Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy! - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-27, 00:30   #3751
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don
Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

Haniu Aniu

Moj Najwiekszy Skarb Bianka 29.05.2010

Nasze Zabki

http://s2.pierwszezabki.pl/037/037312980.png?7166

Dieta Sb od 14.03.2011

73->72->71->70->69->68->67->66->65->64->63->62->61->60
kasia_don jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 09:07   #3752
Kinqaa
Zakorzenienie

Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

Spóźnione imieninowe najj dla Hani i Ani
a o mnie to zapomniały miałam 24tego

potty ja to przewrażliwiona i bym już goniła do prywatnego polskiego ale ja to ze względu na Kornelii przypadek - tylko,że ona nie miała taki odbarwień , więc możliwe,że u Twojej to nic poważnego

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
szybko
A spi jeszcze dzien?
Moj spi w dzien 2 godz (13-15),a jak bywaja takie dni,ze niespi to ok. 16. zasypia na siedzacona noc zasypia ok. 21
I naprawde ciesze sie,ze jeszcze spi w dzien

oj tez uwielbiam, ale w nocy jednak wole spac
czasami śpi, czasem nie ale jak jej nie położę to nie śpi...
Wtedy właśnie pada po 19, a jak śpi w dzień z godzinkę to wtedy idzie spać po 20, 21.

no ja w nocy nie lubię przesiadywać, czasem raz na ruski rok tak ale później czuję się taka niewyspana przy młodej i nic nie ogarniam dookoła

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 10:09   #3753
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

Pojdziemy do dentysty jeszcze, ale to w Polsce juz
tez jestem ciekawa co powie, bo ten to tak jak wpsominlam nawet do dzioba nie zajrzal :/

Michaska tez nie chce juz sypiac w ciagu dnia. no chyba, ze jest baaardzo zmeczona to tak, sama wyciaga wozek i pyta o mleko i spi ok 1,5h... musze ja budzic, bo by spala i pol dnia a potem w nocy nie. i jak sa takie dni ze w cigu dnia nie spi to tez na wieczor pada po 19

Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona.
potty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 11:48   #3754
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!
Wiecie co,tak nie moglam sie doczekac kiedy Mlody bedzie noce przesypial,a jak zaczal ladnie spac,to go wyciagam w nocy z lozka,bo cycki mi eksploduja od nadmiaru mleka
No masakra mowie wam,wszystko ciagle mam zalane,posciel zmieniana codziennie,,nie mowiac o koszulkach i stanikach.W ciagu dnia tez minimum raz sie zdarzy,ze wkladki nie wytrzymaja i bluzka mokra.
Za malo pokarmu zle,ale za duzo+ cycki,ktorym uszczelki nie dzialaja () tez niedobrze.

Milego dnia!
Stary 2012-07-27, 14:06   #3755
ewi83
Zadomowienie

Hej,

U nas juz dzis chlodniej Dalej cieplutko, ale jest pochmurnie i nie ma juz tych upalow

Nikos tez wczoraj padl po 19 Zasnal zaraz po obiedzie, bez kapieli i mycia zabkow. A chcielismy mu wczoraj wloski obiciac- bo wyglada juz jak dziewczynka

Chyba jednak bede musiala przerwac nocnikowanie narazie Tak pieknie juz nam idzie z siusianiem ( maly juz zaczal wolac, dalej troszke za pozno na zlapanie go, ale wydaje mi sie ze jeszcze 2 dni i byloby super) ale za to kupki nie chce zrobic Wczoraj po poludniu przez 2 godz ja wstzrymywal - na nocnik nie usiadzie, na nakladke tez nie , zalozylam pampersa- ale tez juz nie chcial zrobic. Chodzil i plakal bo go bolal juz brzuszek i pokazawal ze chce kupke- ale bal sie zrobic Zasnal w koncu z placzu i zmeczenia, ale obudzil sie o 1 w nocy i znowu placz przez 2 godz Dzisiaj rano kazal sobie brzuszek masowac i po sniadanku wkoncu cos sie ruszylo.
stwierdzilismy z tz, ze narazie sobie odpuscimy te majteczki - najwidoczniej nie jest jeszcze do konca gotowy a szkoda bo juz nam tak fajnie szlo

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
Wiecie co,tak nie moglam sie doczekac kiedy Mlody bedzie noce przesypial,a jak zaczal ladnie spac,to go wyciagam w nocy z lozka,bo cycki mi eksploduja od nadmiaru mleka
No masakra mowie wam,wszystko ciagle mam zalane,posciel zmieniana codziennie,,nie mowiac o koszulkach i stanikach.W ciagu dnia tez minimum raz sie zdarzy,ze wkladki nie wytrzymaja i bluzka mokra.
Za malo pokarmu zle,ale za duzo+ cycki,ktorym uszczelki nie dzialaja () tez niedobrze.

Milego dnia!
A nie lepiej odciagac pokarm Jesli maly ladnie przybiera na wadze, to ja bym go nie budzila Odciagaj tylko tak troszke zeby nie byly twarde i z czasem sie pokarm sam unormuje( wiem bo tez przez to przechodzilam)

Maly juz sobie dzis drzemke zrobil, ciasto na pizze w lodowce rosnie, mam znowu kupe prasowania- ale to nie na dzisiaj

21 maja 2010- Nikolas Filip
06 kwiecien 2013- Anton Leon
ewi83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 14:06   #3756
hanjah
Zakorzenienie

Gosia-współczuję Też miałyśmy taką jedną noc-Marysia przespała 5h, a ja się obudziłam mokra z piersiami jak kamienie Teraz jestem bardziej czujna i jak śpi ponad 3h to ją budzę...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 16:19   #3757
Ula 25
Rozeznanie

Z tym nocnikowaniem to chyba tak czesto jest ze siku szybciej dzieci lapia, moj wiktor zalapal sikanie a kupa jeszcze dlugo szla w gacie bo na nocnik nie chcial, ale robil tylko ze w gacie
Ula 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 19:25   #3758
ewi83
Zadomowienie

No ale u nas Nikos wogole tej kupki nie chce robic Zatrzymuja ja w sobie i nie zrobi No nic poczekamy pare tygodni i znowu ruszymy
Maly dzisiaj jak chce siku to wola- mimo ze ma pieluche Przewaznie jest juz za pozno, ale pieluszke i tak sciagamy

Stary 2012-07-27, 21:46   #3759
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez ewi83 Pokaż wiadomość
Hej,

U nas juz dzis chlodniej Dalej cieplutko, ale jest pochmurnie i nie ma juz tych upalow

Nikos tez wczoraj padl po 19 Zasnal zaraz po obiedzie, bez kapieli i mycia zabkow. A chcielismy mu wczoraj wloski obiciac- bo wyglada juz jak dziewczynka

Chyba jednak bede musiala przerwac nocnikowanie narazie Tak pieknie juz nam idzie z siusianiem ( maly juz zaczal wolac, dalej troszke za pozno na zlapanie go, ale wydaje mi sie ze jeszcze 2 dni i byloby super) ale za to kupki nie chce zrobic Wczoraj po poludniu przez 2 godz ja wstzrymywal - na nocnik nie usiadzie, na nakladke tez nie , zalozylam pampersa- ale tez juz nie chcial zrobic. Chodzil i plakal bo go bolal juz brzuszek i pokazawal ze chce kupke- ale bal sie zrobic Zasnal w koncu z placzu i zmeczenia, ale obudzil sie o 1 w nocy i znowu placz przez 2 godz Dzisiaj rano kazal sobie brzuszek masowac i po sniadanku wkoncu cos sie ruszylo.
stwierdzilismy z tz, ze narazie sobie odpuscimy te majteczki - najwidoczniej nie jest jeszcze do konca gotowy a szkoda bo juz nam tak fajnie szlo

A nie lepiej odciagac pokarm Jesli maly ladnie przybiera na wadze, to ja bym go nie budzila Odciagaj tylko tak troszke zeby nie byly twarde i z czasem sie pokarm sam unormuje( wiem bo tez przez to przechodzilam)

Maly juz sobie dzis drzemke zrobil, ciasto na pizze w lodowce rosnie, mam znowu kupe prasowania- ale to nie na dzisiaj
Ja tez uwazam,ze nie ma co na sile jak nie jest jeszcze na to gotowy.Ten moment na pewno niebawem nadejdzie
No nie wiem czy sie unormuje tak latwo.Ja juz to tez przechodzilam,bo core karmilam 9 miesiecy,laktacja nigdy mi sie nie unormowala,zawsze bylam zalana pokarmem,no moze potem mniej,ale zawsze
Poza tym nie cierpie odciagac,a synus tak szybko sie z nimi rozprawia i znow sa cudownie miekkie
Stary 2012-07-27, 22:39   #3760
ewi83
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez uwazam,ze nie ma co na sile jak nie jest jeszcze na to gotowy.Ten moment na pewno niebawem nadejdzie
No nie wiem czy sie unormuje tak latwo.Ja juz to tez przechodzilam,bo core karmilam 9 miesiecy,laktacja nigdy mi sie nie unormowala,zawsze bylam zalana pokarmem,no moze potem mniej,ale zawsze
Poza tym nie cierpie odciagac,a synus tak szybko sie z nimi rozprawia i znow sa cudownie miekkie

Tez bardzo nie lubilam odciagac Recznie mi to wogole nie wychodzilo, a laktatorem tez kiepsko- ale wystarczylo, ze tylko troszke mleka ulecialo, a piers lzejsza i do kolejnego karmienia bylo super

Obcielismy malemy wlosy- darcie bylo nie z tej ziemi- MAMO STOP- az sie dziwie ze sasiedzi po policje nie dzwonili Nie dal sie ladnie i rowno obciac, ale juz tak musi zostac

Stary 2012-07-27, 23:48   #3761
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Tez bardzo nie lubilam odciagac Recznie mi to wogole nie wychodzilo, a laktatorem tez kiepsko- ale wystarczylo, ze tylko troszke mleka ulecialo, a piers lzejsza i do kolejnego karmienia bylo super

Obcielismy malemy wlosy- darcie bylo nie z tej ziemi- MAMO STOP- az sie dziwie ze sasiedzi po policje nie dzwonili Nie dal sie ladnie i rowno obciac, ale juz tak musi zostac
Sama masz takie zdolnosci w obcinaniu?
A moze lepiej by reagowal u fryzjera?Najlepiej tak,zebys np ty sie scinala,on by to widzial i po tobie jego kolej.Jak myslisz?
Stary 2012-07-28, 09:33   #3762
Ula 25
Rozeznanie

u nas niestety do dzis jest darcie przy obcinaniu do wlosów i niby widzi jak najpierw męża obcinam jest okrzyk radosci JA TEZ CHCE, po czym jak tylko usiadzie i zaczynam strzyc, on marudzi pozniej wrzeszczy
ale scinam mu wloski przynajmniej co 4 do 6 tygodni inaczej ma dlugie
Stary 2012-07-28, 12:29   #3763
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry
Stary 2012-07-28, 13:12   #3764
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzien dobry!

Milego dnia!
Hmmm dziewczyny nie straszcie mnie z tym karmieniem, bo ja już mam cycochy WIELKIE a co będzie jak napłynie do nich pokarm będę sprzedawać na ebayu

Cytat:

Już go sobie wyobrażam

Dzień dobry

U nas dziś wiejee strasznie i przez to jest zimniej, ale słoneczko nadal pięknie świeci

Mam pytanie dziewczyny, które mleko modyfikowane kupowałyście w UK? Chce kupić do szpitala jakieś dwa gotowe kartoniki w razie "czego" i nie wiem które wybrać

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 13:32   #3765
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Hmmm dziewczyny nie straszcie mnie z tym karmieniem, bo ja już mam cycochy WIELKIE a co będzie jak napłynie do nich pokarm będę sprzedawać na ebayu

Już go sobie wyobrażam

Dzień dobry

U nas dziś wiejee strasznie i przez to jest zimniej, ale słoneczko nadal pięknie świeci

Mam pytanie dziewczyny, które mleko modyfikowane kupowałyście w UK? Chce kupić do szpitala jakieś dwa gotowe kartoniki w razie "czego" i nie wiem które wybrać
Nie potrzebujesz zabierać mleka modyfikowanego do szpitala. W razie potrzeby w szpitalu mają
Ja korzystalam z Cow and Gateoraz z Farley'sczy jakoś tak.
Natomiast jest to kwestia zupełnie indywidualna.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 13:51   #3766
Ula 25
Rozeznanie

no wlasnie mnie tez zastanawia czym sie kierowac wybierajac modyfikowane mleko dla takieo malego brzdaca,
bo jesli np. zdecyduje sie karmic butelka a nie piersia to z kad mam wiedziec ktore mleko kupic
Stary 2012-07-28, 14:33   #3767
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ula 25 Pokaż wiadomość
no wlasnie mnie tez zastanawia czym sie kierowac wybierajac modyfikowane mleko dla takieo malego brzdaca,
bo jesli np. zdecyduje sie karmic butelka a nie piersia to z kad mam wiedziec ktore mleko kupic
wg tego co mówią połozne; miedzy mm obecnymi na rynku różnice sa niewielkie.
Aptamil jest często zalecany dla dzieci, które mają problemy z alergią.

Na poczatku warto mieć mniejsze opakowania mm. Pozatym mm różnią siepod względem smaku.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 16:25   #3768
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

dziecko spi! nie pamietam kiedy ostatnio spala w sobote jak bylysmy we dwie... mam chwile wolnego pije kawe i zajadam sie ciastkami i ogladam kolarzy szosowych

moje dziecie mialo Aptamil, bez problemu od pierwszego razu jej posmakowalo i potem juz nie zmienialismy ( w PL jadla Bebilon)
a prawda ze roznia sie te mleka smakiem i to nawet bardzo powiedzialabym. Aptamil kosztuje ponad 8f za duza puszke i zaluje, ze nie wybralam tanszego od samego poczatku, bo pozniej eM nie dala sie przekonac do innego melka

Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona.
potty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 16:29   #3769
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potty Pokaż wiadomość
dziecko spi! nie pamietam kiedy ostatnio spala w sobote jak bylysmy we dwie... mam chwile wolnego pije kawe i zajadam sie ciastkami i ogladam kolarzy szosowych

moje dziecie mialo Aptamil, bez problemu od pierwszego razu jej posmakowalo i potem juz nie zmienialismy ( w PL jadla Bebilon)
a prawda ze roznia sie te mleka smakiem i to nawet bardzo powiedzialabym. Aptamil kosztuje ponad 8f za duza puszke i zaluje, ze nie wybralam tanszego od samego poczatku, bo pozniej eM nie dala sie przekonac do innego melka
SMA tez cenowo podobnie
My juz jestesmy na krowim, gdzies od 3 tyg, bo juz powiedzialam,z e nie bede targac puszki z mlekiem do PLA zreszta juz powoli czas

Ewi
odczekaj i sprobuj za kilka tyg

Czesc
Stary 2012-07-28, 17:43   #3770
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Nie koniecznie tak musi byc,moze byc w sam raz.
Ja cycki mam male,a mleka duzo.

Co do mlek,to nie uzywalam,ale porownywalam sklady i mysle,ze bedziemy w przyszlosci uzywac Aptamil,bo wydaje mi sie najlepszy,chyba to jest odpowiednik Bebilonu.Ale do pol roku na pewno chce karmic piersia,a pewnie i dluzej.
Stary 2012-07-28, 17:51   #3771
ewi83
Zadomowienie

Hej,

Cytat:

Zawsze mozesz to szpitala oddawac
a tak serio- to karmieni naprawde nie jest straszne U nas poszlo bardzo latwo, takie nawaly pokarmu sa tylko kilkudniowe i szybko sie wszystko normuje

Cytat:
Sama masz takie zdolnosci w obcinaniu?
A moze lepiej by reagowal u fryzjera?Najlepiej tak,zebys np ty sie scinala,on by to widzial i po tobie jego kolej.Jak myslisz?
Hehe zdolnosci to ja raczej nie mam Poprostu musialam go obciac, bo u fryzjera sie nie da Ostatnio jak bylismy, najpierw obcinala tz, maly sie patrzyl i cieszyl, ale jak tylko przyszla jego kolej bylo darcie w efekcie fryzjerka obciela mu tylko boczki ,gory nawet nie tknela

Kupilismy wakacje Lecimy 6 wrzesnia na Majorke na 10 dni juz nie moge sie doczekac

Stary 2012-07-28, 21:12   #3772
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Nie potrzebujesz zabierać mleka modyfikowanego do szpitala. W razie potrzeby w szpitalu mają
Ja korzystalam z Cow and Gateoraz z Farley'sczy jakoś tak.
Natomiast jest to kwestia zupełnie indywidualna.
Luna nie chcę kupować całej puszki, ale wziaść te gotowe mleka w kartoniku w razie jakbym miała problem z napływem pokarmu w szpitalu. Kosztują one chyba po 60p za sztuke więc chciałam kupić może 2 sztuki. U nas w szpitalu jest różnie, więc wole żeby Tż nie gonił w razie czego biedny po mleko o którym nie będzie miał pojęcia

Cytat:
Nie koniecznie tak musi byc,moze byc w sam raz.
Ja cycki mam male,a mleka duzo.

Co do mlek,to nie uzywalam,ale porownywalam sklady i mysle,ze bedziemy w przyszlosci uzywac Aptamil,bo wydaje mi sie najlepszy,chyba to jest odpowiednik Bebilonu.Ale do pol roku na pewno chce karmic piersia,a pewnie i dluzej.
Dzięki Gosia oby było w sam raz bo z tego co każdy ginekolog mi mówił przy badaniu piersi, że mam duuużo gruczołów mlekowych i będę mogła 2 czy 3 dzieci wykarmić na raz... bardzo śmieszne
Też brałam pod uwagę ten Aptamil, dzięki

Cytat:
Zawsze mozesz to szpitala oddawac
a tak serio- to karmieni naprawde nie jest straszne U nas poszlo bardzo latwo, takie nawaly pokarmu sa tylko kilkudniowe i szybko sie wszystko normuje

Hehe zdolnosci to ja raczej nie mam Poprostu musialam go obciac, bo u fryzjera sie nie da Ostatnio jak bylismy, najpierw obcinala tz, maly sie patrzyl i cieszyl, ale jak tylko przyszla jego kolej bylo darcie w efekcie fryzjerka obciela mu tylko boczki ,gory nawet nie tknela

Kupilismy wakacje Lecimy 6 wrzesnia na Majorke na 10 dni juz nie moge sie doczekac
Do szpitala mówisz pomyśle

Ale fajnie z tymi wakacjami Majorka jest fajna, my byliśmy na Magalufie i chyba nigdy więcej...totalnie imprezowe miejsce, impreza goni impreze, narkotyki poganiane narkotykami, sex wszędzie ale plaże fajne!!! I cieplutko

Jeju dziewczyny pokoik małego prawie skończony nie wierzyłam, że będę kiedyś urządzać pokoik dla mojego dziecka...cudne uczucie!

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 22:08   #3773
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Wow super!
Zazdroszcze!

Cytat:

Jeju dziewczyny pokoik małego prawie skończony nie wierzyłam, że będę kiedyś urządzać pokoik dla mojego dziecka...cudne uczucie!

Super!A przewaga jakich kolorkow w pokoiku?Nie dziwie sie,ze czujesz sie cudownie z tego powodu,super sprawa.Mnie cieszyly nawet drobne rzeczy,typu lozeczko,komoda,naklejki z puchatkiem na scianie,bo Mlody jest z nami w pokoju i chyba tak bedzie do ok 1.5 roku-2 lat.Zreszta czas pokaze.
Stary 2012-07-28, 22:15   #3774
ewi83
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki Gosia oby było w sam raz bo z tego co każdy ginekolog mi mówił przy badaniu piersi, że mam duuużo gruczołów mlekowych i będę mogła 2 czy 3 dzieci wykarmić na raz... bardzo śmieszne
Też brałam pod uwagę ten Aptamil, dzięki

Do szpitala mówisz pomyśle

Ale fajnie z tymi wakacjami Majorka jest fajna, my byliśmy na Magalufie i chyba nigdy więcej...totalnie imprezowe miejsce, impreza goni impreze, narkotyki poganiane narkotykami, sex wszędzie ale plaże fajne!!! I cieplutko

My jedziemy do Alcudia- ponoc bardzo spokojne rodzinne miejsce- miejsc imprezowych unikalismy jak ognia

A z tym pokarmem to serio mozna do szpitali oddawac

za pokoik

Stary 2012-07-29, 06:25   #3775
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Hej,

No to czekam na relacje jak było.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 09:33   #3776
Ula 25
Rozeznanie

Ja tak pytam o te mleko bo prawdopodobnie zdecyduje sie karmic sztucznie tak jak i pierwsze dziecko,
jeszcze mam sporo czasu i moze to sie jakos pozmienia, ale na dzien dzisiejszy raczej chce butelka karmic, a wlasnie nie mam pojecia o tutejszych mlekach
to zanczy owszem widuje w sklepach aptamil wlasnie, cow and gate i zapewne jeszce jakies, ale nie bardzo wiem czym sie kierowac w wyborze
wiktor mial skaze białkowa i pil nutramigen wiec nie musialam sie jakos glowic nad wyborem a pierwsze dni w domu dostal takie mleko jak w szpitalu
Stary 2012-07-29, 10:22   #3777
gosia261282
Gang Iren

Czesc dziewczyny!
U nas fajna nocka.Mlody zasnal o 19,przed moim spaniem o 23 nakarmilam go na spiocha,potem karmienie o 5 i pospalismy do 8.Wiec jestem zadowolona.

Cytat:
Napisane przez Ula 25 Pokaż wiadomość
Ja tak pytam o te mleko bo prawdopodobnie zdecyduje sie karmic sztucznie tak jak i pierwsze dziecko,
jeszcze mam sporo czasu i moze to sie jakos pozmienia, ale na dzien dzisiejszy raczej chce butelka karmic, a wlasnie nie mam pojecia o tutejszych mlekach
to zanczy owszem widuje w sklepach aptamil wlasnie, cow and gate i zapewne jeszce jakies, ale nie bardzo wiem czym sie kierowac w wyborze
wiktor mial skaze białkowa i pil nutramigen wiec nie musialam sie jakos glowic nad wyborem a pierwsze dni w domu dostal takie mleko jak w szpitalu
A tak z ciekawosci dlaczego nie chcesz karmic piersia?Tylko sie nie obraz za moje wscibstwo i oczywiscie jesli nie chcesz nie odpowiadaj.Jestem ciekawa,bo u mnie wlasnie nigdy nie powstala mysl,ze nie chce karmic,bo wydaje mi sie to naturalne jak oddychanie.I nie pytam oczywiscie,zeby cie namawiac na karmienie piersia,bo kazdy ma prawo decydowac o sobie,tylko jestem ciekawa jakie jest twoje zdanie.
Stary 2012-07-29, 11:54   #3778
Ula 25
Rozeznanie

Zanim urodzilam pierwsze dziecko marzylam o tym ze bede je karmic piersia i w zyciu nie przyszlo mi do glowy ze mogloby byc inaczej
jednak po porodzie okazalo sie ze mam wklęsłe brodawki ze moge karmic tylko z kapturkami, karmienie sprawialo mi ból, płakałąm dziecko ze mną
dlugo bilam sie z myslami czy jestem dobrą matką, bo nie potrafie karmic
ale teraz juz podchodze do tego inaczej, wiem ze to jak karmie nie jest zadnym wyznacznikiem milosci, ja po prostu tego nie czuje tego wspanialego uczucia przy karmieniu, to nie dla mnie po prostu,
ja nie twierdze, ze nie bede na pewno karmic drugiego, bo moze sie urodzi i cos sie zmieni i bedzie inaczej, ale na dzien dzisiejszy bardziej sklaniam sie ku butelce
taki moj wybor po prostu
ja bylam zadowolona z karmienia butelka, mąż mogl tez nakarmic malucha
dla mnie po prostu karmieni piersia kojarzy sie z bólem i płaczem
Stary 2012-07-29, 12:15   #3779
gosia261282
Gang Iren

Dzieki Ula za odpowiedz i zaspokojenie mojej ciekawosci
Rozumiem cie.Karmienie ma byc przyjemne i dla dziecka i dla matki.A szczesliwa matka to szczesliwe dziecko.Nic na sile.
Stary 2012-07-29, 14:28   #3780
Ula 25
Rozeznanie

Cytat:
Dzieki Ula za odpowiedz i zaspokojenie mojej ciekawosci
Rozumiem cie.Karmienie ma byc przyjemne i dla dziecka i dla matki.A szczesliwa matka to szczesliwe dziecko.Nic na sile.
Nie ma za co
wiesz, ja nauczona doswiadczeniem nie upieram sie juz ze nigdy czegos nie zrobie bo wiem, ze zycie pisze swoje scenariusze dlatego i tym razem napisalam, ze moze urodze po raz drugi i wszystko sie zmieni, moze bede chciala karmic, moze bedzie to dla mnie przyjemnosc nie ból
na dzień dzisiejszy mowie ze chce karmic butelka ale czas pokaze jak bedzie
przy pierwszym dziecku to chyba tez tak sie potoczylo ze nie walczylam o to karmienie, bo mialam depresje poporodowa wiec tak na prawde dla mnie to bylo zbawienie ze maz sie zajmie dzieckiem, nakarmi
mam nadzieje ze tym razem nie doswiadcze depresji poporodowej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości