|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
Używasz coś specjalnego do mycia twarzy czy to co zawsze?
|
|
#1982 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
Tylko skad ja mam wiedziec jaka niby jest teraz, skoro w tym zasranym kraju, do konca porodu nie robi sie usg ani zadnego badania ginekologicznego??? Wku....a mnie to juz wszystko, bo wszystkiego musze sie dowiadywac z internetu a nie stac mnie zeby non stop prywatnie chodzic tu na wizyty, bo kosztuja majatek.. W srode mam wizyte z polozna i tak czuje,ze jej wszystko wygarne, bo cierpliwosci juz nie mam, moze wtedy cos sie ruszy
|
|
|
|
|
#1983 |
|
Rozeznanie
|
Zastanawiam się czy będąc w 28 tygodniu mogę pojechać na rowerze 6 km?
|
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Używam żelu i toniku tego samego, którego używałam wcześniej. Jedynie staram się częściej robić peeling - 2 razy w tygodniu, a wcześniej robiłam 1 raz. Szczerze mówiąc to myślałam, że może zatyka mnie krem z filtrem, który stosuję od jakiś 2 miesięcy, ale skoro piszecie, że macie tak samo to widocznie to wina hormonów po prostu i musimy to przeczekać.
|
#1985 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jakie są opinie specjalistów na ten temat, ale ja bym nie ryzykowała i nie zdecydowała się na taki wysiłek, szczególnie w taką pogodę jak teraz.
|
|
#1987 |
|
Zadomowienie
|
witam
Choco gratulacje, wszystkiego naj na nowej drodze zycia! za kolejne tygodnie i miesiace![]() a my dzis zakonczylismy tydzien 32, zatem wkraczamy w 33 kupilam dzis na bazarze 3 sloneczniki i sie zażeram, jestem maniak slonecznikowy
|
#1988 |
|
Rozeznanie
|
Upadku się nie boję bo równie dobrze można sobie zrobić krzywdę schodząc po schodach lub na prostej drodze.
Ale chyba jednak zrezygnuję bo duszno jest okrutnie. |
|
|
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorry że Cię tak zadręczam pytaniami ale jesteś kosmetyczką to będziesz wiedziała lepiej czy nie robię sobie szkody stosując podkład,mam mineralny bo inaczej bez niego wstydziłabym sie wyjść z domu?
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mierzyłam właśnie ciśnienie i mam 131/81 więc w porządku ![]() Leże sobie na lewym boczku teraz i o mamciu co za mała wiercipięta mi tam wyrabia za pajacyki to szok ![]() Główką w pęcherz a nóżki znowu w żebra, a ja z bólu aż sie wzdrygam ![]() Mimo bólu i tak to lubie ![]() Dzisiaj mam taki dzień jak nigdy bo do porodu podchodze na pełnym luzie. Nie wiem skąd takie coś ale pewnie długo nie potrwa i zaczne znowu zrzędzić że sie boje
|
|
|
|
|
#1991 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jestem weteranem jeśli chodzi o problemy ze skórą
ale musze przyznac, że od II trymestru mam lepsza po pierwsze co stosujesz do pielegnacji? jaki plyn do mycia? jaki tonik/hydrolat? jaki krem? czym zmywasz makijaz ? jaki podkłąd mineralny stosujesz? mialas problemy przed ciążą ? a i Dearlie pisała o peelingu, jesli ma się pryszcze takie ropne to nie wolno, bo roznosimy bakterie na cala twarz.
|
|
|
|
#1992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam dokładnie tak samo,jakoś bardziej na luzie do tego podchodzę,ciekawe czy będę taka mądra jak się zacznie ![]() Łazienka wysprzątana,obiad przygotowany dzisiaj ziemniaczki,rybka i fasolka szparagowa. Coś bym jeszcze posprzątała ale nie chcę za bardzo przeginać zebym znów potem nie cierpiała ale wiem że jak wróci mężul to nie będę mogła nic robić. ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
Kosmetyki stosuję z AA,serię nawilżającą a podkład mam z maybelline. Przed ciążą raczej nie miałam większych problemów,parę pryszczyków przed okresem i tyle a teraz masakrę mam na twarzy.
|
|
#1993 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
choc mysle, ze u ciebie o po prostu ciaza spowodowała te zmiany i bez znaczenia co zrobisz i tak beda wyskakiwać. Po porodzie powinno ci to zniknac, tylko trzeba dbac zeby nie zostaly blizny
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-07-27 o 13:27 |
|
|
|
|
#1994 |
|
Rozeznanie
|
Ja też od 15 tygodnia mam problemy z krostkami na twarzy, dekolcie i ramionach, a jak zapytałam swoją prowadzącą czym to może być spowodowane to odpowiedziała, że może to być uczulenie na truskawki, a trochę już minęło od czasu truskawek z krostki nie znikają
co za kobieta. Ciężko w warszawie o dobrą opiekę czy tylko ja tak mam?
Edytowane przez marzenka1984 Czas edycji: 2012-07-27 o 13:29 |
|
|
|
#1995 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję kochana A co do mineralnego podkładu czytałam już te wątki ale nie umiem sobie dobrać odpowiedniego odcienia do mojej skóry a boję się zamawiać w ciemno bo trochę kosztują. Chciałam zamówić ze stronki Lily Lolo. ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
Też na początku myślałam ze to uczulenie na truskawki ale one dawno minęły a krostki zostały.
|
|
#1996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A moje żebra to są okopane z każdej strony ostatnio. I czego ja się dziwię, że bolą. ![]() Byłam trochę w mieście, kupiłam sobie tunikę bo większośc bluzek zrobiła mi się przykrótka. Gorąco okropnie i już nigdzie się dziś nie ruszam.
|
||
|
|
|
#1997 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą mówie tak bo ja to mam baaardzo często. Moja Alicja ciągle się rozpycha i robi mi napięte góry i jak wstaje rano również jest góra na którymś boku. Przejdę się i się rozluźnia. U mnie to już norma.---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Także nospa tu raczej nie pomoże ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Dawno mnie nie było, ale dzisiaj wzięłam wolne z pracy bo brzusio tak ciężki. Do tego upał. Mam wreszcie troche czasu, żeby z Wami pobyć ![]() Ominęło mnie coś ważnego? Może już któraś z nas urodziła?! A u nas już 34 tydzień. Przed chwilą kurier przywiózł łóżeczko Tak bym chciała mieć je już złożone, ale pewnie dzisiaj się i tak nie doczekam, bo mąż uzna że trzeba poczekać aż ogarną kącik dla małej, żeby było w ogóle miejsce. Fakt, że w tej chwili nie ma miejsca na nie Moja mama kupiła troche cudownych ubranek dla Alicji... będę musiała cyknąć fotkę i pokazać
|
||
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
Choco - wszystkiego najlepszego
Wszystkim kobietkom gratuluję wkroczenia w kolejne tygodnie i trymestry obyśmy jak najdłużej wytrwały w dwupakach![]() Anes, też mocno trzymam kciuki Colds ![]() wreszcie dla siebie kupiłam podkłady higieniczne, majtki siateczkowe, saszetki tantum rosa. dziś właśnie przyszła przesyłka a w niej: szlafrok, koszulę i piżamę do karmienia. całkiem w porządku wyglądają. dla maluszka z ubranek i wyprawki mam już wszystko. Zostały tylko pojedyncze kosmetyki do kupienia. czekam na wypłatę tż (dziś powinna być na koncie) i możemy zamawiać wózek. i już będzie wszystko gotowe ubranka poprane i poprasowane. Jeszcze tylko pościel, kocyki, ręczniki mi zostały do prania, ale to już na przyszły tydzień sobie zostawię. ach.. jeszcze jakaś butelka by się przydała - i nie wiem, czy tomme tipee kupić antykolkową czy zwykłą czy dr browna? laktator mam zamiar zakupić, gdy okaże się, że mam pokarm i jest co ściągać. Zastanawiałyście się już nas szczepieniami? czy szczepionki skojarzone? czy zwykłe? czy szczepić przeciwko rotawirusom (jelitówka), pneumokokom (zapalenie płuc), meningokokom ( sepsa)?
|
|
#1999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
butelki mam tylko dr browna. ale jak zamierzasz karmic piersia to kupiłabym avent
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-07-27 o 14:42 |
|
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc z Twoich nie znam żadnej. Tak, będę szczepićidentycznie jak Zuzkę czyli 5 w 1 i tylko pneumokoki
|
|
|
|
|
#2001 | |||||
|
Zakorzenienie
|
nadrobiłam jedną stronę - więc komentuję bo mi przeglądarka daje popalić wrrrr
Choco - gratuluję świeżutka żonko Cytat:
Cytat:
![]() za kolejny tydzień !!pokazuj komodę kochaniutka ! Cytat:
Kochana kciuki trzymam za Ciebie bardzo mocno mnóstwo !!! co dowód to najniższy poziom jaki miałam który odczytuję z usg to mam 13,3 a Ty ile masz?? ale jak piłam dużo to teraz mi wzrosło prawie 18 mam więc picie pomaga Cytat:
Myśle że tak spokojnie można ale ja wolę brać te 4 razy bo w nocy i tako 1 mam pobudkę [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35538077] konczi ja tez mam wizyte za miesiąc 24 sierpnia dopiero.ale zapewnił mnie że nie urodze do tego czasu nie stresuj sie.zobaczysz jeszcze Twoja maleńka nie bedzie chciała z brzuszka wychodzić[/QUOTE] ehh to też masz atrakcję tak jak ja tylko że ja na początku września mam wizytę u mojej gin dlatego pójdę do tego ordynatora mimo wszystko niech mnie pomaca nie ? [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35538535] super było.przyjaciel mojego męza popłynął z taka przemowa że wszyscy płakali ze wzruszenia.oczywiscie tesciówka sie nie popisała ale tego sie akurat spodziewałam.cudnie było Cytat:
no te wakacje to porażka z ginami oni na 5 tygodni sobie jeżdżą ehh no ale to też ludzie nie ? niby rozumiem ale czuję jakiś żal i tyle ...
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Butelkę ja mam Tommee tippee zwykłą, nie antykolkową. Póki co, jedną, bo planuję karmic piersią.
|
|
|
|
|
#2003 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ![]() za kolejny tydzień Cytat:
ehh skraca się ta szyjka ale odpoczywaj jeszcze trzeba potrzymać troszkę .. ja właśnie miałam brany wymaz i na posiew u mnie czeka się do tygodnia masakra Cytat:
Nio w 36t odstawiamy go ... zobaczymy jak to będzie .. Cytat:
heh widzę że też termin masz super .. u mnie do 4 tygodni się czeka na mebelki .. nam dopiero tydzień minął jeszcze trzy ... ![]() ![]() gratki za kolejny tydzień no i szczepionki .... tu trzeba przemyśleć ...
|
|
#2004 |
|
Zadomowienie
|
HEJ LASKI!!`1
gratulacje rozpoczętych tygodni*** ale upał w cieniu 31 stopni ja dziś zajadam sie arbuzem i bananami)
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym mieć mężula już w domu,miał być dzisiaj wcześniej a mi się tak nudzi bez niego
|
#2006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
caly czas patrze na zegarek nawet nasz sunia jak uslyszy jakis szmer na klatce o zerka w strone drzwi czy nie wraca.
|
|
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
Moj dzis laduje/ladowal sie z Niemiec do PL wiec mysle,ze jutro bedzie po 3 tygodniowej nieobcenoscie,nawet teraz jakos mi to szybko przelecialo ze go nie bylo,mi sie wydaje,ze tydzien go tylko nie bylo
![]() U nas dzis drugi dzien koperkowa i jutro tez bedzie
|
|
|
|
#2008 | |
|
Zadomowienie
|
ale upal
33 st.posiedzialam 5 min.na balonie i juz czerwona jestem jak burak...moje dziecko wzielo sobie zabawkowa wedke,napuscilo wody do miski i udaje,ze lowi ryby ![]() a ja poprasowalam reszte ciuszkow dla malej.zaraz wrzucam do pralki poszewki,ochraniacz,rozek itd. ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
...ja nigdy niejadlam
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
Choco wszystkiego naj naj na nowej drodze życia
dużo szczęścia i miłości ![]() Jeśli chodzi o butelki to my mamy do mleka dr brownsa a do wody/ herbatki Tommee Tippe ![]() Jejku narobiłyście mi apetytu na zupkę koperkową już nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam ... a uwielbiam
|
#2010 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć żabki
![]() Popracowałam troszkę, a teraz musze zrobić porządek z paznokietkami bo jutro na wesele śmigamy. Kupiliśmy bransoletkę w tym Lilou dla tej małej. I słuchajcie ja nie wiedziałam, że to jest takie popularne......szok. Pełno ludzi. Ciągle ktoś wchodził, wychodził. Tam jest tak, że składa się zamówienie i po 2 godzinach odbiera. I przy kasie pełno tych torebeczek do odbioru.... ![]() Co do szczepień to dla mnie temat rzeka. przegląda się internet, czyta artykuły, słucha się przeciwnikow i zwolennikow i czlowiek głupieje ![]() Przerabialam to 2 lata temu i teraz znowu. I nadal nie jestem przekonana czy dobrze zrobiłam. Same sie przekonacie ![]() Ja szczepiłam skojarzonymi 6w1 - jeszcze 1 dawka została. Jedna kosztuje u nas 200zł. Ale potem słysze, że One wcale takie bezpieczne nie są. Na rota nie szczepiłam - moja pediatra odradziła bo dzieci mimo szczepienia lądują w szpitalu. Poleciła pneumokoki jeśli chodzi do żłobka - i tu sie zastanawiam. Generalnie ile osób tyle opinii i bądź tu czlowieku mądry ![]() Na meningo i ospę nie szczepię. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

Dziękuję Wam za wyjaśnienia, bo ja naprawdę nie wiem z czym to wszystko się je i każda rzecz odbiegająca od normy budzi mój niepokój. Przepraszam za to, że tak Wam tutaj panikuję ciągle. 
za kolejne tygodnie i miesiace

A nie biorę żadnych leków oprócz nospy, magnezu i uroseptu...

, no coz, beda malutkie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)