Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-27, 13:04   #2011
blueberry88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Dobra, pierwszy dzień bez tż... Zrobiłam obiad, wstawiłam pranie, schowałam ciuchy z prania poprzedniego i jestem z siebie dumna! Zaraz napiszę do ćwiczeniowca z uczelni i jak się dowiem czego, to powoli zacznę się uczyć

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

Ja z kolei jak jestem bardzo zmęczona, to mi się.. wymiotować chce To normalny objaw czy jakaś dziwna jestem?
Mam to samo

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
dzień dobry

Wszystkie Was dziś częstuję brownie z wiśniami z okazji moich imienin
Dla mam karmiących delikatne ciasteczka
Najlepszego!

Co do przydatnych produktów, to właśnie jednorazowy podkład do przewijania, ale używamy go nie do przewijania, tylko kładę na niego Małą bez pieluszki - uwielbia to, wtedy także chętnie sika Mamy upały, tyłeczek musi się wietrzyć
Mam też rożek, ale nie usztywniany i jestem z niego zadowolona. Używałam go na spacerach, jak jeszcze tak nie grzało, poza tym ślicznie wygląda
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 13:30   #2012
nel_a
Zakorzenienie

dziękuję za życzenia

a co tu dziś tak spokojnie??

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 13:31   #2013
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Dobra, pierwszy dzień bez tż... Zrobiłam obiad, wstawiłam pranie, schowałam ciuchy z prania poprzedniego i jestem z siebie dumna! Zaraz napiszę do ćwiczeniowca z uczelni i jak się dowiem czego, to powoli zacznę się uczyć

Mam to samo

Najlepszego!

Co do przydatnych produktów, to właśnie jednorazowy podkład do przewijania, ale używamy go nie do przewijania, tylko kładę na niego Małą bez pieluszki - uwielbia to, wtedy także chętnie sika Mamy upały, tyłeczek musi się wietrzyć
Mam też rożek, ale nie usztywniany i jestem z niego zadowolona. Używałam go na spacerach, jak jeszcze tak nie grzało, poza tym ślicznie wygląda
Ja też te Podklady lubie. i rozki mam 2 nie Usztywniane i też są przydatne.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 13:45   #2014
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
hej dziewczyny. jestem w paskudnym nastroju chce mi sie ryczec.
dostalam kolejny komentarz do zdjecia z psem(od kolezanki mojej mamy)
"oj to zdjecie nie za dobrze o tobie swiadczy mamo"
czy to ze kocham zwierzeta i chce zeby moje dziecko rowniez sie z nimi wychowywalo czyni ze mnie zla matke?
czuje sie okropnie!!!
Olej to. Ja też chcę żeby moje dziecko wychowywało się ze zwierzakami i nic nikomu do tego. Bardzo dobrze zrobiłaś, ze zablokowałaś dodawanie komentarzy. zaproponowałabym, że zripostuję te komentarze ale nie mam konta na nk.
I naprawdę nie przejmuj się. Nikt Ci jeść nie daje więc niech sobie swoje opinie schowa głęboko!

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Matko, dziewczyny, drugi dzień pod rząd zasnęłam w dzień i spałam 2h. Nie ma to co prawda wpływu na sen w nocy ale ileż można? Pocieszające jest to, że wtedy nie jem bo normalnie to tak jak pisałam - wsunęłabym konia z kopytami Wcześniej tak nie miałam, a teraz od 3 dni buzia mi się nie przestaje ruszać A pod koniec ciąży nie powinnam już tyć... czy to znaczy, że to jeszcze nie koniec ciąży?

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 13:54   #2015
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Olej to. Ja też chcę żeby moje dziecko wychowywało się ze zwierzakami i nic nikomu do tego. Bardzo dobrze zrobiłaś, ze zablokowałaś dodawanie komentarzy. zaproponowałabym, że zripostuję te komentarze ale nie mam konta na nk.
I naprawdę nie przejmuj się. Nikt Ci jeść nie daje więc niech sobie swoje opinie schowa głęboko!

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Matko, dziewczyny, drugi dzień pod rząd zasnęłam w dzień i spałam 2h. Nie ma to co prawda wpływu na sen w nocy ale ileż można? Pocieszające jest to, że wtedy nie jem bo normalnie to tak jak pisałam - wsunęłabym konia z kopytami Wcześniej tak nie miałam, a teraz od 3 dni buzia mi się nie przestaje ruszać A pod koniec ciąży nie powinnam już tyć... czy to znaczy, że to jeszcze nie koniec ciąży?
no no, pewnie Ci się przedłuży o 3 miesiące
też tak mam, śpię w dzień, śpię w nocy
ja coś ostatnio więcej jem ale już sama ni wiem czy to się organizm domaga czy to wpływ gadania babci że za mało jem i mały za mało rośnie kocham takie pier.lenie

Stary 2012-07-27, 14:10   #2016
houserka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
rozumiem
a nie ma problemu, że raz dajesz pierś, raz butelkę??wiem, że inne Mamusie też tak robią i jakoś funkcjonuje.....mam nadzieję, że mi się też uda taki systemik wprowadzić

jakich butelek używacie dziewczyny przy takim karmieniu mieszanym-pierś/butla??
ja karmie przez kapturki, dlatego dla mojej małej nie ma znaczenia czy butla czy cyc, a butelkę mam z medeli (zestaw z laktatorem), pasują do niej smoczki z canpola(od razu zastosowałam rozmiar 1 -jest od 0 do 6 miesięcy)

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

wczoraj wypiłam kawę rozpuszczalna z jednej łyzeczki i na małą nie zadziałała na szczęście, dzis wypiłam parzoną tez z 1 łyzeczki, zobaczymy czy po niej bedzie sie coś działo. Do tego herbatniki i biszkopty. Odkad urodzialm wcinam je na okragło,a brzuch sobie z przodu zwisa
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 14:10   #2017
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
no no, pewnie Ci się przedłuży o 3 miesiące
też tak mam, śpię w dzień, śpię w nocy
ja coś ostatnio więcej jem ale już sama ni wiem czy to się organizm domaga czy to wpływ gadania babci że za mało jem i mały za mało rośnie kocham takie pier.lenie
Kurna, wiem, że to niemożliwe ale ja bym się nie zdziwiła jakbym zamiast w sierpniu urodziła w październiku W pon. idę do gina w szpitalu gdzie mam rodzić i liczę, że czegoś się dowiem...
Mnie nikt nie mówi, że mało jem bo ja po prostu pochłaniam żarełko A starałam się jeść dla dwojga, a nie za dwoje... no i koniec ciąży a ja dałam ciała z tą zasadą

Stary 2012-07-27, 14:12   #2018
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Kurna, wiem, że to niemożliwe ale ja bym się nie zdziwiła jakbym zamiast w sierpniu urodziła w październiku W pon. idę do gina w szpitalu gdzie mam rodzić i liczę, że czegoś się dowiem...
Mnie nikt nie mówi, że mało jem bo ja po prostu pochłaniam żarełko A starałam się jeść dla dwojga, a nie za dwoje... no i koniec ciąży a ja dałam ciała z tą zasadą
wiesz jakie są babcie dla niej zawsze jem za mało

nic się nie martw w październiku to już zapomnisz o ciąży i będziesz tulić swoje maleństwo

Stary 2012-07-27, 14:14   #2019
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Ojej, mam nadzieję, że Ci szybko minie, trzymaj się kochana

Super sobie radzątyłek się zagoi
Buziaki od ciotek dla MAndi i Amelci!!!

Kciuki kochana za poprawę wyników

Ja też tak mam, zwłaszcza jak jestem niewyspana, to mdli mnie okrutnie, boli mnie głowa, dlatego ze zgrozą myślę o nieprzespanych nocach

Współczuję, nienawidzę się przeprowadzać a co się stało, że tak nagle?

Najlepsze życzenia
A dla cukrzycowych nic nie masz

Byłam wczoraj u diabetologa, jak wspominałam u innej babki niż ta co mnie od początku prowadziła, bo przez sezon urlopowy nie dostałbym sie do mojej przed porodem. I powiem bez wdawania się w szczegóły- cieszę sie bardzo, że u tej byłam jeden jedyny raz- czułam się jak głupie dziecko, które nie odrobiło lekcji, bardzo nieprzyjemna kobieta...Z dobrych wieści powiedziała, że od momentu porodu mam zapomnieć o diecie cukrzycowej i jeść wszystko na co mi dziecko pozwoli, 6 tyg po porodzie mszę zrobić ponowny test obciążenia glukozą i wtedy się okaże co dalej. Odradzała zdecydowanie mi ponowne usg, stwierdziła, że to zupełnie niepotrzebne, ale i tak się umówiłam na przyszły tydzień (znaczy po skierowanie, bo w Medicoverze tak z marszu się nie da)
A to dłuższa historia...kiedyś może napiszę...

To dobrze, że już niedługo Ci się dieta skończy A lekarze czasami tacy są...
Cytat:
czy to ze kocham zwierzeta i chce zeby moje dziecko rowniez sie z nimi wychowywalo czyni ze mnie zla matke?
czuje sie okropnie!!!
Uwielbiam ludzi, którzy tylko potrafią krytykować i wiedzą wszystko najlepiej...
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 14:18   #2020
houserka
Rozeznanie

dla wszystkich Natalii z wątku :najlepsze życzenia imieninowe , co najmniej 3 naliczyłam

Edytowane przez houserka
Czas edycji: 2012-07-27 o 14:20
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 14:20   #2021
linzey
Rozeznanie

Cytat:
dzień dobry

Wszystkie Was dziś częstuję brownie z wiśniami z okazji moich imienin
Dla mam karmiących delikatne ciasteczka
Wszystkiego najlepszego

Dzisiaj byłam juz z Zosia w ciuchlandzie 3 km od domu a teraz przez 3h robiłam pierogi
I dalej nic
U nas dzisiaj 32 stopnie
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 14:22   #2022
hanjah
Zakorzenienie

Hej Mamusie
My już po spacerku Pogoda dziwna-niby ciepło, ale momentami wieje dość chłodny wiatr... Ale sprawdzałam pogodę na bbc to co najmniej do poniedziałku ma być ładnie

Dziewczyny z UK: w Boots mają promocję na pampersy buy one get one half price Dzięki temu za dwie paczki "0" dałam niecałe 5f a nie ponad 6, do tego miałam jeszcze voucher na 50p

Tak mi smakowały tosty w szpitalu że postanowiliśmy kupić sobie toster I się teraz zajadam tostami z dżemem, a tż na obiad robi pierogi Sobie z truskawkami a mnie i Dorotce z jabłkami

nel_a sto lat

Cytat:
czuje sie okropnie!!!
No niestety niektórzy to się powinni w język czasem ugryźć
Właśnie dlatego nie wrzucam zdjęć dzieci na portale społecznościowe, bo zawsze znajdzie się ktoś zazdrosny albo z głupim humorem i skomentuje tak, że się wszystkiego odechciewa

Nie chcę urazić żadnej z Was (jeśli któraś wrzuca zdjęcia dziecka na nk czy fb), ale wkurza mnie jak wchodzę na te strony a tam w galerii moich znajomych tylko, albo prawie tylko zdjęcia dzieci. To są profile dzieci, czy ich rodziców???
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 14:23   #2023
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz jakie są babcie dla niej zawsze jem za mało

nic się nie martw w październiku to już zapomnisz o ciąży i będziesz tulić swoje maleństwo
Babcie to inna historia
Ja jak zobaczyłam porcję obiadu jaką kiedyś mi nałożyła teściowa to się przeraziłam Jakbym cały dzień w polu orała A ona ze spokojem na to, że mam jej wnuka nie głodzić Na co ja oczywiście, że powinnam jeść dla dwojga a nie za dwoje ale co tam... poszła już na dół do siebie krzycząc, że mam wszystko zjeść Na szczęście mąż mnie poratował - ja zjadłam pół, a jemu druga połówka została na kolację I oboje sobie pojedliśmy

Stary 2012-07-27, 14:27   #2024
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej Mamusie
My już po spacerku Pogoda dziwna-niby ciepło, ale momentami wieje dość chłodny wiatr... Ale sprawdzałam pogodę na bbc to co najmniej do poniedziałku ma być ładnie

Dziewczyny z UK: w Boots mają promocję na pampersy buy one get one half price Dzięki temu za dwie paczki "0" dałam niecałe 5f a nie ponad 6, do tego miałam jeszcze voucher na 50p

Tak mi smakowały tosty w szpitalu że postanowiliśmy kupić sobie toster I się teraz zajadam tostami z dżemem, a tż na obiad robi pierogi Sobie z truskawkami a mnie i Dorotce z jabłkami

nel_a sto lat

No niestety niektórzy to się powinni w język czasem ugryźć
Właśnie dlatego nie wrzucam zdjęć dzieci na portale społecznościowe, bo zawsze znajdzie się ktoś zazdrosny albo z głupim humorem i skomentuje tak, że się wszystkiego odechciewa

Nie chcę urazić żadnej z Was (jeśli któraś wrzuca zdjęcia dziecka na nk czy fb), ale wkurza mnie jak wchodzę na te strony a tam w galerii moich znajomych tylko, albo prawie tylko zdjęcia dzieci. To są profile dzieci, czy ich rodziców???
kuję
no dokładnie, i nawet nie da się odnaleźć zdjęcia koleżanki bo są tylko dzieci dziwne to.

Cytat:
Babcie to inna historia
Ja jak zobaczyłam porcję obiadu jaką kiedyś mi nałożyła teściowa to się przeraziłam Jakbym cały dzień w polu orała A ona ze spokojem na to, że mam jej wnuka nie głodzić Na co ja oczywiście, że powinnam jeść dla dwojga a nie za dwoje ale co tam... poszła już na dół do siebie krzycząc, że mam wszystko zjeść Na szczęście mąż mnie poratował - ja zjadłam pół, a jemu druga połówka została na kolację I oboje sobie pojedliśmy
no przecież to ile jemy nie ma wpływu na to ile dziecko przybiera na wadze no ale można tłumaczyć babciom dzieciątka lub swoim.

Stary 2012-07-27, 14:31   #2025
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
dla wszystkich Natalii z wątku :najlepsze życzenia imieninowe , co najmniej 3 naliczyłam
dzięki

ja z butelek używam dr brown's antykolkową i bardzo sobie chwalę.
Stary 2012-07-27, 14:41   #2026
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam koleżankę, która jak miałam jeszcze konto na nk miała chyba ze 60 zdjęć!!! Z czego na 59 był jej syn (z piłeczką, z kaczuszką, w czapeczce, w pieluszce, nago(!), itd.) a na 1 (słownie: jednym) zdjęciu była ona i to jeszcze zdjęcie robione z kilku metrów tak, że jej w ogóle nie było widać Dla mnie to był przesyt dziecka. Rozumiem, że kocha dzieciaczka ale bez przesady... Poza tym zdjęcia dziecka nago to dla mnie straszny pomysł, jeszcze jak dokładnie widać co tam dzieciak ma. Ludzie sobie chyba nie zdają sprawy, że te zdjęcia tam zostaną na zawsze, nawet jak usuną konto...
A Twoje ostatnie zdanie - genialne!!!

A teraz się pochwalę jaką bluzę kupiłam dla mojego małego mężczyzny
http://allegro.pl/bluza-dla-malego-s...497104032.html

Wiem, że kaptur to nie za dobry pomysł ale stwierdziłam, że na spacery może będzie ok albo do auta - kaptur założę zamiast czapki. W domu i tak w tym nie będzie leżał No nie mogłam się oprzeć I do tego cena...

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

nadalka, natee, nel_a - dziewczyny wszystkiego najlepszego, dużo radości z dzieciaczków, spokojnych nocy i samych dobrych ludzi w koło

nel_a powiem, że moja babcia mniej problemowa niż moja teściowa Ale i mojej mamie nic nie brakuje - może czekoladkę, albo soczek? a mam jeszcze brzoskwinie... i tak w kółko A teściowa - a co na obiad zrobić? może gulasz (nienawidzę sosów)? a może pierogi (jadam tylko ruskie)? i tak w kółko
A ja najbardziej to lubię jak sobie sama coś ugotuję I tak w kółko Najlepiej mi było jak jeszcze na początku ciąży mieszkałam sama w innym mieście i nikt mi nie marudził co jem, ile i kiedy Nawet mąż bo go nie było

Stary 2012-07-27, 14:48   #2027
depoison
Zadomowienie

Cytat:
czuje sie okropnie!!!
o ja pie... Co za durna pipa!
Chyba by mnie szlag trafił po takim 'komciu'

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
aha depoison ruszaliście już te sprawy finansowe-Eltern i Kindergeldy????
ruszaliśmy
Elterngeld przyznano od razu, bez szemrania, w bodaj tydzień po złożeniu wniosku miałam już kasę na koncie. Gorzej z Kindergeld, bo skoro to ma być wypłacane przez 25 lat, to sprawdzają delikwenta z każdej strony, więc trzeba wypełniać pierdyliard papierów. W dodatku trafiliśmy na jakąś taką nieogarniętą biurwę, która nie wiedziała, co zrobić w faktem, że mam polskie obywatelstwo - przysłała zatem wniosek po polsku (co podniosło ciśnienie mojemu mężowi ) - tyle że nie ten, co trzeba (bo dziecko urodzone tu, ma niemieckie obywatelstwo, w PL w ogóle niezarejestrowane, więc sprawa niby łatwiejsza, niż w przypadku dzieci urodzonych na terenie Polski)
W dodatku okazuje się, że mam zdobyć jakiś papier z ZUSu (tam się pewnie też zdziwią, bo w PL jestem co prawda też zameldowana, ale w życiu nie płaciłam tam żadnych składek. I faktu, że urodziłam dziecko, tym bardziej nie zgłaszałam...)
Ale nic to, nam się nie śpieszy, a kasa i tak przyjdzie potem z wyrównaniem - może to nawet i lepiej

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 15:06   #2028
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
ruszaliśmy
Elterngeld przyznano od razu, bez szemrania, w bodaj tydzień po złożeniu wniosku miałam już kasę na koncie. Gorzej z Kindergeld, bo skoro to ma być wypłacane przez 25 lat, to sprawdzają delikwenta z każdej strony, więc trzeba wypełniać pierdyliard papierów. W dodatku trafiliśmy na jakąś taką nieogarniętą biurwę, która nie wiedziała, co zrobić w faktem, że mam polskie obywatelstwo - przysłała zatem wniosek po polsku (co podniosło ciśnienie mojemu mężowi ) - tyle że nie ten, co trzeba (bo dziecko urodzone tu, ma niemieckie obywatelstwo, w PL w ogóle niezarejestrowane, więc sprawa niby łatwiejsza, niż w przypadku dzieci urodzonych na terenie Polski)
W dodatku okazuje się, że mam zdobyć jakiś papier z ZUSu (tam się pewnie też zdziwią, bo w PL jestem co prawda też zameldowana, ale w życiu nie płaciłam tam żadnych składek. I faktu, że urodziłam dziecko, tym bardziej nie zgłaszałam...)
Ale nic to, nam się nie śpieszy, a kasa i tak przyjdzie potem z wyrównaniem - może to nawet i lepiej
czyli Elterngeld masz na siebie??jakieś szczególne papierki tam dołączałaś??ze mną pewnie będzie i tak inaczej bo ja bezrobotna jestem....a z tym Kindergeldem to też czytałam, że trochę komplikacji jest...a z polskim ZUSem, też tylko zacząć
jak się załatwi, to kasa będzie....może fajniej jakąś porządną sumkę na raz dostać...i zainwestować....
Elterngeld zawsze troszkę pokaźniejsze
Stary 2012-07-27, 15:10   #2029
mrowka88
Raczkowanie

Cytat:
A teraz się pochwalę jaką bluzę kupiłam dla mojego małego mężczyzny
http://allegro.pl/bluza-dla-malego-s...497104032.html

Wiem, że kaptur to nie za dobry pomysł ale stwierdziłam, że na spacery może będzie ok albo do auta - kaptur założę zamiast czapki. W domu i tak w tym nie będzie leżał No nie mogłam się oprzeć I do tego cena...
My też mamy bluzy z kapturem dla naszego Brzdąca Głównie są w komplecie ze spodniami i wyglądają przecudnie!
Nie wiem czy będą praktyczne czy nie, ale też kupowałam je w na prawdę okazyjnych cenach więc nie mogłam się oprzeć

01.02.2011 inż
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 15:15   #2030
hanjah
Zakorzenienie

Moja koleżanka (ta co była z mężem u nas przedwczoraj) urodziła dziś córkę przez cc-3800g
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 15:22   #2031
natee
Zakorzenienie

Dziękuję za życzonka imieninowe i kciuki

A więc wieści ode mnie... W nocy odszedł mi czop. Było tego sporo, wodniste (bałam sie, ze to juz wody) i podbarwione na brązowo. Raniutko drugi raz coś poleciało i zaczęły mi sie skurcze. Nie są jeszcze bardzo regularne, ale coś już sie dzieje. Na usg wyszło wszystko bardzo dobrze, mój mały tak jak przypuszczały połozne ma co najmniej 4,1kg, z łożyskiem też ok, wiec tylko czekać na rozwój akcji.

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 15:25   #2032
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
My też mamy bluzy z kapturem dla naszego Brzdąca Głównie są w komplecie ze spodniami i wyglądają przecudnie!
Nie wiem czy będą praktyczne czy nie, ale też kupowałam je w na prawdę okazyjnych cenach więc nie mogłam się oprzeć
No właśnie też tak miałam Na razie więcej nie kupuję - jak ta się sprawdzi to jeszcze dokupię

Cytat:
Moja koleżanka (ta co była z mężem u nas przedwczoraj) urodziła dziś córkę przez cc-3800g
No to super!!! Marysia będzie miała koleżankę rówieśnicę
dla znajomej i córeczki

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość

A więc wieści ode mnie... W nocy odszedł mi czop. Było tego sporo, wodniste (bałam sie, ze to juz wody) i podbarwione na brązowo. Raniutko drugi raz coś poleciało i zaczęły mi sie skurcze. Nie są jeszcze bardzo regularne, ale coś już sie dzieje. Na usg wyszło wszystko bardzo dobrze, mój mały tak jak przypuszczały połozne ma co najmniej 4,1kg, z łożyskiem też ok, wiec tylko czekać na rozwój akcji.
No to jakby mały się streszczał to może mamie by zrobił prezent urodzinowy?
Wiadomości bardzo dobre - dzieciaczek duży. Trzymam za rozwój akcji. Oby poszło szybko i bezproblemowo

Stary 2012-07-27, 15:27   #2033
eninka84
Zadomowienie

Cytat:
czuje sie okropnie!!!
Olej ciepłym moczem, poza tym napisz im PRv wiadomość, żeby zajęły sie swoim życiem. Ja bym tak zrobiła. Niech im sie głupio zrobi!
Stary 2012-07-27, 15:32   #2034
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej...
ale przedpoludnie przeryczalam pozniej wyszlam na spacer ale zaczelo kropic wiec sie zawinelysmy spowrotem i byla u mnie kolezanka na odwiedzinach a teraz zjem cos i chyba znowu wyjdziemy bo sie wypogodzilo....

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 15:33   #2035
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
niezle
mi się dzisiaj sniło, ze moj synek miał 4200 g, az sie przeraziłam

Cytat:

oby się szybko rozkręciło

Ja już z nudów nie wyrabiam... po prostu nie mam co robić, bo w domu wszystko zrobione, a na dwor samej nie chce mi sie wychodzić... mam nadzieję, ze jak TZ wróci z pracy to nie będzie bardzo zmęczony abyśmy gdzies tyłki ruszyli, bo juz nie mogę wysiedziec w domu

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 15:55   #2036
wvictoria
Wtajemniczenie

Matko, koleżanka mi napisałam na fb, że jej córka siedziała w brzuchu 16 dni dłużej No i jak mam być optymistką?

Stary 2012-07-27, 16:01   #2037
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Matko, koleżanka mi napisałam na fb, że jej córka siedziała w brzuchu 16 dni dłużej No i jak mam być optymistką?
16 dni??
ja pierdziele, może miała coś źle obliczone z porodem??

Synek

Stary 2012-07-27, 16:04   #2038
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
16 dni??
ja pierdziele, może miała coś źle obliczone z porodem??
Może, nie wiem... Wiem, że całą ciążę i sam poród miała w UK. Ale 16 dni to masakra!!!

Stary 2012-07-27, 16:08   #2039
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Może, nie wiem... Wiem, że całą ciążę i sam poród miała w UK. Ale 16 dni to masakra!!!
UK... teraz to juz wydaje mi sie bardziej prawdopodobne...

Synek

Edytowane przez ewka5891
Czas edycji: 2012-07-27 o 16:11
Stary 2012-07-27, 16:10   #2040
prince_polo
Zakorzenienie

ale mnie Czysci

Cytat:

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości