|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie upał w cieniu 30stopni Szymon spał 20minut jak zasnął o 11 bo go straż obudziła ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Kochane!
Maksiu wreszcie na zabiegu, a ja waruję z Kajem pod szpitalem ![]() Dla zabicia czasu jak zawsze czytam nasze pogaduszki... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Byłyśmy dzisiaj u lekarza po skierowanie na badanie bioderek. Myślałam wczoraj, że tylko po to pójdziemy, ale w nocy się okazało, że Hania ma problem z oczkiem ![]() ![]() ![]() ![]() Dziękujemy. Cytat:
![]() Dziękuję za życzenia dla Haniutka ![]() Któraś z Was pisała, że imieniny powinno się obchodzić dopiero po chrzcie, bo wcześniej nie ma imienia. Jak to???? Przecież dziecko ma imię od urodzenia, a już na pewno od momentu rejestracji w urzędzie stanu cywilnego ![]() ![]() _millena, mojej Hanusi też tak gra w nosku ![]() Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-07-27 o 12:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzieciaczki słodkie ![]() ![]() Okres to i ja mam ![]()
![]() |
#786 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja czekam, wczoraj brzuch mnie bolał, ale póki co nic nie widać.
![]() |
#787 |
Wtajemniczenie
|
agatka661 - super ze chociaz tyle ze wypoczelas
![]() ![]() ![]() Wogole moze ktoras mi pomoze ![]() ![]() kism - ![]() ewunia1984 - zazdroszczę tej personal trenerki ![]()
#788 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() coś takiego http://www.mothercare.com/Mothercare...520-%2520Black
Razem od 14/08/2009 Zaręczeni od 01/06/2010 Mąż i Żona od 14/08/2011 Nasz skarb 06/05/2012 ...and nothing else matters... http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png Edytowane przez clauudik Czas edycji: 2012-07-27 o 13:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Zakorzenienie
|
prawie 7 tyg (bez jednego dnia) krwawiłam w tym 10dni okresu. i po 2 i pół tyg znowu się zaczyna...
zbieram się za obiad. dzisiaj placki po węgiersku. (po węgiersku to za dużo powiedziane - z leczo, które mi zostało :P mój mały palcoliżca :P P1150623.jpg coś mi ostatnio za bardzo na prawej sstronie leży... |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Wtajemniczenie
|
Niunia mała pucolinka
![]() Jeny co za dzien dziec mój prawie nie śpi teraz spał 5minut dosłownie przysnął ja sie zaczełam cieszyc i sie obudził ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Wtajemniczenie
|
o jaaaa ale ja do tylu
![]() ja walcze z nadwaga ![]()
#792 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://allegro.pl/nosidelko-m1-lasca...502267263.html poszukaj na all moze ktos używane sprzedaje ja żałuje, że kupiłam nowe bo za 100 zł wczesniej widziałam używke w b.dobrym stanie można było kupić, bardzo łatwo się zapina, najpierw zakładasz na siebie a pozniej kładziesz dziudziusia na kolana i montujesz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Wtajemniczenie
|
Wrzucam kilka zdjęć.
1. Kwiatuszki na imieniny od P dla Haniutka. 2. j.w. 3. Haniutek na macie edukacyjnej. 4. Moje bransoletki Lilou (dzisiaj przyszły) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Wtajemniczenie
|
gabbi - slodka Hania , taka pucia
![]() ![]() mam taką samą matę edukacyjną ![]()
#795 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#796 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Biedna Hania ![]() Moj Borys od wczoraj bierze Biseptol, jeżu jak się krzywi, robi takie miny i oczywiście jest ryk. Nawet jak mieszam z mlekiem. Aż spróbowałam, faktycznie niedobre. Najpierw smakuje malinkami, a potem straaaaaasznie zalatuje goryczką. Jak to antybiotyk ![]() ![]() Mnie sie wydaje , że dziewczyny pisały, ze imieniny obchodzi się po urodzinach, a nie po chrzcie. Nie złapaliśmy dzisiaj sików ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#797 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wg mnie, to jednak są bzdury, bo co to oznacza? że moja Hania nie będzie miała imienin, skoro może nie będzie ochrzczona? No trudno. Wyszedł kwas. Jeśli nie chcesz, nie musisz odp na moje posty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Zakorzenienie
|
Hej...
Piotrek nie spał dziś od 7 do 14... Zasnął a teraz popłakuje przez sen. Nie obudził się jak mu zmieniałam pieluchę, bo myślałam, że dlatego płacze... Nie wygląda na to, żeby go coś bolało... W ogóle to jestem w szoku, że gdzieś na świecie są dzieci, które budzą się bez płaczu... Z moich doświadczeń to nieprawdopodobne... No chyba, że ma jakiś skok...Ale musiałby mieć go ciągle... |
![]() ![]() |
![]() |
#799 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() dzięki za odp w sprawie nocnego przewijania. tak sobie jeszcze pomyślałam że to pewnie wszystko zależy ile razy dzieciak w nocy wstaje. bo jeśli tylko raz nad samym ranem i wiemy że niedługo będzie znów pobudka to może faktycznie jeśli nie ma kupy to przewijanie można sobie odpuścić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#800 | |
Zadomowienie
|
Gabi Dziecko i biżuteria - przesłodkie
![]() Cytat:
![]() Czyli jednak ktoś pisał, nie zauważyłam wcześniej, jakos mi umknęło. Dziwna tradycja faktycznie, może i ma umocowanie w wierze, ale pierwsze słysze tak na prawdę. Myslalam, ze imieniny są świeckie a nie chrześcijańskie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#801 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#802 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zapodałam czopka. Ale chyba nie pomógł ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Mamusie miesięcznych bobasów, używacie jakichś tańszych pampersów ?? biedronkowych czy rossmanowskich? Jestescie zadowolone ?
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Rozeznanie
|
Kupiliśmy jedną paczkę dada z biedronki. Jeśli finanse pozwolą to będę używała jednak Pampersów. Póki ta kupka jest taka rzadka przynajmniej. Wydaje mi się że w te pieluszki dada tak szybko nie wsiąka kupa i czasami jak otworzę pieluszkę to jeszcze tam pływa. W Pampersach to mi się nie zdarzyło. Ale jest mnóstwo mam które bardzo chwalą DADY. Na pewno jeszcze będziemy próbować później....
#805 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zmieniam średnio co 2 godziny... Góra 4 wytrzyma, czasem jak tylko słyszę kupę to jest moment i wycie... Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#806 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Wtajemniczenie
|
stokroteczko, to zależy jaką sobie bransoletkę skonfigurujesz
![]() Wejdź sobie na ich stronę, to się wszystkiego dowiesz http://www.lilou.pl/pl ladybird, ja też na początku nie byłam zadowolona z dady. Jakieś takie papierowe mi się wydawały. Teraz się już przekonałam i używam na zmianę z pampersami. Cieszę się, że się już na mnie nie gniewasz ![]() Robię pierwszy raz pierogi z jagodami. Ciekawe czy mi wyjdą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#808 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() miom zdaniem DADA są dobre, ale pampersy chyba lepsze, takie miększe się wydają, no ale 15-20zl wiecej za paczke ![]() pupa Hanki toleruje obydwie firmy chusteczki nawilzające tez mam z Biedry, ale one jakies takie mega mokre mi sie wydają - bardzo są nasączone; teraz mam z Nivea pure fresh - pięknie pachną i są takie delikatne ![]() Innych firm nie uzywam co do czopka to poczekaj ale dalas caly???
![]() ![]() Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-07-27 o 15:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Śliczniutkie są Wasze dzieciaczki ![]() Uffff jak gorąco ![]() ![]() ![]() Olek pozdrawia e-ciotki ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.