|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35537651]A ja się czaję na taką serię, zakochałam się
![]() http://allegro.pl/listing.php/search...nokio+mi%C5%9B to jest firma Pinokio, seria MIŚ, piękne, prawda? A dla dziewczynek typowo (bo wg mnie Miś jest unisex) jest takie: http://allegro.pl/listing.php/search...category=89313 seria Paulina Ale drogie wszystko :/ Na półśpioszki się skuszę i body jakieś.[/QUOTE] Ale cudne Witam Ja dziś byłam na badaniach, ale duszno potwornie jest, dwie osoby przede mną zemdlały przy pobieraniu krwi a nad ranem okropne mgły były. Myślałam nawet, że będzie chłodniej przez to. Miłego dnia!
|
|
|
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie potrafisz, nie chcesz... bo? Ciąża nieplanowana, masz jakieś obawy, że sobie nie poradzisz, nie lubisz dzieci... ? Hm? Postaramy się ustawić Cię do pionu
|
|
|
|
|
#3633 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chociaż mam konto od 4 lat![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35537651]A ja się czaję na taką serię, zakochałam się ![]() http://allegro.pl/listing.php/search...nokio+mi%C5%9B to jest firma Pinokio, seria MIŚ, piękne, prawda? A dla dziewczynek typowo (bo wg mnie Miś jest unisex) jest takie: http://allegro.pl/listing.php/search...category=89313 seria Paulina Ale drogie wszystko :/ Na półśpioszki się skuszę i body jakieś.[/QUOTE] genialne, zwłaszcza te brązowe Cytat:
Odnośnie krwawienia dziąseł, to ostatnio byłam u dentysty i mówi, ze to bardzo częsty problem kobiet w ciąży. Ja w sumie podejrzewałam ze jestem w ciąży bo masakrycznie zaczęły mi dziąsła krwawić :/ Zawsze miałam z tym problem, ale od kiedy jestem w ciąży to jest masakra :/ Kupiłam sobie nową pastę na to, ale jej nie używam, bo mam po niej odruch wymiotny i mi śmierdzi ![]() No to dzień dobry ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
|
|
#3634 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki...Szczerze... planowaliśmy wpadkę, dzieci uwielbiam, one mnie jeszcze bardziej, zresztą jestem po pedagogice opiekuńczo - wychowawczej i pracuję z dziećmi niepełnosprawnymi, także nie mam pojęcia skąd te obawy :/ może z czasem miną... Bo ja taka dziwna jestem... zamiast się cieszyć, itp. to szukam problemów na siłę, że finansowo nie podołamy, a to nie będę dobrym rodzicem, jestem młoda, lubię czas poświęcać sobie - nawet mogę powiedzieć, że jestem samolubna i lubię się rozpieszczać :/ a teraz? moje życie się zmieni i zamiast myśleć, że przecież każda matka twierdzi, że to najpiękniejsze na świecie, ja nie potrafię... oh... dziwny człek ze mnie wyrósł
|
|
|
|
#3635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dobrze się zabierasz do tego, później trudno byłoby ogarnąć te wszystkie nicki. No to i ja się postaram coś raz dziennie napisać ![]() Szaja Super te brązowe ciuchy. Moja siostra (mieszka w Grecji) wynalazła w sklepach bluzy z kapturem i spodnie takie ala hiphopowe dla niemowalaków Miłego dnia dziewczyny lete bo otworzyli u mnie w mieście plac z fontanną
|
|
|
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3637 | ||
|
Raczkowanie
|
Cześć w nowym dniu
Mnie znowu boli głowa Już tydzień się to ciągnie ![]() Tak się zastanawiam nad "Szkołą Rodzenia" wybiera się któraś? Przed ciążą uwielbiałam, ale tylko takie gdzie bialko było ścięte, a teraz cofa mnie nawet na to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja nie umiem jak Wy tyle pisać... buu
|
|
#3638 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35537651]A ja się czaję na taką serię, zakochałam się ![]() http://allegro.pl/listing.php/search...nokio+mi%C5%9B to jest firma Pinokio, seria MIŚ, piękne, prawda? A dla dziewczynek typowo (bo wg mnie Miś jest unisex) jest takie: http://allegro.pl/listing.php/search...category=89313 seria Paulina Ale drogie wszystko :/ Na półśpioszki się skuszę i body jakieś.[/QUOTE] cudo Cytat:
|
|
#3639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za udaną wizytę. zazdroszczę wyjazdu, my też mieliśmy jechać nad jezioro, ale mnie choroba dopadła i raczej do jutra nie wydobrzeje ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35537651]A ja się czaję na taką serię, zakochałam się ![]() http://allegro.pl/listing.php/search...nokio+mi%C5%9B to jest firma Pinokio, seria MIŚ, piękne, prawda? A dla dziewczynek typowo (bo wg mnie Miś jest unisex) jest takie: http://allegro.pl/listing.php/search...category=89313 seria Paulina Ale drogie wszystko :/ Na półśpioszki się skuszę i body jakieś.[/QUOTE] A to takie wolno jeść? Gdzieś mi się obiło o uszy, że lepiej nie, ale nie wiem czy to prawda Dziś piękny dzień za oknem, a mnie czeka leżenie w łóżku
|
|
#3640 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Aguś piękna, tak naturalnie wygląda, ahh
Cytat:
ja się nie mogę doczekać pierwszych zakupów aj aj ajCytat:
to kiedy przeprowadzka? mhmm..ja od 2tygodni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
właśnie u mnie stoi i ważę się od wczoraj już chyba 10 raz, dzisiaj 63 ale to bez śniadania ![]() Cytat:
tyle lat robię w handlu i tylu różnych się przewinęło, że mam nawet swoją czarną listę i tych nawet nie obsługuję ![]() Szaja piękne te rzeczy są!!! Fakt, że trochę kosztują, ale cudeńka warto mieć w szafie Mam swoją podusię już jest BOSKA! najchętniej bym do niej wróciła i się wtuliła w nią mmmm.... Dostałam do niej gratis książkę "Zabawy z dzieckiem" w ogóle dostałam ją w taaaaaaaaakim wielkim kartonie, że aż się przeraziłam, pytam się kuriera, lekkie to? A on taaaak, leciutkie. No to ja bach za to i na drugie piętro - laski, myślałam, że nie dojdę, taki ciężar dla mnie teraz
|
|
#3641 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny. Dawno mnie nie było no ale tydz spędziłam na śląsku u rodziny w czwartek jadę nad morze gdyż w mojej miejscowości odbywa się Woodstock i chcę unikną tych korków, smrodu, natarczywych ludzi pod sklepami żebrzących o parę złotych ech masakra nie znoszę Woodstocku.
U mnie wszystko ok już się zaokrągliłam. Nadrobię was trochę i potem coś napiszę.
|
#3642 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3643 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się, że to zupełnie normalne, każda odbiera ten stan inaczej, mnie np przerażaja kobiety z wielkimi brzuchami, już z takimi ciążami zaawansowanymi.... i wtedy myśl: matko przecież ja tego nie przeżyję, jak one dają radę żyć, chodzić i w ogóle, ale staram się walczyć z tymi myślami i powtarzam sobie, że przecież gdyby to było niewykonalne to by ludzkość wymarła
|
|
#3644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak mówiłam, wczoraj opowiedziałam o tym mojemu lekarzowi i nie mógł uwierzyć, że gdzieś jeszcze jest takie zacofanie... Stwierdził tylko, że jak się okaże, że to się odbiło na zdrowiu maluszka, to będą sobie pluły do końca życia w brodę, bo to będzie ich wina. Marsi!! UWIELBIAM CIĘ! Cytat:
Mój TŻ np nie ma pracy w chwili obecnej, ja też nie, a jesteśmy dobrej myśli, także nie martw się na zapas. Dziecko to piękna sprawa, mam nadzieję, że pomożemy Ci przywyknąć do tej myśli.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-07-27 o 11:19 |
||
|
|
|
#3645 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny są kochane i bardzo pomocne, tak więc ZAPRASZAMY i nie martw się, wiadomo że masz obawy, każda je ma tylko nie ma co się dołować Cytat:
ahahhaha zarcik Wiem tylko że będę mieć własną, wynajętą położną Cytat:
I właśnie tego chcę uniknąć, ważenia się ciągle, jak będę miała mega potrzebę to pójdę do sąsiada, on ma wagę już nie raz mi leciał z pomocą ![]() Czas na jakieś sniadanko..
|
|
|
#3646 | |
|
BAN stały
|
dziękuję
Cytat:
W sumie nawet nie wiem na jakim etapie ciąży się idzie
|
|
|
|
|
#3647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A no wiem o co Ci chodzi, ale to takie przyziemne rzeczy ja wychodzę z założenia, że jakby się tak martwić o wszystko o pieniądze, związek, przyjemności, intymność itp to byśmy chyba mieli dziecko ok 50 w środę odpatrzone z demotów |
|
|
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde nie było mnie chwilke a Wy znowu się rozpisałyście
ja w szkole rodzenia przy pierwszym dziecku nie bylam i w sumie teraz tez sie nie wybieram
|
#3649 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A swojej położnej nie planuję...
|
|
#3650 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
i po prostu nie wiem czy faktycznie dowiem się tam czegoś więcej
|
||
|
|
|
#3651 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma co, każda z nas pewnie to przeżywa, hormony szaleją, my się staraliśmy pół roku o Malucha a jak ja zobaczyłam dwie krechy to było "ooooo qrwa" i histeryczny śmiech na zmianę z łzami Cytat:
![]() Cytat:
mmmm ja też muszę ![]() a ja się ciągle zastanawiam nad tą połóżną, nie wiem, wiem, że jak w totka wygramy albo zaczniemy zarabiać 2 tyle co teraz to idę na poród do medicover ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
szkoda, że moja lodówka jest zabudowana bo też bym se takie walnęła
|
|
#3652 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie dlatego ze nasi znajomi albo juz mają albo czekaja albo sie intensywnie starają- po prostu nadszedł ten czas kiedy powiedzielismy sobie ze chemy i koniec!!!! Jak zrobilam test i zobaczyłam dwie kreseczki to pierwsza była kosmiczna radosc, a zaraz potem- bosze jak ja bede wstawac w nocy skoro spię jak susel i czasami nawet burza nie jest w stanie mnie obudzic?????????????????? Dochodziło do tego wiele wątpliowsci: czy finansowo podolamy, czy mąż sie sprawdzi jako tatuś (obiecuje ze bedzie robił wszystko oprocz przewijania ![]() ), czy znjadę potem prace mając male dziecko skoro teraz nic sie nie trafiło? Ale to wszystko minęło. zostało samo szczęście i oczekiwanie na malucha!! Ja, która kazde dodatkowe albo zaoszczędzane pieniązki przeznaczałam na ciuchy, torebki, buty i niespodzianki dla męża teraz widzę tylko sklepy maluszkowe!!!!1 Nie mozna mnie oderwac od tablicy, allegro a jak weszłam do hurtowni dziecięcej to dopiero burczący brzuch mnie stamtąd wygoniłZobaczysz, obawy miną i zostanie tylko radosc, że będzie się miało kogos kto bedzie kochał bezwarunkowo |
|
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie jak mnie wczoraj mąż wystraszył? Dostał taki opierdziel, że szok
![]() Położyłam się, on mecz oglądał, drzwi do sypialni miałam przymknięte. Już zasypiałam i zaczęłam słyszeć jakieś skrzypienie, nastawiłam uszy i tak pomyślałam, że pewnie TZ się skrada. Krzyknęłam więc: słyszę Cię. No ale nic, nie odezwał się, że go nakryłam czy coś. Patrzę w szparę między drzwiami - poszerzyła się, więc wstałam i się zdziwiłam, bo na wysokości wzroku go nie zobaczyłam, pomyślałam, tow takim razie nie on, otworzyłam drzwi a ten na mnie wyskoczył (był na czworakach). Tak się przestraszyłam, zaczęłam krzyczeć, serce mi waliło, brzuch rozbolał Dostał taki ochrzan tym bardziej, że niedawno tata opowiadał, że sąsiadka kiedyś poroniła, bo jak była w szpitalu to na salę wleciał ptak i się go przestraszyła. Brzuch rozbolał, zaczęła plamić i ze strachu poroniła,Ja nie wiem co on ma takie głupie pomysły czasem
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
aaa właśnie pisałyście o wadze.. ja póki co mam 0,5kg na plusie ale brzuszek juz dosc widac
![]() ale apetyt coraz wiekszy
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha Kasiu mój obojętne, czy by był po sr czy nie to i tak pewnie nie będzie wiedział, co robić
dla mnie najważniejsze, żeby w ogóle ze mną był, najlepiej cały czas nooo i żebym miała kogo ściskać a najlepsze, że on tak się strasznie tego boi, że go będę trzymać za rękę, kiedyś podczas orgazmu tak mocno go ścisnęłam, że mówi, że nie wie skąd te nadludzkie siły we mnie, ale jak jak tak samo silna będę podczas porodu to on będzie musiał jakiś ochraniacz sobie kupić
|
#3657 |
|
Raczkowanie
|
ja myśle nad taka szkołą rodzenia, mieszkam blisko szpitala (ok.500m do szpitala), w którym też będę rodzić i tam jest taka szkoła, można się do niej zapisać, Jak dobrze pamiętam to dopiero od 26 tygodnia ciazy. Muszę się dokładnie dowiedzieć co i jak
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
mhmm.... taki który by mnie interere to 12
|
#3659 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kobietki
Ja również witam nowe wątkowe mamusie Aga8484 pięknie wyglądałaś w tej sukni i bukiecik fajny taki kolorowy optymistyczny Keisha200 nie martw się, z tygodnia na tydzień będzie coraz lepiej, też miałam obawy, bo mam umowę na czas określony, ale stwierdziłam,że nie ma co odkładać, bo w rodzinie siła jakoś musi być, byle włączyć pozytywne myślenieIfwka lecimy z tym samym tyg, 10 ![]() Moje śniadanie to 1 kanapka z serkiem topionym hochland i kawałeczkiem papryki, 3 morele, 2 śliwki i pół kubka jogurtu pitnego, czeka na mnie jeszcze kanapka z wędliną i papryką, ale coś się nie moge do niej przekonać ![]() Znów pomysłu na obiad brak Życzę udanego wypoczynku wybierającym się nad morze czy jeziorko, zazdroszcze strasznie, bo mój małż nie może dostać urlopu
|
|
|
|
#3660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to ładnie napisałaś, się wzruszyłam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

Ja dziś byłam na badaniach, ale duszno potwornie jest, dwie osoby przede mną zemdlały przy pobieraniu krwi
a nad ranem okropne mgły były. Myślałam nawet, że będzie chłodniej przez to. 

Już tydzień się to ciągnie 

Nie wiem co jest...zawsze byłam śpiochem...
za udaną wizytę. 

ale to bez śniadania