|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
Mi pani dr mowila, ze ogolnie implanty raczej się nie przekręcaja (tez mam anatomy) chyba że dajesz im popalic we wczesnym okresie rekonwalescencji przez pierwsze 3 miesiace (a zalecane jest oszczedzac sie nawet do 6 miesiecy) w sensie podniesiesz cos bardzo ciężkiego lub uprawiasz sport lub nagly gwałwtowny ruch przy dużym obiązeniu. Może poprostu opuchlina Ci nierowno schodzi? Najlepiej pewnie upewnić sie u lekarza.
|
#842 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
DZien dobry kobitki
patrycjaw1989 02.08 - 6![]() Sif 22.08 - 26![]() Lenkii 06.09 - 40![]() : ilovesleeping 10.09 - 44![]() Alex0912 12.11. - 97
|
#843 |
|
Wtajemniczenie
|
Tasha fajnie że Ci dziś lepiej, też ciężko znosiłam więc wiem co to za ból i zazdroszcze wszystkim co na lajciku przechodzą ale teraz już masz z górki jak najgorsze odpuściło, z dnia na dzień będzie lepiej
a opuchlizną się nie martw, długo może się utrzymywać ale zejdzie napewno![]() Belseno to może być kawałek niteczki ze szwu wewnętrznego, jak lekko nie wyszło to nie ciągnij sama. powinno sie rozpuścić a jak nie to lekarz niech wyskubie na kolejnej konsultacji. pochwalam się publicznie moim nowym staniczkiem CK r. 70DD kolor mało letni ale ja lubie szarości i do wielu bluzek mi pasuje fajnie leży i nie zakrywa całej piersi. ogólnie to mam problem w sklepie przy kupowaniu, jak widzę te małe rozmiarki co z przodu wieszaka wiszą to mi się podobają staniczki ale jak wyjme taki namiot DD albo E z samego końca to już mam ochote go odwiesić odrazu, dopiero jak założe znowu mogę się uśmiechnąć
|
|
#844 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Tak mi powiedziała pielęgniarka jak pytałam po co ta deska. Może jej brak ma coś wspólnego z Twoimi siniakami?
|
|
#845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pięknie się prezentuje ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- JOASI a na moj biust stanik koszulka nie bardzo? taka miekka? Bo ja mam piersi na boki to chyba nie utrzyma, będzie niefajnie? |
|
|
|
|
#846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A i co w takiej sytuacji z tym żelem na blizny, bo tam jest napisane, że można go smarować jak są wygojone ![]() A biustonosz bardzo ładny no szkoda by było go przeoczyć, to co? może trzeba wybierać małe i bez podglądania prosić ekspedientkę o duży rozmiar, zakładać z zamkniętymi oczami i otwierać jak już siedzi na cycorkach
21.06.2012 Mentory okrągłe 325/275 Edytowane przez belseno Czas edycji: 2012-07-27 o 11:07 |
|
|
|
|
#847 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatko "stanik koszulka" to o topik Ci chodzi?? co Ty tam masz na boki kobieto?? jak śmigasz bez stanika to w takim miękim nie będzie przezcież gorzej
możesz spokojnie ubierać te swoje cycki w co chcesz i wyrzuć już te kompleksy za drzwi bo naprawde super laska jesteś.
|
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
topik![]() smigam ale bluzka trzyma mi te zewnętrzne strony cycków oj Joasi ja tam tymi kompleksami sie nie martwie, siebie nie przeskoczę jak to mówie czyli pewnych wad nie skoryguje ale taka koszulka to jak się polozę cyce się rozleją ![]() |
|
|
|
|
#849 |
|
Wtajemniczenie
|
belseno może telefon do przyjaciela, doktora spróbuj wykonać
któraś tu miała taką nitke wystającą jak tam sie nic nie dzieje, nie ropieje to można z nią chodzić. silikon sobie daruj jak widzisz jeszcze że coś jest niedokońca wygojone. to są żele na blizny a nie na rany.
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie martwie o te moje ranki
naklejalam plastry silikoowe-dr kazał, a teraz wyslalam Mu zdj. i kaze nie naklejac. wokol tej linii cięcia mam takie czerwome, co z tym robic![]() dr mowi ze nic. dalabym tu zdjecia ale uciekniecie
|
|
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
Albo dam JOASI pomocy!
Czy to normalny widok 6 dni po wyjeciu szwow? jejkuu u kogos moghe wszystko zrobic ocenic powiedziec a u siebie nagle wpadam w paranoje
|
|
|
|
#852 |
|
Wtajemniczenie
|
Agacia no błagam, cycki jej się rozleją
chyba jak się silikon roztopi na słońcu to co mają powiedzieć dziewczyny z dużym naturalnym biustem? musiałyby z domu nie wychodzić![]() powiem Wam że wczoraj w galerii widziałam takie dwie sarenki po dobre sto kilo, w topach bez ramionczek i krótkich szortach. wielkie dyndające cycki w okolicach pasa miały, tłuste blade nogi i wydawały się tym zupełnie nie przejmować, czuły się wręcz wiśmienicie pod obstrzałem spojrzeń bo każdy na nie uwage zwracał. a my tu ciągle narzekamy a co jedna to zgrabniejsza. ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Agatko ranki są świeżutkie a jest gorąco więc ciałko się poci i podrażnia, dla mnie nie ma tam nic niepokojącego. dziwi mnie tylko to naklejanie plstrów silikonowych na rany?? może pod nimi sie odparzyło trochę i stąd to zaczerwienie. lepiej je powietrzyć.
|
|
#853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli na razie nie martwic sie? Na boku moge spac rozumiem? dr powiedzial ze tak...niby nie naciskam wtedy za mocno na te ranki. A te sarenki dobre![]() ja tez takie widuje takie laski sie niczym chyba nie martwia ![]() i dobrze ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Silikon niech sie topi, szczegolnie u nas nad morzem tam sa TAKIE temperatury zabójcze ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- KOCHANE POODPISUJE ok 15 MUSZE TERAZ WYJSC. JOASI wszystko odpiszę jak wrocce. dziekuje |
|
|
|
|
#854 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=anika75;35531798]
Klaudeczko, Ty mnie nie strasz, ja i tak ciągle przeglądam na allegro jakieś tuniki dla ciężarnych, żeby cycków nie było widać ![]() Dziewczyny, ja zaczynam schizować, że mi się te cycki nie przyjmą . W dodatku lewa pierś w ogóle mnie nie boli, ale w prawej non stop czuję ból i szczypanie pod implantem.z tym bolem mam tak samo tylko prawa piers
|
|
|
|
#855 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaż w sumie lekarzowi to pewnie łatwiej, bo ma piersi podane, jak na tacy w sensie dosłownym hihi Cytat:
i naprawdę fajnie leży zresztą ma na czym! A ten dylemat, że większe staniki nie wyglądają na pierwszy rzut oka na takie ładne to .... normalnie padłam
|
|
|
#856 |
|
Raczkowanie
|
Hej jestem już po badaniach dziś wyniki będą bo powiedziałam że pilnie potrzebuje nie chce się martwić do poniedziałku....oby było ok, ale natknełam się na innym forum dotyczącego powikłań a dokładnie przerostu torebki na taką wypowiedź od lekarza proszę napiszcie mi co o tym sądzicie bo ja już sama nie wiem jak to jest z tymi masażami tu na forum chyba większość z was ma zalecany w jakimś tam odstępie czasowym po op takie masaże więc wklejam :"Co do masazu to z pewnoscia jest on bardzo wskazany w przypadku wkladek gladkich uzywanych poza europa w zasadzie wszedzie.Technika masazu zaklada jego przesuwanie w gore i w dol oraz na boki w celu utrzymywani wytworzonej wczasie operacji znacznie wiekszej rozmiarem od protezy kieszeni ,To /byc moze/ powoduje iz formujaca sie torebka wloknista jest nieco luzniejsza i nie obkurcza sie wokol protezy i nie uciska na nia tworzac twarda kulke.Taki masaz nie jest mozliwy w przypadku texturowanej protezy z uwagi na to iz dorebka wnika w "zeby"textury i masaz bedzie powodowal rozerwanie tych powiazan i utrudnial gojenie przedluzal je..Profesjonalny masaz nalezy odrozniac od uciskania i innych "zabaw " z powiekszanymi piersiami na ktory mozna sobie pozwolic po ustapieniu dolegliwosci bolowych w pierwszym okresie gojenia /zazwyczaj 8-10-12 tyg /po operacji"
wyczytałam jeszcze że po op niektórzy lekarze przepisują profilaktycznie taki lek na astme który ma zapobiegać tworzeniu cc któraś brała coś takiego, można też ten lek przyjmować w pierwszych stadiach tego powikłania i podobno pomaga i czasem da się obejść bez operacyjnego usuwania cc napiszcie mi proszę bo najbardziej się boje tej nieszczęsnej torebki a jak będę wiedziała wcześniej to może uda mi się wyprosić od p.dr. receptę na profilaktyke
|
|
|
|
#857 |
|
Raczkowanie
|
Wow!!!!Joasi przecudny staniczek a biust jeszcze lepszy!!!!!,::-D
Ja właśnie na plaży sobie siedzę i Was ppdczytuje.Oczywiście w ubraniu o w cieniu ale zawsze poza domem. Tak siedzę i gapie się zza okularów na te wszystkie kobiece cycunie i wiecie co? ŻELKI GÓRĄ!!!!
|
#858 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki
tasha zapodala mi dzi swoje cwiczonka wiec bede sumiennie cwiczyc moze jej sie lepiej sprawdza fajnie kochana ze wracasz do zywych![]() ja juz z tab to biore tylko nurofen forte po jednej w razie bolu doraznie albo na noc zapobiegawczo mam cos takiego ze obraz mi sie zamazuje troche to od tabsow??apetyt jakos tak roznie raz mam raz nie mam ale to dobrze bo i tak wdomu siedze nie ma co sie obzerac![]() zajrzalam w paszport implantow i mam tam napisane ze to cohesive 1 pamietam jak dawno temu na konsultacji doktor mowila ze bede miec cohesive 2 one sa twardsze??musze sprawdzic w tabeli mentora ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- pozdrowionka dla aniki.madziuli,milenki i oczywiscie tashy |
|
|
|
#859 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale powiem Wam, że ile ich było to może ze 3 miały ładne biusty - takie pełne, a reszta albo małe albo obwisłe do pasa...bleee ![]() i stwierdziłam od razu, które 2 miały robione Mój TŻ to miał ze mnie ubaw! Mówił, że gorzej jak facet się zachowuje! ![]() ![]()
|
|
|
#860 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny czyli te moje cohesive 1 sa teksturowane bo jakos tej info nie znalazlam??bede poznije mykam znow cwiczycc
|
|
|
|
#861 |
|
Wtajemniczenie
|
ciekawe i racjonalne wytłumaczenie. chyba wszystkie już mamy imlanty teksturowane więc skąd te rozbieżności? mój lekarz nie zaleca takich masaży a jedynie delikatnie po wierzchu ułatwiające odejście opuchlizny i lepsze ukrwienie. mówił też że na teksturowanych implantach bardzo rzadko robi sie cc.
nie słyszałam o tym leku na astme i nikt z nas go nie przyjmował. Pati nie martw się na zapas, to nie jest czeste powikłanie.
|
|
#862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
namioty źle wyglądaja jak sie je sciagnie...ale juz jak sie załozy to duzy cyc w ładnym namiocie miód malina...tylko mierzyć się ich nie chce.
|
|
#863 |
|
Raczkowanie
|
No ja też będę miała te teksturowane teraz w Polsce z tego co wyczytałam to w większości się robi teksturowane i jest ryzyko wystąpienia cc zniwelowane do 15% nie dużo ale i nie mało :/ ale słyszałam przynajmniej polytech ma takie implanty z jakiejś pianki mikro cośtam w których ryzyko maleje do 3% oj boje się im bliżej op tym bardziej schizuje...przerost torebki i przekręcenie implantu najbardziej spędza mi sen z powiek, jak ja bym chciała żeby wszytko było dobrze i jeszcze te wyniki....osiwieje w wieku 23 lat....
|
|
|
|
#864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i to właśnie je dużo częściej się montuje niż cohesive II które są tylko teksturowane ale chyba właśnie twardsze i nie występują we wszystkich profilach.
|
|
|
#865 |
|
Zadomowienie
|
co do małych cycków. Shakira ma małe i ładne i takie nie rzucające sięw oczy ze sa takie małe. Tylko ona jest krasnal ponad 150cm w kapeluszu
|
#866 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a ile razy w ciagu dnia moge cwiczyc te miesnie ale tak zeby nie przedobrzyc???w ogole szybko puszcza mi opuchlizna po op mialam tak kulke w brzuchu i prawy bok bardziej spuchniety i z gory cyckow tez po prawej stronie bylo bardziej opuchniete dzis juz tego nie ma...jak by nie bylo wszystko co mi doskwiera czy doskwieralo bylo zwiazane z prawa strona
w ogole jakie strasznie dziwne uczucie jest podczas cwiczen jak rozciagam ten prawy miesien takie laskotanie no nie wiem jak to opisac ale dziwneeee
|
|
|
|
#867 |
|
Zadomowienie
|
ile razy ? noo tak zeby rozciagac ale sie nie forsowac... ja zawsze ćwiczyłam tak 20 powtórzen ? ze 3 razy na dzien, jak czułam się się tak "zastało". Chodzi Ci o te "krązenia"?
|
#868 |
|
Zadomowienie
|
no o te cwiczenia na rozciagniecie miesni glownie pod prawa pacha...dziewczyny a czemu piecze mnie w okolicach prawego sutka...ciecie mialam pod piersia i tylko w prawej tak mi sie robi...
|
|
|
|
#869 |
|
Raczkowanie
|
Kasikk Tasha dobrze że u Was już lepiej
![]() A żeby u mnie nie było tak kolorowo to dostałam krostek na dekoldzie i bolą mnie trochę ramiona i plecy poza tym cycki mnie tak dziwnie swędzą i gilgoczą w środku Dziewczyny czy Wy macie też zalecone brać witaminę E od 7 doby po zabiegu przez miesiąc? Patrycaja nie martw się na zapas, szkoda nerwów wszystko będzie ok Dziewczynki dzięki za komentarze w albumie Joasi Twoje skarby prezentują się fantastycznie
|
#870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

patrycjaw1989 02.08 - 6
a opuchlizną się nie martw, długo może się utrzymywać ale zejdzie napewno

zresztą ma na czym!