|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów, część VI
Daj znać jak się sprawdzi. Robiłam kiedyś mgiełkę (wg przepisu Anwen).
|
|
|
|
#2642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie używałam, ale przypuszczam, że może być niezły ![]() Miałam migdałowy tej marki i był bardzo fajny jak dla mnie ![]() ale co mnie rozbawiło, to komentarz na tej stronie: "Cudowny Powiem tak zostawiam go na całą noc a rano mam włosy dłuższe o 0,5 cm lub więcej.. Doskonale nawilża skórę głowy oraz ślicznie pachnie . POLECAM BARDZO !!" Hahahahaha jasne xD pół centymetra w jedną noc, po olejku xD to po miesiącu bym miała przyrost jaki normalnie mam po roku xD nieźle kogoś fantazja poniosła xD Edytowane przez chudelatte Czas edycji: 2012-07-26 o 16:52 |
|
|
|
|
#2643 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na suche włosy - ale się zaczęły kręcić! Wow. Zaznaczam, że mam włosy podatne - są takie jakie każę im być Nałożę ją dziś pod olej - kokosowy. Ale pewnie kokos wymieszam z jakimś innym olejem, może sojowym, żeby mi nie zasechł na głowie
|
|
|
|
|
#2644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2645 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2646 |
|
Przyczajenie
|
Ostatni raz dałam olej kokosowy na całe włosy. Dałam mu ostatnią szansę i co? Puch a nie włosy. A najśmieszniejsze jest to, że jeśli nakładam go na same końcówki żeby je zabezpieczyć to jest prawie idealny
co za olej...
|
#2647 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
o, to ważna wskazówka.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2648 |
|
Konto usunięte
|
Basiu, dziękuje
Fale jak to ładnie brzmi. Jednak nomenklatura dużo czyni ![]() Nałożyłam psikadło na mokre włosy pod olej kokosowy z dodatkiem sojowego. Zobaczymy wieczorem po myciu
|
|
|
|
#2649 |
|
Zadomowienie
|
ej dziewczyny nie orientujecie się gdzie można kupić olejki Green Pharmacy? wczoraj kupiłam w Rossmannie eliksir, widziałam szampony i balsamy, ale olejków niet... czy w jakiejś innej sieciowej drogerii je dostanę? czy pozostaje mi zamówienie z neta albo maraton po osiedlówkach?
|
|
|
|
#2650 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2651 |
|
Konto usunięte
|
Zakręconych na razie podczytuję [od jakiegoś czasu]
|
|
|
|
#2652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2654 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2655 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Odezwij się na wątku pielęgnacyjnym i pokaż włosy
|
|
|
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
5% to graniczna ilosc ;p
|
|
#2657 |
|
Raczkowanie
|
Witam Wizażanki
![]() Niedługo wybieram się na wakacje i nie chcę tachać ze sobą masy kosmetyków. Pomyślałam, że wezmę jedną oliwkę, którą do tej pory stosowałam do ciała, demakijażu, nawilżania twarzy w duecie z kwasem hialuronowym. Ta oliwka to Nivea Baby, hipoalergiczna, a jej skład to: Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil , Parfum. Poniżej link do kwc https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...egnacyjna.html Czy nadawałaby się do zabezpieczenia końcówek włosów? Olejowania? Pozdrawiam ![]() Ivredevie |
|
|
|
#2658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W skład wchodzi olej ze słodkich migdałów i substancja zapachowa. Moim zdaniem, jeżeli nigdy nie miałaś jakichś nieprzyjemnych reakcji po tym olejku, to bierz śmiało i używaj - nada się do olejowania i zabezpieczania )
|
|
#2659 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z moich doświadczeń wynika, że nic nie niszczy włosów tak jak dekoloryzacja/rozjaśnianie i żaden olej nie jest w stanie doprowadzić włosy do stanu sprzed farbowania. Zgadzam się również co do codziennego nakładania oleju i mycia włosów. Robiłam tak przez krótki czas - krótki, bo włosy po dwóch tygodniach zaczęły wyglądać tragicznie. |
|
|
|
|
#2660 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2661 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2663 |
|
Zadomowienie
|
niestety nie ratuje mnie to, bo u mnie ich nie ma
no cóż... będę szukać po wszelakich drogeryjkach aż znajdę
|
|
|
|
#2664 |
|
Rozeznanie
|
Kończy mi się olejek BD fur mama i nie wiem jaki teraz kupić tak żeby używać go do olejowania i do metody ocm
|
#2665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2666 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Dołączam się użytkowniczek olejów i olejków. Co prawda jestem początkująca, ponieważ olejuję włosy dopiero 3 miesiące, ale w swoje spostrzeżenia mam, no i zawsze w grupie raźniej i łatwiej o jakąś podpowiedź. Od razu się przyznaję, że nie przeczytałam wszystkich wątków, obawiam się że zabrakłoby mi życia hehe. Jednak czytam to co bardziej mnie interesuje, olejowanie w pigułce w ulubionych. Zaczełam od tego co było polecane na początek, czyli oleju kokosowego. Okazał się dla mnie nieodpowiedni. Ale dawałam mu szanse, ponieważ nigdzie nie było napisane, że zacznie do razu. Dopiero gdzieś po 2 miesiącach przeczytałam tu na forum, że może się źle spisywać na włosach o wysokiej porowatości (mam włosy puszące się, rozjaśnione 4 miesiące temu i farbowane - powrót z ciemno brązowych włosów do naturalnego mysiego blondu). Ale lepiej późno niż wcale ![]() Piszecie też, że jest to olej łatwy do zmycia. Może to kwestia włosów, ale u mnie z usunięciem go był koszmar i miałam ciągle przetłuszczone włosy u nasady. Czyli generalnie w moim wypadku kokos dawał efekt siana z tłustą nasadą... bleee. Myślę, że po części był za tą tłustość odpowiedzialny Babydream niebieski, który mogłabym nakładać i z 5 razy, a włosy u nasady były tłuste, w dodatku spowodował łupież. Tak więc po odkryciu, braku pozytywnego działania kokosa na moje sianko, przerzuciłam się na mix oliwy z oliwek z olejkiem rycynowym. Nie potrafię opisać mojej radości po pierwszym użyciu. Włosy gładkie, lśniące, miękkie, puszenie zmniejszone o ok.40%, tak samo i porowatość. Powiem też, że uważam ten mix za dużo łatwiejszy do zmycia, mimo, że nie używam, czystej rycyny, i tak mieszanka jest bardzo gęsta, a już na pewno w porównaniu z kokosem. Jednak zmywam za pierwszym razem. Może to zasługa innego szamponu - do Babydream nie wrócę już nigdy w życiu. Chociaż przyznam, że jak nałożyłam czystą rycynę na skórę głowy, a na resztę mieszankę, to trochę się bałam i myłam dodatkowo odrobiną szamponu samą głowę. A co dzisiaj odkryłam? Jak macie problem ze zmyciem oleju, użyjcie maskę Alterra granat i aloes... Ponieważ, wysuszyła mi koszmarnie włosy użyta jako maska, postanowiłam spróbować dziś użyć do zmycia olejków. Nie lubię marnować kosmetyków, więc chciałam dać jej jakąś szansę. Powiem tak, nie wiem czy potrzebowała więcej niż 30 sec, żeby po mieszance nie zostało ani śladu... utwierdziło mnie to tylko w przekonaniu, że za dużo w niej alkoholu. Oczywiście, broń boże żebym ją nałożyła na skórę głowy. I chociaż raczej nie będę jej już używać do pielęgnacji, to wiem, że mam ratunek na wypadek przesadzenia z olejami. Dopiero zaczynam tą przygodę, kto wie, co się jeszcze znajdzie na moich włosach
Edytowane przez WomanInWhite Czas edycji: 2012-07-27 o 15:23 Powód: literówki |
|
|
|
#2667 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziękuję Ci bardzo! Ale mnie dalej zastanawia czemu olej kokosowy tak dobrze działa TYLKO na moje końcówki. W sumie nie istotne, ważne, że działa! Cytat:
|
|
#2668 |
|
Rozeznanie
|
Tak wiem,używam go do ocm ale mi się już kończy i zastanawiam się co teraz kupić
![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- A oliwa z oliwek gallo z pierwszego tłoczenia,rafinowana bedzie dobra,nie będę jej używać samej tylko dodawać do mieszanek Zdjęcie tej oliwi dołączam
MAJA 7.04.2010r Edytowane przez BeataR89 Czas edycji: 2012-07-27 o 17:19 |
|
|
|
#2669 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
od jakiegoś miesiąca i ja popadłam we włosomaniactwo. Jeśli chodzi o oleje to zaczęłam od oliwy z oliwek, ale nie widziałam żadnych efektów, a i zapach dla mnie był nieprzyjemny. Zastąpiłam oliwę kokosem i... chyba dalej nic właściwie to trudno powiedzieć, bo zmiany na lepsze widzę, ale nie jestem pewna czy to zasługa odżywek, masek czy właśnie olejowania.. Czy może wszystkiego w jakimś stopniu Nie jestem jeszcze tak obeznana jak Wy, ale mam nadzieję, że uda mi się to zmienić powiedzcie mi, czy jeżeli chodzi o te wszystkie oleje to ważna jest również np. marka? Tzn. czy olej załóżmy kokosowy, ale z różnych firm będzie tak samo działał?
|
|
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możliwe, że oleje Ci nie podpasują. U mnie nie robią nic, a testowałam ich dużo. Ale moje włosy są wybredne i w ogóle mało co na nie działa. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.

co za olej...

)