|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
Wlasnie sie zastanawiam, ze jak sie bierze antybiotyk, to chyba powinno sie lepiej jesc, ale moge sie mylic, dlatego sie pytam
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
aszuelka ja po antybiotykach nie jadłam prawie nic
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dwa naraz, wiec mam jeszcze ciekawiej
|
#365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak mówi Dzaga, włącz kefiry do jadłospisu, żeby pomóc swojej naturalnej florze bakteryjnej się odbudować ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
No nic, chyba nie ma co kontynuować tego tematu. Nie rozumiem całej sprawy i tyle. ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
http://ww.dailypositivequotes.com/qu...h-it-do-it.jpg “The only place where success comes before work is dictionary” Edytowane przez Goniak2 Czas edycji: 2012-07-27 o 09:59 |
|||
|
|
|
#366 |
|
Raczkowanie
Lokalizacja: "... tam gdzie gwiazdy spadają,a marzenia się spełniają"
|
Cześć dziewczyny ja tez chętnie się przyłącze.
Tylko Wasz watek tak dobrze się trzyma.Byłam już na kilku,ale zamarły... a chyba nic bardziej nie demotywuje jak widzieć,że inni wymiękają w odchudzaniu.
Mam 162cm.waże 52kg.w porywach 53kg.Marzę o wadze 48-49kg. Mam zamiar spożywać ok.1000kcal.podzielone na 4-5 posiłków. Mam nadzieję,że mi się uda.Czy realne jest zgubić 3 kg.w 4 tyg.przy tej diecie?
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
S_Candall, a co jest za 4 tygodnie że taką presję na sobie wywierasz? Myślę że jak będziesz ćwiczyć i mądrze dietkować to jest to bardzo możliwe że schudniesz
Już zajrzała do nas jedna dziewczyna jakiś czas temu ale ostatnio się obraziła bo nie szło jej dietkowanie a z naszych rad też nie chciała skorzystać ![]() Napisz co wcześniej jadłaś i jak? Czasami 1000kcal to mało dla organizmu gdy wcześniej spożywało się więcej kcal PS. Czy musisz wszystko "boldować" ? My Cię widzimy bez tego zabiegu, serio
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2012-07-27 o 11:17 |
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
popieram Paulę aka Dżagę
Nie pogrubiaj wszystkiego, pogrubiaj tylko nicki innych dziewczyn, swój spadek wagi itp ![]() No i witam Cię
|
|
#369 |
|
Wtajemniczenie
|
W nocy miałam jakiś przypływ odwagi ale jak zrobiłam pierwszy krok to nie będę się cofać. Właśnie jem śniadanie , cóż dość późno wstaje ( dzis 0 10:20 ). Mam 27 lat , 160 cm i osiągnęłam 65 kg żywej wagi. Pierwszy raz się komuś do tego przyznałam, to największa waga jaką miałam w życiu. Moje cele? Waga z pierwszego roku studiów 47 kg to raczej marzenie ale już 52- 54kg to waga która jestem w stanie zaakceptować i taka , którą w życiu najdłużej utrzymywałam. Nie mam wyznaczonej daty "muszę być już szczupła"
Wczoraj w nocy jak napisałam posta , osiągnęłam swój pierwszy malutki sukcesik, nie zjadłam krówek na które miałam ochotę, bo wewnętrzy cenzor mówił, że wstyd bedzie jutro z rana zaczać od tłumaczenia sie z nocnego obżarstwa .PS: Nie umiem jeszcze płynnie odpowiadać, cytować, dodawać zdjęć itd ale szybko się uczę. |
|
|
|
#370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Paula/Dżaga Myślę,że 1000kcal.jest jak najbardziej odpowiednie jak chce schudnąć.Jak pracowałam w zawodzie w gabinecie stomatologicznym to byłam w ruchu na okrągło i mogłam sobie pozwolić na 1500kcal.i chudłam.Na początku maja otwarłam kwiaciarnię i pracuje na 1/2 etatu z czego te 6 h.siedzę,siedzę i siedzę.W domu jak wracam to samo.Ćwiczenia dla mnie to tylko Callanetics i rozciągające ze względu na uraz kręgosłupa jaki miałam na początku roku.Calla ćwiczę już 4 lata-na nogi.Mam bardzo umięśnione uda i nie chce aby były jeszcze większe (53cm.) masakra!Wiem,że z mięśni jest bardzo ciężko zgubić,eh szkoda...
Ograniczyłam pieczywo do razowego i to max.2-3 kromeczki i tylko na 1 lub 2 śniadanie.Nie jem w ogóle,bo nie lubię ziemniaków,kasz.Makaron i dziki ryż tylko czasem. Niestety moim największym problemem jest zamiłowanie do imprez.Odkąd mamy nowych sąsiadów często gillujemy,jakieś drinki,przekąski i to jest główny problem... Jak trzymam dietę-bez wpadek to zdaża się impreza i wszystko bierze w łeb a później ciężko jest z powrotem przestawić się na dietę...Przynajmniej wiem jaki jest powód mojego nieszczęścia i postaram się go wyeliminować.Swoją drogą alkohol nie powoduje tycia,to tylko puste kalorie,ale pewnie uniemożliwia spadek wagi![]()
Edytowane przez S_Candall Czas edycji: 2012-07-27 o 12:14 |
|
|
|
|
#371 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
jak będziesz tu z nami i zobaczysz efekty diety to apetyt na szczuplejsza sylwetkę tylko się zwiększy
|
|
#372 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
PS: uff cytat się udał i avatarek wgrany ! |
|
|
|
|
#373 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
![]() A uzbrojona jesteś w tabele kaloryczne, wage kuchenną i te sprawy?
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
SCandall, no to skoro czujesz że dasz radę i organizm nie ucierpi to śmiało
4 tygodnie to jest sporo czasu. Na 1000kcal na pewno jest szansa że stracisz niechciane kg. Ale tak jak tu nie raz piszemy, chudnięcie to proces i często trzeba do tego podejść z głową, nie martwić się, że nagle nam przybyło po jednym dniu 1kg bo to może być spowodowane tysiącem czynników Margot, to chociaż jedz co 3h, już pal licho te godziny, chociaż stałe pory posiłków to zawsze korzystniej, no ale ważne żeby jeść małe posiłki, częściej, żeby napędzać metabolizm. Z tym alko to ja już dziewczyny nie wiem...Tzn...jest alko i jest piwo. Piwo to nie tylko alkohol i kalorie ale też słód. No a jakieś inne alkohole to już różnie. A likiery to już totalnie mleczne, słodkie i alkoholowe. Kuuurde, co "procentowego" pić dajmy na to raz na tydzień żeby figura nie ucierpiała? Ja na razie winko praktykuję. Coś nas mało tutaj pisze
|
|
#375 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduje stan gotowości ! Korzystam ze strony IleWaży.pl , natomiast co do wagi kuchennej to nie posiadam ale , że większość produktów ma podana wagę to mniej więcej umiem obliczyć ile jem. Prowadzę zeszyt z notatkami dotyczącymi tego co jadam, wymiarami, waga itd . Podjadanie słodyczy to mój jedyny wróg , podejrzewam (po wielu latach prób) , że całkowicie ich nie wyeliminuje ale licze, że dzięki Waszej czujnej kontroli ograniczę ich spożywanie do przyzwoitej ilości. Myślałam, żeby słodycze jeść jako przekąske po śniadaniu, tzn coś od 150 do 200kcal bo jest szansa, że to spale do wieczora i niby rano lepiej niż wieczorem jeść węglowodany. Oczywiście wiem, że korzystniej byłby wcale nie jeść tego typu rzeczy ale znam siebie wiem, ze po 3 dniach bez słodkości rzucę się na nie w nocy i na 200kcal się nie skończy.
|
|
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
Margot, ja zastąpiłam słodycze daktylami. Z resztą przy jedzeniu 5 posiłków dziennie w równych odstępach czasu Twój organizm utrzymuje glukozę na stałym poziomie i przez to nawet nie myślisz o podjadaniu. U mnie się to sprawdza.
|
|
#377 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
ja też nie potrafię się oprzeć słodyczom dlatego często mój podwieczorek to właśnie coś słodkiego - ważne by mieścił się w zaplanowanych kcal
|
|
#378 |
|
Wtajemniczenie
|
Paula bardzo bym chciała żeby tak się stało. Akurat za daktylami nie przepadam ale sens takiej zamiany rozumiem
Gdyby nie słodycze nie musiałabym się martwic nadwagą ale same wiecie jak to bywa, każdemu zdarzają się chwile słabości (mi niestety bardzo często). Tak na marginesie od zeszłego roku podczytuje Twój blog i bardzo się ciesze, że wróciłaś też na forum bo bardzo lubię czytać Twoje posty. To, że jesteś zgrabna i szczuplutka wszystkie wiemy ale ja najbardziej cenie Twoją determinacje i pracowitość, zawsze jak nie miałam ochoty pisac jakiejs pracy to sobie myślam, ze Ty studiujesz dwa kierunki, dajesz korepetycje, dbasz o siebie itd a ja tylko mam coś do napisania i nie mogę tak się dać lenistwu. Dzięki |
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem zła, wkurzona, zrozpaczona i jest mi strasznie przykro
Wiem że w tej chwili powinnam się cieszyć że nikomu nic się nie stało i że stłuczki się zdarzają, ale wiecie...Siedzę i ryczę i nawet nie wiem czym się pocieszyć...Czy iść po jakieś ciastko, czy zrobić killer...cholera jasna.... Aż mi się serducho kraje jak pomyślę że zaraz zadzwonię do mamy i powiem jej że nie przyjadę
|
|
#380 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
|
|
#381 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja miałam też wypadek w styczniu.Jakich debil wjechał w bok auta,akurat z tej strony gdzie siedziało moje dziecko.Wylądowaliśmy w szpitalu.Taki kretynom powinni zabierać prawo jazdy!Też korzystam z stronki ilewazy.pl
Wpisze moje dzisiejsze menu,oceńcie czy jest OK ![]() -2 x kromeczka grahama z serkiem light i pomidorem -kawałek arbuza -leczo (cukinia,papryki,cebula,p ieczarki duszone z filetem z indyka)+ 2 łyż.brązowego ryżu -Danio -sałatka (jajko,cebula,pomidor)
|
|
|
#382 |
|
Zadomowienie
|
Jezu ale naspamowałyście
![]() Nawet nie wiem co komu napisać tyle tego jest ![]() Właśnie pożarłam na obiad makaron z sosem brokułowym, z surówkami i nie mogę się ruszyć Waże 49,5 jak na razie, wieć musze zrzucić kilogram do za 1,5 tygodnia, bo wyjazd się szykuje i trzeba jako tako wyglądac ![]() Jeśli chodzi o spór to niektóre dziewczyny zachowują się jak rozwydrzone przedszkolaki... Skoro wątek istnieje i wszystkie w nim piszemy, to nie ma tu lepszych i gorszych i szefów i podwładnych Każdy ma prawo założyć wątek, bo nie jest on niczyją własnością. A tak poza tym nie założyła go Monika tylko niejaka Marzycielkaa19, więc może by tak ją zawołać do założenia kolejnej części ![]() Zapomniałabym: Witam nowe dziewczynki Edytowane przez LosingMyWay Czas edycji: 2012-07-27 o 14:27 |
|
|
|
#383 |
|
Uzależnienie
|
Losing a przypomnisz ile masz wzrostu?
|
#384 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#385 |
|
Uzależnienie
|
|
#386 |
|
Raczkowanie
|
Przy tej wadze i wzroście to laska jesteś
|
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie tak. Ja tutaj jestem od pierwszej części ale uważam że prawo do założenia następnej części wątku ma każdy ![]() Ja już jestem po obiadku. Też makaron tylko że z truskawkami. Musiałam zjeść z tej złości. Pooglądam jeszcze trochę seriale a potem poćwiczę
|
|
|
#388 |
|
Uzależnienie
|
S_Candall na jakim etapie jesteś, bo nie czaje Twojego podpisu? :P
|
#389 |
|
Zadomowienie
|
ile masz lat, skąd jesteś i co robisz w zyciu ? Jak pisałaś to przepraszam ale nadrabiałam na szybkości, bo tyle było stron, że ciężko ogarnąć ![]() Dzaga zgadzam się z Tobą w 100% Ja troche zła na siebie jestem, że tyle makaronu zjadłam, że się podnieść z krzesła nie moge no ale pewnie i tak podwieczorek sobie odpuszcze, bo nawet nie zmieszcze, więc kalorycznie wyjdzie nienajgorzej
Edytowane przez LosingMyWay Czas edycji: 2012-07-27 o 15:04 |
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
LosingMyWay, te seriale to złooooo
Ja już się w tą Jane wkręcam chociaż strasznie mnie wkurza że tak wiele zostało powielone z "Diabeł ubiera się u Prady" Za wiele...Jeszcze 90210 muszę nadrobić. Ale PLL chyba wciągnęło mnie najbardziej ze wszystkich bo tam ciągle coś się dzieje
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

Tak jak mówi Dzaga, włącz kefiry do jadłospisu, żeby pomóc swojej naturalnej florze bakteryjnej się odbudować 
52,5kg. 51 50 49 

a później ciężko jest z powrotem przestawić się na dietę...Przynajmniej wiem jaki jest powód mojego nieszczęścia i postaram się go wyeliminować.Swoją drogą alkohol nie powoduje tycia,to tylko puste kalorie,ale pewnie uniemożliwia spadek wagi

Ja miałam też wypadek w styczniu.Jakich debil wjechał w bok auta,akurat z tej strony gdzie siedziało moje dziecko.Wylądowaliśmy w szpitalu.Taki kretynom powinni zabierać prawo jazdy!
ile masz lat, skąd jesteś i co robisz w zyciu ?