![]() |
#1 |
Mother of Cats
|
Perfumy i nie tylko - LIPIEC
NIEAKTUALNE
Zapraszam do rozejrzenia się w moim kramiku. Sprawy porządkowe: - nie wszystkie rzeczy są na zdjęciach; proszę, czytajcie opisy - odpisuję w wątku, w którym zaczęła się rozmowa; jeśli tu zadałaś pytanie, także tu szukaj odpowiedzi; jeśli ja zaczynam rozmowę, dostosuję się do Twoich zasad - wysyłam przedmioty tylko przesyłką rejestrowaną (list polecony, paczka) i tylko rejestrowane przesyłki chcę otrzymywać Oznaczenia: na zielono – dokładka na szaro – oznaczam rzeczy zarezerwowane bądź już będące w drodze do nowego właściciela, które po zakończeniu wymianki usuwam z wątku * zapis przy próbkach: F – fabryczna, R – robiona, A – atomizer * odlewki i próbki perfum pochodzą z rozbiórek i wymianek na Wizażu oraz zakupów na Allegro SZUKAM - perfum (kadzidła, zioła, cynamony, drewnaki, ambry, charakterne jaśminowce i zielone/kwiatowe szypry; dokładna lista w podpisie) - kosmetyków pielęgnacyjnych do cery mieszanej i naczynkowej - książek (m.in. fantasy, cracoviana, książki o dwudziestoleciu międzywojennym, mitologie) Przydadzą mi się również: - czarna/brązowa/brunatna kredka do oczu - Lioele, Dollish Veil Vita BB (zielony) lub jasne (ale nie najjaśniejsze) beżowe kremy BB - kremy do rąk - pierdółki kosmetyczne: waciki, podpaski, chusteczki do higieny intymnej, chusteczki/żele antybakteryjne do rąk, gumki do włosów itp. ODDAM ZAPACHY Flakony: * Cartier: Le Baiser du Dragon EDP (~12/50 ml; kod: 5DBB) * Clinique: Aromatics Elixir (miniaturka; ~3,5/4 ml; kod: A58) * Hermes: Elixir des Merveilles (tester; ~40/100 ml; kod 8EABC) * Voluspa: Red Amber Incense (~15/105 ml) * Yves Rocher: Cedre Bleu (124/125 ml; jest kartonik) Odlewki: * Bourjois: Soir de Paris EDC (wersja vintage; 5 ml bez 3-4 psików testowych) * CB I Hate Perfume: AmBrosius (4,5/5 ml) * CdG: Vettiveru (9/10 ml) * DS & Durga: Mississippi Medicine (1,5/10 ml) * L'Artisan Parfumeur: Fou d'Absinthe (5 ml bez 3-4 psików testowych) Próbki: * Ajmal: Dahn Oudh Al Shams (0,8 ml) R, A * Annick Goutal: Mandragore Pourpre (1 ml) R, A * Avon: Individual Blue for her (0,7 ml + 0,7 ml) F * Avon: Pur Blanca (0,6 ml + 0,7 ml) F * Avon: Sensuelle (0,7 ml) F * Caron: Parfum Sacre EDT (1,3 ml) R * CB I Hate Perfume: The Fir Tree (1,8 ml) R, A * Clive Christian: 1872 women (1,6 ml) R, A * Diptyque: L'Ombre dans l'Eau (0,6 ml) R, A * Estee Lauder: Amber Ylang Ylang (1,2 ml) R, A * Estee Lauder: White Linen (0,6 ml) R, A * Guerlain: Liu (1,6 ml) R, A * Guerlain: Samsara (1,8 ml) R, A * Ineke: Evening Edged in Gold (0,6 ml) F, A * Jean Paul Gaultier: Kokorico (0,6 ml) R, A * Kenzo: 5:40 pm in Madagascar (1,5 ml) R, A * L'Artisan Parfumeur: Jour de Fete (1,7 ml) R, A * LM Parfums: Ambre Muscadin (0,5 ml) R, A * Pierre Balmain: Jolie Madame (0,8) R * Pierre Cardin: Ophelie (0,7) R * Rochas: Femme Rochas (0,8 ml) R, A * Ulric de Varens: Varens for Me (1,9 ml) R PIELĘGNACJA * Yves Rocher: Jardins du Monde, antyperspirant w kulce Wetiwer z Haiti, 50 ml; nowy; ważny do V 2014 KOLORÓWKA * EDM, medium beige neutral, intensive base - próbka podkładu; oddam gratis * Hean, Studio Lift - podkład wygładzający z kwasem hialuronowym, SPF 10, odcień 102 fresh beige, 30 ml; otwarty i raz użyty w XI 2013; ważny do XI 2015 Edytowane przez aileenn Czas edycji: 2014-03-30 o 20:12 Powód: uaktualnienie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Mother of Cats
|
Dot.: Perfumy i nie tylko - LIPIEC
BIŻU
* koraliki magnetyczne YR; można je nosić jako korale, bransoletkę, uformować wisior itd.; oddam gratis * wisiorek nr 1 - srebro z bursztynem; wysokość: 1,1 cm, z zawieszką: 2 cm * wisiorek nr 2 - srebro z bursztynem; wysokość: 0,8 cm, z zawieszką: 1,8 cm * wisiorek nr 3 - srebro z opalizującym kamykiem (niestety, nie wiem jakim); wysokość z zawieszką: 2,3 cm Edytowane przez aileenn Czas edycji: 2014-03-30 o 20:11 Powód: uaktualnienie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
coś za wode yr ?
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post35511377 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Witaj, interesuje mnie Navegar, znajdziesz coś u mnie? wiem, że to nie Twoje klimaty, ale może się uda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Mother of Cats
|
Niestety, nie znalazłam niczego dla siebie
![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
![]() Co do Kokonika, niestety, zapachy masz zacne, ale to nie moja bajka ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
Zapytać nigdy nie zaszkodzi ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Szkoda,ale spytać nie zaszkodzi ![]() Ot wpadł mi w łapki Kokonik w próbasku i coś mnie natchnęło ![]() Edytowane przez Eyes Czas edycji: 2012-07-28 o 21:48 Powód: literówka :) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
hej
coś za * Yves Rocher: Neonatura Cocoon
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
A znajdziesz coś u mnie Czcigodna?
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Mother of Cats
|
A znajdę
![]() 1) Krem Madara EcoFace; regenerujący krem na noc do wszystkich rodzajów skóry, pozostało 60% 3) Krem Nawilżający tradycyjny Fitomed; jedynie otwarty, nieużywany (mniej więcej kiedy otwarty?) 4) Wybielająca maska pod oczy z kwiatem wiśni Orientana – nowa Edytowane przez aileenn Czas edycji: 2012-08-21 o 12:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 1) L'Artisan Parfumeur: Navegar (ok. 25/100 ml; jest pudełko) - od czasu do czasu używam, więc płynu ubywa 2) Guerlain: Vol de Nuit (4/5 ml) 3) Guerlain: AA Winter Delice (1,2 ml) R, A 4) Mad et Len: N° XIII Poivre Sichuan (1,7 ml) R, A 5) Tauer Perfumes: Une Rose Chypree (1,4 ml) R, A 6) Tauer Perfumes: Vetiver Dance (0,2 ml) R Mam jeszcze do oddania niemal całą bazę Lioele - użyta ze dwa razy: http://www.alledrogeria.pl/product.php?id_product=697 i olejek The Body Shop Bronzujacy - nowy Znalazłabys jakąś próbkę Lubina? Poluję i nie mogę upolować ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |||
Mother of Cats
|
Cytat:
![]() (Navegar ok. 80 zł, Vol de Nuit ok. 15 zł, Winter Delice ok. 2 zł, Poivre Sichuan ok. 8 zł, Une Rose Chypree ok. 14 zł, Vetiver Dance - tak mikra ilość, że nie ma co liczyć wartości; w sumie: ok. 119 zł) (Madara ok. 60 zł, Fitomed ok. 15 zł, Orientana ok. 50 zł; w sumie: ok. 125 zł) Co do Fitomedu: kiedy mniej więcej był otwarty? Te kremy mają dość krótki termin przydatności po otwarciu, a nie chcę musieć się baaardzo spieszyć ze zużyciem ![]() Cytat:
![]() Lubina niestety nie - miałam, ale posłałałam w świat. Z Twoich szukanych mogę za to odlać po samplu Chene i Wenge. ALE: oba zapachy są w odlewkach i mam je z wymian - nie wiem, kiedy te odlewki zostały zrobione i jak długo jeszcze popachną, więc jako gratis dodam z przyjemnością, jako element wymiany się nie odważę. Jeszcze co do Navegara - używałam go kilka razy, ale wiele nie ubyło (poziom płynu jest pod literą "N" w napisie "Navegar"); przed wieczorem dodam aktualne zdjęcie. ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A otwarłam go z miesiąc temu?...Stał w lodówce jak moje wszystkie krótkoterminowce. Właśnie go oglądam - pięknie pachnie pomarańczami tak jak po otwarciu i ma na wieczku datę 2707/12 2013 Poprosiłabym Chene...Jestem uzależniona. Skwapliwie zbieram każdą odlewkę.... ![]() A Caron Parfum Sacre się znajdzie? Bezczebelnie poprosiłabym o ...okulary...jeśli jest takowa możliwość. Jak masz jakieś tzw. "zachciewajki" do testów np, to mów. Coś zawsze znajdę ![]()
![]() |
![]() |
#17 | ||||
Mother of Cats
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ni ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A poniżej: nowe zdjęcie Navegara ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tom Ford!!! Tak tak tak!!!!! I pozostałe też....O rety...Muszę częściej do Ciebie zaglądać ![]() ![]() No to na priv?
![]() |
![]() |
#19 | |
Mother of Cats
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Yves Rocher: Neonatura Cocoon (50 ml; nowe, w folii) - zastanawiam się, czy oddawać
Cos u mnie ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Mother of Cats
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Jakbyś chciała to mam Demeter Wet garden ok.7,5ml.
![]()
![]() |
#23 |
Mother of Cats
|
Dziękuję pięknie, ale z propozycji nie skorzystam, choć bardzo miła. Zużyłam kiedyś nieco Wet Garden i na razie nie mam ochoty na powtórkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Bardzo chętnam na wymiankę
![]() To może tak: * Armani Prive: Rose d'Arabie -0,8 ml w samplu * Le Labo: Rose 31 - 2 ml * Maison Dorin Un Air D'Arabie: Oud - 5 ml * Miller et Bertaux Parfum Trouve - 2 ml * Slumberhouse: Jeke i Vikt po 2 ml * Glinka biała porcelanowa z ZSK - około 20 g * Glinka czerwona z ZSK - próbka 5,5 g * Farmacia SS. Annunzjata Ambra Nera (1 ml na spróbowanie) * Parfumerie Generale: L'Oiseau de Nuit (1 ml na spróbowanie) * Parfum d'Empire Ambre Russe - 10 ml * Reminiscence Patchouli - 10 ml i jeszcze mogę zaproponować, jeśli nie znasz, Real Patchouly Bois 1920 - 2 ml ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Jest ok, po 5 ml byłoby za mało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Witaj, bardzo podobają mi się :
Cytat:
Zapraszam do moich wątków, może coś Ci wpadnie w oko za ww. ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Mother of Cats
|
Cytat:
![]() * Dermogal A+E, pół blistra (kilkanaście kapsułek) * L'Occitane Eau des Baux - chętnie przygarnę 2,5 do 5 ml * CdG Wonderwood 3,5 ml (r,a) *naturalne mydełko Savon du Midi z masłem shea, kostka 20 g Oraz (nie wiem, czy się na te dwa załapię, ale zapytać nie zaszkodzi ![]() *olej jojoba - odlewka (tylko za niektóre rzeczy z wish) *masło shea nierafinowane 50g nowe, nieotwierane.(tylko za niektóre rzeczy z wish) Z Twoich szukanych mam jeszcze: - She Wood Velvet Forest Wood - mam odlewkę, więc mogę zrobić próbkę w samplu, tj. do 2,5 ml - Padparadscha - mam flakon, więc mogę zrobić i próbkę, i odlewkę (do 10 ml) Pomyśl proszę, co i za co mogłabyś (i chciała ![]() Edytowane przez aileenn Czas edycji: 2012-10-23 o 11:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
* Dermogal A+E, pół blistra (kilkanaście kapsułek) - dokładnie jest 11 kapsułek Dermogalu + mogę dorzucic 3 kapsułki Odżywki keratynowej
* L'Occitane Eau des Baux - chętnie przygarnę 2,5 do 5 ml * CdG Wonderwood 3,5 ml (r,a) *naturalne mydełko Savon du Midi z masłem shea, kostka 20 g Oraz (nie wiem, czy się na te dwa załapię, ale zapytać nie zaszkodzi ![]() *olej jojoba - mogę kapkę odlać, 10-15 ml (zobaczę jakiej pojemności buteleczki posiadam) *masło shea nierafinowane 50g nowe, nieotwierane.(tylko za niektóre rzeczy z wish) - otworzyłam i używam, a "macane" raczej gupio do ludzi wysyłać ![]() A czy ja mogę liczyć na Padpę i w jakiej ewentualnie ilości? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.