Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-27, 12:12   #781
anulka4771
Wtajemniczenie

Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
No wzięłam się w końcu za siebie i jak na razie czuję sie super i czuję, że juz moje ciało zaczyna mocno pracować. Ja zamiast Chodakowskiej mam swoja trenerke-terminatorkę, która wyciska ze mnie wszystkie poty!!!

Dla dziewczyn, które chcą popracować nad ciałem, jest nowy wątek i fajnie by było gdyby sie rozkręcił.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=631321

Faktycznie mamy najładniejsze dzieciaczki wiec zeby nie było watpliwości dodaje swoj a niuncie
Wątpilwości nie ma-sliczna
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
weee chyba okres mi się zaczyna

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

moniczka zgadzam się z Tobą o naszych forumowych dzieciach
same ślicznotki i przystojniacy
Zaczyna-ja nie wiem kiedy mi sie skończy
Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
No pielęgniarka powiedziała że duże dziecko i myśłała że to już kolejne szczepienie ale czy aby na pewno jest taka duża? 4600g w 6tyg a przy porodzie 3170g przy wyjsciu ze szpitala 2900g. Powiedzcie..duża ??
Duża myśle ze akuratna 1700g przybrała więc bardzo dobrze
Cytat:
Właśnie wybierałam nr ZUSu żeby się wreszcie dowiedzieć co z moim macierzyńskim, kiedy zadzwonił dzwonek...listonosz z moją kasą

i sie zdziwiłam bo mam zapłacone już do 31 lipca ale są szybcy
Heh problem rozwiazany

U mnie upał w cieniu 30stopni
Szymon spał 20minut jak zasnął o 11 bo go straż obudziłaTeraz wkońcu ładnie zjadł i zasypia

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 12:13   #782
kism
Wtajemniczenie

Cześć Kochane!
Maksiu wreszcie na zabiegu, a ja waruję z Kajem pod szpitalem Dobrze, że już niedługo będzie po wszystkim!
Dla zabicia czasu jak zawsze czytam nasze pogaduszki...
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 12:14   #783
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Cześć Kochane!
Maksiu wreszcie na zabiegu, a ja waruję z Kajem pod szpitalem Dobrze, że już niedługo będzie po wszystkim!
: kciuki::k ciuki::kc iuki::kci uki:

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-07-27, 12:30   #784
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Byłyśmy dzisiaj u lekarza po skierowanie na badanie bioderek. Myślałam wczoraj, że tylko po to pójdziemy, ale w nocy się okazało, że Hania ma problem z oczkiem Tak bardzo Jej ropieje, że szok Dostała krople z antybiotykiem, a jeśli nie pomoże, to mamy się skierować do okulisty Prawdopodobnie dlatego Hania była wczoraj taka marudna. Chyba Ją to oczko boli Dzisiaj jest spokojniejsza, ale też trochę marudzi.

Cytat:
Wszystkiego najlepszego
Superaśny leżaczek
Dziękujemy.

Cytat:
Cześć Kochane!

Dziękuję za życzenia dla Haniutka

Któraś z Was pisała, że imieniny powinno się obchodzić dopiero po chrzcie, bo wcześniej nie ma imienia. Jak to???? Przecież dziecko ma imię od urodzenia, a już na pewno od momentu rejestracji w urzędzie stanu cywilnego A co , jeśli ktoś w ogóle nie będzie chrzcił swojego dziecka??? Dziecko nigdy wtedy nie obchodzi imienin??? Co za bzdury

_millena, mojej Hanusi też tak gra w nosku To chyba normalne.

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-07-27 o 12:58
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 13:04   #785
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez she_87 Pokaż wiadomość

Moje dziecko na pierwsszym szczepieniu ważyło 5200g przy porodzie 3830g jak wychodziłyśmy 3500g. Mi tez powiedziały że duże mam dziecko.
Nie popadajmy w paranoje, zaraz duże. Osmiomiesieczna córka mojego brata waży 11 kg mój 2-letni syn 12 kg, nikt jej nie powiedział że ma za duże dziecko

Dzieciaczki słodkie

Okres to i ja mam

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 13:12   #786
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Kochane!
dla Maksia! Trzymajcie się
Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Byłyśmy dzisiaj u lekarza po skierowanie na badanie bioderek. Myślałam wczoraj, że tylko po to pójdziemy, ale w nocy się okazało, że Hania ma problem z oczkiem Tak bardzo Jej ropieje, że szok Dostała krople z antybiotykiem, a jeśli nie pomoże, to mamy się skierować do okulisty Prawdopodobnie dlatego Hania była wczoraj taka marudna. Chyba Ją to oczko boli Dzisiaj jest spokojniejsza, ale też trochę marudzi.

Dziękujemy.

Któraś z Was pisała, że imieniny powinno się obchodzić dopiero po chrzcie, bo wcześniej nie ma imienia. Jak to???? Przecież dziecko ma imię od urodzenia, a już na pewno od momentu rejestracji w urzędzie stanu cywilnego A co , jeśli ktoś w ogóle nie będzie chrzcił swojego dziecka??? Dziecko nigdy wtedy nie obchodzi imienin??? Co za bzdury

Zgadzam się z Tobą. Mnie strasznie wkurzało, jak w szpitalu studentki położnictwa na praktykach pytały "jak będzie MIAŁ na imię?" zawsze odpowiadałam, że moje dziecko już MA imię. Chociaż z drugiej strony wiem, że w niektórych regionach nie obchodzi się imienin, bo to niby święto patrona (zwykle świętego). No ale mniejsza o to
Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Nie popadajmy w paranoje, zaraz duże. Osmiomiesieczna córka mojego brata waży 11 kg mój 2-letni syn 12 kg, nikt jej nie powiedział że ma za duże dziecko

Dzieciaczki słodkie

Okres to i ja mam
A ja czekam, wczoraj brzuch mnie bolał, ale póki co nic nie widać.

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 13:18   #787
moniczka1302
Wtajemniczenie

agatka661 - super ze chociaz tyle ze wypoczelas zdjecia fajne mi mąż też kupił wreszcie aparat (zdecydowalam sie na nikona d5100 - tzn. on sie zdecydowal) i powoli ciupie fotki i poznaje tajniki. W przyszlym tygodniu tez jedziemy ale do Kościeliska wiec aparat w ruch

Wogole moze ktoras mi pomoze potrzebuje nosidelka ale takiego od mozliwie najmlodszego wieku -

kism -

ewunia1984 - zazdroszczę tej personal trenerki ale to prawda, jak w pon, zaczelam cwiczyc to nie mialam wogole sily, plakalam z bezsilnosci, ze nie mam wogole kondycji, nie potrafie sie z tym pogodzic ze nie potrafie zrobic szpagatu itp... ale z kazdym dniem jest coraz lepiej i dzis juz bylo bardziej lajtowo;
Stary 2012-07-27, 13:24   #788
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość

Wogole moze ktoras mi pomoze potrzebuje nosidelka ale takiego od mozliwie najmlodszego wieku -
Ja w sumie mam takie z motherhood (prezent), które jest niby od zera do 10 kg,. My nie używamy, bo naczytałam się o tym jakie to niedobre, że lepiej chusta itd. Koniec końców mały nie chce siedzieć ani w jednym, ani w drugim jeśli chcesz mogę Ci pożyczyć

coś takiego http://www.mothercare.com/Mothercare...520-%2520Black

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png

Edytowane przez clauudik
Czas edycji: 2012-07-27 o 13:25
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 13:28   #789
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Zaczyna-ja nie wiem kiedy mi sie skończy
prawie 7 tyg (bez jednego dnia) krwawiłam w tym 10dni okresu. i po 2 i pół tyg znowu się zaczyna...

zbieram się za obiad. dzisiaj placki po węgiersku. (po węgiersku to za dużo powiedziane - z leczo, które mi zostało :P

mój mały palcoliżca :P
P1150623.jpg

coś mi ostatnio za bardzo na prawej sstronie leży...

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 13:33   #790
anulka4771
Wtajemniczenie

Niunia mała pucolinka

Jeny co za dzien dziec mój prawie nie śpi teraz spał 5minut dosłownie przysnął ja sie zaczełam cieszyc i sie obudził

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-07-27, 13:47   #791
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

o jaaaa ale ja do tylu heh

ja walcze z nadwaga romansuje z dukanem.

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-27, 13:48   #792
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Bliźnięta
zodiakalne

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Dzięki pamiętasz mnie z tamtego zdjęcia?? Ale masz pamięć

Rośnie, rosnie

Dzięki

Tak nasza pieluszka wymiata
tak z emaila i fotki po urodzeniu
Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
agatka661 - super ze chociaz tyle ze wypoczelas zdjecia fajne mi mąż też kupił wreszcie aparat (zdecydowalam sie na nikona d5100 - tzn. on sie zdecydowal) i powoli ciupie fotki i poznaje tajniki. W przyszlym tygodniu tez jedziemy ale do Kościeliska wiec aparat w ruch

kism -

ewunia1984 - zazdroszczę tej personal trenerki ale to prawda, jak w pon, zaczelam cwiczyc to nie mialam wogole sily, plakalam z bezsilnosci, ze nie mam wogole kondycji, nie potrafie sie z tym pogodzic ze nie potrafie zrobic szpagatu itp... ale z kazdym dniem jest coraz lepiej i dzis juz bylo bardziej lajtowo;
my kupiliśmy takie
http://allegro.pl/nosidelko-m1-lasca...502267263.html poszukaj na all moze ktos używane sprzedaje

ja żałuje, że kupiłam nowe bo za 100 zł wczesniej widziałam używke w b.dobrym stanie można było kupić, bardzo łatwo się zapina, najpierw zakładasz na siebie a pozniej kładziesz dziudziusia na kolana i montujesz dodam, ze material oddychający, wkładka usztywniajaca plus podtrzymanie głowi, mozna nosic dzidzie przodem do mamy i tylem do mamy z tym, ze tez jeszcze poczekam z 2 miesiace zeby go nosic, bo boje sie o kręgosłup
Stary 2012-07-27, 14:12   #793
Gaabbi
Wtajemniczenie

Wrzucam kilka zdjęć.
1. Kwiatuszki na imieniny od P dla Haniutka.
2. j.w.
3. Haniutek na macie edukacyjnej.
4. Moje bransoletki Lilou (dzisiaj przyszły)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bukiecik.jpg (66,6 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiecik2.jpg (89,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hania na macie.jpg (88,1 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bransoletki.jpg (80,0 KB, 52 załadowań)
Stary 2012-07-27, 14:22   #794
moniczka1302
Wtajemniczenie

gabbi - slodka Hania , taka pucia , a moja jakos tak slabo przybiera , mam nadzieje, ze w niedlugim czasie szybko przybierze, bo przez wiekszosc dnia jest na MM

mam taką samą matę edukacyjną
Stary 2012-07-27, 14:22   #795
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Nie pisz tak o czyimś zdaniu. I takie komentarze, pisze ta, która tak zawsze broniła wolności słowa. Owszem, każda pisze tu swoją opinię na dany temat. Zapytałaś czy moja Hania obchodzi imieniny, odpisałam dlaczego moim zdaniem nie obchodzi a Ty musisz to zaraz komentować jako "bzdury". W takim razie nie będę więcej odpisywać na Twoje pytania skoro tak komentujesz moje odpowiedzi. Tyle na temat.
Stary 2012-07-27, 14:31   #796
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Kochane!
:kciuki : informuj ciotki na bieżąco

Cytat:
Dzień dobry.

Dziękujemy.

Borysowi już nie gra czyli to nie katar, ale muszę mu częściej odciągać tą fridą i zakrapiać solą.
Biedna Hania
Moj Borys od wczoraj bierze Biseptol, jeżu jak się krzywi, robi takie miny i oczywiście jest ryk. Nawet jak mieszam z mlekiem. Aż spróbowałam, faktycznie niedobre. Najpierw smakuje malinkami, a potem straaaaaasznie zalatuje goryczką. Jak to antybiotyk chociaż Biseptol to chyba koło antybiotyku leżał

Mnie sie wydaje , że dziewczyny pisały, ze imieniny obchodzi się po urodzinach, a nie po chrzcie.

Nie złapaliśmy dzisiaj sików ani wczoraj no i d.upa bo dopiero w poniedziałek możemy złapać... a potem we czwartek od nowa , bo na posiew....

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 14:32   #797
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Nie pisz tak o czyimś zdaniu. I takie komentarze, pisze ta, która tak zawsze broniła wolności słowa. Owszem, każda pisze tu swoją opinię na dany temat. Zapytałaś czy moja Hania obchodzi imieniny, odpisałam dlaczego moim zdaniem nie obchodzi a Ty musisz to zaraz komentować jako "bzdury". W takim razie nie będę więcej odpisywać na Twoje pytania skoro tak komentujesz moje odpowiedzi. Tyle na temat.
Jeśli Cię uraziłam, to przepraszam Z Twojej poprzedniej wypowiedzi wnioskowałam, że ktoś Ci tak powiedział, ale nie wiedziałam, że Ty też tak uważasz. Może źle doczytałam lub źle zinterpretowałam. Myślałam, że to jedno z takich gadek jak "nie przechodź w ciąży pod sznurem, bo dziecko będzie owinięte pępowiną".

Wg mnie, to jednak są bzdury, bo co to oznacza? że moja Hania nie będzie miała imienin, skoro może nie będzie ochrzczona?

No trudno. Wyszedł kwas. Jeśli nie chcesz, nie musisz odp na moje posty.
Stary 2012-07-27, 14:35   #798
Tacca
Zakorzenienie

Hej...
Piotrek nie spał dziś od 7 do 14... Zasnął a teraz popłakuje przez sen. Nie obudził się jak mu zmieniałam pieluchę, bo myślałam, że dlatego płacze... Nie wygląda na to, żeby go coś bolało...
W ogóle to jestem w szoku, że gdzieś na świecie są dzieci, które budzą się bez płaczu... Z moich doświadczeń to nieprawdopodobne... No chyba, że ma jakiś skok...Ale musiałby mieć go ciągle...
Stary 2012-07-27, 14:36   #799
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
witam
ostatnio mam czas tylko was czytać
małego widocznie coś w brzuszku boli, budzi się o sławnej 5- tej i stęka, kupke robi ciężko. Dziś kurier przywiózł sabsimplex, ten bobotic u nas nie działa.
Dalej jedzie na cycku. Ostatnio zjadłam duszoną cebulę, no i była akcja- u mnie zresztą też, gazy masakra, tż również

wydaje mi się, że mam mniej pokarmu, pije herbatkę na laktacje i zaczełam stosować polecaną przez milene metodę odciągania laktatorem, zobaczymy

dzidzia
pytałam o tego pieska co ma bleelektron a raczej jej Mały Millena czy ty masz ten sam? wygląda bardzo fajnie

dzięki za odp w sprawie nocnego przewijania. tak sobie jeszcze pomyślałam że to pewnie wszystko zależy ile razy dzieciak w nocy wstaje. bo jeśli tylko raz nad samym ranem i wiemy że niedługo będzie znów pobudka to może faktycznie jeśli nie ma kupy to przewijanie można sobie odpuścić
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-27, 14:38   #800
_millena
Zadomowienie

Gabi Dziecko i biżuteria - przesłodkie

Cytat:
jezusie.. i znowu akcja

Czyli jednak ktoś pisał, nie zauważyłam wcześniej, jakos mi umknęło.
Dziwna tradycja faktycznie, może i ma umocowanie w wierze, ale pierwsze słysze tak na prawdę. Myslalam, ze imieniny są świeckie a nie chrześcijańskie.

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 14:38   #801
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Jeśli Cię uraziłam, to przepraszam Z Twojej poprzedniej wypowiedzi wnioskowałam, że ktoś Ci tak powiedział, ale nie wiedziałam, że Ty też tak uważasz. Może źle doczytałam lub źle zinterpretowałam. Myślałam, że to jedno z takich gadek jak "nie przechodź w ciąży pod sznurem, bo dziecko będzie owinięte pępowiną".

Wg mnie, to jednak są bzdury, bo co to oznacza? że moja Hania nie będzie miała imienin, skoro może nie będzie ochrzczona?

No trudno. Wyszedł kwas. Jeśli nie chcesz, nie musisz odp na moje posty.
No dobra, może niepotrzebnie się uniosłam. Zrozumiałam już jak zinterpretowałaś tamten post. Przeczytałam swoje posty wstecz i rzeczywiście napisałam "mój tata" nie zaznaczyłam, że go w sumie popieram.
Stary 2012-07-27, 14:42   #802
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Hej...
Piotrek nie spał dziś od 7 do 14... Zasnął a teraz popłakuje przez sen. Nie obudził się jak mu zmieniałam pieluchę, bo myślałam, że dlatego płacze... Nie wygląda na to, żeby go coś bolało...
W ogóle to jestem w szoku, że gdzieś na świecie są dzieci, które budzą się bez płaczu... Z moich doświadczeń to nieprawdopodobne... No chyba, że ma jakiś skok...Ale musiałby mieć go ciągle...
Zapraszam do mnie mój budzi się bez płaczu tylko gaworzy a jak mnie zobaczy to sie uśmiecha
Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
pytałam o tego pieska co ma bleelektron a raczej jej Mały Millena czy ty masz ten sam? wygląda bardzo fajnie

dzięki za odp w sprawie nocnego przewijania. tak sobie jeszcze pomyślałam że to pewnie wszystko zależy ile razy dzieciak w nocy wstaje. bo jeśli tylko raz nad samym ranem i wiemy że niedługo będzie znów pobudka to może faktycznie jeśli nie ma kupy to przewijanie można sobie odpuścić
Ja nie przewijam dlatego ze Szymon mało sika w nocy,nie ma zasikanego pampersa i nie robi kupy,szkoda mi go budzic więc daruje mu to,wiadomo że jakbym np dupcia mu sie odparzała to bym przebierała,pampersy są chłonneZa to jak wstanie to nadrabia zmieniam co chwilę nocne siki

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-07-27, 15:09   #803
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Wrzucam kilka zdjęć.
1. Kwiatuszki na imieniny od P dla Haniutka.
2. j.w.
3. Haniutek na macie edukacyjnej.
4. Moje bransoletki Lilou (dzisiaj przyszły)
Ile kosztuje taka bransoletka ?

Zapodałam czopka. Ale chyba nie pomógł

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Mamusie miesięcznych bobasów, używacie jakichś tańszych pampersów ?? biedronkowych czy rossmanowskich? Jestescie zadowolone ?

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 15:34   #804
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:

Mamusie miesięcznych bobasów, używacie jakichś tańszych pampersów ?? biedronkowych czy rossmanowskich? Jestescie zadowolone ?
Kupiliśmy jedną paczkę dada z biedronki. Jeśli finanse pozwolą to będę używała jednak Pampersów. Póki ta kupka jest taka rzadka przynajmniej. Wydaje mi się że w te pieluszki dada tak szybko nie wsiąka kupa i czasami jak otworzę pieluszkę to jeszcze tam pływa. W Pampersach to mi się nie zdarzyło. Ale jest mnóstwo mam które bardzo chwalą DADY. Na pewno jeszcze będziemy próbować później....
Stary 2012-07-27, 15:40   #805
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Zapraszam do mnie mój budzi się bez płaczu tylko gaworzy a jak mnie zobaczy to sie uśmiecha

Ja nie przewijam dlatego ze Szymon mało sika w nocy,nie ma zasikanego pampersa i nie robi kupy,szkoda mi go budzic więc daruje mu to,wiadomo że jakbym np dupcia mu sie odparzała to bym przebierała,pampersy są chłonneZa to jak wstanie to nadrabia zmieniam co chwilę nocne siki
Heh... Mój to się uśmiecha tylko wtedy jak dobrze podje i już jest mocno zaspany...
Ja zmieniam średnio co 2 godziny... Góra 4 wytrzyma, czasem jak tylko słyszę kupę to jest moment i wycie...
Cytat:
Kupiliśmy jedną paczkę dada z biedronki. Jeśli finanse pozwolą to będę używała jednak Pampersów. Póki ta kupka jest taka rzadka przynajmniej. Wydaje mi się że w te pieluszki dada tak szybko nie wsiąka kupa i czasami jak otworzę pieluszkę to jeszcze tam pływa. W Pampersach to mi się nie zdarzyło. Ale jest mnóstwo mam które bardzo chwalą DADY. Na pewno jeszcze będziemy próbować później....
Ja też wolę pampersy. Próbowałam jeszcze te belli, ale one mają te gumeczki takie do niczego... Wycieka kupa jak w miarę rzadka. A mój dość rzadką robi i dużo...
Stary 2012-07-27, 15:41   #806
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Dzięki. Mamy jeszcze trzy paczki prezentowych pampersów, potem chcę spróbować tańszych.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 15:41   #807
Gaabbi
Wtajemniczenie

stokroteczko, to zależy jaką sobie bransoletkę skonfigurujesz
Wejdź sobie na ich stronę, to się wszystkiego dowiesz http://www.lilou.pl/pl

ladybird, ja też na początku nie byłam zadowolona z dady. Jakieś takie papierowe mi się wydawały. Teraz się już przekonałam i używam na zmianę z pampersami.
Cieszę się, że się już na mnie nie gniewasz

Robię pierwszy raz pierogi z jagodami. Ciekawe czy mi wyjdą
Stary 2012-07-27, 15:49   #808
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Ile kosztuje taka bransoletka ?

Zapodałam czopka. Ale chyba nie pomógł

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

ja uzywam DADA z Biedry i Pampers
miom zdaniem DADA są dobre, ale pampersy chyba lepsze, takie miększe się wydają, no ale 15-20zl wiecej za paczke
pupa Hanki toleruje obydwie firmy
chusteczki nawilzające tez mam z Biedry, ale one jakies takie mega mokre mi sie wydają - bardzo są nasączone; teraz mam z Nivea pure fresh - pięknie pachną i są takie delikatne

Innych firm nie uzywam

co do czopka to poczekaj
ale dalas caly???

Edytowane przez moniczka1302
Czas edycji: 2012-07-27 o 15:52
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 15:51   #809
Dasti80
Zakorzenienie

Hej

Śliczniutkie są Wasze dzieciaczki

Uffff jak gorąco wróciliśmy ze spaceru i od razu zapodałam sobie kawę mrożoną z lodami i trochę mnie orzeżwiło, ale i tak nie mam na nic siły

Olek pozdrawia e-ciotki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02139.jpg (74,0 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02141.jpg (52,9 KB, 47 załadowań)

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 15:54   #810
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Hej

Śliczniutkie są Wasze dzieciaczki

Uffff jak gorąco wróciliśmy ze spaceru i od razu zapodałam sobie kawę mrożoną z lodami i trochę mnie orzeżwiło, ale i tak nie mam na nic siły

Olek pozdrawia e-ciotki
ale widac rezolutny chlopaczek i ma brązowe oczka jak moja Hanex

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości