już nie pasowało w formułowaniu niektórzych myśli cukru. To jest po prostu prowa zagrywka, no taka prawda. I tak, jak Cukrze napisałaś, że odbywa się to na Twoim "podwórku', to ja Ci od serca radzę - "nie pluj we własne gniazdo".
Stary 2012-07-27, 09:15   #4702
isabelka00
Wtajemniczenie

a propo BB Kremów, macie jakieś linki gdzie się może w te cudeńka zaopatrzyć ? do sprzedawców np. azjatyckiego bazarku nie musicie podawać, znam adres
Stary 2012-07-27, 09:22   #4703
201610310857
Konto usunięte

Już jutro wracam do domu to wszystkie filmiki nadrobie
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 09:26   #4704
isabelka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Edeldredzia Pokaż wiadomość
Już jutro wracam do domu to wszystkie filmiki nadrobie
na polskim youtube nie ma czego nadrabiać Edeldredziu, sama nuda
Stary 2012-07-27, 10:00   #4705
mantas
Zakorzenienie

Cytat:
a propo BB Kremów, macie jakieś linki gdzie się może w te cudeńka zaopatrzyć ? do sprzedawców np. azjatyckiego bazarku nie musicie podawać, znam adres
http://agowepetitki.blogspot.com/201...przedawcy.html
mantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 10:28   #4706
isabelka00
Wtajemniczenie

MANTAS dziękuje kochana
Stary 2012-07-27, 10:55   #4707
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pannaleksandra Pokaż wiadomość
No jak dla mnie ich zachowanie jest dziwne, bo Katosu i Maxineczka piszą między sobą, więc to nie jest ich sprawa i nie wiem po co to komentują.

I serio uwierzyłaś, że osoba, która ma tyle widzów co Katosu napisałaby na forum publicznym coś obraźliwego do drugiej "znanej" dziewczyny właściwie bez powodu?
Nie interesuje się obiema dziewczynami, sporadycznie oglądam ich filmiki, więc nie analizuję też ich relacji

co do tego, że są znane i tak by się nie zachowały, już nie raz dostaliśmy dowód na to, że jedna drugiej potrafi nieźle dopiec (swego czasu m.in. RGP się dostawało od innych), więc bezsensu powód nigdy nie wiadomo co komu odbije.

Alee jak mówie nie wgłębiam się w ich relacje, nie obchodzą mnie, więc tylko sobie pomyślałam swoje w poszłam;]
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 11:06   #4708
201610310857
Konto usunięte

Cytat:
na polskim youtube nie ma czego nadrabiać Edeldredziu, sama nuda
To chociaż tyle.
ale w sumie to niczego się nie spodziewałam
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 11:17   #4709
lush_lover
Raczkowanie

Cytat:
Pozostając w temacie:

Edit:
od 9:15 "dla weak nails, czyli paznokci, które nie są DOJRZAŁE DO KOŃCA " ahahahahahahahhahahhaah
i później 'brittle nails, to są długie paznokcie'
rany rany rany to wcale nie jest śmieszne, jej rodzice powinni zacząć ją uczyć języka i zablokować dostęp do yt ;-/
lush_lover jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 11:25   #4710
cattt
Mrs Mrau

http://www.youtube.com/watch?v=B8vYOhLj0vA&feature=plcp
W świetle dziennym widać jak moooocny ona robi makijaż.
Straszny...
cattt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości