|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Dobra, pierwszy dzień bez tż... Zrobiłam obiad, wstawiłam pranie, schowałam ciuchy z prania poprzedniego i jestem z siebie dumna! Zaraz napiszę do ćwiczeniowca z uczelni i jak się dowiem czego, to powoli zacznę się uczyć
![]() Cytat:
Cytat:
Co do przydatnych produktów, to właśnie jednorazowy podkład do przewijania, ale używamy go nie do przewijania, tylko kładę na niego Małą bez pieluszki - uwielbia to, wtedy także chętnie sika Mamy upały, tyłeczek musi się wietrzyćMam też rożek, ale nie usztywniany i jestem z niego zadowolona. Używałam go na spacerach, jak jeszcze tak nie grzało, poza tym ślicznie wygląda
|
||
|
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję za życzenia
a co tu dziś tak spokojnie??
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2014 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I naprawdę nie przejmuj się. Nikt Ci jeść nie daje więc niech sobie swoje opinie schowa głęboko! ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Matko, dziewczyny, drugi dzień pod rząd zasnęłam w dzień i spałam 2h. Nie ma to co prawda wpływu na sen w nocy ale ileż można? Pocieszające jest to, że wtedy nie jem bo normalnie to tak jak pisałam - wsunęłabym konia z kopytami Wcześniej tak nie miałam, a teraz od 3 dni buzia mi się nie przestaje ruszać A pod koniec ciąży nie powinnam już tyć... czy to znaczy, że to jeszcze nie koniec ciąży?
|
|
|
|
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też tak mam, śpię w dzień, śpię w nocy ![]() ja coś ostatnio więcej jem ale już sama ni wiem czy to się organizm domaga czy to wpływ gadania babci że za mało jem i mały za mało rośnie kocham takie pier.lenie
|
|
#2016 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- wczoraj wypiłam kawę rozpuszczalna z jednej łyzeczki i na małą nie zadziałała na szczęście, dzis wypiłam parzoną tez z 1 łyzeczki, zobaczymy czy po niej bedzie sie coś działo. Do tego herbatniki i biszkopty. Odkad urodzialm wcinam je na okragło ,a brzuch sobie z przodu zwisa
|
|
|
|
|
#2017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W pon. idę do gina w szpitalu gdzie mam rodzić i liczę, że czegoś się dowiem...Mnie nikt nie mówi, że mało jem bo ja po prostu pochłaniam żarełko A starałam się jeść dla dwojga, a nie za dwoje... no i koniec ciąży a ja dałam ciała z tą zasadą
|
|
|
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla niej zawsze jem za mało nic się nie martw w październiku to już zapomnisz o ciąży i będziesz tulić swoje maleństwo
|
|
#2019 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To dobrze, że już niedługo Ci się dieta skończy A lekarze czasami tacy są...Cytat:
|
||
|
|
|
#2020 |
|
Rozeznanie
|
dla wszystkich Natalii z wątku :najlepsze życzenia imieninowe
Edytowane przez houserka Czas edycji: 2012-07-27 o 14:20 |
|
|
|
#2021 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
![]() My już po spacerku Pogoda dziwna-niby ciepło, ale momentami wieje dość chłodny wiatr... Ale sprawdzałam pogodę na bbc to co najmniej do poniedziałku ma być ładnie![]() Dziewczyny z UK: w Boots mają promocję na pampersy buy one get one half price Dzięki temu za dwie paczki "0" dałam niecałe 5f a nie ponad 6, do tego miałam jeszcze voucher na 50p![]() Tak mi smakowały tosty w szpitalu że postanowiliśmy kupić sobie toster I się teraz zajadam tostami z dżemem, a tż na obiad robi pierogi Sobie z truskawkami a mnie i Dorotce z jabłkami ![]() nel_a sto lat ![]() Cytat:
![]() Właśnie dlatego nie wrzucam zdjęć dzieci na portale społecznościowe, bo zawsze znajdzie się ktoś zazdrosny albo z głupim humorem i skomentuje tak, że się wszystkiego odechciewa ![]() Nie chcę urazić żadnej z Was (jeśli któraś wrzuca zdjęcia dziecka na nk czy fb), ale wkurza mnie jak wchodzę na te strony a tam w galerii moich znajomych tylko, albo prawie tylko zdjęcia dzieci. To są profile dzieci, czy ich rodziców??? |
|
|
|
|
#2023 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja jak zobaczyłam porcję obiadu jaką kiedyś mi nałożyła teściowa to się przeraziłam Jakbym cały dzień w polu orała A ona ze spokojem na to, że mam jej wnuka nie głodzić Na co ja oczywiście, że powinnam jeść dla dwojga a nie za dwoje ale co tam... poszła już na dół do siebie krzycząc, że mam wszystko zjeść I oboje sobie pojedliśmy
|
|
|
|
|
#2024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dokładnie, i nawet nie da się odnaleźć zdjęcia koleżanki bo są tylko dzieci dziwne to.Cytat:
no ale można tłumaczyć babciom dzieciątka lub swoim.
|
|
#2025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z butelek używam dr brown's antykolkową i bardzo sobie chwalę. |
|
|
|
|
#2026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie to był przesyt dziecka. Rozumiem, że kocha dzieciaczka ale bez przesady... Poza tym zdjęcia dziecka nago to dla mnie straszny pomysł, jeszcze jak dokładnie widać co tam dzieciak ma. Ludzie sobie chyba nie zdają sprawy, że te zdjęcia tam zostaną na zawsze, nawet jak usuną konto...A Twoje ostatnie zdanie - genialne!!! A teraz się pochwalę jaką bluzę kupiłam dla mojego małego mężczyzny ![]() http://allegro.pl/bluza-dla-malego-s...497104032.html Wiem, że kaptur to nie za dobry pomysł ale stwierdziłam, że na spacery może będzie ok albo do auta - kaptur założę zamiast czapki. W domu i tak w tym nie będzie leżał No nie mogłam się oprzeć I do tego cena...---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- nadalka, natee, nel_a - dziewczyny wszystkiego najlepszego, dużo radości z dzieciaczków, spokojnych nocy i samych dobrych ludzi w koło nel_a powiem, że moja babcia mniej problemowa niż moja teściowa Ale i mojej mamie nic nie brakuje - może czekoladkę, albo soczek? a mam jeszcze brzoskwinie... i tak w kółko A teściowa - a co na obiad zrobić? może gulasz (nienawidzę sosów)? a może pierogi (jadam tylko ruskie)? i tak w kółko ![]() A ja najbardziej to lubię jak sobie sama coś ugotuję I tak w kółko Najlepiej mi było jak jeszcze na początku ciąży mieszkałam sama w innym mieście i nikt mi nie marudził co jem, ile i kiedy Nawet mąż bo go nie było
|
|
|
|
|
#2027 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba by mnie szlag trafił po takim 'komciu' Cytat:
![]() Elterngeld przyznano od razu, bez szemrania, w bodaj tydzień po złożeniu wniosku miałam już kasę na koncie. Gorzej z Kindergeld, bo skoro to ma być wypłacane przez 25 lat, to sprawdzają delikwenta z każdej strony, więc trzeba wypełniać pierdyliard papierów. W dodatku trafiliśmy na jakąś taką nieogarniętą biurwę, która nie wiedziała, co zrobić w faktem, że mam polskie obywatelstwo - przysłała zatem wniosek po polsku (co podniosło ciśnienie mojemu mężowi ) - tyle że nie ten, co trzeba (bo dziecko urodzone tu, ma niemieckie obywatelstwo, w PL w ogóle niezarejestrowane, więc sprawa niby łatwiejsza, niż w przypadku dzieci urodzonych na terenie Polski)W dodatku okazuje się, że mam zdobyć jakiś papier z ZUSu (tam się pewnie też zdziwią, bo w PL jestem co prawda też zameldowana, ale w życiu nie płaciłam tam żadnych składek. I faktu, że urodziłam dziecko, tym bardziej nie zgłaszałam...) Ale nic to, nam się nie śpieszy, a kasa i tak przyjdzie potem z wyrównaniem - może to nawet i lepiej
|
||
|
|
|
#2028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak się załatwi, to kasa będzie....może fajniej jakąś porządną sumkę na raz dostać...i zainwestować.... Elterngeld zawsze troszkę pokaźniejsze
|
|
#2029 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem czy będą praktyczne czy nie, ale też kupowałam je w na prawdę okazyjnych cenach więc nie mogłam się oprzeć
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka (ta co była z mężem u nas przedwczoraj) urodziła dziś córkę przez cc-3800g
|
|
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za życzonka imieninowe i kciuki
A więc wieści ode mnie... W nocy odszedł mi czop. Było tego sporo, wodniste (bałam sie, ze to juz wody) i podbarwione na brązowo. Raniutko drugi raz coś poleciało i zaczęły mi sie skurcze. Nie są jeszcze bardzo regularne, ale coś już sie dzieje. Na usg wyszło wszystko bardzo dobrze, mój mały tak jak przypuszczały połozne ma co najmniej 4,1kg, z łożyskiem też ok, wiec tylko czekać na rozwój akcji. |
|
|
|
#2032 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na razie więcej nie kupuję - jak ta się sprawdzi to jeszcze dokupię ![]() Cytat:
dla znajomej i córeczki ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
![]() Wiadomości bardzo dobre - dzieciaczek duży. Trzymam za rozwój akcji. Oby poszło szybko i bezproblemowo
|
|||
|
|
|
#2033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
hej...
ale przedpoludnie przeryczalam pozniej wyszlam na spacer ale zaczelo kropic wiec sie zawinelysmy spowrotem i byla u mnie kolezanka na odwiedzinach a teraz zjem cos i chyba znowu wyjdziemy bo sie wypogodzilo.... |
|
|
|
#2035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi się dzisiaj sniło, ze moj synek miał 4200 g, az sie przeraziłam ![]() Cytat:
![]() oby się szybko rozkręciło ![]() Ja już z nudów nie wyrabiam... po prostu nie mam co robić, bo w domu wszystko zrobione, a na dwor samej nie chce mi sie wychodzić... mam nadzieję, ze jak TZ wróci z pracy to nie będzie bardzo zmęczony abyśmy gdzies tyłki ruszyli, bo juz nie mogę wysiedziec w domu
|
|
#2036 |
|
Wtajemniczenie
|
Matko, koleżanka mi napisałam na fb, że jej córka siedziała w brzuchu 16 dni dłużej
|
|
|
|
#2037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pierdziele, może miała coś źle obliczone z porodem??
|
|
#2038 |
|
Wtajemniczenie
|
Może, nie wiem... Wiem, że całą ciążę i sam poród miała w UK. Ale 16 dni to masakra!!!
|
|
|
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2012-07-27 o 16:11 |
|
|
|
|
#2040 | |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie Czysci
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

To normalny objaw czy jakaś dziwna jestem? 

kocham takie pier.lenie 
,a brzuch sobie z przodu zwisa
W pon. idę do gina w szpitalu gdzie mam rodzić i liczę, że czegoś się dowiem...

tyłek się zagoi

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
za rozwój akcji. Oby poszło szybko i bezproblemowo