III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-27, 12:50   #1981
marta1986222
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Ja w pierwszych miesiącach miałam cerę idealną. Normalnie napatrzeć się nie mogłam w lustrze na to jak moja skóra wygląda, bo zawsze miałam jakieś tam niewielkie problemy z nią ( tzn. pojedyncze zmiany co jakiś czas, szczególnie przed okresem). A teraz jak mnie wysypało to poradzić sobie z tym nie mogę. Poza twarzą mam okropny problem z dekoltem. Mam nadzieję, że po ciąży wróci wszystko do normy.

Używasz coś specjalnego do mycia twarzy czy to co zawsze?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 12:55   #1982
spioszka
Raczkowanie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:

jak to? Już rozwarcie? Dziękuję Wam za wyjaśnienia, bo ja naprawdę nie wiem z czym to wszystko się je i każda rzecz odbiegająca od normy budzi mój niepokój. Przepraszam za to, że tak Wam tutaj panikuję ciągle.
Niby to nie jest nic takiego, dopoki szyjka sie nie skraca, a wtedy miala ponad 4cm, wiec ok.
Tylko skad ja mam wiedziec jaka niby jest teraz, skoro w tym zasranym kraju, do konca porodu nie robi sie usg ani zadnego badania ginekologicznego??? Wku....a mnie to juz wszystko, bo wszystkiego musze sie dowiadywac z internetu a nie stac mnie zeby non stop prywatnie chodzic tu na wizyty, bo kosztuja majatek..
W srode mam wizyte z polozna i tak czuje,ze jej wszystko wygarne, bo cierpliwosci juz nie mam, moze wtedy cos sie ruszy

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 12:55   #1983
marzenka1984
Rozeznanie

Zastanawiam się czy będąc w 28 tygodniu mogę pojechać na rowerze 6 km?
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 12:56   #1984
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Używam żelu i toniku tego samego, którego używałam wcześniej. Jedynie staram się częściej robić peeling - 2 razy w tygodniu, a wcześniej robiłam 1 raz. Szczerze mówiąc to myślałam, że może zatyka mnie krem z filtrem, który stosuję od jakiś 2 miesięcy, ale skoro piszecie, że macie tak samo to widocznie to wina hormonów po prostu i musimy to przeczekać.
Stary 2012-07-27, 13:01   #1985
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Teoretycznie chyba można, ale ja bym się bała ewentualnego upadku.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 13:01   #1986
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Niby to nie jest nic takiego, dopoki szyjka sie nie skraca, a wtedy miala ponad 4cm, wiec ok.
Tylko skad ja mam wiedziec jaka niby jest teraz, skoro w tym zasranym kraju, do konca porodu nie robi sie usg ani zadnego badania ginekologicznego??? Wku....a mnie to juz wszystko, bo wszystkiego musze sie dowiadywac z internetu a nie stac mnie zeby non stop prywatnie chodzic tu na wizyty, bo kosztuja majatek..
W srode mam wizyte z polozna i tak czuje,ze jej wszystko wygarne, bo cierpliwosci juz nie mam, moze wtedy cos sie ruszy
O kurcze, to rzeczywiście sytuacja nieciekawa. A ja zawsze myślałam, że zagranicą wszędzie jest dobra opieka medyczna, a tu proszę jakie to wszystko chore. Mam nadzieję, że położna przebada Cię i wszystko będzie w porządku.

Cytat:
Nie wiem jakie są opinie specjalistów na ten temat, ale ja bym nie ryzykowała i nie zdecydowała się na taki wysiłek, szczególnie w taką pogodę jak teraz.
Stary 2012-07-27, 13:03   #1987
LadyBeatta
Zadomowienie

witam
Choco gratulacje, wszystkiego naj na nowej drodze zycia!
za kolejne tygodnie i miesiace
a my dzis zakonczylismy tydzien 32, zatem wkraczamy w 33
kupilam dzis na bazarze 3 sloneczniki i sie zażeram, jestem maniak slonecznikowy
Stary 2012-07-27, 13:06   #1988
marzenka1984
Rozeznanie

Upadku się nie boję bo równie dobrze można sobie zrobić krzywdę schodząc po schodach lub na prostej drodze.

Ale chyba jednak zrezygnuję bo duszno jest okrutnie.
Stary 2012-07-27, 13:06   #1989
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Używam żelu i toniku tego samego, którego używałam wcześniej. Jedynie staram się częściej robić peeling - 2 razy w tygodniu, a wcześniej robiłam 1 raz. Szczerze mówiąc to myślałam, że może zatyka mnie krem z filtrem, który stosuję od jakiś 2 miesięcy, ale skoro piszecie, że macie tak samo to widocznie to wina hormonów po prostu i musimy to przeczekać.

Sorry że Cię tak zadręczam pytaniami ale jesteś kosmetyczką to będziesz wiedziała lepiej czy nie robię sobie szkody stosując podkład,mam mineralny bo inaczej bez niego wstydziłabym sie wyjść z domu?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-07-27, 13:09   #1990
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie tego tętna
Zmierzyłam ciśnienie wszystkim domownikom i każdy ma podwyższone, może to przez te upały

Ja na początku ciąży miałam ok 105/65, ale ostatnio te górne jest wyższe. Niedawno miałam nawet 133/77 A nie biorę żadnych leków oprócz nospy, magnezu i uroseptu...
Ja sobie od dzisiaj zwiększyłam dawke leku i właśnie przed chwilką zjadłam drugą a będe brać 4 dziennie.
Mierzyłam właśnie ciśnienie i mam 131/81 więc w porządku

Leże sobie na lewym boczku teraz i o mamciu co za mała wiercipięta mi tam wyrabia za pajacyki to szok
Główką w pęcherz a nóżki znowu w żebra, a ja z bólu aż sie wzdrygam
Mimo bólu i tak to lubie
Dzisiaj mam taki dzień jak nigdy bo do porodu podchodze na pełnym luzie. Nie wiem skąd takie coś ale pewnie długo nie potrwa i zaczne znowu zrzędzić że sie boje
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 13:13   #1991
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
ja jestem weteranem jeśli chodzi o problemy ze skórą ale musze przyznac, że od II trymestru mam lepsza
po pierwsze co stosujesz do pielegnacji? jaki plyn do mycia? jaki tonik/hydrolat? jaki krem? czym zmywasz makijaz ? jaki podkłąd mineralny stosujesz? mialas problemy przed ciążą ?

a i Dearlie pisała o peelingu, jesli ma się pryszcze takie ropne to nie wolno, bo roznosimy bakterie na cala twarz.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 13:15   #1992
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Dzisiaj mam taki dzień jak nigdy bo do porodu podchodze na pełnym luzie. Nie wiem skąd takie coś ale pewnie długo nie potrwa i zaczne znowu zrzędzić że sie boje

Mam dokładnie tak samo,jakoś bardziej na luzie do tego podchodzę,ciekawe czy będę taka mądra jak się zacznie

Łazienka wysprzątana,obiad przygotowany dzisiaj ziemniaczki,rybka i fasolka szparagowa.

Coś bym jeszcze posprzątała ale nie chcę za bardzo przeginać zebym znów potem nie cierpiała ale wiem że jak wróci mężul to nie będę mogła nic robić.

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ja jestem weteranem jeśli chodzi o problemy ze skórą ale musze przyznac, że od II trymestru mam lepsza
po pierwsze co stosujesz do pielegnacji? jaki plyn do mycia? jaki tonik/hydrolat? jaki krem? czym zmywasz makijaz ? jaki podkłąd mineralny stosujesz? mialas problemy przed ciążą ?

Kosmetyki stosuję z AA,serię nawilżającą a podkład mam z maybelline.
Przed ciążą raczej nie miałam większych problemów,parę pryszczyków przed okresem i tyle a teraz masakrę mam na twarzy.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-07-27, 13:25   #1993
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
\

Kosmetyki stosuję z AA,serię nawilżającą a podkład mam z maybelline.
Przed ciążą raczej nie miałam większych problemów,parę pryszczyków przed okresem i tyle a teraz masakrę mam na twarzy.
tych z aa nie stosowałam i nie znam. na pewno moge polecic ten krem https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ego-ciala.html, poza tym makijaz zmywac plynem micelarnym, nie mleczkiem bo moze zatykac pory. ja dodatkowo jak mam wysyp to pryskam twarz hydrolatem oczarowym z BU, pomaga, uspokaja i nie sa taki czerwone no niestety ale ten podklad maybelline to tylko z nazwy jest mineralny. jesli chcesz stosowac prawdziwe mineraly, zdrowe dla skory to takich firm jak everyday minerals, Pixie, lumiere, bare minerals . tutaj masz watki o mineralach https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=113
choc mysle, ze u ciebie o po prostu ciaza spowodowała te zmiany i bez znaczenia co zrobisz i tak beda wyskakiwać. Po porodzie powinno ci to zniknac, tylko trzeba dbac zeby nie zostaly blizny

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-07-27 o 13:27
Stary 2012-07-27, 13:27   #1994
marzenka1984
Rozeznanie

Ja też od 15 tygodnia mam problemy z krostkami na twarzy, dekolcie i ramionach, a jak zapytałam swoją prowadzącą czym to może być spowodowane to odpowiedziała, że może to być uczulenie na truskawki, a trochę już minęło od czasu truskawek z krostki nie znikają co za kobieta. Ciężko w warszawie o dobrą opiekę czy tylko ja tak mam?

Edytowane przez marzenka1984
Czas edycji: 2012-07-27 o 13:29
Stary 2012-07-27, 13:36   #1995
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
tych z aa nie stosowałam i nie znam. na pewno moge polecic ten krem https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ego-ciala.html, poza tym makijaz zmywac plynem micelarnym, nie mleczkiem bo moze zatykac pory. ja dodatkowo jak mam wysyp to pryskam twarz hydrolatem oczarowym z BU, pomaga, uspokaja i nie sa taki czerwone no niestety ale ten podklad maybelline to tylko z nazwy jest mineralny. jesli chcesz stosowac prawdziwe mineraly, zdrowe dla skory to takich firm jak everyday minerals, Pixie, lumiere, bare minerals . tutaj masz watki o mineralach https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=113
choc mysle, ze u ciebie o po prostu ciaza spowodowała te zmiany i bez znaczenia co zrobisz i tak beda wyskakiwać. Po porodzie powinno ci to zniknac, tylko trzeba dbac zeby nie zostaly blizny

Dziękuję kochana

A co do mineralnego podkładu czytałam już te wątki ale nie umiem sobie dobrać odpowiedniego odcienia do mojej skóry a boję się zamawiać w ciemno bo trochę kosztują.

Chciałam zamówić ze stronki Lily Lolo.

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Ja też od 15 tygodnia mam problemy z krostkami na twarzy, dekolcie i ramionach, a jak zapytałam swoją prowadzącą czym to może być spowodowane to odpowiedziała, że może to być uczulenie na truskawki, a trochę już minęło od czasu truskawek z krostki nie znikają co za kobieta. Ciężko w warszawie o dobrą opiekę czy tylko ja tak mam?

Też na początku myślałam ze to uczulenie na truskawki ale one dawno minęły a krostki zostały.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-07-27, 14:05   #1996
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Hej, widze,ze z tymi moimi dolegliwosciami to chyba sama jestem
A tak na marginesie to pieluchy tetrowe mi sie skurczyly,pralam w 40st.,ale wydaje mi sie,ze to suszara tak na nie zadzialala, no coz, beda malutkie
A i wstawilam nasz brzucholek na maila.
Fajny brzucholek.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Lekko go posmyram po tym tyłku to zaraz sie chowa, a potem mi noge pod żebra wtyka

Hehe u mnie tak samo. A moje żebra to są okopane z każdej strony ostatnio. I czego ja się dziwię, że bolą.

Byłam trochę w mieście, kupiłam sobie tunikę bo większośc bluzek zrobiła mi się przykrótka. Gorąco okropnie i już nigdzie się dziś nie ruszam.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 14:21   #1997
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
A ja zapomniałam wcześniej napisać, że od jakiegoś czasu też mam jakieś niepokojące objawy w nocy. Mianowicie budzę się z bardzo twardym brzuchem, a po prawej stronie mam jakby wystającą kulę. Początkowo myślałam, że to Antoś po prostu tak się układa w śnie i to co wystaje to jakaś część jego ciałka. Jednak od jakiś 2-3 dni budzę się z tą "kulą" i lekkim bólem. Dopiero jak wstanę, przejdę się do łazienki to tak jakby się rozluźniał ten brzuch. Czy to możliwe, aby były to jakieś skurcze? Poza tym dzisiaj nadal w tym miejscu mnie boli, a brzuch twardy. Wzięłam jedną nospę forte, mam nadzieję, że przejdzie, bo muszę na 15 iść do pracy.
Ja bym podejrzewała że to dzieciaczek. W końcu jak śpisz i leżysz dłuższy czas na boku to mały siłą grawitacji się przeleje na bok Zresztą mówie tak bo ja to mam baaardzo często. Moja Alicja ciągle się rozpycha i robi mi napięte góry i jak wstaje rano również jest góra na którymś boku. Przejdę się i się rozluźnia. U mnie to już norma.

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Dearlie, gdyby to były skurcze to nie byłyby w jednym miejscu na brzuchu tak jak opisujesz że boli Cię w tym miejscu gdzie pojawia się "gula" , to zwykłe wypinanie się malucha.
Zawsze ale to zawsze dzień w dzień jak rano wstane (a śpie na boku) to brzuch mam w tak zabawnych kształtach że czasem śmieje się sama do siebie, z jednej strony wywalona twarda jak kamień gula- dupka, plecki, nie wiem, i wiadomo że w tym miejscu skóra boli bo jest mocno naciągnięta. i dopóki Zośka sobie nie zechce zmienić pozycji to chodzę z powykrzywianym bebzolem
Haha, no dokładnie

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Mam tak samo pomimo regularnego zażywania nospy
Także nospa tu raczej nie pomoże

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Dawno mnie nie było, ale dzisiaj wzięłam wolne z pracy bo brzusio tak ciężki. Do tego upał. Mam wreszcie troche czasu, żeby z Wami pobyć

Ominęło mnie coś ważnego? Może już któraś z nas urodziła?!

A u nas już 34 tydzień. Przed chwilą kurier przywiózł łóżeczko Tak bym chciała mieć je już złożone, ale pewnie dzisiaj się i tak nie doczekam, bo mąż uzna że trzeba poczekać aż ogarną kącik dla małej, żeby było w ogóle miejsce. Fakt, że w tej chwili nie ma miejsca na nie

Moja mama kupiła troche cudownych ubranek dla Alicji... będę musiała cyknąć fotkę i pokazać
Stary 2012-07-27, 14:27   #1998
maggie123
Zakorzenienie

Choco - wszystkiego najlepszego miłości i wiele szczęścia
Wszystkim kobietkom gratuluję wkroczenia w kolejne tygodnie i trymestry obyśmy jak najdłużej wytrwały w dwupakach
Anes, też mocno trzymam kciuki
Colds
wreszcie dla siebie kupiłam podkłady higieniczne, majtki siateczkowe, saszetki tantum rosa. dziś właśnie przyszła przesyłka a w niej: szlafrok, koszulę i piżamę do karmienia. całkiem w porządku wyglądają.
dla maluszka z ubranek i wyprawki mam już wszystko. Zostały tylko pojedyncze kosmetyki do kupienia.
czekam na wypłatę tż (dziś powinna być na koncie) i możemy zamawiać wózek. i już będzie wszystko gotowe
ubranka poprane i poprasowane. Jeszcze tylko pościel, kocyki, ręczniki mi zostały do prania, ale to już na przyszły tydzień sobie zostawię.
ach.. jeszcze jakaś butelka by się przydała - i nie wiem, czy tomme tipee kupić antykolkową czy zwykłą czy dr browna?
laktator mam zamiar zakupić, gdy okaże się, że mam pokarm i jest co ściągać.

Zastanawiałyście się już nas szczepieniami? czy szczepionki skojarzone? czy zwykłe? czy szczepić przeciwko rotawirusom (jelitówka), pneumokokom (zapalenie płuc), meningokokom ( sepsa)?

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 14:35   #1999
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Wszystkim kobietkom gratuluję wkroczenia w kolejne tygodnie i trymestry obyśmy jak najdłużej wytrwały w dwupakach
Colds
wreszcie dla siebie kupiłam podkłady higieniczne, majtki siateczkowe, saszetki tantum rosa. dziś właśnie przyszła przesyłka a w niej: szlafrok, koszulę i piżamę do karmienia. całkiem w porządku wyglądają.
dla maluszka z ubranek i wyprawki mam już wszystko. Zostały tylko pojedyncze kosmetyki do kupienia.
czekam na wypłatę tż (dziś powinna być na koncie) i możemy zamawiać wózek. i już będzie wszystko gotowe
ubranka poprane i poprasowane. Jeszcze tylko pościel, kocyki, ręczniki mi zostały do prania, ale to już na przyszły tydzień sobie zostawię.
ach.. jeszcze jakaś butelka by się przydała - i nie wiem, czy tomme tipee kupić antykolkową czy zwykłą czy dr browna?

Zastanawiałyście się już nas szczepieniami? czy szczepionki skojarzone? czy zwykłe? czy szczepić przeciwko rotawirusom (jelitówka), pneumokokom (zapalenie płuc), meningokokom ( sepsa)?
my szczepimy na wszystko,na rota szczególnie...straszna choroba...nigdy nie zapomnę jak moja kuzynka walczyla o zycie przez to. my skojarzonymi bo tylko takie sa u nas w pakiecie w przychodni

butelki mam tylko dr browna. ale jak zamierzasz karmic piersia to kupiłabym avent

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-07-27 o 14:42
Stary 2012-07-27, 14:36   #2000
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Colds

Ja mam zwykła butelke lovi więc z Twoich nie znam żadnej.

Tak, będę szczepićidentycznie jak Zuzkę czyli 5 w 1 i tylko pneumokoki
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 14:47   #2001
Konczita
Zakorzenienie

nadrobiłam jedną stronę - więc komentuję bo mi przeglądarka daje popalić wrrrr

Choco - gratuluję świeżutka żonko zyczę Ci tego o czym teraz myślisz i tego o czym pomyślisz za chwilę i drogi pełnej miłości, spokoju i szczęścia dla całej Waszej trójeczki

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Ja mam 1tabletkę 3x dziennie.Od początku dobrze się czułaś?
Gratuluję tygodniJa już też w większości mam spakowaną
Kochana nie od razu było dobrze, pierwsze dwa dni w szpitalu nie było piękne - ręce mi się trzęsły i jakoś sreducho tak szybciej biło ale po tym czasie do teraz wsio ok ...

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
witam
my dzis zaczynamy 33 tydzien
u mnie znowu skwar.. po tym deszczy nocnym jest jeszcze gorzej masakra jakas
ide wszamac sniadanko a potem jedziemy zamowic komode
za kolejny tydzień !!
pokazuj komodę kochaniutka !

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Ja zaraz na usg śmigam... Boję się strasznie czy jest dobrze.

Konczi mam do Ciebie jeszcze pytanie - ile miałaś wcześniej wód? Bo ja też ich mam malutko i też mnie nastraszyli... Staram się więcej pić, bo to pomaga podobno.
Cieszę się, że maleńka zdrowa i duża
Resztę może mi sie uda później nadrobić...

Kochana kciuki trzymam za Ciebie bardzo mocno mnóstwo !!!
co dowód to najniższy poziom jaki miałam który odczytuję z usg to mam 13,3 a Ty ile masz?? ale jak piłam dużo to teraz mi wzrosło prawie 18 mam więc picie pomaga

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Jak ja pomyślę, że jeszcze nie mam wszystkiego w torbie to aż.. Brrrrr..

Mi Doktorek powiedział, że można brać np. po pół tabletki, ale wtedy częściej. Czyli np. jak łykasz całego fenka 4 razy dziennie po jednej to wtedy brałabyś 8 razy dziennie po pół . Tyle, że wtedy w nocy to :dupa: a nie spanie..

Myśle że tak spokojnie można ale ja wolę brać te 4 razy bo w nocy i tako 1 mam pobudkę

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35538077]
konczi ja tez mam wizyte za miesiąc 24 sierpnia dopiero.ale zapewnił mnie że nie urodze do tego czasunie stresuj sie.zobaczysz jeszcze Twoja maleńka nie bedzie chciała z brzuszka wychodzić
[/QUOTE]

ehh to też masz atrakcję tak jak ja tylko że ja na początku września mam wizytę u mojej gin dlatego pójdę do tego ordynatora mimo wszystko niech mnie pomaca nie ?

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35538535]
super było.przyjaciel mojego męza popłynął z taka przemowa że wszyscy płakali ze wzruszenia.oczywiscie tesciówka sie nie popisała ale tego sie akurat spodziewałam.cudnie było[/QUOTE]

pięknie kochana .. ciesze się że się wsio tak udało

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Konczi czyli spokojnie i bez nerwów, z malutką wszystko ok, jesteście pod dobrą opieką zaprzyjaźnionego lekarza twojej doktorki więc wszystko będzie dobrze. Poza tym na pewno wytrzymacie w dwupaku do jej powrotu, głowa do góry

Moja ginka też jest teraz na urlopie, więc nie mam wizyty przez 5 tygodni, zobaczę się z nią dopiero 10 sierpnia

no te wakacje to porażka z ginami oni na 5 tygodni sobie jeżdżą ehh no ale to też ludzie nie ? niby rozumiem ale czuję jakiś żal i tyle ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 14:50   #2002
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
my szczepimy na wszystko,na rota szczególnie...straszna choroba...nigdy nie zapomnę jak moja kuzynka walczyla o zycie przez to. my skojarzonymi bo tylko takie sa u nas w pakiecie w przychodni
My chyba tak samo.

Butelkę ja mam Tommee tippee zwykłą, nie antykolkową. Póki co, jedną, bo planuję karmic piersią.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 14:54   #2003
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
A my dzisiaj zaczynamy 28 tydzień, a tym samym 7 miesiąc i III trymestr !

Niegrzeczna, Konczita gratuluję rozpoczętych tygodni

i za kolejny tydzień

Cytat:
:
Wczoraj miałam wizytę,szyjka ma niecałe 2 cm ale na szczęście trzyma jeszcze więc się uspokoiłam,następną wizytę mam 17,08 to będzie 35 tydzień wtedy mam mieć pobierane wymazy z pochwy do porodu.

Dzisiaj też spakuję torbę do szpitala,wolę mieć ją pod ręką,brakuje mi tylko parę drobiazgów z apteki i to wszystko.

ehh skraca się ta szyjka ale odpoczywaj jeszcze trzeba potrzymać troszkę ..
ja właśnie miałam brany wymaz i na posiew u mnie czeka się do tygodnia masakra

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Konczi szybko odstawiacie.. ja dopiero za 2 tygodnie i na zawsze uwolnie sie od tego lekarstwa

Nio w 36t odstawiamy go ... zobaczymy jak to będzie ..

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Konczi za rozpoczety kolejny tydzien

a wiec
komoda zamowiona ale bedzie dopiero na 17 sierpnia trudno..musze jakos poupychac w starej jeszcze te rzeczy dla malutkiej.
:

heh widzę że też termin masz super .. u mnie do 4 tygodni się czeka na mebelki .. nam dopiero tydzień minął jeszcze trzy ...

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
a my dzis zakonczylismy tydzien 32, zatem wkraczamy w 33

gratki za kolejny tydzień

no i szczepionki .... tu trzeba przemyśleć ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 15:28   #2004
kajaja
Zadomowienie

HEJ LASKI!!`1
gratulacje rozpoczętych tygodni***

ale upał w cieniu 31 stopni ja dziś zajadam sie arbuzem i bananami)
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 15:31   #2005
marta1986222
Zakorzenienie

Chciałabym mieć mężula już w domu,miał być dzisiaj wcześniej a mi się tak nudzi bez niego

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-07-27, 15:33   #2006
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
Chciałabym mieć mężula już w domu,miał być dzisiaj wcześniej a mi się tak nudzi bez niego
mi tez caly czas patrze na zegarek nawet nasz sunia jak uslyszy jakis szmer na klatce o zerka w strone drzwi czy nie wraca.

Stary 2012-07-27, 15:54   #2007
zielona1911
Zakorzenienie

Moj dzis laduje/ladowal sie z Niemiec do PL wiec mysle,ze jutro bedzie po 3 tygodniowej nieobcenoscie,nawet teraz jakos mi to szybko przelecialo ze go nie bylo,mi sie wydaje,ze tydzien go tylko nie bylo
U nas dzis drugi dzien koperkowa i jutro tez bedzie
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 16:00   #2008
sandra23s
Zadomowienie

ale upal33 st.posiedzialam 5 min.na balonie i juz czerwona jestem jak burak...
moje dziecko wzielo sobie zabawkowa wedke,napuscilo wody do miski i udaje,ze lowi ryby

a ja poprasowalam reszte ciuszkow dla malej.zaraz wrzucam do pralki poszewki,ochraniacz,rozek itd.

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Moj dzis laduje/ladowal sie z Niemiec do PL wiec mysle,ze jutro bedzie po 3 tygodniowej nieobcenoscie,nawet teraz jakos mi to szybko przelecialo ze go nie bylo,mi sie wydaje,ze tydzien go tylko nie bylo
U nas dzis drugi dzien koperkowa i jutro tez bedzie
dobra ta koperkowa???daj przepis...ja nigdy niejadlam

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 16:16   #2009
weronika_91
Zakorzenienie

Choco wszystkiego naj naj na nowej drodze życia dużo szczęścia i miłości

Jeśli chodzi o butelki to my mamy do mleka dr brownsa a do wody/ herbatki Tommee Tippe

Jejku narobiłyście mi apetytu na zupkę koperkową już nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam ... a uwielbiam
Stary 2012-07-27, 16:18   #2010
katiem
Wtajemniczenie

Cześć żabki

Popracowałam troszkę, a teraz musze zrobić porządek z paznokietkami bo jutro na wesele śmigamy.

Kupiliśmy bransoletkę w tym Lilou dla tej małej. I słuchajcie ja nie wiedziałam, że to jest takie popularne......szok. Pełno ludzi. Ciągle ktoś wchodził, wychodził. Tam jest tak, że składa się zamówienie i po 2 godzinach odbiera. I przy kasie pełno tych torebeczek do odbioru....

Co do szczepień to dla mnie temat rzeka. przegląda się internet, czyta artykuły, słucha się przeciwnikow i zwolennikow i czlowiek głupieje
Przerabialam to 2 lata temu i teraz znowu. I nadal nie jestem przekonana czy dobrze zrobiłam. Same sie przekonacie

Ja szczepiłam skojarzonymi 6w1 - jeszcze 1 dawka została. Jedna kosztuje u nas 200zł. Ale potem słysze, że One wcale takie bezpieczne nie są. Na rota nie szczepiłam - moja pediatra odradziła bo dzieci mimo szczepienia lądują w szpitalu. Poleciła pneumokoki jeśli chodzi do żłobka - i tu sie zastanawiam. Generalnie ile osób tyle opinii i bądź tu czlowieku mądry
Na meningo i ospę nie szczepię.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości